BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

of 60 /60
BRAD PITT HEEL PERSOONLIJK INTERVIEW PAGINA 20. M A G A Z I N E

Embed Size (px)

description

#FordVignale

Transcript of BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Page 1: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

215215 3,5 107,5

BRAD PITT HEEL PERSOONLIJK

INTERVIEW

PAGINA 20.

M A G A Z I N E

FORD VIGNALE MAGAZINE

Het is tijd om te genieten van moderne

luxe. Met tijdbesparende diensten die met

uitzonderlijk vakmanschap en oog voor

detail speciaal voor u zijn gemaakt.

www.ford-vignale.com#FordVignale

67150_PEL_VIGNALE_B-NL_cover.indd 1 21-05-15 08:55

Page 2: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

VOORWOORD

EEN NIEUWE ERVARING

Ik ben trots dat ik u de eerste editie van het magazine Ford Vignale mag presenteren. Voor mij is het een spannend

moment, omdat Ford Vignale volgens ons op een nieuwe manier bijdraagt aan uw autobeleving.

Autofabrikanten en journalisten zijn niet bepaald zuinig met termen als 'Meer dan een auto'. Toch zijn deze woorden volledig van toepassing op de Ford Mondeo Vignale. Want de Ford Vignale is helemaal ontworpen volgens de filosofie die we bij Ford hebben ontwikkeld: dat het gaat om wat de moderne, kritische automobilist belangrijk vindt. Dus is de Ford Vignale zowel luxueus en geavanceerd als efficiënt en slim.

Met andere woorden: de Ford Vignale past bij de levensstijl van mensen zoals u. Mensen voor wie tijd kostbaar is, maar die desondanks optimaal willen genieten van het leven. Dat gevoel ken ik zelf ook.

Daarom was ik ook zo enthousiast toen ik het eerste concept van de Ford Mondeo Vignale zag. Het ontwerp sloot perfect aan bij de moderne, comfortabele ervaring die we nastreven. Met de allernieuwste Ford-technologie voor een betere veiligheid en duurzaamheid, maar ook voor een efficiënter energieverbruik. En met de persoonlijke service van uw eigen Vignale Relationship Manager. U verspilt niet langer tijd aan kleine irritaties als het inplannen van een onderhoudsbeurt en kunt genieten van ervaringen die uw leven daadwerkelijk verrijken.

Het is dan ook geen toeval dat dit magazine vol staat met slimme, tijdbesparende tips en fascinerende manieren om uw vrije tijd door te brengen. Of u nu over de prachtige Europese wegen rijdt of de inspirerende (en vaak onbekende) steden ontdekt.

Ook is het geen toeval dat Brad Pitt op de cover staat. U kunt zich voorstellen hoe efficiënt iemand met zo'n hectisch leven zijn tijd moet indelen!

We hebben het magazine met veel liefde gemaakt en we hopen dat u het met evenveel plezier zult lezen. Voor mij markeert het een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Ford: het tijdperk van de Vignale. Het doet me deugd dat u er vanaf het begin bij bent.

Jim Farley Chairman & CEO Ford EuropeEVP & President Europe, Middle East & Africa

Page 3: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

“ Qua functionaliteit, gevoel en comfort zijn de auto en de accessoires ontworpen om tijd te besparen en om het u gemakkelijker te maken.”

Erika Tsubaki, ontwerper Ford – zie pagina 30

Page 4: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

4 Ford Vignale M A G A Z I N E

TIJD IS KOSTBAARHandige en tijdbesparende tips om deze zomer gemakkelijker en stijlvoller door Europa te reizen.

FORD MONDEO VIGNALEWelkom in een wereld vol luxe, uitzonderlijk vakmanschap en persoonlijke, exclusieve tijdbesparende functies. Welkom in de wereld van Ford Vignale. 10

53

HET JAAR VAN DE TIJDLOZE ICONENIn 1964 werden Martin Luther King, Andy Warhol en The Beatles wereldberoemd. Maar het was ook het jaar dat de Ford Mustang razendsnel een stijlicoon werd. Ruim vijftig jaar later steekt de Mustang eindelijk de oceaan over om een nieuw publiek te imponeren met zijn bijzondere persoonlijkheid.

MODERNE INNOVATIE Binnenkort leverbaar in Europa: de Ford Edge, een luxe, hightech SUV met een ongelooflijke verzameling geavanceerde functies.

24

42

STEDELIJKE TRENDSDe verstedelijking is een van de grote uitdagingen voor de komende decennia. Hoe kunnen we nog prettig en gezond wonen in die dichtbevolkte steden? Dit zijn vijf inspirerende trends uit de hele wereld die laten zien hoe we ons nu al aanpassen aan het veranderende stadsleven.

48

Page 5: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 5

INHOUDSOPGAVE

BRAD PITT AAN HET WOORDDe filmster en producent vertelt hoe het is om een gezin met zes kinderen te hebben.

TIJDBESPAREND TOPONTWERPFord-ontwerper Erika Tsubaki creëerde onlangs de Vignale Collection, elegante en ingenieuze accessoires die perfect aansluiten bij het exclusieve karakter van de Ford Mondeo Vignale. Wat inspireert haar?

DE WERELD VAN FORDDe trends van vandaag en het gesprek van morgen.

20

3007

VIGNALE CITYValencia heeft alles: fantastische oude en nieuwe architectuur, heerlijk eten en uitnodigende stranden. 36

Uitgever: Ford Europe www.ford-vignale.comProductie: Pelican CustomDelflandlaan 41062 EB AMSTERDAMNederland(020) 7581000www.pelicancustom.comPelican Custom: Frank Kloppert, Jeannette Stavorinus, Raymond van Buuren, Elizabeth Zesjkova, Marieke de VriesHoofdredactie: Catherine Blee (Ford Europe),Hans VerstraatenVormgeving: Jaap SinkeMedewerkers vormgeving: Mervyn Hall,Danny van den IJssel (coördinatie)Redactie: Jens Holierhoek, Tom Collingridge, Alexander SchlangenBureauredactie: Diane Baumann,Peter McSean Afbeeldingen: Hollandse Hoogte, Getty ImagesiStockphoto LP, Turismo Valencia, Christian RolfesDirecteur Advertising: Paul Laurey – Pelican MediaProductiemanagement: Daniëlle van Tol

CopyrightFord Vignale Magazine is een publicatie van Ford Europe. Voor suggesties, vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Pelican Custom. Stuur hiervoor een e-mail naar [email protected]. Bedankt voor uw feedback.Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of gepubliceerd via drukwerk, fotokopieën, geluidsopnamen, internet of enige andere wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Ford Europe en Pelican Custom.

Page 6: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

6 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 7: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 7

Wilt u efficiënter, comfortabeler en slimmer autorijden? Ford is er al mee bezig.

Koolstofvezels zijn vederlicht (tot 50% lichter dan conventioneel staal), maar ook extreem sterk. Daarom is het materiaal ideaal om auto's van te maken. Ford verricht versneld onderzoek naar voordelig koolstof voor grootschalige toepassing. In de toekomst wordt bij alle Ford-modellen het staal vervangen door dit lichte materiaal. Want lichtere voertuigen presteren niet alleen beter, maar verbruiken ook nog eens minder brandstof. En wie wil dat nu niet?

Dag staal, welkom koolstofvezels

3,0

FORDWORLD NIEUWS

Afgelopen lente presenteerde Ford tijdens de Geneva Motor Show zijn nieuwe Performance-collectie. Het was een waar spektakel, waarbij Ford zowel de gloednieuwe Focus RS high performance hatchback als de verbazingwekkende nieuwe Ford GT supercar onthulde.

De Focus RS is uitgerust met een verbeterde viercilinder EcoBoost-motor van 2,3 liter met een vermogen van maar liefst 320 pk.

Deze zogenaamde ‘hot hatch’ is een innovatieve Ford Performance All-Wheel-Drive, zodat het rijden in elk opzicht uitermate soepel verloopt. De geheel nieuwe GT supercar is niets minder dan de droom van elk groot kind. De tweedeurs carrosserie heeft achterwielaandrijving en een in het midden gemonteerde EcoBoost V6-motor van 600 pk met dubbele turbo. Door het gebruik van lichte koolstofvezels en innovatieve aerodynamica laat de Ford GT de concurrentie ver achter zich.

DE NIEUWE FORD GT SUPERCAR

De droom van elke man (en vrouw)

0-100 km/u

seconden

Page 8: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

8 Ford Vignale M A G A Z I N E

Na de tweede plaats in 2013 werd Ford vorig jaar uitgeroepen tot 's werelds groenste merk.

Ratingbureau Interbrand formuleerde het als volgt: “Duurzaamheid is volledig geïntegreerd in de bedrijfsstrategie van Ford. Door te blijven investeren in alternatieve energiebronnen en brandstofbesparende technologieën - en klanten voor te lichten over de voordelen - zullen het zakelijke succes en de merkwaarde nog verder toenemen.”

En dat klopt: Ford investeert veel in duurzame productie, probeert altijd milieubewust te zijn, zorgt voor transparante bedrijfsoperaties en productieprocessen, en doet er alles aan om het watergebruik en afval te verminderen.

De feiten spreken voor zich:> Tussen 2000 en 2013 verlaagde Ford zijn

totale wereldwijde waterverbruik met 61%; dat is zo'n 40 miljard liter.

> Tussen 2007 en 2013 verminderde Ford de gemiddelde CO2-uitstoot van zijn Europese autovloot met 18%.

> Stortafval per voertuig was in 2013 14% minder dan in 2012.

Zo werd Ford ‘'s werelds groenste merk’

Ook Ford is benieuwd wat er in de toekomst allemaal mogelijk is op het gebied van mobiliteit, connectiviteit, zelfrijdende auto's, klantervaringen en ‘big data’. Daarom kondigde het bedrijf onlangs aan dat het wereldwijd 25 mobiliteitsexperimenten gaat uitvoeren. Deze variëren van ‘City Driving On-Demand’ (een onderzoek naar het slimmer delen van auto's) tot ‘Painless Parking’, een smartphone-app waarmee bestuurders een parkeerplek kunnen vinden op basis van hun persoonlijke voorkeuren.

In de woorden van Ford-president Mark Fields: "Deze experimenten leiden binnen tien jaar en ook daarna tot een gloednieuw model voor transport en mobiliteit." Elk experiment is gericht op een of meerdere wereldwijde megatrends voor de automobielindustrie: verstedelijking, de snelle groei van de middenklasse, veranderende houding van consumenten en zorgen over de luchtkwaliteit.

Auto's die luisteren

Rijden wordt gemakkelijk. Heel gemakkelijk

Alle Ford-modellen van 2015 zijn voorzien van Ford SYNC 2 met Voice Control en Touch Screen. Dit is een slim, spraakgestuurd connectiviteitssysteem voor het bedienen van uw telefoon, entertainmentsysteem, airconditioning en navigatie. U hoeft bijvoorbeeld alleen maar te zeggen dat u honger hebt en het navigatiesysteem wijst u de weg naar de dichtstbijzijnde restaurants. Het is bijna te gemakkelijk om waar te zijn.

Andere nieuwe technologieën van de gloednieuwe Mondeo en S-MAX zijn:> Intelligent All-Wheel Drive Onafhankelijk van elkaar letten de vier wielen

op het wegdek en veranderende omstandigheden, waarna ze het vermogen afstemmen op een optimale grip.

> Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection

Als er verderop voetgangers worden gesignaleerd, remt de auto automatisch af als de bestuurder niet reageert op waarschuwingen.

> Active Park Assist met Perpendicular Parking-technologie

Dit innovatieve systeem werd geïntroduceerd voor de nieuwe Ford Focus. U kunt uw auto handsfree parkeren naast andere auto's of parallel aan de stoeprand.

> Ford Adaptive Steering Past uw stuurgedrag aan op basis van de

snelheid van het voertuig.> Front Split View Camera-technologie Als het zicht bij kruispunten of parkeerplaatsen

beperkt is, krijgt u hulp van deze 180-graden-camera die zich aan de voorkant van de auto bevindt.

61% minder watergebruik wereldwijd

= 10 miljard liter

Page 9: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 9

Tegen het einde van 2015 wordt Ford Driving Skills for Life – het bekroonde trainingsprogramma voor 18- tot 24-jarige bestuurders - wereldwijd uitgerold in dertig landen. Letterlijk honderdduizenden jonge mensen zullen zich dankzij de praktijktrainingen en online cursussen verantwoordelijker gaan gedragen op de weg.

We stellen vijf korte vragen aan de managers van het programma, James Graham en Kyle Green.

1. Wat is Ford Driving Skills for Life precies?

“Ford Driving Skills for Life begon 12 jaar geleden in de Verenigde Staten als een initiatief van het Ford Motor Company Fund. Aanleiding was het feit dat auto-ongelukken in Europa de belangrijkste doodsoorzaak zijn bij 18- tot 24-jarigen. Het programma bestaat uit praktijktrainingen en online cursussen die jonge bestuurders bewuster maken van de mogelijke gevaren van autorijden.”

2. Wat leren ze dan?"Het is een geavanceerde rijvaardigheidstraining, waarin de deelnemers alle belangrijke rijtechnieken leren die tijdens de reguliere rijlessen waarschijnlijk niet aan bod kwamen. Zo leren ze hoe ze de auto weer onder controle krijgen, hoe ze de snelheid kunnen beheersen, hoe ze de juiste beslissingen kunnen nemen en hoe ze gevaren kunnen herkennen. Een belangrijk onderdeel van de cursus behandelt de afleidingen tijdens het rijden: smartphones, veel passagiers en verminderde rijvaardigheid, bijvoorbeeld door het gebruik van drugs of alcohol."

Duitsland, Italië, Roemenië, Rusland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In de loop van 2015 komen daar nog eens zeven landen bij."

5. Hoe kunnen beginnende bestuurders zich aanmelden?

"Ford Driving Skills for Life is een gratis trainingsprogramma. Cursisten kunnen zich eenvoudig aanmelden op de lokale website van Driving Skills for Life om een paar nieuwe en onmisbare rijvaardigheden te leren."

FORD DRIVING SKILLS FOR LIFE IN UW LANDBelgië: www.drivingskillsforlife.be

Frankrijk: www.drivingskillsforlife.fr

Duitsland: www.vorfahrt-fuer-deine-zukunft.de

Italië: www.drivingskillsforlife.it

Roemenië: www.drivingskillsforlife.ro

Rusland: www.dsfl.ru

Spanje: www.conducetuvida.es

Verenigd Koninkrijk: www.forddsfl.co.uk

3. Hoe ziet zo'n trainingssessie eruit?"Eind 2015 zal het programma wereldwijd in 30 landen zijn uitgerold. In elk land spelen weer andere dingen met betrekking tot veilig rijden, dus zijn de aan te leren vaardigheden afgestemd op de betreffende landen. Een van de populairste trainingsmethoden is de Drink Driving Suit, een pak waarmee de fysieke ervaring van rijden onder invloed wordt gesimuleerd. Vaak moeten mensen er eerst om lachen, maar na een paar minuten dringt het tot hen door: hoe is het mogelijk dat mensen in zo'n staat nog denken te kunnen rijden?"

4. Waarom neemt Ford deze verantwoordelijkheid?

"We vinden het onze plicht als autofabrikant. Wereldwijd hebben we al meer dan een half miljoen mensen opgeleid met praktijktrainingen en online cursussen. Maar we doen het voor nog veel meer mensen, want ook ouders en vrienden van de cursisten profiteren van hun verbeterde vaardigheden en kennis over verantwoord rijden. Begin dit jaar waren 23 landen bij het project betrokken, waaronder België, Frankrijk,

FORD DRIVING SKILLS FOR LIFE

‘ Cursisten kunnen zich eenvoudig aanmelden om een paar nieuwe en onmisbare rijvaardigheden te leren’

Page 10: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

10 Ford Vignale M A G A Z I N E

Ford Vignale heeft alles wat nodig is voor moderne luxe: de beste materialen, verwerkt met uitmuntend vakmanschap. Maar dat is zeker niet het hele verhaal. Ford Vignale staat ook voor lifestyle en een optimale ervaring. Een ervaring die u toegang geeft tot persoonlijke, exclusieve en bovenal tijdbesparende functies.

Op deze pagina's geven we u een voorproefje van het eerste resultaat van het unieke Ford Vignale-

concept: de Ford Mondeo Vignale.

Vindt u ook dat de mix van tijdloze kwaliteit en tijdbesparende functies van de Ford Vignale perfect aansluit bij de levensstijl van de kritische moderne bestuurder? Bezoek dan de Vignale Lounge bij uw gespecialiseerde FordStore. Hier vertelt uw persoonlijke Vignale Relationship Manager u alles over de Vignale en zijn vele exclusieve functies.

DE BESTE AUTODE BESTE SERVICE

Page 11: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 11

FORD MONDEOVIGNALE

Page 12: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

12 Ford Vignale M A G A Z I N E

Exclusieve kleurenDe nieuwe Ford Mondeo Vignale wordt geleverd in diverse exclusieve Ford Vignale-kleuren. Behalve in Vignale Nocciola, Vignale Silver en Vignale Black kunt u uw auto bijvoorbeeld bestellen in Vignale White, een parelmoerachtige tint die zijn inspiratie ontleent aan de roze metallic tinten die soms ook worden gebruikt door meubel- en modeontwerpers. Executive Design Director Joel Piaskowski van Ford of Europe zegt: “Om de best mogelijke auto's te ontwerpen, halen we onze inspiratie uit de hele wereld, ook buiten de automobielindustrie." Dit wordt gedaan door het futuring-team van Ford in de Design Studio in het Duitse Keulen. Hier worden wereldwijde trends op het gebied van architectuur, mode en woninginrichting op de voet gevolgd.

Elegante bekledingDe exclusieve, met de hand gemaakte lederen zetels van de Ford Mondeo Vignale zijn voorzien van een elegante, gewatteerde diamantvormige bekleding. Met zijn strakke en moderne lijnenontwerp is het design losjes gebaseerd op bepaalde vormen van meubelontwerp, zoals hoogwaardige sofa's. Erika Tsubaki, Design Supervisor: "Onze klanten verwachten van ons nieuwe ontwerpideeën, waarmee we ons onderscheiden van andere merken."

Finishing touchIn de wereld van Ford Vignale telt elk detail. Dit ziet u aan het interieur, maar ook aan de buitenkant van de Ford Mondeo Vignale.

Met zijn chromen afwerking straalt de auto pure luxe uit. De compleet nieuwe voorzijde van de Ford Mondeo Vignale heeft een stijlvolle chroomkleurige grille en het oog voor detail blijkt ook uit de speciaal ontworpen voorbumper met chromen decoraties en LED-mistlampen. Ook de portiergrepen en buitenspiegels zijn voorzien van chromen accenten. Als pièce de résistance is de Ford Mondeo Vignale uitgerust met unieke 18- of 19-inch lichtmetalen velgen.

Interieur vol detailsIn de auto treft u op verschillende plekken het gestileerde Vignale-logo aan. Natuurlijk bevindt het zich op het dashboard, maar het is ook verwerkt in de lederen zetels. De portierlijsten met reliëf en de luxe vloermatten herinneren u er eveneens aan dat u in stijl rijdt. Verder zijn het stuur, het centrale bedieningspaneel en het dashboard afgewerkt met hoogwaardig leer. Design Director Chris Bird: "We wilden het interieur een ontspannen, relaxte uitstraling meegeven. Het instappen moet voelen alsof u een zeer luxe lounge betreedt."

Doe alsof u thuis bentDe Ford Mondeo Vignale is uitgerust met de modernste technologie voor een optimaal rijgemak. Zo hebt u geen sleutel nodig om de auto te openen en te starten. Vervolgens kunt u met Ford SYNC 2 met Voice Control en Touchscreen volledig spraakgestuurd bellen, berichten beluisteren en navigeren. U hoeft bijvoorbeeld alleen maar te zeggen dat u honger hebt en het

navigatiesysteem wijst u de weg naar de dichtstbijzijnde restaurants. Alsof u een persoonlijke butler hebt. Dankzij de Active Noise Cancellation en het gelaagde glas is de auto bovendien fluisterstil. Ondertussen geniet u van uw comfortabele en verwarmde stoel met tien verschillende standen, compleet met geheugenfuncties.

ALFREDO VIGNALE – DE LEGENDEDe Vignale is genoemd naar de legendarische carrosseriebouwer Alfredo Vignale, die in 1913 werd geboren. Vignale startte zijn bedrijf in 1948 en werd beroemd door zijn elegante ontwerpen en vakmanschap. Hij werkte voor vrijwel elk Italiaans automerk, waaronder Fiat, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati en Lancia. In 1973 werd zijn bedrijf overgenomen door Ford, waardoor Ford tegenwoordig eigenaar is van de merknaam Vignale. Alfredo Vignale kwam om het leven bij een auto-ongeluk. Hij reed in een Maserati.

Page 13: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 13

Page 14: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

14 Ford Vignale M A G A Z I N E

‘Tijd is kostbaar. Als we er efficiënter mee omgaan, hebben we meer tijd voor de aangename momenten in het leven’

Page 15: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 15

De Ford Mondeo Vignale is veel meer dan een auto. Het is een levensstijl. Hij geeft u de beschikking over talloze functies die persoonlijk, exclusief en – heel belangrijk in het jachtige moderne leven – tijdbesparend zijn. De elegantie wordt ondersteund door efficiëntie en stijl, die volledig in dienst staan van de dienstbaarheid. De Ford Vignale maakt het u in allerlei opzichten gewoon een stuk gemakkelijker.

Tijd is kostbaar

Gratis auto wassenGedurende de gehele levensduur van uw Ford Vignale wordt de auto gratis gewassen. Zo bespaart u tijd en weet u zeker dat uw prachtige voertuig altijd optimaal glimt en schittert.

Ophalen en afleverenHet onderhoud van uw auto is gemakkelijker dan ooit. Wij halen hem op, verrichten alle werkzaamheden die nodig zijn om de auto weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen en brengen hem weer terug. U hoeft er niets voor te doen, maar u merkt het verschil.

Premium Valet*U kunt het wassen van uw auto combineren met Premium Valet. U leest het goed: wij halen uw auto op, maken hem schoon tot de laatste vezel en brengen hem vervolgens terug naar uw huis of kantoor. Waarna u weer kunt genieten van de letterlijke schoonheid van uw voertuig, alsof u er voor de eerste keer mee rijdt.

Vignale OneCallWat kunnen we voor u doen? Met één telefoonnummer kunt u zeven dagen per week en 24 uur per dag terecht bij onze gespecialiseerde Vignale-servicemedewerkers. Zij regelen wegenwachtdiensten, maken een afspraak bij een FordStore, beheren uw serviceafspraken en beantwoorden al uw vragen.

Uitgebreide testritUw Vignale Relationship Manager regelt graag een uitgebreide testrit in de Ford Mondeo Vignale. Het is zelfs mogelijk om de auto twee dagen of een heel weekend uit te proberen. Zo kunt u op uw gemak kennismaken met elk aspect van de luxe Vignale-ervaring.

Levering aan huisNatuurlijk bent u van harte welkom om uw gloednieuwe Ford Mondeo Vignale op te halen in de FordStore. Maar we leveren de auto ook met alle plezier af bij uw huis of kantoor. Wat u zelf het gemakkelijkst vindt. Vraag uw Vignale Relationship Manager naar de mogelijkheden.

We stemmen alles af op uw agendaBij het rijden in Vignale-stijl hoort een persoonlijke service die is afgestemd op uw specifieke wensen. Zo krijgt u een eigen Vignale Relationship Manager, die uw persoonlijke behoeften en voorkeuren kent en die fungeert als uw enige aanspreekpunt. Uw Vignale Relationship Manager neemt u alle rompslomp uit handen, omdat we weten dat uw tijd kostbaar is.

* Tegen meerprijs.

Page 16: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

16 Ford Vignale M A G A Z I N E

Neem de typische designstijl van de Ford Vignale overal mee naartoe. Met de speciaal ontworpen accessoires van de bekroonde Vignale Collection geniet u ook in het dagelijkse leven van de luxe en uitzonderlijke stijl van de Vignale.

VIGNALE COLLECTION

Ford Vignale weekendtasDeze Ford Vignale weekendtas van hoogwaardig leder werd bekroond met de prestigieuze IF Design Award. En het is wel duidelijk waarom. Het unieke trapeziumvormige silhouet is een stijlvolle mix van Italiaanse elegantie en stedelijk zelfbewustzijn. De biezen en binnenbekleding van de weekendtas sluiten op een subtiele manier aan bij de patronen in de autozetels. Afmetingen: 77 cm x 34 cm x 31 cm

Ford Vignale houder voor visitekaartjes en creditcardsBewaar uw visitekaartjes en creditcards in stijl met de Ford Vignale houder, gemaakt van het beste leder. Afmetingen: 12 cm x 8 cm

Ford Vignale handtasjeWat is een damestas zonder bijpassend handtasje? Het zeer vrouwelijke en slanke ontwerp is gemaakt van het beste parelmoerachtige leder en afgewerkt met elegante contouren in de typische designstijl van Ford. Afmetingen: 21 cm x 12 cm x 3 cm

Ford Vignale iPhone-hoesjeHet Ford Vignale iPhone-hoesje is gemaakt van hoogwaardig leder en beschermt uw iPhone op een stijlvolle manier. Afmetingen: 14 cm x 8 cm

Ford Vignale geldclipDe metalen Ford Vignale geldclip heeft een zilverkleurige afwerking, zodat u uw bankbiljetten op een gedistingeerde manier bij elkaar kunt houden.Afmetingen: 6 cm x 2 cm

Ford Vignale zijden stropdasMet deze handgemaakte Italiaanse stropdas van zuiver zijde bent u een opvallende verschijning op kantoor. De perfecte finishing touch voor elk maatpak. Breedte: 7 cm

Ford Vignale zijden sjaalDe Ford Vignale sjaal van zuivere zijde is met de hand gemaakt in Italië. Deze oogverblindend mooie en sensueel zachte sjaal geeft u een subtiele en succesvolle uitstraling. Formaat: 45 cm x 160 cm

Ford Vignale nagellakNagellak in de kleur van uw auto: hoe mooi is dat? Mensen die de kwaliteiten van de Ford Vignale waarderen, hebben oog voor detail. Alle drie de Intense Ford Vignale-kleuren zijn gebruikt voor deze originele nagelverzorgingsproducten. Ze zijn bovendien formaldehydevrij voor een harde en resistente glans.

ONTDEK DE AUTO, ONTDEK DE LIFESTYLEGa naar www.vignalecollection.com voor meer informatie of om uw bestelling te plaatsen. Of vraag uw Vignale Relationship Manager voor een persoonlijk winkelbezoek in de Vignale Lounge.

Oris Aquis Depth GaugeAutomatic mechanical movement

Patented depth gauge function Unidirectional,

revolving top ring with ceramic inlay

Water resistant to 500 metres

www.oris.ch

real watches for real people

5341-AudiMagazine-215x280.indd 1 18-03-14 11:41

Page 17: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Oris Aquis Depth GaugeAutomatic mechanical movement

Patented depth gauge function Unidirectional,

revolving top ring with ceramic inlay

Water resistant to 500 metres

www.oris.ch

real watches for real people

5341-AudiMagazine-215x280.indd 1 18-03-14 11:41

Page 18: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

18 Ford Vignale M A G A Z I N E

Doelgericht ontwerp De Ford Vignale Lounge is ontworpen met één bedoeling: uw ervaring verbeteren en een efficiënter gebruik van de tijd die u aan ons besteedt. Het scherm is dus niet bedoeld om mensen af te schrikken en uit te sluiten, maar een middel om een passende mate van privacy tot stand te brengen. Ook door de luxe details - zoals de op maat gemaakte lederen sofa, de discrete verlichting, de heerlijke koffie en de unieke

digitale touchtable - voldoet deze omgeving geheel aan uw individuele wensen. Zodat u zich volledig kunt richten op het ontdekken van de wereld van Ford Vignale, precies zoals u dat zelf wilt en in uw eigen tempo.

De ster van de showUw persoonlijke Vignale Relationship Manager zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt in de Ford Vignale Lounge. Zo worden alle beschikbare

diensten geheel op uw specifieke wensen en omstandigheden afgestemd. Dat begint al bij uw eerste afspraak in de FordStore en gaat verder met de bestelling en het onderhoud van uw Ford Vignale.

In de Ford Vignale Lounge staat uw Vignale Relationship Manager klaar om u van dienst te zijn, wanneer u maar wilt. U krijgt alle tijd en ruimte om zelf rond te kijken, maar de Vignale

Welkom in de Ford Vignale Lounge, een speciale ruimte in de FordStore waarin de belangrijkste eigenschappen van de Ford Vignale-ervaring samenkomen: luxe, persoonlijke aandacht en het begrip dat uw tijd kostbaar is.

NUTTIGE TIJDBESTEDING

Page 19: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 19

Relationship Manager is altijd beschikbaar voor hulp en ondersteuning. Zie de Ford Vignale Lounge als de show waarin u de ster bent en uw Vignale Relationship Manager de aangever is.

Typisch Ford VignaleOok in fysiek opzicht is de Ford Vignale Lounge geïnspireerd door het merk, met subtiele details die verwijzen naar de Vignale-stijl. De bekende ‘V’ op het meubilair, het gebruik van de

gestileerde 'ruit', de kenmerkende tint 'nocciola' en de stijlvolle verlichtingsarmaturen... elk detail weerspiegelt het vakmanschap dat zo kenmerkend is voor de Ford Mondeo Vignale. Zo lijkt het alsof u op een plek bent waar de tijd geen rol speelt. En dat is een verademing in uw drukke leven.

Een belangrijke functie in de Ford Vignale Lounge is de digitale touchtable, een salontafel met een ingebouwd LCD-touchscreen.

Dit laat u op een interactieve en digitale manier kennismaken met de nieuwste Ford-technologie, de producten en functies van de Ford Vignale en de luxe accessoires van de Vignale Collection. Het is de ideale manier om op uw gemak de vele exclusieve stoffen, kleuren en specificaties te bekijken, zodat u uw Ford Mondeo Vignale helemaal zelf kunt samenstellen.

VIGNALE LOUNGES

Page 20: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

20 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 21: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 21

Filmster, sekssymbool. Huisvader

Filmster Brad Pitt werd uitgeroepen tot de meest sexy man ter wereld. Privé is hij gewoon een toegewijde

huisvader met zes kinderen.

Over zijn leeftijd en of hij die begint te voelen "Mijn knieën zijn kapot en de rug is wat broos. Ja dus." Of zijn leven veranderde toen hij vader werd "Alles veranderde. En zeker hoe ik mijn films uitkies, omdat onze kinderen ze ooit zullen zien. Ik weet dat het een keer ophoudt en dat ik er nog een paar kan doen. Dus wil ik verhalen vertellen die het verschil maken. Niet direct voor de hele wereld, maar wel in de zin dat je er niet zomaar een andere acteur voor kunt gebruiken. Films waar ik dus zelf iets aan kan toevoegen. Waarom zou ik ze anders doen? Ik hoop dat de dingen die ze straks zien iets voor hen betekenen. Dat ze trots zijn op hun vader als ze eenmaal ontdekken wat we eigenlijk doen voor de kost."

HET VIGNALE INTERVIEW

Page 22: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

22 Ford Vignale M A G A Z I N E

Hoe het is om zes kinderen in huis te hebben"Ik dacht altijd: als ik een gezin wil, dan moet het meteen ook maar een groot gezin worden. Ik wilde chaos in huis. Er is hier voortdurend rumoer, of het nu gegiechel, geschreeuw, gehuil of gebons is. Heerlijk vind ik dat! Net als andere vaders ben ik bezorgd. Is iedereen veilig? Besteed ik genoeg tijd aan hen? Daar lig ik echt wakker van."

Over Angelina's beslissing om een preventieve ingreep te ondergaan"Ik ben trots op haar. Zo trots. De grootste wens van een vader is dat het gezin gezond en veilig is en bij elkaar blijft. En daar heeft zij voor gezorgd. Het ontroert me, ook nu weer. Het is een grote opluchting dat we haar niet zullen verliezen aan borstkanker. Dat ik niet aan mijn kinderen hoef uit te leggen dat ze hun moeder nooit meer zullen zien. Het is dus nogal wat. Het is alles."

Over zijn vader "Mijn vader is zo iemand die gaat bellen om te klagen dat hij te veel moet betalen voor werk aan zijn huis. Hij noemt dat 'de beroemdheidstoeslag'. Ze denken dat hij net zoveel verdient als ik." Wat hij ervan vindt om als sekssymbool te worden gezien "Als je mensen ziet, kijk je dan alleen naar hun uiterlijk? Nee, dat is alleen maar de eerste indruk.

WEN

N/S

unsh

ine

Page 23: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 23

Er zijn ook mensen die misschien niet direct opvallen, maar als je met hen praat, blijken ze de mooiste ter wereld te zijn. De beste acteurs zijn niet bepaald de grootste sekssymbolen. Weet je wie mijn favoriete actrice is? Dianne Wiest. En dat is geen sekssymbool. Toch is Dianne Wiest voor mij de mooiste vrouw op het witte doek." Over beroemd zijn "Als je beroemd bent, voel je je voortdurend als een meisje dat bouwvakkers passeert."

Over zijn steun aan goede doelen "Wij kunnen niet accepteren dat er elke drie seconden een kind sterft omdat het niet de medicijnen heeft die jij en ik hebben. Wij vinden niet dat je recht op leven mag worden bepaald door de plek waar je wordt geboren. Daar zijn we boos over. En dat laten we horen. In duidelijke bewoordingen."

Wijze woorden "Je moet alles kwijtraken om iets te kunnen krijgen." Over zijn liefde voor motorrijden "Met een motorhelm op ben ik anoniem. Dan ben ik gewoon iemand op straat." Wat zijn kinderen ervan vinden dat hun ouders filmsterren zijn"Dat vinden ze niet zo bijzonder." Over ouder worden"Je weet dat je over de helft bent. Maar niet hoeveel tijd je nog hebt. Daarom moet je meer dan ooit genieten."

ACTEUR, PRODUCENT, VADER

Brad Pitt (51) werd geboren in Oklahoma. In eerste instantie had hij het moeilijk in Hollywood, maar een bijrol in Thelma & Louise betekende zijn doorbraak. Enkele jaren later werd hij een ster dankzij Legends of the Fall en Fight Club.

Zijn bekendste films zijn Seven, Troy, Ocean’s Eleven, The Curious Case of Benjamin Button, Inglorious Basterds en Moneyball. Opvallend genoeg heeft hij nog nooit een Oscar gewonnen, al werd hij wel drie keer genomineerd: voor de beste mannelijke bijrol in 12 Monkeys, en voor de beste acteerprestatie in The Curious Case of Benjamin Button en Moneyball.

Hij ontmoette zijn huidige vrouw Angelina Jolie op de set van Mr. and Mrs. Smith, een actie-komedie waarin ze huurmoordenaars spelen die elkaar moeten doden in opdracht van concurrerende organisaties. Ze hebben zes kinderen: drie van henzelf en drie adoptiekinderen. Het gezin verhuist regelmatig en reist van de ene filmset naar de andere.

Dit jaar speelt Brad Pitt de hoofdrol in By the Sea, samen met zijn vrouw. Zij schreef ook het script en voert bovendien de regie.

‘ Als je beroemd bent, voel je je altijd als een meisje dat bouwvakkers passeert’

Blac

k Sh

eep

Pres

s

Page 24: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

24 Ford Vignale M A G A Z I N E

HET JAAR VAN DE TIJDLOZE ICONEN1964 was het jaar dat Martin Luther King, Andy Warhol en The Beatles wereldberoemde iconen werden. Ook werd het sportmerk Nike opgericht, waarvan de 'swoosh' jaren later een iconische status bereikte. Dat lukte de Ford Mustang een stuk sneller, want de auto groeide vrijwel onmiddellijk uit tot een stijlicoon. Ruim vijftig jaar later steekt de Mustang eindelijk de oceaan over om een nieuw publiek te imponeren met zijn bijzondere persoonlijkheid.

De eerste Ford Mustang ooit was de zeldzaam fraaie conceptauto Mustang I. De twee-

persoonsauto met de in het midden gemonteerde motor haalde in de herfst van 1962 de cover van vrijwel elk autoblad. Het productiemodel dat anderhalf jaar later werd gepresenteerd zag er krachtiger en nog cooler uit, hoewel de auto nog steeds de smalle carrosserie en de lange neus had. Tientallen namen werden overwogen voor de auto, van Avanti tot Colt en van Stiletto tot Cheetah. Maar niets werkte beter dan het oorspronkelijke Mustang. Deze naam was geïnspireerd door het beroemde

gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, de P51 Mustang. Het logo met het galopperende paard, ontworpen door Phil Clark, sloot perfect aan bij het gevoel van vrijheid en optimisme in het midden van de jaren zestig.

De Ford Mustang stormde de stal uit, klaar om Amerika te veroveren.

Direct succesDe sportieve en met $ 2.368 betaalbare Ford Mustang was een hit bij de jonge babyboomers. Ford had veel vertrouwen in het model en

verwachtte er het eerste jaar 100.000 van te verkopen. Maar binnen drie maanden was die doelstelling al bereikt en een jaar na de introductie waren er maar liefst 418.812 Mustangs verkocht.

Het was duidelijk dat de door Ford’s General Manager Lee Iacocca bedachte en door Joe Oros ontworpen Mustang iets bijzonders was. Klanten konden kiezen uit drie modellen (basis, topprestaties en luxe) en drie carrosserie-stijlen (cabriolet, hardtop en coupé). De reclameslogan luidde 'Mustang was designed

Page 25: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 25

1964: HET JAAR VAN DE ICONEN

In 1964 werd niet alleen de legendarische Ford Mustang geïntroduceerd, maar maakten we ook op veel andere terreinen kennis met nieuwe iconen. • Leider van de burgerrechtenbeweging

Martin Luther King kreeg in 1964 de Nobelprijs voor de vrede. Door zijn toespraak ‘I Have a Dream’, een jaar eerder, is hij voor altijd het icoon van de vreedzame strijd voor rassengelijkheid.

• Sportkledingbedrijf Blue Ribbon Sports werd in 1964 mede opgericht door de legendarische atletiektrainer Bill Bowerman. Waarschijnlijk kent u het bedrijf beter onder zijn huidige naam: Nike.

• In 1964 veroverden The Beatles de Verenigde Staten met hun beroemde tournee en werden ze de ultieme iconen van de popmuziek.

• In 1964 verscheen het album The Times They Are a-Changin’ van Bob Dylan, die daarmee zijn naam vestigde als icoon van de protestgeneratie.

to be designed by you' (Mustang is ontworpen om door u te worden ontworpen).Zowel TIME als Newsweek zetten de gloednieuwe Mustang op hun cover. Nadat de Mustang in de Bond-film Goldfinger was verschenen, nam de populariteit van de auto een hoge vlucht. Na Goldfinger was de Mustang wereldwijd te zien in meer dan 3000 films en tv-series. Het meest tot de verbeelding spreekt de tien minuten durende achtervolging door de straten van San Francisco in de film Bullit met Steve McQueen. Deze cultklassieker uit 1968 maakte de Mustang tot de ultieme filmauto.

Vijf decennia, vijf generatiesDe Mustang was niet alleen een icoon door zijn opvallende uiterlijk. In 1964 debuteerde hij als de pace-car van de Indianapolis 500 en een jaar later won hij al zijn eerste race. Er zouden nog vele zeges volgen. In de vijf decennia dat de Mustang bestaat, heeft Ford vijf generaties van de auto op de markt gebracht. De zesde, de gloednieuwe Ford Mustang 2015, is de eerste die ook in Europa wordt verkocht.

TIJDLOZE ICONEN

Page 26: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

26 Ford Vignale M A G A Z I N E

DE OCEAAN OVERNa 51 jaar wachten is het eindelijk zover. De nieuwe Ford Mustang is klaar om ook in Europa autogeschiedenis te schrijven.

• Audrey Hepburn speelde dat jaar de hoofdrol in het met een Oscar bekroonde My Fair Lady. Ze werd als een icoon van klasse en stijl vastgelegd door topfotograaf Richard Avedon, zelf een icoon op het gebied van fotografie.

• In 1964 bracht jazzicoon John Coltrane zijn meesterwerk A Love Supreme uit. Vijftig jaar later wordt het beschouwd als een van de culturele hoogtepunten van de twintigste eeuw. En het is tijdloos cool.

• Met een tentoonstelling in de Upper East Side in New York brak Andy Warhol in 1964 door bij een groot publiek. Warhol maakte schilderijen van iconen uit de popcultuur als Marilyn Monroe en Elvis Presley, maar ook van alledaagse producten als Campbell’s soepblik en het Coca-Cola-flesje. Tegenwoordig is Warhol zelf een icoon.

• In 1964 werd Cassius Clay wereldkampioen in het zwaargewicht door Sonny Liston te verslaan. De bokser, die later zijn naam veranderde in Muhammad Ali, is nu misschien wel het grootste sporticoon ooit. Tijdens de weging voor het gevecht sprak Clay de legendarische woorden 'float like a butterfly, sting like a bee' (fladderen als een vlinder, steken als een bij).

1964: HET JAAR VAN DE ICONEN

Page 27: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 27

Net als zijn iconische voorgangers beschikken de fastback- en cabrioletmodellen van de

nieuwe Ford Mustang over de klassieke stijlkenmerken: het slanke design, de fraai gevormde motorkap en de korte achterkant. De cockpit van de Mustang is geïnspireerd door de luchtvaart en bevat duidelijke meters en aan/uit-schakelaars. De snelheidsmeter geeft zelfs uw 'grondsnelheid' aan. Doyle Letson, Interior Design Chief van de Ford Mustang, zegt: "We wilden bestuurders het gevoel geven alsof ze in

de cockpit van een vliegtuig zitten, klaar om op te stijgen."

EcoBoostU kunt kiezen uit twee motoren: een 5,0-liter V8 met meer dan 426 pk en 529 Nm koppel, en een nieuwe 2,3-liter EcoBoost met turbocompressor die meer dan 309 pk en 407 Nm koppel levert. Dave Pericak, Ford Mustang Chief Engineer, legt uit: "Deze EcoBoost-motor levert het vermogen dat je verwacht van een Ford Mustang. Door de

brede, vlakke koppelkromme kun je eenvoudig inhalen of manoeuvreren op een bochtige weg."

Instelbare rijstandenDe Ford Mustang is voor en achter voorzien van geheel nieuwe ophangingssystemen. Een nieuw perimetrisch subframe zorgt voor een stevigere bouw. Tegelijkertijd is massa verminderd. Door deze basis is de stuurreactie beter te voorspellen. Met andere woorden: de wegligging, de besturing en het rijgedrag zijn van wereldklasse.

FEITEN OVER EEN 'PONY'

• De Ford Mustang heeft 7,8 miljoen volgers op Facebook, meer dan welke auto ook.

• Tot op heden zijn er wereldwijd 9,3 miljoen Ford Mustangs verkocht.

• 37% van de Europeanen noemt de Ford Mustang de klassieke auto die ze het liefst zouden willen hebben.

• In 1999 stond de Amerikaanse postdienst stil bij de 35e verjaardag van de Ford Mustang met een speciale postzegel van de Ford Mustang cabriolet uit 1964.

• De Ford Mustang was de auto van Farrah Fawcett in de hitserie Charlie’s Angels uit de jaren zeventig.

• De eerste productieversie van de Ford Mustang werd in 1964 gepresenteerd op het dak van het Empire State Building in New York. Vorig jaar werd de nieuwe Ford Mustang op dezelfde fotogenieke manier geïntroduceerd.

9,3 miljoen verkochte Mustangs

Page 28: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

28 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 29: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 29

De bestuurder kan de stuurkracht, respons van de motor, transmissie en elektronische stabiliteits-controle aanpassen door schakelaars om te zetten.

Ford SYNC 2 met Voice Control en TouchscreenDe auto is voorzien van een groot aantal innovatieve technologieën, zoals het uitgebreide infotainmentsysteem Ford SYNC 2 met Voice

Control en Touchscreen. Dit heeft een haarscherp kleuren-touchscreen van acht inch en een geavanceerde spraakbesturing voor eenvoudige toegang tot audio, navigatie, airconditioning en compatibele mobiele telefoons.

Hij komt naar u toeEr staat Europa dit jaar wat te wachten met de nieuwe Ford Mustang. Dave Pericak: "Van begin

af aan wisten we dat een nieuwe Ford Mustang iets speciaals moest worden. We zijn bij de basis begonnen en hebben een auto gebouwd die snel, bijzonder mooi, verfijnd en efficiënt is. Tegelijkertijd hebben we ervoor gezorgd dat de rauwe aantrekkingskracht behouden bleef, want dat verwachten de mensen al tientallen jaren van de Ford Mustang."

Page 30: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

30 Ford Vignale M A G A Z I N E

' Net als de auto zelf maakt deze tas het leven gemakkelijker.'Ford-ontwerper Erika Tsubaki creëerde onlangs de Vignale Collection: elegante en ingenieuze accessoires die perfect aansluiten bij het exclusieve karakter van de Ford Mondeo Vignale. De weekendtas, onderdeel van de collectie, werd al bekroond met een van 's werelds meest begeerde designprijzen.

Je naam verraadt een Aziatische achtergrond. "Ik ben geboren in Stuttgart, maar mijn ouders komen uit Japan. Ze groeiden op in de omgeving van Tokio. In het Japans betekent mijn achternaam 'camelia', een plant die al in de winter tot bloei komt."

Was je al vroeg geïnteresseerd in ontwerpen?"Als kind was ik voortdurend aan het tekenen. Dat is vrij logisch als je bedenkt dat mijn vader architect was en mijn moeder graag schilderde. Mijn ouders boden

dus een zeer stimulerende omgeving. We kregen de kans om naar andere landen te gaan, musea te bezoeken en kennis te maken met allerlei kunstvormen. Zo speelde mijn moeder viool en mocht ik zelf ook op vioolles."

Speel je nog steeds? "Ja, ik speel in het Ford Symphony Orchestra. We treden twee keer per jaar op in de Kölner Philharmonie en repeteren elke week."

Page 31: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 31

VIGNALE DESIGN

Page 32: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

32 Ford Vignale M A G A Z I N E

' Ik hou van strakke, vloeiende lijnen en eenvoudige vormen'

Page 33: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 33

Waarom ging je in Japan naar de universiteit na de middelbare school in Duitsland? "Ik ben tweetalig opgevoed en het was een goede manier om de cultuur en de taal van mijn ouders beter te leren kennen. Eigenlijk ging ik maar voor een jaar naar Japan, maar uiteindelijk ben ik afgestudeerd van de universiteit van Tsukuba, net buiten Tokio. Dit is een van de weinige Japanse universiteiten met een faculteit voor kunst en design. Ik studeerde er af in industrieel ontwerp."

Hoe kwam je terecht in het auto-ontwerp? "Enkele oud-studiegenoten werkten inmiddels voor verschillende Japanse autofabrikanten en lieten me een aantal boeiende presentaties zien. Dat overtuigde me van de eindeloze mogelijkheden die je hebt als auto-ontwerper. Maar onlangs kreeg ik van mijn moeder de oude dinky toys waar ik als kind veel mee speelde. Kennelijk was ik toen al gefascineerd door auto's."

Wiens creatieve werk bewonder je het meest? "Ik hou van de humor in het werk van ontwerpers als Philippe Starck. Maar ook van Tadao Ando, een van de meest vooraanstaande architecten in Japan.

Hij maakt volledig organische gebouwen en gebruikt veel beton, water en bamboe. Ook de gigantische transparante beelden van de Engelse beeldhouwer Henry Moore vind ik schitterend."

En wat is typerend voor het ontwerp van Erika Tsubaki?"E.T! Nee, dat is een grapje. Ik hou van strakke, vloeiende lijnen en eenvoudige vormen die direct duidelijk maken wat de functie ervan is."

Hoe integreer je de kernwaarden van de Ford Mondeo Vignale in de Vignale Collection? "De producten in de collectie hebben net als de auto een luxe uitstraling, maar zijn ook gebruiksvriendelijk. Het zijn niet gewoon leuke gadgets, maar belangrijke onderdelen van de wereld van de Ford Mondeo Vignale. Reizen in de auto is comfortabel, flexibel en ongedwongen. De collectie sluit daar perfect bij aan. Wat betreft de functionaliteit, het gevoel en het comfort zijn alle accessoires speciaal ontworpen om tijd te besparen en het leven eenvoudiger te maken. Niet alleen tijdens de voorbereiding van de trip, maar ook tijdens de reis zelf en wanneer je weer thuiskomt."

Kun je wat voorbeelden geven van de accessoires in de Vignale Collection?"We hebben een damestas en een weekendtas ontworpen, maar ook een handtasje en een hoesje voor de mobiele telefoon. Verder is er een zijden das, een stropdas, een dienblad en koffiekopjes. Elk artikel is stijlvol, elegant en gemaakt van hoogwaardige materialen."

Voor de weekendtas kreeg je vorig jaar de IF Design Award. Was dat een grote verrassing?"Ja, zowel voor mezelf als voor Ford! Het was de eerste keer dat Ford deze prestigieuze prijs won voor een lifestyle-product en dus niet voor het ontwerp van een auto of een technische functie. Deze prijs is een beloning voor alle mensen die de tas met zoveel liefde en trots hebben geproduceerd. Hij is immers helemaal met de hand gemaakt."

Welke fysieke kenmerken van de Ford Mondeo Vignale komen terug in de weekendtas? "Een belangrijk element van het design is de trapeziumvormige zijkant van de tas. Als je goed kijkt, herken je de grille van de auto. De lichte, warme kleurcombinatie is direct afgeleid van het interieur. De lederen stoelhoezen hebben

Page 34: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

34 Ford Vignale M A G A Z I N E

PHILIPPE STARCK De Franse product-

ontwerper Philippe Starck,

die wereldberoemde

designs voor Alessi

maakte: "Ik hou van de

humor in zijn werk."

TADAO ANDODe vooraanstaande

Japanse architect Tadao

Ando: “Hij maakt volledig

organische gebouwen en

gebruikt veel beton, water

en bamboe."

HENRY MOOREDe Engelse beeldhouwer

Henry Moore: "Hij maakt

gigantische transparante

beelden."

Geïnspireerd door

Page 35: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 35

donkere randen, net als de tas. Het diamant-vormige stiksel op de stoelen komt terug in de binnenkant van de tas, waardoor het lijkt alsof je van binnenuit een cadeau uitpakt. En voor de schouderriem hebben we de gordels gebruikt die ook in de auto zitten."

Je bent muzikant. Vind je dat je goed hebt geluisterd naar de Ford Mondeo Vignale? "De mooie, zachte klank bij het sluiten van de motorkap bracht me op het idee om magneten te gebruiken voor de zijvakken. Ze maken hetzelfde soort geluid als ze vastklikken. Ik heb de magneten weggewerkt in het leer, want ik wilde geen glanzend koud metaal aan de buitenkant van de tas.

Dat zou een te groot contrast zijn met het warme gevoel dat uitgaat van het exclusieve leer. De magneetslotjes zijn bovendien veel functioneler. Het openen en sluiten van de zijvakken is nu veel gemakkelijker, omdat je niet hoeft te klungelen met ritsen en gespen. Door de vorm van de zijvakken verberg je bovendien het begin en het einde van de ritssluitingen, de lelijkste onderdelen van een handtas."

Was het ontwerp een probleem voor de mensen die de tas moesten produceren?"Ze waren erg benieuwd of het zou werken. De tas is gemaakt van relatief grote stukken leer, waardoor het wat moeilijker is om de tas in model te krijgen.

Ik wilde het materiaal zo weinig mogelijk knippen. Volgens mij zorg je pas echt voor een luxe uitstraling als je hoogwaardige materialen gebruikt en ze vervolgens zoveel mogelijk intact laat. De kwaliteit spreekt immers voor zich. Zo creëer je een puur en consistent effect."

Gebruik je de tas zelf ook?"Elke dag en onder alle omstandigheden. Zelfs als het regent of sneeuwt heb ik hem bij me. De weekendtas is erg degelijk en het leer is zeer onderhoudsvriendelijk."

Page 36: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

36 Ford Vignale M A G A Z I N E

Stad van verrassingenStad van Ford VignaleBent u op zoek naar adembenemende architectuur, heerlijk eten, een levendige lokale cultuur, prachtige stranden en de beste winkels? Valencia heeft het allemaal. Bovendien bevindt zich hier ook nog eens een van de meest indrukwekkende productiefaciliteiten van Ford. Welkom in de thuisbasis van de Ford Vignale.

Page 37: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 37

VOLG DE GIDS

Valencia is een van de oudste steden van Spanje en er zijn door de eeuwen heen veel

architectonische en culturele hoogtepunten ontstaan. In de Ciutat Vella (oude stad) zijn al die locaties eenvoudig te voet te bereiken. Zo vindt u er de Plaza de la Virgen, de plek van de oorspronkelijke Romeinse nederzetting uit 138 v.Chr. Ook de moeite waard zijn de gigantische middeleeuwse kathedraal en de 15e-eeuwse zijdebeurs, een van de mooiste gotische civiele gebouwen in Europa. Niet voor niets staat het op de Werelderfgoedlijst. Tegenover de zijdebeurs vindt u de Mercado Central. Dit is de grootste versmarkt van Europa en nog altijd doet de lokale bevolking hier zijn boodschappen. De schijnbaar eindeloze

hoeveelheid kraampjes puilen uit van de seizoenproducten, maar dat is nog niet eens de grootste attractie. Het gebouw zelf is een prachtig voorbeeld van de Spaanse versie van de art nouveau uit de jaren twintig. Boven u is de koepel gedecoreerd met glas-in-lood en mozaïeken. O ja, het vers geperste sinaasappelsap in de betegelde bar net buiten de markt is ook heel bijzonder.

Adembenemende architectuurVanuit de oude stad kunt u naar de Jardín del Turia. De rivier de Turia werd na overstromingen in de jaren vijftig omgeleid en nu ligt er een negen kilometer lang park in de drooggelegde bedding. Hier ziet u de lokale bevolking wandelen, joggen, skateboarden en fietsen, of gewoon ontspannen

tussen de bomen, beelden en waterpartijen. Het is aan te raden om een fiets te huren, zodat u later op de middag naar het strand kunt voor een frisse duik of een siësta.

Aan het einde van uw wandeling door dit in alle seizoenen even mooie park komt u terecht in het heden en de toekomst van Valencia: de ultramoderne Ciutat de les Arts i les Ciències (Stad van Kunst en Wetenschap). In dit visueel verbluffende architectonische hoogstandje vindt u een prachtig interactief wetenschapsmuseum, een IMAX-bioscoop, een planetarium, een operazaal en het grootste aquarium van Europa.

Page 38: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

38 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 39: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 39

Overnachten

Natuurlijk heeft Valencia een bed voor elk budget. Hier zijn enkele toppers in de verschillende prijsklassen.

Luxe Hotel Balneario Las Arenas is een luxe resorthotel bij het strand. In juli en augustus kunt u er terecht voor het Luxury Candle Massage-arrangement. Het kost € 499 per kamer per nacht, inclusief 90 minuten in een kuuroord en 80 minuten massage. www.hotelvalencialasarenas.com

Bijzonder Het prachtige Caro Hotel combineert de architectuur van de Arabische stadsmuren met een eigentijds ontwerp. Het is ideaal gelegen in het centrum van de stad, op een steenworp afstand van de belangrijkste attracties. www.carohotel.com (Spaanse website)

Budget Er zijn honderden budgetlocaties. Twee van de beste zijn het Casual Hostel www.casualhotelvalencia.com, een familiehotel in een rustige woonwijk op 15 minuten van het centrum, en Valencia Mindfulness Retreat, een B&B met een uitstekende algehele kwaliteit. www.valenciamindfulnessretreat.org.

Een heerlijke dag De hele dag door biedt Valencia lokale culinaire ervaringen. Begin uw dag op het pittoreske Plaza de la Virgen met een Café Bombon, sterke koffie uit Valencia met gecondenseerde melk onderin.

Paella proeven is een must en volgens velen is de meest authentieke paella van Valencia verkrijgbaar in Casa Roberto aan de Maestro Gozalbo 19. Een lunch voor twee personen is hier

zeer betaalbaar. www.casaroberto.es (Spaanse website)Als u 's middags trek hebt in iets zoets, kunt u de klassieke lokale combinatie van horchata (een romige en zeer zoete koude drank) en fartons (kleine broodjes met suiker) proberen.

‘s Avonds - natuurlijk begint die pas laat in Spanje - gaat u naar de wijk La Tassa met zijn uitstekende tapasrestaurants. En mocht u een hartversterkertje nodig hebben, dan werkt niets beter dan agua de Valencia (cava, sterke drank, suiker en sinaasappelsap) in een bar aan de Plaza del Negrito.

Page 40: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

40 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 41: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 41

Op slechts twintig minuten rijden van het historische centrum van Valencia ligt een van de belangrijkste Ford-fabrieken ter wereld. Ford Valencia heeft 8000 medewerkers in dienst en biedt indirect werkgelegenheid voor nog eens 26.000 mensen. Men zegt dat de fabriek verantwoordelijk is voor ruim 8% van de totale economische activiteiten van Valencia. Inmiddels zijn hier meer dan 11 miljoen Ford-auto's geproduceerd.

In 1973 kocht Ford een boomgaard net buiten Valencia en werd het de eerste Amerikaanse autofabrikant in Spanje. Precies duizend dagen later rolde de eerste Fiesta van de productielijn. De lokale vraag was zo groot dat de wachttijd voor Fiestas in Spanje binnen zes maanden opliep tot meer dan een jaar.

In 2015 investeerde Ford maar liefst € 2,3 miljard om de productiecapaciteit van de fabriek met 40% te vergroten. Dankzij een aantal innovaties is

het nu een van de meest geavanceerde, flexibele, productieve en milieuvriendelijke autofabrieken ter wereld.

Het nieuwe Vignale Centre maakt bovendien een nog hoger kwaliteitsniveau mogelijk. Elke Ford Mondeo Vignale ondergaat een extra kwaliteitscontrole door speciaal opgeleide deskundigen, die met behulp van de nieuwste laser- en cameratechnologie onder meer de lakafwerking en de uitlijning van de panelen beoordelen.

De afgelopen decennia zijn de Escort, Orion, Ka, Focus en C-MAX allemaal in Valencia geproduceerd. Tegenwoordig worden hier de Mondeo, Kuga Transit Connect en dus ook de Ford Mondeo Vignale gemaakt. Deze lijst zal de komende decennia alleen maar langer worden, zeker na de gigantische uitbreiding van Fords activiteiten in Valencia.

FORD-FABRIEK IN VALENCIA RIJK VERLEDEN, MOOIE TOEKOMST

Overal cultuur

Er zijn veel uitstekende musea in Valencia, maar een van onze favoriete is het IVAM (Valencia Institute of Modern Art - www.ivam.es). Het is niet alleen een geweldige galerie, maar heeft ook een van de beste restaurants van de stad: La Sucursal, dat is bekroond met een Michelin-ster. www.restaurantelasucursal.com

Feria de Julio Deze grootschalige jaarmarkt vindt tot eind juli plaats op verschillende locaties in de stad. Hoogtepunten zijn het Batalla de los Flores (bloemengevecht) op de laatste zondag, evenals de stierengevechten, vuurwerkshows en de zarzuela-operette. www.visitvalencia.com/en/whats-on-offer-valencia/festivities/july-fair

Page 42: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

42 Ford Vignale M A G A Z I N E

MODERNE INNOVATIE In de komende vijf jaar zal Ford 25 nieuwe modellen in Europa introduceren. Een daarvan is de nieuwe Ford Edge, een luxe hightech SUV naast de Kuga en de nieuwe Ford EcoSport. Vooral de Ford Edge is voorzien van een ongelooflijke hoeveelheid geavanceerde functies.

Page 43: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 43

DE SUV'S VAN FORD

Adaptive SteeringIn een drukke stad wilt u natuurlijk een auto die licht en soepel stuurt. Maar op de snelweg mag het reactievermogen best een tandje lager om de auto wat minder beweeglijk te maken. Met Adaptive Steering, voor het eerst gebruikt in de

nieuwe Ford Edge, kan het allebei. Deze hypermoderne technologie maakt sturen op lage snelheid 30-40% lichter, met een maximaal 10% kortere remafstand. Een extra bonus is dat het in- en uitparkeren een stuk eenvoudiger wordt.

Disc

laim

er: d

eze a

fbee

ldin

g to

ont n

iet d

e defi

nitie

ve sp

ecifi

catie

s voo

r de E

U.

Page 44: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

44 Ford Vignale M A G A Z I N E

Probleemloos parkerenDe nieuwe Ford Edge is uitgerust met het Blind Spot Information System (BLIS), dat bij het verlaten van een parkeerplaats (of bij het wisselen van rijbaan) voertuigen in uw dode hoek signaleert. BLIS maakt gebruik van Cross Traffic Alert voor het detecteren van naderende voertuigen bij het achteruitrijden. De Front Split View Camera op de nieuwe Ford Edge helpt u bij het verlaten van een parkeerplaats met een beperkt zicht op passerend verkeer en op kruispunten.

Gordels vastPassagiers op de achterbank (vaak kinderen) moeten natuurlijk zo goed mogelijk worden beschermd. Ford heeft een innovatieve manier

gevonden om hoofd-, nek- en borstletsel te voorkomen: de opblaasbare veiligheidsgordel achterin. In principe werkt hij net als een traditionele gordel, maar bij een ongeval vult hij zich met lucht. Zo wordt de impact van een crash tot vijf keer beter verdeeld over het lichaam van de inzittende. Doordat de druk over een groter oppervlak wordt verspreid, is er minder kans op ernstige verwondingen.

Altijd veilig op de wegDe geautomatiseerde rijhulptechnologieën in de nieuwe Ford Edge zorgen voor optimale veiligheid tijdens het rijden. Het is alsof u een paar extra ogen op de weg hebt. Zo draagt de baanbrekende Ford Active City Stop bij aan het voorkomen van botsingen bij lage snelheden en

vermindert het de impact op hogere snelheden. Sensoren in de voorkant van de auto scannen continu de weg. Bij de detectie van een obstakel wordt het remsysteem alvast ingeschakeld, zodat u meer tijd hebt om te reageren. Als u als bestuurder niet reageert, remt de auto automatisch. Lane Keeping Aid wordt geactiveerd als u de rijbaan dreigt te verlaten. Het stuur trilt dan om u te waarschuwen. Als u niet reageert, stuurt Lane Keeping Aid de auto zelf naar het midden van de rijbaan. Adaptive Cruise Control met Forward Alert maakt gebruik van radar om de snelheid en beweging van de auto's verderop te detecteren. Op basis van de situatie op de weg vertraagt of versnelt de auto automatisch.

Page 45: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 45

Handig handsfree De Hands-Free Liftgate is ideaal als u bepakt en bezakt bij uw auto aankomt. Door voorzichtig met uw been tegen de onderkant van de achterbumper te duwen, gaat de klep automatisch open (nadat u bent herkend door de sleutel in uw zak of tas). Wilt u iemand bellen, een bericht horen, uw audiosysteem bedienen of een adres invoeren in uw navigatiesysteem? Zeg het gewoon en het revolutionaire spraakgestuurde Ford SYNC 2 Touchscreen met Voice Control doet de rest.

Slimme sleutelFord neemt het voortouw bij het stimuleren van verantwoord rijgedrag, zowel met zijn initiatief Ford Driving Skills for Life (zie pagina 9) als met zijn technologie. Met Ford MyKey kunnen ouders

rijbeperkingen programmeren op de sleutel. Zo kunt u het gebruik van gordels verplichten en de topsnelheid en het geluidsvolume beperken. Ook als uw kinderen zelf rijden, kunt u dus toch een zorgzaam oogje op hen houden.

Sound of silenceDrie uiterst gevoelige microfoons in de cabine van de Ford Edge registreren en meten het geluid van de motor. Ze sturen voortdurend signalen naar het Active Noise Cancellation-systeem, dat vervolgens tegengestelde geluidsgolven produceert via het audiosysteem. Deze zorgen ervoor dat de oorspronkelijke geluidsgolven worden gedempt.

Disc

laim

er: d

eze a

fbee

ldin

g to

ont n

iet d

e defi

nitie

ve sp

ecifi

catie

s voo

r de E

U.

Page 46: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

46 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 47: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 47

EdgeDe nieuwe Edge is in Europa verkrijgbaar met twee versies van de 2,0-liter TDCi dieselmotor van Ford: een van 180 pk en een van 210 pk. De eerste is uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak en levert 400 Nm koppel. De Ford Edge van 210 pk heeft een automatische PowerShift-transmissie met zes versnellingen en schakelbediening. Deze levert 450 Nm koppel.

EcoSportDe Ford EcoSport is beroemd door zijn compactheid, zuinigheid en flexibiliteit. Tegelijkertijd biedt deze SUV een unieke combinatie van ruimte, modern design en slimme technologie. Er zijn diverse motoren beschikbaar. Zoals de 1,0-liter EcoBoost benzinemotor van 125 pk, die meerdere keren is uitgeroepen tot internationale motor van het jaar.

KugaDe Ford Kuga is een middelgrote SUV die de Hands-Free Tailgate introduceerde in Europa. Bovendien was het de eerste auto met Fords Intelligent All-Wheel Drive-systeem en Curve Control. Dankzij de verbeterde Torque Vectoring Control is de wegligging ongekend in zijn klasse. Voor de motor kan men kiezen uit een op twee manieren afgestelde 1,6-liter EcoBoost benzinemotor en twee versies van de 2,0-liter TDCi dieselmotor.

WELKOM BIJ DE FAMILIE

Door de komst van de nieuwe Ford Edge zijn er nu nog meer verschillende Ford SUV's beschikbaar in Europa. De Edge, Kuga en EcoSport hebben elk hun specifieke kwaliteiten.

Mis nooit meer een verkeersbordDe nieuwe Ford Edge is voorzien van Traffic Sign Recognition-technologie. Een camera achter de achteruitkijkspiegel registreert verkeersborden en geeft ze weer op een kleurenscherm, dat zelfs oplicht als u de maximumsnelheid overschrijdt.

Gedeeld koppelDe nieuwe Ford Edge is uitgerust met Intelligent All-Wheel Drive met Torque Vectoring Control en Curve Control. Dit systeem verdeelt het door de aandrijving geproduceerde koppel tussen de voor- en achteras. De exacte verdeling hangt af

van de stuurrichting die door het systeem wordt geregistreerd. Als het 'voelt' dat er sprake is van onderstuur in een bocht, krijgen de achterwielen automatisch meer koppel om de auto weer in een neutrale houding te krijgen.

Disc

laim

er: d

eze a

fbee

ldin

g to

ont n

iet d

e defi

nitie

ve sp

ecifi

catie

s voo

r de E

U.

Page 48: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

48 Ford Vignale M A G A Z I N E

DE STAD SLAAPT NOOITDe verstedelijking is een van de grote uitdagingen voor de komende decennia. Hoe kunnen we nog prettig en gezond wonen in die dichtbevolkte steden? Dit zijn vijf inspirerende trends uit de hele wereld die laten zien hoe we ons nu al aanpassen aan het veranderende stadsleven.

Page 49: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 49

Het economische delen Onze auto, onze parkeerplaats, ons huis, zelfs ons keukengerei... we delen het graag. Gewoon omdat het voordeliger en vaak handiger is. En nog belangrijker: iedereen profiteert ervan. Als u bijvoorbeeld op vakantie gaat, vindt u met Airbnb een tijdelijke bewoner voor uw huis die een deel van de woonlasten overneemt. Gemiddeld maken er dagelijks 425.000 mensen uit de hele wereld gebruik van.

De populariteit van Airbnb kan op lange termijn leiden tot minder hotels in de binnenstad, maar er is nu al een manier om het leefklimaat in de stad te verbeteren: het delen van uw parkeerplaats. Zo brengt Mobypark mensen die een parkeerplek zoeken via een app in contact met personen of bedrijven die er een beschikbaar hebben.Carpoolen is een zeer nuttige manier om het aantal auto's in een stadscentrum te

verminderen. In het kader van zijn Smart Mobility-filosofie heeft Ford zijn eigen programma uitgerold in Duitsland. Ford Carsharing is het eerste landelijke carpoolprogramma van een fabrikant dat door dealers wordt ondersteund. Nu al wordt eraan meegewerkt door 39 dealers op meer dan honderd locaties in 55 steden.

STEDELIJKE TRENDS

Page 50: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

50 Ford Vignale M A G A Z I N E

Op de fietsEr zijn ook lokale overheden die graag iets met ons delen: fietsen. Fietsdeelprogramma's - meestal gesponsord door grote bedrijven - bestaan wereldwijd al in meer dan 165 steden. Zo werden er zeer succesvolle projecten gelanceerd in grote steden als New York (2013), Londen (2010), Parijs (2007), Barcelona (2007) en Berlijn (2003 en 2009). Het idee ontstond al in 1969 in Amsterdam, waar een groot aantal fietsen wit werd geschilderd en verspreid in de stad. Fietsen is mogelijk de beste manier om het verkeer in de stad te ontlasten en luchtvervuiling tegen te gaan. Maar dan moeten er wel veilige fietspaden zijn. Daarom bouwt New York een uitgebreid fietspad langs de grenzen van Manhattan. Bovendien hebben verschillende straten op het overvolle eiland al aparte rijbanen voor fietsers. Ford breidde onlangs zijn wereldwijde Ford Smart Mobility-plan uit met een nieuw experiment. Onderzocht wordt of het mogelijk is om de dagelijkse doorstroming en bedrijvigheid in stadscentra te stimuleren door de inzet van elektrische fietsen te combineren met auto's en openbaar vervoer.

Hou het lokaalHoewel veetransport minder schadelijk is voor het milieu dan de productie van vlees (dat verantwoordelijk is voor 18% van alle uitstoot van broeikasgassen) is elke kilometer minder meegenomen. De lokale productie van voeding - van boer tot bord - wordt dan ook steeds populairder, ook als gevolg van enkele voedselschandalen. Initiatieven voor stadsboerderijen schieten wereldwijd als biologische paddenstoelen uit de grond. In de voormalige vleesverwerkende wijk van Chicago is sinds 2010 The Plant actief. Deze verticale stadsboerderij produceert champignons, is een viskwekerij en brouwt zijn eigen bier. En dat allemaal binnen een zelfvoorzienend ecosysteem.De door vrijwilligers gerunde Urban Physic Garden (2011) in Londen is een gemeenschappelijke tuin met allerlei exotische geneeskrachtige planten en zaden. Aan de andere kant van de wereld, in het Japanse Osaka, is een stadstuin gebouwd op het dak van een druk treinstation. In deze 'tuin in de lucht' worden bloemen, planten en groenten verbouwd en krijgen bezoekers voorlichting over biotuinbouw.

Maak je eigen producten3D-printen bestaat al sinds de jaren tachtig, maar ooit is het zo voordelig dat we het thuis kunnen doen. Nu bestellen we nog producten in een webshop en moeten we wachten tot ze worden geleverd. Straks kunnen we die producten zelf printen, waardoor leveranciers veel minder consumentengoederen hoeven te leveren in drukke stadscentra. Je nieuwe spijkerbroek of haute couture worden gewoon thuis gefabriceerd. 3D-printen is nog nuttiger als het kan worden gebruikt voor medische doeleinden. Er wordt al onderzoek gedaan naar het printen van nanogeneesmiddelen, farmaceutische producten en zelfs organen, bloedvaten en slagaderen voor gebruik bij operaties.

Page 51: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 51

Een huis binnen 24 uurRome is niet in één dag gebouwd, waarschijnlijk omdat het Nederlandse bouwbedrijf Heijmans toen nog niet bestond. Daar maken ze de nieuwe conceptwoning ONE, een ruime prefab eenpersoonswoning met keuken, badkamer, woonkamer en patio die binnen een dag kan worden gebouwd. Het is nog niet bepaald goedkoop, maar de mogelijkheid om binnen 24 uur een woning te bouwen kan in de toekomst bijdragen aan de oplossing van huisvestingsproblemen in snel groeiende steden. De eerste dertig ONE's worden in de tweede helft van 2015 gerealiseerd in Nederland.

Page 52: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

52 Ford Vignale M A G A Z I N E

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

32180 GANG 215x280 adv 20044B.indd 1 24-04-15 08:30

Page 53: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 53

U HEBT DE TIJD MEEHandige en tijdbesparende tips om deze zomer gemakkelijker en stijlvoller door Europa te reizen. Voor wie niet van haasten houdt.

Gedeeld parkeren, maar dan andersEen parkeerplaats vinden in de stad valt niet mee. Maar dankzij een briljant nieuw idee is dat binnenkort een stuk eenvoudiger. En net als de meeste briljante ideeën is het eigenlijk heel eenvoudig. Met de JustPark-app huurt u een ongebruikte parkeerplaats van een inwoner van de stad en kunt u ook zelf een parkeerplaats verhuren. Het initiatief is ontstaan in Londen, maar breidt zich snel uit.

Als u liever zelf een parkeerplaats zoekt, kunt u gebruikmaken van de Duitse app Parkopedia. Hiermee krijgt u parkeeradvies op basis van miljoenen parkeerplaatsen in 52 landen.

SLIMME ZOMER

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

32180 GANG 215x280 adv 20044B.indd 1 24-04-15 08:30

Page 54: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

54 Ford Vignale M A G A Z I N E

De stad in Wie wel eens een grote Europese stad heeft bezocht, weet dat het behoorlijk tijdrovend kan zijn om het openbaar-vervoersysteem te doorgronden. Met de app Citymapper bereikt u de belangrijkste trekpleisters sneller, zodat u er langer van kunt genieten. U krijgt informatie over alle bussen, treinen, metro's, taxi's, fietsen, teleportatiemogelijkheden, jetpacks en katapulten die ervoor zorgen dat u uw bestemming op een efficiënte manier kunt bereiken. Het stedenaanbod groeit gestaag en bevat nu al Berlijn, Rome, Londen, Parijs, Madrid, Barcelona, Milaan, Manchester en Hamburg.

StrandfestivalHoudt u van de zomer, maar niet zo van traditionele strandvakanties? Ga dan naar Kroatië, waar deze maand minstens vijf strandfestivals worden gehouden. Zo zijn er het toonaangevende Hideout Festival voor elektronische muziek op het prachtige eiland Pag en het gezellige, kindvriendelijke Garden Festival in de kleine gemeente Tisno.

Zo weinig tijd...Een stedentrip: geweldig idee, moeilijk te organiseren. Want het optimaal plannen van 48 uur in een onbekende stad is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Elke app die u daarmee

Tip: voor een van de mooiste kustwegen van Europa rijdt u langs de Adriatische Zee naar de festivals en gaat u van daaruit naar Split en Dubrovnik.

Page 55: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 55

helpt is dus goud waard. TripAdvisor City Guides is vooral handig omdat hij ook offline werkt (bijvoorbeeld ondergronds) en zelfs kaarten bevat waarmee u zonder 3G- of 4G-dataverbinding uw locatie kunt bepalen. Ideaal als u hoge roamingkosten wilt voorkomen.

Ontspannen picknickZomervakantie... dat is de snelweg verlaten, een kronkelweggetje volgen, stoppen bij een idyllisch plekje, een mand vol lekkernijen openen, in het gras gaan liggen en heerlijk ontspannen. Maar hoe organiseert u nu de perfecte picknick? Op seriouseats.com krijgt u

geen tips over welk voedsel u moet meenemen (u weet al wat u lekker vindt), maar leert u hoe u het efficiënt inpakt en welke dingen u absoluut moet meenemen voor de ultieme ervaring onderweg. www.seriouseats.com/pack-your-picnic-basket-like-a-pro.html

De gate gaat sluiten...Laten we eerlijk zijn: vliegen is ook niet meer wat het is geweest. Maar als een bestemming echt te ver weg is voor de auto, kunt u maar beter een goede vlieg-app gebruiken. GateGuru is een van de beste. Deze gratis app biedt gedurende uw hele reis vluchtstatussen in real-time, relevante push-updates en informatie

over luchthavens. Zo wordt het toch nog een prettige vlucht.

Going undergroundDe app First off the Tube laat u in de metropool Londen zo efficiënt mogelijk met de Underground reizen. Waar op het perron moet u gaan staan om rijen te vermijden? Hoe bereik je zo snel mogelijk de aansluitende metro. Met deze app weet u het. En terwijl u al lekker in een halflege coupé zit, ziet u vol leedvermaak hoe de toeristen zich iets verderop in een overvol treinstel persen.

Page 56: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

56 Ford Vignale M A G A Z I N E

Veiligheid voor allesAl staat u er tijdens uw vakantie liever niet bij stil: zoals alles in het leven brengt ook reizen gevaren met zich mee. Maar - ook zoals alles in het leven - kunt u met een beetje gezond verstand veel risico's voorkomen en de zaken in eigen hand houden.Daarom is het wel verstandig om de app Safety Map Worldwide te downloaden. Op basis van gegevens en feedback van het publiek krijgt u advies over veilige routes in steden en welke gevaarlijke wijken u het beste kunt vermijden. Het eenvoudige, maar effectieve Emergency! bevat alle noodnummers in elk land ter wereld. We hopen natuurlijk dat u ze nooit nodig hebt.

Waar hebt u zin in? Na een lange reis bent u eindelijk aangekomen bij uw bestemming. Het is vroeg in de avond en langzaam maar zeker krijgt u honger. Een traditionele reisgids is best handig, maar alleen als u precies dezelfde smaak hebt als de schrijver. Foursquare is juist zo populair omdat het is af te stemmen op uw persoonlijke smaak. U geeft gewoon aan wat u lekker vindt en Foursquare vindt lokale restaurants en bars die deze gerechten serveren. Dankzij de grote community zijn de gebruikersrecensies altijd up-to-date, zodat u

weet waar u moet zijn of waar u beter niet naartoe kunt gaan.

Van de grote weg afEn navigatiesysteem wijst u de weg van A naar B, maar mist de ziel van een autobestuurder. Daarom werkten onderzoekers Daniele Quercia en Luca Maria Aiello van Yahoo! en Rossano Schifanella van Torino University aan een kaartenapp die op basis van algoritmen rekening houdt met de emotionele reacties van mensen op wegen. Zo kunt u niet alleen kiezen voor de kortste of goedkoopste route, maar ook voor de meest inspirerende. De app is nog niet beschikbaar, maar u kunt

voor de zomervakantie wel inspiratie opdoen bij websites als Wonderslist en Twistedsifter.com. Hier vindt u een overzicht van de hoogtepunten van Europa en de mooiste routes ter wereld. Van die routes waarvan u droomt als u weer eens in de rij staat voor een parkeerplaats bij de supermarkt. Zoals de Route Napoleon in Frankrijk (precies 200 jaar nadat Napoleon deze uitgetekend heeft), de Trollenroute in Noorwegen en de Ring of Kerry in Ierland.

www.wonderslist.com/10-most-scenic-drives-in-europe

www.twistedsifter.com/2013/03/roads-to-drive-before-you-die

D i v e r s i t y o f s t y l e

Folk by

1181_MA Holland_Residence No5_AW.indd 1 02/04/2015 09:06

Page 57: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

D i v e r s i t y o f s t y l e

Folk by

1181_MA Holland_Residence No5_AW.indd 1 02/04/2015 09:06

Page 58: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue
Page 59: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue
Page 60: BelgianFL Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

215215 3,5 107,5

BRAD PITT HEEL PERSOONLIJK

INTERVIEW

PAGINA 20.

M A G A Z I N E

FORD VIGNALE MAGAZINE

Het is tijd om te genieten van moderne

luxe. Met tijdbesparende diensten die met

uitzonderlijk vakmanschap en oog voor

detail speciaal voor u zijn gemaakt.

www.ford-vignale.com#FordVignale

67150_PEL_VIGNALE_B-NL_cover.indd 1 21-05-15 08:55