Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

of 60 /60
M A G A Z I N E BRAD PITT OMIN SANOIN HAASTATTELU SIVU 20

Embed Size (px)

description

#FordVignale

Transcript of Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Page 1: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

215215 3,5 107,5

M A G A Z I N E

BRAD PITT – OMIN SANOIN

HAASTATTELU

SIVU 20FORD VIGNALE MAGAZINE

Nauti modernista ylellisyydestä, ammat-

titaidosta ja hiotuista yksityiskohdista –

tarpeidesi mukaan suunniteltu yksilöllinen,

aikaa säästävä palvelu odottaa sinua.

www.ford-vignale.com#FordVignale

67150_PEL_VIGNALE_FI_cover.indd 1 21-05-15 11:31

Page 2: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

PÄÄKIRJOITUS

UUSIA KOKEMUKSIA

Voin ilolla esitellä Ford Vignale -lehden ensimmäisen numeron. Tämä on innostava hetki minulle, sillä Ford Vignale edustaa

täysin uudenlaista lähestymistä käyttäjäkokemukseen.

Autonvalmistajat ja alan lehdistö käyttävät usein ilmauksia, kuten ”enemmän kuin auto”, mutta Ford Mondeo Vignalen tapauksessa tämä ilmaus osuu oikeaan. Ford Vignale edustaa Fordin suunnittelufilosofiaa, jossa keskitytään modernien, laatutietoisten kuljettajien toiveisiin. Näihin kuuluvat paitsi ylellisyys myös tehokkuus – kokemuksesta halutaan samalla sekä hienostunut että käytännöllinen.

Lyhyesti sanottuna haluamme Ford Vignalen sopivan juuri sinun elämäntyyliisi. Aika on kallista, emmekä halua, että joudut tinkimään elämän tärkeistä asioista. Tiedän tämän, sillä koen itse samoin.

Niinpä olin erittäin ilahtunut nähdessäni Ford Mondeo Vignale -konseptiauton ensimmäisen kerran. Auton suunnitteluratkaisuissa on onnistuttu tuomaan esille juuri niitä nykyaikaisuutta ja laatua korostavia piirteitä, joihin tähtäsimme. Autossa on turvallisuuden, kestävän kehityksen ja tehokkaan energiankäytön ehdoilla kehitettyä Fordin uutta teknologiaa ja innovaatioita. Yksilöllinen palvelu ja henkilökohtainen Vignale-asiakassuhdepäällikkö tuovat kokonaisuuteen täydellisen loppusilauksen. Näiden ansiosta säästät aikaa, joka aiemmin kului pikkuasioihin, kuten seuraavan huollon järjestämiseen. Säästetyn ajan voit käyttää elämän tärkeisiin asioihin.

Ei siis ole sattumaa, että tämä lehti on täynnä nokkelia ajansäästövinkkejä ja innostavia ideoita ajan viettoon. Tarjolla on muun muassa Euroopan jännittävimpiä teitä ja piristäviä (mutta vähemmän tunnettuja) kaupunkeja.

Myöskään Brad Pitt ei ole päätynyt kansijuttuumme sattumalta – hänen hektisestä elämäntyylistään selviytymiseen vaaditaan taatusti järkevää ajankäyttöä!

Toivottavasti nautit lehdestä yhtä paljon kuin me lehden tekemisestä. Minulle lehti edustaa uutta ajanjaksoa Fordin historiassa – tästä alkaa Vignalen kausi. Olen myös iloinen, että te pääsette kokemaan sen alusta asti kanssamme.

Jim Farley Chairman & CEO Ford EuropeEVP & President, Eurooppa, Lähi-Itä ja Afrikka

Page 3: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

” Auto ja kaikki malliston ylelliset tuotteet on käytännöllisyydessään suunniteltu säästämään aikaa ja helpottamaan elämää.”

Erika Tsubaki, Fordin suunnittelija – katso sivu 30

Page 4: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

4 Ford Vignale M A G A Z I N E

AIKA ON YSTÄVÄSIKäteviä ajansäästövinkkejä kesän Euroopan-matkoja varten.

FORD MONDEO VIGNALETervetuloa ylellisyyden, ammattitaidon ja yksilöllisen, aikaa säästävän palvelun maailmaan. Tervetuloa Ford Vignalen maailmaan. 10

53

AJATTOMIEN IKONIEN VUOSIVuonna 1964 Martin Luther King, Andy Warhol ja The Beatles kohosivat maailmankuuluiksi ikoneiksi. Samana vuonna myös Ford Mustangista tuli ikoni – jo syntyessään. Viisikymmentä vuotta myöhemmin Mustang kurvaa viimein valtameren toiselle puolelle valloittamaan aivan uuden yleisön.

INNOVAATION AALLONHARJALLA Ford Edge on edistyksellisillä ominaisuuksilla ja huipputekniikalla varustettu luksusluokan katumaasturi. Malli tulee myyntiin Euroopassa tänä vuonna.

24

42

URBAANIT TRENDITKaupungistuminen on yksi lähitulevaisuutemme suurista haasteista. Miten voimme tehdä tiiviisti asutuista kaupungeista terveellisiä ja viihtyisiä? Esittelemme viisi nousevaa trendiä, jotka pyrkivät ratkomaan kaupungistumisen tuomia ongelmia.

48

Page 5: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 5

SISÄLTÖ

BRAD PITTIN SANOINElokuvatähti ja tuottaja kertoo, mitä aviomiehen ja kuuden lapsen isän elämään kuuluu.

AJANSÄÄSTÖÖN TÄHTÄÄVÄÄ HUIPPUSUUNNITTELUAFordin suunnittelija Erika Tsubaki loi hiljattain Vignale Collection -asustevalikoiman, johon kuuluu nerokkaan tyylikkäitä asusteita, jotka sopivat täydellisesti Ford Mondeo Vignalen tyyliin. Mistä Tsubaki saa innoituksensa?

FORDIN MAAILMANykypäivän trendejä ja huomisen puheenaiheita.

20

3007

VIGNALEN KAUPUNKIKiehtovaa, vanhaa ja modernia arkkitehtuuria, herkullista ruokaa ja mahtavia rantoja – tätä kaikkea tarjoaa Valencia. 36

Julkaisija: Ford Europe www.ford-vignale.comTuotantoyhtiö: Pelican CustomDelflandlaan 41062 EB AMSTERDAMAlankomaat+31 20 758 1000www.pelicancustom.comPelican Custom: Frank Kloppert, Jeannette Stavorinus, Raymond van Buuren, Elizabeth Zesjkova, Marieke de VriesPäätoimittajat: Catherine Blee (Ford Europe),Hans VerstraatenArt Director: Jaap SinkeAssociate Art Director: Mervyn Hall,Danny van den Ijssel (koordinointi)Toimittajat: Jens Holierhoek, Tom Collingridge, Alexander SchlangenTekstitoimittajat: Diane Baumann,Peter McSean Kuvat: Hollandse Hoogte, Getty ImagesiStockphoto LP, Turismo Valencia, Christian RolfesMainospäällikkö: Paul Laurey – Pelican MediaTuotantopäällikkö: Daniëlle van Tol

TekijänoikeustiedotFord Vignale Magazinen julkaisija on Ford Europe. Jos sinulla on ehdotuksia, kysymyksiä tai kommentteja, ota yhteyttä Pelican Customiin sähköpostitse: [email protected]. Kiitos palautteesta.Mitään osaa tästä julkaisusta ei saa jäljentää eikä julkaista painettuna, valokopiona, äänitallenteena, internetissä eikä millään muullakaan tavalla ilman Ford Europen ja Pelican Customin etukäteen antamaa kirjallista lupaa.

Page 6: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

6 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 7: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 7

Oletko valmis tehokkaaseen, pehmeään ja entistä taloudellisempaan ajoon? Ford hoitaa homman.

Hiilikuitu on erittäin kevyttä (jopa 50 % tavallista terästä kevyempää) ja kestävää ja sopii erinomaisesti autojen rakennusmateriaaliksi. Ford panostaa edullisen hiilikuidun kehitykseen ja suurtuotantoon, jotta kaikissa tulevissa Ford-malleissa voidaan käyttää erittäin kevyttä hiilikuitua teräksen sijaan. Kun ajoneuvon paino pienenee, polttoainetalous ja tehokkuus paranevat. Kehitystyöstä hyötyvät siis kaikki.

Hyvästit teräkselle – kauan eläköön hiilikuitu

3,0

FORDUUTISIA MAAILMALTA

Tämän kevään Geneven autonäyttelyssä Ford esitteli uuden Euroopan-markkinoiden Performance-mallistonsa. Ford tarjoili silmänruokaa kahden mallin voimin – estradille pääsivät uusi, huippuluokan Focus RS ja upea uusi Ford GT -superauto.

Focus RS:ssä on uudistettu 2,3 litran nelisylinterinen EcoBoost-moottori, jonka teho on vaikuttavat 320 hv. Malli on ensimmäinen Ford Performance AWD-nelivetoa käyttävä auto.

Järjestelmän ansiosta mallin ajotuntuma on äärimmäisen pehmeä.

Upouusi GT-superauto on isojen poikien (ja miksei myös tyttöjen) unelma puhtaimmillaan. Takavetoinen, kaksiovinen, keskimoottorilla varustettu coupé saa tehonsa 600 hevosvoiman kaksoisahdetusta EcoBoost V6 -moottorista. Uraauurtavan aerodynaamisen korin osissa on käytetty hiilikuitua, joten Ford GT ampaisee kilpailijoiden edelle jo lähtöviivalla.

UUSI FORD GT -SUPERAUTO

Joka pojan (ja tytön) unelma

Nollasta sataan

sekunnissa

Page 8: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

8 Ford Vignale M A G A Z I N E

Vuonna 2013 Ford jäi maailman vihreimmän brändin kisassa kakkoseksi. Viime vuoden kilpailussa kävi paremmin – Ford vei voiton.

Brändikonsulttiyritys Interbrandin sanoin: ”Kestävä kehitys on kiinteä osa Fordin liiketoimintastrategiaa. Jatkuva vaihtoehtoisiin energianlähteisiin ja polttoainetta säästäviin teknologioihin investoiminen sekä kuluttajien valistaminen näiden hyödyistä ovat erittäin tärkeitä seikkoja liiketoiminnan ja brändin arvon kehittämisessä.”Tämä pitää paikkansa. Ford investoi kestäviin valmistusteknologioihin ja pyrkii

noudattamaan ympäristövastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä liiketoimissaan ja valmistusprosesseissaan sekä sitoutumaan vedenkulutuksen pienentämiseen ja jätteiden vähentämiseen.

Faktat puhukoot puolestaan:> Vuosina 2000–2013 Ford vähensi

vedenkulutustaan maailmanlaajuisesti 61 % – eli noin 38 miljardin litran verran.

> Vuosina 2007–2013 Ford vähensi Euroopan-autokantansa hiilidioksidipäästöjä 18 %.

> Vuonna 2013 yhtä valmistettua autoa kohden syntyi 14 % vähemmän kaatopaikkajätettä vuoteen 2012 verrattuna.

Näin Ford nimettiin maailman vihreimmäksi brändiksi

Ford on innoissaan liikkuvuuden, liitettävyyden, automatisoitujen autojen, asiakaskokemuksen ja suurten tietovarantojen tulevaisuuden mahdollisuuksista. Niinpä tähtäimessä on 25 liikkuvuuteen keskittyvää koetta eri puolilla maailmaa tänä vuonna. Näihin kuuluvat muun muassa City Driving On-Demand -tutkimus, joka käsittelee autojen yhteiskäyttöä, sekä Painless Parking -älypuhelinsovellus, jolla kuljettajat voivat paikantaa mieltymystensä mukaisen pysäköintiruudun.

Fordin toimitusjohtajan Mark Fieldsin sanoin: ”Tekemämme kokeet edistävät täysin uuden liikenne- ja liikkuvuusmallin syntymistä seuraavien 10 vuoden aikana ja tulevaisuudessa.” Jokainen koe keskittyy vähintään yhteen maailmanlaajuiseen autoalan trendiin. Näitä ovat muun muassa kaupungistuminen, keskiluokan räjähdysmäinen kasvu, kuluttajien muuttuvat asenteet ja ilmanlaadun huomioiminen.

Puhetta ymmärtävä auto

Helppoa ajoa

Kaikissa vuoden 2015 Ford-malleissa on Ford SYNC 2 -järjestelmä, johon kuuluu ääniohjaus (Suomessa englanninkielinen) ja kosketusnäyttö. Järjestelmä on älykäs, ääniohjattava käyttöliittymä puhelimen, viihdejärjestelmän, ilmastoinnin ja navigoinnin ohjaamiseen. Kun käyttäjä sanoo vaikkapa “I’m hungry” (olen nälkäinen), navigointijärjestelmä opastaa lähimpään ravintolaan. Kuulostaako liiankin hyvältä?

Muita uuden Mondeon ja uuden S-MAXin uusia teknologioita:> Älykäs neliveto Jokainen pyörä tarkkailee tienpintaa itsenäisesti

ja tuottaa tehon olosuhteiden ja tarvittavan pidon mukaan.

> Törmäyksenesto ja jalankulkijoiden tunnistus

Kun edessä havaitaan jalankulkijoita, auto jarruttaa automaattisesti, jos kuljettaja ei reagoi varoituksiin.

> Aktiivinen pysäköintiavustin ja rinnakkaispysäköinti

Uudessa Ford Focus -mallissa esitelty järjestelmä peruuttaa auton ilman kuljettajan ohjausliikkeitä muiden autojen rinnalle tai kiveyksen suuntaisesti.

> Fordin mukautuva ohjaus Järjestelmä säätää ohjausta auton nopeuden

mukaan.> Etukamera jaetulla näytöllä Auton keulassa olevasta 180 asteen

kamerajärjestelmästä on suuri apu risteyksissä ja pysäköintialueilla, joissa näkyvyys on puutteellinen.

61 % pienempi vedenkäyttö maailmanlaajuisesti

= 10 miljardia litraa

Page 9: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 9

Palkittu, 18–24-vuotiaille tarkoitettu Ford Driving Skills for Life -ajo-opetusohjelma otetaan käyttöön 30 maassa ympäri maailman. Sadat tuhannet nuoret pääsevät ohjelman myötä kehittymään vastuullisemmiksi kuljettajiksi lähiopetuksen ja verkkokurssien avulla.

Kysyimme viisi kysymystä ohjelman vastuuhenkilöiltä James Grahamilta ja Kyle Greeniltä.

1. Mikä Ford Driving Skills for Life -ohjelma on?

”Ford Driving Skills for Life sai alkunsa 12 vuotta sitten Yhdysvalloissa Ford Motor Company Fundin (säätiö) hankkeena. Ohjelman perustana oli tieto siitä, että auto-onnettomuudet ovat Euroopan 18–24-vuotiaiden merkittävin kuolinsyy. Ohjelmaan kuuluu lähiopetusta ja verkkokursseja, joissa nuoret kuljettajat oppivat autolla ajamiseen liittyvistä vaaroista.”

2. Mitä taitoja nuorille opetetaan?”Ohjelmassa oppilaille opetetaan tärkeitä auton käsittelytaitoja, joita heille ei ole todennäköisesti opetettu tavallisessa ajo-opetuksessa. Taitoihin kuuluvat auton saaminen takaisin hallintaan, nopeuden hallinta, oikeiden päätösten tekeminen ja vaaratilanteiden tunnistaminen. Kurssilla käsitellään myös sitä, miten ajamiseen vaikuttavat häiriöt, kuten älypuhelinten käyttö, muut matkustajat sekä lääkkeet tai alkoholi.” 3. Mitä koulutustapahtuma kattaa?”Vuoden 2015 loppuun mennessä ohjelma

5. Miten ohjelmaan voi liittyä?”Ford Driving Skills for Life on maksuton koulutusohjelma, johon pääset mukaan paikallisella Driving Skills for Life -sivustolla. Kun olet siirtynyt sivustolle, korvaamattomien ajotaitojen oppiminen on vain muutaman napsautuksen päässä.”

FORD DRIVING SKILLS FOR LIFE MAAKOHTAISESTIBelgia: www.drivingskillsforlife.be

Ranska: www.drivingskillsforlife.fr

Saksa: www.vorfahrt-fuer-deine-zukunft.de

Italia: www.drivingskillsforlife.it

Romania: www.drivingskillsforlife.ro

Venäjä: www.dsfl.ru

Espanja: www.conducetuvida.es

Iso-Britannia: www.forddsfl.co.uk

otetaan käyttöön 30 maassa. Kussakin maassa on omat turvalliseen ajamiseen liittyvät ongelmansa, joten opetettavia taitoja mukautetaan maakohtaisesti. Yksi suosituimmista opetusvälineistä on ’rattijuopon puku’, jolla jäljitellään alkoholin vaikutuksen alaisena ajamista. Yleensä puku aiheuttaa ensin huvitusta, mutta muutaman minuutin käytön jälkeen hymyt hyytyvät – kuinka joku voi ajaa tällaisessa kunnossa?”

4. Miksi Ford ottaa tästä vastuun?”Tämä on meidän velvollisuutemme autonvalmistajana. Olemme kouluttaneet jo yli puoli miljoonaa ihmistä lähiopetuksen ja verkkokurssien voimin. Koulutus vaikuttaa myös moniin muihin, sillä oppilaiden vanhemmat ja ystävät hyötyvät suoraan oppilaan kehittyneistä tiedoista, taidoista ja vastuusta. Tämän vuoden alussa mukana oli 23 maata – muun muassa Belgia, Ranska, Saksa, Italia, Romania, Venäjä, Espanja ja Iso-Britannia. Vuoden 2015 aikana seitsemän maata liittyy näiden joukkoon.”

FORD DRIVING SKILLS FOR LIFE

” Korvaamattomien ajotaitojen oppiminen on vain muutaman napsautuksen päässä”

Page 10: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

10 Ford Vignale M A G A Z I N E

Ford Vignalessa yhdistyvät saumattomasti ylellisyyden osatekijät – laadukkaat materiaalit ja ammattitaito. Lisäksi Ford Vignale edustaa elämäntyyliä ja ensiluokkaista kokemusta, jossa pääset nauttimaan yksilöllisestä, ainutlaatuisesta ja aikaa säästävästä palvelusta.

Seuraavilla sivuilla luodaan lyhyt katsaus Ford Vignale -konseptin ominaispiirteisiin ja

ensimmäiseen konseptia käyttävään malliin. Saammeko esitellä: Ford Mondeo Vignale.

Jos Ford Vignalessa yhdistyvä ajaton laatu ja aikaa säästävä palvelu sopivat sinun tyyliisi, olet erittäin tervetullut lähimmän FordStore-liikkeesi Vignale Loungeen. Liikkeen Vignale-asiakassuhdepäällikkö esittelee sinulle Vignalen monipuolisine palveluineen.

ENSILUOKKAINEN AUTOENSILUOKKAINEN PALVELU

Page 11: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 11

ENSILUOKKAINEN AUTOENSILUOKKAINEN PALVELU

FORD MONDEOVIGNALE

Page 12: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

12 Ford Vignale M A G A Z I N E

VärivaihtoehdotUuden Ford Mondeo Vignalen värivaihtoehdot ovat monipuoliset. Saatavilla on useita Ford Vignale -värejä, kuten Vignale Nocciola, Vignale Silver, Vignale Black ja Vignale White. Ford Europen suunnittelupäällikkö Joel Piaskowski toteaa: ”Laadukkaiden autojen suunnittelu kaipaa vaikutteita myös automaailman ulkopuolelta – maailmanlaajuisesti.” Tämän inspiraation hakemiseen keskittyy Fordin tulevaisuustiimi, joka työskentelee Fordin suunnittelukeskuksessa Kölnissä, Saksassa. Tiimi seuraa aktiivisesti maailmanlaajuisia arkkitehtuuri-, muoti- ja huonekalutrendejä.

Tyylikäs verhoiluFord Mondeo Vignalen käsintehdyissä nahkaistuimissa on tyylikäs, vinoneliökuvioitu verhoilu. Kuusikulmaista sävytettyä tikkausta on käytetty myös käsinojien koristelussa. Muotoiluun on haettu innoitusta tyylejä yhdistelevistä huonekaluista, kuten laadukkaista, sulavalinjaisen moderneista sohvista. Suunnittelutiimin päällikkö Erika Tsubaki toteaa: ”Asiakkaamme odottavat, että käytämme muotoilussa uudenlaisia ratkaisuja, joilla erotumme muista brändeistä.”

LoppusilausFord Vignalen maailmassa pienimmälläkin yksityiskohdalla on merkitystä, mikä näkyy Ford Mondeo Vignalen sisä- ja ulkopuolen muotoilussa. Kromiset yksityiskohdat huokuvat laatua – Ford Mondeo Vignalen täysin

uudistetussa keulassa on tyylikäs krominvärinen etusäleikkö, ja tyyli korostuu entisestään kromikoristein varustellussa etupuskurissa ja LED-sumuvaloissa. Myös ovenkahvoissa ja sivupeileissä näkyy kromin hohtoa. Tyyli huipentuu täydelliseen loppusilaukseen – Ford Mondeo Vignalen 18- tai 19-tuumaisiin kevytmetallivanteisiin.

SisätilatTyylitelty Vignale-logo näkyy auton sisätiloissa useissa kohdissa. Kojelaudan lisäksi logo on nahkaistuinten koristeena. Tyyli näkyy myös kohokuvioiduissa kynnyslistoissa ja lattiamatoissa sekä nahkaverhoilluissa ohjauspyörässä, keskikonsolissa, oviverhoiluissa ja kojelaudassa. Suunnittelupäällikkö Chris Bird kertoo: ”Halusimme tehdä sisätiloista rennon tyylikkäät – autoon astumisen pitää tuntua samalta kuin astuisi viihtyisiin oleskelutiloihin.”

Kodin tuntuaFord Mondeo Vignale sisältää uusinta huipputekniikkaa, joka auttaa kuljettajaa joka käänteessä. Avaimettoman keskuslukituksen ja avaimettoman käynnistyksen lisäksi autossa on ääniohjauksella ja kosketusnäytöllä varustettu Ford SYNC 2 -järjestelmä, jolla puheluiden soittaminen, tekstiviestien lukeminen ja navigointi onnistuvat helposti. Kun käyttäjä esimerkiksi sanoo “I’m hungry” (olen nälkäinen), navigointijärjestelmä antaa ajo-ohjeet lähiseudun ravintoloihin.

Sisätilat ovat erittäin hiljaiset, mistä on kiittäminen edistyksellistä vastamelujärjestelmää ja laminoituja ikkunoita. Kirsikkana kakussa on erittäin mukava lämmitettävä, muistitoiminnoilla varustettu istuin, jossa on kymmenen säädettävää ominaisuutta.

ALFREDO VIGNALE, LEGENDAVignale on nimetty legendaarisen italialaisen korinrakentajan Alfredo Vignalen mukaan. Vignale syntyi vuonna 1913 ja perusti yrityksen vuonna 1948. Hänet tunnetaan elegantista muotoilusta ja ammattitaidosta, ja lähes kaikki italialaiset autonvalmistajat ovat olleet Vignalen asiakkaita – niin Fiat, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati kuin Lanciakin. Ford osti Vignalen yrityksen vuonna 1973, joten nykyään Ford omistaa Vignale-tuotemerkin. Alfredo Vignale kuoli auto-onnettomuudessa. Hän ajoi Maseratia.

Page 13: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 13

Page 14: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

14 Ford Vignale M A G A Z I N E

” Aika on kallisarvoista – säästä sitä ja käytä se elämän tärkeisiin asioihin.”

Page 15: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 15

Ford Mondeo Vignale on enemmän kuin pelkkä auto – Vignaleen kuuluu myös elämäntyyli. Pääset nauttimaan palvelusta, joka on yksilöllistä ja ainutlaatuista ja auttaa säästämään aikaa – nykypäivän kiirettä helpottaen. Saat tyyliä ja tehokkuutta samassa laadukkaassa paketissa. Lue tästä, kuinka Ford Vignale helpottaa elämääsi.

Säästä aikaa

Tarjolla autopesuVoit pesettää Ford Vignalesi Ford-liikkeessäsi koko auton käyttöiän ajan. Näin säästät aikaa ja autosi ulkoasu pysyy uudenveroisena – auton tyylille uskollisesti.

Nouto ja toimitusAuton huolto käy vaivattomammin kuin koskaan ennen. Noudamme auton luotasi, huollamme sen uutta vastaavaan kuntoon ja toimitamme sen takaisin sinulle. Sinä voit keskittyä nauttimaan huolletun auton toimivuudesta.

Premium Valet -palveluAutopesuun voi yhdistää Premium Valet -palvelun – eli noudamme auton, puhdistamme sen ja siistimme sen ensiluokkaiseen kuntoon. Tämän jälkeen toimitamme auton takaisin kotiisi tai työpaikallesi. Näin pääset kokemaan, miltä tuntuu, kun ajokki on jälleen kuin uusi.

Vignale OneCallKuinka voimme auttaa? Yhdellä soitolla pääset hyödyntämään ympärivuorokautisen Vignale-asiantuntijoiden tuen. Tukipalvelun kautta voit järjestää korjauspalvelun tien päälle tai FordStore-vierailun sekä hallita huoltovarauksia. Asiantuntijamme myös auttavat ratkaisemaan ongelmat ja vastaavat kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Haluamasi pituinen koeajoAsiakassuhdepäällikkösi voi järjestää sinulle tavallista pidemmän, jopa yön yli tai koko viikonlopun jatkuvan koeajon Ford Mondeo Vignalella. Näin pääset tutustumaan Vignalen kaikkiin hienouksiin omassa rauhassa.

Toimitus kotiinVoit toki tulla hakemaan uuden Ford Mondeo Vignalesi suoraan FordStore-liikkeestä, mutta samalla vaivalla voimme toimittaa sen kotiisi tai työpaikallesi – kuten haluat. Saat lisätietoja toimitusvaihtoehdoista Vignale-asiakassuhdepäälliköltäsi.

Toimimme sinun aikataulusi mukaanVignale tarkoittaa yksilöllistä, juuri sinun toiveidesi mukaan räätälöityä palvelua. Tässä on tärkeässä osassa oma Vignale-asiakassuhdepäällikkösi – hän tuntee tarpeesi ja mieltymyksesi, ja voit hoitaa kaikki asiat hänen kauttaan. Näin säästät kallisarvoista aikaa.

Voit sopia tapaamisen Vignale-asiakassuhdepäällikön kanssa osoitteessa www.ford-vignale.com.

Page 16: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

16 Ford Vignale M A G A Z I N E

Nauti Ford Vignalen hillityn tyylikkäästä muotokielestä missä tahansa liikutkin. Palkitun Vignale Collectionin käsintehdyt design-asusteet tuovat ylellisyyttä arkeen.

VIGNALE COLLECTION

Ford Vignale Weekender -laukkuKorkealaatuinen Ford Vignale Weekender -nahkalaukku voitti arvostetun iF Design Award -muotoilupalkinnon, eikä syyttä. Ainutlaatuinen puolisuunnikasta muistuttava siluetti henkii italialaista eleganssia ja urbaania muotokieltä. Laukun koristereunoissa ja sisävuorissa on kaikuja Ford Vignalen istuinkuvioinnista. Mitat: 77 cm x 34 cm x 31 cm / hinta: 850 €

Ford Vignale -kotelo käyntikorteille ja luottokorteillePidä käyntikortit ja luottokortit järjestyksessä tyylikkäästi Ford Vignale -korttikotelossa. Kotelo on valmistettu erittäin pehmeästä ja laadukkaasta nahasta. Mitat: 12 cm x 8 cm / hinta: 38 €

Ford Vignale -lompakkoMitä käsilaukku olisikaan ilman siihen sopivaa lompakkoa? Naisellisen sulavalinjainen lompakko on valmistettu kauniista mattapintaisesta nahasta, ja sen muotokieli heijastelee Ford Vignale -auton virtaviivaisia linjoja. Mitat: 21 cm x 12 cm x 3 cm / hinta: 115 €

Ford Vignale -iPhone-suojakoteloKorkealaatuisesta nahasta valmistettu Ford Vignale -iPhone-suojakotelo on tyylikäs säilyttää puhelin suojassa kolhuilta. Mitat: 14 cm x 8 cm / hinta: 50 €

Ford Vignale -setelipidikePidä setelisi ojennuksessa metallisella Ford Vignale -setelipidikkeellä, jossa on hienostunut hopeinen viimeistely. Mitat: 6 cm x 2 cm / hinta: 39 €

Ford Vignale -silkkisolmioKäsintehty italialainen solmio viimeistelee harkitun toimistotyylin. Solmio on 100-prosenttista silkkiä ja antaa viime silauksen mittojen mukaan tehdylle puvulle. Leveys: 7 cm / hinta: 69 €

Ford Vignale -silkkihuivi100-prosenttisesta silkistä valmistettu Ford Vignale -huivi on italialaista käsityötä parhaimmillaan. Höyhenenkevyt huivi laskeutuu pehmeästi ja tekee huolettoman huolitellun vaikutelman. Koko: 45 cm x 160 cm / hinta: 69 €

Ford Vignale -kynsilakkaAuton värisävyyn sopiva kynsilakka – voiko tyylitietoinen enää enempää vaatia? Ford Vignale -laatua arvostavilla on yleensä silmää yksityiskohdille, joten Vignale Collectioniin kuuluu myös kolme intensiivistä kynsilakkasävyä. Ford Vignale -kynsilakat eivät sisällä lainkaan formaldehydiä, joten ne ovat hellävaraisia kynsille ja niiden kiilto kestää pitkään. Hinta: 10 €

TUTUSTU FORD VIGNALE -ELÄMÄNTYYLIINTutustu tuotteisiin ja tee tilaus osoitteessa www.vignalecollection.com. Voit myös pyytää paikallista Vignale-asiakassuhdepäällikköä esittelemään tuotteita Vignale Loungessa.

Oris Aquis Depth GaugeAutomatic mechanical movement

Patented depth gauge function Unidirectional,

revolving top ring with ceramic inlay

Water resistant to 500 metres

www.oris.ch

real watches for real people

5341-AudiMagazine-215x280.indd 1 18-03-14 11:41

Page 17: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Oris Aquis Depth GaugeAutomatic mechanical movement

Patented depth gauge function Unidirectional,

revolving top ring with ceramic inlay

Water resistant to 500 metres

www.oris.ch

real watches for real people

5341-AudiMagazine-215x280.indd 1 18-03-14 11:41

Page 18: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

18 Ford Vignale M A G A Z I N E

Käytännöllinen ja viihtyisä Ford Vignale Loungen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti Ford Vignale -kokemuksen syventämiseen ja asiakkaiden ajan hyödyntämiseen parhaalla mahdollisella tavalla. Erotamme Loungen muusta liiketilasta tarjotaksemme asiakkaillemme enemmän yksityisyyttä, mutta seinän tarkoitus ei ole sulkea ketään ulkopuolelle. Mittatilaustyönä tehdyn nahkasohvan, hillityn valaistuksen, laadukkaan

kahvin ja ainutlaatuisen digitaalisen kosketuspöydän tarkoituksena on tarjota asiakkaille ylellinen hetki, jolloin he saavat tutustua Ford Vignalen maailmaan kaikessa rauhassa.

Parrasvaloissa asiakasJokaisen Ford Vignale Lounge -asiakaskokemuksen keskiössä toimii henkilökohtainen asiakassuhdepäällikkö.

Hänen tehtävänään on mukauttaa tarjoamiamme palveluita asiakkaidemme tarpeita vastaaviksi heti ensimmäisestä käynnistä lähtien aina Ford Vignale -auton tilaamiseen ja huoltokäynteihin saakka.

Ford Vignale Loungen asiakassuhdepäällikkö antaa asiakkaille aikaa ja tilaa tutustua tuotteisiin ja palveluihin kaikessa rauhassa, mutta on aina valmis auttamaan tarvittaessa. Jos Ford Vignale

Olemme suunnitelleet FordStore-liikkeisiimme ainutlaatuiset Ford Vignale Lounge -tilat, joissa kiteytämme ainutlaatuisen asiakaskokemuksen ja Ford Vignale -kokemuksen ydinarvot – ylellisyys, henkilökohtainen palvelu ja asiakkaan ajan arvostaminen.

PARASTA ASIAKASPALVELUA

Page 19: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 19

Lounge on näyttämö ja asiakas pääosan esittäjä, niin asiakassuhdepäällikköä voidaan pitää tärkeänä sivuosan esittäjänä.

Ylellinen Ford VignaleFord Vignale Lounge -tilojen suurin innoittaja on ollut tietenkin itse auto. Vignale-brändin hillittyjä tunnusmerkkejä onkin havaittavissa kaikkialla huonekaluissa toistuvana V-kirjaimena, kuusikulmaisena kuviona, tunnusomaisena

pähkinän sävynä ja design-valaisimina. Jokainen yksityiskohta huokuu Ford Mondeo Vignalelle tunnusomaista käsityölaatua. Keskellä kiireistä arkea voit tuntea saapuneesi paikkaan, jossa aikaa on kerrankin riittävästi.

Ford Vignale Loungen kruunaa sohvapöytä, johon on integroitu LCD-kosketusnäyttö. Vuorovaikutteisen näytön avulla voit tutustua Fordin uusimpiin teknologioihin, Ford Vignale

-tuotteisiin ja -ominaisuuksiin sekä ylellisiin Vignale Collection -asusteisiin. Näytöltä näet myös kätevästi kaikki saatavilla olevat materiaali- ja värivaihtoehdot sekä teknisiä tietoja, joiden avulla voit valita Ford Mondeo Vignaleen haluamasi ominaisuudet.

VIGNALE LOUNGE -TILAT

Page 20: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

20 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 21: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 21

Elokuvatähti, seksisymboli, perheenisä

Näyttelijä Brad Pitt on äänestetty maailman seksikkäimmäksi mieheksi. Yksityiselämässään hän on

kuuden lapsen omistautunut isä.

Vanhenemisen merkit ”Polvet on loppu ja selkä natisee, sehän on selvä.” Elämän muuttuminen lasten myötä ”Isäksi tuleminen muutti kaiken – myös tavan, jolla valitsen elokuvat, koska tiedän lasteni näkevän ne jonakin päivänä. Olen nyt tietoinen elämän tilapäisyydestä ja siitä, että en pysty tekemään loputtomasti elokuvia. Pyrin valitsemaan rooleja, joita ei voi näytellä kuka tahansa vaan joissa minulla on jotain erityistä annettavaa – ei välttämättä maailmalle yleensä, mutta tarinalle. Miksi muuten tekisin tätä? Olisi hienoa, jos tekemäni elokuvat puhuttelisivat lapsiani. Haluan heidän olevan ylpeitä isästään, kun he varttuvat ja ymmärtävän, mitä heidän vanhempansa tekevät työkseen.”

VIGNALE-HAASTATTELU

Page 22: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

22 Ford Vignale M A G A Z I N E

Kuusi lasta”Olin aina ajatellut, että jos perustan perheen, haluan paljon lapsia. Halusin taloon kaaosta. Talossamme on jatkuva hälinä: kikattelua, huutoa, itkua, räminää... Se on mahtavaa! Huolehdin samoista asioista kuin muutkin isät. Ovatko kaikki turvassa? Vietänkö tarpeeksi aikaa lasten kanssa? Tällaiset asiat valvottavat.”

Angelinan päätös käydä ennalta ehkäisevässä leikkauksessa”Olen todella ylpeä hänestä. Suurin huoleni isänä on varmistaa, että perheemme pysyy turvassa ja yhdessä. Angelina teki puolestamme suuren uhrauksen. Asian ajatteleminen saa minut liikuttumaan. Minulle on valtava helpotus tietää, että rintasyöpä ei vie häntä meiltä – etten sen takia joudu kertomaan lapsilleni, että he eivät enää näe äitiä. Se on siis iso juttu. Kaikki kaikessa.”

Oma isä ”Isäni soittaa minulle ja valittaa, kun ihmiset yliveloittavat häntä kodin korjaustöistä. Hän kutsuu sitä julkkisveroksi. Remonttimiehet luulevat hänen tienaavan yhtä paljon kuin minä.” Asema seksisymbolina ”Kun näet ihmisen ensimmäistä kertaa, keskitytkö yksinomaan hänen ulkonäköönsä? Kyse on pelkästä ensivaikutelmasta. Toisaalta joku ei ehkä tee suurtakaan vaikutusta ensisilmäyksellä, mutta

WEN

N/S

unsh

ine

Page 23: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 23

juteltuasi hänen kanssaan paremmin, hän voikin alkaa näyttää maailman kauneimmalta ihmiseltä. Parhaimmat näyttelijät eivät aina ole upeita seksisymboleita. Voin kertoa, että oma lempinäyttelijäni on Dianne Wiest. Häntä harva kutsuu seksisymboliksi, mutta minun silmissäni Dianne Wiest on valkokankaiden kaunein nainen.” Maine ”Maine tuntuu siltä, kuin olisi rakennustyömiesten ohi kävelevä tyttö – vuorokauden ympäri.”

Hyväntekeväisyystyö ”En halua, että hyväksymme lapsen kuolevan joka kolmas sekunti vain siksi, että kaikilla ei ole käytössään samoja lääkkeitä. Ei tyydytä siihen, että syntymäpaikka määrittää oikeuden elämään vaan raivostutaan. Pidetään ääntä ja ollaan rohkeita.”

Viisauden sanoja ”Vain menettämällä kaiken voi saavuttaa jotain.” Moottoripyörät “Moottoripyöräkypärä tarjoaa minulle yksityisyyttä. Kypärä päässä olen vain yksi törppö muiden joukossa.” Lasten mielipide vanhempien tähteydestä”Se ei oikeastaan tee heihin vaikutusta.” Ikääntyminen”Sitä ajattelee itsekseen, että selvä, puoliväli on saavutettu. Ei voi tietää, kuinka paljon aikaa on jäljellä. Paras ottaa kaikki irti tulevista vuosista.”

NÄYTTELIJÄ, TUOTTAJA, ISÄ

Brad Pitt (51) on syntynyt Oklahomassa. Ponnisteltuaan jonkin aikaa Hollywoodissa hän teki läpimurtonsa sivuosaroolillaan Thelma ja Louise -elokuvassa. Muutamaa vuotta myöhemmin Intohimon tuulet ja Fight Club tekivät hänestä todellisen tähden.

Pittin parhaiten tunnettuja elokuvia ovat Seitsemän, Troija, Ocean’s Eleven – korkeat panokset, Benjamin Buttonin uskomaton elämä, Kunniattomat paskiaiset ja Moneyball. Yllättävää kyllä, hän ei ole vielä voittanut roolisuorituksistaan Oscar-palkintoa. Ehdolla hän on ollut kolmasti: sivuosasta 12 apinaa -elokuvassa ja pääosasta elokuvissa Benjamin Buttonin uskomaton elämä ja Moneyball.

Pitt tapasi vaimonsa Angelina Jolien kuvatessaan Mr. and Mrs. Smith -toimintakomediaa, jossa heidän näyttelemänsä palkkamurhaajat värvätään tappamaan toisensa. Pariskunnalla on kuusi lasta – kolme omaa ja kolme adoptoitua. Perhe viettää nomadielämää matkustaen kaupungista ja kuvauspaikasta toiseen.

Tänä vuonna Brad Pitt näyttelee By the Sea -elokuvassa vaimonsa kanssa, joka vastaa myös elokuvan ohjauksesta ja käsikirjoituksesta.

” Maine tuntuu siltä, kuin olisi rakennustyömiesten ohi kävelevä tyttö – vuorokauden ympäri.”

Blac

k Sh

eep

Pres

s

Page 24: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

24 Ford Vignale M A G A Z I N E

AJATTOMIEN IKONIEN VUOSIVuonna 1964 Martin Luther King, Andy Warhol ja The Beatles kohosivat maailmankuuluiksi ikoneiksi. Alkunsa sai myös uusi urheilubrändi Nike, jonka logosta tuli vuosien saatossa maailmankuulu tuotemerkki. Ford Mustang puolestaan oli ikoni jo syntyessään. Viisikymmentä vuotta myöhemmin Ford Mustang kurvaa viimein valtameren toiselle puolelle valloittamaan aivan uuden yleisön.

Ensimmäinen koskaan rakennettu Ford Mustang herätti heti huomiota

poikkeuksellisen näyttävällä linjakkuudellaan. Keskimoottorinen, kaksipaikkainen Mustang I -konseptiauto koristi syksyllä 1962 lähes jokaisen autolehden kantta. Puolitoista vuotta myöhemmin markkinoille tuotu tuotantomalli oli entistä tehokkaampi ja tyylikkäämpi. Myös huomiota herättänyt tunnusmerkillinen kapea runko ja pitkä keula olivat tallella. Mallille harkittiin monia eri nimiä, kuten Avanti, Colt, Stiletto ja Cheetah, mutta alkuperäinen Mustang oli tullut jäädäkseen.

Auton suunnittelu pohjautui II maailmansodan P51 Mustang -hävittäjäkoneeseen. Phil Clarkin luoma laukkaavaa hevosta esittävä logo ilmensi hyvin 1960-luvun puolivälin vapautta ja optimismia huokuvaa ilmapiiriä.

Ford Mustang oli päässyt vauhtiin, ja pian koko Amerikka olisi valloitettu.

Menestystä heti ensi metreilläSporttinen ja vain 2 368 dollaria maksanut Ford Mustang vetosi täysi-ikäiseksi kasvaneeseen suureen ikäluokkaan. Ford uskoi alusta lähtien

menestykseen ja arvioi myyvänsä ensimmäisen vuoden aikana 100 000 Mustangia. Myyntitavoite ylittyi kuitenkin jo kolmessa kuukaudessa, ja vuoden loppuun mennessä kaikkiaan 418 812 Mustangia laukkasi pitkin Yhdysvaltojen maanteitä.

Oli selvää, että Mustangin visioinut Fordin General Manager Lee Iacocca ja suunnitellut Joe Oros olivat luoneet jotain poikkeuksellista. Myynnissä oli kolme eri mallia (perusmalli, tehokas ja ylellinen) ja kolme korityyppiä (convertible, hardtop ja coupé). Mustangia

Page 25: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 25

1964: IKONIEN VUOSI

Legendaarinen Ford Mustang syntyi vuonna 1964, mutta samaan aikaan tapahtui paljon muutakin merkittävää. • Kansalaisoikeuksien puolesta taistellut

Martin Luther King sai vuonna 1964 Nobelin rauhanpalkinnon. Vuotta aiemmin kuultu ”Minulla on unelma” -puhe nosti hänet väkivallattoman rasisminvastaisen taistelun ikoniksi.

• Legendaarinen yleisurheiluvalmentaja Bill Bowerman perusti vuonna 1964 urheiluvaateyhtiön Blue Ribbon Sports. Yritys tunnetaan paremmin nykyisellä nimellään Nike.

• The Beatles lunasti vuonna 1964 paikkansa pop-musiikin tähtitaivaalla ikimuistoisella Yhdysvaltojen kiertueellaan.

• Bob Dylan puolestaan kohosi 1960-luvun vallankumousaatteen ikoniksi vuoden 1964 albumillaan The Times They Are a-Changin’.

markkinoitiin autona, joka ”on suunniteltu sinun suunniteltavaksesi”.Upouusi Mustang loisti sekä TIME-lehden että Newsweekin kannessa. Suosio kasvoi uusiin mittasuhteisiin, kun auto debytoi valkokankaalla Bond-elokuvassa 007 ja Kultasormi. Uusia rooleja seurasi, ja Mustang nähtiin yli 3 000 elokuvassa ja TV-ohjelmassa ympäri maailmaa. Mustangin paikan ikonisena elokuva-autona vakiinnutti kuitenkin vuoden 1968-kulttiklassikko Bullit, jonka 10 minuuttia kestävässä takaa-ajokohtauksessa Steve McQueen kaahaa pitkin San Franciscon katuja Mustangin ratissa.

Viisi vuosikymmentä, viisi sukupolveaMustangin suosio perustuu näyttävän ulkomuodon ohella sen raakaan tehoon. Mustangin ensiesiintyminen kilparadoilla nähtiin legendaarisessa Indianapolis 500 -kilpailussa. Vain vuosi myöhemmin Mustangia juhlittiin ruutulipulla, ja voittokulku oli alkanut. Viiden vuosikymmenen aikana Ford on tuonut markkinoille viisi eri sukupolven Mustangia. Kuudetta sukupolvea edustaa vuoden 2015 täysin uusi Ford Mustang, joka on ensimmäinen koskaan Euroopassa myyty Mustang.

TODELLISET IKONIT

Page 26: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

26 Ford Vignale M A G A Z I N E

VALTAMEREN TOISELLE PUOLEN51 vuoden odotuksen jälkeen se on vihdoin täällä. Täysin uusi Ford Mustang on valmiina valloittamaan Euroopan.

• Samana vuonna Audrey Hepburn voitti Oscarin roolistaan elokuvassa My Fair Lady. Tähtivalokuvaaja Richard Avedonin kuvat ikuistivat näyttelijän hienostuneen tyylin ja Hepburnia alettiin pitää aikansa tyyli-ikonina.

• Vuonna 1964, jazz-ikoni John Coltrane julkaisi mestariteoksensa A Love Supreme. Viisikymmentä vuotta myöhemmin sitä pidetään edelleenkin yhtenä 1900-luvun merkittävimmistä kulttuuriteoista.

• Vuoden 1964 näyttely New Yorkin Upper East Side -galleriassa nosti Andy Warholin laajemman yleisön tietoisuuteen. Itsekin myöhemmin ikonin asemaan kohonnut Warhol maalasi tauluja Marilyn Monroesta ja Elvis Presleystä ja muista populaarikulttuurin ikoneista. Julkkisten lisäksi Warhol ikuisti maalauksiinsa muun muassa Campbellin keittopurkin ja Coca-Cola-pullon.

• Vuonna 1964 Cassius Clay kukisti Sonny Listonin nyrkkeilyn raskaan sarjan mestaruusottelussa. Näin sai alkunsa yksi urheilumaailman ikonisimmista sankaritarinoista. Myöhemmin Muhammad Aliksi nimensä muuttanut Clay julisti ennen ottelua ”tanssivansa kuin perhonen ja pistävänsä kuin ampiainen”.

1964: IKONIEN VUOSI

Page 27: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 27

Uuden Ford Mustangin Fastback- ja Convertible-mallit ovat erinomainen

esimerkki klassisesta autosuunnittelusta: muotoilu on virtaviivainen, konepelti pitkä ja linjakas ja takaosa lyhyt. Mustangin ohjaamo on saanut vaikutteita lentokoneista, ja mittarien ja kytkinten asettelu on selkeä. Nopeusmittari jopa näyttää kirjaimellisesti maanopeutta. ”Halusimme luoda vaikutelman, että kuljettaja istuu kiitoradan päässä lentokoneen ohjaimissa”, sanoo Doyle Letson, Ford Mustangin sisätilojen pääsuunnittelija.

EcoBoostMustangissa on kaksi moottorivaihtoehtoa: 5,0 litran V8, jossa on 418 hevosvoiman teho ja 524 Nm:n vääntö sekä 314 hevosvoiman tehoon ja 434 Nm:n vääntöön yltävä turboahdettu 2,3 litran Ecoboost. ”EcoBoost-moottorin suorituskyky on hyvin johdonmukainen. Vääntökäyrä on tasainen, joten Ford Mustangia on helppo hallita yhtä lailla nopeissa ohituksissa kuin mutkaisilla teillä”, Mustangin pääsuunnittelija Dave Pericak sanoo.

Mukautettavat ajoasetuksetFord Mustangissa on täysin uusittu etu- ja takajousitus. Uudelleen suunniteltu apurunko on paitsi aiempaa vankempi myös kevyempi. Parannukset helpottivat auton ohjattavuutta, joka on huippuluokkaa. Auton asetuksia voi säätää, ja esimerkiksi ohjaus- ja moottorivasteen sekä vaihteiston ja elektronisen ajovakauden hallintajärjestelmän voi mukauttaa.

MUSTANG-FAKTOJA

• Ford Mustangilla on 7,8 miljoonaa Facebook-seuraajaa, enemmän kuin yhdelläkään muulla autolla.

• Tähän päivään mennessä Ford Mustangia on myyty 9,3 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa.

• 37 % eurooppalaisista haluaisi omistaa kaikista klassikkoautoista juuri Ford Mustangin.

• Vuonna 1999 Yhdysvaltojen posti juhlisti 35-vuotista Ford Mustangia vuoden 1964 1/2 Ford Mustang -avoautoa esittelevällä erikoismerkillään.

• Farrah Fawcett ajoi Ford Mustangia 1970-luvun hittisarjassa Charlien enkelit.

• Ford Mustangin ensimmäinen tuotantomalli esiteltiin yleisölle vuonna 1964 New Yorkin Empire State Buildingin katolla. Täysin uusi Mustang esiteltiin viime vuonna samassa paikassa.

9,3 miljoonaamyytyä Mustangia

Page 28: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

28 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 29: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 29

Ford SYNC 2 – englanninkielinen ääniohjaus ja kosketusnäyttöAuton innovatiivista huipputekniikkaa edustaa muun muassa Fordin edistyksellinen viestintä- ja viihdejärjestelmä Ford SYNC 2, joka toimii ääniohjauksella ja kosketusnäytöllä. Suomessa järjestelmän ääniohjaus on englanninkielinen. Tarkka kahdeksan tuuman värinäyttö ja edistynyt ääniohjaus helpottavat viestinnän,

navigoinnin ja lämpötilan säätöä. Järjestelmään voi lisäksi yhdistää yhteensopivia matkapuhelimia.

Tulossa markkinoilleUusi Ford Mustang valloittaa tänä vuonna Euroopan. Dave Pericak sanoo: ”Tiesimme, että meidän on onnistuttava täysin uuden Ford Mustangin suunnittelussa heti ensi yrittämällä.

Loimme tehokkaan Mustangin, joka näyttää uudistuneen tyylikkäältä. Samalla autossa on alkukantaista vetovoimaa, josta Ford Mustang on tunnettu jo vuosikymmenten ajan.”

Page 30: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

30 Ford Vignale M A G A Z I N E

” Vignale-laukku helpottaa elämää, aivan kuten itse autokin.”

Fordin suunnittelija Erika Tsubaki loi hiljattain Vignale Collection -asustevalikoiman, johon kuuluu tyylikkäitä ja käytännöllisiä asusteita, jotka sopivat täydellisesti Ford Mondeo Vignalen tyyliin. Malliston Weekender-laukku on jo voittanut yhden maailman arvostetuimmista design-palkinnoista.

Nimestäsi päätellen perheesi on lähtöisin Aasiasta. ”Synnyin Stuttgartissa, mutta vanhempani ovat kotoisin Japanista. He viettivät nuoruutensa Tokion lähellä. Sana ”tsubaki” on japania ja tarkoittaa talvella kukkivaa kamelia-pensasta.”

Kiinnostuitko muotoilusta jo nuorena?”Piirtelin lapsena yhtenään. Se ei ole yllättävää, sillä isäni oli arkkitehti ja äitini piti maalaamisesta.

Vanhempani tarjosivat minulle ympäristön, jossa oli paljon virikkeitä. Saimme matkustella ulkomailla, käydä museoissa ja kaikenlaisilla taidetunneilla ja -kursseilla. Äitini soitti alttoviulua, ja minäkin sain käydä soittotunneilla.”

Soitatko vieläkin? ”Kyllä, kuulun Ford Orchestraan. Esiinnymme kaksi kertaa vuodessa Kölner Philharmonie -konserttisalissa ja harjoittelemme joka viikko.”

Page 31: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 31

VIGNALE DESIGN

Page 32: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

32 Ford Vignale M A G A Z I N E

” Pidän puhtaista ja pelkistetyn virtaviivaisista linjoista”

Page 33: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 33

Miksi päätit mennä opiskelemaan yliopistoon Japaniin, vaikka kävit yläkoulun ja lukion Saksassa? ”Totuin lapsena käyttämään kumpaakin kieltä, ja oli hauskaa tutustua lähemmin vanhempieni kieleen ja kulttuuriin. Tarkoitukseni oli viipyä Japanissa vuoden verran, mutta lopulta valmistuinkin Tsukuban yliopistosta, joka sijaitsee aivan Tokion lähellä. Se on yksi Japanin harvoista yliopistoista, joissa on oma taiteeseen ja muotoiluun keskittyvä tiedekunta. Pääaineeni oli teollinen muotoilu.”

Miten päädyit suunnittelemaan autoja? ”Eräät entiset luokkakaverini, jotka tekivät töitä Japanin eri autovalmistajille, kertoivat minulle autosuunnittelijan uran monipuolisuudesta. He saivat minut päätymään alalle – tai niin ainakin luulin. Äiti kertoi minulle hiljattain, että lapsena leikin usein Dinky Toys -leluautoilla. Autot ovat siis kiinnostaneet minua jo pienenä.”

Kenen suunnittelijan töitä ihailet erityisesti? ”Pidän erityisesti esimerkiksi suunnittelija Philippe Starckin töissä näkyvästä huumorista. Minua kiehtoo myös Tadao Ando, joka on yksi Japanin tunnetuimmista arkkitehdeistä. Hän on orgaanisen tyylisuunnan kannattaja ja käyttää

rakennuksissaan paljon betonia, vesielementtejä ja bambua. Pidän myös englantilaisen kuvanveistäjä Henry Mooren jättimäisistä patsaista, sillä ne näyttävät niin läpikuultavilta.”

Entä mikä on Erika Tsubakin tunnusmerkki?”E.T! Se oli vitsi. Pidän puhtaista ja pelkistetyn virtaviivaisista linjoista, joista tuotteen tarkoitus käy heti ilmi.”

Miten olet sisällyttänyt Ford Mondeo Vignalen ydinarvot Vignale Collectioniin? ”Malliston tuotteissa on ylellinen tuntu, aivan kuten itse autossakin, ja niillä kaikilla on tarkoitus. Tuotteet eivät ole vain kivoja lisävarusteita vaan tärkeä osa Ford Mondeo Vignale -arvomaailmaa. Ford Vignale tekee autolla matkustamisesta miellyttävän tasaista ja vaivatonta, ja siihen pyrimme myös Vignale Collectionissa. Malliston ylelliset mutta käytännölliset tuotteet on suunniteltu säästämään aikaa ja helpottamaan elämää. Ne helpottavat paitsi matkalle pakkaamista myös itse reissua sekä kotiinpaluuta.”

Mitä tuotteita Vignale Collection -mallistoon kuuluu?”Olemme suunnitelleet muun muassa käsilaukun, viikonloppulaukun, lompakon ja

matkapuhelimen suojakotelon. Mallistoon kuuluu myös silkkihuivi, solmio, tarjotin ja kahvikupit. Jokainen tuote on tyylikkään elegantti ja valmistettu korkealaatuisista materiaaleista.”

Malliston Weekender-viikonloppulaukku voitti viime vuonna iF Design Award -muotoilupalkinnon. Tuliko voitto sinulle yllätyksenä?”Kyllä tuli, niin minulle kuin Fordillekin! Ford voitti arvostetun palkinnon ensimmäistä kertaa lifestyle-tuotteesta eikä autosuunnittelusta tai autolle suunnatusta teknologiasovelluksesta. Palkinto on tunnustus kaikille laukkua tekemässä olleille käsityöläisille. Kokonaan käsintehty laukku on kovan työn tulos, ja olemme siitä todella ylpeitä.”

Mitä Ford Mondeo Vignalen fyysisiä ominaisuuksia Weekender-laukusta löytyy? ”Laukun siluetti muistuttaa puolisuunnikasta ja toimi suunnittelun lähtökohtana. Jos laukkua katsoo tarkkaan, siinä voi nähdä auton etusäleikön muotoja. Laukun vaalea ja lämmin sävy puolestaan tuo mieleen auton sisätilojen värityksen. Auton nahkaistuimissa on tummat reunat aivan kuten laukussakin, ja istuimien kuusikulmainen kuviointi toistuu laukun sisävuorissa.

Page 34: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

34 Ford Vignale M A G A Z I N E

PHILIPPE STARCK Ranskalainen tuotesuun-

nittelija Philippe Starck

tunnetaan parhaiten Ales-

sille suunnittelemistaan

luomuksista: ”Pidän hänen

töistään huokuvasta

huumorista.”

TADAO ANDOLupaava japanilainen

arkkitehti Tadao Ando:

”Hän suunnittelee täysin

orgaanisia rakennuksia

käyttämällä paljon

betonia, vettä ja bambua.”

HENRY MOOREEnglantilainen

kuvanveistäjä Henry

Moore: ”Hänen

patsaansa näyttävät

niin läpikuultavilta”.

Innoittajia

Page 35: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 35

Olkahihna puolestaan on valmistettu auton turvavyömateriaalista.”

Olet myös muusikko. Kuuntelitko tarkasti Ford Mondeo Vignalen äänimaailmaa? ”Konepellin pehmeästä sulkemisäänestä sain idean käyttää sivutaskujen sulkemiseen magneetteja. Niistä lähtee samantapainen ääni ja ne sai kätevästi piiloon, sillä en halunnut laukun ulkopuolelle näkyviä metalliosia. Kylmä metalli olisi pilannut laadukkaasta nahasta huokuvan lämpimän vaikutelman. Magneettikiinnitys myös lisäsi merkittävästi laukun käytännöllisyyttä, sillä niiden ansiosta sivutaskut on helppo avata ja sulkea ilman hankalia vetoketjuja tai solkia.

Sivutaskujen muoto piilottaa myös kätevästi laukun rumimmat osat eli vetoketjun alku- ja loppuosan.”

Oliko laukun muoto haasteellinen toteuttaa käsityönä?”Laukun parissa työskennelleet käsityön ammattilaiset olivat uteliaita näkemään, toimisiko sen muoto käytännössä. Käytimme suhteellisen suuria nahan palasia, joten niitä oli hieman haasteellista työstää. Halusin kuitenkin leikata materiaalia niin vähän kuin mahdollista. Mielestäni tuotteen ylellinen tuntu saadaan aikaan juuri käyttämällä ensiluokkaisia materiaaleja, joihin tehdään muutoksia niin

vähän kuin mahdollista. Näin materiaali on pääosassa, ja sen antama vaikutelma on puhdas ja arvokas.”

Käytätkö kyseistä laukkua myös itse?”Kyllä, käytän sitä joka päivä. Weekender on vankkaa tekoa, joten sitä voi käyttää säällä kuin säällä. Lisäksi nahkalaukku on erittäin helppohoitoinen.”

Page 36: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

36 Ford Vignale M A G A Z I N E

Yllätysten kaupunkiVignalen kaupunkiKaipaatko upeaa arkkitehtuuria, kulinaristisia elämyksiä, rikasta paikalliskulttuuria, mahtavia rantoja ja monipuolisia ostosmahdollisuuksia? Tätä kaikkea tarjoaa Valencia. Lisäksi kaupungissa on yksi Fordin vaikuttavimmista tuotantolaitoksista. Tervetuloa Ford Vignalen kotikaupunkiin.

Page 37: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 37

KAUPUNKIKATSAUS

Valencia on Espanjan vanhimpia kaupunkeja, ja sen historia on voimakkaasti läsnä

arkkitehtuurissa ja kulttuurissa. Vanhassakaupungissa Ciutat Vellassa kaikki on kävelyetäisyyden päässä. Matkailija voi tutustua esimerkiksi Plaza de la Virgeniin, vuoden 138 eKr. alkuperäisen roomalaisasumuksen sijaintiin, valtavaan keskiaikaiseen katedraaliin tai 1400-luvulla rakennettuun Llotja de la Sedaan, joka on maailmanperintökohde ja yksi Euroopan upeimmista goottilaista arkkitehtuuria edustavista siviilirakennuksista. Llotja de la Sedan jälkeen luonteva pysähdyspaikka on Mercado Central -kauppahalli, jonka Euroopan suurimmilta tuoretuotemarkkinoilta paikalliset hankkivat

tänäkin päivänä elintarvikkeensa. Näyttävät kojurivit pursuavat kauden tuotteita, ja 1920-luvun espanjalaista art nouevau -tyyliä edustava rakennus ja sen värjätyllä lasilla ja mosaiikkikuviolla koristeltu kupolikatto on nähtävyys itsessään. Rakennuksen ulkopuolella paikallista väriä luovat tuorepuristetun appelsiinimehun myyntikojut.

Häikäisevä arkkitehtuuriVanhastakaupungista voi jatkaa Jardines del Turia -puutarhaan. Tämä vanha Turia-joen uoma muutettiin puistoksi vuoden 1950 tulvan ja joen uudelleenohjauksen jälkeen. Yhdeksän kilometrin mittainen puisto on suosittu virkistyspaikka, jossa ihmiset kävelevät,

hölkkäävät, skeittaavat, pyöräilevät tai vain rentoutuvat puiden, patsaiden ja vesilähteiden reunoilla. Hyvä tapa tutustua puistoon on vuokrata pyörä, jolla voi jatkaa myös rannalle vilvoittelemaan ja siestaa viettämään.

Puisto kuhisee elämää ympäri vuoden, ja sen päädyssä muinainen ja moderni Valencia yhdistyvät Ciudad de las Artes y las Ciencias -keskuksessa. Tiedettä ja taidetta yhdistävässä, arkkitehtonisesti vaikuttavassa keskuksessa on vuorovaikutteinen tiedemuseo, IMAX-elokuvateatteri, planetaario, oopperatalo ja Euroopan suurin akvaario.

Page 38: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

38 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 39: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 39

Majoittuminen

Valenciassa on suurena kaupunkina monipuo-liset majoitusmahdollisuudet. Seuraavassa on suosikkimme eri hintaluokissa.

Ylellinen Hotel Balneario Las Arenas on meren rannalla sijaitseva luksushotelli. Heinä- elokuussa vieraille tarjotaan Luxury Candle Massage -hemmottelua, joka sisältää 90 minuutin kylpyläosuuden ja 80 minuutin hieronnan. Huonekohtainen hinta yöltä on 499 €. www.hotelvalencialasarenas.com

Ostokset Upea Caro Hotel on tyylikäs yhdistelmä arabityylisiä kaupungin muureja ja nykyaikaista sisustussuunnittelua. Hotelli sijaitsee kätevästi kaupungin sydämessä kivenheiton päässä tärkeimmistä nähtävyyksistä. www.carohotel.com (espanjankielinen sivusto)

herkkua on Casa Roberto osoitteessa 19 Maestro Gozalbo. Kahden hengen lounas on ravintolassa edullinen. www.casaroberto.es (espanjankielinen sivusto)

Iltapäivän makeannälkään paikalliset horchata ja farton ovat erinomainen valinta. Horchata on kermainen hyvin kylmä juoma, ja fartonit ovat pitkulaisia tomusokerilla päällystettyjä pullia.

Illallinen nautitaan Espanjassa myöhään, ja silloin kannattaa suunnata La Tassa -kortteliin, joka on täynnä maukkaita tapaksia tarjoavia ravintoloita. Jos kaipaat jotain väkevämpää, kokeile tilata Plaza del Negrito -aukion baarista Aqua de Valenciaa, joka on paikallinen cavasta, viinasta, sokerista ja appelsiinimehusta valmistettu drinkki.

Edullinen Kaupungissa on sadoittain edullisia majoituspalveluita. Yksi parhaimmista on perhehotelli Casual Hostel www.casualhotelvalencia.com, joka sijaitsee rauhallisella asuinalueella 15 minuutin matkan päässä Valencian keskustasta. Laadukas B&B-hotelli tarjoaa oivan pakopaikan suurkaupungin hälinästä. www.valenciamindfulnessretreat.org

Nautintoja aamusta iltaan Valencia tarjoaa kulinaristeille herkkupaloja kellon ympäri. Voit aloittaa päivän ihastuttavan Plaza de la Virgenin reunalla maistellen Café Bombonia. Se on perinteinen valencialainen vahva kahvi, jonka pohjalla on kondensoitua maitoa.

Paella on Valencian ruokaperinnettä aidoimmillaan, ja hyvä paikka maistella tätä

Page 40: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

40 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 41: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 41

Fordin yksi merkittävimmistä tehtaista maailmanlaajuisesti sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä Valencian keskustan nähtävyyksistä. Tehtaalla on yli 8 000 työntekijää, ja sen välillinen työllistävä vaikutus ulottuu 26 000 muuhun paikalliseen. Tehtaan osuudeksi koko Valencian taloudellisesta tuotosta on laskettu jopa 8 prosenttia. Vuosien mittaan yli 11 miljoonaa Fordia on nähnyt päivänvalon tehtaan tuotantolinjoilla.

Vuonna 1973 Ford osti hedelmätarhan Valencian laitamilta, ja täsmälleen 1 000 päivää myöhemmin uuden tehtaan ensimmäinen Fiesta näki päivänvalon. Fordista tuli näin ensimmäinen Espanjassa toimiva yhdysvaltalainen autonvalmistaja. Paikallinen kysyntä oli valtavaa, ja vain kuudessa kuukaudessa Fiestan odotusaika Espanjassa kohosi yli vuoteen.

Vuonna 2015 Ford investoi valtavat 2,4 miljardia euroa laajennukseen, jossa tehtaan tiloja

kasvatetaan 40 prosentilla. Parannusten ja uusien innovaatioiden myötä se on yksi maailman kehittyneimmistä, joustavimmista, tehokkaimmista ja ympäristöystävällisimmistä autotehtaista.

Tehtaalle on perustettu myös uusi Vignale Center, joka keskittyy laadunvalvontaan ja valmistettujen autojen hyväksyntään tarkkojen kriteerien mukaan. Asiantuntijat tutkivat esimerkiksi autojen maalipinnat ja paneelien linjaukset ja käyttävät arvioinnin tukena uusinta laser- ja kameratekniikkaa.

Vuosikymmenten kuluessa Valencian tehtaalla on valmistettu lukemattomia Escort-, Orion-, Ka-, Focus- ja C-MAX-autoja, ja tällä hetkellä tuotantomalleja ovat Mondeo, Kuga, Transit Connect sekä Ford Mondeo Vignale. Fordin Valencian tuotanto on investointien myötä vain kasvussa, joten tulevat vuosikymmenet näyttävät vähintään yhtä valoisilta kuin menneetkin.

FORDIN VALENCIAN TEHDAS MAHTAVA MENNEISYYS, VALOISA TULEVAISUUS

Kulttuurielämyksiä

Valenciassa on monia erinomaisia museoita, joista yksi suosikeistamme on Valencian modernin taiteen museo IVAM (www.ivam.es). Taide-elämysten ohella tiloissa voi nauttia Michelin-tähdellä palkitun La Sucursal -ravintolan antimista. www.restaurantelasucursal.com

Feria de Julio Valtavaa festivaalia juhlitaan eri puolilla kaupunkia heinäkuun loppupuolella. Näyttävimmät ohjelmanumerot ovat festivaalin viimeisen sunnuntain kukkien taistelu sekä härkätaistelut, ilotulitukset ja valo-ooppera Zarzuela. www.visitvalencia.com/en/whats-on-offer-valencia/festivities/july-fair

Page 42: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

42 Ford Vignale M A G A Z I N E

INNOVAATION AALLONHARJALLA Seuraavien viiden vuoden aikana Ford tuo Euroopan markkinoille 25 uutta automallia. Yksi uutuuksista on huipputeknologialla varustettu luksuskatumaasturi Ford Edge, joka tuo oman lisänsä Kugan ja uuden Ford EcoSportin rinnalle. Erityisesti uusi Ford Edge pitää sisällään paljon edistyksellistä uutta teknologiaa.

Page 43: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 43

FORDINKATUMAASTURIMALLISTO

Mukautuva ohjausKaupunkiajossa tarvitaan kevyttä ja ketterää ohjausta, mutta moottoritiellä liian herkkä ohjaus voi aiheuttaa sydämentykytyksiä. Uudessa Ford Edgessä ensi kertaa esiteltävä Fordin mukautuva

ohjaus vähentää ohjaamiseen tarvittavaa voimaa alhaisilla nopeuksilla 30–40 % ja lyhentää jarrutusmatkaa jopa 10 %. Myös pysäköinti ja parkkiruudusta lähteminen onnistuu käden käänteessä – kirjaimellisesti. Va

stuuv

apau

slaus

eke:

kuv

assa

näk

yvä

mal

li ei

vasta

a lo

pulli

sta E

U:n

alu

eella

myy

tävä

ä m

allia

.

Page 44: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

44 Ford Vignale M A G A Z I N E

Vaivatonta pysäköintiäUudessa Ford Edgessä on kuolleen kulman valvontajärjestelmä (BLIS). Se hyödyntää lähestyvien ajoneuvojen tunnistamisessa risteävän liikenteen valvontajärjestelmää ja auttaa havaitsemaan kuolleessa kulmassa olevan ajoneuvon peruutettaessa pois parkkiruudusta (tai vaihdettaessa kaistaa). Uuden Ford Edgen etukamera jaetulla 180 asteen näytöllä auttaa kuljettajaa näkemään paremmin esimerkiksi parkkipaikoilla tai risteyksissä.

Uudenlainen turvavyöTakamatkustajien (jotka ovat useimmiten lapsia) turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Takana istuvien pään, niskan ja rintakehän vammojen vähentämiseksi Ford on kehittänyt aivan

uudenlaisen ratkaisun: ilmalla täyttyvän turvavyön. Normaalisti se toimii kuten tavallinen turvavyö, mutta kolaritilanteessa vyö täyttyy ilmalla, mikä edistää törmäysvoimien jakautumista matkustajan ylävartalon alueelle jopa viisinkertaisesti. Paineen jakautuminen suuremmalle alueelle pienentää vakavien vammojen riskiä.

Turvallisempaa ajoaUuden Ford Edgen automaattiset kuljettajaa avustavat järjestelmät auttavat ajamaan entistä turvallisemmin. Fordin mullistava Active City Stop -järjestelmä auttaa välttämään alhaisilla nopeuksilla tapahtuvia törmäyksiä ja pienentää törmäyksen voimaa suuremmilla nopeuksilla. Auton etuosassa olevat anturit tarkkailevat tietä

jatkuvasti, ja jos ne havaitsevat esteen, jarrujärjestelmä aktivoituu valmiiksi kuljettajan toimien tehostamiseksi. Jos kuljettaja ei tee mitään, auto jarruttaa automaattisesti. Kaistanpitoavustin puolestaan auttaa, jos auto on ajautumassa väärälle kaistalle. Se varoittaa kuljettajaa tärisyttämällä ohjauspyörää, ja jos kuljettaja ei tee mitään, kaistanpitoavustin ohjaa auton takaisin kaistan keskelle. Mukautuvan vakionopeudensäätimen anturit edessä tarkkailevat edellä ajavien autojen nopeutta ja liikettä ja järjestelmä hidastaa tai kiihdyttää automaattisesti tilanteen mukaan.

Kätevästi ilman käsiä Kun palaat autolle kädet täynnä matkalaukkuja tai ostoksia, handsfree-takaluukku pelastaa

Page 45: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 45

tilanteen. Auto tunnistaa taskussasi tai laukussasi olevan avaimen, ja takaluukku aukeaa heilauttamalla jalkaa takapuskurin alla. Jos taas haluat vaikkapa aloittaa puhelun, kuunnella viestin, soittaa musiikkia tai käyttää navigaattoria, kerro toiveesi, niin täysin ääniohjattu Fordin SYNC 2 -järjestelmä täyttää sen. SYNC 2 -järjestelmä toimii Suomessa englanninkielellä.

ÄlyavainFordin teknologiat ja Ford Driving Skills for Life -ajo-opetusohjelma (sivu 9) osoittavat, että Ford on vastuullisen liikennekulttuurin edelläkävijä. Fordin MyKeyllä auton toimintaa voi ohjata halutulla tavalla. Turvavöiden käyttöön, ajonopeuteen ja äänenvoimakkuuteen liittyvillä säädöillä vanhemmat voivat edistää vastuullista

ajamista ja huolehtia lapsistaan, vaikka eivät itse olisikaan ratin takana.

Kuuntele hiljaisuuttaFord Edgen sisätiloihin on sijoitettu kolme erittäin herkkää mikrofonia, jotka tarkkailevat ja mittaavat moottorimelua. Ne lähettävät jatkuvasti tietoja aktiiviselle vastamelujärjestelmälle, joka lähettää kaiutinjärjestelmän kautta melua vaimentavia ääniaaltoja. Kun alkuperäinen ääniaalto ja vastaääniaalto kohtaavat, alkuperäinen ääniaalto vaimenee.

Vastu

uvap

ausla

usek

e: k

uvas

sa n

äkyv

ä m

alli

ei va

staa

lopu

llista

EU

:n a

luee

lla m

yytä

vää

mal

lia.

Page 46: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

46 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 47: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 47

EdgeUuteen Edgeen on Euroopassa saatavana Fordin 2,0-litraisen TDCi-dieselmoottorin 180 hv:n ja 210 hv:n versio. 180 hv:n versiossa on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, ja se tuottaa vääntöä 400 Nm. 210 hv:n Ford Edgessä puolestaan on kuusivaihteinen PowerShift-automaattivaihteisto, ohjauspyörään asennetut vaihtokytkimet ja vääntöä 450 Nm.

EcoSportFord EcoSport on kompakti, vähän kuluttava ja ketterä katumaasturi, jonka modernisti muotoiltu ulkokuori pitää sisällään paljon tilaa ja älykkäitä teknologioita. Mallissa on monia eri moottorivaihtoehtoja, kuten useita kertoja kansainväliseksi vuoden moottoriksi valittu 125 hv:n 1,0-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori. (EcoSport ei saatavilla Suomessa.)

KugaFord Kuga on keskikokoinen katumaasturi, jossa esiteltiin ensimmäistä kertaa Fordin älykäs AWD-nelivetojärjestelmä ja dynaaminen kaarreajon hallinta. Kuga toi myös Eurooppaan handsfree-takaluukun. Kugan parannettu dynaaminen kaarreajon hallintajärjestelmä puolestaan takaa luokkansa parhaan ajettavuuden. Mallin moottorivaihtoehtoihin kuuluvat 1,5-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori ja 2,0-litrainen TDCi-dieselmoottori, kummatkin kahtena eri versiona.

UUSI PERHEENJÄSEN

Uusi Ford Edge laajentaa Fordin katumaasturivalikoimaa Euroopassa. Edgellä, Kugalla ja EcoSportilla on kaikilla omat erityispiirteensä.

Liikennemerkkien tunnistusUuden Ford Edgen liikennemerkkien tunnistusjärjestelmässä taustapeilin taakse asetettu kamera tarkkailee liikennemerkkejä, jotka näytetään värinäytöllä. Jos nopeusrajoitus ylittyy, näytön merkkivalo vilkkuu.

Voimaa sinne missä sitä tarvitaanUudessa Ford Edgessä on älykäs AWD-neliveto sekä dynaaminen kaarreajon hallintajärjestelmä, joka jakaa voimansiirron tuottaman vääntövoiman etu- ja taka-akselille. Järjestelmä tunnistaa, millä tavalla auto ohjautuu, ja jakaa vääntövoiman sen mukaan.

Jos auto aliohjautuu mutkassa, järjestelmä ohjaa enemmän vääntövoimaa takapyörille, jolloin auto ohjautuu paremmin.

Vastu

uvap

ausla

usek

e: k

uvas

sa n

äkyv

ä m

alli

ei va

staa

lopu

llista

EU

:n a

luee

lla m

yytä

vää

mal

lia.

Page 48: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

48 Ford Vignale M A G A Z I N E

KAUPUNKI EI NUKU KOSKAANKaupungistuminen on yksi lähitulevaisuutemme suurista haasteista. Miten voimme tehdä tiiviisti asutuista kaupungeista terveellisiä ja viihtyisiä? Esittelemme viisi nousevaa trendiä, jotka pyrkivät ratkomaan kaupungistumisen tuomia ongelmia.

Page 49: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 49

Jakamistalous Voimme jakaa automme, parkkipaikkamme, talomme ja jopa keittiövälineemme muiden kanssa, jos niiden jakaminen on kustannustehokkaampaa ja kätevämpää kuin kaiken hankkiminen omaksi. Mikä tärkeintä: jakaminen toimii kumpaankin suuntaan. Kun olet lomamatkalla, voit hankkia kotiisi Airbnb-palvelun kautta tilapäisen asukkaan, joka maksaa osan vuokrasta. Nykyään Airbnb:n kautta vuokrataan päivittäin jo

keskimäärin 425 000 yöpymispaikkaa.Airbnb:n suosio voi ennen pitkää johtaa hotellien vähenemiseen, mutta eräs toinen arkielämää sujuvoittava ratkaisu tarjoaa jo nyt kaupunkilaisille tuntuvia hyötyjä – nimittäin yhteiskäytössä olevat pysäköintipaikat. Parkkipalvelut, kuten Mobypark, keräävät tietoa yksityishenkilöiden ja yritysten omistamista, tyhjillään seisovista parkkipaikoista ja kertovat niistä sovelluksen kautta autoilijoille.Yhteiskäyttöautot puolestaan ovat toimiva tapa

vähentää autojen määrää keskustassa. Ford on lanseerannut Saksassa oman yhteisauto-ohjelmansa osana yhtiön Smart Mobility -filosofiaa. Ford Carsharing on ensimmäinen maanlaajuinen yhteisauto-ohjelma, joka on toteutettu yhteistyössä autonvalmistajan ja jälleenmyyjien kanssa. Tällä hetkellä ohjelmassa on mukana 39 jälleenmyyjää 55 eri kaupungissa ja yli 100 eri toimipaikassa.

URBAANIT TRENDIT

Page 50: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

50 Ford Vignale M A G A Z I N E

PyöräilyMyös päättäjät pitävät jakamisesta: monissa kaupungeissa ympäri maailmaa on käytössä kaupunkipyöräjärjestelmä, josta voi lainata tai vuokrata polkupyöriä. Järjestelmät ovat usein suuryritysten sponsoroimia, ja niitä on jo yli 165:ssä kaupungissa, kuten New Yorkissa (2013), Lontoossa (2010), Pariisissa (2007), Barcelonassa (2007) ja Berliinissä (2003 ja 2009). Kaupunkipyöräjärjestelmät ovat osoittautuneet erittäin toimiviksi ja suosituiksi kaupunkilaisten keskuudessa. Idea sai alkunsa Amsterdamista, jossa vuonna 1969 maalattiin joukko polkupyöriä valkoisiksi ja jaettiin kaupunkilaisten käyttöön. Pyöräily ei kuitenkaan ole toimiva ratkaisu, mikäli kaupungissa ei ole kunnollisia pyöräteitä. New Yorkissa rakennetaan parhaillaan koko Manhattanin ympäri kulkevaa pyörätietä, ja monilla ruuhkaisen kaupungin kaduilla on jo erillinen pyöräkaista. Polkupyöräily saattaakin olla paras ratkaisu ruuhkien hillitsemiseen, ja samalla se pienentää myös liikenteen päästöjä. Ford sisällytti hiljattain maailmanlaajuiseen Ford Smart Mobility -suunnitelmaansa tutkimuksen, jossa selvitettiin, voisiko sähköpyörillä täydentää ja nopeuttaa autoilla ja julkisilla kulkuvälineillä tehtäviä työmatkoja sekä helpottaa keskustassa toimivien yritysten toimintaa.

PaikallisuusVaikka lihan tuotanto aiheuttaa enemmän ilmastoa uhkaavia päästöjä kuin sen kuljetus (karjankasvatus aiheuttaa 18 % maailman kasvihuonepäästöistä), jokainen säästetty kilometri on tärkeä. Ruoan lähituotanto kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, ja viime aikoina sen kasvua ovat vauhdittaneet myös erilaiset elintarvikeskandaalit. Myös kaupunkiviljely ja lähiruokapiirit nostavat päätään joka puolella maailmaa. Chicagon entiselle teurastamoalueelle perustettiin vuonna 2010 The Plant -kaupunkifarmi, jossa on muun muassa sieniviljelmä, kalanhautomo ja oma panimo. Kaikki toimii suljetussa ekosysteemissä, josta ei synny lainkaan kaatopaikkajätettä.Lontoossa vapaaehtoiset pyörittävät The Urban Physic Garden (2011) -yhteisöpuutarhaa, jossa kasvatetaan eksoottisia lääkekasveja ja siemeniä. Toisella puolella maailmaa Japanissa Osakan kaupunki on rakentanut rautatieaseman katolle kaupunkiviljelmän, jossa kerrotaan vierailijoille luonnonmukaisesta viljelystä ja kasvatetaan kukkia, kasveja ja vihanneksia.

3D-tulostus3D-tulostustekniikka kehitettiin jo 1980-luvulla, ja viime aikoina sen parissa on otettu suuria harppauksia. Lopullinen läpimurto tapahtuu, kun 3D-tulostusta voidaan käyttää kohtuuhintaan kotona. Silloin meidän ei tarvitse enää tilata tuotetta verkkokaupasta ja odottaa sen toimitusta, vaan voimme tulostaa sen heti kotona. Kun uudet farkut tai muotiluomukset voi valmistaa itse kotona, tavarantoimitukset kaupungissa vähenevät. 3D-tulostuksen mahdollisuudet ovat lähes rajattomat, ja se tarjoaa mielenkiintoisia sovelluksia esimerkiksi lääketieteeseen: parhaillaan tutkijat kehittävät tapoja tulostaa erilaisia lääkkeitä, verisuonia ja sisäelimiä.

Page 51: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 51

Talo pystyyn vuorokaudessaRoomaa ei rakennettu päivässä. Tilanne olisi ehkä kuitenkin ollut toinen, mikäli urakoitsijana olisi toiminut hollantilainen rakennusyhtiö Heijmans. Heijmans on kehittänyt uuden yhden hengen ONE-konseptitalon, joka voidaan rakentaa kokonaan yhdessä vuorokaudessa. Elementtirakenteinen ONE-talo on tilava ja sisältää keittiön, kylpyhuoneen, olohuoneen, makuuhuoneen ja terassin. Toistaiseksi ONE on vielä melko kallis ratkaisu, mutta tulevaisuudessa tällainen 24 tunnin talopaketti voisi olla ratkaisu nopeasti laajenevien suurkaupunkien asuntopulaan. Ensimmäiset 30 ONE-taloa otetaan Alankomaissa asumiskäyttöön vuoden 2015 loppupuolella.

Page 52: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

52 Ford Vignale M A G A Z I N E

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

32180 GANG 215x280 adv 20044B.indd 1 24-04-15 08:30

Page 53: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 53

AIKA ON YSTÄVÄSIJos et aivan ehdottomasti halua olla muodikkaasti myöhässä, tutustu näihin ajansäästövinkkeihin, niin pääset tänä kesänä perille helpommin ja tyylikkäämmin.

Jonkun toisen parkkipaikkaVaikka pääsisit perille helposti, parkkipaikan etsiminen voi tuottaa todellista tuskaa. Tähän on kuitenkin tulossa muutos. Kätevän JustPark-sovelluksen avulla voit nimittäin vuokrata parkkipaikan keneltä tahansa, joka ei sitä juuri sillä hetkellä tarvitse (tai tienata lomarahaa vuokraamalla oman parkkipaikkasi). Lontoosta lähtöisin oleva sovellus leviää kovaa vauhtia uusille alueille.

Perinteisempien parkkipaikkojen etsinnässä puolestaan auttaa saksalainen Parkopedia, joka ehdottaa sopivimpia parkkipaikkoja miljoonista vaihtoehdoista 52 maassa ympäri maailman.

KESÄÄKOHTI

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

32180 GANG 215x280 adv 20044B.indd 1 24-04-15 08:30

Page 54: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

54 Ford Vignale M A G A Z I N E

Sujuvasti suurkaupungin sykkeessä Liikkuminen Euroopan suurkaupungeissa ei aina ole aivan mutkatonta. Tarjolla onkin useita sovelluksia, jotka auttavat viettämään enemmän aikaa nähtävyyksien äärellä ja vähemmän aikaa niitä etsien. Yksi parhaista tähän tarkoitukseen on Citymapper. Se kertoo, miten pääset parhaiten perille eri liikennevälineillä, kuten vaikkapa bussilla, junalla, metrolla, taksilla, polkupyörällä, teleportaatiolla, rakettirepulla tai katapultilla. Sovelluksen jatkuvasti laajenevaan tarjontaan kuuluvat jo Berliini, Rooma, Lontoo, Pariisi, Madrid, Barcelona, Milano, Manchester ja Hampuri.

Kesäksi rannalleMietitkö, voisiko kesästä nauttia jotenkin muutenkin kuin rantalomalla turistikohteessa? Silloin kannattaa suunnata Kroatiaan, jossa on tänä kesänä tarjolla ainakin viisi rantafestivaalia aina idyllisellä Pagin saarella järjestettävästä elektronisen musiikin Hideout Festivalista perheille suunnattuun Garden Festivaliin Tisnossa, joka sijaitsee noin 120 kilometriä rannikkoa pitkin etelään.

Vähän aikaa, paljon nähtävääVaikka kaupunkiloma on ideana hyvä, muutaman päivän loma on lyhyt aika tutustua ennestään outoon kaupunkiin.

Vinkki: jos haluat tutustua yhteen Euroopan henkeäsalpaavimmista rannikkoteistä, aja festivaaleille pitkin lumoavaa Adrianmeren rannikkoa ja jatka matkaa Splitiin ja Dubrovnikiin.

Page 55: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 55

Avuksi kannattaakin hankkia sovellus, jolla pääset heti alkuun. Erityisen kätevä apuväline on TripAdvisor City Guides, joka toimii myös ilman yhteyttä verkkoon (esimerkiksi maan alla) ja jolla löydät itsesi kartalta ilman 3G- tai 4G-datayhteyttä. Näin vältät kylmän hien nostattavat verkkovierailumaksut.

Pysähdy piknikilleKesä kutsuu välillä myös hieman hengähtämään, poikkeamaan pikkuteille, etsimään idyllisen paikan, avaamaan eväskorin ja rentoutumaan. Täydellinen piknik ei kuitenkaan synny itsestään. Seriouseats.com-verkkosivustossa ei anneta ruokavinkkejä

(koska tiedät itse parhaiten, mistä pidät) vaan kerrotaan, miten ruoka kannattaa pakata ja mitä muuta onnistuneelle piknikille tarvitaan mukaan. www.seriouseats.com/pack-your-picnic-basket-like-a-pro.html

Viimeinen kuulutus lennolleLentäminen ei enää nykyisellään ole sellaista kuin se oli aikanaan – mitä se sitten tarkoittaakin. Mutta jos matka on liian pitkä taitettavaksi autolla, kannattaa ottaa avuksi hyvä lentomatkasovellus. Tässä joukossa parhaimmistoa edustaa maksuton GateGuru, joka näyttää reaaliaikaiset lentotiedot, muut tärkeät ajantasaiset tiedot ja

lentokenttätiedotteet koko matkan ajan, myös välilaskuilla. Näin voit toivon mukaan jopa nauttia matkanteosta.

Mukavasti maanalaisellaLontoon metroa varten suunniteltu First off the Tube -sovellus helpottaa liikkumista suurkaupungin tungoksessa. Se kertoo, missä kohdassa milläkin laiturilla kannattaa seistä, jottei aikaa tuhlaudu jonotukseen ja kävelyyn junalta toiselle. Puolityhjästä vaunustasi voit rauhassa katsella, kun turistit yrittävät ahtautua viereiseen vaunuun ennen ovien sulkeutumista.

Page 56: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

56 Ford Vignale M A G A Z I N E

Turvallisesti matkallaLomalla ei halua miettiä matkustamiseen liittyviä riskejä. Onneksi riskeihin voi kuitenkin varautua vaikkapa lataamalla Safety Map Worldwide -sovelluksen, joka kertoo julkisesti saatavien ja käyttäjien antamien tietojen perusteella, mitkä reitit missäkin kaupungeissa ovat turvallisia ja mitä alueita kannattaa välttää. Yksinkertainen mutta toimiva Emergency!-sovellus puolestaan näyttää hätänumerot kaikkialla maailmassa (vaikka toivottavasti et koskaan tarvitsekaan niitä).

Mitä saisi olla? Pitkän ajopäivän päätteeksi olet päässyt perille määränpäähäsi. Ilta hämärtyy ja kohta alkaa olla nälkä. Perinteiset matkaoppaat tarjoavat varmasti hyviä vaihtoehtoja, mutta entä jos mieltymyksesi eivät osu yksiin kirjoittajan kanssa? Silloin kannattaa tukeutua huippusuosittuun Foursquare-sovellukseen. Kerro sille, mistä pidät, niin se etsii juuri sinun makuusi sopivat paikalliset ravintolat ja baarit. Laajan käyttäjäyhteisön ansiosta tiedät aina, missä paikoissa kannattaa käydä – ja mitä välttää.

Kulkemattomille teilleNavigaattori neuvoo perille, mutta sillä ei ole kuljettajan tunteita. Tästä syystä tutkijat Daniele Quercia ja Luca Maria Aiello hakukoneyhtiö Yahoosta ja Rossano Schifanella Torinon yliopistosta ovat ryhtyneet kehittämään karttasovellusta, joka huomioi kuljettajan tunnereaktiot eri teillä ajettaessa. Voit siis valita lyhyimmän tai halvimman reitin lisäksi myös innostavimman. Sovelluksen valmistumista odotellessa voit käydä tutustumassa esimerkiksi Wonderslist- ja

Twistedsifter.com-verkkosivustoissa esiteltyihin Euroopan ja maailman huikeimpiin maisemareitteihin, kuten Ranskan Route Napoléoniin (jota pitkin itse keisari kulki tasan 200 vuotta aiemmin), Norjan Trollstigeniin tai Irlannin Ring of Kerryyn. Niistä voit haaveilla seuraavan kerran, kun jonotat ruuhkassa kotiin.

www.wonderslist.com/10-most-scenic-drives-in-europe

www.twistedsifter.com/2013/03/roads-to-drive-before-you-die

D i v e r s i t y o f s t y l e

Folk by

1181_MA Holland_Residence No5_AW.indd 1 02/04/2015 09:06

Page 57: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

D i v e r s i t y o f s t y l e

Folk by

1181_MA Holland_Residence No5_AW.indd 1 02/04/2015 09:06

Page 58: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue
Page 59: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue
Page 60: Finnish Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

215215 3,5 107,5

M A G A Z I N E

BRAD PITT – OMIN SANOIN

HAASTATTELU

SIVU 20FORD VIGNALE MAGAZINE

Nauti modernista ylellisyydestä, ammat-

titaidosta ja hiotuista yksityiskohdista –

tarpeidesi mukaan suunniteltu yksilöllinen,

aikaa säästävä palvelu odottaa sinua.

www.ford-vignale.com#FordVignale

67150_PEL_VIGNALE_FI_cover.indd 1 21-05-15 11:31