Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

of 60 /60
M A G A Z I N E CHARLIZE THERON STIL OG SUBSTANS INTERVIEW SIDE 22.

Embed Size (px)

description

September Issue

Transcript of Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Page 1: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

215215 3,5 107,5

M A G A Z I N E

CHARLIZE THERONSTIL OG SUBSTANS

INTERVIEW

SIDE 22.FORD VIGNALE MAGAZINE

Håndværksmæssig kvalitet er en nøglefaktor i Ford Vignale-biler, fra den særlige lakering til sæder med elegant stil og omhyggeligt udvalgt læder.

Se side 30 og frem.

www.ford-vignale.com#FordVignale

67425_PEL_S-MAX_DA_cover.indd 1 26-08-15 12:56

Page 2: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

LEDER

VELKOMMEN TIL FORD VIGNALES VERDEN

Det er med stor fornøjelse, at jeg præsenterer Ford Vignale-magasinet. I dette nummer finder du en artikel om Ford Vignale

Mondeo, som allerede kan fås i udvalgte FordStores over hele Europa, samt en artikel om konceptbilen Ford S-MAX Vignale, som er en produktionsversion, der kan ses i udvalgte FordStores fra næste år. Men ud over disse tror jeg helt ærligt, at vi med Ford Vignale-brandet kommer til at se en helt ny tilgang til kørselsoplevelsen.

Ford Vignale afspejler den filosofi, vi hos Ford har udviklet om, hvad du, den kvalitetsbevidste moderne bilist, har af krav til din bil. Luksus, men samtidig effektivitet, og en oplevelse, der er sofistikeret, men stadig intelligent. Med andre ord er Ford Vignale kommet for at understøtte den livsstil, som folk som du selv har. Folk, for hvem tid er i høj kurs, men som ikke mener, at det betyder, at man skal gå på kompromis med de gode ting her i livet. Jeg ved det, for jeg har det selv på samme måde.

Ford Vignale-oplevelsen handler om mere end blot bilen. Det handler også om en førsteklasses service, der inkluderer din egen personlige Vignale-kundeservicemedarbejder og servicespecialist, som f.eks. afhjælper de potentielle gener, der er forbundet med at planlægge og komme til det næste serviceeftersyn, så du får tid til flere livsbekræftende oplevelser.

Det er derfor ikke noget tilfælde, at det magasin, du holder i hånden, er så fokuseret på tid. Fra tidsbesparende tip til den moderne by, til hvordan en af Europas førende ledere håndterer tid, stress og samarbejde. Men også hvordan du kan bruge al den tid, du sparer, f.eks. med en (tidseffektiv) tur til en af Europas mest hippe byer.

I forhold til design føler jeg, at både Ford Mondeo Vignale og Ford S-Max Vignale perfekt afspejler en moderne, førsteklasses livsstil. Og mens talen er på design, så indeholder dette nummer et interview med Fords designer Sonja Vandenberk, hvor hun fortæller om sit arbejde med designet af Ford Vignale - især farver og materialer - og afslører, hvor hun i dagligdagen finder inspiration.

For at vende tilbage til tidstemaet, så er det heller ikke et tilfælde, at Charlize Theron er vores topinterview. Theron er en produktiv skuespiller, som stadig finder tid og plads til pauser i karrieren. Vi kunne sikkert alle sammen lære en ting eller to om tidsstyring fra denne ikoniske skuespiller, som stadig er meget nede på jorden.

Jeg håber, du nyder at læse vores blad lige så meget, som vi nød at lave det. For mig indvarsler det et nyt kapitel i Fords historie, Vignale-kapitlet. Jeg er glad for, at du er her til at opleve det sammen med os fra starten.

Jim Farley Direktør for Ford Europe

Page 3: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Mens vi venter på Ford S-MAX Vignale, er her Ford S-Max Vignale i konceptudgaven. Bilen er ikke bare sporty, rummelig og udsty-ret med alt det sidste nye og den smarteste teknologi men emmer samtidig af design helt ned i de mindste detaljer og med de fineste håndværksmæssige traditioner.

Du har chancen for at kigge nærmere på side 38.

Ansvarsfraskrivelse: Den model, der vises på disse sider, er en konceptmodel og afviger fra det endelige produkt.

Page 4: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

4 Ford Vignale M A G A Z I N E

TIL TJENESTEDen berømte kok og køkkenchef fra Valencia (og ejer af en Ford Mondeo Vignale), Ricard Camarena, og kundeservice-medarbejder i FordStore Vignale, Pablo Vidal, har den samme passion: At betjene kunder. Plus: Tre Vignale-kundeservicemedarbejdere fortæller om de meget specielle Ford Vignale-services.

12

FORD VIGNALE TIL DET YDERSTEMed sine syv sæder er den nye Ford S-MAX Vignale-konceptbil ikke bare rummelig, den er også den perfekte kombination af skønhed og teknologi.38

FORDS VERDENBiler og mobilitet, nyheder og tendenser.08DEN SELVSTYRENDE BILFord arbejder sig trin for trin frem mod en bil, der kører sig selv. 26 GIV TIDEN BETYDNING

Hvordan opfinderne finder på nye metoder til at give dig mere af livets dyrebareste ressource.53

BEVÆGELSEHvor film, mode, dans og Ford Vignale mødes.44

Page 5: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 5

INDHOLD

CHARLIZE THERONOm sit liv som ekstremt travl skuespiller og aktivist - og hvordan hun tager sig tid til at slappe af.

MATERIALEMANDENHan er en stor kilde til inspiration for Fords designteam: Peter Zumthor, hovedarkitekten, som også er en dygtig håndværker med en dyb forståelse for de fineste materialer.

‘HARMONI ER NØGLEORDET’Ford Vignales designer Sonja Vandenberk fortæller om sin endeløse søgen efter de perfekte materialer og den perfekte lak til at opnå den 100 % harmoniske bil. Plus: Ford Vignale og håndværksmæssig kvalitet - det hele ligger i detaljen.

22

34 30

Udgiver: Ford Europewww.ford-vignale.comFremstillet af: Pelican CustomDelflandlaan 41062 EB AMSTERDAMHolland+31 20 7581000www.pelicancustom.comPelican Custom: Frank Kloppert,Jeannette Stavorinus, Raymond van Buuren,Elizabeth Zesjkova, Sofie Vermooten, Marieke de VriesAnsvarshavende redaktører: Catherine Blee (Ford Europe),Hans VerstraatenArt Director: Jaap SinkeAssisterende art directors: Mervyn Hall,Danny van den IJssel (koordinering)Redaktører: Nicky Bouwmeester, Tom Collingridge, Jenny Davis/IFA, Jens Holierhoek, Lieke Lemmens,André Nientied, Alexander Schlangen, Edwin WinkelsKopiredaktører: Diane Baumann, Peter McSeanBilleder: Rob van Hazendonk, Michael Jefferson,David de Jong, Sander Nagel, Adam Quest, Christian Rolfes, Edwin Walvisch, Georges van Wensveen, CopenhagenMediaCenter, Getty Images,Hollandse Hoogte, iStockphoto LPAnnoncechef: Paul Laurey (Pelican Media)Produktionsledelse: Daniëlle van Tol

CopyrightFord Vignale Magazine udgives af Ford Europe. Hvis du har forslag, spørgsmål eller kommentarer, kan du kontakte Pelican Custom på e-mail: [email protected]. Tak for din tilbagemelding. Ingen del af denne udgivelse må reproduceres og/ eller udgives i papirform som fotokopi, lydbog, på internettet eller på anden måde uden forudgående skriftlig tilladelse fra Ford Europe og Pelican Custom.

COOL BYKompakt, fyldt med fantastisk kultur, restauranter og forretninger, pulserende gader og natteliv - København har det hele. 46

Page 6: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

6 Ford Vignale M A G A Z I N E

STOLT SPONSORFOR VALENCIA SAILING WEEK

FORD VIGNALE,

Page 7: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 7

I perioden 19.-23. maj fejrede Valencia Ford Vignale Valencia Sailing Week. Ford Vignale er stolt af at lægge navn til og være logistikpartner for denne prestigefyldte begivenhed, som finder sted i Ford Vignales "hjemby", hvor Ford Mondeo Vignale bygges på Almussafes-fabrikken, og produktionen af Ford S-MAX Vignale snart går i gang.Det føles naturligt for Ford at være vært ved den første kapsejlads i 2015 52 Super Series (den enkeltskrogede skibsklasse til kystnær kapsejlads). Konkurrencebådenes primære egenskaber - lav vægt, hurtighed og innovative egenskaber - er nært beslægtet med den avancerede teknologi, som udnyttes i en Ford Vignale.Fords tilstedeværelse i sejlsportsverdenen er ikke ny. I 1970'erne sponsorerede Ford den legendariske America s Cup, verdens ældste sejlsportskonkurrence, som går helt tilbage til 1851. Da den 32. og 33. udgave af America s Cup blev afholdt i Valencia, var Ford med som logistikpartner.Ford kan se tilbage på en spændende sejlsportsuge i Valencia. Man så det svenske Rán Racing-team vinde den første kapsejlads i verdens førende 52 Super Series - en konkurrence med i alt fem kapsejladser med deltagelse af internationale team med hver 12 personer. Efter 11 runder i farvandet omkring Valencia havde verdensmesteren i TP52 fra 2013 en score på i alt 45 point. Efter afholdelsen af Cascais Cup blev den samlede vinder af årets 52 Super Series kronet.

FORDS VERDEN

STOLT SPONSOR

Page 8: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

8 Ford Vignale M A G A Z I N E

“ Mine yndlingsting her i livet er gratis. Der er ingen tvivl om, at tid er det mest dyrebare, vi har”

- Steve Jobs

Intelligent bagage…Efter en udmattende flyvetur er det sidste, man har brug for at skulle vente ved bagagebåndet på en kuffert, der aldrig kommer. Så Samsung og Samsonite samarbejder om deres eget udvalg af intelligent bagage. Al bagage udstyres med en chip, der kan spores med en smartphone ved hjælp af GPS-teknologi. Så en kufferts opholdssted vil aldrig mere være et mysterium.www.dufl.com

…Smartere bagageDet er også umuligt at miste sin kuffert, når man bruger Dufl. Dufl er med producentens egne ord en 'førsteklasses bagagehåndteringstjeneste’. Når man abonnerer, får man en kuffert, man kan fylde med det tøj, man normalt har med på forretningsrejse. Dufl opbevarer derefter tasken for dig. Hver gang, du flyver til et møde, kan du dele din tidsplan via Dufl-app'en. Din taske med tøj sendes så til dit hotel, og afhentes efterfølgende. Indholdet i kufferten vaskes derefter, så det er klar til den næste tur. Ret praktisk. (10 amerikanske dollar pr. måned for opbevaring, 3-dages forsendelsesomkostninger til 99 amerikanske dollar). Dufl-tjenesten er endnu ikke tilgængelig i Europa.

Og vinderen er… rød

Over 1,1 mio. europæere har allerede konfigureret deres Ford

Mustang online. Deres foretrukne udvendige lak er

Race Red. Absolute Black er nr. 2 og Deep Impact Blue er nr. 3. I

Kina er Race Red også øverst på listen, mens sort er den

foretrukne farve i USA.

Lyden af kunstKunstværket Connected Canvas er ikke et almindeligt kunstværk, man har

hængende på væggen. Det er ikke blot kønt at kigge på, men er også skønt at lytte til. Lærredet er en højttaler, der kan streame musik, du selv vælger eller

spille musik og lyde, som kunstneren har komponeret, hvis du vælger tilstanden Play Art. Prisen starter ved 999 amerikanske dollar.

soundwall.com

Page 9: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 9

En stresset dag ikke på kontoretFords europæiske pendlerundersøgelse (European Commuter Survey) gav nogle bemærkelsesværdige resultater. 5.503 pendlere i Barcelona, Berlin, London, Madrid, Paris og Rom blev spurgt, hvad de synes, er mest stressende: Deres arbejde eller transporten til arbejdet.

OpsparingFord udvider grænserne for, hvad en lille motor kan. Forsøg

på Fords europæiske forskningscenter i Aken har vist, at 1,0 liters EcoBoost-motoren kan nedsætte

brændstofforbruget med op til 6 % ved hjælp af teknologier til cylinderfrakobling. Under jævne

kørselsforhold er det ikke nødvendigt, at cylinderne kører samtidigt. Én cylinder slår midlertidigt fra, hvilket giver

bedre brændstofeffektivitet. “Selv for en voldsomt neddroslet motor som 1,0 liters EcoBoost-motoren kan man forbedre motorens brændstoføkonomi væsentligt ved at gøre brug af cylinderfrakobling”, forklarer direktør

hos Ford, Andreas Schamel, Global Powertrain, Research & Advanced Engineering.

FORDS VERDEN

26 % synes, at det er stressende at pendle, og 23 % synes, at arbejdet er stressende. Tidligere undersø-gelser har vist, at pendlere i Rom bruger 111 minutter pr. tur i gennemsnit, efterfulgt af 104 minutter i London og 100 minutter i Madrid. Ford gennemførte undersøgelsen som en del af Ford Smart Mobility, som er Fords plan for virksomhedens bidrag til at ændre den måde, som verden bevæger sig på, via nyskabelser inden for kommunikationsmulig-heder, mobilitet, selvstyrende køretøjer, kundeoplevelse og Big Data. I følge Andreas Ostendorf, som er Vice President Sustainability,

Environment & Safety Engineering for Ford Europe, viser undersøgelsesresultatet, at tiden er kommet til at genopfinde den måde, vi håndterer pendling på. “For mange mennesker kan det føles, som om de har gennemført en hel dags arbejde, inden de overhovedet kommer på arbejde. Vores samfund bliver mere og mere urbant med byer, der bliver større og større og med stadig flere mennesker, og vi har brug for en transportinfrastruktur, der kan følge trop med den udvikling. At beskytte retten til mobilitet kræver mere end blot et par nye togspor og veje. Vi er nødt til alle sammen at samarbejde om et netværk af bæredygtige løsninger”.

Hvad er mest stressende?

5.503

Pendleres rejsetid

job

pendling

Rom London Madrid

Page 10: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Job Number: 710043-1

Publication Vignale Mag

Trim: 280x215 mm Bleed: 5 mm

Insertion Date 10.09.15 Artwork No:

Date 22.07.15 Op: Darron

PRE PRESS 2

Version: 1 76-80 Whitfield Street, London, W1T 4EZ | Telephone:+44 20 7019 0019

Experience the perfect space for work, play and relaxation with the New Business

Class on Singapore Airlines. An all-in-one business panel with in-seat power supply

keeps you plugged in, while convenient stowage areas keep your belongings

within easy reach. The 28-inch wide seat features new reclining positions for

maximum comfort and transforms into a fully flat bed for a good night’s rest.

Every feature is thoughtfully designed with you in mind.

New Business ClassI NTU IT I VE LY DE SIG N ED A ROU ND YOU

Page 11: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 11

Verdens mest innovativeFord blev udnævnt til ‘Mest innovative volume brand 2015’ i forbindelse med Automotive Innovations Awards.

Konkurrencen var hård, med 53 bil-brands, men Ford vandt prisen for sine sikkerheds- og køreassistancesystemer, herunder opfindelser som Active Park Assist og Active City Stop. Den nye Ford Focus blev nr. 1 i sin klasse, mens Ford Mondeo endte i top 3 i sit segment.

Lille motorStor vinder

Fords 1,0 liters EcoBoost-motor har gjort det igen. For 8. gang på blot 4 år vandt den en pris for sin kørevenlighed, ydelse, økonomi, klasse og teknologi.

Fords 1,0 liters EcoBoost-motor blev kaldt “Bedste motor under

1,0 liter” ved prisuddelingen 2015 International Engine of

the Year Awards. Efter udnævnelsen som “Bedste nye

motor” i 2012 og æren som overordnet vinder i 2013 og

2014, er det den 4. sejr i træk ved valg af årets motor. Juryen

- et panel bestående af 87 biljournalister fra 35 lande -

udtalte: “Fords 1,0 liters EcoBoost er stadig det bedste

eksempel på en lille effektiv motor”. 1,0 liters EcoBoost-

motoren med tre cylindere fås med 100 hk, 125 hk og 140 hk.

Handle on MobilityFords Smart Mobility-plan blev for nylig udvidet til at omfatte eksperimentet The Handle on Mobility (Styr på mobilitet).

Dette eksperiment undersøger, hvordan elektriske cykler kan hjælpe pendlere med at komme hurtigere frem på en mere sikker, sund og stressfri måde. Undersøgelsen fokuserer også på, hvordan virksomheder i bymidten kan bruge e-cykler til hurtigere levering af varer eller tjenester. I eksperimentet blev der anvendt to forskellige e-cykler; en, der er designet til pendlere, og den anden til erhvervsmæssig brug. E-cyklen til pendlere kan f.eks. nemt foldes sammen og lægges i bagagerummet i din Ford under opladning. Ved hjælp af SYNC-kompatibilitet kan cyklen også kommunikere med sin bruger. Når der er

trafikpropper forude, kan brugeren ganske enkelt parkere bilen og hoppe på sin e-cykel. Den indbyggede app viser mulige ruter og giver derefter trinvis navigation. App'en viser ikke kun cykelruter men kan også anbefale andre transportformer, f.eks. tog, når det er nødvendigt. Den opdaterer også ruten, hvis betingelserne ændrer sig.

FORDS VERDEN

Page 12: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

12 Ford Vignale M A G A Z I N E

TIL TJENESTE

Ricard Camarena, som ejer fire restauranter og er en gastronomisk guru, anses for at være den bedste Michelin-kok i Valencia. Under

en tur i den nye Ford Mondeo Vignale, han har fået af Vignale-kundeservicemedarbejder Pablo Vidal, afslører han

hemmelighederne bag håndværksmæssig kvalitet, kreativitet og lederskab og forklarer, hvordan man kan administrere sin tid, mens

man stadig giver kunderne en oplevelse af høj kvalitet.

Du tror det måske ikke, men Ricard og Pablo har mange ting til fælles. Begge bor og

arbejder i Valencia, og de er også begge fyldt med passion og har et ønske om at være den bedste inden for deres felt. De voksede begge op omgivet af de ting, de hver især beskæftiger sig med i dag. Den 41-årige kok og køkkenchef Ricard Camarena skulle lave frokost og middagsmad i barndomshjemmet, da han var

blot 8 år gammel, fordi begge hans forældre var udearbejdende. Den 34-årige Pablo Vidal, som er kundeservicemedarbejder for Vignale i Catarroja, som ligger 10 minutter syd for bykernen i Valencia, voksede op blandt de Ford-biler, som faren solgte i sin forretning hele sit arbejdsliv. Som lille dreng beundrede Pablo de skinnende Probe'er, Puma'er og Scorpio'er, der stod i farens salgslokale.

Page 13: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 13

Kundeservicemedarbejder hos Ford Vignale, Pablo Vidal, viser kokken Ricard Camarena de forskellige detaljer i en Ford Mondeo Vignale.

VIGNALE-OPLEVELSEN

Page 14: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

14 Ford Vignale M A G A Z I N E

Begge unge mænd udfordrer sig selv for at sikre, at deres kunder kommer tilbage, fordi kunder, der forlader deres ‘salgslokale’ 100 % tilfredse efter deres sidste oplevelse, kommer tilbage. “Det er vigtigt”, forklarer Ricard, “at folk ser, at du helliger dig dem. Når de kommer ind på din restaurant, kommer de på grund af dig. Det betyder, at du er nødt til at give dem al den tid, de ønsker og har brug for. Du er nødt til at være passioneret omkring dem. Jeg kan ikke

være på alle mine restauranter på samme tid, men alle mine medarbejdere repræsenterer mig og skal handle på samme måde som jeg i forhold til kunderne”.

Det synspunkt er meget lig Ford Vignale-tanken. “Når jeg får en ny kunde”, siger Pablo, “så bruger jeg al den tid på kunden, som kunden har brug for. Tager det en time, så tager det en time - kunden bestemmer, hvor lang tid det tager. Jeg får dem til at føle sig godt tilpas. Først tilbyder jeg dem noget at drikke, og derefter forklarer jeg alt det, de gerne vil vide’.

MadlavningDenne morgen samlede Pablo Vidal Ricard Camarena op ved dennes hjem for at køre ham til forretningen og overdrage ham en helt ny Ford Mondeo Vignale. Stjernekokken kørte derefter en tur gennem Valencia og gjorde stop på steder, hvor han kan finde, røre, smage og købe de ting, han har brug for til sin madkunst. Første stop var det smukke centrale marked, hvor han køber friske fisk, kød og en del frugt og grøntsager. Herefter gik turen til et sted lige uden for byen, ‘huerta’, som er de store grøntsagshaver, hvor særligt udvalgte landmænd dyrker økologiske grøntsager til ham. “Jeg fortæller dem nøjagtigt, hvornår de skal høste courgetter, aubergine eller agurker, og hvilken størrelse grøntsagerne skal have”. Camarenas madlavning er primært baseret på grøntsager.

Ricard Camarena: ‘ Det er vigtigt, at folk ser, at du er dedikeret til dem’

Ricard Camarena udvælger grøntsager til aftenens menu.

Page 15: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 15

En lokal landmand, der viser en squashblomst.

Page 16: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

16 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 17: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 17

“‘Materia prima’ er meget vigtigt. Produktet skal være perfekt”, forklarer kokken. “Udvælgelsen af produktet, den måde, du rører og bruger det på, det er en kunstners arbejde. Produktet er forskelligt fra dag til dag, så du er nødt til at behandle det forskelligt. Det er levende. Det kunne en maskine ikke gøre”.

I stedet for en maskine har Ricard sit talent og en vidunderlig skare på 60 medarbejdere i sine fire restauranter: Restauranten med Michelin-stjerner, der bærer hans navn, den mere uformelle Canalla Bistro henne på hjørnet, gastro-baren på det centrale marked og den spritnye Habitual i nærheden af ‘laboratoriet’, hvor han udvikler nye opskrifter.

“Jeg vælger først og fremmest mine medarbejdere ud fra deres personlighed. De skal kunne arbejde i en gruppe, være sociale. Det er hårdt arbejde. Jeg arbejder 16 timer om dagen, men det er meget tilfredsstillende. Jeg føler selv, at jeg er en priviligeret mand”.

Som chef er han den, der styrer det hele. Eller næsten det hele. “Jeg beslutter, hvilken mad vi skal lave. Jeg er chefen, ja. Jeg tror, at det er noget naturligt, som man ikke kan lære. Men jeg er ikke en af de chefer, der råber i køkkenet, og som altid er vred... Når man råber, er det tegn på, at man har mistet kontrollen. Du er nødt til at have dine medarbejderes opbakning, skubbe lidt til dem, men meget naturligt’.

Tid er den største værdiI de 16 timer han er på arbejde, har Ricard Camarena ikke meget tid til andre ting. I fritiden vil han gerne få det bedste ud af den tid, han har sammen med sin kone og to sønner. Og det gør Ford Vignale-konceptet ideelt til ham ifølge Pablo Vidal. “Vignale-kunder kan ringe til mig på mit direkte nummer. Jeg kommer til dem i deres hjem eller på deres arbejdsplads for at hente deres bil med henblik på service eller reparation. Jeg tager snakken med mekanikeren. Der er ingen mellemmand, ingen ventetid. Der er endda en hotline for Vignale-kunder, der er åben 24/7. Sådan er vores idé om, at ‘tiden er dyrebar’”.

Pablo har en universitetsgrad i virksomheds-administration og har arbejdet i en bank og på et reklamebureau, inden han for nylig blev ansat hos Ford. Hans erfaring med kundeservice hjælper ham i det nye job. “Jeg bruger mere tid på kunden, inviterer ham eller hende ind i den særlige Vignale-lounge og kommer med løsninger, der passer til kundens behov. Alle er interesserede i at spare tid, fordi tiden er så dyrebar”.Ford Vignale-konceptet ‘Tiden er dyrebar’ betyder, at Ricard Camarena ikke behøver ofre de sjældne men værdifulde øjeblikke, han har sammen med sine to sønner om morgenen, når han kører dem i skole, og om eftermiddagen inden aftensmaden, inden han kører tilbage til restauranten til aftenrykket. “Men jeg er stadig ved at lære at administrere min tid perfekt”, siger han. “Jeg kan altid bruge lidt hjælp til den opgave”.

Pablo Vidal: ‘ Jeg bruger al den tid på kunden, som kunden har brug for’

Ricard Camarena: ‘ Jeg er stadig ved at lære at administrere min tid perfekt’

Page 18: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

18 Ford Vignale M A G A Z I N E

‘Jeg giver kunderne plads’Andreas Peters elsker ro og plads, og han sørger for, at kunderne får begge dele i Autohaus Tobaben i Hamburg.

“Jeg kan godt lide at spille golf. Jeg er ikke særligt god til det, men det, der betyder

noget for mig, er afslapningen og naturen. Jeg kan glemme verden for en stund. Det giver mig energi og inspiration - til mit privatliv og til mit arbejde hos Autohaus Tobaben i Hamburg. Det er en fleksibel, familieejet virksomhed, og jeg har nydt at arbejde der i de 9 år, jeg efterhånden har været der. Som kundeservicemedarbejder er jeg ansvarlig for Ford Vignale”.

“Rollen passer mig perfekt. Du skal kunne se, hvad folk ønsker, og give dem plads til selv at tage velovervejede beslutninger. Jeg opfatter det som en slags service. Det er min natur. Salgsmedarbejdere, der fremtvinger et salg, skyder sig selv i foden. Kunden forlader forretningen med en kedelig fornemmelse, og kommer højst sandsynligt ikke tilbage. Jeg skulle for nylig købe et par nye golfkøller. Jeg kunne nemt at have gjort det på internettet, men jeg fik sådan en god service i forretningen, at jeg købte dem der. Jeg følte mig velkommen”.

“Jeg tror, at det er det samme, når man køber en bil. Alle, der er interesseret i en Ford Vignale, skal føle sig velkommen i Vignale Lounge. De skal kunne vurdere bilen og uhindret kunne stille vigtige spørgsmål. Den slags tager tid, men den tid får alle hos mig”.

“Der er så meget, man skal opdage i denne fremragende lounge. Materialer, farver, komfort, tekniske aspekter - alt muligt. En kunde misser sandsynligvis et par ting på egen hånd, men sammen kan vi sikre, at en Ford Vignale bliver en oplevelse”.

Tre Vignale-kundeservicemedarbejdere fortæller, hvem de er, og hvad der gør deres arbejde så specielt.

ANDREAS PETERSAutohaus Tobaben, Hamburg, Tyskland

Page 19: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 19

‘Det handler om respekt’Pierre Vitré elsker at bringe kundeservice op på et højere niveau. Han er også glad for flyvemaskiner; både at flyve dem og at hoppe ud fra dem.

“At føle sig som en del af vinden - det er det, jeg elsker allermest ved faldskærmsudspring.

Det er slet ikke en enmandssport men handler om at dele følelser med de venner, som springer sammen med dig. Det sjove er, at du slet ikke behøver at sige noget. Når man igen er nede på jorden, føles det, som om man har rejst sammen altid”. “Det minder om den menneskelige relation, man har med kunder, som gør, at jeg elsker mit arbejde som kundeservicemedarbejder for Ford Vignale i Saint-Ouen-l’Aumône (en by i nærheden af Paris). At lære kunderne lidt bedre at kende og finde frem til deres personlige smag og behov - det er meget givende for mig. Jeg prøver altid at give dem den samme følelse, som man får på et luksushotel, hvor personalet omgående genkender dig og stiller blomster på dit værelse. Hvis det gøres med ærlighed, føler kunden sig speciel og forstået”. “Jeg prøver altid at finde på små ting, som kan gøre vores service personlig på en ærlig måde, f.eks. at sende kunderne et billede, som i al hemmelighed blev taget i det øjeblik, hvor de satte sig ind i deres spritnye bil første gang og kørte afsted. Eller at forudprogrammere radioen med musikstationer, som jeg ved, at kunden kan lide”. “Det handler om respekt - ikke kun for kundens smag, men også for vedkommendes tid, som jo naturligvis er meget vigtigt. Ford Vignale gennemgår mange gode og omfattende services, som tager højde herfor, f.eks. afhentning af kundens bil, når den skal til service, og returnering bagefter. Jeg personligt kan også godt lide at tilbyde, hvad jeg kalder en ‘tidsboble’ til kunder, som kommer til vores salgslokale. Det minder om, når jeg leger med mine to drenge derhjemme: Den tid, jeg giver til dem, er 100 % dedikeret til vores personlige fornøjelse, og intet kan forstyrre den tid, vi har sammen”.

VIGNALE-OPLEVELSEN

PIERRE VITRÉCourtoise Automobiles,Saint-Ouen-l’Aumône,Frankrig

Page 20: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

20 Ford Vignale M A G A Z I N E

‘Jeg forbinder prikkerne’Som travl far til to, passioneret snowboarder og kundeservice-medarbejder for Vignale kender Stacey Connelly værdien af at optimere kundernes tid.

“Jeg er far til to drenge med krudt i rumpen på hhv. 10 og 6 år, og jeg er også meget

passioneret omkring mine hobbyer, som omfatter at rejse og stå på snowboard. Jeg er lige så passioneret omkring mit arbejde som kundeservicemedarbejder for Vignale. Så du kan nok forstå, at jeg sætter pris på ordentlig tidsstyring”.“Det er vigtigt for mig at spare kundernes tid. På servicesiden sørger hjemmebesøg for det. Men det handler også om at opbygge en relation med kunderne og kende deres situation og præferencer. Med mig som deres eneste kontaktperson behøver de ikke forklare det samme igen og igen. De skal bare fortælle mig, hvad det handler om, og så samler jeg trådene. På den måde går service og tidsbesparelse hånd i hånd”.“Jeg elsker at holde mig opdateret omkring det sidste nye inden for design og teknologi. Det er en af grundene til, at jeg er så tændt på Ford Mondeo Vignale. De nye designlinjer, kølegitteret, cockpittet - hele stilen er bare sådan et pletskud. Hos os forsøger vi naturligvis altid at yde fremragende service til alle kunder. Men med Ford Vignale strækker forpligtelsen og opmærksomheden sig ud over det. Vi tager hånd om kundens individuelle problem og finder en personlig løsning”. “Jeg har boet i Barnsley i Nordengland hele livet, og jeg behøver ikke gå til en forhandler af luksusmærker for at få god kundeservice. Jeg har to bassethunde, og når jeg går ned på den lokale pub for at få en stille øl, kan ejeren se mig komme gennem vinduet over for baren. Når jeg så kommer ind, står der allerede en pint af min foretrukne øl på disken og venter på mig, mens ejeren står med en hundekiks i hver hånd. I de øjeblikke føles det, som om jeg er den eneste kunde, der betyder noget. Og det er den følelse, jeg ønsker at skabe for mine Ford Vignale-kunder”.

STACEY CONNELLYTrustFord, Barnsley,Storbritannien

Page 21: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 21

‘Vi giver kunden prikken over i'et’

Ford Vignale-kunder har adgang til en verden af eksklusive services. En af disse er den særlige Ford Vignale One Call Service: Et dedikeret support-team, der er til rådighed 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Teamet tager sig af forespørgsler og potentielle problemer. Servicen er til rådighed for alle Ford Vignale-kunder på alle 21 markeder i Europa.

Christian Gondek er One Call-chef for Ford Vignale i Tyskland og har arbejdet for Ford i 11 år. “Ford Vignale handler udelukkende om førsteklasses biler, så vores tilgang til kunderne er førsteklasses. Ford Vignale One Call er unik: Vi er det eneste bilmærke, der tilbyder denne førsteklasses service. Vi har specialistrådgivere, der kan kontaktes 24/7 via ét telefonnummer. Alle teammedlemmer er uddannede inden for erhverv eller teknik og har erfaring med kundeservice. Vi sætter oprigtigt pris på den tid, som kunden bruger hos os, og vores primære fokus er på at opfylde Vignale-kundernes behov og give dem en endnu bedre oplevelse. Vi kan f.eks. tilbyde dem rådgivning om vores biler eller arrangere en prøvetur eller serviceassistance. Vi kan også arrangere et besøg i en FordStore - hvor vi ikke blot giver kunden nummeret til FordStore men faktisk laver en aftale på det tidspunkt, der passer kunden bedst, på stedet! Vi sørger for at give kunderne prikken over i'et”.

Florence Jazé arbejder som One Call-chef for Vignale i Frankrig. Hun begyndte hos Ford for 4 år siden. “Jeg synes, at det er sådan et spændende projekt. Vi lancerede Ford Vignale One Call Service samtidig med lanceringen af Vignale. Vi har brugt de seneste måneder på at forfine vores processer og implementere projektet på forskellige niveauer. Vores primære mål er at stille Ford Vignale-kunderne tilfreds, uanset hvad han/hun måtte have af ønsker. Ford Vignale-kunder er ofte travle mennesker, der ikke vil spilde tiden. Så vi gør tingene nemmere for dem. En anmodning eller et problem, der indberettes til Ford Vignale One Call Service, håndteres så hurtigt som muligt af kun én rådgiver, fra det oprindelige opkald til den pågældende Ford Vignale-kunde er tilfreds. Vi prøver at gøre det til noget personligt: Ford Vignale-kunder kender personen i den anden ende af ledningen og bliver ikke sendt rundt fra Herodes til Pilatus. Ford Vignale One Call-rådgiveren kan om nødvendigt hurtigt komme i kontakt med Ford Vignale-kundens kontaktperson i FordStore eller hos forhandleren, så denne kan assistere med håndtering af kundens anmodning. Ideelt set håber vi, at der kommer meget få opkald, da det ville være en indikation af, at vores Ford Vignale-kunder er tilfredse. Men skulle nogen have brug for os, så giver vi dem service på meget højt niveau samt regelmæssig kontakt”.

VIGNALE-OPLEVELSEN

Page 22: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

22 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 23: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 23

Stil og substans Charlize Theron

Charlize Theron er ligeså vild som den skaldede og modige Furiosa i Mad Max: Fury Road, og så fylder hun 40 denne sommer. Men skuespillerinden, der har vundet et hav af priser, er ligeglad med at blive ældre: “Jeg lader det bare ske. Jeg er et virkelig godt sted i mit liv”.

Selvom Charlize Theron startede sin karriere som danser og model, er hun ikke bange for

at se grim ud på film. Hun tog 15 kg på for at kunne spille rollen som seriemorderen Aileen Wuornos i Monster (2003) overbevisende - en rolle, der i øvrigt gav hende en Oscar for Bedste skuespillerinde. Og da hun besluttede at kronrage sig til rollen som den bidske hersker Furiosa i George Millers post-apokalyptiske actionfilm Mad Max: Fury Road, var det hende selv, der styrede shaveren.

“For at overleve i underverdenen er det nødvendigt, at man stort set ikke ser Furiosa som en kvinde. Så jeg tænkte, 'hvad nu, hvis jeg barberer håret af?’ Jeg havde ikke en shaver, så en af mine venner kom med en. Han sagde, ‘Du skal selv gøre det’. Så 45 minutter senere var håret væk, og vi sendte en selfie til George Miller. Han svarede: ‘Fantastisk, Furiosa!’’’

Den ekstreme klipning havde en uventet fordel. “Pludselig kom jeg 20 minutter for tidligt til alting” griner hun. “Det er utroligt, så meget tid vi bruger på vores hår!”

DirekteTheron, der oprindeligt kommer fra Sydafrika, flyttede til USA for at skabe sig en karriere som danser og model, men var nødt til at stoppe med at danse pga. en knæskade. Hun blev ‘opdaget’ som skuespiller af en agent, der så hende lave en scene i en bank, hvor hun ikke kunne indløse en check på 500 $ fra sin mor. “Jeg er rar og venlig, men jeg ved ikke, hvornår jeg skal holde kæft. Jeg er ærlig og direkte, og det opfatter folk nogle gange som lidt brutalt”.

‘ Jeg har lært ikke at planlægge alt for langt ud i fremtiden, fordi man ikke kan styre sin skæbne. Så jeg har aldrig haft en 5-års plan’

VIGNALE- INTERVIEWET

Page 24: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

24 Ford Vignale M A G A Z I N E

Kort tid efter kontraktunderskrivelsen fik hun en lille rolle i 2 Days in the Valley (1996) og kort tid efter en hovedrolle i Djævlens advokat (1997) og Æblemostreglementet (1999). På blot et par år var en stjerne født. Hun anses for at være et naturtalent. Instruktørerne elsker hende for hendes disciplin, fokus på rollen samt de gode forslag til ændring af scener og dialog. Hun ved, hvad skuespil handler om: Det er mere hårdt arbejde end glamourøst arbejde. Og det er teamwork.

I dag skifter denne skuespiller, som der er stort bud efter, mellem film med store budgetter, f.eks. Snow White and the Huntsman (2012), og film med små budgetter, f.eks. thrilleren Dark Places (2015), som er et kunsthusdrama om en kvinde, der overlever den brutale nedslagtning af sin familie som barn. Det er et traume, der minder uhyggeligt meget om Theron selv: Da hun var 15 år, så hun sin mor skyde - og dræbe - hendes voldelige far i selvforsvar.

“Dark Places undersøger, hvad traumer gør ved børn. Jeg har haft en meget traumatisk oplevelse i mit eget liv, men jeg plages ikke af det. Jeg havde en mor, der hjalp mig gennem sorgen, chokket og vreden, og hjalp mig til ikke at blive et offer. Hun lærte mig at være en stærk kvinde. Men mest af alt lærte min fars død mig, at livet er kort, og at man skal få mest muligt ud af det. Jeg lærte ikke at planlægge alt for langt ud i fremtiden, fordi man ikke kan styre sin skæbne. Så jeg har aldrig haft en 5-års plan”.

AktivistTheron havde absolut ingen planer om at forelske sig i den 15 år ældre Sean Penn, som for nylig var hendes instruktør i filmen The Last Face. “Vi havde kendt hinanden i 18 år, inden vi blev kærester. Vi var bare virkelig gode venner, så jeg havde ikke set det komme. Vi tog det langsomt i starten, fordi vi var klar over, at vi kunne miste vores venskab.” Parret gik hver til

sit i foråret og er nu igen, hvad de var i de 18 år: Virkelig gode venner.

Charlize har også været en lykkelig mor, siden hun adopterede sønnen Jackson i 2012. “Man er ikke klar over, hvor meget kærlighed man har i sig, før man bliver mor. Nu handler mit liv om at finde en balance mellem at have det liv, jeg ønsker og at være der for min søn”.

Udover at være skuespiller og mor er Charlize Theron også aktivist. Hun deler sin kærlighed til verden via sine mange gode sager. I 2007 oprettede hun Charlize Theron Outreach Project, der støtter unge i Afrika i kampen mod HIV og AIDS. Et år senere blev hun udnævnt til FN-fredsbudbringer af FN's generalsekretær Ban-Ki-Moon for sin helligelse til “at forbedre livet for kvinder og børn i Sydafrika samt forebygge og standse volden mod kvinder og piger”. Ud over det er Theron aktivt medlem af

Charlize Theron og hendes ven gennem 18 år, Sean Penn, som var hendes instruktør i filmen The Last Face. De dannede også par i 1½ år.

Page 25: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 25

dyrerettighedsorganisationen PETA og deltog i en kampagne mod pels. Hun har også marcheret for fri abort og støtter ægteskab mellem to personer af samme køn. Hun har offentligt udtalt, at hun ikke vil giftes, så længe to personer af samme køn ikke kan blive lovformeligt gift i USA.

Det faktum, at hun blev 40 i august, generer ikke Theron overhovedet, heller ikke selvom Hollywood har meget rigide ideer om udløbsdatoen på skuespillerinder. “Jo yngre vi er, jo mere værdi har vi. Men vores ansigter og kroppe ændrer sig. Sådan er livet jo, og jeg har tænkt mig at lade det ske”.

Men i en alder af 40 er der ikke langt mellem filmrollerne. Hun spiller igen en hovedrolle som den onde Ravenna i The Huntsman, som er efterfølgeren til den succesfulde Snow White and the Huntsman. Hun spiller en hovedrolle i The Last Face som direktør i en international nødhjælpsorganisation i Afrika, som bliver involveret i en politisk og social revolution. Næste år er hun med i dramaet Brain on Fire, som er en film om en ung kvinde, der meget hurtigt bliver sindssyg. Med mere end 40 film i rygsækken er det klart, at hun kan spille hvad som helst.

For hende er tid noget meget dyrebart. Hun er meget disciplineret og arbejder med en dagsplan, en ugeplan og en månedsplan, og deler sin tid mellem sit barn, sin karriere som skuespiller og sine mærkesager - og ja, hun slapper også af ind i mellem. Hvordan? Ved at køre en tur på sin Harley Davidson.

CHARLIZE THERON: FØR, NU OG SENERE

Monster (2003)Theron vandt en velfortjent Oscar og en Golden Globe for sit uhyggelige portræt af virkelighedens seriemorder Aileen Wuornos, der blev idømt dødsstraf for mordet på syv mænd. North Country (2005)Hun fik en Oscar mere og blev nomineret til endnu en Golden Globe for sin rolle som en minearbejder, der førte og vandt den første sag om sexchikane i USA. Denne højt roste film er baseret på en sand historie.

The Huntsman (2016)Theron vender tilbage som den onde Ravenna i denne efterfølger til den succesfulde film Snow White and the Huntsman (2012), som er baseret på Brødrene Grimms berømte eventyr om Snehvide.

Brain on Fire (2016)Denne film er også baseret på ensand historie. Den handler om en ung kvinde, der over en meget kort periode bliver sindssyg.Charlize Theron ejer rettighederne til filmen og producerer den selv.

MONSTER

NORTH COUNTRY

THE HUNTSMAN

Page 26: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

26 Ford Vignale M A G A Z I N E

Den selvstyrende bil er på vej. Ford er på vej ind i de sidste faser af udviklingen på sit forsknings- og innovationscenter i Palo Alto i hjertet af Silicon Valley. Så hvordan vil din fremtidige bil - som styrer, navigerer, bremser og accelererer uden din hjælp - ændre mobiliteten?

AT STYRE ELLER IKKE AT STYRE

Page 27: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 27

I januar i år introducerede Ford konceptet Ford Smart Mobility. Det bekræfter Fords planer om

at sætte gang i innovation inden for tilslutnings-muligheder, mobilitet, kundeoplevelse, Big data og selvstyrende køretøjer. De er alle lige vigtige, fordi de hører sammen, men ideen om den selvstyrende bil sætter især gang i fantasien. Hvad der altid har været science fiction, er nu på grænsen til at ske - en bil, der tager kontrollen og kører os hurtigt, sikkert og bekvemt til destinationen.

2020Fords administrerende direktør Mark Fields udtalte tidligere i år, at det er sandsynlig, at den første selvstyrende bil kan ses på vejene allerede i 2020. Vi skal dog vente til 2035 og 2040, inden teknologi og lovgivning er så langt fremme, at du kan sætte dig ind i bilen, falde i søvn og først vågne, når du kommer frem til din destination. Ford har i hvert fald den viden og teknologi, der skal til for at blive de første til at levere et fuldt automatiseret køretøj. Der kører jo trods alt allerede delvist selvstyrende køretøjer på vejene i dag. Det er dog ikke virksomhedens ambition at blive de første for enhver pris. “Måske kan vi lancere en fuldt automatiseret bil inden for den tidshorisont, og måske kan vi ikke. For vores tilgang er den, at når vi gør noget, så skal det være tilgængeligt for alle og ikke kun for, ja, lad os bare sige folk, der køber luksusbiler”, siger Fields.

ForskningUmiddelbart efter meddelelsen om Smart Mobility-programmet åbnede Ford et forskningscenter i hi-tech-verdenens bankende hjerte: Palo Alto, Silicon Valley. Det primære mål er at fremme innovation. Med omkring 125 forskere, ingeniører og videnskabsfolk er det et af de største forskningscentre for køretøjer i Silicon Valley. Alle de nøgletemaer, der indgår i Ford Smart Mobility-programmet, omsættes til relevant forskning på dette nye førende sted. Forskningen i selvstyrende køretøjer udfører Ford i samarbejde med det verdensberømte Stanford University, som også ligger i Palo Alto.

FORDS FORSKNINGS- OG INNOVATIONSCENTER

Det nyåbnede forsknings- og innovationscenter fungerer på en udadvendt, meget samarbejdende facon sammen med afdelingen for ingeniørvidenskab på Stanford. Chris Gerdes, som er professor i mekanisk design på Stanford, leder prøvningerne. Hans tilgang til prøvning af selvstyrende køretøjer er langt fra forsigtig, da professor Gerdes i de fleste tilfælde - ligesom Ford - mener, at skal man teste kørselsgrænserne for automatiserede køretøjer, skal man presse citronen. Han har allerede vist, at et automatiseret køretøj kan være lige så godt som en erfaren racerkører på en væddeløbsbane. Gerdes’ laboratorium kunne godt tænke sig at forbedre køretøjets sikkerhed ved at forbedre selve køretøjet eller ved at opgradere bilistens færdigheder. Algoritmer til ruteplanlægning og forudsigelse er også under udvikling.

FREMTIDIG TEKNOLOGI

Den selvstyrende bil sender og modtager konstant data fra sensorer, så den ved nøjagtigt, hvad der sker på vejen omkring den.

Page 28: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

28 Ford Vignale M A G A Z I N E

Ford leverer sit selvstyrende hybride forskningskøretøj til universitetets ingeniører med henblik på næste fase, hvor bilen testes på vejene.

Sikker og effektivDen selvstyrende bil vil øge passagerernes sikkerhed helt enormt. Når alle biler er forbundet til hinanden, kender hinandens nøjagtige placering, kan fastlægge vejforholdene

og forstår trafikken, er der ikke stor risiko for ulykker. Og hvad med vejeffektivitet? Selvstyrende biler kan på sikker vis køre meget tættere på hinanden, end mennesker er i stand til. Det betyder, at hver en centimeter af vejen kan anvendes, hvilket reducerer sandsynligheden for trafikpropper til et minimum. Der vil være mindre trafik i midtbyen, og den reducerede tid, man bruger på vejen, vil nedbringe energiforbruget.

Ud over alle de praktiske fordele kan selvstyrende biler i henhold til Ravi Shanker, som er analytiker i forskningsafdelingen hos den førende investeringsbank, Morgan Stanley, give besparelser på op til 5,6 billioner $ om året. Det er et ubegribeligt stort beløb, der siger alt om, hvor meget selvstyrende køretøjer vil komme til at betyde.

Meget af den teknologi, der er nødvendig i selvstyrende biler, er tilgængelig i dag. Din nye bil kan blive udstyret med Adaptive Cruise Control. Når systemets radar ser, at afstanden til og hastigheden på forankørende køretøjer reduceres, tilpasser den bilens hastighed, så der opretholdes en passende sikkerhedsafstand. Automatisk styring - et godt eksempel på selvstyrende kørsel - findes også. Ford var en af de første producenter, der udstyrede sine biler med aktive parkeringshjælpsystemer. Et andet intelligent system, der hjælper føreren, er Traffic Sign Recognition. Farttavler kan identificeres automatisk,

bilen. Systemet beregner konstant den bremsekraft, der er nødvendig for at undgå en kollision, og anvender automatisk fuld bremsekraft, når det er nødvendigt.Når din bil i fremtiden kører uden din hjælp, vil den være afhængig af radarer, der fungerer som dens ‘øjne på vejen’. Nogle nuværende Ford-modeller, f.eks. Focus, Mondeo og den nye Edge, er allerede tilgængelig med BLIS (Blind Spot Information System). Det er en radar, der afgiver en advarsel, når der ligger en anden bilist i den blinde vinkel. Den ekstra advarselsfunktion for tværgående trafik bruger radar til at advare føreren om, at der kommer trafik, når bilen bakkes ud af en p-plads.

hvorefter føreren automatisk advares. Det er ikke usandsynligt, at din bil er udstyret med et lane-keeping-system med Lane Keeping Aid, der bidrager til at forhindre, at du driver uden for

den bane, du påtænker at køre i. Active City Stop er designet til at hjælpe ved lave hastigheder. Teknologien anvender en fremadrettet radarsensor til registrering af genstande foran

FREMTIDEN ER NU

1 2 3 40 mph70 mph 65 km/t110 km/t

Adaptive Cruise Control

Lane-keeping-system

Page 29: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Oris Aquis Depth GaugeAutomatic mechanical movement

Patented depth gauge function Unidirectional,

revolving top ring with ceramic inlay

Water resistant to 500 metres

www.oris.ch

real watches for real people

5341-AudiMagazine-215x280.indd 1 18-03-14 11:41

Page 30: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

30 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 31: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 31

‘ Det vigtigste er harmoni’

Essensen i Ford Vignale er en kombination af autentisk håndværk og den nyeste teknologi. Sonja Vandenberk, som er chefdesigner for farver og materialer hos Ford of Europe, fortæller historien bag konceptet.

Søgningen efter inspiration er altid med Sonja Vandenberk, når hun ikke sover. Uanset om hun går på gaden, kører bil eller ser tv, er hun altid på udkig efter interessante ting og produkter. Hun er fascineret af, hvordan et produkt fremstilles, hvordan det virker, og om det på en eller anden måde kan give stof til eftertanke for hende i hendes egenskab af chefdesigner for farver og materialer hos Ford of Europe.

Sonja har designet, tegnet og fremstillet ting siden barndommen. Hun voksede op i Flandern i Belgien og har arvet et skarp øje for visuelle detaljer fra sin far, som er fotograf. “Jeg kunne se

noget, f.eks. et stykke legetøj, men i stedet for at ønske mig det, så ønskede jeg at lave det selv. Så det gjorde jeg: Jeg lavede selv mit legetøj fra en meget ung alder”. Det faktum, at hun i dag er en kendt designer, er ingen overraskelse for hendes forældre og andre, der kender hende godt. Inden det kom så vidt, tog hun en lille omvej. Som så mange andre unge piger drømte hun om at blive dyrlæge, og startede også på dyrlægestudiet. Hun opdagede dog hurtigt, at hun havde valgt forkert, og skiftede i stedet over til psykolog, hvor hun især var tryllebundet af forelæsningerne om forholdet mellem kunst og psykologi.

“Og pludselig faldt tiøren: Dette er min verden. Det er det, jeg vil lave”, siger hun. Efter designstudiet flyttede Vandenberk til London, hvor hun blev redaktør på et arkitekturmagasin. Via den stilling hørte hun om Royal College of Arts, hvor man havde kurser i transportdesign.

Ligesom en stue“Og det var den måde, jeg blev interesseret i biler og især bilers interiør på. Jeg opdagede, hvor vigtigt bilens indre er for føreren, og hvor meget tid, vi faktisk bruger i vores biler. Det er lidt som en dagligstue. På det tidspunkt blev der

VIGNALE- DESIGN

Page 32: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

32 Ford Vignale M A G A Z I N E

udviklet meget i bilindustrien, og der begyndte at komme mere fokus på bilers indre. Det var sådan en god tid at være designer i bilindustrien på, og det er det stadig. Det er især i de nye opfindelser, f.eks. den selvstyrende bil, at der er meget potentiale for at skabe en dagligstueagtig stemning i bilen”.Hun flyttede til Tyskland med sin kæreste, som også er bildesigner. Her mødte hun andre bildesignere med speciale i feltet farver, hvilket pirrede hendes interesse. Og så fik hun chancen for at arbejde for Ford of Europe som bildesigner og sagde omgående ja tak.

Det kræver samarbejde at designe biler. “Det er regel nr. 1 på vores område: Du er aldrig en solokunstner. Det er 100 % samarbejde. Vi holder brainstormmøder, hvor vi kan udveksle forskellige ideer. Derefter udfordrer vi hinanden: Nogen har en idé, andre giver den en drejning, og en tredje siger: Hvad med at gøre det på denne måde? Denne fælles inspiration er den bedste del af mit job”.

Drømmende designHun fortsætter: “Hos Ford of Europe følte jeg med det samme, at jeg var det rigtige sted. Jeg arbejder sammen med meget dygtige designere, men hvad der måske er endnu vigtigere, er atmosfæren på gulvet. Atmosfære er meget vigtigt for en designer, og her er den meget åben. Designerne står op og går i seng, mens de tænker på deres projekter. De drømmer design. Jeg er ofte nødt til at sige til mig selv: Gå nu hjem. Din arbejdsdag er ovre”.

I oktober 2013 blev Vandenberk chefdesigner for farver og materialer for Ford of Europe. Kort tid efter begyndte hendes team at arbejde på et nyt og prestigefyldt projekt: Ford Vignale.“Når man er designer på Ford Vignale søger man konstant efter balance, at lave perfekte detaljer og at finde de rette materialer til at realisere disse mål. Det hele kan koges ned til besvarelse af ét spørgsmål: Hvordan kan vi overraske kunderne? Som team søger vi altid, afprøver ting, tester dem, og brainstormer”. Det var via denne proces, at sekskanten - der

bruges til indtrækket, og som er blevet et ikon og et varemærke for Ford Vignale - opstod. “Du starter med at tegne og lave skitser. Først på den traditionelle måde ved hjælp af en diamantform. Så tog vi skridtet videre, indtil sekskanten var født. Vi udvidede den, og til sidst havde den fået sit eget liv”.

Sonja opsummerer sin passion og mission som designer: “Ford Vignale er en oplevelse, et eventyr. Ford Vignale skal aktivere alle sanser. Kunsthåndværket og håndværket, som indgår i produktionen af en Vignale; syningen, linjerne, materialerne spiller alle en vigtig rolle. Men en Ford Vignale skal først og fremmest udløse en følelse af harmoni, uanset om du kigger på bilens yderside, eller om du sidder i den. Harmoni er den helt centrale ting, som vi designere stræber efter at opnå”.

Glamourøs En vigtig metode til at skabe harmoni er via den valgte farve og lak, og Vandenberk er især stolt af farven på Vignale Nocciola. “Farven på en Vignale bør eksponere detaljerne og den omhu, der har været med til at skabe bilen, og det er præcis, hvad Vignale Nocciola gør. Den fremhæver bilens betoninger og form på den helt rigtige måde og giver alt kromet en vidunderlig metallisk funklen. Vi har blandet mineralet mica i lakken via en særlig proces, hvilket giver bilen en vidunderlig udstråling. Det gør, at bilen ser mere glamourøs ud”.

Håndværksmæssig kvalitet er en anden vigtig kilde til inspiration til at skabe harmoni og overraske bilister. “Vi skaber et komplet nyt koncept inden for håndværksmæssig udførelse ved at kombinere det med den sidste nye teknologi”, forklarer Sonja. “Syningen er f.eks. computergenereret, hvilket resulterer i perfektion. Men chaufføren skal stadig have følelsen af at være omgivet af traditionelle, håndlavede materialer - f.eks. fornemmelsen af at mærke dejligt, blødt læder som i en håndtaske eller læderremmen på et armbåndsur. Dét er Ford Vignale: En fin følelse af autentisk håndværk i kombination med de bedste materialer og den sidste nye teknologi”.

‘Det' Vignale: En fin følelse af

autentisk håndværk

i kombination med de bedste

materialer og den nyeste teknologi’

Page 33: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 33

LakkenDen raffinerede metalliske lakfarve på Vignale Nocciola fås udelukkende på Ford Vignale-modeller. Med henvisning til oprindelsen af ordet Nocciola så er det italiensk og betyder 'hasselnød'. Alle Ford Vignale-biler har metallisk lak, og de får alle en særlig behandling, der gør dem mere skinnende og får dem til at se mere eksklusive ud.

SæderneSæderne er inspireret af flere århundreders håndværkstraditioner inden for læderarbejde med den kvalitet, som kunderne normalt forventer hos et luksusmærke som Chanel eller Ferragamo.Alle sæder er elegant specialfremstillet i stedet for blot at være betrukket. De quiltede paneler giver en markant følelse af noget særligt, mens ‘smoking’-stingene øger kvaliteten af panelets udseende.

LæderetLæderet er omhyggeligt udvalgt, så det er blødt at røre ved, behageligt at sidde på og en fryd for øjet. Ford har valgt luksuriøs Windsor-kernelæder. Læderet gennemgår en stringent udvælgelsesproces, så kun læder af den allerbedste kvalitet anvendes. Naturlige mærker minimeres, så læderets sande skønhed kan skinne igennem.På kernelæder af denne kvalitet kan hårcellerne stadig ses på overfladen af skindet. Skindet får en mild overfladebehandling for at give en jævn, semianilinlignende overflade, som stadig lever op til Fords strenge krav til holdbarhed - så læderet får et eksklusivt naturligt udseende.Der tilføjes yderligere behandling for at sikre, at læderet føles endnu mere blødt og luksuriøst, når man rører ved det.

Der er også ofte anvendt læder af høj kvalitet på steder, som man sjældent ser eller mærker. Det betyder, at sæderne i en Ford Vignale kræver 110 % mere læder end lædersæderne i de fleste andre biler. Det læder, der dækker instrumentpanelet, er udvalgt, så det skaber en elegant og harmonisk stemning. Alle skind, der opfylder de strenge Vignale-standarder, sendes til tilskæringsrummet, hvor en stab af kompetente operatører deler hvert stykke tilskåret læder for at kontrollere tykkelsen. En af de sidste og mest grundlæggende trin i processen er presning af de færdige dele, der udsættes for sollys, for at sikre, at læderet bevarer et ensartet udseende over tid.

Sekskant-paneletDe markante sekskant-paneler kræver meget høje tekniske kompetencer. Du kan f.eks. se, hvordan perforeringer og syninger harmonisk og ensartet komplementerer hinanden i samtlige paneler. Det er kun trimmere med stor erfaring, der kan lave den slags præcisionsarbejde.

Vignales håndværk Et par højdepunkter

Page 34: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

34 Ford Vignale M A G A Z I N E

Den schweiziske arkitekt Peter Zumthor er en kilde til inspiration for arkitekter og designere over hele verden. Fans taler begejstret om hans fantastiske håndværk, store viden om materialer og deres egenskaber samt umådeligt kreative brug af materialerne. Hans håndværksmæssige kunnen og kærlighed til materialerne har også gjort ham til en kilde til inspiration for det team af designere, der arbejder med Ford Vignale.

Materialemanden

Kunsthaus Bregenz, Østrig

Page 35: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 35

Hans udtalelse om sin arkitektur - og hvad arkitektur bør være - er enkel, nærmest helt

nede på jorden: “Når jeg går i gang, handler min første idé til en bygning om materialet. Jeg tror, at arkitektur handler om det. Det handler ikke om papir. Det handler ikke om former. Det handler om rum og materiale”.Zumthor har altid være forfriskende ligefrem om arkitekturens rolle, og han har en tendens til at afvise journalisters og akademikeres forsøg på knytte abstrakte intellektuelle ideer sammen med hans arbejde. Det har naturligvis noget at gøre med hans relativt simple baggrund - han startede som snedkerlærling. Det er måske også

årsagen til hans stærke lokale rødder i den schweiziske kanton Graubünden. På trods af hans verdensomspændende ry og mange internationale opgaver har Zumthor stadig den dag i dag sit atelier i den lille schweiziske landsby Haldenstein (officielt befolkningstal på 1.001), hvor han samarbejder med et personale på omkring 30. En af nutidens største arkitekter er en meget ydmyg mand - men med meget markante meninger.Zumthor er fuldt overbevist om, at arkitektur er en følelsesmæssig oplevelse, og at man ikke skal intellektualisere bygninger. De skal mærkes. Så det er måske ikke et tilfælde, at mange af hans

karrieres mest roste bygninger ikke blot ligger i den del af Schweiz, hvor han voksede op, men også er designet til at have en integreret rolle i de små samfund. Det omfatter folkeskolen i Churwalden, et plejehjem i hovedbyen i kantonen, Chur, kunstmuseet i Chur og det enkle, men vidunderligt underdrevne kapel St Benedict, som er bygget i Sumvitg som erstatning for bjerglandsbyens oprindelige kapel, der blev ødelagt af en lavine. Alle disse bygninger er genstand for andre arkitekters beundring og - endnu vigtigere for Zumthor - nydes af de mennesker, som bor og arbejder i bygningerne.

VIGNALE- IKONET

Hannover Expo, Tyskland

Page 36: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

36 Ford Vignale M A G A Z I N E

Kapellet Saint Benedict Schweiz

Page 37: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 37

Usnobbet følsomhed Mange mener, at Zumthor udviklede sin dybe forståelse for bygninger og følsomme brug af forskellige byggematerialer i forbindelse med sit første arbejde som fredningsarkitekt i en schweizisk kommune, hvor han arbejdede med bevaring af historiske monumenter. Om det er sandt eller ej, så er det en kvalitet, der fortsat har indflydelse på hans arbejde i dag - sådan som det kan ses i et af hans mest prestigefyldte aktuelle projekter, Zinkminemuseet i Allmannajuvet i Norge. Allmannajuvet er en fjerntliggende skovklædt kløft, der ligger langs Storelven. I slutningen af det 19. århundrede var her en stor zinkmine, og stedet er i dag en del af regionsmuseet. Zumthors design samler mindst tre af de tilbagevendende temaer i hans arbejde: Følsomhed over for stedets historiske betydning, da minen er en vigtig del af den lokale industrihistorie. Et usnobbet fokus på det pragmatiske idet Zumthors bygning gør området tilgængeligt for et større antal besøgende. Og sidst, men ikke mindst, respekt

‘Jeg tænker ikke kun på

rum’, siger han. ‘Jeg besøger det, fordi det er en fysisk oplevelse’.

for lokalmiljøet, f.eks. i de bølgeformede tage på bygningerne, som på perfekt vis komplementerer kløftens forrevne terræn. Det er igen skønhed på den enkle måde. Gennemsigtigt.

Fysisk oplevelseZumthors følelsesmæssige tilgang til sine projekter forklarer også, hvorfor han mener, det er essentielt for ham i forbindelse med planlægningsfasen at lære det sted, hvor der skal opføres en bygning, at kende. “Jeg tænker ikke på stedet. Jeg besøger det, fordi det er en fysisk oplevelse”. Denne målbevidsthed omkring at sikre, at hans bygninger forbliver følsomme over for deres omgivelser, kan ses i en af Zumthors mest berømte internationale opgaver, Kunsthaus (kunstgalleri) i Bregenz i Østrig - en glas- og betonterning med udsigt over Bodensøen. Han forklarer: “Udefra ser bygningen ud som en lampe. Den absorberer det skiftende lys på himlen og søens dis. Den reflekterer lys og farver… og alt efter, hvilken vinkel man ser den fra, dagslyset og vejret”.

HVEM ER PETER ZUMTHOR?

• Født 1943 i Basel i Schweiz.• Søn af en møbelsnedker. Blev som

15-årig snedkerlærling. • Studerede på en lokal kunstskole

og som udvekslingsstudent på Pratt Institute i New York.

• Åbnede sit eget arkitektfirma i 1979.

• Hurtig succes førte snart til prestigefulde internationale opgaver.

• Anses i dag for en de største nulevende arkitekter i verden.

• Større priser omfatter Pritzker-prisen (2009) og RIBA Royal Gold Medal (2013).

• Har i hele sin karriere undervist på førende universiteter, fra Los Angeles til München.

• Professor på Academy of Architecture på det schweizisk-italienske universitet siden 1996.

Therme Vals, Schweiz

Page 38: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

38 Ford Vignale M A G A Z I N E

Ford S-MAX Vignale lanceres næste år. Men i dag giver Ford Vignale Magazine dig et forhåndskig: Ford S-MAX Vignale-konceptbilen, der baner vejen for salgsversionen. Dette køretøj, som er ekstremt velegnet til sportsaktiviteter, viser, hvordan en bil med syv døre kan være så meget mere end en almindelig familie-MPV.

FORD VIGNALE TIL DET YDERSTE

Ydersiden af Ford S-MAX Vignale-konceptet bekræfter det første indtryk. Efter

at man har bemærket den karakteristiske profil og tagets dynamiske bue, tiltrækkes øjet af det djærve, elegante kølegitter med det markante sekskantede Vignale-design i mørkere metalfinish med poleret aluminiumsindfatning. Andre markante Vignale-elementer på fronten af bilen omfatter de unikke tågelygter og avancerede forlygter med adaptive LED-lys.

Elegance er det vigtigste: Et langt, slankt design, der afsluttes med et svagt skrånende tag.

Ansvarsfraskrivelse: Den model, der vises på disse sider, er en konceptmodel og afviger fra det endelige produkt.

Page 39: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 39

S-MAX VIGNALE- KONCEPT

Page 40: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

40 Ford Vignale M A G A Z I N E

Stilfulde Ford Vignale-referencer, som giver den sidste finish.

Sidespejlene har integreret blinkindikator.

Designet siger det hele: Ford S-MAX Vignale-konceptbilen er et sandt SAV, et køretøj til sportsaktiviteter.

Ansvarsfraskrivelse: Den model, der vises på disse sider, er en konceptmodel og afviger fra det endelige produkt.

Sidespejlene er udstyret med kalotter af krom og indbyggede indikatorfunktioner og er som ekstra bonus opvarmede og udstyret med memory. Og som prikken over i’et har 7-sæders Ford S-MAX Vignale-konceptbilen førsteklasses 21’’ Vignale alufælge.

Avanceret luksus Kom indenfor: Syv sæder fordelt på tre rækker og en masse plads. Men udover at være yderst praktisk til at fragte mennesker fra A til B, emmer Ford S-MAX Vignale-konceptet af raffinement. Den stilfulde sekskantede quiltning, de smagfulde krom- og læderdetaljer, man finder over det hele: Man kan roligt sige, at den er en konge værdig. Sågar gulvmåtterne udstråler avanceret luksus.Følelsen af luksus forstærkes af de eksklusive, bløde lædersæder, hvor navnet Vignale er præget i læderet. Førersædet kan indstilles på 10 forskellige måder, har en hukommelsesfunktion og yder ultimativ komfort. Sæderne med Sport Plus-skumdesign er endda perforerede for at holde føreren og forsædepassageren kølige på varme sommerdage, mens den indbyggede varmefunktion er praktisk på kolde vinterdage. Der er teknologi overalt for at give bilen avancerede funktioner som ‘bil til bil’-kommunikation. Der er docking-stationer til tablet-computere på sæderyggen direkte ud for

Page 41: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 41

‘ Udover at være en yderst praktisk metode til at fragte mennesker fra A til B, emmer Ford S-MAX Vignale-konceptet af raffinement’

Page 42: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

42 Ford Vignale M A G A Z I N E

‘ De detaljerede elementer og farvebrugen er inspireret af de sidste nye tendenser inden for møbeldesign, f.eks. dyre sofaer. Det er ensbetydende med håndsyede perlemorsæder og elegante, moderne linjer. Bilen er håndværksmæssigt gennemført fra ende til anden’

Page 43: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 43

Ans

vars

fras

kriv

else

: Den

mod

el, d

er v

ises p

å di

sse

sider

, er e

n ko

ncep

tmod

el o

g af

vige

r fra

det

end

elig

e pr

oduk

t.

de siddende på anden række, og det intelligente, fleksible sædekoncept anvender tynd sædeteknologi til at maksimere pladsen for passagererne.

De sidste nye tendenserI tråd med tidens modetendenser komplementerer de mørkere farver i bilens indre det lysere ydre. De detaljerede elementer og farvebrugen er inspireret af de seneste tendenser inden for møbeldesign, f.eks. dyre sofaer. Det er ensbetydende med håndsyede perlemorsæder og elegante, moderne linjer. Bilen er håndværksmæssigt gennemført fra ende til anden. Bag rattet og hen over instrumentbrættet i passagersiden finder man vævet aluminium med præget struktur. Metalliske strukturer står i elegant kontrast til varme toner, mens man på det penselmalede panel over midterkonsollen

finder ordet Vignale i aluminium. Bilens indre føles som en lounge, ikke mindst pga. det ensfarvede læder, der går fra instrumentbrættet og hele vejen ned til bagagerummet.

Lyden af stilhedAl den luksus, man finder i Ford S-MAX Vignale-konceptbilen, kan opleves i næsten komplet stilhed. Akustisk glas holder uønsket kørestøj ude, men Ford Active Noise Cancellation bortfiltrerer enhver lyd fra dieselmotoren. Du kan endda hviske kommandoer til det indbyggede Ford SYNC med stemmestyring og touchskærm og blive forstået. Konceptbilen ser lovende ud for salgsversionen af Ford S-Max Vignale, når den ankommer til udvalgte FordStores i Europa næste år.

Hjertelig velkommen: Det minimalistiske instrumentbræt og midterkonsollen indeholder et væld af avancerede funktioner.

Kongelig luksus: De stilfulde individuelle bagsæder med sekskantet quiltning.

Ansvarsfraskrivelse: Den model, der vises på disse sider, er en konceptmodel og afviger fra det endelige produkt.

Page 44: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

44 Ford Vignale M A G A Z I N E

Page 45: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 45

MOVEmentFilm, mode, dans og Ford Vignale i ét

MOVEment er en serie på syv kortfilm, der kombinerer talent fra velkendte designhuse (herunder Prada, Calvin Klein Collection og Alexander McQueen), banebrydende instruktører og berømte koreografer og dansere.

MOVEment-projektet blev præsenteret i foråret sammen med Sadler’s Wells, som har base i London

og er en af de mest berømte balletter i verden, og Ford Vignale. VIP-premieren hos Sadler’s Wells var også den første offentlige fremvisning af Ford Mondeo Vignale. MOVEment er et koncept, der er udtænkt af Jefferson Hack, og er ikke blot endnu en hans ideer men et langtidskoncept fra hans side. Jefferson Hack er et ikon i de kreative og kulturelle kredse i London. Han blev født i Montevideo i Uruguay og kom til London for at studere på London College of Printing. I en alder af kun 19 år grundlagde han magasinet Dazed & Confused (i dag Dazed) og udviklede dette projekt internt i Dazed-gruppen, som også udgiver magasinet Another Magazine. Men Jeffersons primære fokus er ikke på at udgive indhold, men på at udtænke nye og progressive ideer inden for journalisme, film, fotografering, tv og digitale medier. Jefferson Hack er kort sagt en kreativ hvirvelvind, og opstarten af MOVEment er kun én af hans mange udbytterige kreationer.

Ideen udsprang af et ønske om at se koreografer og designere samarbejde om filmmediet og tænke på

kroppen i forhold til kameraet. De designere, der var involveret i projektet, lavede specialudviklede kostumer. Resultatet: Syv film, der giver en rettidig og inspirerende opdatering på den mangeårige dialog mellem mode og dans. Jefferson forklarer sin idé: “Der har altid været en utrolig historisk dialog mellem mode og dans, fordi de begge er kunstformer, der relaterer sig til kroppen. Til den videoalder, vi lever i, ønskede jeg at lave en undersøgelse, der forener det bedste fra mode, dans og film, i en serie optrædener på det store lærred. Nogle matches var 'blind dates', og andre var eksisterende forhold, men de var alle sat sammen, så de ville præsentere noget nyt og originalt”.

Ford Vignale har helt fra starten været en partner i MOVEment-projektet. Og af gode grunde: Projektet var det perfekte partnerskab, hvor man kunne udforske og udtrykke temaerne kvalitetsdesign og håndværksmæssig kvalitet, som er to essentielle elementer i filosofien hos både Ford Vignale og MOVEment. Ud over dette samarbejde havde Ford Vignale også et meget specielt partnerskab med en af opførelserne - en film, der blev lavet af tre meget anerkendte kunstnere: Koreografen Jasmin Vardimon, instruktøren Matthew Donaldson og modisten Stephen Jones. Stephen Jones har i flere årtier været en af Englands ikoner inden for stil og kultur. Hans markante, radikale æstetik har gjort ham til verdens mest feterede modist, og i 2009 organiserede han en ‘antologi’ af hatte til Victoria & Albert Museum, hvor besøgstallet slog verdensrekorden. Ford Vignale er en integreret del af filmen, hvor en Ford Mondeo Vignale har en ‘hovedrolle’, og Ford Vignale-designer Erika Tsubaki og Ford Vignale-teamet samarbejder om realiseringen af opførelsen.

www.anothermag.com/movement

VIGNALE- KUNST

Page 46: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

46 Ford Vignale M A G A Z I N E

Fredag

Bertrams Guldsmeden Hotel

Ankomst Med typisk dansk transporteffektivitet kører der et tog fra Kastrup Lufthavn hver 5. minut direkte til Nørreport Station i hjertet af København på 15 minutter.

Indtjekning Under et besøg i verdens designhovedstad kan du slå to fluer med ét smæk ved at bo på Radisson Blu Royal Hotel, som er det bedste i vores udvalg. Alle detaljer i dette stålikon fra 1950'erne, fra facade til møbler og gafler, er udtænkt af arkitekten Arne Jacobsen. www.radissonblu.com

17.00

18.00

Er dit budget lidt mindre, kan du stadig få et design-fix på Bertrams Guldsmeden Hotel på Vesterbrogade 107. Stilen er mindre industriel, mere hyggeligt - men med en slags zen-agtig dansk coolness. www.guldsmedenhotels.com

Den mere beskedne pengepung kan prøve det enkle, men stilfulde Hotel Sct Thomas på Frederiksberg Allé 7. Hotellet er ideelt placeret mellem det trendy Vesterbro og Værnedamsvej, som er madkendernes paradis. Her er stilfuldt, og man får meget værdi for pengene. www.hotelsctthomas.dk

Tid til at gå i byen… Efter en opfriskning er det tid til en hurtig aperitif. Vesterbro med sine mange hipster-barer summer fredag aften. Vi er helt vilde med den minimalistiske Mikkeler Bar på Viktoriagade 8 B-C, et prisvindende mikrobryggeris opfindelse, og Lidkøb med sit rummelige danske design, rigtige pejse og luksuriøse lædersofaer.

19.00

48 TIMER I KØBENHAVN

‘Tårnenes by’ er perfekt egnet til den moderne smuttur. Kompakt, fuld af fantastisk kultur, restauranter og forretninger, pulserende gader og natteliv - København har det hele. Men hvis man skal have så meget som muligt med på en weekend, samtidig med at der også skal være tid til at slappe af, skal weekenden planlægges omhyggeligt. Spænd sikkerhedsbæltet…

Page 47: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

BESØG EN BY

Ford Vignale M A G A Z I N E 47

Kødbyens Fiskebar

Salon 39

...før aftensmadenEnhver madkender, der besøger København, har hørt om Noma (se separat historie på side 51), men det er blot en af mange fantastiske madsteder i København. Her er to mere med et lokalt islæt:

Kødbyens Fiskebar på Flæsketorvet 100 serverer muligvis det bedste 'alt godt fra havet' i byen. www.fiskebaren.dk. Og så er der Peder Oxe på Gråbrødretorv 1, som er et af de ældste torve i København, har et nutidigt interiør i højloftede omgivelser, hvilket afspejler en menu, som er traditionel med et moderne twist. www.pederoxe.dk

21.00

Inden sengetid Det har sandsynligvis været en lang uge. Men inden du hopper i kanen, hvad så med en smuttur til en af Københavns mange barer med natåbent, f.eks. Salon 39 på Vodroffsvej 39 på Frederiksberg (som officielt er en anden by). Denne afslappede bar har masser af atmosfære, og her kan du få dig en whisky-baseret cocktail til tonerne af jazzmusik fra gamle vinylplader. www.salon39.dk

23.00

48 TIMER I KØBENHAVN

Page 48: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

48 Ford Vignale M A G A Z I N E

ShoppingNu hvor du er frisk og udhvilet efter en god nats søvn, anbefaler vi shoppeterapi. I København er shopping ensbetydende med at shoppe efter designervarer. Alle steder, man ser hen, finder man smarte designerbutikker, og en del af morskaben er at finde sine egne perler. Men sørg for at bruge tiden godt. Hvorfor ikke gå på opdagelse på vejen hen til disse bemærkelsesværdige designadresser?

Pakhus 48, Klubiensvej 22, er en permanent designudstilling med showrooms for ikoniske brands som GRID, Fritz Hansen og Kvadrat. www.pakhus48.dk

Designer Zoo, 137 Vesterbrogade. Denne tidligere pølsefabrik er hjemsted for flere cool designere, end du kan forestille dig, og her sælger man alt fra keramik og smykker til striktøjer. www.dzoo.dk

KaffeEn times shopping mellem kl. 10 og 11, efterfulgt af 2 timer til at drikke kaffe - så hvorfor ikke gøre kaffe/morgenmad til formiddagens højdepunkt?

10.00

11.00

Lørdag

Hvis du tager din kaffe alvorligt, skal du helt sikker besøge The Coffee Collective. Med sine tre helt igennem forskellige salgssteder over hele byen har man sat sig virkelig høje mål for, hvordan man serverer og får sin kaffe. www.coffeecollective.dk

Tænk frokost, tænk smørrebrødIngen tur til København er komplet uden smørrebrød, og med et besøg på Aamanns i nærheden af Statens Museum for Kunst kan man være sikker på at undgå turistfælderne. Her får man lækre moderne versioner af de danske klassikere. www.aamanns.dk

13.00

Mord og intriger Danmark har efterhånden fået et næsten lige så stort navn inden for kvalitets-tv, som man har for design. Så hvorfor ikke se lidt af København, samtidig med at du besøger nogle af stederne fra din foretrukne serie? Nordic Noir Tours tilbyder to ture lørdag eftermiddag: En til stederne fra Borgen og en, der kombinerer Forbrydelsen og Broen. www.nordicnoirtours.com

Hvad med en cocktail?Efter et hurtigt pitstop på hotellet er det tid til cocktails! De lokale elsker cocktails (hvilket det store udvalg af steder, hvor man kan få cocktails, vidner om). To af de bedste: Granola på Værnedamsvej 5 og Ruby, som er en ægte smugkro, der gemmer sig bag en anonym dør på Nybrogade 10.

14.00

18.30

Pakhus 48

Aamanns

The Coffee Collective

Page 49: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 49

København om natten

...aftensmadBrug for noget andet end det kulinariske raffinement fra igår aftes? Prøv Burger & Bun på Fælledvej 9. Stilfulde burgere, et hipt interiør og (kun i København) drevet af en kok med Michelin-stjerner.

...havfruen kalderNu hvor du er fuldstændig afstresset, er det tid til få pulsen op igen. Københavns natteliv er måske nok lille, men kvaliteten er høj. Tag ud til Kødbyen for action, der svinger, fra intime Jolene www.facebook.com/JoleneBar til kæmpestore KB3 på 850m2. Med sin 13 meter lange bar bør det ikke være svært at blive betjent. www.kb3.dk Og hvis du hellere vil prøve noget mindre mainstream, kan du spørge i barerne.

21.00

23.00

Burger & Bun

Page 50: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

50 Ford Vignale M A G A Z I N E

Lidt frisk luft… Hvis natten varede længere, end du havde planlagt, kan du slentre en tur gennem parkerne på det fornemme Frederiksberg efter at have sovet længe og nydt en stille morgenmad. Der er også Københavns fremragende Zoo.

En sidste lille bid… Kombinér din formiddag på Frederiksberg med frokost på Værnedamsvej, som er den ultimative madgade. Eller tag ud til Københavns primære madmarked på Papirøen.

11.00

13.00

… Endelig noget at tygge påAfslut opholdet i København med et besøg på et af byens mange fantastiske museer. Du kan starte på det nyrenoverede Den Frie, der er ligeså betagende som den kunst, man finder der, og derefter slentre de 15 minutter, det tager at gå gennem Østre Anlæg til Den Hirschsprungske Samling, som ligger i en vidunderlig neoklassisk bygning.

14.00

Skal vi allerede hjem? Hvis du har mere tid inden afrejsen, er et god sted til en drink sidst på eftermiddagen vinbaren på Ved Stranden 10 med udsigt til de skønne kanaler. Vand, ro og stil: Det er det klassiske København som en sidste souvenir. www.vedstranden10.dk

16.30

VERDENS GRØNNESTE?

Når talen falder på miljøspørgsmål, er København den by, som næsten alle andre byer er misundelig på. Men hvad gør byen så grøn?

Ja, altså, først og fremmest ambition. Kommunen tager sin hensigt om at være CO2-neutral i 2025 meget alvorligt. Det indbefatter, at erhvervsbygninger skal reducere deres elforbrug med 20 % og beboelsesbygninger med 10 %, og varmeforbruget skal generelt sænkes med 20 %.

Hertil kommer den kollektive tankegang. Den realistiske forventning er, at om 10 år fra nu foregår 75 % af alle ture i København enten til fods, på cykel eller med offentlig transport. Biler vil naturligvis stadig være en vigtigt del af transportpuslespillet i alle storbyer. Så København satser på, at 20-30 % af alle biler kører på biobrændstof i 2025.

En vidunderlig ting ved byen er, at det grønne slår igennem alle steder - fra cyklisterne på byens gader og stræder til vandkvaliteten i havnen, der er så god, at man har en badeanstalt i inderhavnen. Så husk badetøj!

Søndag

Den Frie

Den Hirschsprungske samling

Frederiksberg Have

Page 51: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 51

NOMA, ALLEREDE EN LEGENDE

Ligger verdens bedste restaurant i København? Ja, mener mange gastronomer. Men uanset om det er sandt eller ej, så er et besøg på Noma (en sammensmeltning af ordene ‘Nordisk’ og ‘mad’) en oplevelse, man kun får én gang i livet. Chefkok René Redzepi arbejder sammen med sit meget talentfulde og internationale team om eksotiske, excentriske og først og fremmest lokale retter (f.eks. snegleformet sneglemousse på en bund af kronblade og rødbeder med løgaske). Redzepis køkken minder mere om et laboratorium.

Vil du gerne en tur i madhimlen? Så væbn dig med tålmodighed, for ventetiden er ca. 6 måneder.Se menuen og beslut dig. www.noma.dk

Ruteanvisninger? Spørg en tilfældig person, og han/hun vil med stolthed guide dig hen til deres lokale verdensmester.

René

Red

zepi

af P

eter

Brin

ch

Mik

kel H

erib

aM

ikke

l Her

iba

Page 52: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

52 Ford Vignale M A G A Z I N E

# INLOVEWITHSWITZERLAND since the journey became the reward. Lisa Baker

101_15g_01_ins_winter_15_16_der_weg_hoch.indd 1 01.07.15 14:38

Book now at MySwitzerland.com or call 00800 100 200 30 and prepare to fall in love!

Haut Val de Bagnes, Valais

052_MySwitzerland_FORD2-215_280.pdf 1 29-07-15 14:54

Page 53: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 53

INTELLIGENT EFTERÅR

Tid er en af de ressourcer, som man aldrig kan have for meget af. Den ene ting, som alle værdsætter. I vore dages fortravlede og meget urbaniserede verden ved virksomheder og organisationer, at hvis de kan finde på måder til at frigøre tid, og øge kvaliteten af tiden ved at gøre livet mere praktisk og fornøjeligt, så tilbyder de en service, som alle forbrugere er glade for. Her er blot et par af de smartere tidsbesparende og tidsforøgende initiativer, der dukker op i horisonten.

Smartphone, smart løsningI Seoul i Sydkorea, hvor det siges, at man har den længste arbejdstid i verden, har supermarkedgiganten Tesco lanceret virtuelle dagligvareforretninger. Plakater på metrostationer viser række efter række af hverdagens supermarkedsprodukter, som hver især er udstyret med en QR-kode. På vej til arbejde kan pendlerne så ganske enkelt scanne koden på de ønskede produkter med deres smartphone, hvorefter dagligvarerne sendes til deres hjemadresse, hvor de står og venter på folk, når de kommer hjem fra arbejde. Forsøget øgede Tescos onlinesalg med 130 %, og er pt. ved at blive udrullet i hele Sydkorea, og der er planer om at lancere konceptet i andre storbyer, herunder London. Hertil kommer, at forskning tyder på, at folk foretrækker denne form for ‘virtuelt’ indkøb frem for at købe ind på internettet, fordi det stadig har et element af det menneskelige ved at købe ind på den ‘rigtige’ måde. På denne måde får vi alt det, vi ønsker: At spare tid samtidig med at oplevelsen ikke kræver ret meget af os.

Hvordan opfinderne finder på nye metoder til at give dig mere af livets dyrebareste ressource.

GIV TIDEN BETYDNING

Tesc

o S

EOU

L 8

:00

Page 54: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

54 Ford Vignale M A G A Z I N E

Gør det ikke, hvis det ikke gør en forskelAf alle verdens virksomhedsledere skiller brasilianske adm.dir. for Semco Richard Semler sig ud for sin radikale måde at tænke på. Semco vil gøre alt for at beskære den bureaukratiske jungle, som forhindrer folk i helt enkelt at passe deres arbejde - og leve deres liv. Det omfatter mange tidsbesparende elementer, store som små, herunder pendling. Semco har adskillige kontorer i Sao Paolo, men i stedet for at tage derhen, hvor de har fået besked på at tage hen, kan medarbejderne undersøge, hvilken bygning det er nemmest for dem at komme til, og så arbejde der. Hvis trafikken er horribel en dag, arbejder de bare hjemme den dag.

Og så er der myldretids-MBA'en. I stedet for at medarbejderne sidder i den forfærdelige eftermiddagsmyldretid i Sao Paulo, har Semco lanceret 2-timers forelæsninger om alt muligt fra forretningspraksis til astronomi og spansk historie. Folk tager så hjem, når myldretidstrafikken er overstået, og har tid til at tænke over, hvad de lige har lært.

Alle de større byer over hele jorden og deres lokalpolitikere har taget bycyklen til sig. Ved sidste opgørelse var der cykeldelingsordninger i 712 byer over hele verden, med 800.000 cykler til rådighed fra mere end 37.000 stationer.

I London blev der gennemført over 10 mio. ture i 2014 ved hjælp af et bycykeludlejningssystem, der har 10.000 cykler og mere end 700 docking-stationer. Og der er planer om supercykelstier i øst-vest- og nord-syd-retning.

Paris Vélib er stadig verdens største system, hvis man ser bort fra Kina. Og med de 173 mio. ture, der blev foretaget i 2013, er der nu en Vélib-cykel for hver 97. pariser.

I New York har det privatejede Citi Bike næsten 100.000 årlige abonnenter, som i gennemsnit gennemfører omkring 35.000 ture om dagen. Ordningen udvides snart til at omfatte Upper Manhattan, Brooklyn og videre.

Vélib

Bik

e P

AR

IS 10

:00

Sao

Paul

oB

RA

SILI

EN 18

:00

712 byer 800.000 cykler37.000 stationer

Den ustoppelige stigning i bycykler

Page 55: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

Ford Vignale M A G A Z I N E 55

Hvordan Big Data gør en stor forskelOveralt omkring os revolutionerer analytik (intelligent brug af Big Data) den måde, som virksomhederne gør ting på. Det lyder måske ikke så sexet, men forbedringerne vil skabe tid og plads i vores alles liv. Et eksempel kunne være en enkel forsyningskæde. Analysesoftware kan optimere køretøjslastning, så der bliver brug for 5-10 % færre lastbils- og varevognsture for at levere varer til vores forretninger og supermarkeder. Ruteplanlægning for flåder i realtid reducerer derefter det antal kilometer, som lastbilerne skal dække, med yderligere 10 %. Det reducerer omkostningerne og er godt for miljøet. Hertil kommer, at det bliver nemmere for leverandørerne at forudsige, hvornår de leverer de indkøbte varer, så du ikke behøver tage ½ fridag, næste gang du køber en vaskemaskine.

Og når du er ude at købe ind, kan din yndlingsbutik sende en besked til din telefon med en rutevejledning til en nærliggende butik og med et særtilbud på et produkt, som en algoritme har regnet ud, passer perfekt til din smag og dit budget. For nogle er dette Big Brother, mens det for andre er en stor hjælp. Uanset hvad, så er eksperterne enige: Det er kun starten på den næste revolution inden for analytik. Og ingen ved præcis, hvad der er på vej.

Den moderne måde at praje en taxa påMed uofficielle taxatjenester som Uber, der skaber kontrovers og juridiske tovtrækkerier, er det godt at vide, at traditionelle taxatjenester også følger med tiden. Tag f.eks. Hailo, som er en app, der fås i byer som Barcelona, London og Tokyo. Du behøver ikke længere stå i vejsiden i vind og regn og vinke forgæves, mens forbipasserende biler sprøjter vand fra vandpytter ud over din bedste frakke. Med Hailo kan du bestille en taxa, som kommer og henter dig der, hvor du venter, ved at logge på det officielle lokale taxasystem, så du ikke risikerer at få fat i en skummel chauffør. Du kan betale med kort eller kontanter, og du får kvitteringen for turen tilsendt via e-mail. Enkelt, men effektivt.

Hai

lo B

AR

CEL

ON

A,

LON

DO

N &

TO

KYO

12:0

0

Page 56: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

56 Ford Vignale M A G A Z I N E

Tænk ud af metalboksenFord gør også sin del. Som producent af intelligente biler har Ford nu i nogen tid vidst, at når folk har travle, komplekse, moderne liv, så har de stadig mere brug for løsninger til mobilitet, der kan opfylde deres mange forskellige behov. Med dette i tankerne lancerede Ford tidligere i år Ford Smart Mobility, som er en serie eksperimenter (oprindeligt 25), der er udformet til at forudse, hvad kunderne får brug for og kræver i morgendagens transportøkosystem.

De eksperimenter, der pt. kører i byer på fem kontinenter, omfatter:• Prototype på en e-cykel med et 9 amp.-batteri

og en maks.-hastighed på 25 km/t. Cyklen anvender bilinspireret teknologi fra Ford, f.eks. en bagudvendt ultralydssensor, der advarer om tilkørende trafik, og som nemt kan foldes sammen og lægges i en Ford-bil. Det er den ideelle måde at være pendler på, fordi du kan holde dig i gang, også når myldretidstrafikken går i stå.

• Bildeling på forespørgsel er en service, der startede i London, hvor man f.eks. kan leje biler på minutbasis og køre den ene vej gennem byen, men ikke den anden. Ved hjælp af en flåde af elektriske Ford Focus-biler og Ford Fiesta'er med EcoBoost-transmission bidrager systemet yderligere til at reducere trafikpropper og forurening.

• Parkeringsspotter, som testes i Atlanta i USA. Her sætter man sensorer, der hjælper føreren, som de fleste biler fra Ford allerede er udstyret med, til at arbejde for alle. Når man leder efter en parkeringsplads et sted i byen, søger sensoren efter ledige p-pladser og deler den oplysning via en skybaseret database, som andre bilister har adgang til. Når man har fundet en ledig plads, kan man reservere den og navigere hen til den. Enkelt og socialt.

At komme omkringDe sandsynligvis mest praktiske udendørs-apps er dem, som hjælper dig med at komme fra A til B på et minimum af tid med mindre stress og størst mulig pålidelighed. Offentlig efterspørgsel betyder, at de pågældende apps bliver bedre og bedre. Tag f.eks. New York Citys Exit Strategy. Det lille pendlervidunder samler forskellige, tidligere intelligente koncepter, f.eks. Citymapper, som hjælper dig med at bruge forskellige transportmuligheder til at komme frem til din destination så effektivt som muligt. Der er også Londons First off the Tube, som fortæller dig, hvilken indgang til stationen du skal bruge, hvilken vogn, du skal sætte dig i, og hvilken udgang, du skal bruge. Og så er der de traditionelle navigations-apps til smartphones, f.eks. Google Maps og iPhone Maps - alle sammen apps, der får dig hurtigere fra A til B end nogensinde før. Der er interaktive kort over tog og buslinjer, vejkort med overlægning af adresser og optimale metroperroner, perronplacering og udgang. Det hele virker i undergrunden, uanset om der er signal eller ej.

Man

hatt

an N

EW Y

OR

K 18

:00

City

map

per

LON

DO

N 14

:00

e-cy

kler

Page 57: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

D i v e r s i t y o f s t y l e

Iroko by

www.blackedit ion.com

1243_Black Edition_Romo Holland Advert_AW.indd 1 23/07/2015 18:52

Page 58: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

www.lacoste.com

Page 59: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

www.lacoste.com

Page 60: Danish Ford Vignale Magazine | Launch Issue

2153,5 107,5

M A G A Z I N E

CHARLIZE THERONSTYLE & SUBSTANCE

INTERVIEW

PAGE 22.FORD VIGNALE MAGAZINE

Cra smanship is a key facet of Ford Vignale cars. From the special paintwork to the elegantly styled seats and meticulously selected leather.

See from page 30.

www.ford-vignale.com#FordVignale

67425_PEL_S-MAX_UK_cover.indd 1 20-08-15 10:17