Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

of 60 /60
R E V I S T A BRAD PITT DINCOLO DE ECRANE INTERVIU PAGINA 20.

Embed Size (px)

description

#FordVignale

Transcript of Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Page 1: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

215215 3,5 107,5

R E V I S T A

BRAD PITT DINCOLO DE ECRANE

INTERVIU

PAGINA 20.REVISTA FORD VIGNALE

A sosit momentul să vă bucuraţi de lux.

Măiestrie, rafi nament și atenţie la detaliu,

combinate cu servicii personalizate rapide

concepute pentru dumneavoastră.

www.ford-vignale.com#FordVignale

67150_PEL_VIGNALE_RO_cover.indd 1 21-05-15 08:36

Page 2: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

EDITORIAL

O EXPERIENȚĂ NOUĂ

Îmi face o deosebită plăcere să vă prezint primul număr al revistei Ford Vignale. Este un moment important pentru noi, deoarece

credem că Ford Vignale va schimba experiența la volan a fiecărui conducător auto.

Producătorii de mașini și jurnaliștii au tendința de a folosi expresia „mai mult decât o mașină”, însă cu Ford Mondeo Vignale aceste cuvinte reprezintă mai mult decât o expresie menită să atragă atenția. Ford Vignale reflectă filosofia pe care o are Ford despre ce doriți dumneavoastră, conducătorul auto modern expert, de la propria mașină. Lux, dar şi eficiență. O experiență sofisticată şi inteligentă în acelaşi timp. Cu alte cuvinte, Ford Vignale este aici pentru a contribui la menținerea stilului de viață al oamenilor ca dumneavoastră. Oameni pentru care timpul este extrem de important, dar care nu cred că pentru el trebuie să renunțe la lucrurile frumoase din viață. Știu, pentru că și eu cred același lucru.

De aceea am fost extrem de încântat atunci când am văzut pentru prima dată prototipul Ford Mondeo Vignale. Din perspectivă tehnică, surprinde perfect acea experiență contemporană de înaltă clasă pe care ne-o doream. Prevăzută cu ultimele tehnologii și inovații Ford menite să garanteze siguranță, durabilitate și, bineînțeles, eficiență energetică. Însoțită de servicii personalizate care includ propriul dumneavoastră reprezentant Vignale. Capabilă să vă ajute să nu mai pierdeți timpul cu lucrurile mărunte care vă deranjează, cum ar fi contactarea service-ului și deplasarea până acolo, pentru a vă putea bucura de momente relaxante.

Așa că, nu din întâmplare, această revistă este plină de sfaturi utile de economisire a timpului, pe de o parte, și de metode distractive de a vă petrece timpul, pe de alta. Indiferent dacă asta înseamnă să porniți pe cele mai antrenante drumuri europene sau să vizitați unul dintre cele mai captivante (dar nedescoperite) orașe.

O întâmplare nu este nici faptul că Brad Pitt joacă rolul principal în acest număr – ne dăm cu toții seama cât de atent trebuie să fie atunci când își organizează timpul, având în vedere că are o viață foarte agitată! Sper să vă facă plăcere să citiți revista la fel de mult cât ne-a făcut nouă să o realizăm. Pentru mine, deschide un nou capitol din istoria Ford: capitolul Vignale. Și mă bucur că sunteți alături de noi încă de la început.

Jim Farley Preşedinte şi CEO Ford EuropeEVP şi Preşedinte Europe, Middle East şi Africa

Page 3: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

„ Din perspectiva funcționalității, senzației și confortului, mașina și accesoriile au fost concepute să economisească timp și să vă facă viața mai ușoară.”

Erika Tsubaki, proiectant Ford – pagina 30

Page 4: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

4 Ford Vignale R E V I S T A

TIMPUL ESTE DE PARTEA DUMNEAVOASTRĂIdei excelente de economisire a timpului pentru explorarea Europei cu mai puțină bătaie de cap și mai mult stil toată vara.

FORD MONDEO VIGNALEBun venit în universul luxului, măiestriei, rafinamentului și serviciilor personalizate rapide. Bun venit în universul Ford Vignale. 10

53

ANUL FIGURILOR EMBLEMATICE1964 a fost anul în care Martin Luther King, Andy Warhol și The Beatles au devenit figuri emblematice. A fost și anul în care Ford Mustang a devenit instantaneu o emblemă. După 50 de ani, Mustang traversează, în sfârșit, oceanul, pentru a-și dezvălui personalitatea atrăgătoare unui nou public.

INOVAȚIE ULTRAPERFORMANTĂ Ford Edge, un SUV high-tech elegant, care oferă o varietate incredibilă de funcții avansate, va fi lansat anul acesta în Europa.

24

42

TENDINȚE URBANEUrbanizarea reprezintă una dintre problemele deceniilor ce vor veni. Ne vom putea menține viața frumoasă și sănătoasă în orașe suprapopulate? Vă prezentăm cinci tendințe globale inspiratoare, care demonstrează că am început deja să ne adaptăm la o viață urbană schimbătoare.

48

Page 5: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 5

CUPRINS

BRAD PITT DEZVĂLUIEActorul și producătorul vorbeşte despre ce înseamnă să fii soț și tatăl a șase copii.

CONCEPT DE TOP CU ECONOMIE DE TIMPDesignerul Ford, Erika Tsubaki, a creat recent Colecția Vignale, o linie de accesorii elegante și ingenioase, care vin în completarea caracterului exclusivist al noului Ford Mondeo Vignale. Unde își găsește inspirația?

UNIVERSUL FORDTendințele de azi, punctele de vedere de mâine.

20

3007

ORAȘUL VIGNALEValencia are de toate: arhitectură impresionantă atât veche, cât și ultramodernă, preparate culinare delicioase și plaje ademenitoare. 36

Editor: Ford Europe www.ford-vignale.comProdus de: Pelican CustomDelflandlaan 41062 EB AMSTERDAMOlanda+31 20 7581000www.pelicancustom.comPelican Custom: Frank Kloppert, Jeannette Stavorinus, Raymond van Buuren, Elizabeth Zesjkova, Marieke de VriesRedactori-șef: Catherine Blee, (Ford Europe),Hans VerstraatenDirector artistic: Jaap SinkeDirectori artistici asociați: Mervyn Hall,Danny van den Ijssel (coordonator)Redactori: Jens Holierhoek, Tom Collingridge, Alexander SchlangenCorectori: Diane Baumann,Peter McSean Imagini: Hollandse Hoogte, Getty ImagesiStockphoto LP, Turismo Valencia, Christian RolfesDirector de publicitate: Paul Laurey – Pelican MediaDirector de producție: Daniëlle van Tol

Drept de autorRevista Ford Vignale este publicată de Ford of Europe. Dacă aveți sugestii, întrebări sau comentarii, vă rugăm să contactați Pelican Custom la: [email protected]. Opinia dumneavoastră contează. Vă mulțumim.Nicio parte din această publicație nu poate fi reprodusă și/sau publicată prin imprimare, fotocopiere, înregistrare audio, publicare pe internet sau orice alt mod fără acordul scris prealabil al Ford Europe și Pelican Custom.

Page 6: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

6 Ford Vignale R E V I S T A

Page 7: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 7

Sunteți pregătiți pentru o maşină mai eficientă, mai silențioasă şi chiar mai inteligentă? Ford lucrează la ea.

Fibra de carbon este nu numai foarte ușoară (cu aproape 50% mai ușoară decât oțelul), ci și extrem de rezistentă, ceea ce face din ea materialul ideal pentru construirea autovehiculelor. În prezent, Ford accelerează activitatea de cercetare și dezvoltare a carbonului ieftin de volum mare. Așadar, în viitor, toate modelele Ford ar putea fi fabricate din acest material ușor, care va înlocui oțelul. Pentru că o mașină mai ușoară înseamnă și consum mai mic de combustibil și performanță mai mare. Și cine nu și le dorește?

Adio, oțel! Bun venit, fibră de carbon!

3

NOUTĂȚI DE LAFORD

Anul acesta, la Salonul Auto de la Geneva, Ford a lansat linia Performance pentru Europa. Publicul s-a bucurat de un adevărrat spectacol atunci când Ford a prezentat atât noul și performantul hatchback Focus RS, cât și uimitoarea supermașină Ford GT.

Focus RS este echipat cu un motor EcoBoost îmbunătăţit de 2,3 litri în patru cilindri, care dezvoltă nici mai mult nici mai puțin de 315 CP. Acest așa-zis „compact sportiv” reprezintă un

debut al seriei cu tracțiune pe patru roți din gama Ford Performance, ceea ce asigură o experiență relaxantă la volan din toate punctele de vedere. Noua supermașină GT este exact visul băieților mari (unul pe care îl au și fetele). Cu o caroserie coupé cu două uși, motor montat pe mijloc și tracțiune pe spate, GT este pusă în mișcare de un motor EcoBoost V6 Twin Turbo cu 591 CP, iar carbonul ușor și aerodinamica inovatoare stau mărturie că Ford GT are șanse mari să se uite la concurență în oglinda retrovizoare.

NOUA SUPERMAȘINĂ FORD GT

Visul oricărui băiat (și al oricărei fete)

0-96 km/h

Secunde

Page 8: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

8 Ford Vignale R E V I S T A

După ce s-a clasat pe locul doi în 2013, Ford a fost declarată anul trecut cea mai ecologică marcă din lume.

Ca să cităm agenția de evaluare a mărcilor Interbrand: „Sustenabilitatea este integrată complet în strategia generală de afaceri a companiei Ford. Investirea continuă în surse de energie alternativă – și în educarea consumatorilor cu privire la beneficiile ei – și în tehnologii care ajută la economisirea combustibilului este esențială pentru dezvoltarea afacerii și creșterea valorii mărcii în timp.”Și este adevărat: Ford depune eforturi

susținute să investească în procesele de producție, să ocrotească mediul, să asigure transparența activităților sale și a proceselor de producție și să se dedice în permanență reducerii consumului de apă și a deșeurilor.

Dar să lăsăm cifrele să vorbească de la sine:> Între 2000 și 2013, Ford a redus consumul

total de apă cu 61% – echivalentul a peste 38 de miliarde de litri.

> Între 2007 și 2013, Ford a redus cantitatea medie de emisii de CO2 a flotei de vehicule din Europa cu 18%.

> Cantitatea de deșeuri depozitată la groapa de gunoi pentru fiecare vehicul a fost redusă cu 14% în 2013 față de 2012.

Cum a devenit Ford „Cea mai ecologică marcă din lume”

La fel ca mulți dintre noi, compania Ford este interesată de potențialul viitor al unor domenii ca mobilitatea, conectivitatea, vehiculele autonome, experiența clienților și „datele importante”. De aceea a anunțat recent că anul acesta va derula 25 de experimente de mobilitate în toată lumea. Acestea cuprind de la „City Driving On-Demand”, un studiu asupra creșterii utilității serviciilor de folosire în comun a vehiculelor, până la „Painless Parking”, o aplicație pentru smartpho-ne menită să ajute conducătorii auto să găsească un loc

de parcare în funcție de preferințele personale. După cum spune Mark Fields, Președintele companiei Ford: „Experimentele pe care le derulăm astăzi vor duce la un model de transport și mobilitate cu totul nou în următorii 10 ani și chiar mai târziu”. Fiecare experiment abordează una sau mai multe dintre cele patru megatendințe mondiale din industria auto: urbanizare, dezvoltarea rapidă a clasei de mijloc, schimbarea atitudinii consumatorilor și preocupări legate de calitatea aerului.

Mașini care ascultă

Facem șofatul ușor. Foarte ușor!

Toate modelele Ford lansate în 2015 sunt echipate cu Ford SYNC 2 cu control vocal și ecran tactil – un sistem de conectivitate inteligent cu control vocal care vă ajută să folosiți telefonul, sistemul de divertisment, aerul condiționat și sistemul de navigație. Tot ce trebuie să faceți este să rostiți „Mi-e foame”, de exemplu, și sistemul de navigație vă indică cele mai apropiate restaurante. Aproape prea ușor ca să fie adevărat.

Printre alte tehnologii noi cu care sunt echipate Noul Mondeo și Noul S-MAX se numără:>Tracțiuneintegralăinteligentă Fiecare roată monitorizează separat șoseaua și

condițiile de drum variabile, pentru a furniza puterea necesară pentru aderență maximă.

>Sistemdeevitareacoliziuniicudetectareapietonilor

Dacă vehiculul detectează pietoni în față, frânele se cuplează automat în cazul în care șoferul nu răspunde la avertismente.

>Sistemdeasistențăactivălaparcarecutehnologiedeparcareperpendiculară

Disponibil pentru prima dată la Ford Focus, acest sistem novator vă ajută să intrați cu spatele în spații aflate între vehicule sau paralele cu bordura fără să vă folosiți mâinile.

>DirecțieadaptivăFord Vă adaptează rigiditatea direcției în funcție de

viteza vehiculului.>Camerăfrontalăcuvizualizaredublă În intersecții sau parcări cu vizibilitate redusă,

această cameră cu unghi de 180 de grade instalată la partea frontală a vehiculului vă vine în ajutor.

61 % mai puțină cantitate de apă folosită

= 38 miliarde de litri

Page 9: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 9

Spre sfârșitul anului 2015, Ford Driving Skills for Life – programul de instruire pentru tineri cu vârsta între 18 și 24 de ani – va fi derulat în 30 de țări din toată lumea. Practic, sute de mii de tineri vor deveni conducători auto mai responsabili datorită cursurilor practice și celor online.

Așa că am pus cinci întrebări rapide directorilor programului, James Graham și Kyle Green.

1. Ce este mai exact Ford Driving Skills for Life?

„Ford Driving Skills for Life a fost lansat în urmă cu 12 ani în Statele Unite ca inițiativă a The Ford Motor Company Fund, știind că accidentele auto reprezintă cauza principală a decesului tinerilor cu vârsta între 18 și 24 de ani din Europa. Programul constă în cursuri practice și online prin care tinerii sunt învățați să fie mai atenți la posibilele pericole pe care le implică șofatul.”

2. Și ce învață ei?„Este vorba despre un curs avansat de instruire în cadrul căreia participanții învață toate tehnicile importante de manevrare a vehiculului pe care este posibil să nu le fi învățat la școala de șoferi. Învață să manevreze o mașină scăpată de sub control, să judece viteza, să ia deciziile potrivite și să recunoască pericolele. O parte importantă a cursului vizează factorii de distragere a atenției, adică folosirea telefoanelor mobile și pasagerii alăturați, și șofatul sub influența alcoolului sau drogurilor.”

România, Rusia, Spania și Marea Britanie. În 2015 urmează alte șapte țări.”

5. Să spunem că sunt un tânăr conducător auto și vreau să mă înscriu. Cum se procedează?

„Ford Driving Skills for Life este un program de instruire gratuit. Pentru a vă înscrie, trebuie doar să accesați site-ul local Driving Skills for Life și sunteți la o distanță de numai câteva clicuri de aptitudini neprețuite pentru a vă conduce mașina.”

FORD DRIVING SKILLS FOR LIFE ÎN ȚARA DUMNEAVOASTRĂBelgia: www.drivingskillsforlife.be

Franța: www.drivingskillsforlife.fr

Germania: www.vorfahrt-fuer-deine-zukunft.de

Italia: www.drivingskillsforlife.it

România: www.drivingskillsforlife.ro

Rusia: www.dsfl.ru

Spania: www.conducetuvida.es

Marea Britanie: www.forddsfl.co.uk

3. Cum arată un curs?„Până la sfârșitul anului 2015, 30 de țări din toată lumea vor fi înscrise în program. Fiecare țară are propriile reguli referitoare la siguranța la volan, așa că aptitudinile predate sunt adaptate în funcție de nevoile țării. Însă cea mai cunoscută tehnică este Drink Driving Suit, care simulează experiența fizică a unei persoane care conduce sub influența alcoolului. La început toți râd, însă după câteva minute îi trezește conștiința: cum poate cineva să conducă dacă abilitățile îi sunt reduse atât de mult?”

4. De ce își asumă Ford această responsabilitate?

„În calitate de constructor de mașini, considerăm că este obligația noastră. Prin intermediul cursurilor practice și online am instruit deja peste jumătate de milion de persoane din toată lumea, însă multe alte persoane beneficiază de pe urma lui, pentru că participanții povestesc despre aptitudinile și cunoștințele pe care le dobândesc. La începutul acestui an, au fost implicate 23 de țări, printre care Belgia, Franța, Germania, Italia,

FORD DRIVING SKILLS FOR LIFE

„ Sunteți la o distanță de numai câteva clicuri de aptitudini neprețuite pentru a vă conduce mașina”

Page 10: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

10 Ford Vignale R E V I S T A

Ford Vignale vă oferă acea fuziune recognoscibilă instantaneu care definește imaginea modernă a luxului – materiale fine prelucrate cu măiestrie și rafinament. Însă aceasta este numai prima jumătate a poveștii. Ford Vignale reprezintă și un stil de viață, o experiență de înaltă clasă. O experiență care vă oferă acces la o lume a serviciilor personalizate, exclusiviste și, mai presus de toate, rapide.

Paginile următoare vă dezvăluie câteva detalii despre elementele distinctive Ford Vignale, prima

formă de exprimare din lume a conceptului Ford Vignale: Ford Mondeo Vignale.

În cazul în care combinația de calitate inegalabilă și servicii rapide oferită de Ford Vignale vi se pare că se potrivește cu ideea dumneavoastră despre modul în care o mașină ar trebui să îmbunătățească stilul de viață al conducătorului auto modern experimentat, vă invităm în Vignale Lounge din cadrul FordStore. Acolo unde propriul reprezentant Vignale vă poate oferi o descriere completă a mașinii și a serviciilor exclusiviste care o însoțesc.

O MAȘINĂ DE LUXUN SERVICIU DE ÎNALTĂ CLASĂ

Page 11: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 11

O MAȘINĂ DE LUXUN SERVICIU DE ÎNALTĂ CLASĂ

FORD MONDEOVIGNALE

Page 12: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

12 Ford Vignale R E V I S T A

Culori exclusivisteNoul Ford Mondeo Vignale vine în mai multe culori exclusiviste specifice gamei. Puteți să comandați o mașină de culoare Vignale Nocciola,Vignale Silver, Vignale Black şi Vignale White – o nuanță perlată care este inspirată din tonurile metalice trandafirii folosite uneori de creatorii de mobilă și modă. Joel Piaskowski, Directorul Executiv Design în cadrul Ford of Europe: „Pentru a proiecta cele mai bune mașini posibile, ne bazăm pe cea mai variată gamă de influențe care se găsește în afara industriei auto și în toată lumea.” Cei care sunt în permanență în căutarea inspirației sunt echipa de futurişti Ford, care își desfășoară activitatea la atelierul de proiectare din Köln, Germania. Ei urmăresc îndeaproape tendințele globale din arhitectură, modă și mobilă.

Tapițerie elegantăScaunele exclusiviste din piele realizate manual ale noului Ford Mondeo Vignale au o tapițerie elegantă, matlasată, cu model în formă de diamant. Modelul matlasat hexagonal ton pe ton este folosit și pentru decorarea cotierelor din piele, care au o textură mătăsoasă. Designul este inspirat de elemente eclectice din domeniul mobilierului, cum ar fi canapelele contemporane sofisticate cu linii fine. Erika Tsubaki, Coordonator Design: „Clienții noștri se așteaptă să abordăm modele noi, care ne diferențiază de alte mărci.”

Finisaje distincteÎn universul Ford Vignale, fiecare detaliu contează. Atenția la detaliu se poate observa atât

în interior, cât și la exteriorul elegantului Ford Mondeo Vignale. Având finisaje din crom, se distinge prin aspectul său impunător. Fața complet nouă are o grilă cromată elegantă, iar pasiunea pentru detaliu se poate observa și în bara de protecție special concepută cu ornamente cromate și lămpi de ceață cu LED. Finisajele cromate sunt prezente, de asemenea, pe mânerele ușilor și pe oglinzile laterale. Ca piesă de rezistență, Ford Mondeo Vignale este echipat cu jante din aliaj de 18” sau 19”.

Detalii de interiorÎn interior, sigla stilizată Vignale este prezentă în mai multe locuri. Se află pe panoul de bord, bineînțeles, dar și ca detaliu în scaunele din piele. Plăcuțele de protecție împotriva zgârieturilor, care ies în relief, și covorașele de lux reprezintă alte elemente cu stil care vă amintesc că există eleganță și în mașină. Volanul, consola centrală, partea de sus a ușilor și panoul de bord sunt toate căptușite cu piele de calitate superioară. Directorul de design Chris Bird: „Am vrut să dăm interiorului o notă relaxantă. Atunci când intri în mașină trebuie să te simți ca atunci când intri într-un lounge de lux”.

Ca acasăFord Mondeo Vignale este echipat cu tehnologie de ultimă generație, pentru a vă ajuta oricând aveți nevoie. După intrarea și pornirea fără cheie, Ford SYNC 2 cu control vocal și ecran tactil vă ajută să dați telefoane, să citiți SMS-uri și să navigați cu ajutorul comenzilor controlate vocal.

Trebuie doar să spuneți „Mi-e foame” și sistemul de navigație vă indică toate restaurantele din apropiere ca și cum ar fi valetul dumneavoastră personal. Atmosfera silențioasă din habitaclu este asigurată de sistemul de insonorizare activă și de sticla laminată. Vă puteți bucura de toate de pe scaunul dumneavoastră cu încălzire, extraordinar de confortabil, care se reglează în 10 moduri diferite și vine și cu funcții de memorare.

ALFREDO VIGNALE – LEGENDAVignale poartă numele legendarului carosier Alfredo Vignale. Născut în 1913, Vignale și-a înființat propria companie în 1948. A devenit celebru pentru modelele sale elegante și pentru îndemânare. Aproape toate mărcile auto din Italia i-au devenit client în scurt timp: Fiat, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati și Lancia. În 1973, afacerea lui a fost achiziționată de Ford, de aceea astăzi Ford este deținătorul mărcii Vignale. Alfredo Vignale a murit într-un accident de mașină. Conducea un Maserati.

Page 13: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 13

Page 14: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

14 Ford Vignale R E V I S T A

„ Pentru că este un bun neprețuit, timpul trebuie să fie economisit ca să poată fi petrecut pentru lucrurile frumoase din viață”

Page 15: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 15

Ford Mondeo Vignale este chiar mai mult decât o mașină. Este un stil de viață. Vă oferă acces la o lume a serviciilor personalizate, exclusiviste și rapide – un „detaliu” esențial într-o viață cu cifră octanică ridicată. Eleganță născută din eficiență și stil pentru servicii de înaltă clasă. Descoperiți cât de ușor puteți face totul cu Ford Vignale.

Timpul este o nestemată

Spălare gratuităPe toată durata de viață a mașinii beneficiați de spălare gratuită – ceea ce vă economisește timp și vă asigură că elegantul Ford Vignale strălucește tot timpul așa cum ar trebui.

Ridicare și livrareÎntreținerea mașinii nu a fost niciodată mai ușoară. Noi o ridicăm, facem tot ce trebuie ca să fie iar în formă și v-o aducem înapoi. Tot ce trebuie să faceți dumneavoastră este să vă bucurați de avantaje.

Valet la dispozițieSpălarea mașinii se poate combina cu un valet aflat tot timpul la dispoziția dumneavoastră. Exact! Noi ridicăm mașina, o curățăm și o dichisim până la ultima fibră și v-o aducem înapoi acasă sau la birou, uimindu-vă cu frumusețea imaculată a unei mașini care arată ca nouă.

Vignale OneCallVă putem ajuta cu ceva? Un singur număr de telefon vă oferă instantaneu acces non-stop la unul dintre specialiștii Vignale, care vă poate trimite o echipă oriunde vă aflați, poate stabili o vizită la FordStore, vă poate organiza programările la service și vă poate soluționa orice alte probleme pe care le aveți.

Test drive prelungitReprezentantul dumneavoastră personal va fi bucuros să vă stabilească un test drive prelungit pentru Ford Mondeo Vignale, inclusiv să îl lase la dispoziția dumneavoastră peste noapte sau pentru sfârșitul săptămânii. Astfel aveți posibilitatea să testați fiecare aspect al elegantului Vignale atâta timp cât considerați că aveți nevoie.

Livrare la domiciliuEvident, vă puteți ridica singuri noul Ford Mondeo Vignale de la FordStore, însă ne face plăcere să vă livrăm mașina la birou sau acasă. Cum doriți dumneavoastră! Întrebați reprezentantul personal Vignale care sunt opțiunile disponibile.

Organizăm totul în funcție de programul dumneavoastrăA conduce în stil Vignale înseamnă a beneficia de servicii personalizate în funcție de nevoile dumneavoastră, lucru care implică și avantajul de a fi servit de propriul reprezentant Vignale. O persoană care vă cunoaște dorințele și preferințele și care este punctul de contact cu Ford. Scopul lui? Să vă economisească timp, pentru că noi știm că timpul dumneavoastră este prețios.

Pentru a stabili o întâlnire cu reprezentantul personal Vignale, accesați www.ford-vignale.com.

Page 16: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

16 Ford Vignale R E V I S T A

Bucurați-vă de experiența Ford Vignale oriunde mergeți. Colecția premiată Vignale este o colecție de accesorii special concepute, care duce luxul și măiestria asociate cu Vignale în orice aspect al vieții dumneavoastră.

COLECȚIA VIGNALE

Geantă de călătorie Ford Vignale WeekenderAceastă geantă de călătorie Ford Vignale Weekender a primit premiul IF Design și este ușor să ne dăm seama de ce. Silueta trapezoidală unică emană eleganță italiană și o atitudine urbană. Scheletul și căptușeala se îmbină perfect cu modelul scaunelor din mașină. Dimensiuni: 77 cm x 34 cm x 31 cm / Preț: 850 €

Suport de cărți de vizită/credit Ford VignaleȚineți cărțile de vizită și de credit împreună cu ajutorul suportului Ford Vignale, fabricat din cea mai fină piele. Dimensiuni: 12 cm x 8 cm / Preț: 38 €

Poșetă Ford VignaleCe este o geantă de damă fără o poșetă care să i se potrivească? Designul feminin extrem de fin este conceput din cea mai delicată piele de culoarea perlei și finisat cu contururi grațioase ce reflectă estetica Ford. Dimensiuni: 21 cm x 12 cm x 3 cm / Preț: 115 €

Husă iPhone Ford VignaleFabricată din piele de calitate superioară, husa Ford Vignale vă protejează iPhone-ul cu eleganță. Dimensiuni: 14 cm x 8 cm / Preț: 50 €

Clemă pentru bani Ford VignaleRealizată din metal și învăluită într-un finisaj argintiu, clema pentru bani Ford Vignale vă oferă o soluție sofisticată de a vă organiza bancnotele.Dimensiuni: 6 cm x 2 cm / Preț: 39 €

Cravată din mătase Ford VignaleO zi la birou nu poate fi obișnuită atunci când purtați această cravată italienească 100% din mătase, lucrată manual. Accesoriul perfect pentru costumul dumneavoastră. Lățime: 7 cm / Preț: 69 €

Eșarfă din mătase Ford VignaleEșarfa Ford Vignale este fabricată 100% din mătase în Italia. Extrem de șic și delicată la atingere, întruchipează calitatea care vă demonstrează că nu trebuie să vă străduiți prea mult ca să arătați bine. Dimensiune: 45 cm x 160 cm / Preț: 69 €

Lac de unghii Ford VignaleLac de unghii care se potrivește cu nuanța mașinii: mai tare de-atât nu se poate! Un fan al calităților Ford Vignale are ochiul format pentru detalii. Toate cele trei culori Intense Ford Vignale au fost concepute ca produse de îngrijire a unghiilor și nu conțin formaldehide, pentru a forma o peliculă lucioasă dură și rezistentă. Preț: 10 €

DESCOPERIȚI MAȘINA, DESCOPERIȚI UN STIL DE VIAȚĂPentru mai multe informații și pentru a face comenzi, accesați www.vignalecollection.com. Sau pur și simplu stabiliți, împreună cu reprezentantul personal Vignale, o întâlnire la Lounge-ul Vignale.

Oris Aquis Depth GaugeAutomatic mechanical movement

Patented depth gauge function Unidirectional,

revolving top ring with ceramic inlay

Water resistant to 500 metres

www.oris.ch

real watches for real people

5341-AudiMagazine-215x280.indd 1 18-03-14 11:41

Page 17: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 17

Oris Aquis Depth GaugeAutomatic mechanical movement

Patented depth gauge function Unidirectional,

revolving top ring with ceramic inlay

Water resistant to 500 metres

www.oris.ch

real watches for real people

5341-AudiMagazine-215x280.indd 1 18-03-14 11:41

Page 18: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

18 Ford Vignale R E V I S T A

Conceput cu un scop Conceptul Lounge-ului Ford Vignale are la bază un singur considerent esențial: acela de a vă oferi o atmosferă plăcută și de a face mai frumos timpul petrecut cu noi. De exemplu, geamul despărțitor nu are rolul de a ne exclude musafirii, ci de a oferi un cadru intim. De asemenea, elementele decorative elegante – canapeaua din piele, lumina difuză, cafeaua de calitate și masa digitală tactilă – fac din el un cadru în care fiecare

detaliu al experienței a fost conceput să vă satisfacă cerințele. Ceea ce vă permite să faceți lucrul pentru care ne vizitați: să aflați mai multe despre universul Ford Vignale în condițiile și ritmul dumneavoastră.

Creăm atmosferăPersonajul cheie care vă face plăcută experiența în Lounge-ul Ford Vignale este reprezentantul dumneavoastră personal. Cel care își dedică

timpul organizării serviciilor în funcție de dorințele dumneavoastră și de situație. Acest lucru se vede la prima întâlnire din FordStore și pe tot parcursul timpului în care veți deține un Ford Vignale, de la comandă la service.

În Lounge-ul Ford Vignale, reprezentantul personal vă stă în permanență la dispoziție în condițiile dumneavoastră. Vă oferă tot timpul și spațiul de care aveți nevoie, însă este acolo pentru

Permiteți-ne să vă prezentăm Lounge-ul Ford Vignale, un spațiu din cadrul FordStore, care aduce împreună elementele de bază ale experienței Vignale: lux, atenție personală și prețuire față de timpul dumneavoastră.

PETRECEȚI TIMPUL ÎNTR-UN MOD PLĂCUT

Page 19: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 19

a vă explica atunci când este cazul. Dacă Lounge-ul Ford Vignale este scena și clientul este vedeta, atunci reprezentantul personal este actorul în rol secundar.

O notă de... Ford VignaleFizic, Lounge-ul Ford Vignale a fost inspirat de aceeași marcă și toate detaliile ilustrează subtil laitmotivul Vignale. Semnătura „V” de pe mobilier, utilizarea ansamblului decorativ al

lounge-ului, nuanța alunei de pădure, corpurile de iluminat de calitate... Fiecare detaliu reflectă măiestria care simbolizează Ford Mondeo Vignale, asigurându-vă încă o dată că ați ajuns într-un loc în care, o dată în viața dumneavoastră ocupată, timpul nu este o problemă.

O trăsătură esențială a Lounge-ului Ford Vignale este măsuța digitală tactilă cu ecran LCD încorporat. Aceasta vă oferă o prezentare

interactivă a tehnologiei Ford, a produselor Ford Vignale și a Colecției Vignale de accesorii de lux. Este cadrul ideal pentru a consulta liniștiți mostrele de tapițerie, culori și specificații disponibile, putând să vă creați propriul Ford Mondeo Vignale.

VIGNALELOUNGE

Page 20: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

20 Ford Vignale R E V I S T A

Page 21: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 21

Vedetă de film, sex simbol. Cap de familie

Vedeta de cinema, Brad Pitt, a fost declarat cel mai sexy bărbat din lume, însă în viața privată este cu totul altă

persoană – un tată dedicat complet celor șase copii ai săi.

Despre cum își resimte vârsta „Genunchii m-au lăsat. Spatele cam trosnește. Se simte!” Despre cum i s-a schimbat viața după ce a devenit tată „Totul s-a schimbat. A schimbat criteriile după care aleg filmele, pentru că știu că ei le vor vedea într-o bună zi. Acum sunt conștient că nimic nu este pentru totdeauna și că nu mai am multe de făcut, dar dacă le fac vreau să fie filme care înseamnă cu-adevărat ceva – nu pentru omenire, ci povești în care nu poți să pui orice actor, în care pot să contribui cu ceva. Altfel de ce aș face-o? La fel și cu lucrurile pe care le vor vedea, care ar putea însemna ceva pentru ei. Vreau să fie mândri de tatăl lor când cresc și să își dea seama cu ce mă ocup.”

INTERVIU VIGNALE

Page 22: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

22 Ford Vignale R E V I S T A

Despre cum este să ai șase copii în casă„Întotdeauna mi-am spus că dacă ar fi să am o familie, o să fie o familie mare. Îmi doream să fie haos în casă. La noi e gălăgie în permanență: cineva ori chicotește ori țipă ori plânge ori trântește. Îmi place la nebunie! Am toate problemele pe care le are un tată. Sunt toți în siguranță? Petrec suficient timp cu ei? Acestea sunt lucrurile care mă țin plin de viață.”

Despre decizia Angelinei de a face operație preventivă„Sunt foarte mândru de ea. Extrem de mândru. Cea mai mare teamă a unui tată este aceea că nu își poate ține familia în viață, în siguranță și unită și ea a făcut asta pentru noi. Mă emoționez puțin. Mă simt foarte ușurat să știu că nu cancerul mamar o va lua de lângă noi – nu mi-aș fi dorit să trebuiască să le spun copiilor mei că nu își vor mai vedea mama. Așa că înseamnă mult. Înseamnă totul.”

Despre tatăl lui „Tata e un tip care mă sună să se plângă atunci când oamenii îi cer tarife prea mari pentru ce îi fac în casă. El o numește «taxă de celebritate». Oamenii au impresia că el câștigă cât câștig eu.” Despre eticheta de sex simbol „Atunci când vezi o persoană te concentrezi numai asupra înfățișării? Este doar o primă impresie. Există persoane care nu îți atrag atenția imediat dar cu care stai de vorbă și ajung să îți

WEN

N/S

unsh

ine

Page 23: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 23

pară cele mai frumoase din lume. Cei mai buni actori nu sunt chiar sex simboluri. Actrița mea preferată este Dianne Wiest. Și pe ea nu a declarat-o nimeni sex simbol. Pentru mine, Dianne Wiest este cea mai frumoasă femeie de pe ecrane.” Despre celebritate „Celebritatea te face să te simți tot timpul ca o fată care trece pe lângă muncitorii de pe un șantier de construcții.”

Despre sprijinul acordat cauzelor umanitare „Hai să fim noi cei care nu acceptă ca un copil să moară la fiecare trei secunde doar pentru că nu are medicamentele pe care le avem noi. Hai să fim noi cei care nu vor ca locul nașterii să îți stabilească dreptul la viață. Hai să fim oripilați. Hai să strigăm. Hai să fim curajoși.”

Cuvinte înțelepte „Trebuie să pierzi totul ca să poți să câștigi orice.” Despre pasiunea pentru motociclete „Casca de motociclist reprezintă anonimatul meu. Cu ea, sunt încă un fraier de pe stradă.” Despre ce spun copiii lui când știu că părinții sunt vedete de film„Nu prea îi impresionează.” Despre îmbătrânire„Mă gândesc în felul următor: OK, ai trecut de jumătate. Nu știi cât mai ai. Ai grijă să te bucuri de anii ăștia mai mult ca niciodată.”

ACTOR, PRODUCĂTOR, TATĂ

Brad Pitt (51 de ani) s-a născut în Oklahoma. După mai multe încercări la Hollywood, a reușit să obțină un rol secundar în Thelma și Louise. Câțiva ani mai târziu, a devenit celebru cu Legendele toamnei și Fight Club.

Cele mai cunoscute filme ale sale sunt Seven, Troia, Ocean's Eleven, Strania poveste a lui Benjamin Button, Inglorious Basterds și Arta de a învinge. În mod surprinzător, încă nu a câștigat un Oscar, deși a fost nominalizat de trei ori la categoriile Cel mai bun actor în rol secundar pentru Armata celor 12 maimuțe și Cel mai bun actor în rol principal pentru Strania poveste a lui Benjamin Button și Arta de a învinge.

Și-a cunoscut soția, pe Angelina Jolie, pe platourile de filmare de la Dl și Dna Smith, comedie de acțiune în care joacă rolul a doi asasini angajați de agenții diferite ca să se omoare. Au șase copii – trei naturali și trei adoptați. Împreună se mută ca nomazii din loc în loc, de la un platou de filmare la altul.

Anul acesta, Brad Pitt joacă alături de soția sa în By the Sea, un film scris și regizat de Angelina Jolie.

„ Celebritatea te face să te simți tot timpul ca o fată care trece pe lângă muncitorii de pe un șantier de construcții.”

Blac

k Sh

eep

Pres

s

Page 24: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

24 Ford Vignale R E V I S T A

ANUL FIGURILOR EMBLEMATICE1964 a fost anul în care Martin Luther King, Andy Warhol și Beatles au devenit figuri emblematice la nivel mondial. În același an a luat naștere marca Nike, care avea să devină după mulți ani un adevărat simbol. Spre deosebire de Ford Mustang, care era o raritate: o emblemă instantanee. După 50 de ani, Mustang traversează, în sfârșit, oceanul, pentru a-și dezvălui personalitatea atrăgătoare unui nou public.

Primul Ford Mustang, prototipul Mustang I, era o mașină de o frumusețe rară. Avea

motorul montat la mijloc și era prevăzut cu două locuri, iar în 1962 a ajuns pe coperta tuturor revistelor auto. Modelul de producție în masă, lansat un an și jumătate mai târziu, arăta diferit – mai puternic, mai cool – deși forma subțire și lungă a supraviețuit schimbării. S-au avut în vedere zeci de nume, de la Avanti la Colt și de la Stiletto la Cheetah. Dar nimic nu s-a potrivit mai bine decât Mustang. Prima idee a venit de la avionul de luptă P51 Mustang folosit în al Doilea Război Mondial.

Sigla cu calul în galop a fost concepută de Phil Clark și combinată perfect cu mișcarea de libertate și optimism de la jumătatea anilor '60.

Ford Mustang fusese eliberat și era pregătit să cucerească America.

Succes instantaneuCu aspectul lui sportiv și cu un preț accesibil de 2.368 $, Ford Mustang a atras tânăra generație născută în perioada baby boom. Încrezători în noua lor mașină, cei de la Ford au estimat vânzări anuale de 100.000 de unități, însă

numărul a fost depășit după primele trei luni. La un an de la lansare, 418.812 de „cai” se plimbau pe șosea.

Era din ce în ce mai clar că Directorul General al Ford, Lee Iacocca, care a avut ideea Mustangului, și designerul lui, Joe Oros, creaseră ceva special. Clienții puteau alege între trei modele (de bază, de înaltă performanță și de lux) și între trei stiluri de caroserie (decapotabilă, nedecapotabilă și coupé). Sloganul publicitar era: „Mustang a fost conceput să fie conceput de tine”.

Page 25: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 25

1964: AN EMBLEMATIC

Pe lângă lansarea legendarului Ford Mustang, în 1964 au avut loc numeroase evenimente importante în multe alte domenii. • Apărătorul drepturilor civile, Martin

Luther King , a primit premiul Nobel pentru pace în 1964. Discursul „I have a dream” ținut cu un an mai devreme i-a asigurat eticheta veșnică de simbol al luptei pentru egalitate între rase prin lipsa violenței.

• Compania de articole sportive Blue Ribbon Sports a fost cofondată de antrenorul de atletism Bill Bowerman în 1964. Blue Ribbon Sports? Sigur o cunoașteți după numele actual: Nike.

• Cucerind Statele Unite cu celebrul turneu din 1964, The Beatles a devenit emblema muzicii pop.

• Odată cu lansarea albumului din 1964, The Times They Are a-Changin’, Bob Dylan și-a asigurat locul de emblemă a generației de protest a anilor '60.

TIME și Newsweek l-au pus pe prima pagină, iar când noul Mustang a debutat în Goldfinger din seria Bond, popularitatea lui a depășit orice imaginație. După Goldfinger, Mustang a mai avut peste 3.000 de apariții în filme şi emisiuni TV din toată lumea. Și totuși, urmărirea de 10 minute de pe străzile din San Francisco din 1968 alături de locotenentul Bullit, interpretat de Steve McQueen, a fost probabil cel mai tare spectacol făcut de Mustang și care l-a declarat fără drept de apel cea mai tare mașină din industria cinematografică.

Cinci decenii, cinci generațiiNu numai aspectul lui impresionant a transformat celebrul Mustang într-un simbol. După ce a debutat în 1964 ca mașină de siguranță la Indianapolis 500, a câștigat prima cursă după numai un an. După cinci decenii de existență Mustang, Ford a introdus cinci generații ale mașinii. A șasea, noul Mustang 2015, va fi prima comercializată în Europa.

FIGURI EMBLEMATICE NEMURITOARE

Page 26: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

26 Ford Vignale R E V I S T A

DINCOLO DE OCEANDupă 51 de ani de așteptare, în sfârșit este aici. Noul Ford Mustang este pregătit să rescrie istoria auto a Europei.

• Jucând în My Fair Lady, premiat cu Oscar, Audrey Hepburn a devenit un simbol al stilului și eleganței, așa cum o dovedește în fotografiile sale Richard Avedon, el însuși o figură marcantă a artei fotografiei.

• În 1964, simbolul jazzului, John Coltrane, a lansat celebrul A Love Supreme. După 50 de ani, este considerat una dintre capodoperele culturale ale secolului 20. Și totodată cool.

• O expoziție organizată în 1964 la Galeria Upper East Side din New York l-a făcut cunoscut pe Andy Warhol marelui public. El însuși o figură emblematică acum, Warhol a creat portretele unor personale celebre, cum ar fi Marilyn Monroe și Elvis Presley, dar a creat și imagini ale unor produse uzuale, cum este conserva cu supă Campbells și sticla de Coca-Cola.

• Învingându-l pe Sonny Liston în 1964 cu numele de Cassius Clay, cel care mai târziu și-a schimbat numele în Muhammad Ali a devenit campion mondial la categoria grea, devenind poate cea mai cunoscută figură din lumea sportului. La cântar, înainte de meci, Clay a declarat că „va pluti ca un fluture și va înțepa ca o albină”.

1964: AN EMBLEMATIC

Page 27: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 27

La fel ca predecesorii lui, noile modele Ford Mustang fastback și decapotabile includ toate

elementele clasice esențiale: contururi fine, capotă lungă și spate scurt. Habitaclul lui inspirat de carlinga avioanelor este prevăzut cu indicatoare ușor de citit – vitezometrul arată chiar și „viteza la sol” – și comutatoare cu manetă. Doyle Leston, Designer șef interioare Ford Mustang: „Am vrut să facem conducătorul auto să se simtă ca în carlinga unui avion care se pregătește să decoleze”.

EcoBoostSunt disponibile două variante de motorizare: un V8 de 5,0 litri cu peste 422 CP și cuplu de 524 Nm și un EcoBoost supraalimentat de 2,3 litri care dezvoltă peste 317 CP și un cuplu de 434 Nm. Dave Pericak, Inginer Șef Ford Mustang: „Motorul EcoBoost oferă exact ceea ce își dorește un conducător de Ford Mustang, datorită unei curbe de cuplu plate, care se produce atunci când este necesară pentru depășiri fără probleme și pentru drumuri sinuoase”.

Moduri de conducere selectabileFord Mustang este dotat cu sisteme noi de suspensie față și spate. În partea din faţă, un nou subcadru de perimetru ajută la rigidizarea structurii. În același timp, masa a fost redusă, lucru care asigură o bază mai solidă pentru controlul predictibil al volanului. Cu alte cuvinte, manevrarea, direcția și deplasarea sunt de primă clasă. Șoferul poate schimba setările mașinii cu ajutorul manetelor. Rigiditatea direcției, reacția motorului, setările de transmisie și controlul electronic al stabilității – toate se pot modifica.

DATE DESPRE MUSTANG

• Ford Mustang are 7,8 milioane de fani pe Facebook – mai mulți decât orice altă mașină de pe pământ.

• Până în prezent, au fost vândute 9,3 milioane de mașini Ford Mustang în toată lumea.

• 37% dintre europeni au spus că Ford Mustang este mașina clasică pe care le-ar plăcea să o aibă.

• În 1999, Poșta Americană a aniversat 35 de ani de existență Ford Mustang printr-un timbru pe care era ilustrat Ford Mustang decapotabil 1/2 din 1964.

• Ford Mustang a fost mașina lui Farrah Fawcett în celebrul serial Îngerii lui Charlie.

• Primul Ford Mustang pentru producție în masă a fost prezentat marelui public în 1964 pe acoperișul Empire State Building din New York. Anul trecut, noul Ford Mustang a avut parte de aceeași lansare cu stil.

9,3milioanede unități Mustang vândute

Page 28: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

28 Ford Vignale R E V I S T A

Page 29: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 29

Ford SYNC 2 cu control vocal și ecran tactilNumeroasele tehnologii novatoare prevăzute includ un sistem sofisticat de infotainment și Ford SYNC 2 cu control vocal și ecran tactil. Acesta din urmă este dotat cu un ecran de 8'' de înaltă rezoluție cu control vocal avansat pentru acces mai ușor la setările audio, la sistemul de navigație, la controlul climatic și la telefoane mobile compatibile.

În drum spre dumneavoastrăNoul Ford Mustang va face ravagii în Europa anul acesta. Dave Pericak: „Din primul moment am știut că dacă vom construi un nou Ford Mustang, va trebui să o facem bine. Am construit de la zero un nou Ford Mustang, care este rapid, aspectuos, rafinat și eficient fără să piardă nimic din atractivitatea brută pe care oamenii din întreaga lume au asociat-o cu Mustang timp de decenii”.

Page 30: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

30 Ford Vignale R E V I S T A

„ La fel ca mașina, această geantă face viața mai ușoară.”Designerul Ford, Erika Tsubaki, a creat recent Colecția Vignale, o linie de accesorii elegante și ingenioase care se potrivesc perfect cu caracterul exclusivist al lui Ford Mondeo Vignale. Geanta de călătorie Weekender, care face parte din colecție, a câștigat deja unul dintre cele mai râvnite premii din lume.

– Numele tău de familie arată că ai origini asiatice. – M-am născut la Stuttgart, dar părinții mei sunt din Japonia. Au crescut lângă Tokyo. În japoneză, „tsubaki” înseamnă „camelie”, planta care înflorește iarna.

– Te-a atras designul de mică?– Când eram copil desenam tot timpul. Dar nu e de mirat dacă te gândești că tata era arhitect și mamei îi plăcea să picteze. Părinții mi-au creat un mediu

extrem de stimulant. Am avut posibilitatea să vedem alte țări, să vizităm muzee și să facem tot felul de cursuri de artă. De exemplu, mama cânta la violoncel și m-a lăsat și pe mine să iau lecţii de violoncel.

– Încă mai cânți? – Da, cânt în Orchestra Simfonică Ford. Avem spectacol de două ori pe an la Filarmonica din Köln și repetăm în fiecare săptămână.

Page 31: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 31

DESIGN VIGNALE

Page 32: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

32 Ford Vignale R E V I S T A

„ Îmi plac liniile curate, grațioase, cu forme ușor de înțeles”

Page 33: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 33

– De ce te-ai hotărât să mergi la facultate în Japonia după ce ai absolvit liceul în Germania? – Am crescut vorbind ambele limbi și mi s-a părut o modalitate frumoasă de a-mi aprofunda cunoștințele despre cultura și limba părinților mei. Inițial, am vrut să merg în Japonia numai pentru un an, dar am sfârșit prin a absolvi Universitatea Tsukuba, care este chiar lângă Tokyo. Este una dintre puținele universități din Japonia care au o facultate de artă și design și am absolvit secția de design industrial.

– Cum ai ajuns să proiectezi mașini? – Câțiva foști colegi, care lucrau pentru diverși producători auto japonezi, mi-au arătat câteva prezentări fascinante, care mi-au demonstrat că există un infinit de posibilități de care te poți bucura ca proiectant de mașini. M-au convins. Cel puțin, asta am crezut. De curând, mama mi-a dat câteva jucării Dinky mai vechi. Se pare că mă jucam mult cu ele când eram mică – deci am fost de timpuriu pasionată de mașini.

– Care este persoana a cărui activitate creativă o admiri în mod special? – Îmi place umorul din lucrările lui Philippe Starck. Dar mă fascinează și Tadao Ando, unul dintre cei mai importanți arhitecți japonezi. Proiectează clădiri complet organice și folosește

din plin beton, apă și bambus. Sau mai este sculptorul englez Henry Moore: statuile lui masive par atât de transparente.

– Care este linia cu care semnează Erika Tsubaki?– E.T.! Glumesc. Îmi plac liniile curate, grațioase, cu forme ușor de înțeles, care evidențiază imediat funcția.

– Cum încorporezi valorile esențiale Ford Mondeo Vignale în Colecția Vignale? – Produsele din colecție au o notă de înaltă clasă – la fel ca mașina – rămânând, în același timp, accesibile. Nu sunt numai niște gadgeturi drăguțe, ci pietre de temelie care stau la baza universului Ford Mondeo Vignale. Mașina face călătoriile confortabile, sprintene și fără eforturi. Colecția intră într-o simbioză cu ea. Din punctul de vedere al funcționalității, senzației și confortului, toate accesoriile au fost concepute să economisească timp și să facă viața mai ușoară – nu numai atunci când faci bagajul, ci și pe parcursul călătoriei și chiar când te întorci acasă.

– Numește câteva dintre accesoriile din Colecția Vignale.– Am realizat o geantă, o geantă de călătorie, un portofel și o husă pentru telefonul mobil. Dar avem și o eșarfă din mătase, o cravată, o tavă și

căni de cafea. Fiecare piesă este șic, elegantă și din materiale de calitate superioară.

– Pentru geanta de călătorie Weekender ai primit premiul IF Design anul trecut. A fost o surpriză?– Pentru mine și pentru Ford! Pentru prima dată, Ford a câștigat acest prestigios premiu pentru un produs dedicat stilului de viață, nu pentru designul unei mașini sau pentru o aplicație tehnică pentru mașini. Premiul este o recompensă pentru toți cei care au creat geanta cu atâta mândrie și efort. Până la urmă, totul este fabricat manual.

– Ce caracteristici fizice de la Ford Mondeo Vignale se pot găsi în Weekender? – Partea laterală a genții are formă trapezoidală, un element cheie al conceptului. Dacă te uiți mai atent, poți să observi grila mașinii. Combinația caldă de culori deschise își are originea chiar în interiorul mașinii. Husele scaunelor din piele au margini închise la culoare, la fel ca geanta. Cusătura în formă de diamant de pe scaune este reprezentată în interiorul genții, dând impresia că despachetezi un cadou. Pentru cureaua de umăr, am folosit același material ca la centurile de siguranță ale mașinii.

Page 34: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

34 Ford Vignale R E V I S T A

PHILIPPE STARCK Designerul de produse

francez, Philippe Starck,

ale cărui lucrări pentru

Alessi au devenit celebre:

„Îmi place umorul din

lucrările lui.”

TADAO ANDOCelebrul arhitect japonez,

Tadao Ando: „ Proiectează

clădiri complet organice

și folosește din plin beton,

apă și bambus.”

HENRY MOORESculptorul englez, Henry

Moore: „Statuile lui masive

par atât de transparente.”

Inspirată de

Page 35: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 35

– Ești muzician. Crezi că „ai ascultat cu atenție” sunetul Ford Mondeo Vignale? – Sunetul blând care se aude atunci când se închide capota mi-a dat ideea să folosesc magneți pentru închiderea buzunarelor laterale. Scot același sunet atunci când se lipesc și am reușit să îi îmbrac în piele ca să îi ascund. Am vrut să nu am niciun metal lucios rece la exterior – ar fi fost un contrast prea mare cu senzația de căldură pe care o emană pielea aceasta exclusivistă. În final, magneții au sporit enorm funcționalitatea. Buzunarele laterale sunt atât de ușor de deschis și de închis – fără fermoare sau catarame zgomotoase. Datorită formei buzunarelor,

capetele fermoarului – cele mai urâte părți ale unei genți – sunt ascunse vederii.

– Designul a fost o provocare pentru creatori?– Erau foarte curioși să afle dacă va avea succes. Geanta este făcută din bucăți de piele relativ mari, ceea ce a făcut-o mai greu de modelat. Am vrut să tai materialul cât mai puțin posibil. În opinia mea, conferi o notă de eleganță unui lucru atunci când folosești material de calitate și lași valoarea să vorbească de la sine modificând materialul cât mai puțin. Numai așa poți să creezi un efect original și constant.

– Tu folosești geanta?– În fiecare zi; și nu mă port deloc cu mănuși cu ea. Ploaie, ninsoare – merge peste tot cu mine. Weekender este foarte încăpătoare și pielea este ușor de întreținut.

Page 36: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

36 Ford Vignale R E V I S T A

Orașul surprizelorOrașul de unde vine VignaleSunteți în căutare de arhitectură impresionantă, preparate senzaționale, plaje superbe și magazine? Valencia le are pe toate. Și, ca bonus, găzduiește una dintre cele mai impresionante uzine de producție Ford. Bine ați venit acasă la Ford Vignale!

Page 37: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 37

CĂLĂTORII CITADINE

Valencia este unul dintre cele mai vechi orașe din Spania și un mod plăcut de a-l explora

este de a descoperi istoria monumentelor sale arhitecturale și culturale. În Ciutat Vella (orașul vechi) distanța dintre obiectivele turistice este foarte mică și aici se pot găsi Plaza de la Virgen, amplasată în locul unui fost for roman de la 138 î.Hr., catedrala medievală și Bursa Mătăsii construită în secolul 15, unul dintre cele mai rafinate exemple de arhitectură gotică urbană și monument inclus în Patrimoniul Mondial. Peste drum de Bursa Mătăsii este Mercado Central. Este cea mai mare piață de produse proaspete din Europa și locul de unde locuitorii Valenciei încă se aprovizionează cu alimente. Standurile nesfârșite ticsite cu produse de sezon

impresionează însă numai pe jumătate. Cea care uimește este Clădirea în sine, un exemplu minunat al versiunii spaniole de Art Nouveau a anilor '20. Deasupra, vitralii și mozaicuri ornamentează cupola. Iar sucul proaspăt stors din portocale la barul din fața pieței este fantastic și el.

O arhitectură impresionantăDin orașul vechi se poate ajunge la Grădinile Turia. Această albie a râului Turia, deviat după inundațiile din anii '50, este acum un parc de 9 km în care localnicii vin să se relaxeze plimbându-se, alergând, dându-se cu skateboardul, mergând cu bicicleta sau pur și simplu pierzând timpul printre copaci, sculpturi și fântâni. Vă puteți

strecura oricând printre ei închiriind o bicicletă, pe care o puteți folosi mai târziu pentru a merge la plajă, unde vă puteți bucura de o baie şi o siestă de după-amiază târzie.

După ce cutreierați în lung și-n lat această minunată oază a tuturor anotimpurilor, vă loviți de prezentul și viitorul Valenciei întruchipate de ultramodernul Oraș al Artelor și Științei, care găzduiește un muzeu de știință interactiv, un cinematograf IMAX, un planetariu, o operă și cel mai mare acvariu din Europa – toate combinate într-un fenomen arhitectural de-a dreptul uimitor.

Page 38: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

38 Ford Vignale R E V I S T A

Page 39: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 39

Unde să înnoptați

Așa cum vă așteptați, Valencia are oferte pentru toate buzunarele. Iată câteva dintre cele mai bune pentru fiecare buget.

De lux Hotel Balneario Las Arenas este un resort de lux amplasat pe faleză. În iulie și august, pachetul Luxury Candle Massage include 90 de minute de relaxare la spa și un masaj de 80 de minute; totul pentru suma de 499 € de cameră pe noapte. www.hotelvalencialasarenas.com

Boutique Splendidul Hotel Caro îmbină elementele arhitecturale ale zidurilor cetăților arabe cu motivele contemporane și este amplasat perfect în centrul orașului, la o aruncătură de băț de cele mai importante obiective turistice. www.carohotel.com (site în spaniolă)

Pentru bugete limitate Există sute de locuri pentru bugete limitate, însă printre cele mai bune sunt Casual Hostel www.casualhotelvalencia.com, un hotel de familie amplasat într-o zonă rezidențială liniștită la 15 minute de centru, și Valencia Mindfulness Retreat, un han care oferă servicii desăvârșite; www.valenciamindfulnessretreat.org.

O zi plină cu delicii Valencia oferă neîncetat experiențe culinare. Începeți ziua la una dintre mesele disponibile în Plaza de la Virgen cu Café Bombon, o cafea tare cu lapte condensat originară din Valencia.

Cu siguranță nu puteți rata paella, iar mulți spun că cea adevărată se serveşte la Casa Roberto pe Maestro Gozalbo nr. 19, unde un prânz pentru doi este destul de convenabil. www.casaroberto.es (site în spaniolă)

Pentru ceva dulce de după-amiază, încercați combinația locală clasică de horchata (o băutură rece cremoasă foarte dulce) și farton (pișcoturi presărate cu zahăr).

Seara, care, evident, începe târziu în Spania, cartierul La Tassa vă stă la dispoziție cu zeci de restaurante specializate în tapas. Și dacă vi se face poftă de un aperitiv, nimic nu-i mai tare decât agua de Valencia (cava, tărie, zahăr și suc de portocale) dintr-un bar din Plaza del Negrito.

Page 40: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

40 Ford Vignale R E V I S T A

Page 41: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 41

La numai 20 de minute de centrul istoric al Valenciei se află una dintre cele mai importante uzine Ford nu numai pentru Europa, ci pentru toată lumea. Uzina Ford din Valencia are 8.000 de angajați, susține încă 26.000 de locuri de muncă locale și se spune că este responsabilă pentru peste 8% din puterea economică totală a Valenciei. Peste 11 milioane de mașini Ford au fost fabricate aici.

În 1973, Ford a cumpărat o livadă la marginea Valenciei și, exact 1.000 de zile mai târziu, când primul Fiesta a ieșit de pe linia de producție, a devenit primul producător auto american din Spania. Cererea a fost atât de mare la nivel local, încât în șase luni timpul de așteptare pentru un Ford Fiesta în Spania ajunsese să depășească un an.

În 2015, Ford a investit 2,3 miliarde de euro pentru a crește producția uzinei cu 40%. Printre investiții s-au numărat și numeroase inovații care au

transformat-o în una dintre cele mai avansate, flexibile, productive și ecologice uzine auto din lume.

Un nou Centru Vignale a fost, de asemenea, creat special pentru a oferi calitate la un alt nivel. Cu fiecare Ford Mondeo Vignale care trece printr-un alt proces de aprobare, în care experți calificați îl evaluează pe baza unor criterii clare, cum ar fi vopseaua și alinierea panourilor, cu ajutorul unui laser modern și al tehnologiilor cu cameră.

Timp de decenii, Escort, Orion, Ka, Focus și C-MAX au fost toate fabricate în uzina din Valencia. Astăzi, Mondeo, Kuga și Transit Connect – și da, Ford Mondeo Vignale – sunt produse aici. Și odată cu recenta extindere a operațiunilor Ford în Valencia putem să spunem că lista se va extinde cu siguranță în deceniile ce vor urma.

UZINA FORD DIN VALENCIA UN TRECUT BOGAT, UN VIITOR STRĂLUCIT

În căutarea culturii

Din toate muzeele excelente din Valencia, unul dintre preferatele noastre, IVAM (Institutul de Artă Modernă din Valencia), www.ivam.es, nu este numai o impresionantă galerie de artă, ci și un restaurant cu stele Michelin, La Sucursal, unu dintre cele mai rafinate din oraș. www.restaurantelasucursal.com

Feria de Julio Acest festival colosal se desfășoară la sfârșitul lunii iulie în toate locurile importante din oraș. Printre evenimentele importante se numără Bătălia Florilor din ultima duminică, precum și coridele, jocurile de artificii și opera uşoară Zarzuela www.visitvalencia.com/en/whats-on-offer-valencia/festivities/july-fair

Page 42: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

42 Ford Vignale R E V I S T A

INOVAȚIE ULTRAPERFORMANTĂ În următorii cinci ani, Ford va lansa 25 de modele noi în Europa. Unul dintre „nou veniți” este Ford Edge, un SUV high-tech de lux care vine să completeze Kuga și noul Ford EcoSport. Noul Ford Edge, în special, este echipat cu o varietate incredibilă de funcții avansate.

Page 43: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 43

LINIA DE SUV-URIFORD

INOVAȚIE ULTRAPERFORMANTĂ

Direcție adaptivăÎntr-un oraș aglomerat, vă doriți o mașină capabilă să vireze ușor și agil, nu? Însă pe autostradă, această ușurință vă poate păcăli. Pentru a avea câte puțin din fiecare, Ford introduce direcția adaptivă odată cu noul Ford Edge. Această tehnologie de

ultimă generație reduce rigiditatea direcției la viteze mici cu 30–40% și distanțele de frânare cu până la 10%. Ca bonus, vă ajută să duceți sau să scoateți mașina din locul de parcare mult mai ușor. D

eneg

are d

e res

pons

abili

tate

: Ace

astă

imag

ine n

u ilu

strea

ză sp

ecifi

cația

fina

lă U

E.

Page 44: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

44 Ford Vignale R E V I S T A

Parcare fără problemeNoul Ford Edge este echipat cu Sistem de asistență pentru unghiul mort (BLIS), care vă ajută să detectați vehiculele din unghiul mort atunci când ieșiți cu spatele din parcare (sau când schimbați banda). BLIS folosește Cross Traffic Alert pentru a vă ajuta să detectați vehiculele din apropiere atunci când mergeți cu spatele. Camera frontală cu vizualizare dublă cu unghi de 180 de grade a noului Ford Edge vă sare în ajutor atunci când ieșiți dintr-o parcare cu vizibilitate redusă și atunci când vă aflați în intersecții.

Prindeți centuraPasagerii de pe bancheta din spate (adesea copii) trebuie să se bucure de protecție maximă. Ford a descoperit o metodă novatoare de a pune capăt

vulnerabilității acestora în fața leziunilor pe care le pot suferi la cap, gât și torace: centura de siguranță gonflabilă. În mod normal, se folosește ca o centură tradițională, însă în situații de urgență ea se umflă cu aer pe toată lungimea de contact cu corpul, ceea ce ajută la creșterea suprafeței de distribuire a forței de ciocnire prin tot trunchiul pasagerului de până la cinci ori. Repartizarea presiunii pe o suprafață mai mare reduce posibilitatea de provocare a unor traumatisme grave.

Asistență non-stopA conduce noul Ford Edge este ca și cum ați avea patru ochi ațintiți la șosea, pentru că o varietate de tehnologii de asistență vă ajută să ridicați la maximum nivelul de siguranță. Sistemul novator de

Oprire activă în oraș vă ajută să preveniți coliziunile la viteză mică și reduce forța impactului la viteză mare. Senzorii montați la partea din față a mașinii scanează în permanență șoseaua. Atunci când este detectat un obstacol, sistemul de frânare se preîncarcă, pentru a maximiza reacția șoferului. Dacă șoferul nu reacționează, mașina activează frânele automat. Sistemul de menținere a benzii se activează atunci când vehiculul începe să iasă de pe bandă – moment în care volanul începe să vibreze pentru a avertiza șoferul. Dacă acesta nu reacționează, Sistemul de menținere a benzii aduce vehiculul înapoi în centrul benzii. Tempomatul adaptiv cu Avertizare frontală folosește un radar pentru a detecta viteza și mișcarea mașinilor din față, reducând sau accelerând automat în funcție de condițiile de trafic.

Page 45: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 45

Fără mâini şi la îndemână Atunci când vă întoarceţi la mașină încărcați cu bagaje sau cumpărături, Sistemul de deschidere fără mâini a portbagajului vă salvează. Este nevoie de o simplă mișcare ușoară cu piciorul sub bara de protecție din spate și ușa se deblochează (deja v-a recunoscut cheia din buzunar sau geantă) și se deschide automat. Și indiferent dacă vreți să sunați pe cineva, să vi se citească un mesaj, să folosiți sistemul audio sau să dați indicații sistemului de navigație, tot ce trebuie să faceți este să rostiți cuvântul și revoluționarul Ford SYNC 2 cu ecran tactil și control vocal se ocupă de restul.

Cheia inteligentăFord este cu un pas înaintea tendințelor atunci când vine vorba de încurajarea șofatului

responsabil atât prin inițiativa Ford Driving Skills for Life (pagina 9), cât și prin tehnologia sa. Ford MyKey le permite părinților să programeze cheia mașinii la un mod de conducere cu restricții. Folosirea centurilor de siguranță, limitarea vitezei și a volumului audio – toate pot fi setate de părinți, pentru a stimula obiceiuri sănătoase. Așadar, chiar dacă nu sunteți alături de copii, tot puteţi fi cu ochii pe ei.

Sunetul liniştiiTrei microfoane de mare precizie montate în habitaclul lui Ford Edge detectează și măsoară nivelul de zgomot al motorului. Acestea trimit în permanență semnale Sistemului de insonorizare activă, care apoi generează unde sonore opuse direcționate prin sistemul audio.

Den

egar

e de r

espo

nsab

ilita

te: A

ceas

tă im

agin

e nu

ilustr

ează

spec

ifica

ția fi

nală

UE.

Page 46: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

46 Ford Vignale R E V I S T A

Page 47: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 47

EdgeNoul Edge va fi disponibil în Europa în două variante de motorizare diesel TDCi 2,0 litri: 177 CP și 207 CP. Versiunea de 177 CP este echipată cu o transmisie manuală în șase trepte și dezvoltă un cuplu de 400 Nm. Ford Edge de 207 CP, în schimb, este prevăzut cu transmisie automată în șase trepte PowerShift și cu comenzi de schimbare a vitezelor și dezvoltă un cuplu de 450 Nm.

EcoSportFord EcoSport este un SUV celebru pentru compactitate, consum redus de combustibil și agilitate. De asemenea, oferă o combinație unică de spațiu, design modern și tehnologie inteligentă. Vine cu mai multe variante de motorizare, începând cu motorul pe benzină EcoBoost de 1,0 litri 123 CP – câștigătorul premiului Motorul Internațional al Anului.

KugaFord Kuga este un SUV de talie medie care a adus în Europa portbagajul cu deschidere fără mâini și a fost prima mașină echipată cu Tracțiune inteligentă pe patru roți de la Ford și Control la curbe. Dispune de cea mai ușoară capacitate de manevrare din clasa lui, care îi este asigurată de Controlul de cuplu variabil. Opțiunile de motorizare includ motorul pe benzină EcoBoost de 1,6 litri disponibil în două reglaje și două motoare diesel TDCi de 2,0 litri.

BUN VENIT ÎN FAMILIE

Odată cu lansarea noului Ford Edge, linia de SUV-uri Ford din Europa se extinde. Edge, Kuga și EcoSport au propriile calități incontestabile.

Atunci când are loc coliziunea dintre undă și contraundă, unda originală este anulată.

Nu ratați niciun semnNoul Ford Edge este echipat cu Sistem de recunoaștere a semnelor de circulație. O cameră montată în spatele oglinzilor retrovizoare detectează semnele de circulație care urmează

și le afișează pe un ecran color. Dacă depășiți limita de viteză, panoul se aprinde intermitent.

Putere divizatăNoul Ford Edge este echipat cu Tracțiune inteligentă pe patru roți cu Control de cuplu variabil și Control la curbe. Acest sistem împarte cuplul generat de angrenaj și îl trimite către axul

frontal și cel posterior. Divizarea exactă depinde de calea de virare detectată de sistem. Dacă sistemul „simte” că mașina este pe punctul de a vira prea devreme într-o curbă, roțile din spate primesc automat un cuplu mai mare pentru a readuce mașina la postura normală de virare.

Den

egar

e de r

espo

nsab

ilita

te: A

ceas

tă im

agin

e nu

ilustr

ează

spec

ifica

ția fi

nală

UE.

Page 48: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

48 Ford Vignale R E V I S T A

ORAȘUL NU DOARME NICIODATĂUrbanizarea reprezintă una dintre problemele deceniilor ce vor veni. Ne vom putea menține viața frumoasă și sănătoasă în orașe suprapopulate? Vă prezentăm cinci tendințe globale inspiratoare, care demonstrează că am început deja să ne adaptăm la o viață urbană schimbătoare.

Page 49: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 49

Cazare prin economie colaborativă Mașina, locul de parcare, casa și chiar vesela. Ne place să le împărțim, pentru că este mai economic și, adesea, mai comod. Dar mai important: este avantajos pentru ambele tabere. Atunci când casa dumneavoastră este goală pentru că sunteți plecați în concediu, Airbnb vă ajută să găsiți un rezident temporar care să plătească chiria în locul dumneavoastră. În medie, 425.000 de oameni din lume

folosesc această metodă în fiecare noapte.Deși popularitatea lui Airbnb ar putea duce în timp la scăderea numărului de hoteluri din orașe, o soluție care deja funcționează pentru a face orașele niște locuri mai plăcute este aceea de a împărți locul de parcare. De exemplu, Mobypark pune în legătură – prin propria aplicație – oameni care caută locuri de parcare cu persoane fizice și juridice care oferă unele nefolosite.Împărțirea mașinii reprezintă o modalitate

foarte utilă de a reduce numărul de mașini din centrul unui oraș. Ca parte din filosofia Smart Mobility, Ford a lansat propriul program în Germania. Ford Carsharing este primul program internațional de împrumut de mașină susținut de producător care încorporează reprezentanțele. Deja participă 39 de dealeri din 55 de orașe, cu peste 100 de centre.

TENDINȚE URBANE

Page 50: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

50 Ford Vignale R E V I S T A

Pe bicicletăAutorităților locale le place să împartă lucrurile cu noi. Inclusiv bicicletele. Programele de împrumut de bicicletă – sponsorizate de obicei de marile corporații – rulează deja în peste 165 de orașe din toată lumea. Lansate în orașe de top, ca New York (2013), Londra (2010), Paris (2007), Barcelona (2007) și Berlin (2003 și 2009), programele s-au dovedit a fi un adevărat succes. Ideea a fost preluată de la Amsterdam, unde programul a fost lansat în 1969, când numeroase biciclete au fost vopsite în alb și împărțite în tot orașul. Însă ciclismul nu are logică dacă nu există și piste sigure pentru bicicliști. La New York se construiește o pistă de ciclism extinsă în jurul Manhattanului. Câteva străzi ale aglomeratei insule au deja benzi separate pentru bicicliști. Ciclismul ar putea fi cea mai bună soluție împotriva aglomerării străzilor și poluării aerului. Recent, Ford și-a extins planul global Smart Mobility cu ajutorul unui nou experiment prin care studiază cum pot conlucra bicicletele electrice cu mașinile și cu transportul public, pentru a ajuta navetiştii să se deplaseze mai ușor și mai repede și pentru a ajuta companiile să lucreze în centre urbane.

Rămâneți la nivel localDeși producția de carne – creșterea animalelor contribuie cu 18% la emisiile de gaze cu efect de seră – reprezintă un pericol mai mic pentru climă decât transportarea cărnii, fiecare kilometru contează. Producerea alimentelor la nivel local – din fermă în farfurie – devine din ce în ce mai populară, ce-i drept și datorită câtorva scandaluri alimentare. În toată lumea, fermele urbane apar ca ciupercile după ploaie. În Chicago, în fostul cartier de ambalare a cărnurilor, The Plant funcționează încă din 2010. Această fermă urbană verticală produce ciuperci, este crescătorie de pește și își prepară propria bere – totul într-un sistem ecologic autonom.Urban Physic Garden (2011) din Londra este grădina unei comunități și este îngrijită de voluntari, care cresc o serie de plante medicinale exotice și pun semințe. În cealaltă parte a lumii, în Osaka, Japonia, o fermă urbană a fost construită pe acoperișul gării. Această „fermă din cer” le arată vizitatorilor ce înseamnă agricultura organică și cum cresc florile, plantele și legumele.

Fiți propriul dumneavoastră producătorImprimarea 3D a apărut în anii '80. Nebunia va începe atunci când va putea fi folosită și acasă la prețuri mici. În loc să comandăm un produs de pe un magazin online și să așteptăm să îl primim, îl vom imprima. Astfel, se va reduce numărul furnizorilor care intră în orașe pentru a livra bunuri de larg consum. Noii dumneavoastră blugi sau articolele vestimentare haute couture vor fi fabricate acasă. Imprimarea 3D depășește orice imaginație atunci când este folosită în scopuri medicale. Se fac cercetări cu privire la imprimarea nanomedicamentelor, a produselor farmaceutice și chiar a organelor, venelor și arterelor, pentru a fi folosite în operații.

Page 51: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 51

O casă în 24 de oreRoma nu a fost construită într-o zi. Dar ar fi putut fi dacă ar fi existat firma de construcții olandeză Heijmans. Noul prototip de casă propus este denumit ONE și este o casă prefabricată spațioasă pentru cei singuri, care se poate construi într-o singură zi. Deși deocamdată nu este o soluție foarte ieftină, ideea de a construi o casă în 24 de ore, cu bucătărie, baie, sufragerie, dormitor şi curte, poate ajuta în viitor la soluţionarea problemelor legate de lipsa de locuinţe din oraşele care se extind rapid. Primele 30 de case ONE vor fi lansate în Olanda în a doua jumătate a lui 2015.

Page 52: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

52 Ford Vignale R E V I S T A

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

32180 GANG 215x280 adv 20044B.indd 1 24-04-15 08:30

Page 53: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 53

TIMPUL ESTE DE PARTEA DUMNEAVOASTRĂDacă a întârzia intenționat nu este pe gustul dumneavoastră, iată câteva idei care vă ajută să economisiți timp, pentru a cutreiera Europa vara aceasta fără bătaie de cap și cu mai mult stil.

Împărțiți parcarea inteligentA ajunge într-un oraș înseamnă un lucru, însă a găsi un loc de parcare acolo unde aveți nevoie de el înseamnă cu totul altceva. Dar o idee nouă şi strălucită schimbă lucrurile complet. La fel ca toate ideile strălucite, este simplă: aplicația JustPark vă ajută să închiriați locul de parcare al unui rezident cât timp acesta nu îl folosește (sau să îl închiriați pe al dumneavoastră, pentru un câștig în plus pentru vacanță). Deocamdată se-ntâmplă la Londra, dar ia amploare rapid.

Pentru a găsi un loc de parcare în stil clasic, aplicația germană Parkopedia vă oferă cele mai bune opțiuni de parcare din milioane de locuri din 52 de țări.

O VARĂ CU STIL

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

MADE IN HOLLAND - Van der Gang Watches - P.O. Box 102 - 9100 AC Dokkum - T +31(0)519-820220 - E [email protected] - www.vandergangwatches.nl

Untitled-1.indd 1 02-09-11 09:13

VLIEGER 20044B

20044B

Wij zijn verheugd u mede te kunnen delen dat onze Vlieger 20044B is verkozen tot

het horloge van het jaar bij de European Watch of the Year verkiezing.

MADE IN HOLLAND

Telefoon +31(0)519-820220 - Mail: [email protected] - www.vandergangwatches.nl

��������

�������

32180 GANG 215x280 adv 20044B.indd 1 24-04-15 08:30

Page 54: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

54 Ford Vignale R E V I S T A

Orășean get-beget Oricine a încercat să se deplaseze prin orașele mari ale Europei știe că nu poți pierde prea mult timp negociind cu sistemul de transport. Dintre numeroasele aplicații menite să vă ajute să petreceți mai mult timp admirând obiectivele turistice și mai puțin căutându-le, Citymapper ni se pare cea mai bună. Vă spune cum să folosiți autobuzele, tramvaiele, metrourile, taxiurile, bicicletele, teleportarea, racheta propulsoare și catapultele pentru a ajunge cât mai repede și mai ieftin unde vă doriți. Oferta mereu în creştere include Berlin, Roma, Londra, Paris, Madrid, Barcelona, Milano, Manchester și Hamburg.

O plajă pentru o varăVă doriți să simțiți gustul verii, dar știți că o vacanță pe aceeași plajă nu o să vă încânte prea mult? Este timpul să mergeți în Croația, unde veți găsi cel puțin cinci festivaluri estivale care au loc pe plajă – de la Festivalul Hideout de pe minunata insulă Pag până la Festivalul Garden dedicat familiilor, care are loc la 120 km de-a lungul coastei, în orășelul Tisno.

Atât de puțin timp...City breakul: o idee grozavă, dificil de pus în practică. A profita la maximum de 48 de ore într-un oraș necunoscut este mai ușor de zis, decât de făcut, așa că orice aplicație care vă

Sfat util: Pentru a conduce pe unul dintre cele mai fascinante drumuri costiere din Europa, mergeți la festivaluri pe drumul de pe coasta Mării Adriatice, apoi continuați către Split și Dubrovnik.

ajută să porniți la drum hotărât face toți banii. TripAdvisor City Guides este extrem de util pentru că funcționează și offline (de exemplu, la metrou) și are chiar și hărți în care puteți identifica locul în care vă aflați fără a folosi date 3G/4G. Perfect dacă vreți să evitați terifiantele taxe de roaming.

Page 55: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

Ford Vignale R E V I S T A 55

Viața pe banda de viteză micăVara este și anotimpul momentelor în care părăsiți banda de viteză mare, porniți pe drumuri de țară, poposiți într-un loc idilic, deschideți coșul cu bunătăți, vă întindeți și... uitați de tot. A face un picnic perfect este o artă care merită să fie învățată, însă pe seriouseats.com găsiți sfaturi nu despre ce mâncare trebuie să aveți la dumneavoastră (deja știți ce vă place!), ci despre cum să împachetați eficient și să nu plecați de-acasă fără gadgeturile de care aveți nevoie pentru cea mai tare experiență culinară la drum. www.seriouseats.com/pack-your-picnic-basket-like-a-pro.html

Se închide poarta...Să recunoaștem: nici zborurile nu mai sunt ce-au fost. Dar când distanța este prea mare pentru a fi parcursă cu mașina, o aplicație bună pentru călătorii poate diminua neplăcerile. GateGuru este una dintre cele mai bune. Această aplicație gratuită oferă în timp real starea zborului, actualizări relevante și informații de la aeroport pe tot parcursul călătoriei, inclusiv la escală. Să sperăm că se va asigura că vechea mantră a companiilor aeriene „Vă dorim călătorie plăcută” nu va începe să sune ca o glumă proastă.

La metrouPentru a vă ajuta să vă descurcați în cea mai mare metropolă europeană, aplicația londoneză First off the Tube face ceva mai mult decât aplicațiile obișnuite de planificare a traseelor. Vă spune unde trebuie să stați pe fiecare peron de la metrou pentru a nu pierde timp stând la cozi și plimbându-vă de la un metrou la altul. Priviți cu amuzament din vagonul pe jumătate gol la turiștii care se înghesuie prin ușile întredeschise din următorul vagon.

Page 56: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

56 Ford Vignale R E V I S T A

Paza bună...Nu este chiar lucrul la care ați vrea să vă gândiți în concediu, dar adevărul este că, la fel ca toate lucrurile din viață, călătoriile implică și riscuri. Din fericire însă, tot ca celelalte lucruri din viață, o soluție simplă este suficientă pentru a elimina riscurile și, la fel de important, pentru a vă oferi siguranță.Așa că v-ar putea fi de ajutor aplicația Safety Map Worldwide, care vă dă sfaturi legate de traseele sigure din orașe și de zonele cu grad ridicat de infracționalitate pe care ar trebui să le evitați, bazându-se pe date de domeniu public și opinii de la utilizatori. De asemenea, simpla dar eficienta aplicație !Emergency! afișează numărul fiecărui serviciu de ambulanță din orice țară din lume. Să sperăm că nu veți fi nevoit să îl folosiți!

De ce aveți poftă? După o zi lungă pe drum, ajungeți în sfârșit la popasul mult așteptat. Seara abia s-a lăsat și în curând vă va fi foame. Ghidurile tradiționale sunt bune până la un punct, dar ce faceți dacă nu aveți aceleași preferințe cu autorul lor? Foursquare a devenit atât de popular pentru că ajunge să vă cunoască gusturile. Îi spuneți exact ce vă place și aplicația găsește restaurantele și barurile din zonă care vi se potrivesc.

O comunitate mare se asigură că recenziile utilizatorilor sunt tot timpul la zi cu informații despre locurile în care să mergeți – și pe care să le evitați.

Drumul cu mai puțini călătoriUn sistem de navigație vă poate duce din punctul A în punctul B, dar nu are sufletul unui șofer. De aceea cercetătorii Daniele Quercia și Luca Maria Aiello de la Yahoo! și Rossano Schifanella de la Universitatea din Torino lucrează la o aplicație hartă care folosește algoritmi care iau în considerare reacția emoțională a oamenilor la drum. Așa că puteți merge nu numai pe cel mai scurt sau mai ieftin drum, dar și pe cel mai captivant.

Însă până devine disponibilă, înainte de a porni la drum vara aceasta, de ce să nu vă inspirați din site-uri ca Wonderslist și Twistedsifter.com, care vă oferă o listă a celor mai frumoase trasee din Europa și din lume? De la Drumul Național Napoleon din Franța (exact după 200 de ani de la înființarea chiar de către Împărat) până la Drumul Trolilor din Norvegia și până la Inelul lui Kerry din Irlanda. Un lucru la care să visați data viitoare când stați la coadă așteptând un loc de parcare la supermarket.

www.wonderslist.com/10-most-scenic-drives-in-europe

www.twistedsifter.com/2013/03/roads-to-drive-before-you-die

D i v e r s i t y o f s t y l e

Folk by

1181_MA Holland_Residence No5_AW.indd 1 02/04/2015 09:06

Page 57: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

D i v e r s i t y o f s t y l e

Folk by

1181_MA Holland_Residence No5_AW.indd 1 02/04/2015 09:06

Page 58: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue
Page 59: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue
Page 60: Romanian Ford Vignale Magazine | Pre-Launch Issue

215215 3,5 107,5

R E V I S T A

BRAD PITT DINCOLO DE ECRANE

INTERVIU

PAGINA 20.REVISTA FORD VIGNALE

A sosit momentul să vă bucuraţi de lux.

Măiestrie, rafi nament și atenţie la detaliu,

combinate cu servicii personalizate rapide

concepute pentru dumneavoastră.

www.ford-vignale.com#FordVignale

67150_PEL_VIGNALE_RO_cover.indd 1 21-05-15 08:36