Presentatie LIF algemeen

14
L i f e s t y l e a d r e s s e n i n F r i es la n d w w w . l e v e n in f r i e s l a n d . c o m De leukste lifestyle adressen in Friesland! shoppen Proeven slapen Doen Alles over wat LIF voor jouw bedrijf kan gaan doen!

description

Presentatie van LIF; Leven in Friesland. Deze uitgave is voor algemeen gebruik om iedereen te informeren over wat LIF is en wat LIF voor iedereen kan doen!

Transcript of Presentatie LIF algemeen

Page 1: Presentatie LIF algemeen

Lifestyl

e

adressen in Frieslan

d

www.leveninfriesla

nd.c

om

De leukste lifestyle adressen in Friesland!

shoppen Proeven slapen Doen

Alles over wat LIF voor jouw bedrijf kan gaan doen!

Page 2: Presentatie LIF algemeen

Lifestyl

e a

dressen in Frieslan

d

www.leveninfriesla

nd.c

om

LIF - Leven in FrieslandWestermarwei 798501 TB JoureT. [email protected]

LIF is een initiatief van mij: Lotte Snelder.Met het idee Friesland eens flink op de kaart te zetten liep ik al een tijdje rond. Vanuit mijn passie voor win-kelen, varen, lezen en mijn liefde voor het goede in het leven is het idee ontstaan om Leven in Friesland vorm te gaan geven. Want in Friesland is het goed leven. Heel goed zelfs! En juist dat enthousiasme wilde ik overbrengen. Na veel brainstormen, naden-ken, overleggen, inspiratie opdoen, knippen en plakken, is LIF geboren en daar ben ik, als Friezin, best heel trots op.

Page 3: Presentatie LIF algemeen

Wat willen wij met LiF bereiken?Doel van LiF is ondernemers te laten samenwerken, immers samen staan wij sterk! We willen graag dat consumenten uit het (buiten)land zien hoe leuk Friesland is. Frie-sland heeft namelijk alles in huis om een heerlijke dag, weekend, week of vakantie te beleven. Door middel van deze site bundelen we deze locaties & plaatsen overzichtelijk aan elkaar in vorm van een etalage. Door het plaatsen van uitnodigende foto’s en ent-housiasmerende teksten willen wij consumenten stimuleren er zelf er op uit gaan en de sfeer te gaan proeven.Wanneer consumenten van digitale bezoekers, échte bezoekers worden, zullen zij zeker terugkomen op zowel de site als op de locatie! LiF ziet internet als een aanvulling, een extra middel om consumenten te bereiken. De ondernemer zal door eigen service, kennis, producten en diensten de consument ervan overtuigen vaker de locatie te bezoeken.

De site van LiFDe site is een presentatie van bijzondere Friese lokale ondernemers, geen ketens. Door een platform te creëren kun je als kleine ondernemer meedoen in een groter geheel. Je bereik wordt groter en je markt daardoor ook. Het succes en bekendheid van andere ondernemers wordt ook jouw succes.Alle ondernemingen in de etalage zullen met zorg samengesteld worden en moeten passen binnen de visie van LiF. LiF is onafhankelijk. Wij bepalen wie er op de site komt. Elke onderneming wordt op dezelfde manier gepresenteerd. Hierdoor krijg je een rustige, overzichtelijke site. De etalage is verdeeld in 4 thema’s. Shoppen, Slapen, Proeven en Doen.

Promotie LiFEen site is natuurlijk mooi, maar is niet genoeg. Nog belangrijker: hoe zorg je voor naamsbekendheid en vindbaarheid van de site. We besteden veel zorg aan de teksten die op de site gebruikt worden voor optimale zoekmachines- optimalisatie. Wanneer je con-tinu door zoekmachines opgepikt wordt, zullen consumenten die zoeken op woorden als: dagje uit, dagje weg, shoppen, Friesland, varen, eten, proeven, slapen, logeren, wei-land, boot, doen, LiF als resultaat krijgen.Tevens is de site volledig geschikt voor de mobiele telefoon en tablet. Tot slot zal de website op meerder manieren gekoppeld worden aan facebook zodat ook via die weg naamsbekendheid gegenereerd zal worden (èn bezoekers naar de site getrokken zullen worden).

Kaarten Op veel (toeristische) plekken en natuurlijk ook bij de LiF ondernemers komen A5 kaarten te liggen die consumenten mee kunnen nemen. Dit worden mooi ‘ansichtkaarten’ in de LiF stijl.

LiF ‘Stempel’ De deelnemende ondernemers ontvangen een sticker om op etalageraam of de deur te plak-ken. Hiermee geven ze aan dat ze een échte LiF onderneming zijn!Tevens ontvangen ondernemers deze ‘stempel’ als button die op hun site geplaatst kan worden. Consumenten kunnen dan op de LiF site komen via ondernemers. Hierdoor maak je gebruik van de door de LiF ondernemer opgebouwde klantenkring. Wat de samenwerking tussen ondernemers versterkt en vergroot.

LiF arrangementenOm samenwerking tussen ondernemers te stimuleren en voor de consumenten verrassende mogelijkheden in Friesland te presenteren, stelt LiF arrangementen samen. Deze zijn te boeken op de site van LiF. Belangrijk is dat deze arrangementen LiF waardig zijn en kwaliteit uitdragen.Ondernemers komen zelf met aanbod, maar ook in overleg met LiF en andere ondernemers kunnen we mooie combinaties maken.

Page 4: Presentatie LIF algemeen
Page 5: Presentatie LIF algemeen

Lifestyle adresse

n i

n F

rieslan

dww

w.l

evenin

friesland.com

Overige producten

Magazine Wanneer de website eenmaal online is, zullen we snel willen starten met het maken van het eerste (digitale) LiF magazine. Hierin zullen ondernemers gepresenteerd worden, zoals op de website, maar het magazine zal vooral een aanvulling zijn. We zullen de ondernemingen groter presenteren en redactionele stukken plaatsen. Ook komen hier bijvoorbeeld, favoriete producten, hapjes, locaties van derden in te staan.

Event LiF wil op een échte LiF locatie een verrassend event organiseren. Ondernemingen kunnen zich hier presenteren op een geheel eigen wijze. Op die manier kunnen consu-menten de sfeer van de ondernemingen live proeven.

Nieuwsbrief Consumenten kunnen zich op de website inschrijven voor een nieuwsbrief. Hierin komen nieuwtjes te staan omtrent LiF, Friesland en ondernemingen zoals nieuwe leden, acties en aanbiedingen. Per seizoen zal er een nieuwsbrief digitaal verspreid worden, tevens krijg je de mogelijkheid deze ook naar je eigen klantenkring te versturen.

Heb je interesse?Ben je na het zien van deze presentatie net zo enthousiast als wij geworden, word dan met je onderneming lid van LiF. Je kunt hiervoor het formulier invullen dat je in deze publicatie kunt vinden, deze scannen en mailen naar [email protected]. LiF neemt dan contact met je op. Past je onderneming bij LiF, dan zorgen we voor een mooie presentatie in onze etalage.

Page 6: Presentatie LIF algemeen
Page 7: Presentatie LIF algemeen
Page 8: Presentatie LIF algemeen

Zoeken op plaats

Bezoekers hebben ook de mogelijkheid te zoeken op plaats. Wanneer ze daar niet vinden wat ze zoeken krijgen ze suggesties voor leukeactiviteiten in de nabije omgeving van die plaats. Zo zorgen wij dat onze bezoekers altijd slagen en vinden wat ze zoeken in onze mooie provincie!

Page 9: Presentatie LIF algemeen
Page 10: Presentatie LIF algemeen
Page 11: Presentatie LIF algemeen
Page 12: Presentatie LIF algemeen

L

ifestyle adressen in F

r

ieslan

d

ww

w.l

e

veninfriesland.com

J

Page 13: Presentatie LIF algemeen

L

ifestyle adressen i

n F

rieslan

d

ww

w.l

even

infriesland.com

Page 14: Presentatie LIF algemeen

Fotografie: IMKA van fotografie Johan Brouwer. Tekst: Lotte Snelder en Esther van Opzeeland van Letterhuis.

Ontwerp:

Lifesty

le adressen in Friesla

nd

www.l

eveninfriesla

nd.c

om