Treball Barri Gòtic

of 7 /7
1 TREBALL: VISITA AL BARRI GÒTIC “Una passejada per l’art medieval” Data límit d’entrega del treball: Dilluns 18 de gener del 2010 Recorda que aquest treball es planteja per tots els alumnes de les aules 1 i que els vostres tutors prefereixen feu el treball en grup que de forma individual) Porta el dossier, un llapis o bolígraf per respondre a les preguntes i una càmera de fer fotos. * localitzeu aquesta vista del barri gòtic, feu una foto en color i enganxeu-la a sobre d’aquesta El Barri Gòtic de Barcelona uneix passat i present. Descobriu l’encant dels seus carrers, places, racons i edificis centenaris

Embed Size (px)

Transcript of Treball Barri Gòtic

TREBALL: VISITA AL BARRI GTIC Una passejada per lart medievalData lmit dentrega del treball: Dilluns 18 de gener del 2010 Recorda que aquest treball es planteja per tots els alumnes de les aules 1 i que els vostres tutors prefereixen feu el treball en grup que de forma individual) Porta el dossier, un llapis o bolgraf per respondre a les preguntes i una cmera de fer fotos.

* localitzeu aquesta vista del barri gtic, feu una foto en color i enganxeu-la a sobre daquesta

El Barri Gtic de Barcelona uneix passat i present. Descobriu lencant dels seus carrers, places, racons i edificis centenaris

1

QU HAS DE FER ALL:Abans de comenar litinerari:Barcelona desenvolup un paper fonamental a tota la conca Mediterrnia en lpoca gtica.Va ser en lpoca medieval un centre importantssim de comer a tota la Mediterrnia. Daquesta poca, els seglesXIII, XIV i XV, en queden molts testimonis a la ciutat. Si us perdeu pel Barri Gtic, hi podem reviure lambient de la Barcelona medieval, al volotant de la Catedral, del Palau Reial i dels edificis que avui encara sn seu de les institucions de govern: lAjuntament de Barcelona i el Palau de la Generalitat de Catalunya.

Iniciem litinerari i ens situem davant de la Catedral (Pla de la Seu)

Construda durant el segle XIV en la major part. s un edifici de tres naus desveltes lnies gtiques. El claustre es comunica amb la petita capella romnica de Santa Llcia.

Entra i observa... dona una volta per linterior i fixat en les columnes, els vitralls, les capelles, els arcs... Contesta:

1.- Comptem quantes escales hem de pujar per arribar-hi.

2.- En quin horari, la Catedral, est oberta al pblic?

3.- Entrant a la dreta, quina capella hi ha?

2

Accedeix al Claustre (per dins de la Catedral)El claustre, al qual se surt per una porta lateral situada prop de la sagristia, s encisador. Abans daccedir-hi, podem admirar els sepulcres del comte Ramon Berenguer el Vell i la seva dona Almods, impulsors de la primitiva catedral.

Fes una foto en color daquesta font i enganxa-la aqu

1.- Quina font hi trobem que dna nom a una popular llegenda catalana?

2.- Quantes aixetes t?

3.- Qu hi ha a la part de dalt de la font?

4.- Quins animals podem observar en el claustre?

5.- Al claustre trobem moltes grgoles, sabries explicar qu sn?

3

Des del claustre entra a la capella de Santa Llcia:

1.- Sabeu si existeix alguna dita catalana relacionada amb aquesta santa?

2.- s patrona dalgun ofici?

3.- Com es diu el carrer per on sortim de la capella?

4.- Quina fira podem trobar-hi en el mes de desembre?

Al sortir just davant de la capella ens trobem la Casa de lArdiaca. A lentrada hi trobemun petit pati amb una font i un arbre...1.- Quin arbre s?

2.- Compta les columnes que hi ha al pati.

Busca el carrer del Bisbe i quan arribis a la plaa Garriga i Bachs, agafa el carrer que surt a m dreta, carrer Montjuc del Bisbe i arribars a una plaa...A poques passes hi ha una plaa encisadora, dominada per una esglsia barroca dedicada al sant (1752). La faana encara es veu crivellada per senyals de metralla, perqu durant la Guerra Civil, el 30 de gener de 1938, hi va caure una bomba que va matar una vintena de nens que hi estaven refugiats.

4

1.- Com es diu la plaa?

2.- Qu hi ha al mig de la plaa?

3.- Quin museu hi ha?

Torna per on has vingut i pel mateix carrer del Bisbe que has deixat abans, et conduir a la plaa Sant Jaume..- A meitat del carrer del Bisbe trobem una construcci que permet comunicar els edificis dambds costats, qu s?

.- Qu representen les grgoles daquesta construcci?

Si has arribat a la plaa Sant Jaume, contesta:Testimoni de tots els grans esdeveniments de la vida ciutadana saixequen davant per davant les seus de dos institucions catalanes.

1.- Quins sn els dos edificis emblemtics que hi ha?

2.- Quines persones de seguretat hi trobem a la porta de cadascuna de les institucions?

Agafa el carrer de la Llibreteria (que s el primer a lesquerra), tomba a lesquerra pel carrer del Veguer i arribars a la plaa del Rei...

5

s presidida pel Palau Reial Major, conjunt dedificis que foren residncia reial, amb la faana flanquejada per la gran torre coneguda per Mirador del Rei Mart, obra del segle XVI. 1.- Quina esglsia trobem a la plaa?

2.- En aquesta plaa hi ha un museu, quin s?

DADES CONCRETES DE LA VISITA:Data de realitzaci:

Membres que composen el grup:

Qui ha organitzat el grup?

Ha vingut algun adult a acompanyar-vos? Qui?

Com has anat fins el Barri Gtic?

Qu tha semblat el recorregut?

Hauries canviat o afegit alguna cosa?

Qu s el que tha cridat ms latenci?6

Quant temps has dedicat a la visita?

Quin barri tagrada ms aquest o el teu? Justifica la teva resposta.

Enganxa una foto del grup presa en el barri gtic

7