Historia e Popullit Shqiptar Nga Shum« Aspekte - 38 Dokumente Brenda (History of Albania)

download Historia e Popullit Shqiptar Nga Shum« Aspekte - 38 Dokumente Brenda (History of Albania)

If you can't read please download the document

 • date post

  14-Nov-2014
 • Category

  Documents

 • view

  653
 • download

  18

Embed Size (px)

description

Pasi të zbritet nga këtu ja ky prezantim i pazakonnshëm përmbanë brenda 38 dokumente mbi Historinë e Popullit Shqiptar dhe ato hapen me një të klikuar mbi to.

Transcript of Historia e Popullit Shqiptar Nga Shum« Aspekte - 38 Dokumente Brenda (History of Albania)

Mbledhur nga: marjandodaj@msn.com

Vazhdo te shigjeta:Click at this point

Historia e Popullit Shqiptar

PrmbajtjaFaqe 1. Ilirt Faqe 2. Mesjeta shqiptare Faqe 3. Shqipria nn sundimin osman Faqe 4. Rilindja kombtare

Faqe 5. Rilindja kombtare - vazhdimFaqe 6. Flamuri, Gjuha Shqipe dhe Historia e Sknderbeut shkurtimisht

Mbledhur nga: marjandodaj@msn.com

Ilirt1. LINDJA DHE FORMIMI I BASHKESISE PRIMITIVE 2. SHTHURJA E BASHKESISE PRIMITIVE - ILIRET

3. SHTETET ILIRE4. SHTETI I EPIRIT 5. SHTETI ILIR 6. MBRETERIA E DARDANISE 7. QENDRESA E ILIREVE KUNDER PUSHTUESVE ROMAKE 8. ILIRIA NE PERIUDHEN E ZGJERIMIT DHE TE RENIES SE PERANDORISE ROMAKE

Mbledhur nga: marjandodaj@msn.com

Mesjeta Shqiptare1. SHQIPRIA GJAT SHEKUJVE T MESJETS

2.

SHQIPRIA MIDIS BIZANTIT DHE PERNDIMIT (SHEK. XI - XIV)

3.

FUNDI I SUNDIMEVE T HUAJA. FORMACIONET SHTETRORE SHQIPTARE N SHEK. XIV - FILLIMI I SHEK. XV

4. 5.

SHOQRIA SHQIPTARE DHE KULTURA N MESJET SHQIPRIA PRBALL PUSHTIMIT OSMAN (1385 - 1443)

6.

SHQIPRIA N KOHN E GJERGJ KASTRIOTIT-SKNDERBEUT (1443 - 1468)

7.

PRPJEKJET PR RIMKMBJEN E SHTETIT SHQIPTAR. RNDSIA E EPOKS S GJERGJ KASTRIOTIT SKNDERBEUT (1468 - 1506)

Mbledhur nga: marjandodaj@msn.com

Shqipria nn sundimin Osman1. ZHVILLIMI EKONOMIK I TOKAVE SHQIPTARE

2.

JETA POLITIKE N TROJET SHQIPTARE. KRYENGRITJET E ARMATOSURA (SHEK. XVI MESI I SHEK. XVIII)

3.

.PRHAPJA E FES ISLAME(SHEK. XV - XIX)

4.

PASHALLQET E MDHA SHQIPTARE (1771 - 1831)

5.

KULTURA DHE ARSIMI N SHEK. XVI-XVIII

Mbledhur nga: marjandodaj@msn.com

Rilindja Kombtare1. 2. ZHVILLIMI EKONOMIK DHE SHOQROR I SHQIPRIS LVIZJA KOMBTARE SHQIPTARE N VITET 30-70

3.

MENDIMI POLITIK DHE KULTURA KOMBTARE

4.

LIDHJA SHQIPTARE E PRIZRENIT (1878 - 1881)

5.

ZHVILLIMI I LVIZJES KOMBTARE N SHQIPRI

6.

NGRITJA E LVIZJES KOMBTARE N VITET 1896-1900. LIDHJA SHQIPTARE E PEJS (1899-1900)

7.

RRITJA E LVIZJES KOMBTARE N SHQIPRI N VITET 1901-1908

Mbledhur nga: marjandodaj@msn.com

Rilindja Kombtare - Vazhdim8. 9. ZHVILLIMI I IDEOLOGJIS DHE I KULTURS S RILINDJES KOMBTARE (VITET 80 T SHEK. XIX - 1912) LVIZJA POLITIKE KULTURORE N SHQIPRI PAS SHPALLJES S KUSHTETUTS TURKE (1908 1910) KRYENGRITJA E KOSOVS E VITIT 1910

10.

11.

KRYENGRITJA N MALSIN E MBISHKODRS ( 1911 ) KRYENGRITJA E PRGJITHSHME E VITIT 1912. SHPALLJA E PAVARSIS S SHQIPRIS

12.

13.

SHPALLJA E PAVARSIS S SHQIPRIS

Mbledhur nga: marjandodaj@msn.com

Flamuri, Gjuha Shqipe dhe Sknderbeu

Flamuri Shqiptar

Gjuha Shqipe

Historia e Sknderbeut - shkurtimishtMbledhur nga: marjandodaj@msn.com