Brode na bijeli

Brode na bijeli
Brode na bijeli
Brode na bijeli
Brode na bijeli
Brode na bijeli
download Brode na bijeli

of 5

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  237
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Knjižica koja prati CD koji sadrži skladbu "Brode naš bijeli" i promotivni video Sveučilišta u Rijeci

Transcript of Brode na bijeli

 • BRODE NAS BIJELI...

  Studiranje na Sveuilitu u Rijeci u pjesmi i slici

 • NASE JE SVEUCILISTE...Samo takvo sveuilite moe biti inovativno, kreativno, izvrsno,a istodobnosolidarno i sigurno.

  to Vama mogu znaiti ove vrijednosti? Kultura kvalitete koja se njeguje na Sveuilitu u Rijeci jami izvrsnost nastave, studijskih i popratnih programa i projekata. Osiguranjekvalitete nastave i studentskog standardaza nas predstavlja temelj napretka i razvoja akademske zajednice. Kreativnostu stvaranju i provedbi novih ideja i koncepata na Sveuilitu u Rijeci ostvaruje se kroz najvii stupanj sudjelovanja studenta u odluivanju, unapreivanju i stvaranju sustava unutar kojeg ue i razvijaju svoje sposobnosti.Udruivanjempojedinanih talenata, izvrsnosti i kreativnosti sa strunim vodstvom profesora i izvrsnim uvjetima, mladim se ljudima omoguava da svoju energiju i znanje ugrade u nove i drugaije ideje i projekteza dobrobit njih samih, ali i za napredak zajednice u kojoj ive i rade. Sigurnostje preduvjet razvoja kreativnosti i izvrsnosti. Na Sveuilitu u Rijeci brinemo da se svaki student i studentica osjeaju sigurno: sigurno u ostvarivanju svojihstudentskih prava, sigurno u slobodnom iskazivanju osobitihtalenata, sigurno pri dobivanju profesionalne, strune i druge pomoi i potpore kada je zatrebaju. Na Sveuilitu njegujemo solidarnost kao vrijednost bez koje nema razvoja istinske kompetitivnosti. Briga za druge, tolerancija i otvorenost uma preduvjet su nadmetanja u idejama. Ovo su vrijednosti kojima svim naim novim studentima izraavamo dobrodolicu na Sveuilite u Rijeci. Jo smo mladi, tek smo krenuli na put ostvarenja svojih zacrtanih ciljeva, a za to nam treba Vaa pomo. Novi mladi umovi i srca koja e svojim sudjelovanjem u sveuilinom razvoju i napretku, usvajanjem znanja, njegovom primjenom te brojnim idejama, nastaviti trk naega Sveuilita prema najboljim europskim i svjetskim sveuilitima. Postanite dio nas, pridruite nam se!

  Studenti Sveuilita u Rijeci

  I ZATO...Pjesma Brode na bijeli himnikoga je karaktera, no ipak to nije himna u klasinome smislu rijei. Rije je o djelu koje, sluei se Rijeanima bliskom metaforikom mora, brodova i plovidbe, na oputen i sasvim neformalan nain opisuje vrijednosti ivljenja i uenja na Sveuilitu u Rijeci - tek izdaleko evocirajui sveane tonove klasine skladbe De brevitate vitae (poznatije po svojem poetnome stihu koji glasi Gaudeaumus igitur).

  Spoj klasinog i modernog u ovoj pjesmi predstavlja spoj upravo onih vrijednosti koje ine Sveuilite u Rijeci jedinstvenim na hrvatskim prostorima. Sveuilite je to koje je posveeno ciljevima znanstvene i nastavne izvrsnosti i koje rigorozno i beskompromisno ustraje u njihovu pronaanju, no istovremeno to je i otvorena, budunosno orijentirana i socijalno osjetljiva ustanova koja prigrljuje vrijednosti novoga vremena u svakome trenutku oslukujui bilo svojih studenata njihove probleme, afinitete, interese, ideje... Integrirajuisve te vrijednosti u svoju svakodnevicu, Sveuilite u Rijeci kontinuirano njeguje sve oblike zajednitva koji mogu osnaiti takvu zahtjevnu i nadasve nadahnjujuu akademsku misiju.

  ...nadahnuti stimulativnim ozrajem u kojemu djelujemo, kreirali smo pjesmu koja odraava nae vrijednosti:pjesmu sveuilinog zajednitva!

  ...zajednica ija je temeljna vrijednost povezanost studenata, profesora i ostalih zaposlenika...

 • RAZVILI SMO JEDRABrode na bijeliTekst: Marina abrajecGlazba i aranman: Olja DeiReija: Branimir RogoznjanIzvedba: solisti i glazbenici kole modernog pjevan-ja i sviranja Studio Maraton Mateo Resman, Sandra Vagaja, Dino Ivelja, Sandro Legan, Stefan egulja, frontmeni sastava DNA: Ana Cerovac i Daniel Jurievi, Vokalna skupina Octachord i Pjevaki zbor mladih Josip Kaplan U realizaciji video spota sudjelovali: rektor sveuilita u Rijeci prof. dr. sc. Pero Luin, prof. dr. sc. Sanja Tatalovi Vorkapi Uiteljski fakultet i prof. dr. sc. Marina Biti Filozofski fakultet u Rijeci Glazbeni producent: Olja Dei, Studio Maraton. Snimano na jedrenjaku Bente Dorte te na lokacijama Sveuilita u Rijeci Produkcija: Multiart centar, 2012.

  Video UniRiPomotivni video sastavni je dio Smotre Sveuilita u Rijeci i djelo je samih studenata (web i video produkcija: Bura znanja; koordinacija i sadraj SZSuR), kao i ukupna prezentacija sveuilinih sastavnica dostupna na stranicama Sveuilita u Rijeci, na web adresi smotra.uniri.hr.

  Na naslovnici omota, s lijeva na desno: Sandra Vagaja, Daniel Jurievi, Ana Cerovac i Mateo Resman na jedrenjaku Bente Dorte

  ZAPLOVILI...

 • Budni rairenih oiju, a ipak prepuni sanjaeljni plovidbe, leta; eljni otkria i znanja Putnici smo i posada sveuilinoga brodaKlizimo - djeca nebeskog svoda:

  Gaudeamus igitur iuvenes dum sumus

  Jedra razvili smo! Krila! Al pitanja imamo more!Budunost nas mami. Ima li odgovore?Kako drati krmu i usmjeriti pramac?Kako vladati vjetrom, a sauvati pravac?

  Pereat tristitia, pereant osores.

  Zajedno svladajmo prepreke, ljute i crne olujeUz pjesmu to ori se puinom, neka i svemir nas ujeSlijedimo svoju viziju, za plovidbu novu smo roeni

  elimo, uimo ivjeti, srcem i razumom voeni.

  Vivat membrum quodlibet; vivat membra quaelibet

  Brod treba sigurno stii, isplovit iz opasnih vodaRektorska dunost je bdjeti nad sigurnou broda:Na brod pulsira i die, nau sudbinu dijeli.Uplovi u ivot, brode na bijeli.

  Quivis antiburschius atque irrisores Zajedno svladajmo prepreke, ljute icrne olujeUz pjesmu to ori se puinom, neka i svemir nas ujeSlijedimo svoju viziju, za plovidbu novu smo roeni

  elimo, uimo ivjeti, srcem i razumom voeni.

  Vivat membrum quodlibet; vivat membra quaelibet

 • MEBRUM

  VIVAT

  QUODLIBET

  MEBRUM

  VIVAT

  QUODLIBET

  MEBRA

  VIVAT

  QUAELIBET