Proiect Halloween 2014

of 15

 • date post

  03-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  6
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Halloween

Transcript of Proiect Halloween 2014

COALA GIMNAZIAL CLNIC

Proiect educational

Petrecere de Halloween

DIRECTOR, RESPONSABIL, PROF. POPESCU MARIA-MARIANA PROF.INV.PRIMAR ALBULESCU ACNANA LELIA

30 - OCTOMBRIE -2015Argument: Activitatea extracurricular este parte integranta a demersului didactic , venind sa defineasca sfera educationala prin proiecte, grupuri tinta, parteneriate, finantari, obiective clar definite, evaluari si diseminari ale informatiilor, menite sa contureze profilurile culturale ale prescolarilo, sa deschida porti spre educatia permanenta. Dimensiunea europeana a invatamantului romanesc, presupune o disponibilitate si o mobilitate crescuta a cadrului didactic, o ancorare realista in contextul economic actual, in centrarea intregii sale activitati pe elevul de azi. La varsta aceasta, copiii sunt foarte receptivi la ce li se arata cu ajutorul imaginilor sau a substitutelor (prezenta concretului n orice tip de activitate este absolut indispensabil). Rolul invatatoarei (dar i al familiei) este acela de a oferi n mod gradat si in acord cu particularitatile de varsta, cunostinte necesare care motiveaza conduitele si normele eco-civice, sa creeze si sa organizeze activitati educative stimulative. Ceteanul de maine, parte integranta a unei comunitati locale , nationale dar si europene. Intrucat nu putem stavili progresul si avalansa de informatie caracteristica evolutiei societatii umane si secolului in care traim,este necesar ca informatiile noi sa fie asimilate corespunzator ,ducand la formarea armonioasa a personalitatii elevilor. In acest sens am propus elevilor activitatea extracuriculara "PETRECERE DE HALLOWEEN care intentioneaza sa inlature prejudecata ca Halloween este o sarbatoare americana si ca nu se incadreaza in peisajul cultural romanesc. Superstitiile se regasesc in orice cadru cultural ,in variate forme.Pentru a combate pericolul imitatiei si asimilarii gresite a formelor fara fond,ne-am propus sa acordam atentie acestui eveniment,stimuland capacitatile creative ,intelectuale si afective ale elevilor prin diferite activitati . Scopul proiectului: Activitatea are drept scop intelegerea adecvata a semnificatiei sarbatorii de Halloween, o sarbatoare controversata in spatiul traditional si cultural romanesti

Resursele proiectului:Umane: elevi, cadre didactice, parinti.Materiale: calculator, foi gumate, carioci, acuarele pentru face painting, imprimant, costume, dovleci-felinar,diplome, etc.Informaionale: site-uri, reviste, cri, emisiuni TV, etc.Financiare: autofinanareParteneriale: - parintii. Obiective specifice: Dobndirea de ctre scolari de cunotine cu privire la originea srbtorii de Halloween; vechi legende, simboluri, culori, tradiii si obiceiuri ale copiilor, costumaii, jocuri i cntece specifice; Aplicarea cunotinelor dobndite la orele de limba englez, prin interpretarea de poezii i cntece de Halloween; Folosirea imaginaiei copiilor, n crearea de decoruri specifice srbtorii i costumelor de carnaval; Stimularea spiritului de competiie, prin participarea la jocuri i concursuri;Durata de desfurare: o ziGrup int: elevii clasei a CP-IIBeneficiari direci: elevii clasei CP- II , parintiMijloace de utilizare: conversaia, exerciii practice, expunerea,povestirea, activiti interactive, expoziii, etc.

Nr.crt.Denumirea activitatiiDesfasurarea activitatiiLoc de desfasurareData Responsabil

I. INFORMAREA ELEVILOR Activitatea are drept scop intelegerea adecvata a semnificatiei sarbatorii de Halloween, o sarbatoare controversata in spatiul traditional si cultural romanestiSa cunoastem despre obiceiurile altor popoare Ce este Halloween? Cum se sarbatoreste?

*Elevilor le sunt prezentate pe scurt informaii despre aceast zi. prezentare imagini ppt. Povestea de Halloween

Sala de clasa

30.oct. 2015Prof.inv.primar Albulescu Acnana Lelia

Parintii implicati

II. PREZENTAREA ACTIVITATII

Confectionare masti,siluete fantome si alte obiecte de Halloween Sculptare dovleci Petrecere de Halloween , in costume specifice Halloween-ului -Dansul pinguinului Jocuri distractive (fete-biei) Telefonul fr fir, Portretul, Oglinda ntreceri Balonul zburtor

Sala de clasa

30.oct. 2015Prof.inv.primar Albulescu Acnana Lelia

Parintii implicati

III. DESFASURAREA ACTIVITATII (JOCURILOR-INTRECERILOR)

Telefonul fr fir Elevii din cele trei grupe sunt aezai n linie. Primului copil i se spune la ureche un cuvnt, el transmindu-l urmtorului coleg. Ultimul copil scrie cuvntul pe foaie. Ctig echipa care a terminat prima i a transmis corect cuvntul iniial.

Portretul Din fiecare grup se alege cte un reprezentant, care ve trebui s-i deseneze chipul, n timp ce e legat la ochi. Coechipierii au voie s-l ghideze. Cel mai corect cu putin portret va fi premiat cu o mutri.

Oglinda - Cte doi elevi particip la joc. Unul este omul, care face micri diferite, iar cellalt este imaginea din oglind, care trebuie s imite ct mai fidel micrile. Ctigtorul primete pe panou o oglind.

Balonul zburtor Cine ine fulgul sus? Reprezentantul fiecrei grupe trebuie s in prin suflare un fulg n aer ct mai mult timp. (pan)

Sala de clasa

30.oct. 2015Prof.inv.primar Albulescu Acnana Lelia

Parintii implicati

IV. EVALUAREA ACTIVITATII

Acordarea de diplome i mici premii elevilor, dup discutarea reuitei activitii si realizarea de fotografii si filmari, care vor fi expuse si realizandu-se un album.Sala de clasa30.oct. 2015Prof.inv.primar Albulescu Acnana Lelia

Parintii implicati

Raport de activitate

Denumirea activitii : Petrecere de HalloweenData : 30.10.2015Participani : elevii clasei a CP-II a Locul desfurrii : sala de clasForma de desfurare : concurs (pe grupe), jocuri distractive, ntreceriObiective: - s coopereze n cadrul grupului; s manifeste iniiativ personal n prezentarea obiectelor realizate; s semnaleze prin replici adecvate nelegerea mesajului interlocutorului; s aplice cunotinele nsuite n completarea fielor, jocurilor;

Desfurarea activitii

I. INFORMAREA ELEVILOR Activitatea are drept scop intelegerea adecvata a semnificatiei sarbatorii de Halloween, o sarbatoare controversata in spatiul traditional si cultural romanestiSa cunoastem despre obiceiurile altor popoare Ce este Halloween? Cum se sarbatoreste?

*Elevilor le sunt prezentate pe scurt informaii despre aceast zi. prezentare imagini ppt. Povestea de Halloween

II. PREZENTAREA ACTIVITATIIConfectionare masti,siluete fantome si alte obiecte de Halloween Sculptare dovleci Petrecere de Halloween , in costume specifice Halloween-ului -Dansul pinguinului Jocuri distractive (fete-biei) Telefonul fr fir, Portretul, Oglinda ntreceri Balonul zburtor

III. DESFASURAREA ACTIVITATILOR

Telefonul fr fir Elevii din cele trei grupe sunt aezai n linie. Primului copil i se spune la ureche un cuvnt, el transmindu-l urmtorului coleg. Ultimul copil scrie cuvntul pe foaie. Ctig echipa care a terminat prima i a transmis corect cuvntul iniial.Portretul Din fiecare grup se alege cte un reprezentant, care ve trebui s-i deseneze chipul, n timp ce e legat la ochi. Coechipierii au voie s-l ghideze. Cel mai corect cu putin portret va fi premiat cu o mutri.Oglinda - Cte doi elevi particip la joc. Unul este omul, care face micri diferite, iar cellalt este imaginea din oglind, care trebuie s imite ct mai fidel micrile. Ctigtorul primete pe panou o oglind.Balonul zburtor Cine ine fulgul sus? Reprezentantul fiecrei grupe trebuie s in prin suflare un fulg n aer ct mai mult timp. (pan)

IV. EVALUAREA ACTIVITATII Acordarea de diplome i mici premii elevilor, dup discutarea reuitei activitii si realizarea de fotografii si filmari, care vor fi expuse si realizandu-se un album.

Anexe Poveste de Halloween A fost odat ca niciodat, c de n-ar fi nu s-ar povesti, o feti. Ea era asculttoare i nu ieea niciodat din cuvntul prinilor si.ntr-una din zile le-a spus printilor ei: - Am auzit multe despre o vrjitoare btrn i-mi doresc foarte mult s merg s o vd! Oamenii spun c are o cas mare i plin de lucruri minunate!- Vrjitoarea este o btrn viclean care svrete o multime de fapte pgne, dac o s te duci s o vezi nu mai eti copilul nostru!Fetia nu a ascultat cuvintele prinilor i s-a dus s o vad pe vrjitoare. Btrn a ntmpinat-o ntrebnd-o de ce este suprat. Fetia i-a raspuns:- M-am speriat pentru c am vzut un om negru n dreptul scrilor casei tale.- Era un miner, i-a rspuns btrn.- Apoi am vzut un om verde!- Era vntorul, i-a replicat ea.- A urmat un om rou, i-a zis fetia!- Acela era mcelarul!- Dar cel mai mult m-a nfricoat, a spus fetia, momentul n care am privit pe fereastr i am vzut o creatur cu o faa ciudat mbrcat in hainele tale!- Asta nseamn c ai vzut adevrata fa a vrjitoarei! Pe tine te-am ateptat timp ndelungat pentru a primi lumina de care aveam nevoie!i spunnd acestea, vrjitoarea a preschimbat-o pe feti ntr-un copac i a bgat-o la foc! Dup ce copacul s-a fcut scrum, btrna s-a aezat lng vatr i s-a nclzit spunnd:- Ce bine m simt! Focul nu a mai fost aa puternic de mult timp!

PAIANJEN

DOVLEAC