Murexin m±gyanta padl³bevonati rendszerek

download Murexin m±gyanta padl³bevonati rendszerek

of 24

 • date post

  02-Feb-2017
 • Category

  Documents

 • view

  230
 • download

  3

Embed Size (px)

Transcript of Murexin m±gyanta padl³bevonati rendszerek

 • Kapcsoljon a Murexin mgyanta padlbevonati rendszerekre!A Murexin padlbevonatok a legmagasabb mechanikai s kmiai terhelhetsgmellett garantljk az egyedi, kreatv sznvlasztkot is.

 • 2

  Kapcsoljon a Murexin mgyantapadlbevonati rendszerekre.A Murexin Kft. tbb ves piaci tapasztalattal rendelkezik az epoxigyantaktanyag aljzatok tern. Ezrt szeretnnk nnek egy kis ttekintst nyjtani a sokoldal felhasznlsi lehetsgekrl s kialaktsi eljrsokrl.

  Die Murexin Produktpalette deckt den gesamten Bereich der Betoninstandsetzung ab. Das Sortiment reicht vonPassivierung der Bewhrungen bis hin zu CO2-Sperren vonfertigen Oberflchen.

  > Wiederherstellung der ursprnglichen Oberflche durch Auffttern der Fehlstellen

  > Schutz gegen Frost- und Tausalzbeanspruchung > Verstrkung von Bauteilen> Optimaler Schutz vor Korrosion bei

  Stahlbetonbauteilen

  Murexin padlbevonatok> Alapozs, kiegyenlt rteg, habarcsrteg

  > Bevonatok ipari kvetelmnyekhez- impregnls, vkonybevonat, struktrakialakts

  s kvarchomok beszrs- bevonatok:

  epoxi s PU bevonatok fedbevonat nlkl, illetve fedbevonattal- hengerelhet s nterl bevonatok

  > Bevonatok specilis kvetelmnyekhez- vezetkpes rendszer- klnleges alapfelletek (aszfalt)- pratereszt rendszer

  > Sznezs s dekoratv rendszerek- nagy sznvlasztk a padlbevonatokhoz- ksznyeg

  A Murexin kivl minsg termkeket knl extrm ignybevtelekre, pldul nagy terhelseknek kitettgyrtcsarnokokban, vegyi zemekben, ahol savllbevonat szksges, vagy krhzi mtkben, melyeknekknnyen tisztthataknak kell lennik.

  Kreatv szempontbl vgtelen lehetsgeket nyjt az epoxi-padlbe-vonatok alkalmazsa. A klnbz sznrnyalat PVC beszrchipseksegtsgvel klnfle mintafelletek kszthetk el. gy a Murexinepoxi padlbevonatok nem csak az iparban, hanem mvszeti- skulturlis terleteken is kivlan alkalmazhatak.

  Cgnk a sznkrtyban szerepl sznek szles vlasztkban knljaaz epoxi padlbevonatait.

  A klnbz kvetelmnyek miatt nem csak sima, hanem rdes fel-let padlbevonati rendszerek is rendelkezsre llnak, gy biztostvaaz abszolt csszsmentessget.

  A kvetelmnyektl fggen klnbz padlbevonati rendszerekjavasolhatak, gy partnereink cljainak leginkbb megfelel rendszer-termket tudunk szlltani. Ez a prospektus csak egy kis ttekintstnyjt nnek a Murexin padlbevonati rendszerek knlatbl.

  Tovbbi informcit a www.murexin.hu oldalon tall.

 • 3

  sgektl. Mivel az utbbiakat fkpp gyalogos terhels ri, itt knyel-mes, lpshangszigetel s meleg padlrendszerek hasznlatt java-soljuk, melyek egyttal nagyon eszttikusak is.

  Semleges szag

  A burkolknl s a felhasznlknl fellp allergisreakcik gyakori kivlt okai a mgyanta bevonatokban

  tallhat illkony, gyakran szagtalan intenzv szerves sszetevk.Ezrt inkbb a semleges szag termkek hasznlata javasolt, melyek nem tartalmaznak szerves alkotelemeket (VOC).

  Hvezet kpessg

  A hvezet kpessg az ptanyagok azon kpess-ge, amellyel a ht vezetik. Fgg az idjrstl, a ned-

  vessgtartalomtl s nmely szigetelanyagoknl az regedstl is.Minl kisebb a hvezet kpessg, annl jobb a hszigetels.

  Sznvlasztk

  Minden szn bizonyos hatst gyakorol a megfigyeljre,ami az adott sznre jellemz. Ez a hats az egyes embe-

  reknl eltr lehet, ezltal klnbzkppen befolysolhatja a viselke-dsket s a kzrzetket. Ezeket a hatsokat figyelembe kell vennia padlburkolatok kialaktsakor. Mgyanta padlbevonataink RAL sNCS sznrnyalatokban kaphatk.

  Tisztts s pols

  Az egyszer tisztts alatt ltalban azt rtjk, hogy a szennyezdsek szraz- vagy nedves tiszttssal elt-

  volthatk. Azrt, hogy a Murexin padlbevonatok minl tovbbmegrizzk eszttikus megjelensket, a Murexin tisztt s polprog-ram alkalmazst javasoljuk.

  Kmiai ellenll kpessg

  Egy ipari zemben a padlnak minden egyes vegyszer-rel szemben ellenllnak kell lennie. Ebbl kifolylag a

  lehetsges kmiai reakcik kvetkezmnyeivel is tisztban kell lenni.Ezen fell minden olyan lehetsges terleten, ahol vegyszerkimlselfordulhat, az idjrsi viszonyokat is figyelembe kell venni.

  A Murexin padlbevonati rendszerekminden kvetelmnynek megfelelnek.

  Csszsmentessg

  Attl fggen, hogy egy padl tlnyomrszt szrazvagy vizes, illetve milyen fok biztonsgi kvetelmny-

  ek vannak rvnyben, a gyalogos terleteken a padlkat klnbzmrtk csszsgtlssal kell elltni. A fellet llapota sszefggs-ben van a tisztthatsgval, valamint minl rdesebb a padlfellet,annl nagyobb fok a csszsmentessg.

  Mechanikai terhels

  Az ipari padlk tsllsga s kopsllsga dntfontossg. A nagy ignybevtelnek kitett terletek

  ms kivitelezsi eljrst ignyelnek, mint azok a terletek, amelyekkisebb terhelsnek vannak kitve.

  Higinia

  A higiniai elvrsok nhny ipari gazatban, mint pl.gygyszer-, lelmiszer- vagy vegyipar, nagyon magasak.

  Ezekben az ipargakban olyan padlra van szksg, ami az adott higi-niai kvetelmnyeknek maradktalanul megfelel, mint pl. magas kmiais mechanikai ellenll kpessg, valamint por- s repedsmentessg.

  tsllsg

  Az zemekben a bevonatoknak nagyon strapabrnakkell lennik, hogy ellenlljanak a specilis terhelsek-

  nek. Pontszer terhelsek keletkeznek tbbek kztt a nehz ruktargoncval trtn mozgatsnl. Ebbl kifolylag az tsi terhel-seknek, mint pl. lees terhek, a padl szilrdsgi fokt nem szabadtllpnik.

  ghetsg

  A tzvdelmi elrsokat, mint pl. a meneklsi tvo-nalak kijellse, be kell tartani. Amennyiben ezeken

  a terleteken a padlt a folykony vegyszereknek ellenll, illetve a mechanikai ignybevtelnek megfelel mgyantabevonattal kellelltni, akkor ezeknek a padlbevonatoknak termszetesen az rv-nyes tzvdelmi elrsoknak is meg kell felelnik.

  Lpshangszigetels

  Az ipari padlkkal szemben tmasztott kvetelmnyekklnbznek az elcsarnokoktl, killt- s eladhelyi-

  A semleges szag, vltozatos sznek, top-higinia mellett az tsllsg, mechanikai terhelhetsg s a hvezet kpessg is fontos dntsi tnyez az epoxi padlbevonatoknl.

 • Amennyiben tllpi a vrakozsi idt, vagy ha rgebbi bevonatokatakar feljtani, akkor a rgi felletet csiszolssal vagy golyszrssalkell megtiszttani.

  Vrakozsi id az oldszertartalm gyantknl a kvetkezrtegek felhordsa eltt:- legalbb 24 ra, az oldszer kilevegztetse rdekben.

  Biztonsgi intzkedsek s tancsok

  A feldolgozs sorn hasznljon vdkesztyt. Fontos, hogy bre nekerljn kzvetlen rintkezsbe az anyaggal. A termkek reaktv sszetevket tartalmaznak s mg nem kikemnyedett llapotbanegszsgre rtalmasak. A feldolgozs eltt pontosan olvassa el a hasznlati tmutatt. A tapads kizrlag a termkminsgre vonatkozik. Javasoljuk, hogy a feldolgozst s az anyagmennyisgeta mindenkori helyi krlmnyek szerint hatrozza meg, s esetlege-sen prbafelleten bizonyosodjon meg arrl, hogy a termk megfelel-e a kvetelmnyeknek.

  Az alapfellet kvetelmnyei

  A cementkts felleteknek szraznak, teherbrnak, j tapadsnak,valamint olaj, zsr, por, laza rszektl s ms szennyezdstl mentes-nek kell lennie. Az epoxibevonat megfelel tapadshoz az alapfellet-tel szemben a kvetkez kvetelmnyeket kell betartani:

  > tapadszilrdsg: min. 1,5 N/mm2

  > nyomszilrdsg min. 22,5 N/mm2

  > maradk nedvessgtartalom: max. 3,5 %

  Elkszts

  > Tvoltsa el a gyenge szilrdsg rtegeket, mint pl. cementtej.> Porszvzza fel a port, ezltal jobb tapads rhet el a kvetkez

  anyagoknl.> Tmtse be a repedseket.> Csiszolja meg az anhidritesztrichet.> Csak olyan alapozt hasznljon, amely a rendszer eleme.

  Felhasznls

  A srn foly anyagokat s az nterl habarcsot kemnygumilehzval, simtkanllal, simtval vagy fogazott glettvassal kell fel-hordani. Amennyiben a bevonatok nincsenek megszrva, akkor feltt-lenl hengerezzk t egy tskshengerrel, hogy biztostsuk az anyagkilevegztetst. Alapveten arra kell figyelni, hogy az alapozt s abevonatokat mindig cskken alapfellet hmrskletnl hordjuk fel,hogy elkerljk a buborkkpzdst. A relatv pratartalom az anyagfelhordsnak 75%-nl nem haladhatja meg 10C-ot s 85%-nl a 23C-ot. A felhords utn a bevonatot 24 rn keresztl vni kell.A friss alapozs beszrsakor illetve az egyes rtegek felvitelekorkerlni kell a vratlan nedvessget (es) a tapadscskkens miatt.

  A hgfolys mgyantt, mint pl. impregnlkat s vkonybevonato-kat gumilehzval, hengerrel vagy szrberendezssel lehet felhorda-ni. Vzszintes felleteken az anyagot a legegyszerbben szivacsgumilehzval vagy simtkanllal lehet felhzni.

  Az oldszermentes gyantknl a vrakozsi id a kvetkezrtegek felhordsa eltt:- Akr 12 ra, amennyiben kzszraz- 12 - 48 ra, ha nincs beszrva- korltlan vrakozsi id, ha a korbbi rteget mr beszrtk. Az is

  elfordulhat, hogy hosszabb vrakozsi idnl az alap ismtelt tiszttsa szksges.

  A mgyanta helyes feldolgozsa.

  A feldolgozs tern bzza magt a Murexinre: cgnk segt nnek a mindenkori kvetelmnyeknek megfelel feldolgozst s anyagszksgletet illeten, valaminta helysznen prbafellet ksztse is lehetsges.

  4

 • 5

  > nterl

  > nagyon magas vegyszerllsg

  > magas kopsllsg

  > oldszermentes

  > 130 klnbz sznben

  > knny tisztthatsg

  > lland minsg

  > klnbz fellet kialaktsi lehetsgek

  > kvarchomokkal tlthet

  Mit tekintnk a legmegfelelbb felletvdelemnek? Mindg a padl-burkolattal szemben lltott kvetelmnyek hatrozzk meg. Klnsfigyelmet kell szentelni a majdani hasznlat sorn felmerl vegyi smechanikai hatsokra, ugyanakkor elengedhetetlenl fontos a csszsmentessg kialaktsa, rdessg kpzse. Alapvetenngyfle felletkezelsi eljrst klnbztetnk meg az impregn-lstl kezdve, a vkonybevonaton, vastagbevonaton keresztlegszen a habarcspadlig.

  > a kapillris prusokatrszben befedjk

  > a felleti filmrteg nemteljesen zrt

  > alapfellet: tisztaesztrichfellet

  Impregnls d < 0,1 mm

  > Az ipari szfrban hasznlatos betonpadlkvagy esztrichek nem alkalmasak tartsterhelsre.

  > Nagyon fontos a kmiai s a mechanikai terhelsekkel szembeni klnlegesellenll kpessg.

  > Nagyfok biztonsgi kvetelmnyeknek ismegfel