Kungfu math p4 slide15 (division decimal)pdf

Click here to load reader

download Kungfu math p4 slide15 (division decimal)pdf

of 22

  • date post

    29-Nov-2014
  • Category

    Documents

  • view

    602
  • download

    0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Kungfu math p4 slide15 (division decimal)pdf

  • 1. Decimals DivisionWhat will we learn today? division of decimals (up to 2 decimal places) by a 1-digit whole number
  • 2. In the previous lectures, we have learnt aboutaddition and subtraction in decimals. Lets recap!
  • 3. Applyingwhat we have learnt
  • 4. Try this out!Mr Li used 2.5kg of rice on Monday and 1.75 kgon Tuesday. He used a total of 9 kg Monday andWednesday. How much rice did he use onWednesday?
  • 5. SolutionMr Li used 2.5kg of rice on Monday and 1.75 kgmore on Tuesday. He used a total of 9 kg fromMonday to Wednesday.How much rice did he use on Wednesday? Step 1: 2.5kg + 1.75kg =___kg
  • 6. SolutionMr Li used 2.5kg of rice on Monday and 1.75 kgmore on Tuesday. He used a total of 9 kg fromMonday to Wednesday.How much rice did he use on Wednesday? 2.50 + 1.75 Step 1: 2.5kg + 1.75kg = 4.25kg He used 4.25kg of rice on Tuesday.
  • 7. SolutionMr Li used 2.5kg of rice on Monday and 1.75 kgmore on Tuesday. He used a total of 9 kg fromMonday to Wednesday.How much rice did he use on Wednesday? 2.50 + 4.25 Step 2: 2.5kg + 4.25kg = 6.75kgHe used 6.75kg of rice on Monday and Tuesday.
  • 8. SolutionMr Li used 2.5kg of rice on Monday and 1.75 kgmore on Tuesday. He used a total of 9 kg fromMonday to Wednesday.How much rice did he use on Wednesday? 9.00 - 6.75 Step 3: 9.00 kg - 6.75kg = 2.25 kg He used 2.25kg of rice on Wednesday.
  • 9. Division in decimals
  • 10. Try this out!1. The length of ribbon A is 10.08 m. It is 3 times as long as ribbon B. Find the length of ribbon B.
  • 11. Try this out!1. The length of ribbon A is 10.08 m. It is 3 times as long as ribbon B. Find the length of ribbon B.Lets draw models to help us visualize the scenario.
  • 12. Try this out!1. The length of ribbon A is 10.08 m. It is 3 times as long as ribbon B. Find the length of ribbon B. 10.08m A
  • 13. Try this out!1. The length of ribbon A is 10.08 m. It is 3 times as long as ribbon B. Find the length of ribbon B. 10.08m A B
  • 14. Try this out!1. The length of ribbon A is 10.08 m. It is 3 times as long as ribbon B. Find the length of ribbon B. 10.08m A B ?
  • 15. Solution1. The length of ribbon A is 10.08 m. It is 3 times as long as ribbon B. Find the length of ribbon B. 10.08m 10.08 3 = ___ A B ?
  • 16. Long Division
  • 17. Long Division
  • 18. Long Division1. Do the long division as per normal.2. Make sure the decimal points are in line.
  • 19. Long Division
  • 20. Solution1. The length of ribbon A is 10.08 m. It is 3 times as long as ribbon B. Find the length of ribbon B. 10.08m 10.08 3 = 3.36 A B 3.36m
  • 21. Are you ready to try out the questions?
  • 22. Visit kungfumath.sg today!