Hreniuc - Practica Tehnologica

download Hreniuc - Practica Tehnologica

of 20

 • date post

  22-Jan-2016
 • Category

  Documents

 • view

  198
 • download

  4

Embed Size (px)

description

bgyug

Transcript of Hreniuc - Practica Tehnologica

Universitatea ,,Gheorghe Asachi, IasiFacultatea de Constructii si Instalatii - Sectia C.F.D.P.

Practica Tehnologica

Caiet de Practica

Student: Hreniuc AlexandruGrupa: 3311

Practica Tehnologica s-a desfasurat pe o perioada de 3 saptamani.In aceasta perioada, in cadrul firmei de Constructii SCCF, unde neau fost prezentate lucrarile la care vom asista si Protectia Muncii.

Am asistat la urmatoarele lucrari: lucrari de relocare a conductelor de apa si canalizare la pasajul subteran din Piata Mihai Eminescu turnare straturi asfaltice pe Soseaua Pacurari statia de asfalt Letcani

Lucrarile la pasajul din Piata Mihai Eminescu cu data finalizarii lucrarilor la data de /09/2013 daca nu se produc accidente tehnice.Panza freatica respectiva acestei zone se situeaza la o adancime de 4,5m, de aceea au fost necesare lucrari de relocare a conductelor de apa si canalizare.

Relocarea conductelor de apa.

Sprijinirea malurilor pe timpul lucrarilor, pentru siguranta muncitorilor.In imaginile urmatoare se lucreaza la un ,,camin de vane unde s-au folosit plan-planse care se bat una cate una ( nu se bat in zone inchise). Caminul se va dezvolta cu o camera de cadere (cascada).

Conducte pentru transportul apei.

Aparat pentru taitul barelor pentru armare.[eficient]

La pasaj se vor efectua lucrari precum ,,pereti mulati care se sapa si se inlocuiesc cu noroi bentolitic. Pentru stabilizarea apei intr-o zona excavata se foloseste ,,lapte de ciment.

Pasajul va ajunge pana la o adancime de 5,50m. Se va pastra sensul giratoriu, iar pasajul va face legatura intre Bulevardul Independentei si Soseaua Pacurari.

Aici se creeaza o fundatie pentru sustinerea utilajului ce va realiza sapatura peretilor mulati.

Armatura

Tunelul pasajului va avea o lungime de 96 m , lumina verticala ca avea 5 m iar cea orizontala 10 m. Se vor executa 246 de pereti mulati, de la nivelul asfaltului 16 m, cu latimea de 80 cm din B.A. In sapatura se va introduce noroi bentolitic.

La turnarea asfaltului pe Soseaua Pacurari am asistat la amorsarea stratului suport cca. 0,3 0.5 / mp.Realizarea rosturilor de legatura se face cu freza.

Curatarea dupa frezare, manual.

Se toarna emulsia din reziduri petroliere.

Urmand ca stratul asfaltic sa fie turnat cu repartizatorul finisor.

Mixtura trebuie turnata la 180. Se toarna mixtura in repartizatorul finisor dupa care incepe turnarea acesteia peste stratul suport amorsat.

Stratul de mixtura asfaltica trebuie sa aiba o grosime de 4 cm, si se folosesc 100 kg/ mp. Se elimina sortul mare de agregate de la suprafata rosturilor.

Granulele mari de agregat sunt repuse in opera de catre muncitori.Acestia distribuie uniform mixtura la nivelul rosturilor.

Compactarea mixturii asfaltice se face cu cilindru compactor vibrator. Compactarea incepe la 140C si se termina la 110C.

Pentru compactare se foloseste un cilindru compactor vibrator de 11,9 tone. Cilindrul acestuia este udat constant pentru ca mixtura sa nu se lipeasca de tambur.

Egalizarea straurilor se face cu un strat de 4 8 cm de AB2. Urmat de un strat de binder de 5 cm de Ba 25 si stratul de uzura Ba 16 de 4 cm.

Pregatirea stratului de binder: se curata suprafata de AB2 cu matura de catre muncitori

se fluidizeaza traficul se amorseaza cu emulsie din reziduri petroliere, se foloseste o emulsionera de 5t, emulsia avand cca. 60 - 70. ,,Ruperea (uscarea) emulsiei dureaza 30 min.

se calculeaza panta [2,5%].

Dupa cele 30 de minute in care s-a ,,rupt emulsia se pregateste turnarea mixturii.

Dupa ce mixtura a fost turmata in repartizatorul finisor, acesta incepe repartizarea. Repartizatorul finisor este echipat cu o grinda (sau carucioare) de palpare ce preiau toate denivelarile

Din mixtura transportata de utilaje de la statia de asfalt Letcani la punctul de lucru (soseaua Pacurari) se pot turna aproximativ 25-28 m de asfalt.Iar un repartizator finisor poate executa aproximativ 600 m /h.

La fiecare turnare trebuie verificata temperatura mixturii pentru a vedea daca temperatura mixturii dupa turnare corespunde cu cea din proiect.

Statia de asfalt din baza de productie Letcani, este o statie tip MBA160 model MIXMOBIL.

Se pot observa sorturile de agregate folosite.

Predozatoare de agregate, benzi transportoare.

Uscator malaxor.

Incarcarea masinilor cu mixtura se face in sarje de 2t.

Agregate folosite in statia Letcani.[agregate narurale, filer, binder] in diferite proportii.Lucrarile de incepere a caminelor de vizitare dren.

20Iasi, 2012