Dome Slatki Dome | broj 3

Click here to load reader

 • date post

  22-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  329
 • download

  7

Embed Size (px)

description

Broj 3. besplatnog časopisa za uređenje doma i ugodno življenje

Transcript of Dome Slatki Dome | broj 3

 • BROJ 3 / VELJAA-OUJAK 2009.

  BE

  SP

  LA

  TN

  I

  AS

  OP

  IS Z

  A U

  RE

  E

  NJE

  DO

  MA

  I U

  GO

  DN

  O

  IVL

  JEN

  JE

  Trendy interijeri

  7 za zdrav ivot

  SAVJETA

  Kako urediti okunicu?

  zainjeniminimalizam

  ime graditi?

  DOME DOMEslatki

  DIZAJNmoderan stan

  kua

 • 2 DomeSlatkiDome veljaa/oujak 2009.

  Ivano Art DesignSalon zavjesa, dekorativnih tkanina i tepiha

  Savjetovanje pri ureenju doma i poslovnih prostora

  Ivano Art Design je studio za kompletno ureenje i opremanje interijera, domova, kua za odmor, poslovnih prostora, hotelskih i ugostiteljskih objekata i ostalog.

  NAA DJELATNOST UKLJUUJE:- dizajnerske i strune savjete prilagoene Vaim

  potrebama i eljama uz prezentaciju idejnog rjeenja- izradu i montau zavjesa i dekora- veliki izbor zastornica i sistema zastornica, roloa,

  screenova, trakastih zavjesa i venecijanera- irok asortiman tkanina za zavjese, dekore i

  tapeciranje namjetaja- izrada stolnjaka i ostalog stolnog asortimana- posteljno rublje i prekrivai za krevet, vrhunske

  kvalitete i dizajna, ivano po mjeri- kupaonski i wellness program ( runici, tepisi, ogrtai

  i ostalo)- izrada dekorativnih jastuia, navlaka za jastuie i

  haljinica za stolice ivano po mjeri- unikatne svjetiljke i lusteri- tukature i interzije- veliki izbor ukrasnih tapeta- tepisi izraeni po vlastitom dizajnu i po mjeri

  POSJETITE NAS U UGODNOM AMBIJENTU NAEG SALONA U INTERIJER CENTRU SOLIDUM!korpikova 11, Zagreb, tel: 01/3464-530

 • veljaa/oujak 2009. DomeSlatkiDome 3

 • 4 DomeSlatkiDome veljaa/oujak 2009.

  impresum uvodnikLatrija d.o.o.

  Josip Blaevijosip@latrija.hr

  4. Vrbik 6, Zagrebtel: 01/6198 924fax: 01/6198 787latrija@latrija.hr

  Latrija d.o.o.

  tel: 01/6198 874fax: 01/6198 787marketing@latrija.hr

  Mediaprint - Tiskara HrastiMurati 16, Zagreb

  Izlazi est puta godinje.

  Sljedei broj izlazi u travanj 2009.

  IZDAVA:

  GLAVNI UREDNIK:

  UREDNITVO:

  GRAFIKA PRIPREMA:

  MARKETING:

  TISAK:

  Proljee na vidiku.

  Ne znam kako vi ali ja sam osjetljiv na vremenske prilike i neprilike. Da budem precizniji jako sam osjetljiv na manjak sunevih zraka. Kad doe zima veselim se bjelini snijega i hladnom svjeem zraku ali raspoloenje ubrzo posivi kao i nebo iznad Zagreba ove zime. U i oko kue se uvijek nae posla ali to sivilo jednostavno probudi u meni elju da se zatvorim u sobu i kao medo prespavam do proljea.

  Ah, proljee . . . Nita se u prirodi ne budi kao ja u proljee. Jedva ekam. Onda opet s oduevljenjem satima gledam travu i umu kako poprimaju zelenu boju i kao da se utrkuju tko e prije. A tek igra sunevih zraka koje se kroz kronju probijaju do spavae sobe i kao da me kakljaju i pozivaju van da ne propustim nijedan trenutak. Onda dobijem volju za stvaranjem i promijenama i stano si nalazim nekog posla u i oko kue. Uivam. Dom je moj hobi. Vjerujem da nisam sam . . . Pa u tom smjeru vam u ovom broju donosimo prijedloge i savjete da se malo pripremite za proljetno buenje. Da vam malo potaknemo matu i pomognemo u pronalaenju onih detalja koje ste osjetili ali ih niste mogli vizualizirati. U ovom broju pronaite trendy interijere. Kako povezati prostorije u jednu dizajnersku cjelinu a da opet svaka zadri svoju osobnost. Oni koji se spremaju na ureenje okunice sigurno e se razveseliti korisnim savjetima koji e sigurno rezultirati savrenim skladom cijelog vaeg imanja. Donosimo i zanimljive savjete kako na dom napraviti zdravom oazom. Neki su odluili sa prvim zrakama sunca zapoeti radove na svom novom domu. Predstavljamo vam brz i tedljiv sustav gradnje obiteljskih kua. Tu je jo puno drugih sitnica i prijedloga koji e vas moda nasmijati, a moda vas potaknuti na promijene u vaem domu.

  Zapamtite da ste vi i vai ukuani ti koji trebaju uivati u svim tim prekrasnim stanovima i kuama i da ba taj osjeaj zadovoljstva i sree ini slatki dom. Uz ovaj mali podsjetnik na proli uvodnik aljem vam lijepi pozdrav do

  slijedeeg osunanog broja u travnju.Josip Blaevi

  Svi materijali objavljeni su u dobroj namjeri stoga urednitvo ne preuzima odgovornost za istinitost istih. Zaprimljeni tekstovi, fotografije i materijali se ne vraaju. Urednitvo zadrava pravo skraivanja i korekcije lanaka.

  issn: 1847-0068

  DOMEDOMESLATKI

  www.domeslatkidome.com

 • veljaa/oujak 2009. DomeSlatkiDome 5

  uvodnik sadrajINTERIJERI

  Zainjeni minimalizan 6SAVJETUJEMO

  7 savijeta za zdrav ivot 11Ureenje okunice 28DIZAJN

  Moderan stan 14PREDSTAVLJAMO

  Kuhinje Mesari 20 IME GRADITI

  YTONG sustav gradenje 24LIJEPO & TEDLJIVO

  Zatitne folije 32IDEJE

  Drugaiji potanski sandui 36Drive In dnevni boravak 42ZDRAVLJE

  Wellness odmori 44

 • 6 DomeSlatkiDome veljaa/oujak 2009.

  Trendy interijeri zacinjeni minimalizamAutor: Danica Marii a.di., dizajnerica interijeraFotografije: Interijer centar SOLIDUM

  Postoji stara izreka koja kae: Ljepota je u oima promatraa, jer, univerzalno mjerilo ljepote prilagoava se individualnom stavu, ukusu, pripadnosti odreenoj kulturi... elite li od svog interijera stvoriti vlastitu oazu stila i funkcionalnosti, najvanije je da slijedite vlastite elje i potrebe. Mi smo tu da vas informiramo o zanimljivostima iz svijeta dizajna. Navodimo nekoliko dizajnerskih smjernica....

  STIGO, IC Solidum

  PhoenixLifestyle, IC Solidum

  DEKORI MV, IC Solidum

  DOMEDOMESLATKI

  Interijeri

 • veljaa/oujak 2009. DomeSlatkiDome 7

  Trendy interijeri zacinjeni minimalizam

  Jedan od najpopularnijih stilova i dalje je minimalizam koji u interijer donosi jednostavan namjetaj ravnih linija. Takva stilska podloga kreira prostor koji je relativno lako odravati, te je stoga idealan pratitelj ubrzanih ivotnih stilova. elite li svoj minimalistiki dom zainiti isticanjem atraktivnih detalja u prostoru dizajneri nude nekoliko prijedloga.

  Razvoj novih tehnika izrade namjetaja i opreme prostora, te dolazak novih materijala koje je lake oblikovati dali su dizajnerima priliku da puste mati na volju. Primjerice, elite li kupaonicu opremiti neobinim i nadasve zanimljivim umivaonicima, tu su umivaonici koji nude artistiki izriaj majstora slikarstva. Obavezno treba spomenuti i one iji kolorit podsjea na bogatstvo boja koje vlada u ivotinjskom carstvu. Ovakav detalj e i najjednostavnije ureenoj kupaonici dati dizajnerski peat.

  Otkaeni stolac ili fotelja, pa ak i cijela sjedea garnitura, nametnuti e svoju prisutnost u jednostavno ureenom dnevnom boravku. Isti uinak imati e i dizajnerska polica koja otkriva vau kolekciju knjiga ili moda suvenira sa putovanja.

  EURONAM, IC Solidum

  SILI NOVA, IC Solidum

  Dizajnerski namjetaj

  PE-NI CASA, IC Solidum

 • 8 DomeSlatkiDome veljaa/oujak 2009.

  Protutea minimalistikoj podlozi u vaem domu mogu biti i komadi namjetaja koji po obliku ili dekoru spadaju u neki kontrastni stil. Shabby Chic ladiar u spavaoj sobi ili moda klupica pokraj kreveta... Klasian stol i stolci u modernoj blagovaonici.... ili moda oni iz domene retro-modernizma. Uglavnom, mijeanje stilova je u trendu.

  Nadalje, dekorativni dodaci poput zidnih tapeta i naljepnica, zavjesa, tepiha, ukrasnih jastuia, ogledala najbri su put do instant redizajna interijera. Va dom odisati e kreativnom svjeinom svaki put kada u njegovu dekorativnu shemu ubacite nekoliko sitnih ali bitnih detalja. Naravno, vano je da ti detalji budu smjeteni na kljunim pozicijama u prostoru kako bi maksimalno doli do izraaja. Dezeni mogu biti razliiti od vjesnika proljea u obliku cvjetnih uzoraka, egzotinih orijentalnih ili afrikih motiva, bogatih klasinih ornamenata, pa sve do uvijek popularnih geometrijskih dezena. Najvaniji kriterij odabira je va ukus.

  Tu su i atraktivna rasvjetna tijela koja osim svoje funkcionalne uloge imaju i onu estetsku.

  Mijeanje stilova

  KAMINI HOYAN, IC Solidum

  MEBLO, IC Solidum

  DOMEDOMESLATKI

 • veljaa/oujak 2009. DomeSlatkiDome 9

  Romantiku i toplinu u urbani interijer donose elektrini kamini. Moe ih se smjestiti u svaki prostor budui da ne zahtijevaju prikljuak na dimnjak. Loite nije potrebno odravati to tedi vae dragocjeno vrijeme. U trenucima kada ne elite grijanje moete odabrati samo vizualni efekt plamena. Idealno za romantine veeri u dvoje. Nenametljiv i atraktivan dizajn ovih kamina moe se uklopiti u svaki suvremeni interijer. Kao to smo ve rekli, bezvremenski dizajn minimalistikih interijera i dalje e biti popularan. Do vlastite, zainjene verzije minimalizma, najlake ete doi slijedei va kreativni instinkt.

  Elektricni kamin

  Put od velike ideje za ureenje stana do njezina ostvarenja nikada nije bio solidniji. Zaboravite lutanje od salona do salona jer pod krovom SOLIDUMA ekaju Vas najvea imena stanovanja koja su svoje umijee udruila u SOLIDUMU. Veliki broj razliitih proizvoaa, uvoznika i distributera u 90 salona trgovakog centra Solidum, korpikova 11 Jankomir, na 40.000 m2 nudi sve potrebno za opremanje svih namjena. Doite na mjesto gdje snovi o dizajnu interijera postaju

  stvarnost! www.SOLIDUM.hr

  INTERIJER CENTAR SOLIDUM

  EURONAM, IC Solidum

  BELLINI, IC Solidum

 • OSIJEK Mercator centar,Gacka 10, 031 273 199

  upanijska 15,031 200 510

  ZADAR Mercator centarBleiburkih rtava 17,023 302 774

  Uvoznik:

  Filip trade d.o.o.Radnika 27, Zagreb01 6390 236

  ZAGREB Cvjetni trg, Margaretska 3,01 4817 387

  Mercator centarAv.Vukovar 269b,01 6061 899

  Importanne GalerijaIblerov trg, etaa -101 4572 144

 • veljaa/oujak 2009. DomeSlatkiDome 11

  savjeta

  Umjesto komercijalnih sred