Proiect pentru deschiderea unei pensiuni

Click here to load reader

 • date post

  21-Dec-2015
 • Category

  Documents

 • view

  342
 • download

  11

Embed Size (px)

description

Acest document iti explica pas cu pas, sub forma unui proiect, pasii necesari pentru deschiderea unei pensiuni.

Transcript of Proiect pentru deschiderea unei pensiuni

CUPRINSI. PROIECTUL

1.1 . Titlul proiectului

1.2 Acronimul proiectului

1.3 Finantatorul proiectului

1.4 Scurta descriere a proiectului

1.5 Obiectivele proiectului

1.6 Justificarea necesitatii proiectului

1.7 Grupul tinta

1.8 Principalii concurenti

1.9 Descrierea detaliata a activitatilor derulate in cadrul proiectului

1.10 Localizarea pietei

1.11 Politica de preturi

1.12 Politica de promovare

II. RESURSELE PROIECTULUI

2.1 Resursa umana

2.2 Resursa financiara

2.3 Fluxul de activitati desfasurate pe intervalul de realizare a proiectului

2.4 Rezultatele asteptate ale proiectului

III. STRUCTURA BUGETULUIProiect pentru lansarea pe piata a unei pensiuni turistice

I. PROIECTUL

1.1 Titlul proiectului: Lansarea pe piata a pensiunii turistice FOUR SEASONS.

1.2 Acronimul proiectului: PFS1.3 Finantatorul proiectului

Societatea va fi condusa de echipa manageriala formata din Andreea Popescu, director economic si Lucian Ionescu, director administrativ. Andreea Popoescu a absolvit Facultatea de Marketing, ASE Bucuresti, iar Lucian Ionescu a absolvit Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, specializarea Cibernetica si Previziune Economica, ASE Bucuresti. Au obtinut Masterul in Conducerea Firmei in 2006 si au ocupat pozitii de manger la diverse companii cu reprezentanta in Romania. Experienta si profesionalismul lor ii recomanda ca echipa ideala pentru conducerea unei afaceri de o asemenea anvergura. Investitia proprie a proiectului reprezinta 250.000 euro (din care 60.000 euro este reprezentata de valoarea terenului) si un credit bancar in valoare de 100.000 euro. Acest proiect va fi finantat de Alpha Bank- credit pentru IMM. Creditul va fi in valoare de 100.000 euro, la un curs de schimb de 1 Euro=4.5 RON. Creditul este acordat pe o durata de 4 ani. Rata dobanzii este 10 %. Banca acorda o perioada de gratie in primul an de la contractarea acestuia. 1.4. Scurta descriere a proiectului Proiectul vizeaza realizarea unei pensiuni turistice. Aceasta va dispune de servicii de cazare conform unor standarde foarte ridicate de calitate, cu o localizare geografica langa Brad, judetul Hunedoara. Pe langa serviciile obisnuite de cazare, pensiunea va mai oferi servicii special care constau in:

Organizarea de conferinte;

Relaxare, sauna, parc, piscine;

Excursii organizate, drumetii.

1.5. Obiectivele proiectului

Obiectivele specifice acestui proiect sunt:

Realizarea unei constructii moderne, in parametrii de calitate corespunzatori, care sa asigure buna desfasurare a activitatii, in limita bugetului destinat acesteia si la termen;

Utilarea unitatii cu mobilier si dotarea cu utilitati modern pentru asigurarea confortului clientilor;

Promovarea proiectului la nivel regional printr-o intensa activitate de marketing si printr-o vasta campanie publicitara prin intermediul mass-media.

1.6. Justificarea necesitatii proiectului

Piata serviciilor turistice din Romania se gaseste intr-un trend ascendent. Odata cu deschiderea din ce in ce mai accentuata a Romaniei catre Uniunea Europeana, fluxul oamenilor de afaceri straini in tara noastra conditia principala fiind ca si serviciile turistice oferite sa fie la inaltime. De aceea, atuurile pensiunii sunt reprezentate in primul rand de serviciile variate, de un inalt standard calitativ.

1.7. Grupul tinta Serviciile pensiunii se adreseaza oamenilor de afaceri romani si straini cu venituri medii, atat celor care doresc relaxare, cat si celor care sunt interesati de traditie populara, asezari stravechi si frumuseti ale naturii. Cererea nu variaza in functie de sezon, observandu-se ca pensiunea are servicii specializate pentru fiecare anotimp.

Principalele segmente de clientele care se pot identifica sunt:

Clienti externi veniti in scop turistic, de agrement sau de refacere. In scopul atragerii acestei categorii de clienti ne-am orientat spre cererea unei infrastucturi turistice ce corespunde unui standard calitativ ridicat;

Personae fizice nationale pentru servicii de refacere-cu preponderenta in structura acestora identificam personae mature, cu o varsta medie de 50 de ani, provenind din mediul urban si cu un nivel al veniturilor relative ridicat de unde si exigent ridicate in plan calitativ;

Personae fizice, pentru petrecerea vacantelor, concediilor- in general predomina in aceasta categorie familii tinere, cu varsta medie de pana la 40 de ani deseori cu unul sau mai multi copii sau familii de varsta medie 50-60 ani;

Persoane in transit, grupuri organizate- principalele tipuri identificate sunt tinerii sub 25 de ani cu scopul descoperirii potentialului turistic al regiunii sau sarbatoririi unor evenimente importante si persoane in varsta cu scop de recreeresi refacere provenind cu preponderenta din mediul urban;

Localnici pentru servicii de alimentatie publica, efectuarea de mese festive, nunti, botezuri, majorate, revelion, reprezinta o categorie cu cerere stabile fara caracter de sezonalitate;

Persoane juridice in scopul organizarii de reuniuni, seminarii, intalniri de afaceri.

1.8. Principalii concurenti In ceea ce priveste piata hoteliera din Brad, se poate observa o slaba acoperire a oportunitatilor turistice, care in zona mai sus mentionata sunt foarte interesante, oportunitati pe care suntem convinsi, pensiunea noastra le va exploata din plin.

Avand in vedere pozitionarea geografica si specificul clientele, nu exista concurenta locala directa. Acest fapt poate fi considerat si negative, pentru ca zona nu este in felul acesta cunoscuta, impediment totusi usor de depasit prin politica noastra- popularizare in cadrul cercurilor de oameni de afaceri.

Punctele forte ale proiectului vor fi fara indoiala calitatea si varietatea serviciilor oferite, locatia pitoreasca si numarul mare de atractii turistice din apropierea pensiunii, lipsa concurentei directe din zona. Punctele slabe se axeaza in primul rand pe faptul ca afacerea este la inceput, firma este virtual necunoscuta pietei tinta, motiv pentru care firma noastra va incepe o vasta campanile de popularizare, indata ce se va lansa.

1.9. Descrierea detaliata a activitatilor derulate in cadrul proiectului Clientii vor beneficia de o gama larga de servicii de agrement. In primul rand, pensiunea este amplasata in mijlocul unui parc special amenajat, cu alei spatioase, fantani si flori, care va oferi clientilor mult dorita relaxare.

Pensiunea dispune de o capacitate de 28 de locuri in 13 camere dotate si mobilate modern cu televizor in fiecare camera, apa calda si caldura non-stop, telefonie mobila, internet gratuit. Dispunere:

10 camere cu cate doua paturi, baie proprie (cu cabina de dus), sifonier, noptiere; Hol spatios cu fotolii si masuta;

Pret 150 lei/ camera

Mansarda:

2 camere cu cate 2 paturi, sifonier, noptiere;

1 camera cu 4 paturi, sifonier, noptiere

2 bai pe holul mansardei;

Hol spatios cu fotolii si masuta.

Pret: 120/camera cu 2 paturi

Pret:200 lei/camera cu 4 paturi

Restaurant si terasa:

Pensiunea dispune de un restaurant cu o capacitate de 30 de locuri si un bar cu 16 locuri unde se pot servi de la cafea, sucuri pana la whiski si vinuri de o calitate deosebita. Gastronomia este rafinata si respecta exigentele gourm. La Four Seasons, in afara produselor traditionale preparate dup retete locale mai puteti savura i delicioasa pizza italiana sau gustoasa "tarte flambe" de origine alsaciana coapte in cuptor cu lemne.Va recomandam sa solicitati preparatele specifice ale pensiunii: Vulcanii Noroioi,

Gigantica de Berca,

Tigia de Plecoi,

Fasolea lu'boier Ciolanu,

Cloca cu puii de aur,

Pofta lui Athanariq

Ospul Goilor

La Pensiunea Four Seasons puteti solicita si prepararea unor mancaruri speciale: (purcelus la cuptor, miel la protap, somon umplut, rata pe varza, sarmale la terina, curcan la tava, etc.). Comanda se va face cu minimum 24 h inainte. Oferta noastra se adreseaza cunoscatorilor si celor care vor, si stiu, sa aprecieze rafinamentul si serviciile de calitate. Restaurantul Four Seasons ii asteapta pe aceia pentru care a manca, este o arta.

Terasa deschisa poate primi 50 de persoane. La cerere, Pensiunea Four Seasons, ofera i scaunel de masa pentru bebe. Pensiunea dispune de o sala de evenimente cu o capacitate de 200 de persoane, dotata la standard europene, cu aer conditionat, captatoare de fum. Are un personal calificat care asigura o deservire impecabila la nivel de 4 stele, cat si o bucatarie complet utilata pentru astfel de evenimente. In curte exista loc de joaca pentru copii, foisor si gratar.

Locul de joaca se afla in gradina si este permis numai oaspetilor cazati in hotel. Aflat in aer liber pe gazon, el este destinat pentru copii cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani. Leagane, topogan, casute pentru pitici, pitici de gradina, sau piese lego, vor oferi copiilor posibilitatea amuzamentului si recreerii.

Si sa nu uitam de existenta piscinei unde copii se joaca cel mai mult. Poate fi folosit de catre copii gazonul si spatiul verde pentru a alerga sau a se juca. Evident este necesar sa fie supravegheati si sa respecte pomii fructiferi, plantele i florile de sezon. Curtea i gradina interioar a pensiunii ofera un loc sigur i agreabil pentru copii i pentru parinti.

Pensiunea va dispune de o parcare acoperita cu 30 de locur