Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

52
Kirjat Palvelut 2/14 &

description

Syksyn Kirjat & Palvelut -luettelosta löydät tuoretta ammattikirjallisuutta ja asiantuntijoiden kommentteja. Katso esim. mitä tarinoivat Tony Dunderfelt, Kukka Laakso ja Manne Pyykkö.

Transcript of Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Page 1: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Kirjat Palvelut 2/14

&

Page 2: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Milloin viimeksi kuulit positiivisia uutisia kirja-alalta? “Kustantaja vähentää työnte-kijöitä”, “Kustantaja ja kirjailija riidoissa” ja “Kirjaan kohdistuu plagiointiepäily” – pieniä poimintoja viime aikojen uutisotsikoista. Kirjakauppamyyntikin laski taas vuonna 2013 pari prosenttia. Näinkö huonosti kirjalla ja kustantajilla todella menee?

Keskimäärin kenties meneekin, mutta ei tarvitsisi. Kirja on edelleen hieno formaatti ja esine, jota suomalaiset arvostavat. Kauppa-kamarin kirjojen kasvava suosio osoittaa, että vaikeinakin aikoina voi menestyä. Kyselyn mukaan 99,44 % asiakkaista suosittelee kir-jojamme – kiitos, olemme onnesta soikeina! Mielestäni onnistumisemme johtuu siitä, että emme vaivu alakuloon, vaan kuuntelemme asiakkaitamme tarkasti, seuraamme aikaam-me ja kokeilemme ennakkoluulottomasti uusia asioita.

Oletko jo tutustunut ammattikirja.fi -blogin kirjoituksiin tai Sano se someksi -videoihin Youtubessa – tai oletko ottanut oppia huip-pusuositun Viisas pääsee vähemmällä -kirjan nikseistä? Tämän luettelon kannessa komeilee puolestaan Suomen ensimmäinen meille toimistotyöläisille suunnattu kuntokirja Nouse ylös!

Ei anneta masentavien uutisten vallata mieltä ja peittää alleen hienoja tarinoita. Oikea asen-ne tuo parhaan lopputuloksen ja positiivisille matkakin on mukavampi.

Antti-Pekka HulkkoKustannusjohtaja, kauppakamariTwitter: @anttipekka

Antti-Pekka HulkkoKustannusjohtaja

Kirja elää ja voi hyvin!

Page 3: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

KAUPPAKAMARIKAUPPA

Kalevankatu 1200100 Helsinkipuh. 09 2286 0360www.kauppakamarikauppa.fi

Avoinna: ma-pe klo 9.00–15.00

ETSITKÖ KUSTANTAJAA?Antti-Pekka Hulkkokustannusjohtaja [email protected]

ASIAKASPALVELU JA TILAUKSET

puh. 09 2286 [email protected]

Kannessa: Kukka Laakso

Kannen kuva: Sanna Peurakoski

Johtaminen ja esimiestyö...........................................................................................................................2–9, 23

Työsuhde, palkka ja HR............................................................................................................................... 10–14

Taloushallinto..................................................................................................................................................11

Talous ja verotus.............................................................................................................................................15, 48

Myynti, markkinointi ja viestintä............................................................................................................. 16–22

Juridiikka.......................................................................................................................................................... 24–39

KauppakamariTieto -palvelu..................................................................................................................... 40–47

Sisällysluettelo

Sisällysluettelo

SÄHKÖKIRJOJEN TILAUSOHJEET Tästä merkistä tunnistat kirjat, jotka ovat saatavilla sähkökirjoina.

Sähkökirjojen latauspaikat:Elisa Kirja: kirja.elisa.fi Ellibs: ellibs.fi

SEURAA BLOGIA – Ammattikirja.fi

Suomen ensimmäistä ammatilliseen kirjallisuuteen keskittyvää blogia ylläpitää ja siihen kirjoittaa kauppakamarin kustannus-toimitus tukenaan joukko vierailevia tähtiä, kuten uutuuskirjojen kirjailijoita.

Page 4: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Tony Dunderfelt

Hyvä paha pomo Pomon paikalla ei ole helppo olla. Joskus tuntuu siltä, että kaikki luulevat pystyvänsä tekemään pomon työt häntä paremmin.

Esimiehen pitää nykyään olla sekä asia- että ihmisjohtaja. Hänen pitää hallita paitsi oma erityisalansa ja firman strategiat, myös osata toimia erilaisten ihmisten parissa. Pomolla pitäisi olla erinomainen asiantuntemus, loistava itsetuntemus ja täydellinen ihmistuntemus. Ei ole helppoa!

Tässä kirjassa käsitellään pomon ihmissuhdetaitoja. Millä tavalla hän johtaa ihmisiä ja miten hän voisi näitä taitojaan kehittää? Kirjassa annetaan myös vinkkejä työntekijöille, miten he oppisivat tulemaan paremmin toimeen oman esimiehensä kanssa. Yhteistyö on valttia ja jokaista ihmistä tulee kuunnella ja kunnioittaa työpai-kalla. Myös pomoa!

Teos antaa konkreettisia vinkkejä, kuinka hankala tai suorastaan narsistinen tyyppi kohdataan työyhteisössä. Kirjan testin avulla jokainen esimies voi testata oman pomo-profiilinsa sekä alainen tunnistaa oman pomonsa tyypin.

Jäsenetuhinta 32 € Normaalihinta 35 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-308-1 9/2014, n. 100 sivua

2 Johtaminen ja esimiestyö

Miten pomo selviytyy alaisten ja oman esimiehensä risti-paineessa? Miten alaisen kannattaa kohdata hankala tai narsistinen esimies?

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 5: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Jäsenetuhinta 32 € Normaalihinta 39 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-177-3 2012, 190 sivua

Tony Dunderfelt

KonttorikemiaaKirja kertoo, miten hyviä henkilökemioita voi toteut-taa palaute- tai konflikti-tilanteessa ja haastavissa asiakastapaamisissa tai miten työpaikan yhteishen-keä voi parantaa.

Jäsenetuhinta 29 € Normaalihinta 35 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-130-8 2011, 180 sivua

Tony Dunderfelt

Minä – onnistu-jaksi joka olenOpas itsetuntemuksen kehittämiseen ja arjen olotilojen hallitsemiseen.

Pomoutta kehittämään Stressaavissa ja vaativissa tilanteissa ei aina ehdi pohtia, mitä olisi järkevää tehdä ja miten käyttäytyä rakentavasti. Persoonallisuuden syvemmistä kerroksista pulppuaa vaistomaisella voimalla esiin van-hoja käyttäytymismalleja, jotka eivät enää toimi.

Neuvotteleva, harkitseva, kaikkia osapuolia huomioon ottava, tie-dostava, valistunut pomo on aivan viime vuosikymmenien luomus. Uudenlaista fiksua johtajuutta on harjoiteltava. Johtajatreenit saavat tästä kirjasta lisäpotkua!

Tony Dunderfelt

3 Johtaminen ja esimiestyö

Page 6: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Mikko Sjögren, Ilkka Hikipää

Vaurastumisen reseptit - oma talous haltuun

Mukaansatempaava ja havainnollinen opas oman talouden parem-paan hoitamiseen. Kirjassa avataan esimerkkien kautta talouden perusajatuksia ja puretaan vaurastumiseen liittyviä vääriä usko-muksia ja myyttejä, kuten “sijoittaminen on vain varakkaille”.

Punaisena lankana kulkee ajatus oman talouden hallinnasta vau-rastumisen lähtökohtana. Ensimmäisessä osassa annetaan ohjeita, mikä omassa taloudessa ja vaurastumisessa on olennaista ja mitkä harhat estävät niin monia onnistumasta taloudenhoidossa. Samalla lukija saa konkreettisia työkaluja taloutensa hallintaan.

Kirjan toisessa osassa perehdytäänkin sijoittamisen perusteisiin ja sijoitussuunnitelman laatimiseen.

Kolmannessa pääluvussa sukelletaan tarkemmin omaisuuslajeihin ja menestyksekkääseen sijoitustoimintaan oman talouden tarjoa-mista lähtökohdista.

Jäsenetuhinta 32 € Normaalihinta 35 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-307-4 9/2014, n. 200 sivua

4 Johtaminen ja esimiestyö

Selätä väärät uskomukset ja ota oma talous haltuun.

Tutustu www.vaurastumisenreseptit.fi

Page 7: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Raha-asiat opitaan kotoa, ja neuvoja kysytään pankista. Mikä voisikaan mennä vikaan?

Meillä on sinulle hyviä ja huonoja uutisia. Huonot ensin. Oma lähipii-rimme on opettanut meille, miten ajatella rahasta ja talousasioista. Ajatukset synnyttävät meissä tunteen. Tunne vaikuttaa käyttäytymi-seen, joka aikaansaa tulokset – ja soppa on valmis. Sen sijaan, että keskitymme kartuttamaan tietoja ja taitoja sekä viemään niitä käy-täntöön, kannattaa paneutua ajatuksiin. Kun tunne ja järki laitetaan vastakkain, tunne voittaa lähes aina.

Jos me olemme oppineet raha-asiat omilta vanhemmiltamme, niin he ovat oppineet ne omilta vanhemmiltaan. Maailma on muuttunut ja osa pelisäännöistä on hapantunut matkalla. Isovanhemmille riitti, että säästää osan rahoista. Suurille ikäluokille, että otti lainaa ja osti oman asunnon. Nykytaloudessa pärjätäkseen on kyettävä synnyttä-mään ylijäämä ja sijoitettava se. Jos taloudellista vapautta tavoitel-laan nuukailemalla, säästämällä ja down shiftaamalla, voi palkintona vaivasta jatkaa kituuttamistaan käymättä töissä.

Sitten hyvät uutiset. Omaa ohjelmointiaan voi muuttaa. Sijoittaminen ja vaurastuminen eivät ole niin monimutkaisia asioita, kuin usein kuvittelemme. Riittävän selkeillä ohjeilla lähes kuka tahansa voi parantaa taloudellista tilannettaan ja tulevaisuuttaan, jos haluaa ja on valmis tekemään töitä.

Mikko Sjögren ja Ilkka Hikipää

5 Johtaminen ja esimiestyö

Mikko Sjögren Ilkka Hikipää

Page 8: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Jäsenetuhinta 109 € Normaalihinta 135 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-215-2 2013, 170 sivua

Antero Virtanen (toim.), Eero Ottila, Kai Miesmäki, Pertti Mäntylä

Hallituksen puheenjohtajan opas – johda pk-yritys menestykseen

Opas antaa pk-yrityksen hallituksen puheenjohtajalle sekä hallituksen jäsenille käytännön ohjeita siitä, miten pk-yritystä johdetaan menestykseen hyvällä hallitustyöskentelyllä. Teoksessa esitetään ajatuksia ja näkemyksiä siitä, mitä erilaisissa yrityksen johtamisen tilanteissa on järkevää huomioida ja miten eri asiat liittyvät toisiinsa.

Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen

Hyvä hallitustyö

Teos kertoo perusasiat hallitustyöstä ensimmäiseen hallitus-paikkaansa menevälle ja kulkee mukana kokeneemman halli-tustyöskentelijän salkussa hyödyllisenä hakuteoksena. Kirjan lopun laaja liiteosio sisältää muun muassa osakeyhtiölain, asialuettelon listaamattomien yhtiöiden hallinnon kehittämiseksi, listayhtiöiden hallinnointikoodin sekä pöytäkirja- ja työjärjestys-malleja.

Jäsenetuhinta 35 € Normaalihinta 45 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-284-8 2014, 173 sivua, 4., uud.p.

6 Johtaminen ja esimiestyö

Page 9: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Mentorointi on tehokas ja toimiva tapa kehittää osaamista yrityk-sessä. Mentoroinnista hyötyvät kaikki osapuolet: kokenut kollega voi siirtää luontevasti ja hallitusti osaamistaan nuoremmalle samal-la kun konkari saa tuoreita näkemyksiä ja herää itsekin pohtimaan asioita uusilta kanteilta.

Mentoroinnin kattava perusteos kertoo, mitä mentoroinnilla tarkoitetaan ja mitä eroja ja yhtäläisyyksiä sillä on coachingiin. Kirja kuvaa mentoroinnista saatavia hyötyjä ja perustelee, miksi millään organisaatiolla ei ole varaa jäädä kelkasta. Ennen kaikkea kirja neuvoo, miten mentorointi kannattaa ottaa käyttöön ja järjestää käytännössä.

Kirja kattaa kaikki mentoroinnin osa-alueet aina henkilöiden va-linnasta tulosten mittaamiseen. Siinä annetaan ratkaisuja mento-roinnin yleisimpiin ongelmiin sekä perehdytään mentoroinnin erityistyyppeihin, kuten kansainväliseen mentorointiin, johdon mentorointiin sekä virtuaalimentorointiin.

7Johtaminen ja esimiestyö

Jäsenetuhinta 49 € Normaalihinta 59 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-312-8 10/2014, n. 210 sivua

Vesa Ristikangas, David Clutterbuck

Jokainen tarvitsee mentorin

Mentorointi kannattaa! Tämä kirja kertoo, miksi.

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 10: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

8 Johtaminen ja esimiestyö

Tutkimusten mukaan suomalaiset ajatus- ja tietotyöläiset käyttä-vät lähes kolmanneksen työajastaan sähköpostien lukemiseen ja lähettämiseen. Toinen kolmannes kuluu erilaisissa palavereissa ja viimeinen kolmannes tuhlaantuu erilaisten keskeytysten aiheutta-maan aivojen tyhjäkäyntiin. Milloin ne oikeat työt sitten ehtii tehdä?

Viisas pääsee vähemmällä – 52 niksiä tehokkaampaan ja onnelli-sempaan elämään on nykyaikaisen ajatustyöläisen selviytymisopas, jonka neuvoilla vähennät kiireen ja stressin tunnetta ja saat enem-män aikaan. Kirjan käytännönläheisten, tutkimustietoon pohjautu-vien ohjeiden avulla tulet energisemmäksi ja onnellisemmaksi, saat enemmän itsellesi tärkeitä töitä tehtyä ja vähennät työsi keskeytyk-siä. Kirjan kirjoittaja Sampo Sammalisto kertoo, että pahimmillaan töiden keskeytykset voivat syödä työajastamme jopa 40 prosenttia. Kenellä on varaa haaskata näin paljon aikaansa?

Jäsenetuhinta 25 € Normaalihinta 29 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-289-3 2014, 217 sivua

Sampo Sammalisto

Viisas pääsee vähemmällä – 52 niksiä tehokkaampaan ja onnellisempaan elämään

Page 11: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

9Johtaminen ja esimiestyö

Jaana Laukkarinen

Johtajan valta ja pelko

Johtajan häiriöt ovat koko organi-saation häiriöitä, ja johtajan itsetuntemus ratkaisee usein koko organisaation onnistumisen.

www.kauppakamarikauppa.fi

Mistä on kyse, kun johtaja on käytökseltään täysin arvaamaton ja mää-räilevä eikä kykene vastaanottamaan omaa näkemystään haastavia mie-lipiteitä – ja välillä hän on puolestaan mitä mukavin seuramies? Tällainen johtaja on heikko. Hän tarvitsee valtaa oman epävarmuutensa puolusta-miseen, eikä todennäköisesti ole edes tietoinen peloistaan.

Toisaalta johtajan tulee olla valmis käyttämään valtaa viedäkseen orga-nisaatiota kohti asetettuja tavoitteita. Tämä valta jätetään käyttämättä yllättävän usein.

Johtajan työlle olennaisen tärkeää on kyky nähdä selvästi ilmiöt, or-ganisaatiomuutokset ja ihmisten välillä tapahtuvat asiat. Näkökykyyn vaikuttavat aina johtajan omat henkilökohtaiset toiveet ja pelot ja niistä nousevat tulkinnat. Valta-asema tekee johtajan häiriöistä koko organi-saation häiriöitä. Siksi johtajan itsetuntemus on keskeistä hänen ja koko organisaation onnistumiselle.

Jäsenetuhinta 52 € Normaalihinta 65 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-207-7 10/2014, n. 200 sivua

Page 12: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Kukka Laakso

Nouse ylös! Toimistotyöläisen kuntokirja

Istut töissä, tietokoneella, palavereissa, autossa, sohvalla. Niska on jumissa, ryhti kumartunut, päätä särkee? Vaatteet puristavat, solmio kiristää, taas on tullut muutama lisäkilo jostain.

Milloin viimeksi teit jotain fyysistä? Liikkumattomuus ja istuminen eivät tee hyvää ihmiselle.

Nouse ylös! kertoo, miten asiat korjataan. Aihe on tärkeä paitsi työntekijän myös työnantajan näkökulmasta. Vähemmän sairaus-päiviä, terveempi ja vahvempi henkilöstö, parempi työilmapiiri.

Teos kertoo hyväntuulisesti harjoittelusta, nostamisesta, nouse-misesta, voimasta, kunnosta ja liikkuvuudesta. Kun parannat näitä ominaisuuksia, elämänlaatusi kohenee kokonaisvaltaisesti. Myös työpäivistäsi tulee tehokkaampia ja mukavampia, kun olet energi-sempi ja voimakkaampi.

Voima, liikkuvuus, tasapaino, ryhti. Saat ne kaikki, mutta ensin: nouse ylös!

Jäsenetuhinta 32 € Normaalihinta 35 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-311-1 10/2014, n. 200 sivua

10 Työsuhde, palkka ja HR

www.kauppakamarikauppa.fi

Kattava ja yksinkertainen käsikirja treeniin ja kuntoiluun niille, jotka sitä eniten tarvitsevat – konttori-sotureille.

Page 13: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Kukka Laakso

Kukka Laakso (s. 1979) on kahvakuulavalmentaja ja kahvakuulaurhei-lun pioneeri Suomessa. Hän myös mainosalan ammattilainen: copywriter ja kampanjasuunnittelija, Maanantaisoturit-kirjan kirjoittaja sekä useiden hyvinvointi- ja treenilehtien kolumnisti.

Kukka Laakso kertoo blogissaan kirjan kirjoittamisesta: – Aihe on itselleni hyvin läheinen: olenhan oikealta ammatiltani mainostyöläinen ja copywriter – ja kohta kahdeksan vuoden kahva-kuularupeaman myötä opettanut ja valmentanut vuosia paljon myös toimistotyöläisiä. Lisäksi käyn säännöllisesti yrityksissä pitämässä koulutuksia.

– Tiedän hyvin, mitä toimistotyö, liikkumattomuus ja istuminen tekevät ihmiselle – kirja kertoo, miten asiat korjataan. Asia on tärkeä paitsi työntekijän itsensä myös työnantajan näkökulmasta. Vähemmän sairauspäiviä, terveempi ja vahvempi henkilöstö, parempi työilmapiiri. Henkilöstön hyvinvointi on myös työnantajan etu ja mahdollisuus.

Toimistotyöläisen kuntokirja kertoo hyväntuulisesti harjoittelusta, nostamisesta, nousemisesta, voimasta, kunnosta ja liikkuvuudesta. Se on tulee kattava ja yksinkertainen käsikirja treeniin ja kuntoiluun niille, jotka sitä eniten tarvitsevat eli konttorisotureille. Hyvinvointia parhaimmillaan!

Työsuhde, palkka ja HR 11

Page 14: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Jäsenetuhinta 49 € Normaalihinta 59 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-256-5 2014, 221 sivua, 4., uud.p.

Maritta Österberg

Henkilöstöasiantuntijan käsikirja

Henkilöstöasiantuntijan käsikirjassa käydään läpi muun muassa seuraavia osa-alueita: henkilöstöasiantuntijan rooli esimiestyön ja johtamisen tukena, henkilöstön rekrytointi, perehdyttäminen ja kehittäminen, työlainsäädännön lyhyt oppimäärä, henkilöstötietojärjestelmäthenkilöstötilinpäätös, työterveyshuolto ja työhyvinvointi sekä sisäinen viestintä.

Jäsenetuhinta 45 € Normaalihinta 57 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-245-9 2014, 144 sivua

Minna Salli, Sini Takatalo

Loista rekrytoijana – hoida kosiomatka tyylillä

Loista rekrytoijana -kirja etenee rekrytoin-tiprosessin käynnistämisestä rekrytointi-päätöksen tekoon.

Kirja tarjoaa käytännönläheisiä esimerk-kejä ja rekrytoinnin työkaluja lukijalle prosessin eri vaiheisiin. Kirjassa on huomioitu myös rekrytointiin liittyvä lainsäädäntö.

Jäsenetuhinta 29 € Normaalihinta 39 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-233-6 2013, 199 sivua

Kirsi Parnila

Työsuhde tutuksi – esimiehen selviytymisopas

Kirjassa käydään läpi työsopimuksen tekemiseen ja ehtojen muuttamiseen liittyvät asiat, poissaoloihin liittyvät osapuolten oikeudet ja velvollisuudet sekä työsuhteen ongelmatilanteet ja niihin puuttuminen sekä työsuhteen päättäminen. Oppaan loppuun on koottu myös esimiehen yleisimmin tarvitsemia asiakirjamalleja.

12 Työsuhde, palkka ja HR

Page 15: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Hanna Skurnik-Järvinen

Työpaikan henkilöstösuunnitelmat käytännönläheisesti

Kirjassa käsitellään työnantajalle pakollista henkilöstösuunnittelua. Kirjassa on huomioitu tuoreimmat lakimuutokset esimerkiksi henkilöstö- ja koulutussuunnitelman tekemiseen liittyen. Lisäksi on otettu huomioon työterveyshuollon toimintasuunnitelman sisältöön tulleet muutokset sekä kurkistettu tulossa olevaan yhdenvertaisuussuunnitelmaan.

Jäsenetuhinta 39 € Normaalihinta 49 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-182-7 9/2014, 150 sivua

Työsuhde, palkka ja HR 13

www.kauppakamarikauppa.fi

Työpaikan lait 2015Jokaisella työpaikalla on pidettävä työntekijöiden nähtävänä heidän oikeuksiensa ja turvallisuutensa takaamiseksi annetut säännökset.

Kirja sisältää lainsäädännön ajantasaisena ja aihealueittain ryhmiteltynä.

Saatavana myös verkkopalveluna kts. s. 43.

Jäsenetuhinta 35 € Normaalihinta 45 €(+ alv 10 %) kertatilaus

ISBN 978-952-246-269-5 12/2014, n. 400 sivua

Jäsenetuhinta 29 € Normaalihinta 39 €(+ alv 10 %) kestotilaus

Page 16: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Jäsenetuhinta 49 € Normaalihinta 59 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-262-6 10/2014, n. 200 sivua

Kati Mattinen, Kirsi Parnila, Carita Orlando

Palkanlaskenta käytännönläheisesti

Kirjassa on huomioitu kaikki tuoreimmat lainsäädännön muutokset, oikeustapaukset, Verohallinnon ohjeet sekä työnantaja- ja työntekijämaksujen muutokset.

Kirjassa on käsitelty mm. seuraavia teemoja: palkanmaksu, ennakonpidätys, sosiaalivakuutusmaksut ja muut palkasta tehtävät vähennykset, tilitys- ja ilmoitusvelvollisuudet, luon-tois- ja henkilökuntaedut, matkakustannusten korvaukset, työaika, vuosiloma, poissaolot, työsuhteen päättyminen ja palkkakirjanpito.

Kirsi Parnila

Vuosiloma-asiat käytännönläheisesti

Kirja on esitystavaltaan selkeä ja havainnollinen teos vuosiloma-lain koko sisällöstä. Yli sadan käytännön esimerkin, työneuvoston lausunnon ja oikeustapauksen avulla on pyritty avaamaan pykälien merkitystä ja helpottamaan niiden käytännön soveltamista.

Kirjasta löytyy esimerkein havainnollistettu vastaus muun muassa siihen, kuinka vuosiloman pituus määräytyy, miten vuosilomapalkka tai lomakorvaus lasketaan erilaisissa työsuhteissa, miten ja milloin loma annetaan sekä minkälaisia sopimuksia työntekijöiden kanssa voidaan lomien jakamisen ja siirtämisen suhteen tehdä.

Jäsenetuhinta 35 € Normaalihinta 45 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-213-8 2013, 184 sivua

14 Työsuhde, palkka ja HR

Page 17: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Talous ja verotus

Kirja kattaa pääpiirteissään Suomen arvonlisäverotusta koskevat säännökset, ja siinä kuvataan selkeällä tavalla yrityksen arvonlisäverotus aina yrityksen rekisteröitymisestä arvonlisäverovelvolliseksi toiminnan päättämiseen saakka. Tähän väliin mahtuu paljon tietoa muuan muassa arvonlisäverojen raportoimisesta, ajallisesta kohdistamisesta, kuka on velvollinen kulloinkin suorittamaan myynnin veroa ja mistä saadaan tehdä alv-vähennyksiä.

Lisäksi kirjassa on omat lukunsa myyntiin rinnastettavasta tavaroiden ja palvelujen omasta käytöstä, kiinteistöihin liittyvistä alv-ongelmista, alkutuotannon säännöksistä sekä kansainvälisiin toimintoihin liittyvistä asioista.

Kirjassa paneudutaan erityisesti käytännön kannalta tärkeisiin ja useasti toistuviin ongelmiin. Hankalia asioita avataan esimerkkien ja Verohallin-non ohjeiden avulla sekä huomioidaan tuoreimmat lainsäädäntömuu-tokset ja oikeustapaukset.

Pirita Sirpoma, Eija Tannila

Arvonlisäverotus käytännönläheisesti

Markkinoiden ajantasaisin arvonlisäverotusta käsittelevä teos.

Jäsenetuhinta 45 € Normaalihinta 55 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-260-2 2014, 388 sivua

15

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 18: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

16 Myynti, markkinointi ja viestintä

Manne Pyykkö

Onnistu yrittäjänä – menestyksen salaiset mekanismit

Miksi toinen yritys löytää paikkansa markkinoilta ja asiakkaiden sydämistä, mutta toinen ei?

Miksi toinen yritys pystyy veloittamaan jatkuvasti kannattavalla tavalla, kun taas toinen ei?

Näiden – ja monien muiden – kysymysten takaa löytyy psykologisia mekanismeja. Yrittäjyyden taustalla vaikuttavat ”psykologiset paino-voimalait” ovat luonteeltaan usein paljaalla silmällä näkymättömiä, ajallisesti pysyviä ja valintoihin vaikuttavia, ja ne koskevat paitsi yrittäjää myös asiakasta.

Pitkän linjan ansioituneet yrittäjät ovat oppineet tuntemaan kokemuk-sen kautta nämä viisaudet, mutta yleensä tapauskohtaisten tarinoiden muodossa – usein hekään eivät tunne vaikuttavia ainesosia yleistettävis-sä muodoissa.

Lyhyesti: yrittäjänä menestymisen kannalta tärkeimpiä asioita tunne-taan huonosti – siksi tämä kirja on kirjoitettu!

Jäsenetuhinta 39 € Normaalihinta 49 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-304-3 11/2014, n. 250 sivua

Kirjassa yhdistyy käytännön- läheisellä tavalla yrittäjyyden, myynnin ja markkinoinnin psykologia.

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 19: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Bill McGowan, Alisa Bowman

Esiinny eduksesi – oikeat sanat, oikeaan aikaan, oikeassa paikassa

Kohtaamme usein käänteentekeviä tilanteita, joissa välittömät reaktiot ja sanavalintamme ratkaisevat paljon. Miksi viestini ei men-nyt perille? Miksi en taaskaan valinnut tilanteeseen sopivia sanoja?

Esiinny eduksesi -kirja neuvoo, miten sanot oikeat sanat, oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Konkreettiset vinkit ja ohjeet tehosta-vat lukijan viestintää ensihetkestä alkaen.

Kirjan seitsemän ohjetta Scorsese-periaatteesta Pastakastike-pe-riaatteeseen tarjoavat helposti opittavan ja muistettavan reseptin menestykseen kaikenlaisissa viestintätilanteissa.

”Kirja tarjoaa tuoreen ja yksinkertaisen tavan miettiä viestintämme uusiksi. Kirjoittajan innovatiiviset ohjeet toimivat niin ammatillises-sa viestinnässä kuin yksityiselämässäkin.” – Daniel Ek, toimitusjohtaja, Spotify

Jäsenetuhinta 39 € Normaalihinta 45 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-310-4 10/2014, n. 200 sivua

17

Konkreettiset ja mieleen-painuvat vinkit tehokkaaseen bisnesviestintään.

www.kauppakamarikauppa.fi

Myynti, markkinointi ja viestintä

Page 20: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Miksi keksiä pyörää uudelleen, kun sosiaalisen median menestysresepti on juuri nyt kädessäsi? Jos vastaat yrityksesi markkinoinnista tai viestin-nästä ja mietit, miten somessa voi onnistua, tässä on sinulle vastaus!

Menestysreseptin raaka-aineet ovat taatusti lähellä tuotettuja, sillä omaan pääkoppaasi on lyhyt matka. Ota raaka-aineet käyttöösi ja sekoita niistä tiimisi kanssa toimiva keitos tämän kirjan ohjeilla.

Jos siis tiedät, että sosiaalinen media on teidänkin yrityksessänne otetta-va haltuun, mutta et tiedä, miten sen tehtäisiin järkevästi ja tuloksellisesti, olet tarttunut oikeaan opukseen.

Tämän kirjan ohjeilla pulla ei jää puolikypsäksi. Kannen avattuasi saat käytännönläheiset, esimerkkien avulla selkeytetyt ohjeet, joilla yrityksesi verkkopresenssi saadaan kiitoradalta nousuun.

Kirja on kuorrutettu lukuisilla sosiaalisessa mediassa vauhdikkaasti leviä-villä ruokaresepteillä. Ne kertovat jotain olennaista sosiaalisesta mediasta ja siitä, miten siellä menestytään.

Jäsenetuhinta 35 € Normaalihinta 39 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-316-6 11/2014, n. 200 sivua

Marika Siniaalto

Sosiaalisen median menestysreseptit

Sosiaalisen median maukas keit-tokirja kertoo, miten yritys ottaa somen haltuun ja miten siinä sivussa valmistuu hyvää ruokaa.

www.kauppakamarikauppa.fi

18 Myynti, markkinointi ja viestintä

Page 21: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Kirjassa on huomioitu lukuisat viime aikojen lakimuutokset ja markki-nointiin liittyvät uudet ilmiöt. Kirjaa on päivitetty mm. vastaamaan uutta hintamerkintäasetusta sekä siinä on huomioitu etämyyntiin ja markkinoin-tiarpajaisten järjestämiseen liittyvät muutokset. Lisäksi teos sisältää uutta, ajantasaista tietoa evästeiden käytöstä sekä ns. norkkimisesta, eli toisen elinkeinonharjoittajan maineen ja tunnettuuden hyväksikäytöstä.

Markkinointijuridiikka-kirjan avulla käyttäjä voi selvittää itselleen, mikä on hyvän tavan ja lain mukaista markkinointia, miten tekijänoikeudet ja tavaramerkit on huomioitava markkinointiviestinnässä ja mitä seuraamuk-sia markkinointilainsäädännön rikkomisesta voi aiheutua. Löydät yhdestä paikasta kaikki tärkeimmät kuluttajamarkkinointia ja business to business -markkinointia koskevat ohjeet ja säädökset.

Tietoja on helppo soveltaa omaan käytännön työhön, ja sieltä löytyvät vai-vatta vastaukset useimpiin markkinointiin liittyviin juridisiin kysymyksiin. Saat käytännönläheisiä ohjeita siitä, miten voit markkinoida tehokkaasti ja kiinnostavasti, ylittämättä sallitun ja kielletyn rajaa.

Elina Koivumäki, Petteri Häkkänen

Markkinointijuridiikka 2014

Saatavana myös verkkopalveluna. Katso sivu 47.

www.kauppakamarikauppa.fi

19

Jäsenetuhinta 69 € Normaalihinta 85 €(+ alv 10 %) kertatilaus

ISBN 978-952-246-291-6 2014, 370 sivua

Jäsenetuhinta 59 € Normaalihinta 75 €(+ alv 10 %) kestotilaus

Myynti, markkinointi, viestintä ja juridiikka

Page 22: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

20 Myynti, markkinointi ja viestintä

Katleena Kortesuo

Sano se someksi 2 – organisaation käsikirja sosiaaliseen mediaan

Yksityisen ihmisen on helppo olla mukava somepyöriäinen, mutta miten se onnistuu organisaatiolta? Miten yritys saa mitattavaa hyötyä somesta? Voiko verkosta löytää sitoutuneempia asiakkaita?

Sano se someksi 2 – organisaation käsikirja sosiaaliseen mediaan ker-too, miten yrityksen tai yhteisön kannattaa elää ja esiintyä somessa.

Kirja on kirjoitettu työelämän tarpeisiin, näkökulmana on kirjallinen ja kuvallinen yritysviestintä sosiaalisessa mediassa: Kuinka yritys toimii Facebookissa? Miten yritysblogia kirjoitetaan? Miten keskustelupals-toilla kannattaa vastata palautteeseen?

Oppaan näkökulma on käytännönläheinen. Kirjassa on runsaasti vink-kilistoja, keissejä, kiteytyksiä ja esimerkkejä. Tämä on sallittua doping-ia, joka saa somelihaksesi kasvamaan.

Jäsenetuhinta 39 € Normaalihinta 45 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-303-6 9/2014, n. 150 sivua

Miten ja missä palveluissa sosiaalisessa mediassa kannattaa olla?

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 23: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Myynti, markkinointi ja viestintä 21

Sano se someksi 1 – ammattilaisen käsikirja sosiaaliseen mediaan on suun-nattu niille osaajille, jotka haluavat hyödyntää sosiaalista mediaa työssään.

Hyödyntämistä on monenlaista: some sujuvoittaa arkeasi, kasvattaa verkos-toasi, auttaa kehittymään omassa työssäsi, nopeuttaa uralla etenemistäsi ja tukee henkilöbrändiäsi.

Tämä kirja kertoo vinkit ammattimaiseen someläsnäoloon yksilölle – siis vaikkapa yrittäjälle, toimihenkilölle, virkamiehelle tai asiantuntijalle. Kirjalla on myös sisarteos Sano se someksi 2 – Organisaation käsikirja sosiaaliseen mediaan, joka on suunnattu erityisesti yrityksille ja yhteisöille.

Katleena Kortesuo on kirjoittanut useita suosittuja tietokirjoja muun muassa asiakaspalvelusta, verkkokirjoittamisesta, bloggaamisesta ja henkilöbrändin viestinnästä.

Jäsenetuhinta 39 € Normaalihinta 45 €(+alv 10 %)

ISBN 978-952-246-257-2 2014, 120 sivua

Katleena Kortesuo

Sano se someksi 1 – ammattilaisen käsikirja sosiaaliseen mediaan

www.kauppakamarikauppa.fi

Tätä kirjaa ei tarvitse kukaan, joka sattuu olemaan yhteisönsä ylijumala ja toimialansa tunnus-tettu tirehtööri.

Page 24: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

22 Myynti, markkinointi ja viestintä

Millä tolalla on asiakaspalvelu Suomessa? Kuinka yritykset ovat ratkais-seet asiakaspalvelun ruuhkia ja kompastuskiviä? Mitkä ovat varmimmat tavat onnistua tai epäonnistua?

50 keissiä asiakaspalvelusta -kirjassa käydään läpi puolensataa suo-malaista asiakaspalvelutilannetta, -toimintamallia ja -strategiaa. Kirjan tarinoiden ja esimerkkien avulla pystyt poimimaan rusinat pullasta, eikä kaikkea tarvitse kokeilla kantapään kautta.

Kirjassa on esimerkkejä sekä tunnetuilta brändeiltä että pienemmiltä toimijoilta. Jokainen keissi on skaalattavissa tai sovellettavissa laajem-minkin, joten kirja tarjoaa 50 vinkkiä yrityksen oman asiakaspalvelun kehittämiseen – olipa se sisäistä tai ulkoista asiakaspalvelua.

Kirja istuu erityisesti asiakaskokemusjohtajien, asiakaspalvelupäälliköi-den ja yksityisyrittäjien käteen.

Jäsenetuhinta 35 € Normaalihinta 39 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-255-8 2014, 255 sivua

Katleena Kortesuo

50 keissiä asiakaspalvelusta

Pureudu, panosta ja kehitä. Asiakaspalvelulla on väliä.

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 25: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

23

www.kauppakamarikauppa.fiRiitta Hyppänen, Katleena Kortesuo

50 keissiä motivaatiosta ja palkitsemisesta

Mikä työntekijää motivoi? Miten kannattaa palkita? 50 keissiä -sarjan toinen osa kertoo, kuinka suomalaiset yritykset ovat onnistuneet sitout-tamaan ja innostamaan työntekijänsä huippusuorituksiin. Ja toisaalta, miten pahasti joskus onkaan menty pieleen.

Tapauskuvauksia ja haastatteluja motivoinnista ja palkitsemisesta esitel-lään kaiken kaikkiaan puolensataa, kaikki suomalaisista yrityksistä.

Ota mallia, sovella omaan yritykseesi, mieti ja pähkäile. Voisinko palkita paremmin? Millainen sparraus meidän yrityksessä toimisi? Joko nyt tehdään kaikki voitava?

Jäsenetuhinta 35 € Normaalihinta 39 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-257-2 12/2014, n. 150 sivua Motivoi ja palkitse henkilöstö

huippusuorituksiin.

Johtaminen ja esimiestyö

Page 26: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

24 Juridiikka

Marko Mononen

Kuluttajakauppa Jokaisen kuluttajakauppaa tekevän yrityksen ajantasainen juridinen käsikirja.

Teoksessa annetaan kuvaus kotimaisesta ja EU:n kuluttajansuojajärjes-telmästä sekä siihen liittyvästä lainsäädännöstä. Kirjassa on huomioitu tuoreimmat muun muassa etämyyntiin tulleet lakimuutokset.

Kirjassa käydään havainnollisesti läpi kuluttajakaupan erityispiirteet ja kerrotaan, mitä seikkoja yrityksen tuleeja kannattaa ottaa huomioon.

Käsiteltäviä asioita ovat muun muassa osapuolten oikeudet ja velvolli-suudet sekä erilaiset virheet kaupassa, takuun merkitys, verkkokauppa, koti- ja etämyynti, kulutusluotot, sopimusrikkomusten seuraamukset ja riitojen ratkaisu.

Konkreettinen kirja sisältää runsaasti malleja ja käytännöllisiä ohjeita, joilla vältetään virheet.

Jäsenetuhinta 75 € Normaalihinta 85 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-315-9 12/2014, n. 200 sivua

1.1.2015 lähtien Helsingin seudun kauppakamari kustantaa juridiikan kirjoja nimellä Kauppakamari | Juridiikka.

Kuluttajakauppaa tekevän yrityksen juridinen käsikirja.

Page 27: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Juridiikka 25

Viestintäala on kokonaisuutena myllerryksessä. Uudet ansaintakanavat sekä uusien teknologioiden käyttö edellyttävät, että asioihin liittyvä juridiikka on myös hallussa.

Tietoyhteiskuntakaari muuttaa täysin sähköisen viestinnän sääntelyn Suomessa. Kaaren tarkoitus on yhdistää viestintämarkkinalaki, sähköi-sen viestinnän tietosuojalaki, verkkotunnuslaki, laki radiotaajuuksista ja telelaitteista, laki lapsipornografian levittämisen estotoimista, laki televisio- ja radiotoiminnasta, laki eräiden suojauksen purkujärjestelmi-en kieltämisestä ja laki eräiden radiotaajuuksien huutokaupoista.

Kokonaisuus sääntelee kaikkea viestintään liittyvää liiketoimintaa tieto-verkoissa ja yleisesti sähköistä viestintää tullessaan voimaan 1.1.2015.

Myös sähkökauppalaki, kuvaohjelmalaki, tekijänoikeuslaki, postipalve-luiden tulevaisuus, Yleisradion asema ja viestinnän verotus käyvät läpi muutoksia.

Jäsenetuhinta 95 € Normaalihinta 108 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-317-3 12/2014, n. 400 sivua

Mikko Hoikka, Riku Neuvonen, Pauli Rautiainen

Viestintämarkkinaoikeus

Viestintämarkkinalainsäädännön ajantasainen kommentaari.

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 28: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

26 Juridiikka

Olli Välimäki

Kovenantit – rahoitussopimuksen kovenanttiohjaus

Pk-yritysten varovaisuus investoida, kasvaa ja kehittyä on ongelma, koska niiden merkitys talouskasvun moottoreina ja hyvinvointiyhteis-kunnan rakentajina on suuri.

Varovaisuuden syynä ovat usein rahoitusongelmat, erityisesti vakuusongelmat.

Pankkien luottopäätösten painopiste on usein vakuuden kattavuuden arvioinnissa. Vakuuslähtöinen ajattelutapa ei kuitenkaan tue taloudel-lisesti tehokkaiden yritysten ja hankkeiden rahoittamista. Se kohdistaa luottopäätösarviointia vakuuskohteen arvon riittävyyteen eikä yrityk-sen kykyyn suoriutua velvoitteistaan.

Vakuuskeskeinen rahoittaminen jättää potentiaalisia menestysyrityk-siä, perusteltuja omistajanvaihdoksia ja innovatiivisia hankkeita vaille rahoitusta. Se johtaa taloudellisesti epäoptimaalisiin ja tehottomiin päätöksiin niin yrityksissä kuin pankeissakin.Tämän lisäksi vakuuskes-keisyys ei edesauta yrityksen ja pankin välisen yhteistyön, luottamuk-sen, keskinäisen ymmärryksen ja kumppanuuden kehittymistä.

Jäsenetuhinta 98 € Normaalihinta 115 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-314-2 2014, 527 sivua

Vakuuden arvioinnista sopimus-oikeudellisiin riskienhallinta-mekanismeihin.

1.1.2015 lähtien Helsingin seudun kauppakamari kustantaa juridiikan kirjoja nimellä Kauppakamari | Juridiikka.

Page 29: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Juridiikka 27

Suomen finanssioikeus on yleisesitys maamme julkisen talouden sään-telystä. Se kokoaa samoihin kansiin keskeiset säädökset ja säännösviit-taukset sekä oikeuskäytännön ja antaa kokonaiskäsityksen julkisen sektorin tuloja ja menoja koskevasta keskeises-tä normistosta.

Kirjassa selvitetään laajasti Suomen finanssioikeuden sääntelyn rakenne ja sisältö. Kirjassa on käsitelty finanssioi-keuden peruskäsitteistöä ja -kysy-myksiä. Kirjan pääluvut muodostuvat verotuslainsäädännön verolajikohtai-sista perusteista sekä finanssihallin-to-oikeuden ydinkysymyksistä varojen käyttöön ja sen suunnitteluun.

Jäsenetuhinta 75 € Normaalihinta 85 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-306-7 8/2014, n. 400 sivua

Matti Myrsky, Niko Svensk, Tomi Voutilainen

Suomen finanssioikeus

Jäsenetuhinta 89 € Normaalihinta 105 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-124-7 2013, 653 sivua

Janne Häyrynen, Ville Kajala

Uusi arvo-paperi-markkina-laki Kattava kom-mentaari uudesta arvopaperimarkki-nalainsäädännöstä.

Jarno Tepora

Rahoitus-muodot ja vakuudet

Teos on kattava yleisesitys yrityksen käytössä olevista erilaisista rahoitusjär-jestelyistä.

Jäsenetuhinta 79 € Normaalihinta 95 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-253-4 2013, 440 sivua

Yleisesitys julkisen talouden sääntelystä.

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 30: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

28 Juridiikka

Sukupolvenvaihdos kannattaa suunnitella huolellisesti, jolloin siinä on saavutettavissa verohuojennuksia ja muita etuja. Tuoreessa käsi-kirjassa käydään vaihe vaiheelta läpi sukupolvenvaihdostilanteiden suunnittelu ja toteutus. Aina yritystoiminnalle ei löydy jatkajaa tai yritystoiminta päätetään muusta syystä lopettaa. Kirjassa annetaan ohjeita myös yritystoiminnan lopetustilanteisiin.

Jaakko Ossa käy läpi muun muassa sitä, miten valmistautua omista-janvaihdokseen, millä perusteilla luovutusvoittoverotus tapahtuu, mitä huojennussäännöksiä on mahdollista käyttää perintö- ja lahjave-rotuksessa sekä sitä, mikä on lahjanluonteinen kauppa.

Teoksessa on huomioitu tuoreimmat verolainsäädännön muutokset, Verohallinnon ohjeet ja aiheeseen liittyvät oikeuskäytännöt. Kirja sopii sekä sukupolvenvaihdosta että yritystoiminnan muutosta suunnitte-leville ja aihealueen verotuksesta kiinnostuneille.

Jäsenetuhinta 75 € Normaalihinta 85 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-265-7 8/2014, n. 300 sivua

Jaakko Ossa

Sukupolvenvaihdos ja yritystoiminnan lopettaminen

Sukupolvenvaihdosten ja yritys-toiminnan lopettamistilanteiden käsikirja.

1.1.2015 lähtien Helsingin seudun kauppakamari kustantaa juridiikan kirjoja nimellä Kauppakamari | Juridiikka.

Page 31: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Juridiikka 29

Parhaan mahdollisen toimintatavan löytämiseksi on yritystä perustettaessa, sen toiminnan aikana sekä yritystä luovuttaessa tai lopettaessa hyvä tarkas-tella eri toteutusvaihtoehtoja ja niiden verokohtelua.

Kirjassa käsitellään laajasti eri yritysmuotojen ja omistajayrittäjän vero-kohtelua yrityksen koko elinkaaren ajalta. Huomiota on kiinnitetty erityisesti elinkeinonharjoittajan ja henkilöyhtiöiden verotukseen. Teoksen aihealueina ovat muun muassa tuloverojärjestelmän soveltaminen ja tulkinta, yrityksen perustamisen ja lisäpääomittamisen verokohtelu, tulojen veronalaisuuteen ja menojen vähennyskelpoisuuteen sekä niiden jaksottamiseen liittyvät kysy-mykset ja varojenjaon sekä yrityksen myynnin ja lopettamisen verotus.

Tarkastelukulma on käytännönläheinen ja kirja soveltuu sekä käsikirjaksi että oppikirjaksi. Mukana on runsaasti erilaisia esimerkkejä ja rajanveto-tilanteita, joita lakien soveltamiseen liittyy. Ajantasainen kirja sisältää myös runsaasti viime aikoina esille tulleita tulkintakysymyksiä sekä uusimmat yritysveroratkaisut ja verolainsäädännön uudistukset. Teoksessa on myös huomioitu uuden hallituksen verolinjaukset.

Kirjan kirjoittaja on tunnettu veroasiantuntija OTT, VT Jaakko Ossa, joka työskentelee finanssioikeuden professorina Turun yliopistossa. Hänellä on myös pitkä kokemus asianajotehtävistä sekä yritysverotuksen kouluttajanaja kirjoittajana.

yritystoiminnan verotus yrit

ystoim

inn

an v

ero

tus

yritystoiminnan

verotusJaakko Ossa

kirjastoluokka 33.25 isbn 978-952-246-258-9

www.lakimiesliitonkustannus.fi

Tomi Viitala

Osakeyhtiön voitonjaon verotus

Kirja on selkeä ja ajankohtainen esitys eri voitonjakomuotojen verokohtelusta ja edullisuudesta listaamattoman osakeyh-tiön omistajien näkökulmasta veromuu-tosten valossa.

Käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa osingon, palkan, vuokra- ja lainajärjeste-lyjen, pääomanpalautusten ja osakeluo-vutusten verokohtelu tuoreiden vero-muutosten valossa.

Teoksessa luodaan kokonaiskuva omista-jayrittäjän ja yrityksen verotukseen. Asiat on käyty läpi havainnollisesti, ja mukana on runsaasti erilaisia esimerkkejä ja rajan-vetotilanteita, joita lakien soveltamiseen liittyy. Käytännönläheinen kirja sisältää uusimmat yritysveroratkaisut sekä vero-lainsäädännön uudistukset.

Jäsenetuhinta 59 € Normaalihinta 69 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-258-9 2014, 311 sivua, 2., uud.p.

Jaakko Ossa

Yritystoiminnan verotus

Jäsenetuhinta 52 € Normaalihinta 65 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-241-1 2014, 379 sivua

Reijo Knuutinen

Verotus ja yrityksen yhteiskuntavastuu

Kirjassa tarkastellaan verotuksen ja yrityk-sen yhteiskuntavastuun suhdetta. Voidaanko veronmaksuvelvollisuutta perustella yhteiskuntavastuun näkökul-masta, verolainsäädännön asettamien vaatimusten ohella tai lisäksi? Mitä vastuullinen veronmaksu tarkoittaa verolaskennan, raportoinnin ja yrityksen veronmaksua koskevien toimintaperiaat-teiden näkökulmasta?

Jäsenetuhinta 45 € Normaalihinta 59 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-114-8 2014, 218 sivua

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 32: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

30 Juridiikka

Tässä kirjassa keskitytään yhteen yleisimpään jakelusopimusmuotoon – jälleenmyyntisopimukseen. Kirja toimii jälleenmyyntisopimuksia koskevana sopimuskäsikirjana.

Teos antaa selkeät ja yksinkertaiset ohjeet siitä, miten tarkoituksen-mukainen ja käytännön tilanteisiin toimiva jälleenmyyntisopimus laa-ditaan ja millaisia sopimusehtoja jälleenmyyntisopimuksen tulisi pitää sisällään sekä tuotteen valmistajan että jälleenmyyjän näkökulmasta.

Kirjan tarkoituksena on auttaa jokaista, joka laatii, neuvottelee, arvioi tai päättää jälleenmyyntisopimuksia. Kirja soveltuu paitsi lakimiesten myös tuotteiden myyntiä hoitavan myynti- ja markkinointihenkilö-kunnan sekä jälleenmyyjän osto- ja hankintaosaston sopimuskäsikir-jaksi.

Kirjan lähtökohta on käytännönläheinen ja sen vuoksi kirja sisältää useita erilaisia mallilausekkeita ja käytännön esimerkkejä, joiden avulla sekä valmistaja että jälleenmyyjä pystyy rakentamaan itselleen tarkoituksenmukaisen jälleenmyyntisopimuksen.

Jäsenetuhinta 75 € Normaalihinta 85 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-309-8 9/2014, n. 300 sivua

Hilppa Rautpalo, Tiina Lencioni

Jälleenmyyntisopimukset

Jälleenmyyntisopimusten käytännön käsikirja. Sisältää runsaasti mallilausekkeita.

1.1.2015 lähtien Helsingin seudun kauppakamari kustantaa juridiikan kirjoja nimellä Kauppakamari | Juridiikka.

Page 33: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Sanna Koulu

Lapsen huolto- ja tapaamissopimukset

Kirjassa käsitellään lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevia sopimuksia ennen kaikkea perheen sisällä.

Kirjan keskiössä on kysymys siitä, miten lasta koskevaa sopimista oikeu-tetaan eli milloin sopimiselle annetaan oikeudellista merkitystä.

Kirjassa käydään perusteellisesti läpi korkeimman oikeuden lasta koskevat ennakkopäätösratkaisut sekä avataan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen käytäntöä.

Teos avaa myös lapsioikeuden ja erityisesti lapsen huolto- ja tapaamisoikeuden yleisiä oppeja ja lainsäädännön taustalla vaikuttavia ajatuksia.

Suvianna Hakalehto-Wainio ja Liisa Nieminen (toim.)

Lapsioikeus murroksessa

Kirjassa käsitellään laajasti ja mo-nipuolisesti lasten oikeuksiin per-heessä ja perheen ulkopuolella liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä. Teoksen kirjoittajina ovat useat Suomen johtavat lapsioikeuden asiantuntijat.

Kirjan ensimmäisissä luvuissa tarkastellaan lapsioikeutta kehittyvänä oikeudenalana, lapsen perus- ja ihmisoikeuksia sekä lapsen oikeuksien sopimuksen kes-keisiä periaatteita ja niiden merkitystä kaikissa lasten oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Teoksessa perehdytään syvällisemmin useisiin käytännössä kes-keisiin ja ajankohtaisiin teemoihin kuten valvottuihin tapaami-siin, lapsen etuun tahdonvastaisissa huostaanotoissa, alaikäis-ten itsemääräämisoikeuteen terveydenhuollossa ja koulujen kurinpitoon.

Jäsenetuhinta 65 € Normaalihinta 79 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-247-3 2013, 347 sivua

Jäsenetuhinta 99 € Normaalihinta 109 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-318-0 8/2014, n. 500 sivua

Juridiikka 31

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 34: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

32 Juridiikka

Liike-elämän sopimuksissa sovitaan usein sekä kilpailukieltovelvoit-teesta että salassapitovelvoitteesta. Velvoitteilla suojataan viime kädessä elinkeinonharjoittajan liiketoiminnan, tietotaidon ja liikesalai-suuksien taloudellista arvoa, eikä velvoitteiden taloudellista merkitys-tä voi liiaksi korostaa.

Vaikka velvoitteet muistuttavat toisiaan monella tapaa ja niillä mo-lemmilla rajoitetaan ainakin välillisesti niihin sitoutuneiden luonnol-listen henkilöiden perusoikeuksia, tulee velvoitteita aina tarkastella erillään lainsäädäntöympäristössä.

Teoksessa keskitytään yrityskauppa-, osakas-, johtaja- ja työsopimus-ten kilpailukielto- ja salassapitovelvoitteisiin. Kirja on hyödyllinen yrityslakimiehille, asianajajille, pääomasijoittajille, yhtiön johdolle ja niille, jotka työssään sopivat kilpailukieltovelvoitteista ja salassapito-velvoitteista.

Jäsenetuhinta 69 € Normaalihinta 78 €(+alv 10 %)

ISBN 978-952-246-264-0 8/2014, n. 300 sivua

Heikki A. Huhtamäki

Kilpailukielto ja salassapito sopimussuhteissa

Ensimmäinen kirja nykypäivän kilpailukielto- ja salassapito-velvollisuuden oikeudellisesta merkityksestä.

1.1.2015 lähtien Helsingin seudun kauppakamari kustantaa juridiikan kirjoja nimellä Kauppakamari | Juridiikka.

Page 35: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Juridiikka 33

Kattavassa oppaassa selostetaan seikkaperäisesti välimiesmenettelyn aloittamista, välimiesoikeuden muodostamista, menettelyä välimiesoi-keudessa, välitystuomioiden antamista ja välimiesmenettelynkustannusten määräytymistä.

Huomion kohteena ovat myös ns. moniasianosaismenettelyihin (mul-ti-party arbitration) liittyvät kysymykset, turvaamistoimet ja salassapi-tovelvollisuus välimiesmenettelyssä, nopeutetun välimiesmenettelyn erityispiirteet sekä välityslausekkeiden laadintaan liittyvät sudenkuopat ja niiden välttäminen.

Käytännönläheinen kirja sisältää sekä suomen- että englanninkielisen tekstin.

Jäsenetuhinta 139 € Normaalihinta 165 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-286-2 10/2014, n. 500 sivua

Mika Savola

Opas Keskuskauppakamarin välimiesmenettelysääntöihin/Guide to the Finnish Arbitration Rules

Kattava ja konkreettinen opas uusiin välimiesmenettely-sääntöihin kahdella kielellä.

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 36: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

34 Juridiikka

Uusi säätiölaki tulee voimaan vuonna 2015. Uudella lainsäädännöllä mm. nykyaikaistetaan säätiöiden toimintapuitteet, lisätään säätiötoi-minnan avoimuutta, päivitetään hallintoelinten tehtävät ja vastuut vastaamaan moderneja vaatimuksia sekä tehostetaan säätiöiden valvontaa.

Teos on uuden säätiölain ajankohtainen ja asiantunteva käsikirja. Odotetussa kommentaarissa käsitellään kattavasti koko uusi säätiö-laki, voimaanpanolaki, säätiöasetus ja säätiöiden hallinnassa olevien rahastojen sääntely ja ehtokäytäntö sekä säätiöiden ja niiden hallin-nassa olevien rahastojen kirjanpitoon, tilintarkastukseen ja verotuk-seen liittyvät erityiskysymykset. Kirjassa käsitellään myös säätiö-konserniin liittyviä kysymyksiä.

Kirja sisältää runsaasti tulkintoja ja suosituksia sekä säätiökäytännön esittelyä ja päätös-, ehto- ja sopimusmalleja. Kirjan kirjoittajat ovat alan johtavia asiantuntijoita ja olleet keskeisessä roolissa mukana valmistelemassa uutta lainsäädäntöä.

Jäsenetuhinta 109 € Normaalihinta 125 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-268-8 11/2014, n. 800 sivua

Jyrki Jauhiainen, Timo Kaisanlahti, Oili Kela

Säätiölaki

Uuden säätiölain kommentaari alan johtavilta asiantuntijoilta.

1.1.2015 lähtien Helsingin seudun kauppakamari kustantaa juridiikan kirjoja nimellä Kauppakamari | Juridiikka.

Page 37: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Juridiikka 35

Yhdistysten ja säätiöiden verotus -kirja selvittää kattavasti yhdistyksiä ja säätiöitä koskevan voimassa olevan vero-oikeuden sisällön.

Kirjassa vastataan muun muassa seuraaviin kysymyksiin:• Milloin aatteellinen yhdistys tai säätiö on yleishyödyllinen?• Millainen on näiden yhteisömuotojen tuloverotus?• Millainen on näiden yhteisömuotojen arvonlisäverotus?• Millä muilla veromuodoilla on merkitystä näiden yhteisöjen verotuksessa (kiinteistöverotus, perintö- ja lahjaverotus sekä arpajaisvoittojen verotus)?• Mitä muutospaineita yhdistysten ja säätiöiden verotukseen kohdistuu?

Tuloverotuksen yhteydessä käsitellään myös eräitä erityiskysymyksiä, kuten apurahojen verotusta, talkootyön verotusta ja lahjoitusten verotusta.

Voimassa oleva oikeustila perustuu hyvin pitkälti oikeuskäytännön ratkaisuihin, joita analysoidaan perusteellisesti kirjassa. Myös Vero-hallinnon monipuoliselle ohjeistukselle annetaan suurta merkitystä.

Jäsenetuhinta 69 € Normaalihinta 78 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-283-1 2014, 466 sivua

Matti Myrsky

Yhdistysten ja säätiöiden verotus

Hyödyllinen teos veroasioiden kanssa tekemisissä oleville ja yhdistysten ja säätiöiden talousasioista vastaaville.

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 38: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

36 Juridiikka

Haluatko juristiksi? -kirjassa johdatellaan lukija suomalaiseen oikeus-järjestelmään ja sen terminologiaan, käydään läpi oikeudenalojen perusteet sekä kerrotaan, miten ja missä oikeustiedettä voi opiskella ja mitä uramahdollisuuksia valmistuneella lakimiehellä on.

Kirja on kirjoitettu erityisesti oikeustiedettä lukemaan pyrkivän näkökulmasta ja siinä avataan yksityiskohtaisesti pääsykokeeseen valmistautumista, kysymystyyppejä ja tuloksellista vastaustekniikkaa. Kirja antaa lukijalleen tiedollisen kehikon, joka mahdollistaa lisäop-pimisen ja auttaa yhdistämään varsinaisten pääsykoekirjojen sisällön loogiseksi kokonaisuudeksi.

Helppolukuinen kirja avaa lukijalle myös pääsykoekirjoissa vilah-televat oikeudelliset käsitteet ja toimii kätevänä tukimateriaalina pääsykokeisiin valmistautuessa. Kirjassa tuodaan esiin myös termien ruotsinkieliset vastineet.

Jäsenetuhinta 24 € Normaalihinta 27 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-292-3 2014, 187 sivua

Visa Kurki

Haluatko juristiksi?

Vinkkejä pääsykokeeseen, johdatus suomalaiseenoikeusjärjestelmään.

1.1.2015 lähtien Helsingin seudun kauppakamari kustantaa juridiikan kirjoja nimellä Kauppakamari | Juridiikka.

Page 39: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Juridiikka 37

Anna Mäki-Petäjä-Leinonen, Liisa Nieminen (toim.)

Vanhuus ja oikeus Kirjassa luodaan kattava katsaus vanhuksia koskettaviin ajankohtaisiin oikeudellisiin kysymyksiin. Tarkastelun kohteina ovat mm. perheoikeudelliset, sosiaalioikeudelliset ja lääkintäoikeudelli-set teemat.

Kirjassa esitetään henkilötietojen suoja, luottamuksellisen viestinnän suoja ja yleisesti oikeus yksityisyyteen henki-lökohtaisessa elämässä, työelämässä, kansalaisena ja yhteiskunnan jäsenenä. Teos keskittyy yksityisyyden suojaan hen-kilötietojen ja julkisuuden sääntelyssä, luottamuksellisen viestinnän suojaan ja yksityisyyden suojaan rikosoikeudessa.

Jäsenetuhinta 59 € Normaalihinta 75 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-230-5 2014, 257 sivua

Riku Neuvonen

Yksityisyyden suoja Suomessa

Jäsenetuhinta 79 € Normaalihinta 89 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-259-6 2014, 382 sivua

Anna-Liisa Autio

Lainkäyttö yritysten riidanratkaisussa Kirjassa selvitetään yleisten tuomiois-tuinten tarjoaman siviilioikeudellisen lainkäytön asemaa ja saatavuutta suoma-laisten yritysten riidanratkaisussa. Tut-kimuksen lähtökohta on yritysmaailman näkökulma siitä, miten lainsäädännössä määritellyt muodolliset mahdollisuudet saada oikeutta tosiasiallisesti toimivat.

Jäsenetuhinta 69 € Normaalihinta 78 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-290-9 2014, 460 sivua

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 40: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

38 Juridiikka

Hauskassa ja herkullisessa keittokirjassa esitellään lukuisia maukkaita ruokalajeja ja reseptejä yhdisteltyinä oikeuteen liittyviin tarinoihin ja kuviin. Jokaisesta ruokalajista on ensin kirjoitettu lyhyt johdanto, jon-ka jälkeen kerrotaan raaka-aineet ja valmistusohjeet sekä ruokalajiin liittyvä oikeudellinen tietoisku tai tarina.

Kirjan rakenne seurailee juristin urapolkua. Kirjan ensimmäinen osa si-sältää oikeustieteen opiskelijan murkinoita, seuraavassa osassa ollaan oikeusoppineiden keittiössä ja kolmannessa osassa on käytännön ju-ristin kattaus. Lopuksi esitellään lakinaisten makeat herkut. Jokaiselle ruualle esitetään myös juomasuositus.

Kirja on luotu jokaisen laista ja ruuanlaitosta innostuneen kotikokin kirjahyllyyn. Se sopii myös erinomaisesti mm. liike- tai vuosipäivä-lahjaksi tai vaikkapa oikeustieteellisiä opintoja aloittelevan nuoren juristinalun keittokirjaksi.

Jäsenetuhinta 35 € Normaalihinta 45 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-232-9 2013, 56 sivua

Kaijus Ervasti

Juristi liemessä - lakimiehen keittokirja

Hauska ja oivaltava keittokirja jokaiselle laista ja ruuanlaitosta kiinnostuneelle.

1.1.2015 lähtien Helsingin seudun kauppakamari kustantaa juridiikan kirjoja nimellä Kauppakamari | Juridiikka.

Page 41: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Juridiikka 35

Rupert Haigh

The Legal English Workbook

Kirja kiireiselle ihmiselle, joka haluaa kehittää englannin kielen taitoaan. Kirja tarjoaa erinomaisen mahdolli-suuden itsenäiseen juridisen englan-nin opiskeluun.

The Legal English Workbook on jaettu kymmeneen eri osioon käytännön juristille tärkeimpien oikeudenalojen mukaan.

Kirja sisältää harjoituksia, jotka kehittävät monipuolisesti lukijan sanavarastoa ja kielioppia. Tehtäviin annetuista vastauksista muodostuu lukijan kielitaidon kokonaisarvosana – mittaa tarvit-setko lisäopetusta! Kirjan lopussa on myös sanasto-osio.

The Legal English Workbook sopii erinomaisesti myös juridisen englannin opetusmateriaaliksi.

Rupert Haigh

The Legal English Casebook

Kirja on tarkoitettu kaikille juridisia tekstejä englannin kielellä kirjoit-taville tai sitä lukeville ammattilai-sille. Kirja on laadittu kattavaksi ja käytännönläheiseksi itseopiske-luaineistoksi, jossa asioiden käsitte-ly etenee todellisten juridisten tapausten kautta.

Kirjan lopussa ovat laaja teoriaosio, joka sisältää ohjeita mm. kieli-oppiin, kirjoittamisen tyyliin ja juridisen englannin standardeihin, sekä sanasto, johon lukija voi aina tarpeen tullen palata.

Kirja koostuu eri oikeudenaloja käsittelevistä moduuleista, joiden kautta lukijalle tulevat tutuiksi mm. verotukseen, kiinteistöihin, sopimuksiin ja tuotevastuuseen, patentteihin, tavaramerkkeihin, tekijänoikeuteen, rikos- ja työoikeuteen sekä IT-asioihin liittyvä juridinen sanasto.

Jäsenetuhinta 65 € Normaalihinta 79 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-247-3 2013, 347 sivua

Jäsenetuhinta 49 € Normaalihinta 65 €(+ alv 10 %)

ISBN 978-952-246-051-6 2010, 245 sivua

Juridiikka 39

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 42: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

40 Lakimuutokset ja viranomaisohjeet - kaikki yhdestä paikasta!

Asiantuntijamme koostavat olennaisen tiedon lakimuutoksista ja viranomaisten ohjeista sinua varten yhteen paikkaan – luotettavasti! Kenelle? • taloushallinnon ammattilaisille• HR- ja palkkahallinnon ammattilaisille• ulkomaankaupan ammattilaisille• markkinoinnin ammattilaisille ja markkinoinnin pelisääntöjä tarvitseville• esimiehille• yritysjohdolle• yrittäjille

Tutustu www.kauppakamaritieto.fi

Lait ja viranomaisohjeet muuttuvat– KauppakamariTieto pitää sinut ajan tasalla!

Page 43: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

KauppakamariTiedosta löydät olennaiset tiedot ja ohjeet kirjanpitoon, verotukseen, työlainsäädäntöön ja palkkahallintoon liittyen. Mukana myös ulkomaankauppaan ja markkinointilainsäädäntöön pureutuvat osiot.

KauppakamariTiedon voit tilata kokonaisuutena hintaan

tai yksittäisinä osioina. Tutustu palvelun osioihin seuraavilla sivuilla. Tuotteiden hinnat ovat 12 kuukauden jakson hintoja. Tilaukset ovat toistaiseksi voimassa olevia kestotilauksia, jotka laskutetaan kerran vuodessa.

Koko palvelun tilaajille maksuton osallistuminen KauppakamariTieto asiakaspäivään 30.10.2014. Edun arvo 149/279 € (+ alv 24 %).

Tutustu www.kauppakamaritieto.fi

Valitse koko KauppakamariTieto -palvelu tai yksittäisiä osioita!

Verkkopalvelu Jäsenetuhinta 399 € Normaalihinta 485 €Normaalihinta ei sisällä Palkanlaskenta-osiota. (+ alv 24 %)

www.kauppakamaritieto.fi 41

!

Page 44: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Työsuhde, palkka ja HR 42

Kirsi Parnila toimii Helsingin seudun kauppakamarilla työsuhdelakimiehenä. Hän on päivittänyt Palkanlaskentaa ja Työsuhdeasioita 10 vuoden ajan. – Tietopalvelujen avulla saa nopeasti ajantasaisen tiedon yksittäiseen palkanmaksu- tai työsuhdeongelmaan. Tuote on aina voimassa olevan lainsäädännön mukainen ja lisäk-si esimerkeillä tai oikeustapauksilla selvennettynä, jotta tietoa voi soveltaa omaan tilanteeseen, hän sanoo. Parnilan mukaan KauppakamariTiedon sähköiset palvelut ja painetut kansiot ovat käytännönläheisiä ja sen vuoksi käyttäjäystävällisiä. – Lisäksi jäsenillämme on käytettävänään toimiva lakimies-neuvontapalvelu sähköpostin tai puhelimen päässä, josta voi varmistaa oikean tiedon, hän toteaa.

Kirsi Parnilalakimies, OTK, Helsingin seudun kauppakamari

Jäsenille neuvontaa vainpuhelinsoiton päässä

Page 45: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Työsuhde, palkka ja HR 43

www.kauppakamarikauppa.fi

Palkanlaskenta

Palkka- ja henkilöstöhal-linnon ammattilaisen apuun päivittäisissä ongelmissa. Sisältää tietoa muun muassa palkanmaksusta, ennakon-pidätyksistä ja työaikaan liittyvistä asioista. Saatava-na myös ruotsinkielisenä.

Verkkopalvelu Jäsenetuhinta 84 € (+ alv 24 %)

Kansio + verkkopalveluJäsenetuhinta 99 € (+ alv 10 %)

Palkanlaskenta on saatavissa vain kauppakamarin jäsenille.

Työsuhdeasiat

Verkkopalvelu Jäsenetuhinta 84 € Normaalihinta 105 €(+ alv 24 %)

Kansio + verkkopalveluJäsenetuhinta 99 € Normaalihinta 138 €(+ alv 10 %)

Sisältää työsuhteeseen liittyvät tiedot loogisesti koostettuna. Lisäksi pal-velussa on paljon valmiita työsuhteeseen liittyviä lomakkeita ja oikeusta-pauksia. Saatavana myös ruotsinkielisenä.

Työpaikan lait

Verkkopalvelu Jäsenetuhinta 49 € Normaalihinta 59 €(+ alv 24 %) Hinnat 1–5 hlön lisenssille.

Kansio + verkkopalveluJäsenetuhinta 52 € Normaalihinta 65 €(+ alv 10 %)

Yhteen koostettuna työpaikalla nähtävänä pi-dettävä lainsäädäntö sekä useita muita työsuhteisiin ja työympäristöön liittyviä säädöksiä. Saatavana myös kirjana s. 13.

Työsuhteen malliasiakirjat

Verkkopalvelu Jäsenetuhinta 84 € Normaalihinta 105 €(+ alv 24 %)

CD-romJäsenetuhinta 65 € Normaalihinta 87 €(+ alv 24 %)

Palvelussa lukuisia työ-suhteisiin liittyviä valmiita asiakirjamalleja ja niihin liittyviä ohjeistuksia. Lomakkeet ja selitykset ovat myös englanniksi.

!

Page 46: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

44 Talous ja verotus

Helsingin seudun kauppakamarin veroasiantuntija Jukka Koivumäki on päivittänyt Vero-tietopalvelua kahden vuoden ajan. Hän sanoo, että palvelu on kehitetty mah-dollisimman toimivaksi käyttäjän arkea ja työtä ajatellen. Käyttäjän pitäisi pystyä palvelun avulla tekemään omia rat-kaisujaan ilman, että jonkun muun pitäisi erikseen tulkita palvelussa kirjoitettua. Uusien verosäännösten ymmärtä-mistä avustetaan havainnollistavilla esimerkeillä.

– Palvelun hyöty on muun muassa siinä, että yritystoi-minnassa tulee usein esiin verotuksellisia kysymyksiä ja valintoja erilaisten toimintavaihtoehtojen välille. Palvelun avulla asiakas pystyy ratkaisemaan näitä verotuksellisia ongelmia ja valitsemaan parhaan mahdollisen toiminta-tavan, jossa verotuksellisetkin seikat on otettu huomioon. Palvelusta on tämän vuoksi yritetty tehdä mahdollisimman käytännönläheinen, hän sanoo.

Jukka Koivumäkiveroasiantuntija, Helsingin seudun kauppakamari

Toimiva palvelu ammattilaisen arkeen ja työhön

Page 47: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Alv

Verkkopalvelu Jäsenetuhinta 84 € Normaalihinta 105 €(+ alv 24 %)

Kansio + verkkopalveluJäsenetuhinta 99 € Normaalihinta 138 € (+ alv 10 %)

Sisältää kattavasti tietoa arvonlisäverotuksesta yrityksen koko elinkaaren ajan perustamisvaiheesta toiminnan lopettami-seen.

Verkkopalvelu Jäsenetuhinta 84 € Normaalihinta 105 €(+ alv 24 %)

Kansio + verkkopalveluJäsenetuhinta 99 € Normaalihinta 138 €(+ alv 10 %)

Ajantasaista tietoa kirjanpitolain muutoksis-ta. Palvelussa selvitetään kirjanpitoon vaikuttavien lakien määräyksiä ja niiden tulkintoja.

Kirjanpito Vero

Verkkopalvelu Jäsenetuhinta 84 € Normaalihinta 105 €(+ alv 24 %)

Kansio + verkkopalveluJäsenetuhinta 99 € Normaalihinta 138 €(+ alv 10 %)

Selkeä ja havainnollinen yritysverotuksen käsikirja, jossa käsitellään kaikkia yritystoiminnan muotoja koskevia verotusasioita selkeästi.

Yhtiöoikeus

Verkkopalvelu Jäsenetuhinta 84 € Normaalihinta 105 €(+ alv 24 %)

Kansio + verkkopalveluJäsenetuhinta 99 € Normaalihinta 138 €(+ alv 10 %)

Palvelu koostuu voimassa olevasta osakeyhtiölaista lukukohtaisesti. Sisältää myös hyödyllisiä malli-asiakirjoja.

Talous ja verotus 45

www.kauppakamarikauppa.fi

Yrityksen verolait

Kaikki yritystoiminnan kannalta keskeisimmät verosäädökset ajanta-saisena ja aihealueittain ryhmiteltynä. Palvelussa myös kirjanpitoa koskevia säädöksiä. Saatavana myös kirjana s. 48.

VerkkopalveluJäsenetuhinta 59 € Normaalihinta 75 €(+ alv 24 %)

Page 48: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

46 Myynti, markkinointi ja viestintä

Ville Raevuori on aloittanut Ulkomaankaupan tietopalve-lujen Kuljetus, huolinta ja tullaus -osion asiantuntijana tänä vuonna. Alalta hänelle on karttunut kokemusta jo kohta 30 vuoden ajan.– Haluan tuoda tietopalveluihin käytännön tietoa ja tapauksia, jotka ohjaavat päivittäistä toimintaa tulli- ja tul-lausalalla. Työssä tulee vastaan käytännön tilanteita, joita ei voida opettaa koulutuksissa, vaikka toki teoriatietojakin on päivitettävä aika ajoin, hän toteaa.

Raevuori näkee työnsä Ulkomaankaupan tietopalvelun asiantuntijana kokonaisuutena, jossa teoriatieto, käytän-nön pitkä kokemus ja alan lainsäädännön seuraaminen muodostavat sen perustan. – Sisällöstä vastaavana minulla on oltava muutakin kuin vain koulun penkiltä opittua tietoa. Käytännön työni on opettanut minulle itselleni monia hyödyllisiä asioita, jotka haluan liittää osaksi tietopalvelua koskevaa päivitys-työtäni, hän täsmentää.

Ville Raevuori huolinta- ja tullaustoiminnoista vastaava, DB Schenker

Asiantuntijalta vaaditaan muutakin kuin koulunpenkiltä opittua tietoa

Page 49: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

47

Ulkomaankauppa

Verkkopalvelu Jäsenetuhinta 109 € Normaalihinta 125 €(+ alv 24 %)

Kansio + verkkopalveluJäsenetuhinta 118 € Normaalihinta 145 €(+ alv 10 %)

Ulkomaankaupan perustieto ja asiakirjat sekä Ulkomaankaupan kuljetus, huolinta ja tullaus ovat kattava tietopaketti niille, jotka tarvitse-vat perustiedot vientiin ja tuontiin liittyvistä asioista.

Asiantuntijoina mm. Schenker Oy:n tullaus-asiantuntija Ville Raevuori ja Helsingin seudun kauppakamarin EU-neuvojat Johanna Niemis-tö ja Johanna Marin-Hyppönen sekä lakimies Maija Kärkäs.

Myynti, markkinointi, viestintä ja juridiikka

Markkinointijuridiikka

Verkkopalvelu Jäsenetuhinta 84 € Normaalihinta 105 €(+ alv 24 %)

Palvelusta löytyvät kaikki tärkeimmät BtoC- ja B2B -markkinointia koskevat säädökset ja oh-jeet. Mukana myös runsaasti oikeustapauksia.

Tuotteen asiantuntijoina toimivat asianajajat Elina Koivumäki ja Petteri Häkkänen Asianajo-toimisto Juridia Bützow Oy:stä.

Saatavana myös kirjana s. 19.

www.kauppakamarikauppa.fi

Page 50: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

48 Talous ja verotus

Juha Karvonen (toim.)

Yrityksen verolait 2014

Saatavana myös verkkopalveluna. Katso sivu 45.

www.kauppakamarikauppa.fi

Jäsenetuhinta 65 € Normaalihinta 75 €(+ alv 10 %) kertatilaus

ISBN 978-952-246-263-3 2014, 541 sivua

Jäsenetuhinta 55 € Normaalihinta 65 €(+alv 10 %) kestotilaus

Kirjaan on koottu kaikki yritystoiminnan kannalta keskeisimmät vero-säädökset ajantasaiseksi toimitettuina ja aihealueittain ryhmiteltyinä. Teos sisältää myös kirjanpitoa ja tullausta koskevia säädöksiä.

Vuoden 2014 painoksessa on mukana lukuisia yrityksen ja luonnolli-sen henkilön verotusta koskevia viimeaikaisia lainsäädäntömuutoksia:• työtulovähennyksen ja kunnallisverotuksen perusvähennyksen enimmäismäärää on korotettu,• kunnalle luovutettujen kiinteistöjen luovutusvoitoille on säädetty määräaikainen verovapaus,• pääomatuloveron progressiota on kiristetty,• luonnollisten henkilöiden osinkoverotusta on kiristetty ja• rajoitetusti verovelvollisen oikeutta vaatia tulonsa verottamista verotusmenettelylain mukaisesti on laajennettu,• yhteisöverokantaa on alennettu ja • edustusmenojen verovähennyskelpoisuus on poistettu.

Teoksessa on mukana myös työntekijöille järjestetyn koulutuksen lisävähennysoikeutta koskevat muutokset sekä näihin liittyvä uusi laki koulutuksen korvaamisesta.

Page 51: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Ammattilaisenkauppa

kauppakamarikauppa.fi

KauppakamariKauppaKalevankatu 12 • 00100 Helsinki • puh. 09 2286 0360 • faksi 09 2286 0228

[email protected] • www.kauppakamarikauppa.fi

Avoinna: ma-pe klo 9.00-15.00

Page 52: Kauppakamari kirjat ja palvelut syksy 2014

Tutustu ja tilaa: www.kauppakamarikauppa.fi

Ammattikirjoiltakin vaaditaan yhä enemmän monipuolisuutta!