HFC Magazine

download HFC Magazine

of 9

 • date post

  19-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  226
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Sport, soccer

Transcript of HFC Magazine

 • 1hfc haarlem-Kennemerland

  hfc haarlem-Kennemerland

  magazine

  Commissie van goede dienstenNieuwe toekomst vanuit glorieus verleden Pag. 6

  Extra trainingen voor E-jeugdAlle kinderen kunnen leren voetballen Pag. 8

  Sportieve ZakenOndernemers bundelen de krachten Pag. 11

  Carl Ern: Pag. 3Genieten aan de Jan Gijzenkade

 • 2 hfc haarlem-Kennemerland 3hfc haarlem-Kennemerland

  Rules dont Rule Een verrassende tactiek, techniek of opstelling. In de sport is het vaak de sleutel tot de overwinning. En zo is het ook in het bedrijfsleven. Breken met conventies leidt tot succes. Als accountantsorganisatie dragen we daar graag aan bij. We scheppen ruimte voor de creativiteit van onze klanten. Door onze multidisciplinaire manier van werken. Door te kijken naar het totaal. Door te analyseren, te controleren en te inspireren. Praat eens met Wim Lubben , tel. 020 206 05 00 of ga naar www.mazars.nl. Ga verder met Mazars.

  Speel het spelanders en

  je wint

  id7_Mazars_2443620_001.indd 1 25-1-2012 12:58:02

  De jaarwisseling is net achter de rug en het eerste weekend van januari staat voor de deur.

  Binnen- en buitenlandse toeristen nemen het Amsterdamse Rembrandtplein en haar vele

  horecagelegenheden in beslag. In caf Tante Roosje laten de Engelsen het bier goed smaken

  en geniet een Italiaans stel van de thee. De Nederlandstalige muziek schalt uit de speakers en

  het personeel dolt met elkaar, waarbij de Amsterdamse tongval de boventoon voert.

  Tekst: Peter de Waard

  Voor bedrijfsleider Carl Ern is het niet alleen genieten aan het Rembrandtplein. De Noord-Amsterdammer geniet ook van zijn grootste passie, het trainerschap van Haarlem-Kennemerland. En geef hem eens ongelijk, want het is ruim dertig jaar geleden dat een trainer aan de Jan Gij-zenkade met zijn vlaggenschip als derde de winterstop in ging.

  De 31-jarige Carl Ern is een echte club-man. Op 15e leeftijd debuteerde hij in het eerste zondagelftal van Zaanlandia, toen nog uitkomend in de zesde klasse van het amateurvoetbal. Als gedreven linksback was hij een vertrouwd gezicht in het eerste elftal van de club en droeg hij bij aan de wederopstanding van de zwartwitten in het amateurvoetbal door op te stomen naar de 3e klasse. Bles-sures aan zijn voorste kruisband (2007)

  en een gebroken kuitbeen (2009) noop-ten hem zijn actieve voetbalcarrire te beindigen op 29-jarige leeftijd.

  Toch was Ern ook na zijn actieve voetbal-carrire te vinden op sportpark Oostzij-derveld in Zaandam. Vorig seizoen was hij werkzaam als assistent-trainer bij de selectie en werd hij met Zaanlandia C1 kampioen. Eigenlijk wilde hij dit seizoen zijn werkzaamheden bij Zaanlandia con-

  Carl Ern geniet aan de Jan Gijzenkade

  Voor

  u w

  at A

  nde

  rs?

  Stan

  d op

  maa

  t

  Van Berckelweg 40a2203 LB NoordwijkT 071-5316666F 071-5315378E info@verver-standbouw.nlI www.verver-standbouw.nl

  In opdracht van Hans Anders de nieuwe beursstand ontwikkelen voor verschillende kleine en grote beurzen door heel Nederland.

  Deze stand moet de komende vier jaar zon 8 keer per jaar kunnen worden ingezet. Dit was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de nieuwe beursstand voor Hans Anders.

  Doelstelling van de stand is om (nieuwe) klanten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met hoortoestellen en optiek van Hans Anders.

  De uitgangspunten voor Verver Standbouw & Events waren dan ook: open en ruimtelijk, laagdrempelig en opvallend. Hierbij rekening houdend met het nieuwe concept voor de winkels van Hans Anders.

  Dit heeft Verver Standbouw & Events gerealiseerd door een compact concept te ontwikkelen waarbij de meubels veelzijdig inzetbaar zijn. Dit concept is ontwikkeld voor Hans. Voor u wat Anders?

  Naar een beurs of evenement maar nog geen stand?

  Kijk dan eens bij Verver standbouw!Verver Standbouw & Events de perfecte formule voor optimaal presenteren. Het ontwerp, de realisatie en organisatie van uw beurs of beursstand, tentoonstelling of evenement is bij ons in juiste handen.

  Omdat alle disciplines plaatsvinden onder n dak, zijn de communicatielijnen kort, helder en persoonlijk. In ons team werken geen jaknikkers, maar meedenkers. U kunt, naast kwaliteit en creativiteit, een prettige samenwerking verwachten.

  Verver standbouw werkt o.a. voor Hans Anders, Jaarbeurs Utrecht, Heineken, Beckers , Sanoma Uitgevers, HUB Uitgevers , KONE, Champions League Ajax en Voedingscentrum

  Verver Standbouw is supporter van HFC Haarlem-Kennemerland

 • 4 hfc haarlem-Kennemerland 5hfc haarlem-Kennemerland

  tinueren, waarbij de C1 werd ingeruild voor de B1. Dat leek ook te gebeuren, tot dat de voorzitter van Haarlem-Kenne-merland contact met hem op nam.

  Wat dacht je toen je hoorde: bent u genteresseerd in de functie van hoofdtrainer bij Haarlem-Kennemer-land?Ja dat had ik niet verwacht. Hoewel ik met veel plezier bij Zaanlandia werkzaam was, was dit voor mij toch een kans om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Uit het gesprek met Haarlem-Kennemerland bleek dat de club ambitie had en er qua organisatie ook goed voor stond. Daar-naast bood dit mij de mogelijkheid om te starten met de cursus trainer/coach 1. In overleg met mijn assistenten Ton Griffioen en Ren van Marsbergen, die ook vorig seizoen hier actief waren, heb-ben we besloten om een streep te zetten onder het vorige seizoen en te werken vanuit een positieve sfeer waarin ieder-een elkaar beter maakt. Tot op heden is dat redelijk goed gelukt, de opkomst bij trainingen is goed en de spelersgroep straalt beleving en enthousiasme uit. Daarnaast is de sfeer zeer goed.

  Wat voor trainer is Carl Ern?Ik ben een trainer die voorstander is van verzorgd voetbal, vanuit een positieve

  insteek probeer te coachen en waarde hecht aan discipline. Alle trainingen beginnen om 20.00 uur en het is dan ook mooi te zien dat iedereen op tijd is en in de afgesproken kleding op het trainings-veld verschijnt. Mochten spelers onver-hoopt te laat komen op wedstrijddagen dan starten ze op de bank in plaats van de basis. Ook schroom ik niet om een speler te wisselen indien hij incorrect gedrag in het veld vertoond. We hebben al een behoorlijke vermindering van het aantal gele- en rode kaarten ten opzichte van vorig seizoen, ondanks dat we ook dit seizoen tegen een aantal onnodige waarschuwingen en veldverwijderingen zijn aangelopen.

  Naast trainen is sfeer binnen een groep belangrijk, deze probeer ik te bevorderen door ook activiteiten naast het voetbal te ondernemen, zoals beachfootvol-ley en een sinterklaasfeest. Het is ook de bedoeling dat spelers dit deels zelf organiseren. Daarnaast ben ik van men-ing dat spelers iets meer mogen doen voor de vereniging dan alleen voetballen, zoals het verzorgen van trainingen bij de jeugd of bijdragen aan het sinterklaas-feest voor de jeugd. Mooi om te zien dat de jongens dit ook met plezier doen.

  Qua ambitie streef ik als trainer het hoog-

  ste na. Ik ben ontzettend blij dat ik als hoofdtrainer bij Haarlem-Kennemerland aan de slag kon en hier ook volgend seizoen mag werken en zodoende de kans krijg om hier iets op te bouwen. Binnenkort hoop ik ook te starten met de cursus trainer/coach 1, die me de mogelijkheid geeft om in de top van het amateurvoetbal werkzaam te zijn.

  Hoe kijk je terug op de eerste sei-zoenshelft van Haarlem-Kennemer-land?Met een positief gevoel, ondanks uitschakeling voor zowel de Haarlems Dagblad Cup als de KNVB Beker. De competitiestart was prima, van de eerste zes wedstrijden wisten wij er vijf winnend van het veld te stappen. Alleen in de derde wedstrijd, thuis tegen SCW (3-3), slaagden we er niet in om te winnen. Wat mij in deze wedstrijd wel aansprak was de getoonde mentaliteit, strijdlust en het daarmee gepaard gaande enthousiasme. Na een 1-3 achterstand slaagden we er met een man minder toch in om langszij te komen en waren zelfs nog kansrijk voor de overwinning. Een knappe over-winning in deze reeks was de 2-4 winst bij Voorland, waarin we met inzet en tactiek een fysiek sterke ploeg op eigen veld versloegen.

  ResteRende wedstRijden seizoen 2011/20124 februari SCW Haarlem-Kennemerland11 februari Haarlem-Kennemerland Koninklijke HFC3 maart Vlug en Vaardig Haarlem-Kennemerland10 maart Haarlem-Kennemerland Voorland17 maart Jong Hercules - Haarlem-Kennemerland24 maart Haarlem-Kennemerland Kagia31 maart Fortius - Haarlem-Kennemerland14 april Haarlem-Kennemerland RKAVIC21 april Argon - Haarlem-Kennemerland5 mei Haarlem-Kennemerland EDO12 mei NFC Brommer - Haarlem-KennemerlandWedstrijden worden gespeeld op zaterdag om 14:30. Kijk op www.haarlem-kennemerland.nl voor eventuele wedstrijdwijzigingen.

  In de zevende wedstrijd, thuis tegen Jong Hercules, kenden we een off-day en leden een 2-6 nederlaag die geken-merkt werd door een negatieve sfeer binnen het team waarin onderling veel verwijten werden gemaakt. Als tech-nische staf merkten we op dat moment dat de sfeer van vorig seizoen heel even terugkeerde. Daarop hebben we besloten om voorafgaand aan de eerstvolgende training met de groep in gesprek te gaan en terug te keren naar een positieve sfeer waarin iedereen elkaar beter en sterker maakt. Als het even niet loopt moet je de mouwen opstropen en ieders sterke punten zien te benoemen in plaats van verwijten te maken. De wedstrijd daarna pakten we de draad weer op en bonden Kagia met 1-3 aan de zegekar. Teleurstel-lend was het gelijkspel bij Fortius (2-2), waar we onnodig een 0-2 voorsprong weggaven.

  Onze beste wedstrijd speelden we tegen koploper Argon. Met een man extra op het middenveld creerden we veel kansen vanuit een vroege omschakel-ing. Ondanks enkele goede tot zeer goede mogelijkheden en een