Edificia Construct SRL -Tamlarie PVC Cu Geam Termopan

download Edificia Construct SRL -Tamlarie PVC Cu Geam Termopan

of 31

 • date post

  11-Jul-2015
 • Category

  Documents

 • view

  165
 • download

  2

Embed Size (px)

Transcript of Edificia Construct SRL -Tamlarie PVC Cu Geam Termopan

Comportamentul de Achiziie al ntreprinderilor de pe Piaa Organizaional

I.

Caracterizarea organizaiei i a pieei pe care este ea prezent

1. Prezentarea organizaiei alese. Resursele identificabile de care

dispune organizatia (resurse materiale, umane si financiare)

Edificia Construct SRL este unul dintre liderii producatorilorautorizati de tamplarie PVC cu geam termopan din Romania. Livreaza solutii de calitate bazate pe tehnologie si pe experienta detinuta, iar societatea este partener (avand licenta de executie) Trocal Germania. Edificia Construct este o companie romaneasca de productie de tamplarie PVC, infiintata in anul 2003. Solutiile acesteia au adus satisfactie clientilor de toate tipurile, de la companii multinationale si lideri ai diverselor domenii de activitate la firme mici. In acesti aproape 5 ani de la infiintare, Edificia Construct si-a castigat o buna reputatie de furnizor de incredere in domeniul tehnologiei tamplariei PVC cu geam termopan, indeplinind cerinte de realizare de produse pentru clienti din diverse domenii de afaceri. In calitate de producator autorizat de tamplarie PVC a definit, respectat si urmarit toate standardele de calitate impuse pentru realizarea de tamplarie PVC, si reprezentantii Edificia Construct sunt recunoscuti ca adevarati profesionisti in domeniu pentru modalitatile de productie, finisare, livrare si montare de tamplarie PVC. Edificia Construct foloseste experienta de ani de zile in realizare de tamplarie PVC ca producator autorizat tamplarie PVC cu geam termopan pentru a oferi o paleta larga de servicii care acopera necesitatile clientilor sai in domeniu, permitandu-le sa realizeze produse de calitate. Pentru realizarea tamplariei Edificia Construct dispune de o linie de productie moderna, marca Elumatec, care permite realizarea unei productivitati sporite, fara rabat de la calitate.

2

Aparat de debavurat

Aparat de sudat

Pantograf

Freza

Masina de debitat circular

3

In domeniul materialelor de constructie TROCAL este un nume care a facut istorie:

1954 - prima fereastra de PVC din lume produsa in serie 1967 - primul sistem de profile multicamerale destinate tamplariei PVC 1975 - primele profile colorate prin coextrudare cu acryl, in prezent existand deja 28 de culori diferite 1997 - primul sistem propriu de sere (Wintergarten), cu multiple variante de forr si ventilare 1990 - primul sistem de legatura de colt a foilor de usa, realizare revolutionara pentru rezistenta si fiabilitatea usilor 1992 - sistemul TROCAL Confort, dovada a puterii de adaptare la cerintele pietii 1998 - protectie termica a fost sporita prin cele 4 camere ale profilelor TROCAL 1999 - profile pentru cuplare multicamerale; 2000 - primul sistem din lume de tamplarie de plastic, dar fara PVC, ca alternativa ecologica la obiectivele unde nu se permite folosirea materialelor care contin clor 2000 - profile cu 3 camere pentru usi principale 2000 - profile cu 5 camere, pentru o protectie termica de exceptie 2002 - profile de 5 camere placate cu aluminiu, TROCAL AluClip. 2003 - inceputul unei generatii noi de sisteme de profile TROCAL InnoNova_70. 2004 - TROCAL InnoVisionen a fost prezentat prima oara marelui public cu ocazia Targului Nurnberg 2004 si reprezinta piatra de temelie a activitatii viitoare. Certificatele de calitate sunt marturia perfectiunii pana la detaliu a tamplariei oferite de Edificia Construct si sunt sustinute de caracteristicile principale ale acestor profile: protectie termica a profilelor pana la K=1.1-1.2 W/mpK; protectie fonica pana la 44 dB; densitate 1,4 g/cm3; toate profilele sunt tratate antistatic; garantie 25 ani la PVC si 10 ani la garnituri (conform MLPAT); sunt produse complet ecologice; toate materiile prime folosite sunt produse in Germania protectia la foc.

4

Garantia este conferita printr-un certificat de calitate care aviz MLPAT, certificat prin care Reprezentanta TROCAL Romnia isi asuma raspunderea, cu privire la calitatea tamplariei executate. Profilele TROCAL ofera o paleta completa de culori atragatoare, care se pot asorta perfect cu tipul de fatada, pentru aceasta existand 3 variante: 1. Profile color coextrudate 2. Profile PVC placate cu aluminiu. 3. Profile decor cu folie Renolit imitatie de furniruri naturale (stejar clasic, stejar auriu, stejar canadian, mahon etc.) Se realizeaza o productie lunara de 600-800 m2, in functie de marimea comenzilor si de gradul lor de complexitate. Termenii contractuali sunt clari si fermi, permitand o buna colaborare cu beneficiarii nostrii, atat din punct de vedere al termenului de livrare, cat si din punct de vedere al valorii contractului si modalitatilor de plata. Preturile practicate se situeaza in media pietii si reflecta in mod obiectiv calitatea tamplariei oferite de Edificia Construct. Sediul central Edificia Construct se afla situat in zona Timpuri Noi, a Capitalei. Resurse financiare - Evolutia cifrei de afaceri de-a lungul anilor: 2007- 1 030 687 Ron 2006 - 1 388 352 Ron 2005 - 1 153 481 Ron 2004 - 777 016 Ron

2. Definirea domeniului de activitate al organizaiei Edificia Construct SRL este unul dintre liderii producatorilor autorizati de tamplarie PVC cu geam termopan din Romania. Livreaza solutii de calitate bazate pe tehnologie si pe experienta detinuta, iar societatea este partener (avand licenta de executie) Trocal Germania. Edificia Construct este o companie romaneasca de productie de tamplarie PVC, infiintata in anul 2003. Solutiile acesteia au adus satisfactie clientilor de toate tipurile, de la companii multinationale si lideri ai diverselor domenii de activitate la firme mici.

5

3. Caracterizarea succint a concurenei i a clienilor. Inclusiv a

principalelor dimensiuni ale pieei pe care acioneaz aceasta (capacitate, arie, structur).Piata tamplariei termoizolante se duce spre un miliard de euro. Producatorii estimeaza ca piata tamplariei termoizolante si implicit achizitiile de profile din PVC si aluminiu vor creste in medie cu 24,2% in 2007, pana la 900 de milioane de euro, conform unui studiu de piata desfasurat de compania Neomar Consulting pe un esantion reprezentativ de firme producatoare de tamplarie termoizolanta. Studiul realizat de Neomar Consulting a constat intr-un sondaj de opinie "business to business", pe un esantion de 512 de producatori de tamplarie PVC si aluminiu care isi desfasoara activitatea in cele mai importante 20 de orase din Romania. . Potrivit studiului de piata, 64% dintre respondenti au estimat o crestere ponderata sub 25% a afacerii lor in 2007 fata de 2006 in timp ce 27% din companiile intervievate au estimat o crestere optimista cifrata intre 25%-50% in 2007. In 2007, pe piata exista un numar de peste 40 de marci de profile din PVC si mai mult de 20 de marci profile din aluminiu. Primele opt marci de profile din PVC detin impreuna 76% din piata in timp ce pe piata tamplariei din aluminiu, primele sase marci de profile detin circa 83% din piata, cu mentiunea ca primii doi furnizori detin impreuna circa 55% din piata, sustin reprezentantii companiei Neomar Consulting. Gratie utilizarii preponderente a tamplariei din PVC in cadrul constructiilor rezidentiale, circa 73% din piata profilelor pentru tamplarie termoizolanta este detinuta de catre profilele din PVC, urmate de profilele din aluminiu (26,2%). Aceste doua tipuri de profile detin peste 99% din totalul pietei, restul (lemn, otel) inregistrand cote de piata foarte reduse. Nu au fost luate in calcul ferestrele clasice, care nu sunt dotate cu geam termoizolant, se arata in studiul Neomar. In ceea ce priveste tamplaria PVC, sistemele de profile tricamerale sunt in continuare cele mai utilizate (45%), acest aspect fiind datorat in principal faptului ca sunt cele mai accesibile profile din punct de vedere financiar. Ponderea profilelor tricamerale a scazut in 2006 (-11% fata de anul 2005), in favoarea profilelor cu cinci camere, a caror pondere a crescut cu circa 9% in ultimele 12 luni. Potrivit aceluiasi studiu, in 2006, aproximativ 29% dintre consumatori au optat pentru tamplarie pentacamerala, iar ponderea profilelor cu patru camere a ramas relativ neschimbata (22%).

6

Aproximativ 22% din totalul producatorilor de tamplarie au o capacitate lunara de productie intre 250-500 mp/luna, circa 6% pot produce intre 500-750 mp/luna, si 30% au capacitati de productie mai mari de 750 mp/luna. Numarul producatorilor de tamplarie cu o capacitate de productie mai mare de 750 mp/luna a crescut cu circa 10% fata de anul trecut. Totodata, 29% dintre companiile producatoare de tamplarie au mai putin de 10 angajati permanenti (-15% fata de anul 2005), si circa 51% au intre 10-50 angajati permanenti (+8% fata de anul 2005). Aproximativ 18% din totalul companiilor au peste 50 de angajati permanenti (+ 8% fata de anul 2005). Pana in 2011, vanzarile anuale de tamplarie termoizolanta se vor tripla si ar putea depasi nivelul de trei miliarde de euro. In 2008, piata tamplariei termoizolante din Romania se afla intr-o etapa sustinuta de crestere. In acest domeniu exista aproape 6.000 de companii, dintre care mai mult de 3.000 de firme declara productia de ferestre ca fiind principalul obiect de activitate. Daca initial cresterea a provenit din reabilitarea termica a constructiilor existente, piata resimte acum si sporirea cererii provenite din proiectele noi. Potrivit estimarii specialistilor, volumul cifrei de afaceri din bransa depaseste un miliard de euro pe an, preconizandu-se o triplare a acestei valori in urmatorii trei-patru ani. In 2007 s-a evidentiat o crestere de aproximativ 30% a activitatii firmelor din industria de profil, nivel confirmat si prin declaratiile managerilor societatilor din bransa. Datele provin dintr-un studiu realizat de departamentul de analize de piata al revistei Fereastra pe un grup de 229 de producatori de tamplarie ce activeaza pe p