Celsona 513

Click here to load reader

 • date post

  08-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  264
 • download

  6

Embed Size (px)

description

Celsona 513 Del 13-04-2007 al 19-04-2007

Transcript of Celsona 513

 • Apunts Grfics, SL., no es fa res-ponsable de l'opini personal dels collaboradors a Celsona ni de les er-rades en que aquests puguin incrrer. I es limitar a publicar la correcci en una fe d'errades a la segent edici de la revista. Apunts no cobrir els danys o perjudicis que qualsevol error pugui ocasionar.Queda reservat tot el contingut, i no sen pot duplicar per mitjans fsics, ptics ni informtics cap part sense ordre expressa de l'empresa editora.

  Celsona Informaci s pos-sible, setmana rera setmana grcies a laportaci de molts col.laboradors que, de manera totalment desinte-ressada, ens ajuden a complementar tota la informaci que aqu veieu publicada.A tots ells, moltes grcies.

  Formen part de lequipde suport de Celsona:Pep MiaCandi PujolLlus CornetJ. ClavMarcel RiberaMontserrat RiuEnric SerraF. TorresJ.H.Ramon Gualdo

  Agraments especials a:

  973 481719Telfon

  Mbil: 617 01 29 51

  Foto Lltzer

  Direcci: Josep M. BorsRedacci: Ramon Estany Josep M. Montaner Dolors PujolsEdici: Francesc Xavier

  Montilla Marta Cases Textos: Eva JanPublicitat: Manoli OrtigosaOcina: Ctra. de Tor, 25 25280 SOLSONA

  [email protected]

  Dip. Legal: L-267-19971.350 exemplars

  El primer nmero de Celsona Informaci va sortir el 4 dabril de 1997

  Solsona Redacci

  El director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Josep M. Carret, va visitar Solsona la setmana passada per conixer de prop algunes de les actuacions que s'han realitzat al nucli antic de la ciutat com la restauraci de la Torre de les Hores, el portal del Pont i la plaa Major i la recuperaci del Pou de Gel.

  Carret, que va estar acompanyat per l'alcalde de Soslona, Jordi Riart, el regidor dUrbanisme, Francesc Azorn, i el porta-veu dERC, Xavier Jounou, juntament amb larqueleg municipal, Pere Cascante, va armar que s evident que hi ha un esfor molt clar per posar en valor el patrimoni cultural de la ciutat. El Director General de Patrimoni Cultural va posar de relleu el potencial turstic del nucli antic solson i la idonetat de buscar frmules per donar-lo a conixer a l'exterior. En aquest sentit, es va comprometre a estudiar frmules de col.laboraci amb lAjuntament per executar les diferents actuacions de recuperaci dels bns arquitectnics i arqueolgics de la ciutat.

  Per a lalcalde, aquesta primera presa de

  El director general de Patrimoni Cultural visita el nucli antic de Solsona

  Es compromet a estudiar frmules de col.laboraci amb lAjuntament

  contacte del responsable de patrimoni cultural de la Generalitat ha estat molt interessant, ats que ha pogut copsar, a travs duna visita molt complerta, els diferents projectes que shan executat i ha comprovat que qualsevol intervenci al nucli antic solson requereix un seguiment arqueolgic continuat. Entre altres qestions, Jordi Riart va recordar a Car-ret que els treballs durbanitzaci de carrers que estan previstos dins el Pla dintervenci integral del nucli antic comportaran un gran volum de feina per a la recuperaci de les restes medievals que es preveu que surtin a la llum.

  Carret, acompanyat dels representants municipals, en la seva visita a Solsona

  2 513- Divendres, 13-4-2007

 • Solsona Ramon Estany

  El Via Crucis ressuscita a SolsonaMs de 400 persones van seguir el Via Crucis de Divendres Sant pels carrers de Solsona

  La rememoraci de la Passi de Crist es mant amb fora a Solsona, que any rere any, aplega un bon nombre de dels. Enguany, ms de 400 persones van assistir aquest Divendres Sant, al solemne i fervors Via Crucis de les 8 del mat, una pietosa tradici de Setmana Santa que a Solsona recorre els carrers i places de la ciutat recordant la Passi de Crist.La comitiva, acompanyada per una imatge de Jess a la Creu va seguir el recorregut tradicional que sinicia a la Catedral i passa pels Carrers Sant Miquel, Plaa Major, Carrer Llobera, Plaa Sant Pere, Travessia de Sant Isidre, Carrer Castell i tornant a la Catedral novament per la Plaa Major i el carrer Sant Miquel.Lacte va ser seguit per un nombrs pblic del, entre el qual shi trobava el bisbe de Solsona, Mons. Jaume Traserra.

  Necessita incorporar

  Operari de taller home/dona

  fabricant d'estructures amb alumini

  Tel. 973 48 19 97Mbil 618 80 79 80

  Transports Especials

  Necessita:Conductor amb

  experincia en triler

  Interessats truqueu:

  647 62 60 25

  Ferran MorenoEs precisa,

  Xofer recollida residus

  (furgoneta)

  Interessats truqueual 973 48 11 62 i

  demaneu per Gemmao envieu CV a

  [email protected]

  Conserges- Formaci a crrec de l'empresa

  - Contracte / Alta a la Seg. Soc..

  - Possibilitat d'escollir torn (mati, tarda, nit, cap de setmana)

  - Compatible amb estudis i prestacions per minusvalia

  Empresa de la zonaNECESSITA

  Interessats truqueu al

  649 09 40 99 3513 - Divendres, 13-4-2007

 • Riart descarta totalment realitzar un

  referndum

  Els solsonins diuen S als Parcs Elics

  Lalcalde negocia amb Endesa beneficis econmics i

  socials per a Solsona

  El suport est condicionat a minimitzar limpacte visual i

  ambiental

  Els ciutadans de Solsona que estan clarament a favor dels parcs elics dOlius (48%) gaireb doblen els que hi estan en contra (26,7%), mentre que una quarta part hi donen suport amb matisos. Aquesta s una de les conclusions que es desprenen dels resultats de lenquesta realitzada per lAjuntament de Solsona per avaluar lacceptaci social dels projectes que Endesa vol instal.lar a la Torregassa i el Villar.

  Dimecres al migdia, lalcalde, Jordi Riart, i Jordi Oliveres, director de lempresa Infoaplicada, van presentar linforme tcnic de conclusions del sondeig dopini realitzat telefnicament entre els dies 19 i 22 de mar a una mostra de 400 persones. Tal com ha exposat Oliveres, els solsonins ten-deixen a estar dacord amb la construcci dels molins de vent de la Torregassa i el Villar. En aquest sentit, els enquestats que es mostren clarament a favor dels aerogeneradors a Olius representen un 48% del total i un 25% aproven el projecte moderadament.

  Aquest suport amb condicions est relacionat amb el fet que 73,3% dels vens sondejats creu que cal evitar limpacte visual dels parcs elics en la mesura possible. En aquesta lnia, lenquesta posa de manifest que prop de dues terceres parts dels solsonins consideren que s possible instal.lar molins de vent minimitzant limpacte en el medi ambient. Aix mateix, ms

  de la meitat (52%) creu que shauria de modicar la ubicaci dels aerogeneradors per reduir aquest impacte.

  I s que un dels punts en qu sha detectat unanimitat de parers ha estat en els valors paisatgstics de la ciutat, en tant que dinou de cada vint persones armen que Solsona s una ciutat amb atractiu paisatgstic i ms del 90% considera que el paisatge de Solsona forma part de la seva identitat.

  La majoria de la poblaci enquestada creu que la cons-trucci dels parcs elics podria modicar el paisatge i el relleu de Solsona, si b el 45% opina que els aerogeneradors poden donar una imatge de modernitat a la ciutat i ms de la meitat (53,3%) creu que es poden integrar fcilment al paisatge. Daltra banda, una tercera part veu els aerogeneradors com un element datracci del turisme a la comarca.

  Entre altres dades, lenquesta tamb reecteix linters majoritari de la poblaci solsonina (74%) perqu la instal.laci dels parcs elics dOlius esperi els resultats de lestudi dimpacte paisatgstic conjunt dels molins de vent de la Tor-regassa i el Villar que el consistori de Solsona ha demanat a la Generalitat.

  Riart passa la responsabilitat al govern catalAmb els resultats del sondeig dopini als solsonins,

  lalcalde ha donat per tancat el procs dinformaci i consulta ciutadana endegat per lAjuntament de Solsona el mes de gener

  Solsona Ramon Estany

  4 513- Divendres, 13-4-2007

 • Riart i Oliveres, en la presentaci dels resultats de lenquesta als mitjans de comunicaci

  passat amb una sessi informativa sobre els pros i contres dels parcs elics.

  El consistori far arribar aquestes conclusions a la companyia Endesa i a lAjuntament dOlius i, segons ha armat Jordi Riart, continuar fent un seguiment de prop de la tra-mitaci dels parcs elics. No ens cansarem de recordar a la Generalitat els compromisos que va adquirir amb nosaltres de redactar un estudi dimpacte paisatgstic integral dels dos parcs i delaborar un mapa de lenergia elica en qu es concreti la distribuci a Catalunya de les instal.lacions necessries per arribar a generar 3.500 mega-watts el 2015, abans de donar llum verd denitiu als projectes.

  Segons lalcalde, doncs, la clau del procs ara est en la resposta a les nostres al.legacions, presentades a mitjan mes de mar al Departament dEconomia i Finances. LAjuntament va exposar, mitjanant tres al.legacions, que el paisatge de la comarca s un dels valors que deneixen la marca turstica del Solsons i el seu cap de comarca, que la instal.laci daeroge-neradors a Olius suposar un impacte visual per a Solsona i la necessitat de minimitzar-lo.

  Per aquests motius, el consistori va demanar formalment que abans de redactar el projecte executiu del parc elic del Villar selabori un estudi dimpacte paisatgstic conjunt amb el de la Torregassa; que es modiqui parcialment lemplaament exacte dels molins de manera que sinstal.lin entre 200 i 300 metres ms enrere de la ubicaci prevista per la companyia elctrica, i que la Generalitat decideixi de manera urgent la planicaci de la implantaci en el territori dels parcs elics per evitar concentrar-los en determinades zones.

  Participaci de Solsona en la inversiA banda de copsar lopini dels vens de Solsona mit-

  janant aquesta enquesta i una ronda de reunions amb entitats, lalcalde tamb ha mantingut una entrevista amb responsables dEndesa per pl