0-op-de-meter-nieuwsbrief€¦ · te vragen) en Erik Hendriks (o.a. mijnbuurtje.nl) over de...

of 2 /2
Webversie 0-op-de-meter-nieuwsbrief Jaargang 1, nummer 8 September 2014 In deze editie Geïnteresseerd in energieneutraal wonen? Wij vertellen u graag over de mogelijkheden. Misschien kent u mensen die geïnteresseerd zijn stuur deze nieuwsbrief door: NulNu congres energieneutraal wonen Op woensdag 8 oktober vindt, als onderdeel van de NulNumanifestatie, in de HAN in Arnhem het energieneutrale congres NulNu plaats. Het evenement matcht vraag en aanbod in de regio Arnhem – Nijmegen. Er worden circa 200 personen verwacht: beleidsmakers uit de regio, bedrijven en particulieren met energieneutrale (ver)bouwplannen. Tien masterclasses en acht podiuminterviews met bewoners, eigenaren en makers van diverse woningen maken energieneutraal wonen concreet. Inschrijven voor de masterclasses is nu mogelijk! Er staan tien masterclases op het programma voor bedrijfsleven, overheid en particulieren., gegeven door experts die allen direct of indirect aan DNA (De Nieuwe Aanpak) in de Bouw zijn verbonden. Ze gaan onder meer over financiële haalbaarheid van maatregelen, de organisatie van collectief particulier opdrachtgeverschap, het wonen in een passief huis, het wat en hoe van een gescrumde ontwerpaanpak en de ‘bijna-energieneutraal’ opgave van de gemeentelijke overheid per 2018. Dat energieneutraal bouwen kan, werkt en een succes wordt staat centraal tijdens korte podiuminterviews met vier bewoners, twee projectmanagers van corporaties, twee architecten, drie bouwers en een ontwerpmanager. Om je in te schrijven voor de masterclasses klik hier 13 september: De Molenmarkt in Wageningen Na de duurzaamheidsmarkten in Nijmegen en Beuningen, wordt op zaterdag 13 september 2014 van 10:00-17:00 de 36ste Molenmarkt gehouden rondom Molen De Vlijt. Thema van de molenmarkt dit jaar is ´Duurzame lokale ambachten: back to basics´. De markt zal bestaan uit verschillende marktonderdelen: de biologische markt, de braderie en de vrijwilligersmarkt en ook de E-novatiewinkel zal met een stand aanwezig zijn. In onze stand kunt u kennis maken met duurzame materialen en technieken alsmede voorbeelden van renovaties en installaties. NulNu congres energieneutraal wonen 13 september: De Molenmarkt in Wageningen In het nieuws: Domme apparaten worden slimmer - Nest komt naar Nederland Duurzaamheidscafé #4: kansen voor en door de deeleconomie!

Embed Size (px)

Transcript of 0-op-de-meter-nieuwsbrief€¦ · te vragen) en Erik Hendriks (o.a. mijnbuurtje.nl) over de...

 • Webversie

  0-op-de-meter-nieuwsbrief

  Jaargang 1, nummer 8September 2014

  In deze editie

  Geïnteresseerd in energieneutraal wonen?

  Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

  Misschien kent u mensen die geïnteresseerd zijn

  stuur deze nieuwsbrief door:

  NulNu congres energieneutraal wonen

  Op woensdag 8 oktober vindt, als onderdeel van de NulNumanifestatie, in de HAN in Arnhem het energieneutrale congres NulNu plaats. Het evenement matcht vraag en aanbod in de regio Arnhem – Nijmegen. Er worden circa 200 personen verwacht: beleidsmakers uit de regio, bedrijven en particulieren met energieneutrale (ver)bouwplannen. Tien masterclasses en acht podiuminterviews met bewoners, eigenaren en makers van diverse woningen maken energieneutraal wonen concreet. Inschrijven voor de masterclasses is nu mogelijk!

  Er staan tien masterclases op het programma voor bedrijfsleven, overheid en particulieren., gegeven door experts die allen direct of indirect aan DNA (De Nieuwe Aanpak) in de Bouw zijn verbonden. Ze gaan onder meer over financiële haalbaarheid van maatregelen, de organisatie van collectief particulier opdrachtgeverschap, het wonen in een passief huis, het wat en hoe van een gescrumde ontwerpaanpak en de ‘bijna-energieneutraal’ opgave van de gemeentelijke overheid per 2018. Dat energieneutraal bouwen kan, werkt en een succes wordt staat centraal tijdens korte podiuminterviews met vier bewoners, twee projectmanagers van corporaties, twee architecten, drie bouwers en een ontwerpmanager.

  Om je in te schrijven voor de masterclasses klik hier

  13 september: De Molenmarkt in Wageningen

  Na de duurzaamheidsmarkten in Nijmegen en Beuningen, wordt op zaterdag 13 september 2014 van 10:00-17:00 de 36ste

  Molenmarkt gehouden rondom Molen De Vlijt. Thema van de molenmarkt dit jaar is ´Duurzame lokale ambachten: back to basics´.

  De markt zal bestaan uit verschillende marktonderdelen: de biologische markt, de braderie en de vrijwilligersmarkt en ook de E-novatiewinkel zal met een stand aanwezig zijn. In onze stand kunt u kennis maken met duurzame materialen en technieken alsmede voorbeelden van renovaties en installaties.

  NulNu congres energieneutraal wonen 13 september: De Molenmarkt in WageningenIn het nieuws: Domme apparaten worden slimmer - Nest komt naar NederlandDuurzaamheidscafé #4: kansen voor en door de deeleconomie!

  http://www.e-novatiewinkel.nl/tip-een-vriend/http://dnaindebouw.com/http://dnaindebouw.com/evenement/nulnu-congres-en-markt/BralfStempel

  http://www.molenmarktwageningen.nl/

 • Contact

  http://www.e-novatiewinkel.nl

  [email protected]

  Wilt u zich aan- of afmelden voor deze

  nieuwsbrief, klik dan hier.

  In het nieuws: Domme apparaten worden slimmer - Nest komt naar Nederland

  De Nest-thermostaat kan op afstand via een app worden bediend, maar Nest benadrukt graag dat dat in principe niet nodig is. De thermostaat heeft bewegingssensoren aan boord; zo weet het apparaat of er mensen thuis zijn. Na grofweg een week kan het apparaat voorspellen wanneer zijn gebruikers thuis zijn, en gebruikt hij die kennis om een huis op tijd warm te krijgen.

  Google heeft aangekondigd dat de slimme thermostaat van Nest ook naar Nederland en België komt. Hoewel er al legio slimme apparaten beschikbaar zijn, kan deze introductie worden gezien als het begin van een nieuw tijdperk. De vergelijking met de iPhone dringt zich dan ook op. Er waren voor de introductie van de iPhone al telefoons met voor die tijd grote schermen die bovendien apps konden draaien, maar niemand kocht ze, want ze waren lelijk en langzaam.

  Hetzelfde lijkt te gaan gebeuren in de markt voor huishoudelijke producten. NEST verkoopt inmiddels naar schatting 50.000 slimme thermostaten per maand en begin dit jaar nam Google het bedrijf over voor 3,2 miljard dollar, omgerekend 2,5 miljard euro. En ook de 'vastgeroeste' fabrikanten van huishoudelijke apparatuur komen nu opeens met mooie, slimme apparaten.

  Eén ding is wel duidelijk: na de domme telefoons zijn nu de domme huizen aan de beurt.

  Duurzaamheidscafé #4: kansen voor en door de deeleconomie!

  Wat zijn de kansen die de deeleconomie ons biedt? Privé dan wel zakelijk? En hoe grijpen we die kansen? Wat zijn de bottlenecks of wat houdt ons (nog) tegen? Tijdens het 4e duurzaamheidscafé van 2014 op 30 september kan de deeleconomie aan den lijve worden ervaren. Na inleidingen door Marianne van den Heuvel (o.a. duurzame estafette), Nils Roemen (o.a. bekend van durf te vragen) en Erik Hendriks (o.a. mijnbuurtje.nl) over de economische respectievelijk sociale aspecten rondom de deeleconomie, gaan de aanwezigen op ongedwongen wijze ervaren hoe de deeleconomie daadwerkelijk werkt. Op het eind van de avond zult u verrast zijn over de matches tussen vraag en aanbod die verwezenlijkt zijn: de deeleconomie werkt! De avond begint om 20.00 uur in LUX 7 op locatie Mariënburg en wordt voorgezeten door Bert Lagerweij van Urgenda.

  http://www.e-novatiewinkel.nl/mailto:[email protected]://www.e-novatiewinkel.nl/nieuwsbrief/file:///C:/Users/Esther/Documents/Marketing%20en%20reclame/Nieuwsbrief/Stimuleringslening%20voor%20energieneutraal%20renoveren%20van%20particuliere%20woningenfile:///C:/Users/Esther/Documents/Marketing%20en%20reclame/Nieuwsbrief/www.e-novatiewinkel.nlhttp://delokaleduurzaamheidsmarkt.nl/http://www.e-novatiewinkel.nl/https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2014-17264.htmlhttp://tweakers.net/reviews/3680/1/domme-apparaten-worden-slimmer-nest-komt-naar-nederland-inleiding.html

  NaamloosNaamloosNaamloosNaamloos