Skellet Algemene Brochure Nederlands

download Skellet Algemene Brochure Nederlands

of 28

 • date post

  25-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  221
 • download

  3

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Skellet Algemene Brochure Nederlands

 • Een staalstructuur bouwen vraagt niet langer zware stalen profielen, complexe engineering, langdurige voorbereiding en duur materieel voor de montage op de werf. Klinkt u dat als muziek in de oren? Ontdek dan Skellet. Met het veelzijdige systeem bouwt u kwaliteitsvolle staalstructuren en dat zonder beperkingen. Bouwheer en architect zien hun wensen en eisen voor 100% ingevuld.

  Skellet Benelux biedt het gepatenteerde bouwsysteem aan, samen met de nodige kennis om met Skellet te bouwen.

 • Skellet 75175 mm x 75 mm x 1 mm

  Skellet 1002100 mm x 100 mm x 2 mm

 • 1Gepatenteerd profiel als basis

  Het Skellet profiel is een kruisvormige, koudgewalste stalen koker met terugliggende vlakken waarin om de 25 mm gaatjes zijn geponst. Er zijn twee varianten: Skellet 751 en Skellet 1002.

  Het Skellet bouwsysteem bestaat uit profielen en een waaier aan verbindingsstukken, gemaakt van dun plaatstaal. De onderdelen worden telkens duurzaam bevestigd met blindklinknagels.

  Skellet 1002 is bedoeld voor de bouw van de hoofddraagstructuur van zware toepassingen zoals industriebouw. Deze profielen dragen feilloos alle lasten af.

  Lichtere structuren zoals woningen, mobiele units en scheidingwanden bouwt u met Skellet 751.

  Flexibiliteit Troef

  Flexibiliteit is een constante in het Skellet verhaal. De creativiteit van de ontwerper is de enige beperking in de mogelijkheden van het systeem.

  De plaatser heeft daarnaast de vrijheid om op de werf snelle veranderingen door te voeren zonder dat daar grote kosten mee gepaard gaan.

  Ook na de bouw van een Skellet constructie blijft het systeem flexibel. Zo kan je bij een open industrile constructie een rekkensyteem laten aansluiten op de Skellet constructie.

  Skellet 75175 mm x 75 mm x 1 mm

  Skellet 1002100 mm x 100 mm x 2 mm

  hetprofiel

 • 2Van handige magazijnrekken tot draagbalken voor grote overspanningen, met Skellet realiseert u alle denkbare constructies. Daarvoor biedt Skellet een reeks innovatieve verbindingsstukken.

  Handige elementen in plaatstaal met eveneens om de 25 mm gaatjes, zodat ze perfect gekoppeld kunnen worden aan de profielen met blindklinknagels.

  Een waaier aan verbindingsstukken voor alle denkbare constructies

  deverbindingsstukken

 • Om Skellet profielen samen te stellen tot balken, wordt een geperforeerde plaat gebruikt. Deze plaat is verkrijgbaar in verschillende diktes en hoogtes, afhankelijk van de lasten die de balk zal dragen.

  Met een U maakt u de meest eenvoudige verbinding, zoals deze T-vorm.

  U-element

  Geperforeerde plaat

 • 2Hoogteregelaar

  Voor elke toepassing een oplossing

  Skellet kan op tal van manieren gekoppeld worden. Dankzij het terugkerende gaatjespatroon is het eenvoudig om nieuwe verbindingsstukken te ontwerpen.

  De hoogteregelaar is een verbindingsstuk waarmee u een bout kunt koppelen aan een Skellet profiel. Met deze bout kunt u de kolommen in de hoogte verstellen.

 • De kokervorm van het profiel zorgt voor een hogere torsiestijfheid dan bij

  C-profielen. Hierdoor kan het Skellet profiel meer op druk belast worden.

  Mogelijkheid om met vochtongevoelig materiaal

  te werken, dus geen kans op schimmelvorming zoals bij

  houtskeletbouw.

  Slim ontwerpen levert een prijsvoordeel.

 • 2 zo

  maakt Skellet

  het verschil

  Garantie op maatvast bouwen dankzij gaatjes om de 25 mm.

  Door het kruisvormige profiel zitten alle verbindingsstukken verdoken, waardoor er niets in de weg zit bij verdere afwerking.

  Prijsgunstiger in vergelijking met hout en warmgewalst staal.

 • 3Door het verlijmen van de gesoleerde sandwichpanelen tegen de kolommen ontstaat een schijfwerking. Die verdeelt de windlasten gelijk over alle kolommen.Dankzij het verlijmen wordt het sandwichpaneel niet doorboord voor de verankering. Zo ontstaat een ononderbroken, koudebrugvrije isolatieschil.Omwille van de stabiliteit vereist elke vorm van skeletbouw een bepaalde manier van beplating tussen de profielen. Zo gebruikt de traditionele industriebouw windverbanden waardoor alle windlasten in n knooppunt terechtkomen. Vandaar de noodzaak aan zware kolommen. In de traditionele skeletbouw (hout en staal) zorgen houtvezelplaten meestal voor stabiliteit. Aan beide methoden hangt een zeker prijskaartje vast.

  Gegarandeerde stabiliteit met geisoleerde sandwichpanelen

  stabiliteit enisolatie

  zo maakt Skellet

  het verschil

  ..

 • 4Een Skellet spant is goedkoop. Mede dankzij de lagere assemblagetijd.

  Een Skellet spant is lichter dan traditioneel vakwerk. Dat maakt de inzet van dure montagekranen overbodig en laat een lichtere fundering toe.

  Grote flexibiliteit.

  De traditionele staalbouw maakt gebruik van laswerk. Dat werk maakt vakwerkspanten duur. Dit probleem stelt zich niet bij Skellet. U maakt alle denkbare vormen met behulp van de verschillende verbindingsstukken en een blindklinknagelpistool. En dat in een handomdraai. Door de dakpanelen aan de profielen te verlijmen, krijgt het geheel de nodige stabiliteit.

  Optimale draagkracht zonder zware prijs

  Skelletspanten

  zo maakt Skellet

  het verschil

 • 5Maatvast bouwen met skellet profielen ipv C-profielen.

  Skellet maakt gebruik van gexpandeerd polystreen (EPS) isolatie.

  Dankzij een unieke pleisteroplossing wint u tijd en creert u een luchtdichter geheel.

  Traditionele, lichte scheidingswanden worden opgebouwd met metalen C-profielen. Deze zijn al dan niet opgevuld met rotswol. Hiertegen kunnen gipskarton platen geschroefd worden.Deze methode is erg tijdsintensief: Gipskarton plaatsen, hoeken en kanten zagen, voegen afwerken, gaatjes van schroeven wegwerken,...

  Lichte wanden met skellet bieden een betere oplossing:

  een snelle oplossing voor lichte wanden

  Skelletscheidingswanden

  zo maakt Skellet

  het verschil

 • 6Het pleisterwerk zet zich mooi vast in de gaatjes van het Skellet profiel. Door de verlijming gaan het staal en de EPS- plaat niet bewegen ten opzichte van elkaar. Daardoor zullen er geen scheuren ontstaan in het pleisterwerk.Heel eenvoudig om kabels en leidingen in de wanden te verwerken. Kapwerk is niet nodig, enkel een thermisch snijapparaatje.

  De bepleistering is sneller droog dan bij traditioneel metselwerk.

  Ook al is EPS licht, het materiaal isoleert zowel thermisch als akoestisch uitstekend. Er ontstaat geen klankkast in de muur. De isolatie dempt het luchtgeluid volgens het massa-veer-massa-principe.

  Alles kan aan de pleisterwand bevestigd worden: boilers, kasten, wastafels.

  Zowel bij de traditionele hout- als staalskeletbouw is de keuze van afwerking met plaatmateriaal niet bijzonder groot. Doorgaans worden arbeidsintensieve, en dus dure, gipskartonplaten gebruikt.

  Met Skellet is het mogelijk om goedkope EPS-isolatieplaten te verlijmen tussen de profielen. Hiertegen kunt u dan rechtstreeks pleisteren. Een lagere kost is maar n voordeel van deze manier van werken.

  Een unieke pleisteroplossing voor skeLetbouw

  pleisteroplossing

  zo maakt Skellet

  het verschil

 • 7Een dak van een doorsneewoning is op n dag wind- en waterdicht en bovendien mooi afgewerkt aan de binnenzijde.De waterdichte, isolerende sandwichpanelen worden op maat op de werf geleverd. U heeft dus geen afval.Skellet biedt een totale dakkapoplossing waarbij de gevelspitsen niet dragend zijn en dus goedkoper in uitvoering.

  Traditionele zadeldaken werken met spanten en vereisen een onderdak voor de waterdichtheid. Bovendien moet alles op de werf gebouwd worden.

  Zadeldaken gerealiseerd met Skellet

  ZADELDAKen

  zo maakt Skellet

  het verschil

 • Iedereenkan

  ontwerpenmet

  Skellet

 • Skellet is een systeem waarmee de bouwheer zelf oplossingen kan bedenken om zijn bouwdroom te verwezenlijken. En dit met dat ene profiel en zijn oneindige toepassingsmogelijkheden.

  Het ontwerp van een Skellet constructie gebeurt op veelvouden van 25 mm. Dat maakt dat 3D-ontwerpen met Skellet heel eenvoudig is. U tekent immers op het raster van 25mm.

  Om die oplossingen digitaal te ontwerpen, hebben we elk profiel en verbindingsstuk opgenomen in de bibliotheek van de toegankelijke software Sketchup. U vindt deze dynamische componenten in het 3D-Warehouse van het programma. Kijk beslist ook op www.Skellet.com voor de gratis handleidingen om te leren ontwerpen met Skellet.

 • Skellet BENELUX NVKompellaan 113600 GenkBelgie

  Tel: +32 473 89 08 11Email: info@skellet.com

 • www.skellet.com