Informații privind siguranța

of 12 /12
RO Acesta este simbolul alertei de siguranță. Este folosit pentru a vă avertiza cu privire la posibilele pericole de leziuni fizice. Respectați toate mesajele de siguranță care însoțesc acest simbol pentru a evita vătămarea sau decesul. AVERTISMENT: Atunci când utilizați un dispozitiv electronic, trebuie respectate întotdeauna precauțiile de bază, inclusiv următoarele: AVERTISMENT: Pentru a reduce riscul de rănire sau daună, citiți și respectați măsurile de siguranță atunci când instalați, utilizați și întrețineți robotul dvs. Acest dispozitiv poate fi utilizat de către copiii cu vârsta de peste 8 ani și de persoanele cu capacități fizice, senzoriale sau mintale limitate sau cu lipsă de experiență și cunoștințe în cazul în care acestea sunt supravegheate sau instruite cu privire la utilizarea dispozitivului într-un mod sigur și înțeleg pericolele implicate. Copiii nu trebuie să se joace cu dispozitivul. Curățarea și întreținerea dispozitivului nu trebuie efectuată de copii fără supraveghere. Informații privind siguranța Informații importante privind siguranța CITIȚI TOATE INSTRUCȚIUNILE PĂSTRAȚI ACESTE INSTRUCȚIUNI BFP Risc de electrocutare Echipament clasa a II-a Citiți manualul de utilizare înainte de utilizare Risc de incendiu Doar pentru spații interioare Nu lăsați la îndemâna copiilor Protecție împotriva alimentării cu curent invers Simbolul general al reciclării Putere nominală de intrare, c.c. Putere nominală de ieșire, c.c. Putere nominală de intrare, c.a. Ghidul utilizatorului include informații pentru modelele reglementate: RVA-Y1, RVA-Y2, ADC - N1 Unitate separată de alimentare cu energie electrică

Embed Size (px)

Transcript of Informații privind siguranța

RO
Acesta este simbolul alertei de siguran. Este folosit pentru a v avertiza cu privire la posibilele pericole de leziuni fizice. Respectai toate mesajele de siguran care însoesc acest simbol pentru a evita vtmarea sau decesul.
AVERTISMENT: Atunci când utilizai un dispozitiv electronic, trebuie respectate întotdeauna precauiile de baz, inclusiv urmtoarele:
AVERTISMENT: Pentru a reduce riscul de rnire sau daun, citii i respectai msurile de siguran atunci când instalai, utilizai i întreinei robotul dvs.
Acest dispozitiv poate fi utilizat de ctre copiii cu vârsta de peste 8 ani i de persoanele cu capaciti fizice, senzoriale sau mintale limitate sau cu lips de experien i cunotine în cazul în care acestea sunt supravegheate sau instruite cu privire la utilizarea dispozitivului într-un mod sigur i îneleg pericolele implicate. Copiii nu trebuie s se joace cu dispozitivul. Curarea i întreinerea dispozitivului nu trebuie efectuat de copii fr supraveghere.
Informaii privind sigurana Informaii importante privind sigurana
CITII TOATE INSTRUCIUNILE
PSTRAI ACESTE INSTRUCIUNI
BFP
Risc de electrocutare Echipament clasa a II-a Citii manualul de utilizare înainte de utilizare
Risc de incendiu Doar pentru spaii interioare
Nu lsai la îndemâna copiilor
Protecie împotriva alimentrii cu curent invers
Simbolul general al reciclrii
Ghidul utilizatorului include informaii pentru modelele reglementate: RVA-Y1, RVA-Y2, ADC - N1
Unitate separat de alimentare cu energie electric
RO
• Nu utilizai încrctoare neautorizate. Utilizarea unui încrctor neautorizat ar putea face ca bateria s genereze cldur, fum, s ia foc sau s explodeze.
• Robotul nu este o jucrie. Copiii mici i animalele de companie trebuie supravegheate atunci când robotul dvs. este în funciune.
• Depozitai i utilizai acest produs doar în medii aflate la temperatura camerei.
• Dac încperea care urmeaz a fi curat include un balcon, trebuie utilizat o barier fizic pentru a împiedica accesul la balcon i pentru a asigura o funcionare sigur.
• Curai senzorii pentru detectarea înlimii de murdria acumulat.
ROBOT
ATENIE • Nu punei în funciune robotul în zonele cu prize
electrice expuse în podea. • Nu utilizai robotul pentru a ridica obiecte ascuite,
sticl sau orice alt obiect care arde sau emite fum. • Trebuie s avei în vedere faptul c robotul se mic
singur. Avei grij atunci când mergei în zona de operare a robotului pentru a evita clcarea acestuia.
INFORMAII GENERALE
AVERTISMENT • Robotul dvs. este prevzut cu un cablu de alimentare
aprobat în regiune i este proiectat s fie conectat doar la o priz standard de uz casnic de curent alternativ. Nu utilizai alt cablu de alimentare cu energie electric. Pentru înlocuirea cablurilor, v rugm s contactai Departamentul de relaii cu clienii pentru a asigura selectarea corect a cablului de alimentare cu energie electric specific rii dvs.
• Nu deschidei robotul dvs. sau dispozitivul de eliminare a murdriei decât dac vi se indic acest lucru. Nu exist piese în interior care s poat fi întreinute de utilizator. Pentru operaiuni de service, adresai-v personalului calificat.
• Risc de electrocutare, utilizai numai în spaii închise i uscate.
• Nu manevrai robotul sau dispozitivul de eliminare a murdriei cu mâinile ude.
AVERTISMENT: Indic o situaie periculoas care, dac nu este evitat, poate avea ca rezultat decesul sau rniri grave.
ATENIE: Indic o situaie periculoas care, dac nu este evitat, poate duce la rniri minore sau moderate.
NOTIFICARE: Indic o situaie periculoas care, dac nu este evitat, ar putea cauza prejudicii materiale.
RO
STAIA DE ÎNCRCARE
AVERTISMENT • Dac dispozitivul nu funcioneaz aa cum ar trebui, a fost
scpat, deteriorat, lsat în aer liber sau scpat în ap, returnai-l într-o staie de service.
• Deconectai întotdeauna robotul dvs. de la staia de încrcare înainte de curarea sau întreinerea acestuia.
• Încrcai robotul dvs. doar la staia de încrcare Home Base model ADC - N1. Sursa de alimentare furnizat asigur o tensiune foarte joas de siguran care corespunde marcajului de intrare de pe robot i care este necesar pentru a menine funcionarea sigur.
• Nu utilizai staia de încrcare dac cablul sau tecrul este deteriorat. Dac techerul sau cablul este deteriorat, acesta trebuie schimbat.
• Pentru a preveni riscul cderii robotului pe scri, asigurai- v c staia de încrcare este amplasat la o distan de cel puin 1,2 metri de scri.
NOTIFICARE • Produsul nu poate fi utilizat cu niciun tip de convertor
de energie. Utilizarea convertoarelor de energie anuleaz imediat garania.
• Dac robotul trece peste un cablu de alimentare i îl trage, este posibil ca un obiect s fie tras de pe o mas sau de pe un raft. Înainte de a utiliza robotul, ridicai de jos obiectele precum îmbrcminte, hârtii, cabluri pentru jaluzele sau perdele, cabluri de alimentare i orice obiecte fragile.
NOTIFICARE • Acest robot este conceput numai pentru utilizare
pe podele uscate. Nu utilizai robotul pentru a terge lichidele vrsate. Nu permitei ca robotul dvs. sau dispozitivul de eliminare a murdriei s devin umed.
• Nu punei nimic deasupra robotului dvs. • Nemeninerea contactelor încrctorului în stare
curat ar putea duce la pierderea capacitii robotului de a încrca bateria.
• Înainte de a folosi robotul pe covoare sau mochete, asigurai-v c acestea pot fi curate cu aspiratoare cu bare sau perii. Utilizarea robotului pe covoare sau mochete incompatibile ar putea duce la deteriorarea acestora. Contactai productorul covoarelor sau mochetelor pentru întrebri privind compatibilitatea acestora.
RO
• Dac locuii într-o zon predispus la furtuni electrice, se recomand utilizarea unei protecii suplimentare la supratensiuni. Staia de încrcare a robotului dvs. poate fi protejat cu un dispozitiv de protecie la supratensiuni în cazul furtunilor electrice puternice.
BATERIA
AVERTISMENT • Nu deschidei, zdrobii, înclzii peste 80°C sau nu
incinerai. Respectai instruciunile productorului. • Nu scurtcircuitai bateria permiând obiectelor
metalice s intre în contact cu bornele bateriei sau s se scufunde în lichid. Nu supunei bateriile la ocuri mecanice.
• Verificai periodic bateria pentru orice semne de deteriorare sau de scurgere. Nu încrcai baterii care sunt deteriorate sau care prezint scurgeri i nu permitei lichidului s intre în contact cu pielea sau ochii. În cazul contactului cu acesta, splai zona afectat cu ap din abunden i consultai medicul. Punei bateria într-o pung de plastic sigilat i reciclai-o sau eliminai-o în condiii de siguran i în conformitate cu regulamentele locale de protecie a mediului sau înapoiai-o Centrului de service autorizat iRobot în vederea eliminrii.
ATENIE • Utilizarea bateriei de ctre copii trebuie s fie
supravegheat. Consultai imediat medicul în cazul înghiirii unei baterii.
NOTIFICARE • Bateria trebuie s fie scoas din robot înainte de reciclare
sau eliminare. • Pentru rezultate optime, utilizai numai bateria cu litiu-ion
iRobot livrat împreun cu robotul. • Pentru înlocuire, achiziionai baterii iRobot identice
sau contactai Departamentul de relaii cu clienii iRobot pentru a afla opiuni de baterii alternative.
• Nu utilizai baterii nereîncrcabile. • Încrcai i scoatei întotdeauna bateria din robotul dvs.
i accesoriile înainte de depozitarea pe termen lung.
Ghidul utilizatorului Roomba® Seria s 1
RO
Capace perii pentru suprafee multiple
Aripioar de eliberare a cadrului periilor
Senzor traseu
Butoane i indicatoare
2 Pentru mai multe informaii, accesai www.global.irobot.com
RO
Încrcare
• Plasai robotul pe staia de încrcare pentru a activa bateria.
Not: Robotul dvs. este încrcat parial, dar v recomandm s încrcai robotul pe staia de încrcare timp de trei ore înainte de a începe prima operaie de curare.
• Dac textul „CLEAN” pulseaz în timpul încrcrii, robotul este în mijlocul unei operaii de curare i va relua automat operaia de unde a rmas dup încrcare.
• Robotul utilizeaz o cantitate mic de energie ori de câte ori se afl pe dispozitivul de eliminare a murdriei. Putei trece robotul în starea de economisire suplimentar a energiei atunci când nu este utilizat. Pentru instruciuni i informaii suplimentare despre modul standby de economisire a energiei, consultai aplicaia iRobot HOME.
• Pentru depozitare pe termen lung, oprii robotul înlturându-l de pe dispozitivul de eliminare a murdriei i inei apsat butonul timp de 10 secunde. Depozitai robotul într-un loc rcoros i uscat.
Curare Utilizai robotul frecvent pentru a menine podelele curate.
Utilizarea Robotului Aspirator Roomba®
Luminat continuu: încrcat complet
Luminat intermitent: se încrc
Apsai butonul CLEAN
Atingei pentru a porni/întrerupe/relua activitatea
inei apsat timp de 3 secunde pentru a încheia o operaie i pentru a trece robotul în starea de ateptare
inei apsat 10 secunde pentru a reporni
Poziionarea staiei de încrcare Home BaseTM
AVERTISMENT: Pentru a preveni riscul cderii robotului dvs. pe scri, asigurai-v c dispozitivul de eliminare a murdriei este amplasat la o distan de cel puin 1,2 metri de la scri.
Acoperire Wi-Fi® bun
1,2 m de scri
1,2 m în fa
Ghidul utilizatorului Roomba® Seria s 3
RO
Baterie cu litiu-ion Pentru rezultate optime, utilizai doar bateria cu litiu-ion iRobot care este livrat împreun cu robotul aspirator Roomba®.
AVERTISMENT: Bateriile cu litiu-ion i produsele care conin baterii cu litiu-ion sunt supuse unor reglementri stricte în domeniul transportului. Dac trebuie s expediai acest produs (cu bateria inclus) la service, s cltorii sau pentru orice alt motiv, TREBUIE s respectai instruciunile de expediere de mai jos.
• Bateria TREBUIE s fie oprit înainte de expediere.
• Oprii bateria înlturând robotul de pe dispozitivul de eliminare a murdriei i inei
apsat butonul pentru 10 secunde. Toate indicatoarele se vor stinge.
• Ambalai produsul în ambalajul su original.
• Expediai doar prin mijloace de transport la sol (fr transport aerian).
• În cazul în care avei nevoie de informaii suplimentare, contactai echipa
Departamentului de relaii cu clienii.
• Robotul va explora i cura automat casa dvs. Acesta va reveni la dispozitivul de eliminare a murdriei la finalul operaiei de curare i de fiecare dat când trebuie s se încarce.
• Pentru a trimite robotul înapoi la dispozitivul de eliminare a murdriei, atingei . Un inel luminos albastru va indica faptul c robotul caut dispozitivul de eliminare a murdriei.
• Atunci când robotul detecteaz o zon mai murdar, va activa modul Dirt Detect™, micându-se repetat înainte i înapoi pentru a cura mai amnunit zona respectiv. Inelul luminos va clipi în albastru.
• Atingei pentru a cura o zon specificat. Robotul se va deplasa în spiral spre exterior aproximativ 1 metru i apoi spre interior pentru a termina de unde a început. Inelul luminos va afia o spiral albastr.
Atunci când robotul detecteaz c trebuie golit coul colector, inelul luminos se va aprinde rou semnalizând partea din spate.
Inel luminos rou
Baterie descrcat. Încrcai.
Depanare • Robotul v va indica c ceva nu este
în regul prin redarea unei alerte sonore i aprinderea inelului luminos rou. Apsai butonul CLEAN pentru detalii. Pentru asisten i videoclipuri instructive, accesai aplicaia iRobot HOME.
• Dup 90 de minute de inactivitate fr s fie conectat la dispozitivul de eliminare a murdriei, robotul va încheia automat operaia de curare.
4 Pentru mai multe informaii, accesai www.global.irobot.com
RO
Instruciuni de îngrijire i întreinere a robotului Respectai urmtoarele proceduri pentru ca robotul dvs. s funcioneze la capacitate maxim.
Putei gsi videoclipuri instructive suplimentare în aplicaia iRobot HOME. Dac observai c robotul strânge mai puine resturi de pe podea, golii coul colector i curai filtrul i periile.
Component Frecven întreinere Frecven înlocuire*
Co colector Splai coul colector dup cum este necesar
N/A
Filtru Curai filtrul o dat pe sptmân (de dou ori pe sptmân dac avei un animal de companie). A nu se spla.
O dat la dou luni
Perie pentru coluri Curai o dat pe lun O dat la trei luni
Senzori de umplere a coului colector
Curai o dat la dou sptmâni N/A
Roat spate Curai o dat la dou sptmâni O dat la 12 luni
Perii pentru suprafee multiple
Curai o dat pe lun (de dou ori pe lun dac avei un animal de companie)
O dat la 12 luni
Senzori i contacte de încrcare
Curai o dat pe lun N/A
Îngrijire i întreinere
Not: iRobot produce diferite piese i componente de schimb. Dac considerai c avei nevoie de o pies de schimb, contactai Departamentul de relaii cu clienii iRobot pentru mai multe informaii.
*Frecvena înlocuirii poate varia. Piesele trebuie înlocuite în cazul apariiei unor urme vizibile de uzur.
Golirea coului colector
Apsai capacul pentru eliberarea coului colector i scoatei coul colector.
1
2
Apsai butonul de eliberare a coului colector pentru a-l goli.3
Curarea filtrului
Deschidei ua filtrului i scoatei filtrul prin prinderea aripioarei.
Îndeprtai reziduurile prin lovirea uoar a filtrului de coul de gunoi.
Reintroducei filtrul i închidei ua filtrului.
1
2
3 Important: Ua filtrului se va închide doar dac se reintroduce corect un filtru. Înlocuii filtrul o dat la fiecare dou luni.
Ghidul utilizatorului Roomba® Seria s 5
RO
Asigurai-v c întregul co colector este complet uscat. Apoi reintroducei filtrul i punei coul colector înapoi în robot.
Scoatei filtrul i splai coul colector sau curai uor coul colector pentru a v asigura c porturile senzorilor sunt curate.
2
3
3
Important: Nu splai filtrul. Îndeprtai filtrul înainte de splarea coului colector.
Eliberai coul colector, scoatei filtrul i deschidei ua coului colector.
Scoatei i golii coul colector.
1 1
Not: Coul colector nu poate fi splat în maina de splat vase.
Utilizai o urubelni mic pentru a slbi urubul care fixeaz peria pentru coluri.
Curarea periei pentru coluri
a coului colector
Tragei pentru a scoate peria pentru coluri. Îndeprtai firele de pr sau murdria, apoi refixai peria.
6 Pentru mai multe informaii, accesai www.global.irobot.com
RO
Apsai aripioarele de eliberare a cadrului periilor, ridicai cadrul periilor i eliminai orice blocaje.
Scoatei periile din robot. Scoatei capacele periilor de la capetele periilor. Îndeprtai orice fire de pr sau reziduuri strânse sub capace. Fixai la loc capacele periilor.
Curarea periilor pentru suprafee multiple
Îndeprtai firele de pr sau reziduurile de pe picioruele ptrate i în form de stea de pe partea opus a periilor.
Scoatei coul colector din robot i curai toate resturilor din traseul de aspirare.
Fixai la loc periile în robot. Potrivii forma picioruelor periilor cu forma pictogramelor periilor din modulul capului de curare.
1
2
3
4
5
Curarea roii din spate
Tragei ferm de modulul roii din spate pentru a-l scoate din robot. Apsai ferm pe roat pentru a o scoate din carcas (a se vedea ilustraiile de mai jos).
Îndeprtai reziduurile din interiorul cavitii roii.
Fixai la loc toate piesele dup ce ai terminat. Asigurai-v c roata este fixat cu un clic.
Important: Blocarea roii din spate cu fire de pr i reziduuri poate duce la deteriorarea podelei. Dac roata nu se rotete liber dup ce ai curat-o, v rugm s contactai Departamentul de relaii cu clienii.
1
2
3
4
RO
Curarea senzorilor i a contactelor de încrcare
tergei senzorii, geamul camerei i contactele de încrcare cu o lavet uscat i curat.
Important: Nu pulverizai soluia de curare sau ap pe senzori sau pe deschiderile senzorilor.
1 SUA i Canada Dac avei întrebri sau comentarii cu privire la robotul aspirator Roomba® sau dispozitivul de eliminare automat a murdriei Clean Base™, contactai iRobot înainte de a contacta un distribuitor.
Putei începe cu vizitarea site-ului www.irobot.com pentru sfaturi i asisten, întrebri frecvente i informaii despre accesorii. Aceste informaii pot fi gsite si în aplicaia iRobot HOME. Dac avei nevoie de asisten suplimentar, contactai echipa Departamentului de relaii cu clienii la numrul (877) 855-8593.
Programul Departamentului de relaii cu clienii iRobot din SUA
• De luni pân vineri, 9:00 – 21:00, ora standard a coastei de est a SUA
• Sâmbta i duminica 9:00 – 18:00, ora standard a coastei de est a SUA
În afara SUA i Canadei Vizitai global.irobot.com pentru a:
• afla mai multe informaii despre iRobot în ara dumneavoastr
• obine sugestii i sfaturi pentru îmbuntirea performanei robotului aspirator Roomba®
• obine rspunsuri la întrebri
• contacta centrul local de asisten În România: +40 738 125 131 luni - vineri, 09:00 - 17:30, cu excepia srbtorilor legale Mail: [email protected]
Departamentul de relaii cu clienii iRobot
8 Pentru mai multe informaii, accesai www.global.irobot.com
RO
WC#: 4684824vB
©2020 iRobot Corporation, 8 Crosby Drive, Bedford, MA 01730 USA. Toate drepturile sunt rezervate. iRobot, Roomba, iAdapt i Virtual Wall sunt mrci înregistrate ale iRobot Corporation. Clean Base i Dirt Detect sunt mrci înregistrate ale iRobot Corporation. Wi-Fi i sigla Wi-Fi sunt mrci înregistrare ale Wi-Fi Alliance.
Informaii de reglementare Corporaia iRobot declar c acest echipament radio este în conformitate cu Directiva UE privind echipamentele radio 2014/53/UE i cu Directiva RoHS 2011/65/UE. Textul integral al Declaraiei de conformitate UE este disponibil la urmtoarea adres web: www.irobot.com/compliance.
Corporaia iRobot declar c acest echipament radio este în conformitate cu Directiva UE privind echipamentele radio 2014/53/UE i cu Directiva RoHS 2011/65/UE. Textul integral al Declaraiei de conformitate UKCA este disponibil la urmtoarea adres web: www.irobot.com/compliance.
Modelul reglementat RVA-Y1 conine urmtorul model de modul radio Trident de la BYD Precision Manufacture Co., Ltd.: AXC-Y1. Trident este un radio cu dou benzi care opereaz în benzile WLAN de 2,4 GHz i WLAN de 5 GHz.
• Banda de 2,4 GHz opereaz în limitele 2400 MHz - 2483,5 MHz cu o putere maxim de ieire EIRP de 18,48 dBm (70,47 mW) la 2412 MHz.
• Banda de 5 GHz opereaz în limitele 5150 MHz - 5850 MHz cu o putere maxim de ieire EIRP de 21,02 dBm (126,47 mW) la 5180 MHz.
Sau
Acest simbol de pe produs indic faptul c dispozitivul nu trebuie eliminat împreun cu deeuri menajere nesortate. În calitate de utilizator final, avei responsabilitatea de a elimina în mod ecologic dispozitivul la sfâritul duratei de via, dup cum urmeaz:
• (1) returnându-l distribuitorului/dealerului de la care ai achiziionat produsul; sau
• (2) ducându-l la punct de colectare desemnat.
Eliminarea corect a acestui produs va contribui la economisirea unor resurse valoroase i la prevenirea oricror posibile efecte negative asupra sntii umane i a mediului, care ar putea aprea în cazul gestionrii necorespunztoare a deeurilor. Contactai autoritatea local pentru detalii suplimentare sau cel mai apropiat punct de colectare desemnat. Se pot aplica amenzi pentru eliminarea incorect a acestor deeuri în conformitate cu legislaia naional. Mai multe informaii se pot gsi la urmtoarea adres: http://ec.europa.eu/environment/waste/weee/index_en.htm
Modelul reglementat RVA-Y2 conine modelul de modul radio Harpoon AXE-Y1. Modulul radio Harpoon este un radio cu dou benzi care opereaz în benzile WLAN de 2,4 GHz i WLAN de 5 GHz.