Autoshkolla (Pyetje - përgjigje)

Click here to load reader

 • date post

  07-Jul-2015
 • Category

  Education

 • view

  1.271
 • download

  60

Embed Size (px)

description

Autoshkolla (Pyetje - përgjigje)

Transcript of Autoshkolla (Pyetje - përgjigje)

 • 1. 1 1 N semafor ndrion drita e verdh vezulluese, a ju lejohet kthimi djathtas? Jo. Po, un kam prparsi kalimi n raport me kmbsort t cilt jan duke kaluar rrugn. Po, por duhet dhn prparsi kalimi kmbsorve t cilt jan duke kaluar rrugn. 1001. far paraqesin shenjat e komunikacionit? Kufizim t shpejtsis s lvizjes. Afrsin e kthess n t majt. Ndalim tejkakalimi pr t gjitha mjeteve motorike, prve motoikletave pa rimorkio ansore. 1002. 1003. A ju lejohet lvizja drejt n kt situat? Po. Jo. Po, por duhet pritur ndrrimin e dritave n semafor. 1004. A lejohet ndalja e veturs pr t biseduar me kmbsor n kt situat? Po. Po nse biseda e tyre nuk zgjat m shum se 3 minuta. Jo.X X X X X 0011 PROVIMI PR PATENT SHOFERI Situatat n komunikacion

2. Si do t veproni n kt situat? Do t ndalem para vijs s ndaljes. Rruga sht e lir, do t vazhdoj lvizjen pa u ndalur. Me shenj akustike (buri) do ti lajmroj biiklistit t largohet nga rrruga. A lejohet ndalja e mjetit n rrug, n kt situat? Po. Po, do her n rrug n vendbanim. Jo. 1005. 1006. 1008. 1007. Si do t veproni n kt situat? Do t vazhdoj lvizjen pa u ndalur por me kujdes t shtuar. Me shpejtsi t rritur do t vazhdoj lvizjen. Do t ndalem dhe do t`i jap prparsi kalimi autobusit. Si do t veproni n kt situat? Do t zvogloj shpejtsin e lvizjes dhe do t rris kujdesin. Do t jem i gatshm t reagoj n rast nevoje. Do t prdori shenjn akustike (burin) q kmbsort t largohen nga rruga. 3.5 m 1 2 X X X X X 0021 PROVIMI PR PATENT SHOFERI Situatat n komunikacion 3. N cilat drejtime lejohet lvizja e mjeteve n kt situat? Drejt. Djathtas. Majtas. A ju lejohet tejkalimi i kolons s mjeteve? Po, sepse nuk ka mjete nga kahja e kundert dhe me shenja nuk sht e ndaluar. Po. Jo. 1009. 1010. 1011. 1012. A duhet vendosur trekndshin e siguris, pas mjetit motorik t ndalur n defekt, n autostrad? Po n largsi prej 30 - 50 metra pas mjetit t ndalur. Jo. Po n largsi prej 100 metra pas mjetit t ndalur. Cilat veprime ju ndalohen n autostrad? Lvizja me shpejtsi deri n 130 km/h. Lvizja me shpejtsi mbi 130 km/h. Kthimi gjysmrrethor. X X X X X X 1 30031 PROVIMI PR PATENT SHOFERI Situatat n komunikacion 4. A lejohet ndalja ose parkimi i mjetit n kt situat? Po. Po, nse nuk paraqet penges pr pjesmarrsit tjer n komunikacion. Jo. Si duhet t veproni n kt situat? Do t ndalem pr ti dhn prparsi kalimi kmbsorit. Do t vazhdoj lvizjen pa u ndalur. Me shenj akustike (buri) do t lajmroj kmbsorin t largohet nga rrruga. 1013. 1014. 1015. Me rastin e tejkalimit t biiklets, sa duhet t jet distanca ansore e siguris? Nuk duhet t jet m e vogl se 2 metra. Nuk duhet t jet m e vogl se 1.5 metra. Nuk duhet t jet m e vogl se 1 metr. 1016. Si duhet t veproni n kt situat? Do t mbaj distanc t mjaftueshme t siguris. Do t prdori shenjn akustike (burin) pr tu larguar nga rruga kafsht Do t zvogloj shpejtsin e lvizjes, sipas nevojes do t ndalem. X X X X X 0041 PROVIMI PR PATENT SHOFERI Situatat n komunikacion 5. Si do t veproni n kt situat? Do t ndalem. Do t vazhdoj lvizjen drejt ose djathtas. Do t vazhdoj lvizjen vetm majtas. Cilat veprime jan t lejuara n kt pjes t rrugs? Lvizja me shpejtsi mbi 80 km/h. Lvizja me shpejtse deri n 80 km/h. Tejkalimi. 1018. 1017. 1019. 1020. A lejohet parkimi i mjetit n trotuar, n kt situat? Jo. Po. Po, sepse nuk sht duke i penguar kmbsort. Cilat veprime ju ndalohen n kt situat? Ndalja dhe parkimi i mjetit. Tejkalimi. Lvizja me shpejtsi deri n 40 km/h. X X X X X X 0051 PROVIMI PR PATENT SHOFERI Situatat n komunikacion 6. Vetura para jush ka dhn tregues drejtimi pr tu kthyer majtas, a ju lejohet tejkalimi, n kt situat? Jo. Po. Po, pasi nuk sht e ndaluar me shenime rrugore. 1021. 1022. mbulluar me bor? Sa duhet t jet diatanca e siguris, gjat lvizjes n rrug t 1023. .A jeni t obliguar pr ti dhn prparsi kalimi kmbsorit? Po shenj akustike (buri) do ta lajmroj kmbsorin dhe do t vazhdoj lvizjen pa u ndalur. . Jo, me Jo, 1024. A i lejohet shoferit parkimi i veturs n kt situat? Po. Po ditn dhe pran shtpis s tij. Jo. S paku 1 sekond. S paku 2 sekonda. S paku 3 sekonda. X X X X 0061 PROVIMI PR PATENT SHOFER Situatat n komunikacion 7. Cilat veprime ju lejohen n kt situat? Levizja drejt duke respektuar semaforin. Lvizja djathtas duke mos respektuar semaforin por shenjn e komunikacionit Lvizja drejt dhe djathtas do her duke respektuar vetm semaforin. 1025. 102 .6 far lajmron shenja e komunikacionit? 1027. Si duhet t veproni n kt situat? Do t respektoj shenjat e komunikacionit. Do ti jap prparsi kalimi mjeteve t cilat lvizin n kryqzim. Kam prparsi kalimi n raport me mjetet q lvizin n kryqzim. 1028. Pse distanca e siguris duhet t jet m e gjat, gjat lvizjes n rrug me bor? Rruga e frenimit sht m e gjat. Rruga e e ndaljes sht m e gjat. Rruga e reagimit sht m e gjat. Fillimin e rrugs s rezervuar pr komunikacionin e automjeteve. Mbarimin e autostrads. Autostradn. X X X X X X X 0071 PROVIMI PR PATENT SHOFER Situatat n komunikacion 8. A ju lejohet tejkalimi n kt situat? Jo. Po. Po rruga nga kahja e kundr sht e lir. 10 .30 Si do t veproni n kt situat? 1031. Autobusi sht ndalur n vendndalje, n rrug jasht zonave t banuara, ka duhet t keni parasysh? Do t ndalem dhe do t pres derisa autobusi ti pranoj t gjith udhtart. N udhtar t cilt mund t dalin para autobusit. Me shpejtsi t zvogluar dhe kujdes t shtuar do ta vazhdoj lvizjen. 1032. .N cilat raste lejohet prdorimi i shiritit nr. 1 n autostrad? Pr lvizjen e mjeteve t cilat nuk mund t lvizin me shpejtsi mbi 60 km/h. Pr tejkalim t automjetve t cilat lvizin shum ngadal. Pr ndalje emergjente n rast t defektit n automjet. Do t vazhdoj lvizjen pa u ndalur. Do t prdori shenjn akustike dhe nuk do t ndalem. Do tju jap prparsi kalimi kmbsorve. 1029. 3 2 1 X X X X 0081 PROVIMI PR PATENT SHOFER X Situatat n komunikacion 9. Gjat lvizjes n autostrad si n kt situat, npr cilin shirit t komunikacionit duhet t lvizni? N shiritin nr 1. N shiritin nr 2. N shiritin nr 3. 10 . Si34 duhet t veproni n kt situat? 1035. Cilat veprime ju lejohen n kt situat? Kthimi majtas. Kthimi gjysmrrethor. Lvizja drejt. 1036. A ju lejohet tejkalimi i motoiklets n kt situat? Po. Jo. Po, nese nuk i rrezikoj kmbsort. Do t ndalem. Do t lvizi me kujdes t shtuar. Kmbsort jan duke lvizur n trotuar, prandaj do t rris shpejtsin e lvizjes. 1033. 3 2 1 X X X X 0091 PROVIMI PR PATENT SHOFER Situatat n komunikacion 10. Sa sht shpejtsia m e madhe e lejuar e lvizjes n autostrad? 130 km/h. 120 km/h. 110 km/h. 10 .38 Si duhet t veproni n kt situat? 1039. far kujdesi duhet t keni n kt situat? N prshtatje t shpejtsis pr shkak t kthess. Nuk do t lvizi me shpejtsi m t madhe se 40 km/h. N kthes t rrezikshme nga ana e majt. 1040. far kujdesi duhet t keni n kt situat? N kthes t rrezikshme majtas. N kthes t rrezikshme djathtas. N kryqzim me rrugn e dors s dyt n knd t drejt. Do t ndalem para vendkalimit t kmbsorve, pr ti dhn prparsi kalimi kmbsorit. Do t vazhdoj lvizjen pa u ndalur, kmbsori sht duke lvizur shum ngadal. Do t vazhdoj lvizjen pa u ndalur, kmbsori po qndron i ndalur n rrug. 1037. X X X X X 0101 PROVIMI PR PATENT SHOFER Situatat n komunikacion 11. N far duhet t llogaritni n kt situat? N pjesn e rrugs ku jemi t rrezikuar nga shembja e gurve nga ana e majt. N pjesn e rrugs ku ndalohet tejkalimi i mjeteve motorike. N pjesn e rrugs ku jemi t rrezikuar nga shembja e gurve nga ana e djatht. 1041. Si duhet t veproni n kt situat? Do t ndalem pr ti dhn prparsi kalimi mjetit i cili vjen nga kahja e kundrt e lvizjes. Do t vazhdoj lvizjen para mjetit i cili vjen nga kahja e kundrt e lvizjes. Do t respektoj shenjat e komunikacionit. 1042. 1043. Si duhet t veproni n kt situat? Do t vazhdoj lvizjen para veturs s kuqe. Do ti jap prparsi kalimi veturs s kuqe. N kt situat duhet respektuar rregulla e krahut t djatht. 1044. Fmija vrapon n rrug, si do t veproni n kt situat? Do t vazhdoj lvizjen pa u ndalur. Do t prdori shenjn akustike (burin) dhe vazhdoj lvizjen. Do t ndalem.X X X X X X 0111 PROVIMI PR PATENT SHOFER Situatat n komunikacion 12. A lejohet ndalja ose parkimi i mjetit n kt situat? Po. Jo. Po, pasi q vetura i ka ndezur t gjith treguesit e drejtimit. 1045. A ju lejohet tejkalimi i dy mjeteve njkohsisht? Jo n asnj rast. Po, nse rruga nga kahja e kundrt sht e lir dhe me shenja t komunikacionit nuk sht e ndaluar. Jo. 1046. 1047. Fmijt ndodhen pran rrugs, si duhet t veproni n kt situat? Do t zvogloj shpejtsin e lvizjes. Do t kem kujdes t veant, t mos i rrezikoj fmijt. Nuk do t zvogloj shpejtsin e lvizjes pasi q fmijt jan n skajin e rrugs. 1048. Jasht vendbanimit, pas mjetit t ndalur n defekt, n far distance duhet t vendoset trekndshi i siguris? Prej 100 metra. Prej 15 - 25 metra. Prej 30 - 50 metra. 2.5 m X X X X X 0121 PROVIMI PR PATENT SHOFER Situatat n komunikacion 13. Si do t veproni n kt situat? Do t ndalem mbrapa autobusit dhe t pres deri sa t niset nga vendndalja e tij. Do t vazhdoj lvizjen pa ndonj kujdes t veant, pasi q autobusi sht i ndalur n vendaljen pr autobus. Do t vazhdoj lvizjen me kujdes t shtuar. 1049. ka duhet t keni parasysh n kt situat? N vendkalimin hekurudhor pa mbrojts ose gjysmmbrojts. N vendkalimin hekurudhor me mbrojts ose gjysmmbrojts. N vendkalimin hekurudhor t rregulluar me shenja ndriuese. 1050. 1051. ka duhet t keni parasysh n kt situat? Prparsia e kalimit gjat prballkalimit sht rregulluar me shenja t komunikacionit. Jam i obliguar t ndalem pr ti dhn prparsi kalimi mjetit i cili lviz nga kahja e kundrt. Kam prparsi kalimi n raport me mjetin i cili lviz nga kahja e kundrt. 1052. Si duhet t veproni n kt situat? Do t vazhdoj lvizjen pa u ndalur, pasi q rruga sht e lir. Do t ndalem tek vija e t pamurit. Do t ndalem para shenjs vetm n rast rreziku. BUS X X X X X X 0131 PROVIMI PR PATENT SHOFERI Situatat n komunikacion 14. A ju lejohet tejkalimi i veturs nga ana e djatht, n kt situat? Jo. Po. Tejkalimi nga ana e djatht nuk lejohet n asnj rast. 1053. A ju lejohet ndalja ose parkimi i mjetit n kt situat? Po. Po, nse nuk i pengojm pjesmarrsit tjer t komunikacionit. Jo. 1054. 1055. N cilat drejtime ju lejohet lvizja , n kt