6à a-humanistes-global classe

Click here to load reader

 • date post

  22-Jan-2018
 • Category

  Education

 • view

  79
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of 6à a-humanistes-global classe

 1. 1. Edat Moderna HumanistesEls alumnes de 6 hem treballat lEdat Moderna i una de les activitats ha estat la de conixer un seguit dHumanistes. Per realitzar lactivitat hem treballat per parelles i hem recollit la informaci en aquesta presentaci. Animeu-vos a conixer a aquests grans personatges. Alumnes 6 curs 2016-2017 CP FOLCH I TORRES Esplugues de Llobregat
 2. 2. Humanistes NOM DE LILLUSTRAT Nicolau Coprnic QUAN VA VIURE Neix a Turing a 1.473 - mort en 1.543 ON VA VIURE Polnia SOBRE QU VA INVESTIGAR? Astronomia, filosofia, QUINA VA SER LA SEVA APORTACI? Va explicar que la Terra no estava quieta al centre de lunivers sin que girava al voltant del Sol (Teoria Heliocntrica). Els humanistes opinaven que amb la ra podien combatre al ignorncia, la superstici i la tirania i ajudaven a construir un mn millor.
 3. 3. Humanistes NOM DE LILLUSTRAT Martin Luter. QUAN VA VIURE Naixement 1483, mort 1546 (als 62 anys) ON VA VIURE Eisleben (Alemanya) SOBRE QU VA INVESTIGAR? Va ser teleg, filsof, monjo. QUINA VA SER LA SEVA APORTACI? La Reforma Protestant. Els humanistes opinaven que amb la ra podien combatre al ignorncia, la superstici i la tirania i ajudaven a construir un mn millor.
 4. 4. Humanistes NOM DE LILLUSTRAT Johanes Gutenberg QUAN VA VIURE Va nixer a Magncia cap al any 1398 y va morir el 3 febrer 1468, amb 70 anys, tamb a Magncia, ON VA VIURE Va viure a Magncia (Alemanya) SOBRE QU VA INVESTIGAR? Era inventor, va crear la impremta. QUINA VA SER LA SEVA APORTACI? El seu invent va fer possible la publicaci de llibres en grans quantitats i va ser un dels factors ms decisius per a la difusi de les idees del Renaixement a tot Europa Els humanistes opinaven que amb la ra podien combatre al ignorncia, la superstici i la tirania i ajudaven a construir un mn millor.
 5. 5. Humanistes NOM DE LILLUSTRAT Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio Volta QUAN VA VIURE Neix el 18 de Febrer de 1745, Itlia- mort el 5 de mar de 1827, Itlia ON VA VIURE Va viure a Como que est a Lombardia, Itlia. SOBRE QU VA INVESTIGAR? Va ser un gran fsic itali. QUINA VA SER LA SEVA APORTACI? Conegut pel descobriment i allament del gas met, i la invenci de la primera bateria elctrica, la pila voltaica; va demostrar que l'electricitat podria ser generada qumicament i aix neg la teoria prevalent a l'poca que l'electricitat noms podia ser generada pels ssers Els humanistes opinaven que amb la ra podien combatre al ignorncia, la superstici i la tirania i ajudaven a construir un mn millor.
 6. 6. Humanistes NOM DE LILLUSTRAT Isaac Newton QUAN VA VIURE Va nixer al 1643 a Lincolnshire (Anglaterra) i va morir al 1727 en Kensignot (Anglaterra). ON VA VIURE Va viure en el Regne d'Anglaterra . SOBRE QU VA INVESTIGAR? Es va dedicar a les matemtiques (potncies), la fsica i la filosofia. QUINA VA SER LA SEVA APORTACI? La seva gran aportaci va ser la llei de la gravetat . Va construir el primer telescopi reflector , i va investigar les ones, la velocitat del so... Els humanistes opinaven que amb la ra podien combatre al ignorncia, la superstici i la tirania i ajudaven a construir un mn millor.
 7. 7. Humanistes NOM DE LILLUSTRAT Blaise Pascal QUAN VA VIURE Neix el 9 de juny de 1623 a Clermont dAlvrnia actualment anomenat Clarmont-Ferrand. Va morir el 19 dagost de 1662, als 39 anys a Pars ON VA VIURE Va viure a Pars , a Normandia i a Port Royal SOBRE QU VA INVESTIGAR? Va investigar sobre filosofia, matemtiques, fsica. Va ser escriptor, teleg, i tamb va ser inventor. QUINA VA SER LA SEVA APORTACI? Va inventar unes de las calculadores ms antigues, la pascualina Els humanistes opinaven que amb la ra podien combatre al ignorncia, la superstici i la tirania i ajudaven a construir un mn millor.
 8. 8. Humanistes NOM DE LILLUSTRAT Galileu Galilei. QUAN VA VIURE Va neixer15 de febrer al 1564 , i va morir al 8 de gener de 1642 tenia (77anys) ON VA VIURE Va viure a Pisa, ducat de Florncia. SOBRE QU VA INVESTIGAR? Va ser un fsic, matemtic, i filsof. Va tenir un paper important durant la revoluci cientfica. Va investigar lunivers. QUINA VA SER LA SEVA APORTACI? Va millorar el telescopi i per tant, l'observaci astronmica, i va donar suport a la teoria heliocntrica de Nicolau Coprnic. De vegades, se l'anomena "el pare de l'observaci astronmica" Els humanistes opinaven que amb la ra podien combatre al ignorncia, la superstici i la tirania i ajudaven a construir un mn millor.
 9. 9. Humanistes NOM DE LILLUSTRAT: Benjamin Franklin QUAN VA VIURE : 17 de gener 1706 a Boston 17 d'abril 1790, a Filadlfia. Va viure 84 anys ON VA VIURE Als Estats Units SOBRE QU VA INVESTIGAR? Va ser escriptor, poltic, editor, impressor, dissenyador, msic, filsof, poltic, bibliotecari, periodista, economista i fsic QUINA VA SER LA SEVA APORTACI? La invenci del parallamps. La seva aportaci va ser la declaraci d independncia dEstats Units en 1776. I moltes altres aportacions. Els humanistes opinaven que amb la ra podien combatre al ignorncia, la superstici i la tirania i ajudaven a construir un mn millor.
 10. 10. Humanistes NOM DE LILLUSTRAT James Watt QUAN VA VIURE Va nixer al 19 de gener de 1736 a Esccia i va morir el 19 dagost del 1819 a Birmingham ( Anglaterra). ON VA VIURE Gran Bretanya. SOBRE QU VA INVESTIGAR? Inventor i enginyer. QUINA VA SER LA SEVA APORTACI? La mquina de vapor. Els humanistes opinaven que amb la ra podien combatre al ignorncia, la superstici i la tirania i ajudaven a construir un mn millor.
 11. 11. Humanistes NOM DE LILLUSTRAT Edmond Halley QUAN VA VIURE Londres, 8 de novembre de 1656- 14 de gener de 1742. ON VA VIURE Haggerston, prop de Londres SOBRE QU VA INVESTIGAR? Va ser un astrnom matemtic i fsic conegut pel clcul de l rbita del cometa Halley. Fou amic d Isaac Newton. Descobridor del Cometa Halley QUINA VA SER LA SEVA APORTACI? Va demostrar matemticament que aquests giren en rbites ellptiques al voltant del Sol. Els humanistes opinaven que amb la ra podien combatre al ignorncia, la superstici i la tirania i ajudaven a construir un mn millor.
 12. 12. Humanistes NOM DE LILLUSTRAT Antonie Laviosier. QUAN VA VIURE Va nixer al 1743 Pars (Frana)- Va morir a Pars en el 1794, als 50 anys. ON VA VIURE Va viure a Paris durant tota la seva vida. SOBRE QU VA INVESTIGAR? La qumica, sobre la teoria de la combusti del flogist ( gassos). QUINA VA SER LA SEVA APORTACI? La seva aportaci va ser la de descobrir que laire contenia oxigen. Els humanistes opinaven que amb la ra podien combatre al ignorncia, la superstici i la tirania i ajudaven a construir un mn millor.