Download - Bioritm

Transcript
Page 1: Bioritm

Bioritm, calcul bioritm

Teoria bioritmului a luat fiinta intre anii 1897 - 1902. Fondatorii teoriei au fost: Hermann Swoboda - profesor la Universitatea din Viena, Wilhelm Fliess - specialist in numerologie, si Alfred Teltscher profesor la Universitatea din Innsbruck.Bioritmul reprezinta practic influenta diferitelor cicluri biologice asupra fiecarei persoane.Initial au fost observate ciclul fizic si cel emotional urmate indeaproape de observarea ciclului intelectual si mai tarziu de cel intuitiv. In prezent exista chiar opinii si despre alte cicluri dar mai putin importante. Cele patru raman insa ciclurile de baza ale bioritmului.

Ciclul fizic din bioritm se refera in special la coordonare, putere, aptitudini fizice. in perioada in care acest ciclu este la niveluri inalte este momentul sa va ocupati de tot ceea ce presupune efort fizic. Chiar si rezistenta la boli este in mod normal mai buna in aceasta perioada. In perioada in care acest ciclu al bioritmului este sub linia mediana, avand o valoare negativa, este momentul sa va odihniti pentru refacere.

Ciclul emotional al bioritmului se refera la creativitate, sensibilitate, dispozitie, perceptie. Cand acest ciclu din bioritm este in partea superioara a graficului, creativitatea este la un nivel inalt, comunicarea emotionala, socializarea deasemenea sunt la niveluri foarte bune, starea sufleteasca este pozitiva. In partea de jos a ciclului se poate observa o anumita doza de deprimare, impulsivitate, lipsa de comunicare sau comunicare incorecta. E bine ca in aceasta perioada sa ganditi mai mult la orice vreti sa intreprindeti mai ales in relatiile cu cei din jur inclusiv cu partenerul(a) de viata.

Ciclul intelectual din bioritm este legat de gandirea analitica, analiza logica, memorie, comunicarea rationala. In partea pozitiva a acestui ciclu din bioritm va puteti baza deplin pe capacitatea de gandire, analiza, memorie, invatare. Comunicarea la locul de munca va fi mai buna, veti putea sa va expuneti mai logic punctul de vedere. In partea negativa a ciclului insa, toate aceste caracteristici au de suferit. Este mai bine ca in aceasta etapa sa va relaxati, sa nu intrati in discutii contradictorii la locul de munca, sa faceti eventual o munca fizica sau mai usoara.

Ultimul ciclu descoperit, cel al intuitiei este si el o parte importanta a bioritmului desi nu la fel de important ca primele trei. Cu ajutorul acestui ciclu din bioritm veti putea afla cand sa va incredeti in propria intuitie si cand aceasta nu va va ajuta. Probabil nu veti castiga la Loto in zilele cand acesta este la maxim dar veti recunoaste

Page 2: Bioritm

mai usor situatiile favorabile, veti vedea mai repede cine va sunt adevaratii prieteni, veti simti daca sa aveti sau nu incredere in diferite persoane.AscendentAscendentul dumneavoastra este la 20° 42’ in ScorpionAscendentul in scorpion isi va urmari telul cu incapatanare atata timp cat considera ca exista cea mai mica sansa de succes. E dificil sa fie convins sa isi schimbe parerea odata ce este convins de ceva.  Uneori (rar totusi) Ascendentul in scorpion are acea personalitate misterioasa pe care literatura o asociaza scorpionului. Nativul cu Ascendent scorpion este ambitios, energetic si cauta activitati care ofera recompense dar si care ofera provocari din punct de vedere intelectual. Multi din cei cu acest ascendent au tendinta de a creea relatii cu persoane mai puternice. Ascendentul scorpion are o rezistenta si o putere de recuperare remarcabila care ii permita sa isi revina din probleme fizice, mentale sau economice care ar distruge alte persoane.

Celelalte case ale cerului sunt situate astfel:

Casa 2 este la 21° 1’ in SagetatorEsti cam necugetat in privinta banilor, dar ai mult noroc in aspectele financiare. Cheltuiesti in nestire.

Casa 3 este la 27° 19’ in CapricornAi o buna capacitate de concentrare si o minte limpede. Esti foarte bun la planificare. Iti exprimi parerea intr-un mod precaut. Studiezi subiecte cu caracter practic. Te preocupa problemele tale si mai putin cele ale rudelor tale. esti distant fata de vecinii tai.

Casa 4 este la 4° 40’ in PestiSimti nevoia unui camin relaxant, linistit, pasnic, lipsit de conflicte. Treburile familiale sunt in principiu dezorganizate si casa ta este in dezordine.

Casa 5 este la 6° 14’ in BerbecIti traiesti la mare intensitate viata amoroasa. Iti asumi in mod exagerat riscuri si iei parte la jocuri de noroc. Desi nu ai rabdare, esti foarte atent fata de copii. Sansele sunt mari sa ai copii baieti.

Casa 6 este la 0° 53’ in TaurEsti un angajat constincios si de incredere. Nu lipsesti de la munca fara un motiv serios. Urmezi procedurile si regulile indeaproape. Esti capabil sa dai dar si sa urmezi ordine, preferi totusi sa le dai.

Casa 7 este la 20° 42’ in TaurBanii si avantajele financiare reprezinta pentru tine un argument serios in alegerea partenerului de viata. Cauti stabilitate si siguranta intr-un partener cu situatie materiala.

Casa 8 este la 21° 1’ in GemeniVei beneficia de mai multe surse de venit din partea familiei sau mosteniri. Abilitatea partenerilor tai de a face bani iti vor aduce avantaje.

Page 3: Bioritm

Casa 9 este la 27° 19’ in RacAi un sistem propriu de convingeri in baza caruia iti alegi drumul. Religia si filozofia au un impact major auspra ta. Iti tratezi socrii ca o parte integranta a familiei.

Casa 10 este la 4° 40’ in FecioaraIti directionezi cariera astfel incat sa aibe un scop. Succesul pentru tine reprezinta sa oferi servicii altora. Reputatia ta este fara repros.

Casa 11 este la 6° 14’ in BalantaDai dovada de gratie si de sarm in relatiile sociale. Iti faci prieteni care iti impartasesc gusturile rafinate. Ai tendinta de a te afilia unor grupuri artistice sau culturale.

Casa 12 este la 0° 53’ in ScorpionFoarte probabil vei suferi din cauza unor dusmani ascunsi. esti o opozitie puternica pentru dusmanii tai desi spre final ajungi sa iti daunezi singur prin furia si resentimentele acumulate.