Zaden zijn van iedereen · 2020. 5. 12. · Zaden zijn van iedereen De Zaderij is een...

2
Zaden zijn van iedereen De Zaderij is een samenwerkingsver- band van boeren, tuinders en zorg- boerderijen die zelf zaden selecteren, vermeerderen en verkopen. Zij zetten hiermee het werk voort dat al dui- zenden jaren lang werd gedaan door boeren en tuinders, gedreven door de wens voedzame gewassen te telen. Instandhouding van een gezonde bodem en leefomgeving was hierbij een vanzelfsprekendheid. Alle leden van De Zaderij telen gecertificeerd biologisch of biodynamisch. Onze za- den zijn in klein- en grootverpakking beschikbaar voor zowel professionele telers als de serieuze moestuinder.

Transcript of Zaden zijn van iedereen · 2020. 5. 12. · Zaden zijn van iedereen De Zaderij is een...

Page 1: Zaden zijn van iedereen · 2020. 5. 12. · Zaden zijn van iedereen De Zaderij is een samenwerkingsver-band van boeren, tuinders en zorg-boerderijen die zelf zaden selecteren, vermeerderen

Zaden zijn van iedereen

De Zaderij is een samenwerkingsver-band van boeren, tuinders en zorg-boerderijen die zelf zaden selecteren, vermeerderen en verkopen. Zij zetten hiermee het werk voort dat al dui-zenden jaren lang werd gedaan door boeren en tuinders, gedreven door de wens voedzame gewassen te telen.

Instandhouding van een gezonde bodem en leefomgeving was hierbij een vanzelfsprekendheid. Alle leden van De Zaderij telen gecertificeerd biologisch of biodynamisch. Onze za-den zijn in klein- en grootverpakking beschikbaar voor zowel professionele telers als de serieuze moestuinder.

Page 2: Zaden zijn van iedereen · 2020. 5. 12. · Zaden zijn van iedereen De Zaderij is een samenwerkingsver-band van boeren, tuinders en zorg-boerderijen die zelf zaden selecteren, vermeerderen

neemt het beheer over ons voedsel weer in eigen hand

De boeren en tuinders van de Zaderij vermeerderen zaad met aandacht voor biodiversiteit en een gezond milieu. Nuttige insecten zoals bijen zijn voor zaadteelt de belangrijkste natuurlijke partners.

Wij leveren zaden van professionele kwaliteit met behulp van ambachte-lijk vakmanschap. We vermeerderen zaden van een breed assortiment groenten. Rassen worden uitgezocht op smaak en voedingskwaliteit voor de consument en oogstzekerheid en rendement voor de teler. De zaden worden gedorst en vervolgens zorg-vuldig geschoond. Dan worden ze op kwaliteit en kiemkracht beoordeeld en met de hand verpakt.

We richten ons op korte ketens en gaan bij de teelt uit van ecologie en duurzaamheid. De Zaderij staat onder controle van de Nak-tuinbouw. Meer informatie over het verschil tussen zaadvast en F1-hybride is te vinden op onze website.

Coöperatie de Zaderij neemt het beheer over ons voedsel weer in eigen hand. De Zaderij werkt niet met patenten, want zaad is van iedereen. Geïnteresseerde telers kunnen lid worden van de Zaderij.

De Zaderij Coöperatie UANoorderringweg 8-18314 PH Bantwww.zaderij.nl