Waarom we allemaal coaching kunnen gebruiken

Click here to load reader

Embed Size (px)

Transcript of Waarom we allemaal coaching kunnen gebruiken

 1. 1. Coaching?Waarom we allemaal wel eenswat coaching kunnen gebruikentenzij je superman/vrouw bent...en zelfs dan...
 2. 2. Drie redenenwaarom we niet doenwat wewillen doen
 3. 3. 1. De motivatie fout Als ik gemotiveerdben, zal ik doen wat ik wil doen
 4. 4. 1. De motivatie fout Als ik gemotiveerdben, zal ik doen wat ik wil doenFout!Motivatie is als een golfbeweging. Vandaag supergemotiveerd,morgen helemaalniet.
 5. 5. 2. De morgen fout Vandaag nietgedaan wat ik wildedoen, maar morgen:dan lukt het zeker!
 6. 6. 2. De morgen fout Vandaag nietgedaan wat ik wildedoen, maar morgen:dan lukt het zeker!Denk je? Nee h. Jeweet dat dat niet zowerkt. We overschatten hoe goed we morgen instaat zullen zijn om dan wel te doen wat wevandaag niet kondendoen.
 7. 7. 3. De Nike foutJust do it!Sorry Nike. Als just doit betekent: ergens zonder voorbereiding en plan aan beginnen, dan zul je hetwaarschijnlijk juist niet doen.
 8. 8. Deze denkfouten maken weallemaal. Hoe kancoaching jehelpen om dat te corrigeren, en uiteindelijk te doen wat je wilt doen?
 9. 9. 1. Met Waarom beginnen Waarom wil ik diteigenlijk?Coaching helpt je om een duidelijke visie te ontwikkelen op het waarom achter deverandering. De waarom-vraag beantwoorden biedt houvast, stimulans en stuurt je in dejuiste richting
 10. 10. 2. Small is beautifulWelke stap kan zetten? Je hebt een groot doel, ver-ver weg, misschien wel onbereikbaar. Dat is je missie. Nu kijkje welke verandering je kunt en wilt realiseren, die je een stapje dichter bij je missie brengt.Kleine stapjes, vaak gericht op het veranderen van ingesleten routines of het aanleren vannieuwe: haalbaar n belangrijk. Daar gaat het nu om.
 11. 11. 3. Pas op! ObstakelsWie en wat gaat het me lastig maken? Wat je doel ook is, er zullen obstakels zijn. Een echt goede coach helpt je om die obstakels in kaart te brengen. Desnoods leidt dit tot een stap terug, waarbij je doelverandert of kleiner wordt als de obstakels te groot blijken te zijn. Als jij weet wat en wie het je moeilijk gaat maken, kun je je daarop instellen en actie ondernemen.
 12. 12. 4. Succesformules Wat kan mij helpen in mijn strijd tegende obstakels?Er is niet n toverformule die voor iedereen werkt, maar er zijn veel succesformules, waarvan een deel zeker voor jou zal werken. Kies de formule die bij jou, je doel enobstakels past en je zult in staat zijn om te doen wat je wilt doen!
 13. 13. 5. Monitor succes. Fail! En geniet ervan...Als je werkt aan je doel, zorg dan voor constante reminders aan hoe het gaat.Feedback biedt jou en je coach de mogelijkheid om bij te sturen, de succesformule aan te passen en je doel te realiseren. Faal! Mislukkingen horen erbij en zijn de belangrijkste voorwaarde om te kunnen leren.En geniet ervan...Continu focussen op doelen en resultaten? Dat leidt alleen maar tot stress. Geniet van je succes, leer van wat fout gaat, stuur bij en voel hoe de verandering impact heeft op hoe jij je voelt!
 14. 14. Futsure Changehoe wij de coaching aanpakken..
 15. 15. We doorlopen met de mensen de we coachen devijf stappen. Bieden kennis,feedback, monitoring en de stok achter de deur.Coaches met ervaring,deskundigheid en enormMy Futsureveel lol in hun werk. MeestalHealthin een combinatie vantelefonisch en on-line,waardoor de drempel lekker laag is en we snel kunnen inspelen op wat er speelt.
 16. 16. We horen graag van je!Als je op zoek bent naar informatie over,ideen met betrekking tot alles wat temaken heeft metgezondheidsmanagement, zul je uiteindelijkeen keer bij ons terecht komen.Dus laten we het voorspel overslaan. 023-8908580 [email protected] www.futsurehealth.nl www.fb.com/futsurehealthBel of mail jij? @futsurehealth