toegankelijk voor iedereen! presentatie tegemoet gaat. Klassieke canons zingen In deze korte cursus

Click here to load reader

download toegankelijk voor iedereen! presentatie tegemoet gaat. Klassieke canons zingen In deze korte cursus

of 27

 • date post

  17-Oct-2020
 • Category

  Documents

 • view

  1
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of toegankelijk voor iedereen! presentatie tegemoet gaat. Klassieke canons zingen In deze korte cursus

 • >> www.meerpaal.nl

  De Meerpaal Academie toegankelijk voor iedereen!

  Ontdek jouw talent

 • Ontdek jouw talent De Meerpaal Academie 2020-2021

 • 2 | Meerpaal Academie

  Professionele kunstenaardocenten Onze docenten zijn allemaal professioneel geschoold in hun vakgebied en beschikken over de nodige pedagogische en didactische vaardigheden. Zij coachen jou in het ontwik- kelen van je eigen persoonlijke stijl. Naast docent zijn ze vaak actief als uitvoerend kunstenaar, in orkesten en bands, als acteur en regisseur of als beeldend kunstenaar.

  17 augustus 2020 17 augustus 2020 Start lessen muziek en dans

  29 augustus29 augustus Open dag (voor cursusjaar 2020-2021)

  31 augustus t/m 5 september 202031 augustus t/m 5 september 2020 Open lesweek

  7 september 20207 september 2020 Start lessen beeldend

  10 september 202010 september 2020 Start lessen theater

  15 mei 2021 15 mei 2021 Open Dag (voor cursusjaar 2021-2022)

  Gratis toegankelijk voor iedereen! Aanmelden is niet nodig.

  Margrit Vos manager Academie

  Ga naar www.meerpaal.nl en klik op onderaan de pagina.

  Welkom bij De Meerpaal Academie! Wat is er leuker dan muziek maken, dansen, acteren, tekenen, schilderen of beeldhouwen, samen met andere mensen die net zo enthousiast zijn als jij? Bij De Meerpaal kun je samen kijken, luisteren, doen en ontdekken. Wist je dat we naast betaalde lessen ook heel veel gratis activiteiten aanbieden? Daarnaast krijg je als leerling geregeld korting op theatervoorstellingen en krijg je de mogelijkheid bekende artiesten te ontmoeten. In dit magazine lichten we alvast een tipje van de sluier op, maar op onze website www.meerpaal.nl/cursussen vind je nog veel meer inspirerende activiteiten en lessen. Nieuwsgierig geworden? Bel 0321-388777 of mail ons met je vragen (activiteiten@ meerpaal.nl). Abonneer je eenvoudig op onze nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte!

 • Meerpaal Academie | 3

  Ga naar www.meerpaal.nl en klik op onderaan de pagina.

  De lessen en activiteiten van De Meerpaal Academie zijn er voor iedereen, ook voor inwoners van Dronten die fi nancieel minder draagkrachtig zijn. Veel van onze activiteiten zijn al gratis toegankelijk. Denk aan het Meezingcafé, het Danscafé, onze exposities en de Jamsessies. Met ingang van seizoen 2020- 2021 wordt de drempel naar De Meerpaal Academie een stukje verder verlaagd en daar zijn we blij om. Zo wordt les in muziek, dans, theater en beeldende vormgeving bereikbaar voor iedereen!

  Tarieven 2020-2021 Alles wordt duurder, maar niet de lessen van De Meerpaal Academie. Omdat de inwoners van Dronten onze lessen in zulke groten getale afnemen, hoeven we de tarieven dit jaar niet te verhogen.

  Gratis naar Meerpaal Live Voorheen betaalden bezoekers een kleine bijdrage om optredens van onze cursisten te bekijken maar nu is je kaartje gratis. Dit geldt voor alle Meerpaal Live muziek- avonden in de Kleine Zaal en op het Serviceplein. Het betekent ook dat je na de voorstelling zelf kunt kiezen of je een drankje koopt. Voor de dansvoorstellingen en producties van theaterschool KARAKTER in de Grote Zaal betaal je nog wel een kleine bijdrage. Hierbij is een consumptie inbegrepen.

  Pas van Dronten Wil je graag meedoen maar kun je het niet betalen? Alle inwoners van de gemeente Dronten met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm hebben recht op een persoonlijk tegoed vanuit de regeling voor maatschap- pelijke participatie en toegankelijkheid. Dit tegoed kan worden gebruikt om lessen bij De Meerpaal Academie te betalen. Op de website van de gemeente Dronten lees je of je recht hebt op dit tegoed en hoe je het kunt activeren. Daarnaast organiseren we van tijd tot tijd kortingsacties voor alle pashouders. Kijk hiervoor op www.pasvandronten.nl voor meer informatie.

  Geert Popkema Instrumentenfonds Wil je op muziekles, maar hik je aan tegen de aanschaf van een instrument? Misschien kom je in aanmerking voor een instrument uit het Geert Popkema Instrumenten- fonds. Je krijgt in dat geval een instrument van ons in bruikleen om thuis op te oefenen en in de les te gebruiken. Je betaalt geen huur, alleen een eenmalige borg van € 25,-. Voor het instrumentenfonds geldt dezelfde voorwaarde als de regeling maatschappelijke participatie en toegan- kelijkheid: een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm. Informeer bij je muziekdocent naar de mogelijkheden.

  Wij staan graag voor je klaar Heb jij je aangemeld voor een cursus of proefl es? Dan komt je aanmelding terecht bij onze administratie. Daar wordt jouw aanvraag verwerkt en word je ingedeeld bij jouw les naar keuze. Heb je specifi eke vragen of wensen? Caroline, Ans en Marleen helpen je graag bij jouw zoektocht naar de cursus die bij je past! Bel 0321 388 777 of mail naar activiteiten@meerpaal.nl

  Ans Marleen

  Caroline

  De Meerpaal Academie toegankelijk voor iedereen!

 • Naast het vertrouwde aanbod zijn we elk jaar op zoek naar nieuwe producten en lessen waarvan wij denken dat de inwoners van de gemeente Dronten er warm voor lopen. Ook voor komend jaar hebben wij een aantal inspirerende cursussen toegevoegd aan ons aanbod. Meer uitgebreide informatie is te vinden op onze website.

  Yoga Na een succesvolle kennismakingscursus in het afgelopen seizoen, bieden we komend jaar twee yogavormen aan: Vinyasa Flow Yoga en Yin Yoga. De eerste vorm is iets actiever en dynamischer, de tweede is vooral gericht op het versoepelen van bindweefsel.

  Hiphop Hiphop is ontstaan in de straten van New York. Dat zie je aan de bewegingen, ruig en rauw! Wat hiphop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Ontwikkel je eigen manier van bewegen in de stijl van hiphop en leer allerlei coole moves en choreo’s! We starten met twee groepen: een les voor 9 jaar en ouder en een les voor 12 jaar en ouder.

  Music production Steeds meer muziek wordt met de computer gemaakt en daar komt nogal wat bij kijken. Hoe werk je met een DAW, wat is mixing en mastering? Hoe bouw je een nummer op en geef je je eigen track een professionele sound? Onze nieuwe docent Tim Roetman vertelt je graag over de mogelijkheden in de nieuwe cursus Music production.

  Nieuw aanbod in 2020-2021

  ‘Optreden helpt je om je

  zelfvertrouwen te vergroten

  en meer te durven in het

  dagelijks leven. Na je eerste

  podiumervaring sta je steviger

  in je schoenen!’

  Irme Kruis, docent muziek

  4 | Meerpaal Academie

 • Meerpaal Academie | 5

  Auditie- en presentatietraining (Cursus of Masterclass) Weinig is zo stressvol als een auditie of een presentatie. De druk is hoog, tijdens een auditie heb je vaak maar een paar minuten waarin je alles uit de kast moet halen en je wordt ook nog uitgebreid bekeken en beoordeeld. Docent Viviënne heeft jarenlange ervaring in het doen en afnemen van audities. Samen bereid je de auditie of presentatie grondig voor. Denk hierbij aan zang- en spreektechniek, die ene hoge noot, je performance; net wat jij wilt en nodig hebt. Je leert alles over de do’s and don’ts en ontvangt veel praktische tips. We bieden deze auditie- en presentatie training aan in acht sessies of in een masterclass vorm van twee dagdelen. Deze training is geschikt voor iedereen die een presentatie moet geven of auditie doet voor een koor, theaterproductie, tv-pro- gramma of een opleiding. Het uiteindelijke doel is dat jij stralend, sterk en vol zelfvertrouwen die auditie of presentatie tegemoet gaat.

  Klassieke canons zingen In deze korte cursus maken we kennis met leuke, mooie, speelse, theatrale, bijzondere en soms pittige canons. Canon zingen is leuk voor iedereen die graag meerstemmig klassiek zingt. Je maakt niet alleen kennis met mooie muziek, maar je werkt ook aan het vasthou- den van je eigen zanglijn, het luisteren naar elkaar en verantwoordelijk zijn voor het geheel.

  Estill Voice Training (Koor)zangers, opgelet! Wil je beter begrijpen hoe je stem- apparaat werkt en meer grip krijgen op je techniek, dan is deze korte cursus iets voor jou. Door middel van korte

  opdrachten oefenen we de verschillende onderdelen van de stem. Zowel als groep, maar ook individueel krijg je tips en tricks. Daarna passen we het toe in stukjes muziek. Christina Delorme is klassiek zangdocent en Certifi ed Master Teacher in Estill Voice Training.

  Nuvo-fl uit De nuvo-fl uit is een speciaal voor kinderen gemaakte dwarsfl uit. Je hebt ze in veel verschillende vrolijke kleuren en je kunt er al heel snel heel veel liedjes op spelen. Je hoeft het instrument niet aan te schaff en, het gebruik van de nuvo-fl uit is bij de lesprijs inbegrepen. Je kunt dus direct beginnen.

  Tekenen en schilderen, verdieping in techniek De Meerpaal start op maandagavond – speciaal voor mensen met een basiskennis op het gebied van tekenen en schilderen - een nieuwe cursus. Je werkt met verschil- lende tekenmaterialen, zoals potlood, houtskool en pastel naar de waarneming en fantasie (botanisch tekenen, stilleven). Ook verschillende schildertechnieken komen voorbij waarbij je werkt met H2Oil, acrylverf en aquarel. Realistisch werken en abstraheren komt aan de orde.

  ‘Wij ontwikkelen ieder jaar nieuw aanbod. Inspirerend voor ons en voor de cursist.’

  Margrit Vos, manager Academie

 • Muziek

 • Muziek | 7

  Jouw drive In de eerste lessen stel je samen met je muziekdocent muzikale doelen vast. Is je doel om een instrument te spelen in een orkest? Of wil je weten hoe akkoorden in elkaar zitten? B