TMK PROJEK

7
BADANG BADANG

description

CONTOH TMK

Transcript of TMK PROJEK

  • BADANG

  • SituasiDi sebuah hutan tinggal seorang pemuda bernama Badang. Badang merupakan anak yatim piatu. Dia tinggal berseorangan. Badang sentiasa mengimpikan untuk menjadi orang yang kuat dan hidup senang.Pada suatu hari Badang keluar mencari kayu api. Badang merintih dengan kehidupannya yang kesempitan. Dalam perjalanan Badang terserempak dengan seorang nenek kebayan. Lagaknya umpama seorang ahli sihir. Nenek kebayan mendengar rintihan Badang. Dia mahu menunaikan impian Badang. Namun Badang perlu membuat pilihan haiwan yang di sukanya. Haiwan yang dipilihnya nanti akan menentukan kehidupannya.

  • ALGORITMABadang berjalan masuk ke dalam hutanBadang terserempak dengan nenek kebayan.Nenek kebayan ingin membantu BadangNenek kebayan memberi dua pilihan kepada BadangKeluarlah singa dan tikusBadang memilih singa untuk menjadi kuatBadang bertukar menjadi monyet.Badang memilih tikus dan bertukar menjadi perkasa.

  • PSEUDOKODMULAJALAN ke dalam hutan.BERTEMBUNG dengan nenek kebayan.BAHAGIKAN kepada dua bahagian pilihan.SENTUH singa menjadi monyet.SENTUH tikus menjadi perkasa.TAMAT

    CARTA ALIRMula

    Sentuh singaYaJadi monyetsentuh tikusTidakJadi perkasaTAMAT

  • Terima Kasih