Sukulehti kevät 2012 - kanko.fi jasen lehdet/Sukulehti 2012 1.pdf · aikaan ja tulkaa yhdessä...

of 20 /20
Jäsenlehti 1/2012 Kokouskutsu Sukuseura Kanko ry:n jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään 9.6.2012 kello 12.30 Ikaalisissa, Luomajärven Hevoskievarissa. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat ja päätetään seuraavan sukujuhlan ajankohta ja ohjelmatoimikunta. Sukuseura Kanko ry:n hallitus

Embed Size (px)

Transcript of Sukulehti kevät 2012 - kanko.fi jasen lehdet/Sukulehti 2012 1.pdf · aikaan ja tulkaa yhdessä...

 • Jäsenlehti 1/2012

  KokouskutsuSukuseura Kanko ry:n jäsenet kutsutaan

  sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään

  9.6.2012 kello 12.30 Ikaalisissa, Luomajärven

  Hevoskievarissa.

  Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat

  ja päätetään seuraavan sukujuhlan ajankohta ja

  ohjelmatoimikunta.

  Sukuseura Kanko ry:n hallitus

 • 2

  Sukuseura Kanko ry

  Sukuseuran toimihenkilöt

  Sirpa Karppinenpuheenjohtajapuh. [email protected]

  Matti Kankovarapuheenjohtajapuh. [email protected]

  Riitta Villanensihteeri, hallituksen jäsenpuh. [email protected]

  Leila Rajamäkirahastonhoitaja, hallituksen jäsenpuh. [email protected]

  Tapio Kankohallituksen jä[email protected]

  Minnamaarit Mattila hallituksen jä[email protected]

  Niko Wirgentiushallituksen jä[email protected]

  Sukuseura on perustettu v. 1998 ja rekisteröity v. 2000. Sukuseurassa on 184 jäsentä. Jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet saavat 1-2 jäsenlehteä vuodessa.

  Jäsenlehden toimitus ja sivujen valmistus: Sirpa ja Risto KarppinenSähköposti lehteen: [email protected]

  Yhteystiedot:c/o Karppinen, Venemestarintie 29 A, 00980 Helsinki puh. 0504122547 (Sirpa)

  Sähköposti: [email protected]: www.kanko.fi

  Painopaikka: Kyriiri Oy

 • 3

  Puheenjohtajan tervehdys

  Kesä ja sukujuhla lähenee. Kolme vuotta on kulunut edellisestä kokoontumisesta. On mukava taas kokoontua, tavata tuttuja ja kysellä kuulumisia. Jos tuntuu, että eihän siellä ole tuttuja, niin yritä aktivoida omaa lähisukuasi. Kerää porukka henkilöistä, joita et ole tavannut vähään aikaan ja tulkaa yhdessä paikan päälle. Rohkeasti vaan kaikki mukaan! Ja tavoitteena voisi olla, että jokainen löytäisi ainakin yhden uuden tuttavuuden.

  Vuosikokouksessa valitaan sukuseuralle uusi hallitus seuraavaksi toimikaudeksi. Kaikki paikat puheenjohtajaa myöten on jaossa. Mieti valmiiksi oletko itse kiinnostunut sukuseuratoiminnasta tai tiedätkö henkilön, joka olisi asiasta kiinnostunut. Sukuseuratoimintahan perustuu vapaaehtoisuuteen, joten ei jätetä ”pakottamista” pidentämään vuosikokouksen kestoa. Pyrkikäämme saamaan suostumus jo etukäteen.

  Sukujuhlaa odotellenSirpa Karppinen

  Tarvitaan kirjoituksia jäsenlehteen

  Sukuseuran jäsenlehti kaipaa kirjoituksia! Tartu kynään ja kirjoita sukuun liittyvästä asiasta tai tapahtumasta. Kun saat aikaiseksi sopivan pituisen jutun (kirjoituksen pituus noin A4 –arkin verran), niin lähetä se sukuseuran sähköpostiin tai postitse puheenjohtajalle yhteystietojesi kanssa. Kymmenen ensimmäistä kirjoittajaa palkitaan ilmaisella osallistumisella kesän sukujuhlaan. Toimi siis nopeasti. Hallitus pidättää oikeuden päättää, hyväksytäänkö kirjoitus jäsenlehteen.

  Arpajaiset

  Kaikkien yhteiseksi iloksi järjestämme sukujuhlassa arpajaiset.Palkintojen saamiseksi toivomme jokaisen osallistujan tuovan mukanaan sopivaksi katsomansa palkinnon (tämähän on kuitenkin vapaaehtoista). Arpajaisten tuotto käytetään kokonaisuudessaan sukuseuran toimintaan.

 • 4

  Erkki Vihtori Kanko

  s. 1.6.1930 k. 11.4.2012

  Sukuseuran perustajajäsenSukuseuran rahastonhoitaja Sukuseuran hallituksen jäsen

  Erkki syntyi Kilvakkalassa Kankon sukutilalla vuonna 1930 ja asui siellä myös koko lapsuutensa yhdessä ison sisarusparven kanssa. Opiskelu Osaran maamieskoulussa ja Mustialan agrologiopinnot veivät Erkin pois kotipitäjästä. Ensimmäiset työvuodet hän palveli Salaojituskeskuksessa Uudellamaalla. Perheen kasvaessa Anja-puolison kannustamana hän siirtyi opettajaksi vuonna 1958 kansalaiskoulujärjestelmän alkaessa Nummella. Opettajan ura jatkui Kihniön kunnan palveluksessa vuodesta 1966 aina vuoteen 1990 eläkkeelle pääsyyn asti. Vuonna 1993 Erkki ja Anja palasivat viettämään eläkepäiviään synnyinseuduilleen. Ikaalisten vuosien aikana Erkki osallistui aktiivisesti sukutapaamisten järjestämiseen jo ennen sukuseuran perustamista.

  Erkki osallistui aktiivisesti sukuseuran toimintaan ja vuonna 1998 Erkki oli mukana perustamassa sukuseuraa. Erkki oli sukuseuran ensimmäinen rahastonhoitaja, aina vuoden 2005 loppuun asti. Erkki kuului sukuseuran hallitukseen vuosina 2001–2005, jonka jälkeen hän siirsi ”sukuvastuun” nuoremmalle sukupolvelle.

  Erkki oli erittäin kiinnostunut sukujuuristaan ja lähisuvustaan. Hänen kanssa teimme sukuselvityksiä monet kerrat ja sukutukimus onkin saanut Erkiltä paljon kullanarvoista tietoa. Hän myös kertoi sukuseurasta ihmisille, jotka hänen mielestään kuuluivat sukuun. Niinpä sukuseura on saanut paljon uusia jäseniä tämän toiminnan ansiosta. Sukuseuran hallitus myönsikin Erkille vuonna 2006 sukuseuran kunniajäsenyyden pitkästä ja ansiokkaasta toiminnasta sukuseuran hyväksi.

  In Memoriam

  Ihmisen elinpäivät ovat kuin ruoho, hän kukoistaa kuin kukkanen kedolla. Kun tuuli käy hänen ylitsensä, ei häntä enää ole.

  Teksti: Sirpa Karppinen ja Matti Kanko

 • 5

  Sukujuhla 2012

  Sukujuhla pidetään lauantaina 9.6.2012 Ikaalisissa Luomajärven Hevoskievarissa osoitteessa Luomajärventie 34. Luomajärven Hevoskievari sijaitsee Ikaalinen-Jämijärvi -tien varrella, noin kymmenen kilometriä kolmostieltä.

  Ohjelmarunko on seuraava:klo 11.00 Ilmoittautuminen alkaaklo 12.00 Lipunnosto + lippulaulu klo 12.30 Sääntömääräinen kokous + kokouskahviklo 14.00 Ruokailuklo 15.30 Ohjelmaaklo 17.00 Kahvi + täytekakku, arpajaiset Vapaata seurustelua

  Osallistumismaksu on 25 euroa/henkilö, 12 euroa/lapsi 5-12 v, alle 5-vuotiaat ilmaiseksi.

  Ilmoittautuminen sukujuhlaan tapahtuu maksamalla osallistumismaksu 15.5.2012 mennessä Sukuseura Kanko ry:n tilille 450310–257446 Ikaalisten Säästöpankkiin. Tiedonantoja –kohtaan on ehdottomasti laitettava sukujuhlaan osallistuvan nimi. Ilmoittautua voi myös sukuseuran sähköpostiin [email protected] tai soittamalla 0504122547/Sirpa.

  Ruokailu tapahtuu noutopöydästä. Tarjolla on savustettua lohta, sipulisilliä, matjessilliä, maalaispatee, pastasalaattia, lihapullia, kasvisgratiinia, keitettyä perunaa, talon leipää ja levitettä sekä pääruokana kanaa burgundilaisittain. Ruoat ovat vähälaktoosisia. Ilmoittakaa ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliot.

  Ohjelman suunnittelu on vielä kesken. Ilmojen salliessa järjestämme myös ulkopelejä.

  Majoittuminen: Jokainen hoitaa itse oman majoittumisen. Myös Luomajärven Hevoskievarissa on muutamia majoituspaikkoja, joita kannattaa kysellä suoraan sieltä. Käykäähän tutustumassa www.hevoskievari.fi.

  Tiedoksi, että Luomajärven Hevoskievarissa on A-oikeudet.

 • 6

  Esa Ojanen

  LUOMAJÄRVEN TORPPA 70 VUOTTA

  KANKON SUVUN HALLUSSA

  Luomajärven torpan ovat perustaneet Vappu Juhontytär Kanko ja Kustaa Kustaanpoika Yli-Kesti noin vuonna 1795 Vapun kotitalon maille. Kustaa oli ollut poikamiesaikanaan renkinä Kankolla, kun rakkaus talon tyttäreen oli syttynyt sillä seurauksella,

  että pariskunnan ensimmäinen lapsi syntyi vain vajaat kaksi kuukautta juhannushäiden jälkeen. Torppaansa Luomajärvellä nuoripari asuu viimeistään kesällä 1797, jolloin perheen neljäs lapsi syntyi. Tästä eteenpäin Luomajärven torppa säilyy Kankon suvun hallussa 70 vuotta kolmen sukupolven ajan. Viimeinen Kankon suvun edustaja, Jaakko Jaakonpoika, kuolee vaarina Luomajärvellä vuonna 1894 eli melkein sata vuotta torpan perustamisesta.

  Kustaan ja Vapun juuret olivat vankan talonpoikaiset; Kustaan isä oli löytänyt Yli-Kestille emännän saman kylän Hätävarasta ja Vapun isä vastaavasti Kartun Halliasta. Kustaalle ja Vapulle syntyy 11 lasta, joista tosin viisi kuolee pieninä ja yksi 20 vuoden iässä. Poikia jää henkiin vain perheen kuopus, mutta isännyys siirtyy perheen vanhimmalle lapselle Marialle ja hänen miehelleen, Kartun Prusilta vävyksi tulleelle Jaakko Simonpojalle vuoden 1820 tienoilla. Vapun kuoltua vaarina jo elelevä Kustaa ehtii avioitua vielä toistamiseen itseään yli 20 vuotta nuoremman, Vatulan Ala-Kukon vanhapiikatyttären kanssa. Saapa pariskunta vielä kaksi lastakin.

  Kustaan ja Vapun esikoinen Maria ja hänen miehensä Jaakko isännöivät Luomajärven torppaa parikymmentä vuotta 1830-luvun loppupuolelle saakka. Torpan viljelyn lisäksi tämäkin pariskunta taitaa pirttiviljelyn ja myös heille syntyy 11 lasta. Jaakon isä Simo oli tullut vävyksi Prusille Kankaanpään Vihteljärven Jankkarista.

  Kolmas Kankon suvun isäntäpari Luomajärvellä on Marian ja Jaakon poika, nimeltään myös Jaakko ja Jämijärven Pitkäniemen Heiskan talon (myöhemmin Niemi) tytär Kaisa Sofia. Jaakon veli Simo saa kahdeksan vuotta myöhemmin vaimokseen Kaisa Sofian siskon Maria Loviisan. Simo ja Maria Loviisa siirtyvät asumaan Marian kotitalon Niemen Riihiniemi-nimistä torppaa Jämijärvellä. Heiskan (Niemen) kautta sukuun tulee kytkös presidentti Mauno Koiviston esivanhempiin.

 • 7

  Jaakko ja Kaisa Sofia saavat 12 lasta, joista kuusi kuolee aivan pieninä. Vihtori-poika menehtyy tapaturmaisesti pyssyn laukaukseen 14-vuotiaana ja vanhin poika Kiia (Malakias) kohtaa loppunsa lavantaudin seurauksena suurten kuolonvuosien alla. Hänen Höytölän Ala-Rautalahdesta kotoisin oleva Ruusa-vaimonsa avioituu uudelleen Kartun kylän Sällin talon pojan kanssa. Tässä kohdin Kankon suku Luomajärvessä sammuu kestettyään noin 70 vuotta ja kolme sukupolvea. Näin pääsee käymään, vaikka Kankon sukuun kuuluvia perillisiä syntyy tuona aikana peräti 34.

  Jaakko kyllä avioituu ensimmäisen vaimonsa kuoleman jälkeen vielä kahdesti, mutta perillisiä ei näistä liitoista enää synny. Jaakkoa ehditään jopa rangaista salavuoteudesta kolmannen avioliittonsa alla hänen ollessaan 67-vuotias. Jaakon ja Kaisa Sofian nuorin lapsi Jaakko on lopulta ainoa Luomajärven torpan poika, joka ei kuole ennenaikaisesti, mutta hän on isoveljensä Kiian kuollessa vasta viisivuotias, eikä siksi voi tulla kysymykseen isäntää valittaessa. Jaakosta tulee myöhemmin Kilvakkalan Kitin talon Siuron torpan isäntä. Luomajärvi säilyy kuitenkin Kankon talon torppana seuraavalle vuosisadalle.

  Kirjoittaja on Kankon ja Luomajärven vanhaan sukuun kuuluva sukututkimuksen harrastaja, joka hiljattain julkaissut sukukirjan Lyyti ja Nestori Keskisen suku. Lyyti Keskisen äiti Miina oli Luo-majärven viimeisen Kankon suvun isäntäparin tytär. Kirja käsittää Lyytin ja Nestorin esivanhemmat 1600 luvun puolelle saakka ja kaikki heidän jälkipolvensa. Kirjassa on 152 sivua, 115 kuvaa ja noin 350 henkilöä. Sitä on saatavissa Ikaalisten kirjakaupasta tai tekijältä ([email protected]) 28 euron hintaan (+ postituskulut).

 • 8

  Kankon sukukirja

  Kankon sukukirja on edelleen tekeillä. Kirjan teko on jo taittoasteella eli kirjan aineisto on kasassa ja nyt sitä laitetaan kansien väliin. Kirja on parannettu ja laajennettu painos edellisestä sukukirjasta, joka julkaistiin vuonna 1999 ja jonka painos on loppunut. Kirjan sisältö painottuu isäntähaaraan, josta on tietoa nykypäivään asti. Kirjassa on tietoa myös allamainituista sukuhaaroista niin paljon kuin asiaa on saatu selvitettyä.

  Kirjan esi-isä on Jacob, joka on syntynyt vuonna 1716. Jacob oli isäntä Kilvakkala Kankolla vuosina 1741-1773. Jacobilla ja hänen vaimollaan Wallborgilla oli kuusi lasta. Lapsista vanhin, Johan jatkoi isäntänä Kankolla ja muut lähtivät maailmalle suuntana Jylli ja Jämijärvi. Carl lähti Juonenhaaran torppariksi nykyiseen Jyllin kylään. Walborg meni myös Jyllin kylään ja avioitui siellä olevan Jyllin talon isännän kanssa. Seuraava poika Isaac meni naimisiin Ylipeijarin leskiemännän kanssa Jämijärveltä ja hänestä tuli taloon uusi isäntä. Henric puolestaan suuntasi Niinisaloon ja avioitui Niinisalon talon tyttären kanssa. Nuorin veljeksistä Jacob avioitui Rajakosken tyttären kanssa Niinisalosta ja hänestä tuli Rajakosken, myöhemmin Ylikosken isäntä.

  Seuraavassa sukupolvessa Kankon isäntänä oli Johan Kanko vuosina 1773-1798. Johanilla ja hänen vaimollaan Lisalla oli kolmetoista lasta, joista kuusi kuoli lapsena. Pojista vanhin, Carl jatkoi tilalla isäntänä. Kolme sisarusta, Maria, Lisa ja Michael, jäivät asumaan tilalle. Maria synnytti yhden tyttären ja hänestä on suku jatkunut. Muut sisarukset (Walborg, Henric ja Jacob) lähtivät pois tilalta. Walborgista tuli Luomajärven torppari Jyllin kylään. Henric avioitui Kurkelan kylän Vähätiirikan tyttären kanssa ja hänestä tuli isäntä Vähätiirikan taloon. Nykyään talon nimi on Mattila. Jacob muutti hieman pidemmälle, Vahojärven Aittoniemeen, jossa hän oli isäntänä.

  Kirjan sivumäärä ja hinta ei ole vielä tiedossa, mutta pyrin sukujuhlaan mennessä saamaan nämäkin tiedot kasaan. Kerään silloin myös listan henkilöistä, jotka haluavat ostaa kirjan. Voitte myös ilmoittaa minulle muuten halukkuutenne, niin osaan arvioida painosmäärää. Vanhat ilmoitukset kirjan alustavasta ostohalukkuudesta ovat minulla tallella.

  Sirpa Karppinen

  NettisivutOlethan käynyt tutustumassa sukuseuran nettisivuihin:

  www.kanko.fi

 • 9

  Säännöt

  1 § NIMI JA KOTIPAIKKAYhdistyksen nimi on Sukuseura Kanko ry, kotipaikka Ikaalisten kaupunki ja toimialue koko maa. Yhdistystä kutsutaan jäljempänä sukuseuraksi tai seuraksi.

  2 § TARKOITUS JA TOIMINTASukuseuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä keskuudessa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi sukuseura pyrkii– järjestämään yhteisiä kokouksia, sukupäiviä, retkiä ja muita seuran toimintaan liittyviä samantapaisia tilaisuuksia– keräämään ja arkistoimaan sukua koskevaa tietoutta sekä saattamaan sitä jäsenten tietoon– harjoittamaan sukuseuran tarkoitusperiä edistävää julkaisutoimintaa sekä– pitämään luetteloa suvun jäsenistä.

  Toimintansa tukemiseksi seura voi ottaa vastaan testamentattua tai lahjoitettua omaisuutta, perustaa rahastoja sekä asianomaisella luvalla järjestää keräyksiä ja arpajaisia. Seura voi myös omistaa toimintansa kannalta tarpeellisia kiinteistöjä.

  3 § JÄSENETSukuseuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka isän tai äidin puolelta on sukuun kuuluva tai joka avioliiton/avoliiton kautta on siihen liittynyt. Sukuseuran jäsenet hyväksyy seuran hallitus. Jäsenellä on oikeus erota sukuseurasta ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla eroamisesta seuran kokouksessa.

  Varsinaisilta jäseniltä perittävän liittymis- ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää vuosikokous. Seuran hallitus voi myöntää vapautuksen jäsenmaksusta korkean iän, sairauden tai muun syyn aiheuttaman maksukyvyn heikentymisen perusteella. Seuran jäsenen alle 18-vuotiaat lapset voivat liittyä seuraan nuorisojäseninä, jotka ovat vapaat jäsenmaksusta ja joilla ei ole äänioikeutta seuran kokouksissa. Hallituksen esityksestä voi vuosikokous kutsua sukuseuran kunniajäseneksi henkilön, joka on erityisesti ansioitunut seuran toiminnassa. Kunniajäsen on vapaa jäsenmaksusta.

  Sukuseuran jäsenluetteloa pitää seuran hallitus.

 • 10

  4 § HALLITUSSukuseuran asioita hoitaa seuran hallitus. Seuran vuosikokous valitsee puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä hallituksen viisi (5) muuta jäsentä. Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika. Hallitus valitsee ulkopuolelta tai keskuudestaan seuran sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.

  Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään kaksi hallituksen jäsentä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaanluettuna on läsnä. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan mielipide, vaaleissa kuitenkin arpa. Hallituksen kokouksista on pidettävä päätöspöytäkirjaa.

  5 § SUKUSEURAN NIMEN KIRJOITTAMINENSukuseuran nimen kirjoittaa seuran puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja jompikumpi yhdessä seuran sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.

  6 § TILITSukuseuran tilikausi on kalenterivuosi ja toimikausi on vuosikokousten välinen aika. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava tilintarkastajille/toiminnantarkastajille tarkastettavaksi viimeistään kuukausi ennen vuosikokousta. Tilintarkastajien/toiminnantarkastajien lausunto tilien ja seuran hallinnon tarkastuksesta on jätettävä hallitukselle viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta.

  7 § SEURAN KOKOUSTEN KOOLLEKUTSUMINENSeuran kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokouskutsu on toimitettava viimeistään neljätoista (14) päivää ennen kokousta joko lähettämällä kutsu kirjallisena kullekin jäsenelle tai julkaisemalla kutsu seuran kotipaikkakunnalla ilmestyvässä sanomalehdessä.

  8 § SEURAN KOKOUKSETSeuran vuosikokous pidetään joka kolmas vuosi hallituksen määräämänä päivänä huhti-syyskuun aikana. Ylimääräinen kokous pidetään, kun seuran kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään yksi kymmenesosa (1/10) seuran äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii.

  Seuran kokouksessa on jokaisella edellisen vuoden jäsenmaksunsa maksaneella varsinaisella jäsenellä sekä kunniajäsenellä äänioikeus ja

 • 11

  jokaisella äänioikeutetulla yksi (1) ääni. Seuran päätökseksi tulee se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaistaan vaalit arvalla. Muutoin päätökseksi tulee kokouksen puheenjohtajan kannattama mielipide.

  9 § VUOSIKOKOUSSeuran vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:1. Kokouksen avaus2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa ääntenlaskijaa3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys5. Esitetään seuran tilinpäätökset, vuosikertomukset ja tilintarkastajien/toiminnantarkastajien lausunnot vuosikokousten väliseltä ajalta6. Päätetään tilinpäätösten vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksu seuraavalle toimikaudelle8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä muut jäsenet9. Valitaan kaksi tilintarkastajaa/toiminnantarkastajaa ja heille kaksi varamiestä seuraavaksi toimikaudeksi10. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

  Mikäli seuran jäsen haluaa saada jonkin asian seuran vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen siitä kirjallisesti ilmoitettava niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

  10 § SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN JA SUKUSEURAN PURKAMINEN

  Päätös sääntöjen muuttamisesta ja seuran purkamisesta on tehtävä seuran kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai sukuseuran purkamisesta. Sukuseuran purkautuessa käytetään seuran varat seuran tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Sukuseuran tullessa lakkautetuksi käytetään varat samaan tarkoitukseen.

  Säännöt on korjattu seuran vuosikokouksen 2009 ja Patentti- ja rekisterihallituksen ehdotusten mukaisesti sekä rekisteröity 21.2.2012.

 • 12

  Sukunimi Etunimi KuntaAaltonen Urpo TampereAaltonen Irja TampereAittoniemi Hannu ParkanoAlakesti Eila IkaalinenAlakesti Paula IkaalinenAlakesti Hanna IkaalinenAlakesti Raija IkaalinenAlakesti Väinö IkaalinenAlakesti Esko IkaalinenAlakesti Eino IkaalinenÄnkö Matti HelsinkiBroman Virpi SipooEränen Tuula IkaalinenEskelin Toni OuluHakala Pirkko ValkeakoskiHänninen Arja VirratHara Mervi VantaaHara Sari VantaaHara Jouni VantaaHara Antero NurmijärviHara Ari VantaaHara Eira VantaaHaukijärvi Ulla NousiainenHeikkilä Ulla JämijärviHeikkilä Olavi JämijärviHeininen Saara-Liisa IkaalinenHeino Maarit NokiaHeiskala Antti IkaalinenHeiskala Jarmo TampereHeiskala Juhani IkaalinenHeiskanen Tuulikki IisalmiHelander Tapio LempääläHelander Markku SaksaHelander Matti LempääläHelander Seppo LempääläHietamäki Mauno NurmijärviHolkko Merja IkaalinenHuuhtanen Marjatta EspooHyvärinen Elisabet TurkuIngman Tommi Sipoo

  Sukuseuran jäsenet

 • 13

  Jaskari Katriina KihniöJoentausta Anni IkaalinenJoentausta Jouko HelsinkiJuonenhaara Olavi IkaalinenKähkönen Pirkko VantaaKähkönen Jorma VantaaKanko Maria IkaalinenKanko Asa IkaalinenKanko Pirjo KeuruuKanko Seppo IkaalinenKanko Tapio KeravaKanko Maria OuluKanko Hanna IkaalinenKanko Erkki IkaalinenKanko Hannu HeinolaKanko Arto KauhajokiKanko Esa KeravaKanko Matti KeuruuKanko Pirkko IkaalinenKanko Irja KeravaKanko Lotta KeuruuKanko Kirsti IkaalinenKanko Esteri IkaalinenKanko-Ingman Mirva SipooKanko-Sjöholm Jaana SipooKanto-Lehtovaara Kaisu JalasjärviKarppinen Sirpa HelsinkiKauppinen Timo HelsinkiKaverma-Soukko Elina EspooKinnunen Noora KeuruuKnuters Jari VantaaKnuters Nina VantaaKoivisto Sinikka KankaanpääKoivuniemi Seppo TampereKoivuniemi Terttu TampereKoljonen Rauni IkaalinenKontti Terttu HartolaKöntti Ritva IkaalinenKorpinen Ulla TampereKortet Hannu HämeenkyröKoski Jani USAKoskinen Arvi Tampere

  Sukunimi Etunimi Kunta

 • 14

  Kujala Seija HelsinkiKujala Jari EspooKuusio Juhani KokkolaLagerström Elsa TampereLaine Marianne JärvenpääLaine Juha TurkuLanki Marjatta EurajokiLappalainen Erkki HelsinkiLappalainen Pauliina HelsinkiLaurila Soili PoriLehtimäki Raija MerikarviaLeiramo Kaarina IittiLepistö Hely TampereLeppiniemi Irma IkaalinenLinnamäki Marjatta TampereLuhtanen Pirjo SastamalaLumia Margit VantaaLuukko Anita LoppiMäkelä Pirjo IkaalinenMäkelä Veikko IkaalinenMällönen Kari NurmijärviMällönen Satu NurmijärviMarjamäki Leena IkaalinenMarkkola Juha-Matti KihniöMarttila Esko NurmijärviMarttila Antti IkaalinenMattila Minnamaarit IkaalinenMattila Markku IkaalinenNäräkkä Marja-Leena TampereNiemi Kristiina ParkanoNuuti Saara HämeenkyröNygård Pekka AlavusOjanen Esa HyvinkääOrhanen Reijo KankaanpääPalonen Jorma KangasalaPeltoniemi Kalevi IkaalinenPeltoniemi Kerttu IkaalinenPeltoniemi Eino EspooPennanen Terttu KirkkonummiPietilä Anja TamperePirinen Marketta JyväskyläRaikunen Seija Tampere

  Sukunimi Etunimi Kunta

 • 15

  Rajamäki Juhani JärvenpääRajamäki Leila JärvenpääRajamäki Vuokko JärvenpääRantanen Tuula JämsäRenfors Anja PoriRiihimäki Ulla-Maija IkaalinenRikkola Susanne JärvenpääRitvanen Seija IkaalinenSalmenpohja Hannu EspooSalonen Matti LempääläSalonen Jukka TampereSarkola Raija ParkanoSilfverberg Raija HelsinkiSoukko Hely HelsinkiSoukko Sanna IkaalinenSoukko Jarmo EspooSoukko Juhani EspooSuojanen Eeva IkaalinenSuojanen Viljo IkaalinenSuojanen Heikki IkaalinenSuojanen-Kujanpää Raili ValkeakoskiTaipale Lauri TampereTaipale Juha NokiaTalonen Tuula TampereTeikangas Juhani IkaalinenTeikangas Pauli VantaaTiisala-Heiskala Eija TampereToivonen Lilli IkaalinenTorola Marita VantaaTorola Kai VantaaTorola Leo VantaaTorola Sari VantaaTuomisto Pirkko MerikarviaTupila Anna-Liisa JämijärviTupila Voitto JämijärviUotila Erkki SastamalaUusi-Laurila Hannu KöyliöUusi-Laurila Sirkka-Liisa KöyliöUusi-Salava Markku IkaalinenUusi-Salava Anneli IkaalinenUusi-Salava-Gråsten Merja MikeliUusi-Salava-Myllymäki Terttu Ikaalinen

  Sukunimi Etunimi Kunta

 • 16

  Vaarila Kalevi IkaalinenValkama Juha ValkeakoskiValkama Pauli TampereValkama Eila TampereVesterholm Kyllikki IkaalinenViitanen Maija-Liisa JämijärviViitanen Hannele VantaaVillanen Pekka PornainenVillanen Riitta PornainenVilppo Raija IkaalinenVirtanen Jarmo IkaalinenVuoriola Marja HelsinkiWeisselberg Anneli HelsinkiWirgentius Niko EspooWirgentius Pekka EspooYlilaurila Sisko HämeenkyröYlilaurila Johanna HämeenkyröYlimäki Oiva Ikaalinen

  Sukunimi Etunimi Kunta

  Vanhojen valokuvien näyttely

  Sukujuhlan yhteydessä pidetään valokuvanäyttely. Samalla kuvat skannataan (jos saamme systeemin toimimaan) ja niihin liittyvät tiedot kirjataan ylös. Kuvia julkaistaan tulevissa jäsenlehdissä. Tuokaa siis mukananne vanhoja valokuvia, joihin olette merkanneet oman nimenne, jotta tiedämme palauttaa kuvat. Laittakaa kuvat esittelyvalmiiksi niin, että niissä on kuvan aihe.

  Jäsenmaksu vuodelle 2012

  Jäsenmaksu vuonna 2012 on 7 euroa/jäsen/vuosi. Jäsenmaksu maksetaan Sukuseura Kanko ry:n tilille 450310–257446 Ikaalisten Säästöpankkiin. Tiedonantoja –kohtaan on ehdottomasti laitettava jäsenen nimi. Takasivun osoitetietojen alapuolella on maininta, miten vuosien 2011 ja 2012 jäsenmaksut on maksettu.

 • 17

  TILI

  SIIR

  TO

  Suku

  juhl

  a 20

  12

  ___

  x 2

  5 €

  + __

  _ x

  12 €

  Osa

  llist

  ujie

  n ni

  met

  :Su

  kuse

  ura

  Kan

  ko ry

  4503

  10 -

  2574

  46Sa

  ajan

  Ti

  linum

  ero

  Saaj

  a

  Mak

  saja

  Alle

  kirjo

  itus

  Tilil

  tä n

  :oEr

  äpäi

  vä15

  .5.2

  012

  eu

  roa

  Leik

  kaa

  irti -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  - - -

  -

  Suku

  juhl

  at 2

  012

  Osa

  llist

  umis

  mak

  su o

  n 25

  eur

  oa/h

  lö ja

  12

  euro

  a/la

  psi (

  5-12

  v.).

  Osa

  llist

  umis

  mak

  su m

  akse

  taan

  15

  .5.2

  012

  men

  ness

  ä Su

  kuse

  ura

  Kan

  ko r

  y:n

  tilill

  e 45

  0310

  –257

  446

  Ikaa

  liste

  n Sä

  ästö

  pank

  kiin

  . M

  uist

  akaa

  kirj

  oitta

  a Ti

  edon

  anto

  ja -k

  ohta

  an k

  aikk

  ien

  osal

  listu

  jien

  nim

  et.

 • 18

  Eino Peltoniemi 90 vuotta

  Kangon suvun ysikymppisten kerho on taas kasvanut. Sotaveteraani Eino Peltoniemi täytti Espoossa 28.12.2011 90 vuotta.

  Sukuseura onnittelee

 • 19

  Risto Karppinen 60 v

  Sukuseuramme lehdentekijä Risto Karppinen täytti 3.4. pyöreät 60 vuotta. Syntyjään Risto on kolmannen polven helsinkiläinen ja tehnyt pitkän työuran kirjapainoalalla.

  Risto on ollut innokkaasti mukana hoitamassa sukuseuran käytännön asioita. Hänen ansiotaan on, että sukuseuran jäsenet ovat saaneet yli kymmenen vuoden ajan jäsenlehden vihkomuotoon taitettuna ja viime vuosina lehdessä on ollut jo väriäkin. Lehteen tulleet kuvat ovat myös saaneet kokea Riston tekemän kuvankäsittelyn. Millimetrin tarkkuudella tekstit ja kuvat ovat löytäneet oman paikkansa lehden sivuilla. Samoin yhteydet lehden painopaikkaan ovat toimineet hyvin ja lehdet on saatu jäsenille vuosittain. Hieno harrastus, ainakin sukuseuran kannalta. Tällä hetkellä hän taittaa uutta Kankon sukukirjaa.

  Monissa sukujuhlissa olemme nähneet Riston kameran takana hääräämässä. Valokuvia olemme sitten voineet nähdä seuraavissa sukukokouksissa albumeissa sekä nettisivuilla. Risto teki viime syksynä sukuseuralle uudet www-sivut, olettehan käyneet katsomassa niitä. Siellä on kuvia edellisistä kokouksista, vanhat sukulehdet pdf- muodossa, Kankon sukuselvitystä sekä paljon muuta. Riston kädenjälki näkyy myös sukuviirissä, suunnittelussa, toteutuksessa ja muun muassa viljan tähkissä. Risto teki sukuseuran hallitukselle monia uusia versioita, joista hallitus aina valitsi parhaimman jatkotyöstöön.

  Riston harrastuksiin kuuluu myös sukututkimus. Hän onkin selvittänyt omaa sukuaan aika laajasti. Sukujuuria on löytynyt mm. Pirkkalasta ja Hämeenkyröstä, mutta ei vielä Ikaalisista. Ikaalinen on tullut tutuksi mökkeilyn ja vaimon sukulaisten myötä. Nykyään Risto viettää kaikki kesät omalla mökillään.

  Teksti: Sirpa Karppinen

 • Lähettäjä: Sukuseura Kanko ry, c/o KarppinenVenemestarintie 29 a, 00980 Helsinki

  Työjärjestys

  Vuosikokous 9.6.2012

  1. Kokouksen avaus2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytä-kirjantarkastajaa ja tarvittaessa ääntenlaskijaa3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys5. Esitetään seuran tilinpäätökset, vuosikertomukset ja tilintarkastajien lausunnot vuosikokousten väliseltä ajalta6. Päätetään tilinpäätösten vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksu seuraavalle toimikaudelle8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä viisi jäsentä9. Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja heille kaksi varamiestä seuraavaksi toimikaudeksi10. Päätetään seuraavan sukujuhlan ajankohta ja ohjelmatoimikunta11. Muut asiat