Steve Jobs – de biografie - Books 4 Life Tilb Steve Jobs – de biografie Steve Jobs was...

Click here to load reader

 • date post

  31-Jan-2021
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Steve Jobs – de biografie - Books 4 Life Tilb Steve Jobs – de biografie Steve Jobs was...

 • Steve Jobs – de biografie Steve Jobs was een bijzonder mens, dat valt niet te ontkennen. Wat je ook van Steve Jobs mag vinden, hij heeft veel teweeg gebracht! Nadat de topman van Apple in 2011 overleed aan alvleesklierkanker brandden wereldwijd kaarsjes voor de winkels van Apple, neergezet door zijn vele fans. Steve Jobs werd 56 jaar.

  Het levensverhaal van Steve Jobs Steve werd in 1955 geboren in San Francisco uit een relatie van Abdulfattah Jandali (zoon uit een prominente Syrische familie) met Joanne Schieble (dochter van Duitse emigranten). Omdat de relatie onder druk stond (vooral van de kant van de ouders van Joanne), werd hij ter adoptie aangeboden. Paul Jobs en Clara Jobs-Hagopian werden zijn ouders, echter onder de voorwaarde, dat er een fonds zou komen, zodat Steve later naar college zou kunnen gaan. In 1977 richte hij samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne Apple Computers op. Ze maakten personal computers met een grafische gebruikersomgeving, die aan hoge standaarden voldeden. Tijdens deze periode leidde Steve Jobs de ontwikkeling van de Macintosh. In 1985 verliet Steve Jobs Apple nadat het hem door het raad van bestuur verboden was nog langer een leidinggevende functie te bekleden binnen het bedrijf. Steve Jobs richtte het bedrijf NeXT op en kocht zichzelf in bij het bedrijf dat later animatiebedrijf Pixar zou worden. In 1996 kocht Apple het bedrijf NeXT op en keerde Jobs terug bij Apple. Jobs gaf een nieuw inzicht door zich te focussen op gebruikersgemak. Jobs stond aan de basis van successen als de iMac, iPod, iPhone en iPad. Biografie Steve Jobs De biografie van Steve Jobs gaat over een man die vanuit het niets een wereldconcern heeft opgebouwd. Door zijn slimme bespeling van de media, zijn uitspraken en unieke eigenzinnige uitstraling kreeg hij

 • voortdurend de aandacht die Steve Jobs uiteindelijk tot een legende heeft gemaakt. Door zijn eigen visie door te zetten staat Steve Jobs symbool voor de lancering van het digitale tijdperk. Naast zijn zakelijke succes komen ook de problemen die hij had in zijn privé leven aan bod. Vooral de relatie, of eerder het ontbreken ervan, met zijn dochter. Schrijver Walter Isaacson heeft in de drie jaar voor de publicatie van dit boek veel persoonlijk contact gehad en unieke gesprekken gevoerd met Jobs en zijn familie en vrienden. Ook praatte hij met tegenstanders en vijanden. Hij heeft in zijn boek een zo goed mogelijk beeld geschetst van een man, die, in zijn streven naar perfectie, heel goed wist wat hij wilde en daardoor zeker niet de gemakkelijkste in de omgang was. De biografie van Steve Jobs is een prettig leesbaar verhaal. Het geeft zijn drijfveer om van elk product het beste product te maken goed weer. Of je een voor- of tegenstander van deze grootheid bent, het boek leest vlot en je hebt de neiging om het in één keer uit te lezen.