Sterkste vrouw Chantal

Click here to load reader

 • date post

  07-Aug-2015
 • Category

  Documents

 • view

  237
 • download

  5

Embed Size (px)

description

LC 5 september 2012

Transcript of Sterkste vrouw Chantal

05 september 2012, pag. 12

De oerkracht van ChantalChantal van der Veen is oppermachtig in wedstrijden vrachtwagentrekken. Geen vrouw is sterker dan zij.

Chantal van der Veen en Sarko Alberts in actie tijdens de Dutch League vrachtwagentrekken.

FOTO NATHALIE BEKKERING

nlangs werd Chantal van der Veen uit Leeuwarden in Rotterdam kampioen in de Dutch League Vrachtwagentrekken voor duos. Samen met haar partner Sarko Alberts sleepte ze een 15 ton zware vrachtwagen het snelst over de streep. Het is voor Van der Veen ondertussen eerder regel dan uitzondering dat ze wint. Sinds 2010 schreef ze ieder jaar het kampioenschap vrachtwagentrekken op haar naam. ,,Als ik meedoe, wil ik eerste worden, zegt ze. ,,Ik krijg er een kick van dat ik een vrachtwagen van 9 ton aan het rollen krijg.

O

WILBERT ELTING

Ze zou wel wat meer concurrentie willen. Volgens haar vriendin Nathalie Bekkering kan Chantal moeiteloos mee met de mannen. ,,Ze zou daar zeker in de top 3 komen, zegt ze beslist. Maar Van der Veen ziet het nog niet gebeuren dat ze zich daadwerkelijk met hen mag meten. ,,Die mannen zitten met hun eer, zegt ze lachend. ,,Die willen niet door een vrouw verslagen worden. Voordat ze moet trekken, zondert ze zich af met haar mp3-speler. In haar oren klinkt harde en ophitsende muziek van bands als Limp Bizkit en Godsmack. Om haar op te peppen, een beetje agressie te kweken zelfs, zodat ze nog meer kracht heeft. ,,Dan kom ik maar even niet in de buurt,

zegt Bekkering blozend. Als Van der Veen het harnas aantrekt, is ze in opperste concentratie. Alles aan haar houding moet kloppen. Staat ze te schuin, dan trekt ze verkeerd en is de kans op blessures groter. Maar als ze eenmaal het startschot hoort, denkt ze niet meer na en neemt de adrenaline het over. ,,Het is gewoon gaan met die banaan. De oerkracht die in me zit, komt op dat moment los. Ik sleep hem eroverheen, dat is het enige wat in mijn hoofd speelt. Na 35 seconden en 25 meter is het voorbij en komt de blijdschap. Van der Veen: ,,Zo, de beker gaat weer naar Leeuwarden, denk ik dan. Dat vind ik ook mooi: dat Leeuwarden en Friesland ge-

De dingen die ik meemaak, kan ik ermee van me af zetten

noemd worden. Dat ze zien dat hier ook sterke mensen wonen. De krachtsportster hoopt dat ze nog lang door kan gaan. ,,Als ik moet stoppen, zou dat heel zwaar zijn. Het is voor mij een uitlaatklep, de dingen die ik meemaak, kan ik ermee van me af zetten. Haar vriendin merkt ook hoe belangrijk de sport voor haar is. ,,Als ze een week niet getraind heeft, ben ik het bokje, zegt Bekkering lachend. ,,Dan reageert ze zich op mij af met plagerijtjes. Wie de misschien wel sterkste vrouw van Nederland dit jaar nog in actie wil zien, moet zondag naar Beerta. Daar doet ze mee aan het NK Vrachtwagentrekken en is de laatste wedstrijd voor de duos in de Dutch League.