Shfrytezimi i energjise ujrave_Detyra 1

Click here to load reader

 • date post

  08-Jul-2015
 • Category

  Education

 • view

  262
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Shfrytezimi i energjise ujrave_Detyra 1 Zahadin Tafili

Transcript of Shfrytezimi i energjise ujrave_Detyra 1

 • Zahadin Tafili 92/11

  SHFRYTZIM I ENERGJIS UJRAVE DETYRA 1

 • Zahadin Tafili (92/11) - 1 -

  1. Lakorja sumare e prurjeve:

  Lakorja sumare e prurjes llogaritet si vllim i mbledhur i ujit t rrjedhur gjat gjith vitit, n profilin

  hidrometrik t vrojtuar.

  Muaji Q (m3/s) t(dit) V(m

  3) V(m3)

  1 6.57 31 17,597,088.00 17,597,088.00

  2 6.86 28 16,595,712.00 34,192,800.00

  3 8.57 31 22,953,888.00 57,146,688.00

  4 10.98 30 28,460,160.00 85,606,848.00

  5 13.96 31 37,390,464.00 122,997,312.00

  6 9.61 30 24,909,120.00 147,906,432.00

  7 5.04 31 13,499,136.00 161,405,568.00

  8 2.44 31 6,535,296.00 167,940,864.00

  9 2.78 30 7,205,760.00 175,146,624.00

  10 3.75 31 10,044,000.00 185,190,624.00

  11 5.21 30 13,504,320.00 198,694,944.00

  12 5.46 31 14,624,064.00 213,319,008.00

  2. Kronografi vjetor i prurjeve mesatare pr vitin e vrojtuar:

  0

  2

  4

  6

  8

  10

  12

  14

  16

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

  Pru

  rjet

  (m

  3/s

  )

  Koha tk (muaj)

  Kronografi vjetor i prurjeve mujore mesatare Q (m3/s)

 • Zahadin Tafili (92/11) - 2 -

  3. Prurja vjetore mesatare dhe rrjedhja siperfaqsore e pellgut pr vitin e vrojtuar

  Vllimi vjetor i ujit t rrjedhur n profilin e vrojtuar sht:

  Prurja vjetore mesatare n kt stacion sht :

  ( )

  Rrjedhja siprfaqsore definohet si rrjedhje mbi siprfaqen e pellgut:

  17,597,088.00

  34,192,800.00

  57,146,688.00

  85,606,848.00

  122,997,312.00

  147,906,432.00 161,405,568.00

  167,940,864.00 175,146,624.00

  185,190,624.00 198,694,944.00

  213,319,008.00

  0

  2

  4

  6

  8

  10

  12

  14

  16

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

  0

  50000000

  100000000

  150000000

  200000000

  250000000

  Kronografi i prurjeve dhe lakorja sumare e vllimit

  Q V

 • Zahadin Tafili (92/11) - 3 -

  4. Koeficienti i rrjedhjes:

  Lartesia e shirave efektive sht:

  Koeficienti i rrjedhjes:

  Ose:

 • Zahadin Tafili (92/11) - 4 -

  5.Lakorja e kohzgjatjeve t prurjeve:

  0

  100

  200

  300

  400

  500

  600

  0 50 100 150 200 250 300 350 400

  Thel

  lesi

  a (H

  )

  Kohezgjatja (tk)

  H (tk)

  0

  100

  200

  300

  400

  500

  600

  0 2 4 6 8 10 12 14 16 18

  Thel

  lesi

  a (H

  )

  Prurja (Q)

  H (Q)

  0

  2

  4

  6

  8

  10

  12

  14

  16

  18

  0 50 100 150 200 250 300 350 400

  Pru

  rja

  (Q)

  kohezgjatja (tk)

  Q (tk)

 • Zahadin Tafili (92/11) - 5 -

  0

  0.5

  1

  1.5

  2

  2.5

  3

  3.5

  4

  4.5

  5

  5.5

  6

  6.5

  7

  7.5

  8

  8.5

  9

  9.5

  10

  10.5

  11

  11.5

  12

  12.5

  13

  13.5

  14

  14.5

  15

  15.5

  16

  16.5

  17

  0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 130 140 150 160 170 180 190 200 210 220 230 240 250 260 270 280 290 300 310 320 330 340 350 360 370 380 390

  Pru

  rja

  (Q)

  Kohzgjatja (tk)

 • Zahadin Tafili (92/11) - 6 -

  Tabela e rezultateve pr stacionin hidrometrik:

  Kohzgjatja

  (dit)

  Thellsit

  H (cm)

  Prurjet

  Q (m3/s)

  365 62 0.12

  152 100 0.53

  67 150 1.32

  31 200 2.52

  15 250 4.09

  13 300 5.80

  8 350 7.67

  5 400 9.86

  2 450 13.16

  1 480 16.66

  Tabela e prurjeve t kohzgjatjeve t duhura (karakteristike):

  Kohzgjatja (%) Kohzgjatja (dit) Thellsit

  H (cm)

  Prurjet

  Q (m3/s)

  1% 4 425 10.85

  5% 18 241 3.6

  10% 36 189 2.25

  20% 73 141 1.22

  50% 182 93 0.43

  80% 292 70 0.22

  90% 328 66 0.19

  95% 347 65 0.15

  6. Prurja e instaluar e hidrocentralit dhe vllimi i ujit t shfrytzuar

 • Zahadin Tafili (92/11) - 7 -

  0

  2

  4

  6

  8

  10

  12

  14

  16

  18

  0 50 100 150 200 250 300 350 400

  100%

  0

  2

  4

  6

  8

  10

  12

  14

  16

  18

  0 50 100 150 200 250 300 350 400

  50%

  0

  2

  4

  6

  8

  10

  12

  14

  16

  18

  0 50 100 150 200 250 300 350 400

  20%

 • Zahadin Tafili (92/11) - 8 -

  Llogaritja e vllimit t ujit t shfrytzuar dhe pashfrytzuar:

  Pr:

  (

  Pr:

  [

  (

  (

  (

  ( ]

  (

  (

  Pr:

  [

  ( ]

  (

  Pasqyra e rezultateve t fituara:

  Kohzgjatja (%) Kohzgjatja

  (dit)

  Prurja e inst. e

  HCE

  Qinst (m3/s)

  Vllimi i

  shfrytzuar

  Vshf (106 m

  3)

  Vllimi i teprics

  Vtep(106 m

  3)

  100% 365 0.12 3.78 209.54

  50% 182 0.43 10.98 202.34

  20% 73 1.22 26.50 186.82