Rode hond 2014

Click here to load reader

 • date post

  03-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  226
 • download

  2

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Rode hond 2014

 • 2 3

  Rode Hond BruulT festIvalcenTrum

  oor de eerste keer opent Rode Hond zijn eigen festivalcentrum! Dit wordt d plek om rond te hangen en leuke dingen te doen. Je kan er pannenkoeken eten, je haren laten knippen, rolschaatsen in de Rollerdisco of rondjes draaien in de paardenmolen.

  Uiteraard kan je hier ook tickets kopen of info vinden over het hele programma. De leukste voorstellingen en films en de spannendste workshops vind je namelijk overal in de stad: Rode Hond bakent zijn territorium af met een plasje tegen de gebouwen van OPEK, STUK, M, het Huis van het Kind, 30CC/Schouwburg, de Romaanse Poort en veel, veel meer ...

  FesTIvalcaf meT goochelaar en kapper

  doorlopend van 11.00 uur tot 18.00 uur alle leeftijden

  elke dag open van 10.30 uur tot 18.00 uur Park De Bruul 1 alle leeftijden

  12.30 uur, 14.30 uur en 16.30 uur alle leeftijden gratis

  doorlopend van 12.00 uur tot 16.00 uur (za 25/10)doorlopend van 12.00 uur tot 15.00 uur (zo 26/10)doorlopend van 12.00 uur tot 14.00 uur (ma 27/10) doorlopend van 12.00 uur tot 14.30 uur (di 28/10)

  alle leeftijden 5

  mmmmmm, chocolademelk, pannen-koeken en proef onze lekkere Rode

  Hond-koekjes in de vorm van een drolletje ...

  rie keer per dag zet onze Rode Hond- goochelaar Raphael Van den Bergh de

  natuurwetten op zijn kop, laat kaarten in het niets verdwijnen, leest je gedachten en zaagt al eens een onschuldig meisje doormidden.

  s je haar een vogelnest of heeft het een eigen willetje? Laat je haar knippen door de

  enige echte Rode Hond-kapster! Reserveren ter plaatse!

  Who leT The dogs ouT?! Woef! Woef Woef!oet jij je energie kwijt? Onze Rode Hond ook! Kom wandelen met een hond gemaakt door Paul Contryn, de poppenspeler en -maker van beeldend theater DE MAAN in Mechelen. Je kan de Rode Hond ophalen in het festivalcentrum en uitlaten in het park, maar vergeet zeker het poepzakje niet!

  doorlopend van 11.00 uur tot 18.00 uur alle leeftijden gratis

  RollerdIscoode Hond op wielen! Bind de rolschaatsen aan en swing op funky muziek. Dat kan allemaal bij de Rollerdisco Het oude waterbassin wordt helemaal omgebouwd tot een disco in openlucht. Zowel kinderen als volwassenen

  zijn welkom op rolschaatsen of inlineskates!

  doorlopend van 11.00 uur tot 18.00 uur alle leeftijden gratis breng je eigen rolschaatsen of inlineskates mee

  GeZOCHT: JONGe DJSh zo, jij bent tussen de 6 en 12 jaar en wil later super dj worden? Uitstekend! Rode Hond heeft namelijk jong talent nodig dat graag achter de decks kruipt om iedereen aan het dansen te

  brengen met allerlei aanstekelijke beats! Want een Rollerdisco zou geen rollerdisco zijn zonder muziek!

  inschrijven: 30CC@leuven.be - 016 23 84 27 (geef zeker ook de dag en uren van je voorkeur op)

 • 4 5

  VIP-logeerarrangemenT Voor snelle beslIssers!

  e bent minstens 5 jaar en wil 2 dagen extra verwend worden door Rode Hond? Dat kan!

  Met dit VIP-arrangement kan je samen met ouders, broers en zussen overnachten in de jeugdherberg. Je krijgt een aantal tickets, allerlei lekkers in het avontuurlijke Rode Hond Bruult Festivalcentrum, een slaapmutsje en een heerlijk ontbijt. Kortom, 2 dagen honds(doll)e pret!

  Dit mag je verwachten

  1 overnachting met ontbijt 1 ticket voor de voorstelling Raar? Maar waar! van Needcompany & BRONKS (zo 26/10 15.00 uur, zie p. 23)

  1 ticket voor een film naar keuze (op zo 26/10 of ma 27/10) 1 ticket voor een 30CC-voorstelling naar keuze (op ma 27/10)

  1 verwennerij (hapje en drankje) in het Rode Hond Bruult Festivalcentrum (moment vrij te kiezen)

  zo 26/10: check-in tussen 18.30 uur en 19.00 uur ma 27/10: check-out tussen 9.00 uur en 10.00 uur Jeugdherberg De Blauwput 10

  voor gezinnen met kinderen tussen 5 en 12 jaar (6 kamers van 4 personen, 1 kamer van 2 personen) 30 per persoon max. 26 plaatsen

  reserveren: 30CC@leuven.be 016 23 84 27

  KermIsvermaakerst op de brommer, dan op het paard en ook nog in het busje! Daar komt de flosj! Is er iets fijner dan rondjes draaien in een mooie paardenmolen?

  doorlopend van 11.00 uur tot 18.00 uur alle leeftijden betalend

  BIblIobusnze compacte bibliotheek op wielen: overal brengt hij boeken, cds, dvds en nog veel meer naar kinderen en volwassenen in het Leuvense. Kom gezellig strips en verhalen lezen in onze bus. Je kan er ook boeken ontlenen en inleveren.

  doorlopend van 13.00 uur tot 17.00 uur (za 25/10) doorlopend van 14.00 uur tot 17.00 uur (zo 26/10, ma 27/10 en di 28/10) alle leeftijden gratis

  RODE HOND DROLKOEKJEode Hond lanceert het overheerlijke en enige echte Rode Hond Drolkoekje! Het is lekker en poepgoed! Proef deze nieuwe en overheerlijke chocoladekoek in de vorm van een hondendrolletje. Alleen tijdens het festival te koop!

  1 te koop in Caf Entrepot, STUK Caf, M Caf, caf Van de Velde (Tweebronnen), het Festivalcentrum en alle foyers van 30CC

  TalenTenpodIum ulk jij ook van de ideen, creativiteit en goesting n wil je dat graag tonen? Dans je graag zoals Josje van K3, haal je de hoge noten net zo goed als Free Souffriau, ben jij de jonge Miles Davis op je trompet of kan je rappen als Gers Pardoel? Dan verwacht Sien Wynants van Ketnet jou op het Rode Hond Talentenpodium!

  GeZOChT: JOnG TaLeNTeedoen? Iedereen tussen 6 en 12 jaar is welkom voor een act van maximum 5 minuten. Alle deelnemers krijgen een aanmoedigingscadeau wegens sowieso grote moed en doorzettingsvermogen! inschrijven: 30CC@leuven.be - 016 23 84 27 (geef zeker ook je voorkeursdag op) WELCOME ALL!

  ode Hond is not just a unique family festival in Leuven, it also welcomes an international audience. Discover our fantastic offer

  in theatre, dance, music, exhibitions, workshops and much more

  The international program, labeled appropriately, welcomes all! Even the Dutch speaking!

  Youll find the translation of these productions on www.rodehond.be.

  BIENVENUE A TOUS!ode Hond est un festival unique et trs louvaniste, mais surtout un festival ouvert tous. Dcouvre notre offre vaste, pleine de

  thtre, danse, musique, expositions, workshops et beaucoup plus

  Le programme international, portant le label ci-dessus, accueille tous! Mme ceux qui parlent le nerlandais!

  La traduction de ces productions se trouve sur www.rodehond.be.

  doorlopend van 13.00 uur tot 14.00 uur (zo 26/10, ma 27/10 en di 28/10) vanaf 6 jaar gratis Kijk ook eens bij: Sien bijt in de dag! (p. 30).

 • 6 7

  13.30 uur duur: 45 Rode Hond Bruult Festivalcentrum alle leeftijden gratis

  Rode Hond Bruulbande officile aftrap van Rode Hond belooft weer een knaller te worden. De gloednieuwe buurtfanfare onder leiding van muzikant Jo Zanders zal samen met de knappe rolschaatsdames van Blades on Vinyl, de drummers van FabotastiX, de majoretten van Majoretteketet, schepen Denise

  Vandevoort en burgemeester Louis Tobback onze Rode Hond Rollerdisco inspelen en rijden.

  Deze Rode Hond Bruulband heeft in zijn rangen vooral talent uit de buurt rond park De Bruul: de Perenboomstraat, Leerlooierijstraat, Coutereelstraat, Penitentienenstraat, Brouwersstraat ... En jou hebben we ook nodig: breng je rolschaatsen mee en rol Rode Hond en de vakantie in!

  De hond trakteert! Vanaf 13.00 uur liggen er 500 zelfgedraaide en superlekkere Rode Hond-koeken klaar voor de vroege vogels! Gratis! Op is op!

  GEZOCHT: famIlIes meT pIT!

  oon jij ook in de buurt van De Bruul en wil je meedoen aan de buurtfanfare? Dan is er goed nieuws! Alle jongens, meisjes, mamas, papas, omas, opas, broers en zussen die graag samen opzwepende muziek willen (leren) spelen zijn welkom.

  We starten met het bouwen van de instrumenten: PVC-trombones, PET-drums, fietsspaakshakers en blikken bongos. We combineren deze instrumenten met de huisgemaakte basdrums van FabotastiX, krijgen trompetvirtuoos Bart Maris (Jaune Toujours en Think of One) over de vloer en gaan op de opening van Rode Hond jammen met Les Fanfoireux, een opzwepende feestfanfare uit Brussel. Kortom, niet te missen!

  WWW.LAMPEKE.BE WWW.BLADESONVINYL.BE WWW.MAJORETTEKETET.BE

  meer info: www.rodehond.be 30CC@leuven.be 016 23 84 27 of kom gewoon naar de eerste repetitie

  vanaf zondag 7 september 2014 (8 repetities) ontmoetingscentrum De Bruul alle leeftijden gratis

  openingsfeest

  6

  Z A T E R D A G 2 5 O K T O B E R

  1

  doorlopend van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 18.00 uur STUK Expozaal 6 6 tot 12 jaar gratis

  10.00 uur duur: 120 OPEK 5 tot 6 jaar 8 max. 15 personen

  Reserveren is noodzakelijk.Reserveren is noodzakelijk.

  10.00 uur duur: 120 OPEK 4 tot 5 jaar 8 max. 15 personen

  ArTforum mIxT kunsTArtforum mixt kunst is elke maand een andere kunstenaar die een kunstvorm voorstelt.

  Tijdens Rode Hond kan je kiezen uit 2 leuke workshops.

  Marokkaanse ambachTslIeden

  bIj STUKarokkaanse ambachtslieden maken een exacte kopie van een automotor met

  hout, keramiek, metaal en textiel. Dit project van Belgische kunstenaar ric van Hove wordt getoond in het kader van 50 jaar migratie. Je wordt verwelkomd met een kopje muntthee en Marokkaanse koekjes.

  MeT handen en voeTen

  Elke Desutter / Artforum

  ZeN

  Reka Fintor / Artforum

  ideokunst met handen en voeten! Armen, tenen, buiken, schenen ... ons lichaam is niet

  altijd wat het lijkt. Met een camera in de hand veranderen onze vingers in bomen en doen onze benen plots dienst als berg. Zo maken we samen een videolandschap met ons eigen lichaam.

  oga, wat is dat voor iets geks? We kronkelen ons in de zotste houdingen, kruipen in de

  huid van een adelaar, veranderen in een raket, een zittende sandwich ... We dansen voor de zon, spelen levende tunnel en adem