reglare geam termopan

Click here to load reader

download reglare geam termopan

of 18

 • date post

  21-Jun-2015
 • Category

  Documents

 • view

  5.626
 • download

  10

Embed Size (px)

Transcript of reglare geam termopan

Nu am o parere prea buna despre producatorii nostri de termopane deoarece nu pot spune ca vreo firma este mai buna decat alta. La o firma am constatat ca usa de balcon care mi-au facut-o este putin mai mica decat rama si cand bate vantul mai puternic se simte iar la Prometalic chiar daca-s trei foi de sticla la tamplaria unei case tot se aude de afara zgomotul de afara.Aici apare una din ultimele mele probleme : tamplaria fiind mai grea si cu profile Roto se cam deregleaza iar meseriasii de la firma vin foarte greu sa faca reglajele din nou;iam chemat acum jumate de an si au venit dupa amenintari si scandal insa eu nu eram acasa ca sa vad ce si cum fac. Acum mi-e greata sa-i chem pentru ca banuiesc ca iar trebuie sa fac taraboi. Ma poate ajuta cineva cu explicatii privind tehnica reglajului ?Prefer sa invat sa reglez singur si sa fac acest lucru ori de cate ori este nevoie. As vrea sa mai stiu daca pot singur sa schimb garniturile de la tamplaria termopan.Mizez pe voi.Sus TDJLiving legend Trimis: Vin 11 02, 2007 8:48 am Titlul subiectului:

Da, puteti invata sa faceti reglajele dorite.

Data inscrierii: 10/04/2006 Mesaje: 2367

Aveti mai multe variante, dar toate au ca punt de plecare cheia imbus cu care se actioneaza asupra feroneriei pentru reglaje. Cea mai buna varianta este aceea de a merge la showroomul celor de la care ati cumparat ferestrele, si sa va arate cineva priceput cum se actioneaza asupra feroneriei. In principiu ar trebui sa fie de acord, tinand cont de deranjul lor minim. A doua varianta, este aceea de a-i chema acasa, si sa va arate cum se executa reglajele. Ultima varianta este aceasta, la care ati recurs. Spun ca este ultima varianta, deoarece nu puteti observa "pe viu" cum se fac aceste reglaje. Personal am invatat sa reglez feroneria vazand ca montatorii "au scapat din vedere" acest aspect, iar dupa cateva zile mi-am dat seama ca se impun cateva reglaje. Nu voi incerca acum sa povestesc in mare cum se regleaza feroneria, este mult mai indicat sa revin cu imagini, ca sa intelegeti pe deplin cum se executa. Astept de la dvs. sa reveniti cu urmatoarele precizari: ferestrele la care doriti aceste reglaje, cate canate au si ce fel de deschideri, batante, oscilante sau oscilo-batante. Daca aveti dubii ca veti reusi sa faceti singur reglajul feroneriei, este mai bine sa-i chemati pe cei care v-au montat ferestrele. Referitor la ultima intrebare, daca este vorba despre garniturile dintre toc si canate, se schimba usor. Unele firme insa la colturi sudeaza cele doua bucati de garnituri, iar altii folosesc aceeasi bucata de garnitura indoita la 90 de grade. Nu se recomanda taierea garniturii si asezarea cap la cap. Daca va referiti insa la inlocuirea garniturii de pe baghetele care fixeaza pachetul de sticla in cercevea, aici este mai greu de umblat si nu va recomand.

Sus silviu_draghiciVeteran Trimis: Vin 11 02, 2007 11:19 am Titlul subiectului:

Ma intereseaza si pe mine subiectul... Geamurile si usile mele sunt cu deschidere oscilo-batanta. In mod foarte special sunt pornit pe o usa

Data inscrierii: 17/05/2006 Mesaje: 182

Sus ear1976Living legend Trimis: Vin 11 02, 2007 3:09 pm Titlul subiectului:

N-ar strica un tutorial. Si eu am o usa la balcon care ma 'nerveaza _________________ ratzele se trag din camioane

Data inscrierii: 09/08/2007 Mesaje: 1004 Locatie: Galati

Sus TDJLiving legend Trimis: Vin 11 02, 2007 3:39 pm Titlul subiectului:

Voi incerca in cateva zile sa fac un tutorial pe aceasta tema, cu poze si explicatii pe marginea lor.Data inscrierii: 10/04/2006 Mesaje: 2367

Sus leonMembru marcant Trimis: Vin 11 02, 2007 4:16 pm Titlul subiectului:

Traian Dajma a scris:Data inscrierii: 19/09/2006 Mesaje: 653

Voi incerca in cateva zile sa fac un tutorial pe aceasta tema, cu poze si explicatii pe marginea lor.

Poate gasesti ceva ajutor in linkul de mai jos: http://www.roto-frank.com/en/publishingen.nsf/Content/rotoProdukte_English Succes!

Sus RaduCALiving legend Trimis: Vin 11 02, 2007 5:20 pm Titlul subiectului:

@ Traian Dajma: Sustin si eu ideea (doar de la galerie )! _________________ Corecta i-m dac gre esc, poate a a mai nv i eu ceva. "Tot ceea ce spun, este minciun ." A a c nu m b ga i n seam .

Data inscrierii: 09/10/2005 Mesaje: 5158 Locatie: Ia i

Sus TDJLiving legend Trimis: Lun 11 05, 2007 7:51 pm Titlul subiectului:

Data inscrierii: 10/04/2006 Mesaje: 2367

Dupa cum am promis - imi cer scuze pentru intarziere - voi cauta sa descriu sub forma unui tutorial cum se realizeaza reglajul complet al feroneriei pentru ferestrele PVC cu geam termopan. Nu voi vorbi despre operatiile de montare-demontare ale feroneriei sau ale canatelor, ci doar despre ce trebuie facut pentru ca aceste ferestre sa functioneze in conditii optime. Primul lucru de care avem nevoie sunt cheile imbus marimile 3 si 4. Pentru cei care nu au, este mai indicat sa cumpere o trusa asemanatoare cu cea din fisierul atasat. Imbusurile prezentate au calitatea ca la capatul lung prevad doua zone racordate care ajuta la actionarea cu imbusul in pozitie inclinata fata de capul surubului. Cea mai complexa feronerie este aceea care realizeaza deschiderea oscilo-batanta. Deschiderea oscilanta este deschiderea orizontala, cel mai frecvent in partea superioara, iar deschiderea batanta este deschiderea verticala, cel mai des intalnita. Canatul, reprezinta partea mobila din care este realizata fereastra, o fereastra putand avea mai multe canaturi. Ca elemente ale feroneriei care permit reglarea pozitiei relative a canatului mobil fata de toc, avem balamaua inferioara si sistemul de tije situat in partea superioara. Pentru inchidere, reglarea presiunii asupra garniturii de etansare dintre canat si toc in pozitia inchis, precum si a pozitiei optime a manerului in pozitia inchis, avem blocatorii. BALAMAUA INFERIOARA. Aceasta prezinta in partea de jos un capac obturator care se indeparteaza prin tragere orizontala fara a forta. In partea frontala avem un cap de surub actionat cu cheie imbus marimea 3, care prin desfacere mareste distanta dintre coltul canatului si toc. La infiletare, coltul canatului se va apropia de toc, marind presiunea asupra garniturii de etansare in pozitia inchis. Al doilea surub de reglaj, are doua capete pentru actionare, alegandu-se cel care confera pozitie optima a cheii imbus. Actionarea acestui surub regleaza pozitia de orizontalitate ale laturilor de sus si de jos ale canatului mobil, altfel spus ridica sau coboara coltul de jos al canatului opus balamalei, printr-o usoara miscare de rotatie.

Pentru accesul la cel de-al treilea surub de reglaj al acestei balamale, se extrage al doilea ornament de plastic din lungul balamalei, prin tragere in sus sau in lateral, fara a forta. Prin introducerea cheii imbus in partea de sus, se actioneaza surubul care ajuta la ridicarea sau coborarea canatului, fara a-i modifica pozitia de orizontalitate. Prin insurubare, canatul se va ridica. Cam atat am avut de spus vis-a-vis de reglajele facute cu ajutorul acestei balamale. Recomand sa nu treceti la reglarea feroneriei inainte de a termina de discutat despre toate elementele care realizeaza reglajele, existand pericolul de a deregla feroneria.

Trusa imbus.JPGDescriere: Marime fisier: Vizualizat: 24.28 kb de 2228 ori

Reglare balama jos 1.JPGDescriere: Marime fisier: Vizualizat: 26.49 kb de 2228 ori

Reglare balama jos 2.JPGDescriere: Marime fisier: Vizualizat: 49.37 kb de 2228 ori

Reglare balama jos 3.JPGDescriere: Marime fisier: Vizualizat: 25.24 kb de 2228 ori

Sus TDJLiving legend Trimis: Mar 11 06, 2007 8:17 pm Titlul subiectului:

Data inscrierii: 10/04/2006 Mesaje: 2367

Sa continuam cu reglajele feroneriei in partea superioara. Cel mai complex caz este acela in care canatul realizeaza ambele deschideri, atat batanta (cea mai simpla deschidere) cat si oscilanta. Tratam acest caz deoarece include si reglajele canatelor care realizeaza numai deschiderea batanta. Deschidem batant canatul, iar in partea superioara, feroneria se va prezenta ca in prima imagine atasata in cadrul acestui raspuns. Din imagine se observa ca in cazul canatelor cu suprafata mare, acestea sunt mai bine rigidizate cu ajutorul feroneriei care realizeaza ambele deschideri. Acum, lucrurile se complica putin, dar cu atentie putem obtine ceea ce ne dorim. Feroneria prezinta un palpator situat de obicei in partea de mijloc a profilului canatului mobil, aproape de manerul de actionare. Acest palpator este actionat in momentul in care canatul este inchis. Prin deschiderea canatului, palpatorul este eliberat si rolul lui in aceasta pozitie este acela de a bloca rotirea manerului. In a doua imagine s-a deschis batant canatul, iar cu degetul se apasa palpatorul, dupa care se roteste manerul din pozitia orizontala, in sus la un unghi de aproximativ 45 de grade. Se elibereaza palpatorul si manerul, iar cu mana se trage de coltul canatului situat langa balamaua superioara. Canatul va descrie miscarea oscilanta, realizand astfel ambele deschideri, asa cum este prezentat in a treia imagine. In aceasta imagine se observa sistemul superior de tije, care mentine canatul pe pozitia dorita, in partea stanga fiind balamaua superioara.

Cu canatul pozitionat astfel, avem la dispozitie cele trei puncte superioare din care putem regla pozitia relativa a canatului in raport cu tocul. Maine voi descrie modalitatea de reglaj realizata in aceasta pozitie a canatului.

Reglare feronerie sus 1.JPGDescriere: Marime fisier: Vizualizat: 21.88 kb de 2167 ori

Reglare feronerie sus 2.JPGDescriere: Marime fisier: Vizualizat: 35.43 kb de 2167 ori

Reglare feronerie sus 3.JPGDescriere: Marime fisier: Vizualizat: 54.57 kb de 2167 ori

Reglare feronerie sus 4.JPGDescriere: Marime fisier: Vizualizat: 28.79 kb de 2167 ori

Sus TDJL