PYHÄJOEN KUULUMISETyrttis.pyhajoki.fi/kuulumiset/arkisto/pdf/2010/... · Huipulla tuulee!...

of 8 /8
P YHÄJOEN K UULUMISET LAUANTAI 3.7.2010 – VIIKKO 26 PYHÄJOEN LUKION TUOTTAMA JOUKKOJULKAISU Rippileirillä porojen reviirillä MIRA HALUNEN Tänä kesänä Pyhäjoen seu- rakunnan rippileiri järjestettiin jo miltei perinteisesti Enonte- kiön Vuontispirtillä. Monissa seurakunnissa rippileiri järjes- tetään omalla paikkakunnalla, seurakunnan leirikeskuksessa. Koska Pyhäjoella ei omaa lei- rikeskusta ole, leireilemään on päätetty lähteä Lapin kauniisiin maisemiin. Koska rippileiri on ainutker- tainen kokemus, on hyvä, että sitä lähdetään rakentamaan jonnekin ihan uuteen paikkaan, kaukana kotoa. ”Siinä irrottau- dutaan arjesta, normaalista elämisestä ja niistä tutuista ym- pyröistä”, pastori Lauri Pieti- käinen pohtii. Huipulla tuulee! Riparilla tehtiin yksi yhteinen päivävaellus, jonne kaikki sai- vat lähteä mukaan. Vaelluksella noustiin tunnetun Taivaskeron huipulle. Vuonna 1952 sinne sytytettiin olympiatuli. Suurin osa vaeltajista kulki vaelluksella merkityn reitin mukaan. Pieni porukka lähti kuitenkin erilai- seen seikkailuun: He kipusivat tuntureiden huipuille ja laski- vat lumiset tunturit alas. ”Koko vaellus oli ikimuistoinen. Varsin- kin ylhäällä tuntureissa oli mah- tavaa, muistelee riparilainen Jere Kopisto. ”Ripari – elämän koulu” Monelle nuorelle rippikouluun lähteminen voi tuntua vasten- mieliseltä. Monet miettivät, miten leirillä kestää koko viikon. Loppujen lopuksi leiri on kui- tenkin kaikille hyvä kokemus, ja siitä jää mukavia muistoja. Vaik- ka ripariporukka onkin tuttu koulusta, näinkin pitkällä leirillä koulukavereihinkin saattaa tu- tustua syvemmin. Tänä vuonna porukan yhteishenki oli alusta Vaellusporukka Taivaskerolla. Tunturimaisemaa Vuontispirtiltä Pallas-Yllästunturin kansallispuisto Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto. Perustettu vuonna 2005, kun Pallas-Ounastunturin kansallispuistoon liitettiin Ylläs-Aakenuksen suojelualue. Yhteenlaskettu pinta-ala on 1020 km2. Merkittyjä kävelyreittejä yhteensä 350 km. Ripariporukka vaelsi noin 20 km Pallashotellilta Vuontispirtille. asti mahtava, mutta silti parani päivien kuluessa. Leirin lopuk- si osa kertoi, että olisi voinut jäädä leirille vielä toiseksikin viikoksi! Yhtä aikaa riparilla olleiden helsinkiläisten kanssa järjes- tettiin myös yhteistä ohjelmaa. Pyhäjokiset pääsivät pelaamaan helsinkiläisiä vastaan lipunryös- tön tapaista peliä, viikinkiä ja pohjalaista. Kaikki halukkaat pääsivät pelaamaan ja juok- semaan metsässä sydämensä kyllyydestä! Myös jokailtainen vesisota oli mieluinen – ainakin niille, jotka eivät kastuneet.

Embed Size (px)

Transcript of PYHÄJOEN KUULUMISETyrttis.pyhajoki.fi/kuulumiset/arkisto/pdf/2010/... · Huipulla tuulee!...

 • PYHÄJOENKUULUMISET

  L a u a n t a i 3 . 7. 2 0 1 0 – v i i k k o 2 6

  PYHÄJoEn Lukion tuottaMa JoukkoJuLkaiSu

  Rippileirillä porojen reviirillä

  MiRa Halunen

  Tänä kesänä Pyhäjoen seu-rakunnan rippileiri järjestettiin jo miltei perinteisesti Enonte-kiön vuontispirtillä. Monissa seurakunnissa rippileiri järjes-tetään omalla paikkakunnalla,

  seurakunnan leirikeskuksessa. Koska Pyhäjoella ei omaa lei-rikeskusta ole, leireilemään on päätetty lähteä Lapin kauniisiin maisemiin.

  Koska rippileiri on ainutker-tainen kokemus, on hyvä, että

  sitä lähdetään rakentamaan jonnekin ihan uuteen paikkaan, kaukana kotoa. ”Siinä irrottau-dutaan arjesta, normaalista elämisestä ja niistä tutuista ym-pyröistä”, pastori Lauri Pieti-käinen pohtii.

  Huipulla tuulee!

  Riparilla tehtiin yksi yhteinen päivävaellus, jonne kaikki sai-vat lähteä mukaan. Vaelluksella noustiin tunnetun Taivaskeron huipulle. Vuonna 1952 sinne sytytettiin olympiatuli. Suurin osa vaeltajista kulki vaelluksella merkityn reitin mukaan. Pieni porukka lähti kuitenkin erilai-seen seikkailuun: He kipusivat tuntureiden huipuille ja laski-vat lumiset tunturit alas. ”Koko vaellus oli ikimuistoinen. Varsin-kin ylhäällä tuntureissa oli mah-tavaa, muistelee riparilainen Jere kopisto.

  ”Ripari – elämän koulu”

  Monelle nuorelle rippikouluun lähteminen voi tuntua vasten-mieliseltä. Monet miettivät, miten leirillä kestää koko viikon. Loppujen lopuksi leiri on kui-tenkin kaikille hyvä kokemus, ja siitä jää mukavia muistoja. Vaik-ka ripariporukka onkin tuttu koulusta, näinkin pitkällä leirillä koulukavereihinkin saattaa tu-tustua syvemmin. Tänä vuonna porukan yhteishenki oli alusta

  Vaellusporukka Taivaskerolla.

  Tunturimaisemaa Vuontispirtiltä

  Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

  Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto.

  Perustettu vuonna 2005, kun Pallas-Ounastunturin kansallispuistoon liitettiin Ylläs-Aakenuksen suojelualue.

  Yhteenlaskettu pinta-ala on 1020 km2.

  Merkittyjä kävelyreittejä yhteensä 350 km.

  Ripariporukka vaelsi noin 20 km Pallashotellilta Vuontispirtille.

  asti mahtava, mutta silti parani päivien kuluessa. Leirin lopuk-si osa kertoi, että olisi voinut jäädä leirille vielä toiseksikin viikoksi!

  Yhtä aikaa riparilla olleiden helsinkiläisten kanssa järjes-tettiin myös yhteistä ohjelmaa.

  Pyhäjokiset pääsivät pelaamaan helsinkiläisiä vastaan lipunryös-tön tapaista peliä, viikinkiä ja pohjalaista. Kaikki halukkaat pääsivät pelaamaan ja juok-semaan metsässä sydämensä kyllyydestä! Myös jokailtainen vesisota oli mieluinen – ainakin niille, jotka eivät kastuneet.

 • P y h ä j o e n K u u l u m i s e t – 3 . 7. 2 0 1 0sivu 2

  Ritva 50v.

  Kaffet Yliselläojalla Pärkän pihalla ja tuvassa. La. 10.7.

  klo. 14 alkaen.

  Tervetuloa!

  Kesäinen tervehdys Jytyn jäsen!

  Kun menet Annalaan katsomaan niskavuoren Hetaa, ota jäsenkorttisi mukaan. Sitä näyttämällä lipunmyynnissä Jyty maksaa lippusi.

  Antoisia teatterihetkiä! Hallitus

  Jyty Pyhäjoki ry

  Lasten onkitapahtuma Tervon kalasatamassa la 10.7 klo 16-19.00.

  Ongintaa, opastusta ym. Omat välineet ei välttämättömiä.

  Tervetuloa! Järjestäjänä vapakalastusjaosto.

  Juustokeittoa hämmentämässä Lilja Viirret, Eine Keskinen, Kirsti Halunen ja Aura Keskitalo.

  Juustokeittoa lähetyksellelauRi Pietikäinen

  Pyhäjoen seurakuntatalolla on ruukattu näin juhannuksen alla keittää juustokeittoa lähe-tystyön hyväksi. Niinpä tälläkin viikolla juustokeittoa on keitelty yli viisisataa litraa. Juustokeitto

  on kysyttyä tavaraa: Kaikki me-nee mitä keitetään. Siinä tullee moninkertainen hyöty. Vatsat täyttyvät hyvästä ruuasta ja lä-hetystyö saa varoja.

  Ei ole järkevää lähettää juusto-keittoa Afrikkaan. Parempi kun myydään se täällä ja tuetaan

  rahallisesti Pyhtilän nimikko-perheen toimintaa Tansaniassa. Juustokeiton lisäksi tällä kertaa oli myynissä myös hirvenlihaa.

  Seuraavan kerran lähetyksen vapaaehtoiset tempaisevat ke-sämarkkinoilla 17.7. Kylän kirp-putorilla on myös lähetystyön

  oma hylly. Sinne voi tuoda ta-varaa myytäväksi ja sieltä kan-nattaa käydä ostamassa hyvää tavaraa ja vaatetta.

  MiRa Halunen

  Tänä syksynä Pyhäjoen Messut järjestetään jo kuu-dettatoista kertaa. Messujen ajankohtana on lauantai 18. syyskuuta. Lukion tulevat to-kaluokkalaiset suunnittelevat messuja jo hyvää vauhtia.

  teemana harrastaminen

  Näiden messujen teemaksi valittiin harrastustoiminta.

  Harrastuksia löytyy joka lähtöön ja ne ovat tärkeitä jokaiselle ikäluokalle. Siksi messuille on luvassa har-rastepainotteista ohjelmaa. Myös pihalle on kaavailtu ohjelmanumeroita. Perin-teisesti ohjelmaan kuuluvat myös paneelikeskustelu ja muotinäytös.

  Lisätietoja messuihin liitty-en voi kysyä projektipäälli-költä numerosta 0400 983 859/Riikka koskenlaine

  Messujen ideointi innolla alkuun

  nuoret työllistyvät ja ympäristö siistiy-tyy - 4H ja Yara keräävät jälleen lannoi-te- ja siemensäkkejä

  Lannoite- ja siemensäkki-keräys järjestetään jälleen elokuun loppuun saakka.

  Viljelijät voivat viedä tyhjät säkit keräyspisteisiin, jois-sa 4H-nuoret lajittelevat ja pakkaavat ne. Piensäkeistä, lavahupuista ja suursäkeistä valmistetaan uusiomuovia muoviteollisuuden raaka-aineeksi. Keräykseen kelpaa-vat vain Yaran lannoitesäkit

  ja niiden lavahuput sekä Ag-rimarketin, K-maatalouden ja Tilasiemenen suursäkit. Muuta muovia ei oteta vas-taan.

  PyhäjokiTiirontie 6Arkisin klo7-16.00 (lisäksi aina kun portti on auki)Maire Luoto, 044 33 90220

 • P y h ä j o e n K u u l u m i s e t – 3 . 7. 2 0 1 0 sivu 3

  kartingkilpailu 12.7.2010 – yli 16-vuotiaille

  Kartingkilpailussa ratkaistaan kuka on Pyhäjoen karting-mestari. Ohjelmassa on ohjaajakokous, vapaa harjoittelu, aika-ajot ja lopuk-si finaalit.

  Kilpailuun lähdetään 4h toimistolta. Hinta 20 €/jäsen 30 €/ei jä-sen. Hintaan kuuluu autokyyti Ylivieskaan ja kartingajo. Ilmoittau-tumiset 4h-toimistolle 9.7 mennessä. puh: 0443390220.

  4H:n yöretki tervoon 26-27. heinäkuuta, 9-14 vuotiaille. (HuoMaa uuSi aJankoHta!)

  Yöretki Tervoon Vesa Luodon mökille. Tarkoitus on majoittua teltoissa, mutta huonon sään sat-tuessa myös mökissä nukkuminen mahdollista. Ilmoittautumiset viimeistään 23.7 mennessä nu-meroon, 0443390220. Leirimaksu jäsenille 5€ ja ei jäsenille 20 € . Ohjelmassa mm. kalastusta, nuotiointia, retkeilyä ja muuta mukavaa.

  Järjestää Pyhäjoen 4H-yhdistys

  Maanantaina

  4h:n kesäkerho pienille Yppärissä kello 15.00-16.30

  toRStaina

  4h:n kesäkerho isoille Yppärissä kello 15.00-16.30

  tiiStaina

  4h:n kesäkerho Parhalahdella kello 16.30-18.00 (Huomaa uusi päivä!)

  kESkiviikkona

  4h:n monitoimikerho 4h-toimistolla 12.00-16.00. Kerhossa tehdään pieniä retkiä, pelaillaan ja askarrellaan.

  RantaLEiRi aLa-aStELaiSiLLE Ma-PE 2.- 6.8.2010 kLo 10.00-15.00 vEtERaaniMaJaLLa

  Ohjelmassa mm. askartelua, pelejä, leikkejä ja uintia.Omat eväät ja uintikamppeet mukaan.

  Leirin hinta 25 €/viikko

  Aikataulu: Parhalahden koulu 9.10, Kirkonkylän Shell 9.20, Pirttikosken koulu 9.30, Yppärin Neste 9.50. Lähtö takaisin Veteraanimajalta joka päivä klo 15.00.

  Ilmoittautumiset 23.7 mennessä 4H-toimistoon puh. 044-3390220.Leirille mahtuu 50 leiriläistä ilmoittautumisjärjestyksessä.

  Järj. Pyhäjoen 4H-yhdistys, seurakunta ja vapaa-aikatoimi

  Retki Powerparkkiin ma 9.8.2010

  lähtö:Pyhäjoki Shell 8.00Kotiinlähtö klo 17.00

  Matkan hinta: (sis kyyti ja ranneke)yli 130cm = 40 €alle 130cm = 30 €Maksu kerätään bussissa, tasaraha mukaan.Mukaan lisäksi omat eväät ja taskurahaa.

  Sitovat ilmoittautumiset ti 3.8. mennessä puh. 044-3390220 Alle 12-v huoltajan seurassa!

  Retken järjestävät 4H-yhdistys ja vapaa-aikatoimi

 • P y h ä j o e n K u u l u m i s e t – 3 . 7. 2 0 1 0sivu 4

  PYHÄJoEn RakEnnuS oY

  Pyhäjoen kesämarkkinat ja Wanhan-Tavaran huutokauppa

  lauantaina 17.7.09 Pyhäjoen virastotalon edustalla

  Pyhäjoen yrittäjät yhteistyö-kumppaneidensa kanssa tarjo-avat pirteää ja iloista ohjelmaa, sekä kaikenlaista ostettavaa ja myytävää. Tapahtumia on aamusta iltaan. Tervetuloa läheltä ja kaukaa.

  ohjelma/aikataulu10.00 Kesämarkkinat alkavat, kahvila avoinna koko ajan.

  UUTTA! Vanhojen ajoneuvojen näyttely klo 10.00 alkaen ja paraati klo 14.00.

  12.00 Wanhan-Tavaran huutokauppa

  13.00 MLL:n järjestämä ”vauva-ralli”

  13.45 Arvonta

  15.00 Pallogrillaus kisa DaDo:n terassilla.

  21.00 Tanssit Yppärin Merimajalla tanssittajana tangokuningatar Tiina Räsänen yhtyeineen. Vapaa pääsy.

  Myyjille

  Toripaikat Jouni Anttila 0505022022 ja huutokauppaan myytäväksi tarjottavat tavarat Jari Yrjänä 0503705007. Vanhat ajoneuvot Timo Impola 040 0668758.Pyhäjoen yrittäjät ry.

 • P y h ä j o e n K u u l u m i s e t – 3 . 7. 2 0 1 0 sivu 5

 • P y h ä j o e n K u u l u m i s e t – 3 . 7. 2 0 1 0sivu 6

  Juhannusviikolla Annalassa Raahe-opiston ja kunnan yhteistyönä järjestetty lasten taideleiri keräsi 30 innostunutta osallistujaa. Leirin opettajana toimi Riikka Kivimäki ja apuohjaajina Hanna Tuikka-la, Miia Isokääntä ja Jelena Krekilä.

  taidetta annalassa

 • P y h ä j o e n K u u l u m i s e t – 3 . 7. 2 0 1 0 sivu 7

  PÄÄtoiMittaJatSari Rintamäki

  Arvo Helanti

  toiMittaJaMira Halunen

  taittaJatSampo Pakkanen

  Juho Takalo

  ilmoitushinnat (hintoihin lisätään alv 23%)>> 0,35 €/pmm, toistohinta 0,30 €/pmm, minimikoko 35 pmm>> puoli sivua: 100 € >> koko sivu: 150 €>> järjestöpalsta: 30 €/vuosi

  ilmoitusehdotLehteen tarkoitettu aineisto on toimitettava vasemmalla olevan aikataulun mukaisesti. Aineiston voi toimittaa myöhemminkin, mikäli siitä on toimituksen kanssa sovittu. Mikäli ilmoitusaineisto saapuu myöhässä, eikä siitä ole ennalta sovittu, perimme kaksinkertaisen hinnan. Myös järjestöpalstalle tulevat ilmoitukset pitää toimittaa ajoissa, myöhästyneestä aineistosta perimme 10 € lisämaksun. Emme voi taata myöhässä saapuneen aineiston ilmestymistä. Emme vastaa puhelimitse tulleiden ilmoitusten virheistä. Lehden vastuu ilmoituksen poisjäämisestä tai julkaisemisessa sattuneesta virheestä rajoittuu enintään maksetun määrän palauttamiseen. Muistutus virheellisestä ilmoituksesta on tehtävä seitse-män vuorokauden kuluessa julkaisupäivästä.

  Seuraava lehti (nro 28) ilmestyy >> lauantaina 17.7.2010

  aineisto toimitettava >> tiistaina 13.7.2010 klo 17.00 mennessä

  Painosmäärä >> vko 26: 1780 kpl >> vko 28: 1780 kpl

  Puh. (08) 4390 244 Fax (08) 4390 282

  http://kuulumiset.pyhajoki.fi [email protected]

  Taittaja: (08) 4390 244 Päätoimittaja: (08) 4390 242 Taloussihteeri: (08) 4390 470

  PYHÄJOENKUULUMISET

  Järjestöt toimivatEläkeliiton Pyhäjoen yhdistys

  ry 22.7. Oulun Teatterimatkan ai-kataulu: klo 11.00 Yppäri, Neste, klo 11.15 Pirttikoski koulun th, klo 11.25 Shell ja klo 11.30 Parhalahti 8-tie. Matkan loppumaksu 15 eu-roa kerätään menomatkalla. Varaa sopiva raha mukaan ja muista ottaa teatterilippusi mukaan!

  Harjoitukset tikan-, hevosen-kengän- ja kettinginheitossa sekä pelataan mölkkyä keskiviikkoisin 7.7, 14.7, 21.7 alkaen klo 18.00 Merimajan parkkialueella. Järjes-tämme Yhteisen liikuntapäivän 27.7. klo 12.00 Merimajalla. Ohjel-massa: mm. kisaillaan (heittolajit), sauvakävelyä, vapaata seurustelua ja kahvitarjoilua. Tervetuloa mu-kaan!

  JHL-315 maksaa teatterilippusi Niskavuoren Heta -näytökseen. Varaa näytöksen päivä netissä tai kirjastolla. Näytä jäsenkorttisi li-punmyynnissä, niin pääset maksut-ta sisälle. Lisätietoja 0417850697

  Jyty Pyhäjoki ry Kesäinen ter-vehdys Jytyn jäsen! Kun menet Annalaan katsomaan Niskavuoren Hetaa, ota jäsenkorttisi mukaan. Sitä näyttämällä lipunmyynnissä Jyty maksaa lippusi. Antoisia teat-terihetkiä! Hallitus

  MC Pyhäjoki Nyt kun on kesä keho vaatii kulttuuria, Röön Ran-nan kesäteatterissa esitetään näytelmä KEIKKA. Otetaan suun-ta sinne eli su 18.7. klo 15. Olisi hyvä lähteä klo 12.30, jos halutaan pysähtyä välillä kahville. Oppaina Riitta ja Unto. Lippu 8e, väliajalla kahvi+leivonnainen 5e. Matkaa reilu 100 km. Paikka on Tyrnäväl-lä, osoite Kylmäläntie 135A. Miksi etsiä ratkaisua, nautitaan vain on-gelmasta. Pötkis.

  Pirttikosken Maaseutunai-set Kesäretki Pietarsaareen 17.7. Vielä mahtuu mukaan. Ilm.Irja 0500435414 tai Merja 0440435475. Tervetuloa mukaan isolla joukolla.

  Pirttikosken, Yppärin, Parha-lahden kyläyhdistykset ja Py-häjoen Mtk järjestävät retken Mikkeliin Farmi 2010 maatalous-näyttelyyn 31.07. Matkan hinta: aikuiset 20 euroa. Linja-auton ai-kataulu; Helaakosken th klo 4.45,

  Parhalahden koulu 5.00, Shell 5.10, Yppäri Neste 5.20; peril-lä noin kello 11.00. Liput ostaa jokainen itse. Ilmoittautumiset 25.07. mennessä: Saarenpää puh. 044 3754 005 tai 044 0435 475.

  Pyhäjoen Metalli ao. 351 Oulun toiminta-alue järjestää koko perheen retkeilypäivän Ka-lajoen Hiekkasärkillä SaniFanis-sa 4.9.2010. Ilmoittautuminen oman ammattiosaston kautta. Osasto ilmoittaa osallistujat Ou-lun aluetoimistoon viimeistään 20 8. 2010. Järjestelyjen vuoksi tarvitsemme ennakkoilmoittautu-misen seuraaviin lajeihin: Formula-centerin Karting-ajoihin (oma-vastuu 12 €/hlö aika-ajokerta, lasten rata 5€ ajokerta). Keilaus (omavastuu 6€/ tunti/ rata sis. kenkävuokran). Onkikilpailut ( omat varusteet). Ilmoita montako osallistujaa / maksettava sum-ma, lasten ikä (4-14v ja alle 4-v) ja lukumäärä, erikoisruokavaliot, kenelle liput postitetaan (lippu oikeuttaa pääsyn eri tapahtumiin tai alennukseen). Ohjelma: 8-10 Kahvitarjoilu Purje-salissa, 10-14 Karting ajo, 10-14 Ohjattua ohjelmaa koko perheelle hotellin takana hietikolla, 10.10-12.30 Onkikilpailu, linja-autokuljetus onkipaikalle, 11 Satupolku lapsil-le meriluontokeskuksessa, 11-15 Karaoke lobbybarissa, 11 Keilailu Sani Fanissa. 11-14 Noutopöytä-lounas Buffet-ravintola Fanissa, 15 Palkintojen jako Aaltosalissa. Lisätietoja löydät Metallityöväen liiton sivulta netistä. Ilmoittautu-minen Salli Haikolalle 20.8. men-nessä puh. 0443658291 tai [email protected]

  Pyhäjoen Metsästysseura ry Lentoon ammuntakurssi onnistui todella hyvin. Kiitos HH-Sportil-le sponsoroinnista.

  vapakalastusjaosto Lasten on-kitapahtuma Tervon kalasatamas-sa la 10.7 klo 16-19.00 Ongin-taa, opastusta ym. Omat välineet ei välttämättömiä. Tervetuloa!

  Seurakunta tiedottaakuollut: Viljo Vilhelm Lindelä Pa-dasjoelta lähtöisin Pyhäjoelta 84 v 9 kk 17 pv

  avioliittoon vihitty: Tomi Johan-nes Pirkola ja Tanja Anniina Myl-lylä

  avioliittoon kuulutettu: Vesa Johannes Haapakoski ja Heli Marita LuotoEetu Oskari Lohikoski ja Eeva Kaa-rina Myllylä

  kastettu: Eemeli Frans Valtteri Luoto, Minja Leena Marjatta Pieti-lä, Viljami Väinö Johannes Impola

  kotiseutupäivän Jumalanpalve-lus ja HPE kirkossa su 4.7. klo 10. Ruokailu seurakuntatalolla (mak-sullinen), kotiseutujuhla Annalan museolla klo 13vietämme myös 50 vuotta sitten ripillepäässeiden kirkkopyhää kotiseutupäivänä.

  Hartaus vanhalla hautausmaal-la sankarihautojen luona (sateella kirkossa) ke 7.7. klo 18.00Jumalanpalvelus kirkossa su 11.7. klo 10Hartaus vanhustentalon pihamaal-la (Pappilantie) ke 14.7. klo 14

  tuLoSSa:- Jumalanpalvelus ja HPE kirkossa su 18.7. klo 14- kotiseurat Hanna Kittilällä Kitti-puhdossa ma 19.7. klo 18 (Markku Sivonen, Pentti Sinko ja omaa pa-pistoa)- Jumalanpalvelus kirkossa su 25.7. klo 10- Merikirkko Pyhäjokisuulla me-rellä su 25.7. klo 18. Lähtö Tervon kalasatamasta klo 17.30. Toivo-taan veneitä mukaan ja jos mahdol-lista kyydin tarjoajia. Kirkkokahvit

  Meripelastusyhdistyksen hallilla Tervon kalasatamassa (Kolehti ja kirkkokahvin vapaaehtoisraha Me-ripelastusyhdistykselle)

  nuoREt:- nuorten mökki-ilta Veteraani-majalla ke 7.7. klo 19. Lähtö Sarpa-tista klo 18.30 Nuorten ja kouluikäisten toi-minnasta tiedustelut Hannulta p.0500-766031.

  kiitos juustokeiton keittäjille ja ostajille. Myynnin tuotto tähän asti on ollut 1180 €. Juustokeittoa on vielä myynnissä 5 €/litra

  Herättäjäjuhlat kiuruvedellä 9.-11.7.2010. Linja-auto Herät-täjäjuhlille la 10.07 2010 kulkee reittiä Raahe - Pyhäjoki -Oulainen –Ylivieska. Tiedustelut Saaren-päältä puhelin 044-3754005

  RY: - Linja-auto kuljetus Reisjärven opistoseuroihin päivittäin pe-su 16.–18.7. klo 8.30 Pyhäjoen Shell, 8.45 Ypp. neste, 9.00 Mehtäky-lä, väliltä kyytiin. Paluu seurojen jälkeen. Lisätietoja ja ilmoittau-tuminen 0400 386666 Ari, 040 5906963 Merja.- Rantailta pe 23.7. klo 19 Vete-raanimajalla (Jouko Piilola)

  kirkkoherranvirasto p. 433119 avoinna ma 8-12, ti klo 12-16 ja ke klo 11-14. Tarvittaessa voitte sopia virastoasioista muulloinkin ja ottaa yhteyttä papistoon: Juk-ka Malinen p. 040-5050016 / 434414 tai Lauri Pietikäinen 050-3288107Pyhäjoen seurakunnan kotisivut löytyvät osoitteesta:www.pyhajoenseurakunta.fi

  kalenteri* pe-su 9-11.7. Ural Roikka-

  moottoripyörien kokoontumi-nen Kielosaaressa

  * pe 30.7. saakka Puttaan kar-tanon taidevintillä taidenäyt-tely ke-la klo 12-18. Taiteilijat: Anna-Liisa Koski Vaalasta, Eeva Hietava Haukiputaalta ja Riikka Kontio Oulusta.

  * la 17.7. klo 10.00 kunnanvi-raston edessä Kesämarkkinat ja Wanhan-Tavaran huutokauppa. Pyhäjoen yrittäjät piristävät Pyhäjoen kesää perinteisillä ke-sämarkkinoilla ja Wanhan-Tava-ran huutokaupalla, sekä muilla päivän tapahtumilla. Huuto-kauppa alkaa klo 12.00. Jari Yrjänä, pj, puh. 050 3705007, markkinapaikat: Jouni Anttila puh. 050 5022022

  * la 17.7. klo 21 Yppärin Me-rimajalla Lähivakuutustanssit, Tiina Räsänen & yhtye, www.tiinarasanen.fi

  * su 18.7. klo 18 Kielosaaren leirintäalueen kahviossa laula kanssamme hengellisiä lauluja, järj. Raahen Helluntaisrk

  * pe 23.7. klo 18 Puhtolassa yhteislauluilta, Pyhäjoen Pau-ha-pelimannit

  * la 31.7. klo 14.00 Pauhasa-lissa kansanlauluryhmä Otrada Kostamuksesta. Liput 5 € / ai-kuiset, 3 €/ lapset

  * la 31.7. Ravintola Dadossa Jore Marjaranta

  * la 31.7. klo 21 Yppärin Me-rimajalla Osuuspankkitanssit, Virpi Piippo & yhtye

  * ma-pe 2.-6.8. klo 10-15. Rantaleiri veteraanimajalla Yppärissä, (kouluun menevät – 6.luokalta päässeet): askar-telua, leikkejä ja uintia. Mukaan uima-asu, pyyhe ja omat eväät. Hinta: 25 €/hlö. Aikataulu: Parhalahti koulu 9.10, Kirkon-kylä Shell 9.20, Pirttikoski koulu 9.30, Yppäri Neste 9.50, kotiinlähtö klo 15.00. Leirille mahtuu 50 leiriläistä ilmoit-tautumisjärjestyksessä. Ilmoit-tautuneille leirikirje. Sitovat il-moittautumiset: 4H-toimistoon puh. 044-3390220.

  * pe 6.8. klo 18 Veteraanima-jalla Yppärissä yhteislauluilta, Pyhäjoen Pauha-pelimannit

  * la 7.8. ilmainen kuljetus Su-latto´10 – tapahtumaan Raa-heen, jos tarpeeksi lähtijöitä. Yppäri Neste 13.30, Pyhäjoki Shell 13.45, kotiin lähtö 23.30. Ilmoittaudu Jelenalle ke 4.8. mennessä 044-7390235

  Painopaikka: Suomalainen Lehtipaino Oy, KajaaniLehden jakelu: Raahelainen, ilmoitukset jakeluhäiriöistä puh. 050 5600 512 (Minna Lattunen)

  Julkaisija: Pyhäjoki Data OyiSSn 0788-6071

  Taittaja paikalla kesällä lehden ilmestymisviikoillakeskiviikkoisin klo 13-15

  nuorten Mökki illatkeskiviikkosin heinäkuulla. Ensimmäinen ilta 7.7. Partiokämpällä, Lähtö sarpatista klo 19.Paistetaan makkaraa, leikitään, pelataan, haastellaan, saunotaan, laalellaan. Tule mukkaan!Pyhäjoen seurakunta.

 • P y h ä j o e n K u u l u m i s e t – 3 . 7. 2 0 1 0sivu 8

  Lue Kuulumiset myös netissä! http://kuulumiset.pyhajoki.fi/