Pretvaranje ambicije u uspjeh. Mi znamo kako

Click here to load reader

 • date post

  28-Dec-2016
 • Category

  Documents

 • view

  231
 • download

  4

Embed Size (px)

Transcript of Pretvaranje ambicije u uspjeh. Mi znamo kako

 • Financiranje i savjetovanje za ene u poduzetnitvu

  Ovaj program financiraju EBRD i TaiwanBusiness-EBRD Technical Cooperation Fund

  Pretvaranje ambicije u uspjeh. Mi znamo kako.

 • Znamo da ene poduzetnice igraju kljunu ulogu u stvaranju poslova i poticanju ekonomskog rasta. vrsto vjerujemo da stvaranje jednakih mogunosti za ene u poduzetnitvu nije samo pitanje rodne jednakosti, ve predstavlja i ekonomski prioritet. Zbog toga se u zemljama u kojima radimo zaista trudimo kako bismo pomogli enama poduzetnicama da uspiju i da su vie ukljuene u poduzetnitvo.

 • 3

  Financiranje i savjetovanje za ene u poduzetnitvu

  Mi vam moemo pomoi u razvoju vaih vjetina vezanih uz strategiju, planiranje investicija i organizacijskog upravljanja, izloiti vam moderne tehnike marketinga i omoguiti usvajanje inovativnih tehnologija. Budui da smo dio Europske banke za obnovu i razvoj, uz poslovni savjet moemo vam pomoi i u financiranju koje vam je potrebno za rast tvrtke. Na program ene u poduzetnitvu posebno je osmiljen da enama poduzetnicama poput vas prui

  znanje koje e vae poduhvate pretvoriti u trajan posao.

  Vie od jednog desetljea pomaemo enama da uspiju u poduzetnitvu. Samo od 2010. godine putem naih projekata u svih 25 zemalja u kojima radimo, pomogli smo 1600 poduzetnica. Uz nau pomo, tvrtke koje vode ene postale su uspjene i esto nadmaile one mukih kolega.

  Pomogli smo First City Pharmacy, tvrtki koja je u 97%-tnom vlasnitvu ena, s vie od 90% enskih zaposlenica, u uvoenju sustava upravljanja kvalitetom u njenih 13 radnih jedinica i u dobivanju ISO certifikata. Sposobna da jami kvalitetu, to znai da je tvrtka Khmelnytsky Pharmacy unutar prve godine od dovretka tog projekta imala 16% vie klijenata, ostvarila poveanje prometa od 67% i otvorila 4 nove ljekarne te primila 15 novih zaposlenika.

  Razvijate va posao? Mi znamo kako.

 • 4

  to nudimo

  Nakon rada s nama: 83 posto tvrtki koje vode ene povea

  svoj promet, u prosjeku za 28 posto, a produktivnost u prosjeku za 16 posto

  57 posto tvrtki koje vode ene stvara nove poslove, esto za vie ena, poveavajui broj zaposlenika u prosjeku za 8 posto

  14 posto tvrtki koje vode ene osigurava vanjsko financiranje za nastavak vlastitog razvoja.

  to nudimo

  Trudimo se pomoi enama da oslobode svoj potencijal, ojaaju svoje vjetine i potiemo njihovo sudjelovanje u poduzetnitvu.

  Teajevi poduzetnikih vjetina

  Da bi se stvorila uspjena tvrtka, nije dovoljna samo dobra ideja ili odlian talent. Nudimo praktinu obuku o poduzetnitvu za ene kako bi one razvile osnovne poduzetnike vjetine poput planiranja poslovanja, internetskog marketinga, upravljanja financijama i primjeni informatike i telekomunikacija u poslovanju. Od jaanja vjetina voenja do produbljivanja vaih poduzetnikih sposobnosti, moemo vas nauiti vjetinama koje su vam potrebne da uspijete.

  Poslovni savjet

  Podravamo velik broj projekata koji tvrtkama pomau da pristupe znanju, poput tehnikog znanja za, primjerice,

  izradu web-stranica ili uvoenja sustava upravljanja kvalitetom koji zadovoljava ISO standarde. To uglavnom ukljuuje rad s lokalnim konzultantima i esto traje od etiri do est mjeseci. Taj savjet pokriva sljedea podruja specijaliziranog znanja: strategija marketing organizacija operacije tehnologija inenjerska rjeenja upravljanje kvalitetom upravljanje financijama energetska efikasnost i ekologija.

  Poslovno treniranje

  Izrada poslovnog plana odlina je poetna toka, ali esto to nije dovoljno. Kad vjerujemo u potencijal vae tvrtke, osiguravamo vam posebno obuenog lokalnog poslovnog trenera koji e vam, tijekom jedne godine, pomoi u implementiranju i praenju vaeg poslovnog plana, dajui vam savjete o rjeavanju odreenih problema kako se oni pojavljuju.

  Strunost iz vae gospodarske grane

  Onim tvrtkama koje se ele natjecati na meunarodnom tritu ili privui investicije pruamo i mogunost da rade s meunarodnim savjetnikom koji ima preko 15 godina upravljakog iskustva steenih u istoj industriji. On ili ona dijele svoje znanje izravno s vama i vaim rukovodeim timom kako bi pomogli vaoj tvrtki da postane sposobnija i da razvije odrivu strategiju razvoja.

 • 5

  Financiranje i savjetovanje za ene u poduzetnitvu

  Pristup financiranju

  Osiguravanje financiranja jedan je od najveih izazova za male i srednje velike tvrtke. Kako bismo enama poduzetnicama pomogli da pristupe financiranju koje im je potrebno za razvoj poslovanja, imamo partnerske odnosne s brojnim komercijalnim bankama koje nude proizvode za tvrtke koje vode ene. Vie informacija o bankama s kojima radimo u vaoj zemlji potraite na naoj web stranici www.ebrd.com/womeninbusiness.

  Moemo vam pomoi i da privuete investicije stvaranjem poslovnog plana, provoenjem studija odrivosti ili razvojem raunovodstva prema meunarodnim standardima. Nakon investicija pomaemo klijentima da ostvare svoje ciljeve donosei ispravne odluke o kapitalnoj potronji, poboljaju svoje korporativno voenje i upravljaju

  svojim razvojem.

  Pokrivamo znatan dio trokova naih projekata i pruamo vie subvencije za poduzea koja su uspjeno osigurala zajam putem jedne od naih partnerskih financijskih institucija.

  Mentorstvo

  Pomou naeg partnerstva s mentorskim inicijativama povezujemo vas s iskusnim poduzetnikom iz nae globalne mree. Znanje i iskustvo mentora koji su vam na raspolaganju pomoi e vam da poboljate va osobni utjecaj i prebrodite izazove. Na program mentorstva razvija kvalitete upravljanja i voenja koje su kljune za uspjeh u poslu.

  Azra Atagi-atovi osnovala je svoju inovativnu internetsku tvrtku 2005. godine. Sada je to najpopularniji web-portal u Bosni i Hercegovini koji

  informira tvrtke o prilikama u javnoj nabavi iz regije. Toj smo tvrtki pomogli da postane jedna od prvih u toj zemlji u uvoenju CPV kodova koji se rabe u svijetu za kategorizaciju javnih ponuda. Bolje katalogiziranje znai da pretplatnici portala eKapija mogu lake pretraivati informacije koje su im potrebne. To je dovelo nove klijente odravajui tvrtku ispred konkurencije. Ga. Atagi-atovi takoer je mentor u naem programu i dijeli svoje znanje i iskustvo s drugima.

 • 6

  Kako se prijaviti

  1. ena poduzetnik? Mi radimo s tvrtkama iz gotovo svakog sektora koje vode ene i s onima koje jednostavno imaju odlinu poslovnu ideju. Da biste se kvalificirali, cjelokupna odgovornost operativnog upravljanja za tvrtku mora biti u rukama ene. Za vie informacija o kriterijima prihvatljivosti obratite se naem timu ili pogledajte nau web stranicu: www.ebrd.com/womeninbusiness.

  2. Kontaktirajte nas. Moete nas dobiti telefonom ili putem e-pote ili dogovoriti posjet jednom od naih ureda kako biste razgovarali s naim osobljem. Pojedinosti o kontaktu nalaze se na poleini.

  3. Definirajte svoju poslovnu potrebu.

  Zapoet emo pregledavanjem svakog aspekta vae tvrtke ili poslovne ideje kako biste saznali to vam je potrebno, od savjeta do financiranja.

  4. Planirajte svoj sljedei korak. Nae znanje moete iskoristiti na brojne razliite naine. Obavijestite nas koji vas aspekti programa zanimaju, je li to poslovni savjet jednog

  od naih lokalnih ili meunarodnih strunjaka, sudjelovanje na jednom od naih teajeva i podrka mentora ili trenera. Navedene aktivnosti pruaju se uz podjelu trokova.

  5. Radite s nama. Godine svojeg iskustva ulaemo u rad osiguravajui da dobijete pravu podrku za unapreenje vae tvrtke. Od naih teajeva do mogunosti voenja uz trenera, sve je prilagoeno izazovima s kojima se susreete. I ako su vaoj tvrtki za razvoj potrebna financijska sredstva, moemo vas uputiti u jednu od naih partnerskih banaka.

  6. Uspjeh. Korist ne prestaje s dovretkom projekta ili teaja. Nakon toga sjest emo s vama da bismo odredili to je sljedee. To moe biti lansiranje novog proizvoda, osiguravanje novog financiranja, zapoljavanje konzultanta da radi na drugom podruju vae djelatnosti ili ak postajanje mentorom kako biste pomogli drugim poduzetnicama poput vas. Mi emo se vratiti godinu dana kasnije da bismo pratili va napredak.

  Voenje do uspjeha.Mi znamo kako.

 • Financiranje i savjetovanje za ene u poduzetnitvu

  1. ena poduzetnik?

  4. Planirajte svoj sljedei korak

  2. Kontaktirajte nas

  5. Radite s nama

  3. Definirajte svoju poslovnu potrebu

  6. Uspjeh

 • WiB

  -client-HR

  V-hrv-Apr16

  SME Finance & Development Group European Bank for Reconstruction and Development

  Miramarska 23, HR-10 000 Zagreb Tel: +385 1 6000 310 Fax: +385 1 6197 218

  E: [email protected] W: www.ebrdwomeninbusiness.com