Povestea Lui Mos Nicolae

download Povestea Lui Mos Nicolae

of 9

Embed Size (px)

Transcript of Povestea Lui Mos Nicolae

Povestea lui Mos NicolaeMaterial auxiliar la activitatea desfasurata la ora de abilitati practice cu tema ,,Ghetuta lui Mos Nicolae

Bunul Mos NicolaeBunul, Moul Nicolae Lin sosete n odaie. i-n ghetuele curate ncep iute s se-arate: Biscuii, bomboane, bani, Ciocolat, gologani. Dar moneagul nu mai tie: Sunt reali sau jucrie? Printre ghete aezai Rd papucii mici, ciudai. i explic ppuica: Sunt papucii lu...pisica!

ING noaptea de 5/6 decembrie se spune c Mo Nicolae vine la geamuri i vede copiii care dorm i sunt cumini, lsndu-le n ghete dulciuri i alte daruri, ns tot el este acela care-i pedepsete pe cei lenei i neasculttori. n dimineaa de Sf. Nicolae, copiii cumini gsesc daruri n ghetue. E un obicei vechi, nu numai la romni, de a face cadouri n aceast zi.

Una dintre cele mai cunoscute legende este aceea a celor trei surori, fetele unui nobil srac, care datorit situaiei financiare precare nu se puteau mrita. Se spune ca atunci cnd fata cea mare a ajuns la vremea mritiului, cel ajuns deja cardinal, Nicolae, a lsat noaptea, la ua casei nobilului, un scule cu aur. Povestea s-a repetat ntocmai si cnd a venit vremea de mriti pentru cea de a doua fata. Cnd i-a venit vremea si celei de a treia fete, nobilul a stat de paza sa afle cine-i cel care lei-a fcut atta bine fetelor lui. In noaptea cu pricina, nobilul a stat de paza si l-a vzut pe cardinal cum a lsat sculeul cu aur. Se spune ca Sfntul Nicolae s-a urcat pe acoperi i a dat drumul sculeului prin hornul casei, intro oseta pusa la uscat si de aceea a aprut obiceiul agrii osetelor de emineu. Cnd tatl fetelor a vzut una ca asta, Nicolae l-a rugat sa pstreze secretul, dar bineneles ca acesta nu a putut fi inut. De atunci, oricine primea un cadou neateptat ii mulumea lui Nicolae pentru el. Cei trei sculei de aur fcui cadou fetelor de nobil au devenit simbolul Sfntului Nicolae sub forma a trei bile de aur.

De atunci i pn n zilele noastre, n fiecare noapte a Sfntului Nicolae, cei dragi nou, i n special copiii, primesc daruri, de la Moul care nu li se arat niciodat.

Vom confectiona si noi o ghetuta pentru ca l asteptam pe Mos Nicolae

ETAPELE DE LUCRUSE IMPRIMA PE HARTIE ROSIE SABLONUL PENTRU CIZMA SI PE HARTIE ALBA BLANITA CIZMEISE DECUPEAZA CELE DOUA PARTI. SE APLICA PARTEA ALBA PE LOCUL MARCAT PE SABLON.

SE DECUPEAZA CIZMA, SE TAIE PE LINIA CONTINUA SI SE PLIAZA PE LINIA PUNCTATA.

SE DECUPEAZA DECORATIUNILE SI SE APLICA PE CIZMULITA . SE PLIAZA, SE IMBINA SI SE LIPESTE CIZMULITA.

CIZMULITA ESTE GATA. IL PUTEM ASTEPTA PE MOS NICOLAE.