PERSBERICHT - Holland Baroque - holland... · PERSBERICHT Augustus 2015 Holland Baroque: nieuw...

of 2/2
PERSBERICHT Augustus 2015 Holland Baroque: nieuw seizoen, nieuwe look Een nieuwe naam, maar dezelfde energie: Holland Baroque Society gaat vanaf komend seizoen verder als Holland Baroque! ‘Het afgelopen seizoen vloog om en ineens was daar het gevoel dat bij de huidige snelheid ook een vlottere naam hoort,’ aldus zakelijk directeur Tamar Brüggemann. Daar hebben we de huisstijl én website natuurlijk bij aangepast. Holland Baroque is klaar voor het nieuwe seizoen! Seizoen 2015-2016 De naam en huisstijl mogen vernieuwd zijn, de programmering is zoals u van Holland Baroque gewend bent: balancerend tussen traditie en vernieuwing en vol muzikale ontmoetingen. Holland Baroque kijkt uit naar samenwerkingen met onder meer Vox Luminis, Orkater en het Nederlands Kamerkoor, maar laat ook graag van zich horen in intiemere bezettingen. Graag bieden we u een overzicht van de projecten die voor het komende seizoen op stapel staan. Een weekend lang Holland Baroque in De Doelen | 26-27 sept Holland Baroque maakt dit seizoen haar Grote Zaal-debuut in de Doelen, in samenwerking met Codarts, Tim Kliphuis plus nog eens 50 violisten uit alle windstreken. Een weekend vol barokmuziek, met de viool als stralend middelpunt. 3-3-3 | 24 sept Een nieuw blokfluitconcert van Theo Loevendie voor blokfluitist Erik Bosgraaf, samen met een speciaal voor Holland Baroque geschreven bewerking van Fratres van Arvo Pärt én het Derde Brandenburgse concert van Bach, een favoriet van Holland Baroque.
 • date post

  25-Jun-2020
 • Category

  Documents

 • view

  3
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of PERSBERICHT - Holland Baroque - holland... · PERSBERICHT Augustus 2015 Holland Baroque: nieuw...

 • PERSBERICHT Augustus 2015

  Holland Baroque: nieuw seizoen, nieuwe look Een nieuwe naam, maar dezelfde energie: Holland Baroque Society gaat vanaf komend seizoen verder als Holland Baroque! ‘Het afgelopen seizoen vloog om en ineens was daar het gevoel dat bij de huidige snelheid ook een vlottere naam hoort,’ aldus zakelijk directeur Tamar Brüggemann. Daar hebben we de huisstijl én website natuurlijk bij aangepast. Holland Baroque is klaar voor het nieuwe seizoen! Seizoen 2015-2016 De naam en huisstijl mogen vernieuwd zijn, de programmering is zoals u van Holland Baroque gewend bent: balancerend tussen traditie en vernieuwing en vol muzikale ontmoetingen. Holland Baroque kijkt uit naar samenwerkingen met onder meer Vox Luminis, Orkater en het Nederlands Kamerkoor, maar laat ook graag van zich horen in intiemere bezettingen. Graag bieden we u een overzicht van de projecten die voor het komende seizoen op stapel staan. Een weekend lang Holland Baroque in De Doelen | 26-27 sept Holland Baroque maakt dit seizoen haar Grote Zaal-debuut in de Doelen, in samenwerking met Codarts, Tim Kliphuis plus nog eens 50 violisten uit alle windstreken. Een weekend vol barokmuziek, met de viool als stralend middelpunt. 3-3-3 | 24 sept Een nieuw blokfluitconcert van Theo Loevendie voor blokfluitist Erik Bosgraaf, samen met een speciaal voor Holland Baroque geschreven bewerking van Fratres van Arvo Pärt én het Derde Brandenburgse concert van Bach, een favoriet van Holland Baroque.

 • Die Kunst der Fuge | 2-3-4 okt, 25-27-28 nov, 8-9-10 apr De spannende zoektocht naar de mogelijkheden van deze wonderschone en poëtische muziek in een intieme strijkersbezetting met klavecimbel. Sounds & Clouds | 10-11-13-16-20 okt Blokfluitconcerten van Antonio Vivaldi en eigentijdse muziek van Toshio Hosokawa in een tot tuin omgetoverde concertzaal waarin musici én publiek plaatsnemen. Tears | 5-6-7 nov Holland Baroque kiest Händels beroemde Salve Regina en van focuscomponist Scarlatti de ontroerende cantate L’Arianna. Met sopraan Maria Eugenia Boix en concertmeester Aisslinn Nosky. Lux | 10-12-13-17-18-19-20 dec Weergaloze muziek waarmee kerst zonder meer wordt ingeluid: Holland Baroque nodigt Vox Luminis uit, het jonge Belgische vocale ensemble dat in 2014 de Gramaphone Award won, en speelt de mooiste kerstmuziek uit de zeventiende eeuw van o.a. Buxtehude en Praetorius. De Pindakaasprins | 7-8-14-15-16-20-21-22-25 feb, 2 en 6 maart Een muzikale familievoorstelling vol regen, sprookjes en barok&roll. Met Holland Baroque, Orkater en Oorkaan. Matthäus Passion | 15-16-22-23 maart Reinbert de Leeuw leidt Holland Baroque en het Nederlands Kamerkoor in Bachs Matthäus Passion. Unbeatable Baroque | 20-21-22-23-24 maart Het dondert, rommelt, regent, fluistert en knispert. Een selectie van unbeatable goede barokmuziek met percussionisten Joël Grare en Niek Kleinjan. ____________________________________________________________________ Noot voor de redactie: Voor meer informatie en het aanvragen van perskaarten kunt u contact opnemen met Irene Doolaard - marketing & communicatie - [email protected] - 06-27053172