Pac4 Avatar

Click here to load reader

 • date post

  25-Jan-2017
 • Category

  Business

 • view

  405
 • download

  2

Embed Size (px)

Transcript of Pac4 Avatar

 • *Grup AVATAR*Pasos subdesenvolupats i la RSC.Poden les multinacionals ajudar a aquests pasos?Juan Navaln HernndezRosa M Muoz FernndezValentina Canella Spada

  Grup AVATAR*

 • *Grup AVATAR*Concepte RSCSegons lAECA, defineix la RSC com el comproms voluntari de les empreses amb el desenvolupament de la societat i la preservaci del medi ambient, des de la seva composici social i un comportament responsable cap a les persones i grups socials amb els quals se interactua, que centra la seva atenci a la satisfacci de les necessitats dels grups dinters, i que va ms enll del mer compliment de la normativa legal establerta i de lobtenci de resultats exclusivament econmics a curt termini.

  Grup AVATAR*

 • *Grup AVATAR*Principis bsicsTransparnciaMaterialitatVerificabilitatVisi mpliaMillora contnuaNaturalesa social de lorganitzaci

  Grup AVATAR*

 • *Grup AVATAR*rees dactuaci RSE(Responsabilitat Social Empresarial)rea interna (empresa)

  Millorar la qualitat de vida laboral del personal, clients, provedors,etc.rea externa (Provedors/clients, comunitat local/regional, societat)

  Actuacions en uni amb la comunitat on esta instaurada. Medi ambient

  Comproms de lempresa amb el medi ambientMercadeig responsable

  El mrqueting (comunicaci externa) i la comunicaci institucional (comunicaci interna) son importants per deixar clars els objectius i metes preestablertes en tots els extractes de la empresa.tica empresarial

  Ltica ha desser un pilar central en tot el desempenyorament de les activitats.Als pasos en desenvolupament

  Lexpansi de formes ms humanes de fer negocis permetre unir el teixit social moltes vegades trancat per les desigualtats i injustcies del capitalisme ajudant principalment a pasos del tercer mn.

  Grup AVATAR*

 • *Grup AVATAR*Poltiques de RSCA Espanya:

  Comissi AECA de RSC (Asociacin Espaola de Contabilidad y Adminis-tracin de Empresas)

  A la UE:

  Llibre verd de la UE (2001)

  Al mn Nacions Unides:

  Pacte Mundial Objetivos de Desarrollo del Milenio Informe 2009 PNUD (Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament)

  Grup AVATAR*

 • *Grup AVATAR*Els ndexs socialment responsables

  Grup AVATAR*

 • *Grup AVATAR*Pasos subdesenvolupatsLa contribuci de les empreses en els pasos en desenvolupa-ment s un factor difcilment mesurable i difcil dapreciar amb exactitud els seus efectes. Existeixen diversos ndexs com:

  Lndex de desenvolupament hum (IDH) elaborat pel PHNUD La taxa de PIB o La renda per cpita,

  que ens fan apreciar que existeix una millora en els ltims anys. No obstant aix, encara existeix una gran desigualtat en la distribuci de les riqueses i el desenvolupament econmic de les diferents regions.

  Grup AVATAR*

 • *Grup AVATAR*Extrema pobresa adeterminats territorisSegons la FAO (Organitzaci de lONU per a lagricultura i lalimentaci) 5 milions de nens a lany moren a causa de la fam.El segent grfic, ens mostra l`ndex de poblaci que viu amb menys de 1 dlar al dia.

  Proporci de la poblaci amb ingressos inferiors a $1,25 per dia, als anys 1990, 1999 i 2005 (percentatge)PASOSANYS199019992005FRICA SUBSAHARIANA575851SIA MERIDIONAL494239SIA SUD-ORIENTAL393519SIA ORIENTAL603616AMRICA LLATINA Y EL CARIB11118SIA OCCIDENTAL246COMUNITAT DELS ESTATS INDEPENDENTS385FRICA SEPTENTRIONAL543PASOS AMB ECONOMIES EN TRANSICI DE EUROPA SUD-ORIENTAL0,121

  Grup AVATAR*

 • *Grup AVATAR*Grfic de la pobresa extrema

  Grup AVATAR*

 • *Grup AVATAR*Objectius del MillenniPARA MS INFORMACIN...Naciones Unidas (2009). Objetivos de Desarrollo del Milenio Informe 2009 [publicaci en lnia].

  Grup AVATAR*

 • *Grup AVATAR*Principis del Pacte Mundial de Nacions UnidesLes empreses han de recolzar i respectar la protecci dels drets humans fonamentals reconegudes internacionalment dins del seu mbit dinfluncia.Les empreses han dassegurar-se de que les seves empreses no son cmplices en la vulneraci dels drets humans.Les empreses han de recolzar leliminaci de tota forma de llibertat dafiliaci i el reconeixement efectiu del dret a la negociaci collectiva.Les empreses han de recolzar leliminaci de tota forma de treball forat o realitzat sota coacci.Les empreses han de recolzar leradicaci del treball infantil.Les empreses han de recolzar labolici de les prctiques de discriminaci en la collocaci i la ocupaci.Les empreses han de mantenir un enfocament preventiu que afavoreixi el medi ambient.Les empreses han de fomentar les iniciatives que promoguin una major responsabilitat ambiental.Les empreses han de afavorir el desenvolupament i la difusi de tecnologies respectuoses amb el medi ambient.Les empreses han de treballar contra la corrupci en totes les seves formes incloses lextorsi i el suborn.

  Grup AVATAR*

 • *Grup AVATAR*Comer JustForma alternativa de comercio promovida por varias organizaciones no gubernamentales, por Naciones Unidas y por movimientos sociales y polticos que promueven una relacin comercial voluntaria y justa entre productores y consumidores.

  Los productores forman parte de cooperativas u organizaciones voluntarias y funcionan democrticamente. Libre iniciativa y trabajo, en rechazo a los subsidios y ayudas asistenciales (Comercio, no ayuda).Rechazo a la explotacin infantil. Igualdad entre hombres y mujeres. Se trabaja con dignidad respetando los derechos humanos. El precio que se paga a los productores permite condiciones de vida dignas. Los compradores pagan por adelantado para evitar que los productores busquen otras formas de financiarse. Se valora la calidad y la produccin ecolgica. Respeto al medio ambiente. Trata de evitar intermediarios entre productores y consumidores. Se informa a los consumidores acerca del origen del producto. El proceso debe ser voluntario.

  Grup AVATAR*

 • EVITA:

  La discriminacin y el proteccionismo. Las grandes diferencias entre el precio que pagan por un producto los consumidores del primer mundo y el dinero que se les paga a sus productores en el tercer mundoLa explotacin de los trabajadores. El progresivo deterioro de la calidad y durabilidad de los productos (consecuencia de la obsesin consumista por el precio ms barato)Explotacin de los productoresLas intervenciones o subsidios estatales que distorsionan el concepto de comercio justo.

  OBJETIVOS:

  Garantizar para los trabajadores un salario justo. Mejorar las condiciones de seguridad e higiene del lugar de trabajo. Fomentar la igualdad de oportunidades para las mujeres. Proteger los derechos de los nios. Salvaguardar las minoras tnicas. Preservar el medio ambiente.

  *Grup AVATAR*

  Grup AVATAR

 • Casos*Grup AVATAR*TELEFONICAParticipa al programa Pronioamb lobjectiu derradicar el treball infantil en els pasos en desenvolupament amb un pressupost de 27,9 milions d'euros

  REPSOL YPFHa aprovat la Poltica De Pobles Indgenes, en la qual es reconeixen els drets dels pobles indgenes. LA CAIXAEn aliana amb GaviAlliance promou i gestiona les donacions de les empreses espanyoles per a la vacunaci infantil amb 3 milions d'euros de pressupost.

  Grup AVATAR

 • Casos*Grup AVATAR*BBVADestina el 0,7% a l'any 2008 i un 1% en 2009 dels seus beneficis en suport de Llatinoamrica, i s'empra en programes de formaci financera.F.C.BARCELONADestina 1,5 milions d'euros estalviats en publicitat i part dels beneficis de la lnia de roba MS per a un programa de collaboraci conjunta amb Unicef.

  Grup AVATAR

 • *Grup AVATAR*Documents, guies, informes i organismes de referncia Organitzacions:

  OCDE: L'Organitzaci per a la Cooperaci i el Desenvolupament Econmic va ser fundada en 1960, constituda per 30 estats el seu objectiu s la coordinaci de poltiques econmiques i socials. OIT: L'Organitzaci Internacional del Treball. Fundada en 1919, s altre organisme de l'ONU l'objectiu de la qual s regular les relacions laborals mitjanant la creaci de normes, convenis i recomanacions. PNUD: El Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament va ser creat en 1966, la seva missi s promoure el canvi, ajudar als pasos en la consecuci dels objectius del millenni. Elaboren diferents informes com el IDH que ens ajuden a comprendre la situaci de desenvolupament que viuen els diferents estats. Observatorio RSC: entitat de referncia creada en 2004 per a impulsar i divulgar la RSC. Social AccountAbility International (SAI): Proporciona serveis entorn dels seus estndards i normes com el Standard SA8000 o el AA1000. Global Reporting Initiative (GRI): Promou un estndard en l'elaboraci de les memries de responsabilitat.Aquest increment s'emprs en programes de formaci financera.

  Grup AVATAR*

 • *Grup AVATAR*Documents, guies, informes i organismes de referncia Guies i Manuals :

  - Manual de Responsabilidad Social Empresarial para PYMES - Manual de Primeros Pasos en la Responsabilidad Social Empresarial - Gua de Responsabilidad Social Interna y Recursos Humanos - Libro verde sobre la Responsabilidad Social Corporativa en el sector financiero - Directrices para la contratacin de personas con discapacidad - Normas de desempeo social y ambiental de la CFI (Banco Mundial) - Manual Children in Focus (ingles). - Responsabilidad Social Corporativa y Competitividad - AccountAbility SA8000 - AccountAbility 1000 (AA1000) (ingles). - Lneas Directrices de la OCDE para Empresas Multinacionales - PNUD: Informe Anual 2009 - PNUD: Informe IDH 2009 - PNUD: Los Objetivos de Desarrollo del Milenio Informe 2009

  Grup AVATAR*

 • *Grup AVATAR*Documents, guies, informes i organismes de referncia Revistes:

  Ethical ConsumerExploreBusiness & Human Rights Ser Responsable Diario Responsable AccountAbility Forum Business Ethics 100 Best Corporate Citizens Ethical