Novike Obine Radlje 38

Click here to load reader

download Novike Obine Radlje 38

of 2

 • date post

  21-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  223
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Glasilo Občine Radlje

Transcript of Novike Obine Radlje 38

 • Novike Obine Radlje ob Dravi

  Novike Obine Radlje ob Dravi t. 38 julij 2012

  Obina Radlje ob Dravi

  NOvike ObiNe RaDlje Ob DRaviSpotovane obanke in obani, Obveamo vas, da bodo v asu poletnih poitnic Novike Obine Radlje ob Dravi izhajale predvidoma vsakih 14 dni.

  Poletne delavnice za otrokePoletne delavnice v prostorih MKC-ja so uspeno zaplule. V preteklem tednu smo ustvarjali z gipsom, vsak si je izdelal svoj magnet, pekli smo palainke z ja-godno marmelado, ki smo jo prav tako skuhali sami, na ranu Davida DiDavida smo si pripravili piknik, spoznali smo ve-liko ivali, jezdili smo konje, podali smo se v svet dinozavrov, v petek pa smo si naredili isto pravi kino, na katerem ni manjkala niti pokovka.Veseli smo, da je odziv tako dober, hkrati pa vabimo vse, ki se nam e niste pridruili, da nas obiete in tudi vi preivite poitnice z nami.Ve informacij najdete na http://www.sktmradlje.si/

  dominika karlatec, koordinator mladinskih programov

  (ktM radlje ob dravi)

  PROjekT MRlika veiCa

  vabimo vas na predstavitev idejne zasnove projekta Poslovilni

  objekt Sv. anton na Pohorju tipski projekt znailne podeelske

  arhitekture obmoja, ki bo, v

  etrtek, 26. julija 2012 ob 20. uri, v

  prostorih osnovne ole Sv. anton na Pohorju.

  vljudno vabljeni!

 • Novike Obine Radlje ob Dravi t. 38 julij 2012

  Oblikovanje, tisk in lektura: Agencija Novelus, d.o.o.

  tekMovalni turnir bowling klubaV soboto, 7. julija, je Bowling klub bajta izvedel e svoj tretji tekmovalni turnir v sezoni 2011/12. Tokrat so se po turnirju posameznikov in turnirju trojk rekreativni ljubitelji bowlinga pomerili v dvojicah. V prijetnem portno-tekmovalnem vzduju je med 28 sodelujoimi zmagala dvo-jica Joe Bukovnik in Marjan Grifi pred drugouvrenima Zdenko in Milkom Pri-jateljem, na tretje mesto pa sta se uvrstila Vlasta in Joe Kozjak. Za prva tri mesta so bile poleg kolajn podeljene tudi praktine nagrade.Bowling klub pa se po uspeno izvedenih turnirjih ne odpravlja na poitnice, temve pospeeno pripravlja jesenski start lige v motvenem bowlingu. Vsi zainteresirani za rekreativno tekmovanje lahko prijavite svojo ekipo (3 aktivni tekmovalci na vsa-ki tekmi) na e-mail bowlingklubbajta@gmail.com ali na telefon 041 738 008, kjer boste prejeli podrobneje informacije.

  vlasta kozjakbowling klub bajta

  Pohod Po MeJah vaSilani portnega drutva Vas so se v soboto, 30. junija, v organizaciji pohodnike sekcije, ki jo vodi Miro Osojnik, odpravili na svoj e 5. tradicionalni pohod po mejah Vasi. Kljub visokim temperaturam in zaetku dopustnike sezone se je pohoda udeleilo 21 pohodnikov. Nekateri so se glavnini udeleencev pridruili na polovici, skoraj 15 km dolge poti, ki je potekala po tradicionalni trasi z nekaj postanki. Letonji pohod so lani D VAS po priblino dobrih tirih urah zakljuili z malico in popoldanskim druenjem na igriu D VAS,ki je e posebej oivelo v teh poletnih mesecih, saj nudi vsem rekreacije eljnim portne uitke pozno v no pod reflektorji.

  Toma Kumer, predsednik d vaS

  vabiloVabimo vas na predavanje: Park ob radeljskem dvorcu ter primerjalna posaditev parkov po Evropi, ki bo po-tekalo v petek, 27. julija 2012, ob 18.00 uri v Dvorcu Radlje ob Dravi. vabljeni!organizatorji: Turistino drutvo Radlje ob Dravi, RRA Koroka d.o.o., Obina Radlje ob Dravi in Javni zavod KTM Radlje ob Dravi.

  Kresna no popevKV asu Kresne noi je bilo nekdaj mogoe sreati krate, vile in arovnice, izvedeti svo-jo prihodnost in najti skriti zaklad. Zakladi so cveteli s srebrnim ali zlatim plamenom. Kdor pa si je v kresni noi nevede in nehote nabral praprotnega semena v evelj, je lahko razumel govorico ivali. Prav takrat, 23. ju-nija, pa smo lani in lanice Mestnega pihal-nega orkestra pripravili koncert z naslovom Kresna no popevk, ki je potekal v sklopu Korokega kulturnega poletja pri dvorcu v Radljah ob Dravi. Prvi del koncerta smo pos-vetili koncertnim skladbam, drugega pa slov-enskim in evrovizijskim popevkam. Na odru se nam je pridruil domain Toma Miheli, ki je s svojim odlinim vokalom dodobra razgrel obinstvo. Za vrhunec veera sta se mu na odru pridruila e Daphne in Empeatrizz, tako je bil trio Sestre popoln. Skupaj smo zapeli

  Samo ljubezen, pesem, s katero so Sestre leta 2002 v Estoniji na izboru za pesem Eu-rovizije odlino zastopale Slovenijo. Zadnjo soboto v juniju pa se je Mestni pihalni orkester Radlje udeleil 5. Mednarodnega tekmovanja v koncertnem igranju Slovenija 2012, ki je potekalo v Velenju v okviru kul-turnega programa Evropske prestolnice kul-

  ture. Na tekmovanju smo izvedli ogrevalno skladbo Yellow mountains Jacoba de Haana, obvezno skladbo Nejca Beana, Contestant overture in dve skladbi po lastnem izboru, Star Trek, Feda Rickettsa ter Martin Krpan, Emila Glavnika. Z veseljem sporoamo, da je Mestni pihalni orkester Radlje na omenjenem tekmovanju dosegel zlato plaketo in tako uspeno zakljuil e eno sezono ljubiteljskega igranja in de-lovanja, hkrati pa se vsem zahvaljujemo za za-upanje in podporo pri uresniitvi naih elja.

  barbara Srebnik,MPo radlje ob dravi