Meredith Wild - Bez Kompromisa

Click here to load reader

 • date post

  14-Dec-2015
 • Category

  Documents

 • view

  798
 • download

  19

Embed Size (px)

description

Bez kompromisa četvrta je knjiga u ovom serijalu. Blake Landon muškarac je koji ima sve - bogatstvo, naočitost i ljubav Erice Hathaway. Taj moćan par proživio je pravi pakao, a kad ih je život rastavio, uvijek su nekako pronašli način da se vrate jedno drugome, zaljubljeniji i jači no ikada. Erica nikada nije bila spremnija reći: "Uzimam." Nadomak davanju toga najvišeg zavjeta otkriva uznemirujuće poglavlje Blakeove prošlosti. Dok se miri s vlastitom prošlošću i obitelji koja ju je ostavila, potiče Blakea srušiti i posljednji zid medu njima. Odlučna u namjeri da upozna čovjeka kakav je nekoć bio, otvara vrata svijeta o kakvom nije ni sanjala - svijeta zbog kojega počne propitivati granice svojih žudnja. Kad opasnost počne vrebati i kad mračne tajne izrone na svjetlo, hoće li prošlost uništiti njihovo obećanje vječnosti?

Transcript of Meredith Wild - Bez Kompromisa

 • 2 petardo nio & janja

 • 3 petardo nio & janja

  Za P.S. Tim. Za posljednjih deset godina...

  Dobri, Loi, Zli.

 • 4 petardo nio & janja

  Uvod

  E: Sastanimo se u klubu za 10 minuta. Molim te, nemoj se ljutiti.

  itao sam i itao Ericinu poruku sve dok moj mozak nije shvatio njezino znaenje.

  Jebeno sranje.

  Klub koji je spomenula mogao je biti samo jedan. lanci su mi pobijelili kao da bih je u tome mogao sprijeiti steui telefon toliko da bih ga zamalo mogao zdrobiti. Nakon dubokog udisaja koji me uope nije umirio, otvorio sam njezin broj i stavio telefon uz uho. Sluao sam beskrajnu zvonjavu suspreui niz psovki koje bi izletjele da se javila. Znao sam da nee.

  Pozdravio me je topao ton njezine glasovne pote. Zapeklo me je to to mi nedostaje ena iza tog zvuka, ali nisam mogao ignorirati injenicu da se ne javlja, to je me silno ljutilo. Prekinuo sam poziv i uzeo kljueve. Odjurio sam niz stepenice do auta i, ne tratei vrijeme, krenuo u

 • 5 petardo nio & janja

  prometnu picu.

  Pogledao sam na sat, izraunao trajanje svojeg putovanja i ustanovio koliko e biti ondje bez mene. Deset ili petnaest minuta, ako budem imao sree. Um mi se vrtloio oko pitanja to e se dogoditi u tom vremenu u ekskluzivnom tajnom lokalu koji godinama poznajem pod imenom La Perle.

  Bit e plijen.

  Da sm ondje vrebam iz sjene, kao to sam inio vie puta no to bih elio priznati, samo bih to vidio u njoj. Malenu plavokosu bombu s upravo dovoljno vatre da dominantan mukarac poeli uiniti je svojom. Mukarac bi morao biti jebeno slijep da je ne poeli baciti na koljena.

  Stisnuo sam papuicu gasa i poeo pretjecati nekoliko automobila koji su me usporavali te poveavali vrijeme do naega susreta. Opsjedala me je zabrinutost, ali i neeljena sjeanja na taj klub. Onamo nisam uao otkako sam prije nekoliko mjeseci upoznao Ericu. Nisam imao razloga vraati se tom ivotu. eljust mi se stisnula dok sam razmiljao o svemu to se ondje dogodilo, o nebrojenim besmislenim trenucima kojima sam se neprestano vraao, godinama nakon to sam ostavio Sophiju. Sve vezano uz to mjesto bilo je nabijeno obeanjem seksa, najmranije mogunosti visjele su u zraku izmeu svakog suspregnutog daha i ne osobito nevinog razgovora.

  Prsa su mi bila bolno stegnuta. U njima je bio gnjev. Frustracija od koje krguu zubi i koju samo Erica moe izazvati. Ali, ispod svega toga bila je ljubav. Ljubav prema

 • 6 petardo nio & janja

  Erici koja je zapalila moju udnju. Iako sam elio da bude daleko od svega toga, moje najdublje udnje slikale su fantaziju o tome kako je zatjeem u tom klubu i krotim je, iako sam znao koliko je taj zadatak jebeno neostvariv. Danju mi nikada nije olakavala, ali se nou pokoravala kao u snu.

  Stisnuo sam konicu pred crvenim svjetlom semafora. Zatvorio sam oi i ugledao je kako me gleda onim zasjenjenim plavim oima, beskonanim oceanima. Sav taj vraki duh bio je obuzdan u ime uitka koji u joj pruiti. A uvijek sam joj davao vie no to je bila sposobna podnijeti. Nikada joj nisam doputao odahnuti sve dok nije bila zadovoljena. Sve dok u njezinim oima nisam opazio divljenje koje sam samo ja mogao izazvati, nakon to sam je pogurnuo do mjesta na koje je jo nitko nije doveo. Sve dok moje ime nije bilo jedina rije koju je bila sposobna izustiti. Strasti nam nikada nije nedostajalo. Nismo mogli skinuti ruke jedno s drugog. Adrenalin je nadjaao umor koji se skupio u mojim kostima nakon jo jedne neprospavane noi. Tu sam enu mogao eviti dok ne oslijepim i ne bi mi bilo dovoljno. Obeala mi je cijeli ivot, a ja sam imao namjeru voljeti je svakoga dana koji e mi taj ivot dati.

  Ljubav je bila malena rije za ono to sam osjeao prema Erici. Moda je to bila opsesija, ta neprestana odlunost da je uinim svojom na sve naine koje mi dopusti. Heath je to primijetio i ak me je upozorio kad je vidio kako me ona mijenja. Ovisnost mu nije bila strana, a nitko nije mogao porei da je ona bila moj porok. Droga

 • 7 petardo nio & janja

  bez koje nisam elio ivjeti, koliko god puta me odgurnula. Vraki sam se borio kako bih zadrao premo i titio je, kako bih je sklanjao s puta onima koji bi mogli povrijediti jedno kako bi unitili drugo. Nisam mogao izgubiti nadzor i riskirati da izgubim neto vanije, jedinu osobu koja je dola u moj ivot i uinila ga vrijednim ivljenja.

  Da, promijenila me je, onoliko koliko se mukarac s posebnim sklonostima moe promijeniti. Pogurnula me je. Ula je u moj ivot kao metar i ezdeset centimetara arke neovisnosti. Njezina me je prisutnost sama po sebi izazivala, uvlaila mi se pod kou, inila me uobiajeno ukruenim sve dok ne bih pronaao neobjanjivi mir koji mi je moglo donijeti bivanje u njezinu podatnom tijelu. ak i tada gotovo nisam mogao potpuno udahnuti jer sam znao da je ona izvan mojega dosega. vre sam stisnuo volan. Blijedi prsti peckali su me od potrebe da osjete njezino tijelo, da je vole, potvruju vlasnitvo nad njom i obuzdavaju je.

  Sranje.

  Namjestio sam svoju nezgodnu ukruenost. Uzaludno jer su me preplavile slike prole noi. Njezine pune, nabrekle usne otvaraju se za mene i samo za mene. Njezini nokti ukopavaju se u moja bedra dok me cijelog uzima u vrelo blaenstvo svojih usta. Otpustio sam vrst stisak i isprekidano izdahnuo. Palcem sam preao preko izlizane koe svojega remena. Srce mi je bre zakucalo. Upalilo se zeleno svjetlo pa sam pojurio prema naemu odreditu. Poeo sam treperiti od iekivanja, a krv se slila u moj kurac, tada tvrd poput kamena.

 • 8 petardo nio & janja

  Ako nita drugo, uivat u kanjavajui je kad se sve to zavri.

 • 9 petardo nio & janja

  Prvo poglavlje

  Dva tjedna prije

  lizila sam hladnim dlanovima gore-dolje po svojoj haljini. Odjenula sam se kako bih ostavila dobar dojam. Znala sam da je to budalasto. Osobito zato to to zapravo nee biti prvi dojam.

  Kavu?

  Blake mi je priao i pruio alicu iz koje se puilo. Na sebi je imao tamnoplave traperice i bijelu koulju uz koju mu je koa blistala. Koa mu je bila preplanula od boravka u kui na obali, kamo smo otili kako bismo pobjegli od gradskog ivota i napunili baterije. Blake me je toga dana, kao i svih drugih dana, ostavio bez daha. Kao da je izaao iz kataloga, ali njegov dobar izgled ipak nije bio sve. Njegova me je pojava nekako izbacivala iz ravnotee. Katkad, dok nisam padala u nesvijest zbog njegove savrenosti, pitala sam se jesam li mu ja i to uinila.

  Hvala ti promrmljala sam. Nae su se ruke

  K

 • 10 petardo nio & janja

  okrznule kad sam uzela alicu i dopustila da mi toplina prodre u prste. Moda e rei da sam lud, ali izgleda nervozno. Otpio je gutljaj svoje kave i nagnuo glavu.

  Zagledala sam se u kremastu tekuinu i pustila da mi bogata aroma ispuni nos te pokuala zamisliti to e mi sljedeih pola sata donijeti. Blakeova prisutnost trebala mi je biti mala, velika, utjeha, ali nije to bila. Ne mogu si pomoi.

  On se tiho nasmijao. Doista nema razloga za to. Svjesna si toga, zar ne? Njemu je lako rei. Visoki mladi na drugom kraju prostorije razgovarao je s nekima od drugih ulagaa. Tada sam ve s mnogima od njih bila na ti, ali nisam mogla zaboraviti injenicu da oni omoguuju ostvarivanje snova ili ih unitavaju. Bili su to mukarci vie ili manje nalik Blakeu. Neki su uspjeli vlastitim trudom, a drugi su bili uspjeni strunjaci, a aneosko ulaganje bilo im je hobi, igra novim zamislima.

  Mladieva eljust bila je stisnuta, a pokreti greviti pod napetim osmijehom i razrogaenim oima, kao da je tog jutra popio svu kavu u Bostonu.

  Takva sam ja bila prije nekoliko mjeseci rekla sam. Zastraujue je, a ti nikada nee znati kako je to. A osim toga, vjerojatno imam posttraumatski stresni poremeaj nakon svih sranja koja si mi priutio u ovoj prostoriji. Dvaput.

  Blakeovo nasmijano lice bilo je potpuno lieno kajanja koje sam pokuala izmamiti iz njega. Prije samo nekoliko mjeseci suoili smo se upravo u toj prostoriji, na sastanku

 • 11 petardo nio & janja

  koji je pokrenuo niz neoekivanih dogaaja, i na zajedniki ivot.

  Vidim da si doista slomljen zbog toga dodala sam pokuavajui zvuati uzrujano dok sam otpuhivala paru sa svoje kave.

  Bio sam kreten. Priznajem.

  Pravi seronja ispravila sam ga.

  Njegove usne izvinule su se u drskom osmijehu. U redu, ali ne bi me mogla nagovoriti da povuem ijednu sekundu jer te sada imam. Zelenim oima gledao me je u oi kad je leerno stao pred mene, iroko razmaknutih nogu. Doista me je imao. Dok se moja tjeskoba polako topila, susprezala sam poriv da mu poljupcem skinem samodopadan osmijeh s lica pred svim onim mukarcima u odijelima. Taj me je mukarac izluivao na vie naina.

  to ti misli? Kaje li se? upitao je.

  Oi su mu se zamraile kao da mi ita misli, a nasmijanog, drskog mukarca zamijenio je ljubavnik kojemu je pripadalo moje srce. Udahnula sam kroz nos ekajui dodir koji je esto slijedio tom pogledu. Jednostavan, umirujui dodir koji je sadrao svu nau ljubav.

  Preao je prstima niz moju eljust i spustio lice pokraj mojega. Mek poljubac lagano ostavljen na mojemu obrazu mogao se pogreno shvatiti kao tih razgovor kolega, a zrak meu nama ispunio je njegovim mirisom. Dah mi je zastao, zarobivi njegovu esenciju u mojim pluima. eljela sam

 • 12 petardo nio & janja

  uroniti u nju, okupati se u tom jedinstveno muevnom mirisu.

  Odmaknuo se, vraajui se u svoj leerni stav preda mnom. Njegova alica za kavu ponovno je zaokupila njegove lijepe usne kad sam ih opet poeljela na sebi. Boe, kakvo li sam ulno muenje izdrala preputena na milost i nemilost tim usnama.

  Zatvorila sam oi i odmahnula glavom. Nije bilo rijei. Ni kajanja. Bio je u pravu. Svi usponi i padovi, koliko god bolni, bili su vrijedni toga. Grijeili smo. Povrijedili smo jedno drugo, ali sm