Medalles ADI 2020 - ADI FAD Medalles ADI 2020 Bases Objectiu ADI-FAD,...

download Medalles ADI 2020 - ADI FAD Medalles ADI 2020 Bases Objectiu ADI-FAD, l¢â‚¬â„¢Associaci£³ de Disseny Industrial

If you can't read please download the document

 • date post

  15-Aug-2020
 • Category

  Documents

 • view

  5
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Medalles ADI 2020 - ADI FAD Medalles ADI 2020 Bases Objectiu ADI-FAD,...

 • Medalles ADI 2020 Medalles ADI 2020 Medalles ADI 2020 Medalles ADI 2020 Medalles ADI 2020 Medalles ADI 2020 Medalles ADI 2020 Medalles ADI 2020 Medalles ADI 2020 Medalles ADI 2020 Medalles ADI 2020 Medalles ADI 2020

  20

 • 02

  Medalles ADI 2020 Bases

  Objectiu ADI-FAD, l’Associació de Disseny Industrial del Foment de les Arts i el Disseny, convoca els joves dissenyadors formats recentment a les escoles a presentar el seu Projecte Final de Grau, Màster o Postgrau a les Medalles ADI 2020 en el marc dels Premis ADI 2020. Creades el 1976, amb una convocatòria biennal i paral·lela als Premis Delta de l’ADI-FAD, que s’atorga des de 1961, les Medalles ADI van néixer amb l’objectiu de contribuir a establir ponts d’unió entre l’àmbit acadèmic i el món industrial. És un premi amb una gran tradició en el panorama del disseny del nostre país que fomenta el futur talent de les generacions més joves. Al llarg de 44 anys s’han celebrat 27 edicions de les Medalles ADI, sempre guiades per l’objectiu de reconèixer i promoure projectes de caràcter innovador, posant un èmfasi especial en el procés creatiu i la investigació; la resolució formal, funcional i estètica; la seva adequació mediambiental, l’impacte social i l’aplicació adequada de tecnologies i materials.

 • 03

  Participació Poden presentar-se a la convocatòria de les Medalles ADI 2020 tots els joves dissenyadors el Projecte Final dels quals hagin estat aprovat entre el 2018 i el final de la convocatòria actual i que provinguin de qualsevol de les escoles que imparteixen estudis de nivell superior de disseny industrial, de producte o de disciplines afins.

  Es podran presentar tots els estudiants espanyols o estrangers que hagin realitzat el projecte final en una escola espanyola i també els estudiants espanyols que hagin realitzat el projecte final a l’estranger.

  Queden exclosos els projectes que hagin optat a Medalles ADI en edicions anteriors o que hagin sigut comercialitzats abans del tancament de la inscripció a les Medalles ADI 2020.

  Funcionament del premi Les inscripcions són gratuïtes i poden realitzar-se per iniciativa pròpia, per invitació o suggeriment dels observadors nombrats per la Junta de l’ADI-FAD o per tercers.

  Tots els projectes inscrits entre el 20 de desembre de 2019 i el 30 de gener de 2020 seran avaluats per un jurat format per professionals del disseny, de la comunicació i de la docència, nacionals i internacionals.

  La convocatòria s’articula en dues fases. La primera fase serà una preselecció de projectes de forma digital. En la segona fase, i de manera presencial, el jurat seleccionarà a partir del prototip, dossier i plafó A2, un màxim de dotze projectes d’entre tots els presentats que optaran als guardons de Medalla d’Or, Medalla de Plata i Medalla de Bronze als tres projectes que considerin.

  Els projectes seleccionats optaran a la Medalla d’Opinió, s’exhibiran a l’exposició dels Premis ADI 2020, i seran inclosos a la publicació ADI Book 2020.

 • 04

  Premis Selecció Medalles ADI (12)

  → 2 diplomes de Selecció Medalla ADI. Un per a l’estudiant i l’altre per al centre educatiu. → Segell oficial de Selecció Medalla ADI. → Publicació com a Selecció Medalla a l’ADI Book 2020. → 2 ADI Book 2020. Un per a l’estudiant i l’altre per al centre educatiu. → Presència a la web dels Premis ADI 2020. → Presència a l’exposició dels Premis ADI 2020. → 2 invitacions a la cerimònia de lliurament dels Premis ADI 2020. → Suport promocional als mitjans de comunicació del FAD i la Barcelona Design Week. → Presència a la nota de premsa especial dels seleccionats dels Premis ADI. → A més a més els següents guardons inclouen:

  Medalla ADI d’Or (1)

  → 1 Medalla ADI d’Or dissenyada per la guanyadora de l’anterior edició: Mireia Mesalles López. → 2 diplomes Medalla ADI d’Or. → Segell oficial Medalla ADI d’Or. → Element distintiu a l’exposició dels Premis ADI 2020. → Presència a la nota de premsa especial de guanyadors. → Encàrrec remunerat del disseny de les Medalles de la següent edició. → Inscripció a un workshop internacional a Boisbuchet. → Inscripció gratuïta a l’ADI-FAD durant un any, com a soci Talent.

  Medalla ADI de Plata (1)

  → 1 Medalla ADI de Plata dissenyada per la guanyadora de l’anterior edició: Mireia Mesalles López. → 2 diplomes Medalla ADI de Plata. → Segell oficial Medalla ADI de Plata. → Element distintiu a l’exposició dels Premis ADI 2020. → Presència a la nota de premsa especial de guanyadors. → Inscripció gratuïta a l’ADI-FAD durant un any, com a soci estudiant Talent.

  Medalla ADI de Bronze (1)

  → 1 Medalla ADI de Bronze dissenyada per la guanyadora de l’anterior edició: Mireia Mesalles López. → 2 diplomes Medalla ADI de Bronze. → Segell oficial Medalla ADI de Bronze. → Element distintiu a l’exposició dels Premis ADI 2020. → Presència a la nota de premsa especial de guanyadors. → Inscripció gratuïta a l’ADI-FAD durant un any, com a soci estudiant Talent.

  Medalla ADI d’Opinió (1)

  → Segell oficial Medalla ADI d’Opinió. → Element distintiu a l’exposició dels Premis ADI 2020. → Presència a la nota de premsa especial de guanyadors. → Inscripció gratuïta a l’ADI-FAD durant un any, com a soci estudiant Talent.

 • 05

  Jurat La valoració dels projectes presentats a les Medalles ADI 2020 es realitza en dues fases, una primera sessió on-line i una altra sessió presencial. En aquesta sessió, els projectes seran valorats pel jurat de manera anònima, sense coneixement de l’escola ni el nom de l’alumne. El jurat de les Medalles ADI 2020 estarà format per 5 persones. En cas que algun membre del jurat estigui relacionat amb algun dels projectes presentats, s’abstindrà durant la votació. En el transcurs de les deliberacions, en cas d’empat, el president del jurat posseeix el vot de qualitat.

  Alexis Georgacopoulos Dissenyador industrial i Director de ECAL Ecole cantonale d’art de Lausanne

  Eva Prego Dissenyadora industrial i Co-fundadora de Stone Designs

  Marcelo Ghio Director d’estratègia a Experimenta Magazine

  Mireia Mesalles Dissenyadora industrial i guanyadora de la Medalla d’Or 2018

  Rita Barata Arquitecta i Directora de Màrqueting a PMMT & Friendly Materials Manager

  Criteris de valoració El jurat emetrà el seu veredicte justificat i inapel·lable i atorgarà les Medalles ADI en l’acte públic de la cerimònia de lliurament dels Premis ADI el 16 juny de 2020, juntament amb la Fundació Banc Sabadell. El jurat no podrà declarar desert el premi, però es reserva el dret de canviar les condicions d’assignació dels premis.

  Els criteris de valoració seran:

  → Adequació de la investigació que justifica la proposta i resolució formal.

  → Caràcter innovador de la proposta en el camp conceptual, funcional, estètic, estratègic, productiu, social i econòmic.

  → Capacitat de comunicació del producte.

  → Integració entre tecnologia i disseny.

  → Usabilitat del producte.

  → Aspectes de sostenibilitat i adequació mediambiental.

 • 06

  Inscripcions La inscripció és gratuïta i es realitza en línia al web www.premis.adifad.org. Les inscripcions que no entreguin tota la documentació segons els paràmetres indicats quedaran desqualificades. El període d’inscripció s’obre el dia 20 de desembre de 2019 i es tanca el 30 de gener de 2020. La data està subjecta a canvis a discreció de l’ADI-FAD.

  És imprescindible que tots els materials entregats siguin anònims i estiguin referenciats amb el títol del projecte, no s’accepten projectes on aparegui el nom de l’autor o centre educatiu. Els documents necessaris per omplir el formulari d’inscripció són:

  1a Fase

  23/12/2019 - 25/02/2020 → Plafó DIN-A2 digital, vertical i anònim,

  explicatiu del projecte mitjançant imatges i text (ha d’incloure dos idiomes: català o castellà i anglès). Formats: PDF o JPG. Contingut del plafó:

  · Títol del projecte.

  · Descripció del projecte: Un text breu que inclogui un titular descriptiu de 150 paraules (per idioma) en català o castellà i anglès obligatori.

  · Imatges i/o plànols del projecte.

  → Memòria: Document justificatiu digital. Formats digital: PDF o JPG.

  → Vídeo: Enllaç a un vídeo explicatiu del projecte.

  → 3 imatges JPG: per difusió digital.

  → Matrícula: Una còpia de la matrícula de l’últim curs realitzat o document que ho acrediti (en cas de ser un treball realitzat per diversos estudiants, només cal la matrícula d’un d’ells). Format: PDF o JPG.

  2a Fase del 10/03/2020 al 23/03/2020

  Els dissenyadors dels projectes preseleccionats a la primera fase seran contactats mitjançant correu electrònic i hauran de presentar a les oficines de l’ADI-FAD la següent documentació:

  → Maqueta o prototip a escala real (especificar l’escala quan no sigui E:1/1).

  → Plafó DIN-A2 vertical i anònim, s’ha de presentar físicament imprès i muntat sobre un suport rígid.

  → 3 imatges en format TIFF (300 dpi) per publicar a l’ADI Book, amb dimensions orientatives de 21x29 cm. Acompanyat d’un document de text amb el peu d’imatge i el copyright.

  → Materials complementaris: es podran presentar també físicament annexos,