Manastirea Zloti

download Manastirea Zloti

of 17

 • date post

  16-Oct-2015
 • Category

  Documents

 • view

  49
 • download

  6

Embed Size (px)

Transcript of Manastirea Zloti

1

Pe drumul CredineiPelerinaj Mnstirea ZloiRealizat de Grosu Elena

Mnstirea ZloiHramul Sfntului Mare MuceniGheorghe

Manstirea Zloi este situat n sudul Republicii Moldova,la distan de 45 km deprtare de mun.Chiinu, la 25 km de or.Cimilia i la 15 km de or.Cinari. Denumirea mnstirii este preluat de la cea a satului vecin Zloi i in traducere din slava veche nseamn monede de aur.

Potrivit unei legende legat de acest schit, n secolul al XIX-lea, aici s-a artat unui cioban Maica Domnului, profetnd c peste un secol pe acestlocse va nla mnstirea. Aceast mnstire se nal pe locul vechiuluiloca, de la care nu s-a pstrat nici temelia. Vechea mnstire Zloi a fost ntemeiat n anul 1941.Mnstirea a fost nchis n anul 1949, iar printele Serafim a fost deportat n Siberia. Toat averea mnastirii a fosttransmis Mnstirii Suruceni. Gospodria agricol din localitate a transformat biserica mnstirii n grajd, iar chiliile n depozite. n anul 1970 complexul monastic a fost distrus complet.Istoria zbuciumat a Mnstirii ZloiCrucea SfntIcoana TmduiriiSfintele MoateIconostasul MnstiriiClopoteleVagonul n care s-au inut primele slujbe din 1995 pn in 1998

Binecuvntarea Maicii Domnului asupra Mnstirii ZloiCrucea Sfnt de la Mnstirea Zloi

Icoana Tmduirii de la Zloi

Sfintele MoateCredincioii cretini, venind la Mnstirea Zloi au posibilitatea de a se nchina sfintelor moate i a primi un ajuor duhovnicesc i trupesc de la sfinii cuvioi, care se roag la Dumnezeu pentru noi.

Iconostasul Mnstirii

Vagonul-loc de rugciune

Manastirea Zloti se afla la o distanta de 45 km departare de mun.Chisinau, la 25 km de or.Cimislia si la 15 km de or.Cainari.Pentru a ajunge la Manastirea Zloti, situata in s.Satul Nou, r.Cimislia urmati una din cele 3 cai:

Invitaie- Cu automobilul personal din Chisinau prin satele Bacioi (mun.Chisinau), Rezeni (r.Ialoveni), s.Porumbria (r.Cimislia), s.Sagaidac (r.Cimislia), s.Codreni (r.Cimislia).

- Cu automobilul personal din Chisinau prin satele Chetrosu (r.Anenii Noi), Pugoi (r.Ialoveni), Gangora (r.Ialoveni), or.Cainari, Chirciiesti (r.Causani), Baurci (r.Causani).

- Cu trenul din mun.Chisinau - or.Basarabeasca. Pornirea trenului din mun.Chisinau la orele 18:00 si ajungerea la Manastirea Zloti la 21:30.Manastirea dispune de cladire pentru gazduirea pelerinilor in numar de 100 de persoane. Suntei ateptai cu mult drag!