Lokale zoekmachine optimalisatie

8
Lokale zoekmachine optimalisatie Hoe werkt dit precies?

description

Het werkt vrij logisch, een rijschool in Tilburg hoeft nu eenmaal niet gevonden te worden door iemand in Amsterdam. Dit betekent dat je ook geen moeite en geld hoeft te steken in landelijke online marketing. Supair Marketing legt je uit hoe de basis van lokale zoekmachine optimalisatie in zijn werk gaat.

Transcript of Lokale zoekmachine optimalisatie

Page 1: Lokale zoekmachine optimalisatie

Lokale zoekmachine optimalisatieHoe werkt dit precies?

Page 4: Lokale zoekmachine optimalisatie

Tip 1: gebruik lokale zoekwoorden

Om te beginnen is het belangrijk in kaart te brengen welke regio je wilt bedienen. Hoe specifieker je bent, des te meer gerichte bezoekers je op je website krijgt. Zo kan de rijschool in Tilburg bijvoorbeeld de volgende zoekwoorden gebruiken:

• Rijschool Tilburg• Rijschool Tilburg Centrum• Rijschool Zuid Tilburg

Hierbij is het belangrijk dat je breed denkt. Denk zoals iemand die op zoek is naar een rijschool in Tilburg. Iemand die in het centrum van Tilburg woont zoekt misschien eerst op ‘Rijschool Tilburg Centrum’ en daarna pas op Rijschool Tilburg. Het is belangrijk dat je deze lokale zoekwoorden zoveel mogelijk in je website terug laat komen. Dat wil zeggen in de tekst, header, footer, meta descriptions etc.

Page 5: Lokale zoekmachine optimalisatie

Tip 2: zorg voor inkomende links met lokale zoekwoorden

Zoekmachine optimalisatie bestaat voor een groot deel uit het verkrijgen van kwalitatieve inkomende links. Dit heeft twee voordelen: ten eerste scoor je hoger in Google en ten tweede ontvang je ook nog eens bezoekers op je website wanneer iemand op de link klikt. Bij lokale zoekmachine optimalisatie in ons achterhoofd moet je rekening houden met 2 dingen:

• Zorg dat de inkomende links als linktekst en ankertekst je lokale zoekwoorden bevatten;

• Probeer links te verzamelen van lokale websites. Zo krijg je de meest gerichte bezoekers naar je website. Iemand die bijvoorbeeld veel op een lokale Tilburgse website te vinden is, is meer waard dan iemand die op een website als bijvoorbeeld Nu.nl kijkt.

Page 6: Lokale zoekmachine optimalisatie

Tip 3: contactgegevens van je bedrijf

Vermeld op je website duidelijk je contactgegevens met telefoonnummer, plaats en straat. Het liefst laat je dit op elke pagina terugkomen, bijvoorbeeld in de footer van je website.

Naast het feit dat zoekmachines het herkennen als een lokaal bedrijf, is het voor je klanten fijn dat ze meteen een adres en telefoonnummer zien staan.