Leksion 8 dyer

Click here to load reader

 • date post

  30-Jul-2015
 • Category

  Documents

 • view

  1.069
 • download

  7

Embed Size (px)

Transcript of Leksion 8 dyer

1. Dritaret 2. Tipet e dritareve 3. Prerja e dritares me davancal druri 4. Dritaredruri 5. Tipedritareshdruri 6. Kornizat prej druri jane me te trasha se ato prej Alumuini, ose prejeliku,por ato jane me shume efektive si izolues termike. Kornizatzakonisht jane te thara artificialisht, te pastra, dru me fibra te drejta, tetrajtuara ne fabrika me nje mbrojtes. Druri duhet te jete i lyer, ose teparapregatitura per tu lyer ne vend. Per te minimizuar kerkesen permirembajtje, shumica e kornizave te drurit jane tani te veshura mevinil, ose te lidhura me mbulesa aluminie akreliku, te cilat nuk kerkojnebojatisje.Shumica e dritareve te drurit jane te prodhuara sipas standarteve tethemeluara nga Shoqata Nderkombetare e Dyerve dhe Dritareve teDrunjta (NWWDA) dhe jane adaptuar nga Instituti Kombetar iStandarteve Amerikan (ANSI). Profili dhe dimensionet ekzakte tekornizave te dritareve ndryshojne me tipin e veprimit te dritareve dhenga tipi i fabrikimit nga nje vend ne tjetrin. Ne do fabrike ka detaje neshkalle te madhe (1:10, ose 1:5), qe mund te perdoren ne instalimespecifike te dritareve.Dritaret e fabrikuara ofrojne kombinime te ndryshme te njesive tehapshme dhe atyre fikse. 7. Dritare mekanaterreshqites 8. Detaje tedur-alit 9. Dritaret 10. Detajeskylight-ve 11. Llojet kryesore te skylights : 12. Dyert:A. Sipas qellimit dyert i ndajme:Dyer te brendeshmeDyer qe lidhin ap. me kafazin e shkalleveDyer sherbimiDyer ballkoni; ne llozheDyer te jashtmeB. Sipas materialit: Druri Metali Dru + metal Xham Duralumin. 13. Dyert:C. Sipas nr. te kanateve dyert i ndajme: Dyer me 1 kanat; te brend. e te jasht. me 1 aks rrotullimi Dyer me 2 kanate; te brend. e te jasht.me 1 aks seicila Dyer me 3 dhe 4 kanate Dyer me 1 ose 2 kanate, me mentesha qe lejojne rrotull. Dyer me rreshqitje me 1 kanat Dyer me rreshqitje me 2 kanate Dyer me rreshqitje; kanati futet ne folene e murit Dyer, hapje mbyllja, si fizarmonike Dyer me 3 kanate rrotulluese 14. Dyert 15. Dyert 16. Dyert 17. Dyertprejdruri 18. Dyert prejdruri 19. Dyert 20. Dyerdruri 21. Dyerdruri 22. Dyerdruri 23. Dyermetalike 24. Dyermetalike 25. Dyermetalike 26. Dyerxhami 27. Dyerduralumini 28. Dyerxhami-rrotull. 29. Dyerxhami 30. Perdexhami 31. Perdexhami 32. Perdexhami