Leef Noord | Saksen Weimar Magazine

Click here to load reader

 • date post

  25-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  0

Embed Size (px)

description

De nieuwe wijk Saksen Weimar ligt in Arnhem-Noord op de stadsrand van de Veluwe en telt 360 graden groen om zich heen. Zoals de stadsparken Klarenbeek en Sonsbeek met het jaarlijkse gezellige Sonsbeek Avenue. Om de hoek strijk je neer bij Hoogte 80 vanwaar je al het mooie van Arnhem-Noord kunt overzien. Na een zeer geslaagde start verkoop op de bouwlocatie, nadert al weer de datum waarop de inschrijving sluit. Tot maandag 15 februari aanstaande om 12 uur kan er worden ingeschreven op een woning in fase 6 van Saksen Weimar. Kijk voor meer informatie en het aanbod op saksenweimar.nl

Transcript of Leef Noord | Saksen Weimar Magazine

 • Leef Noord!Het inspiratiemagazine van Saksen Weimar

  SOMS ONTDEK JE EEN PLEK waar je nooit meer weg wilt.

 • 2| Saksen WeimarLEEF NOORD MAGAZINE!

  Mensen wensen 18 Martijn & Sophie: Wij zijn Altijd

  on the go, maar hier gaan we echt settelen

  30 Sjoerd & Amber: Na vijf jaar gaan we dan toch echt naar Saksen Weimar

  38 Eduard & Manon: De ideale plek om te fietsen, lopen en zwemmen

  46 Derk van den Berg van NOBS: Alle ruimte om verhalen te vertellen op Saksen Weimar 47 Vier vragen aan de makelaars van Saksen Weimar

  Op de achtergrond 4 De bruisende binnenstad dichtbij 8 De sporen van Saksen Weimar, een ontdekkingstocht door het verleden 10 Saksen Weimar leeft 12 De filosofie van Saksen Weimar, de stedenbouwkundige en architect vertellen 44 5 goede redenen om juist nu te

  kopen, advies van de financieel

  planner

  Van binnen naar buiten 6 Inspiratie voor 't interieur 15 Met de deur in huis 16 Creer een huis waar je heerlijk

  thuiskomt!22 Trends in de badkamer 24 Gadgets voor je woning 26 Ontwerp je eigen woning in 10 stappen 34 In no-time een toptuin 36 Een droomkeuken

  INHOUD

  10 34

  284

 • VOORWOORD

  Saksen Weimar | 3LEEF NOORD MAGAZINE!

  20 TROTS OP ARNHEM, TROTS OP SAKSEN WEIMARIk woon al mijn hele leven met veel plezier in Arnhem-Noord. Op een uitstapje naar het noorden voor mijn studie na. Arnhem is een heerlijke stad, niet te groot waardoor iedere stoeptegel eigen voelt en het heeft echt alles! Leuke lokale winkels, hippe eettentjes en gezellige kroegjes. Maar ook overweldigende natuur in de mooie stadsparken, bossen en op de Hoge Veluwe. Als vrienden uit het Westen bij ons op bezoek komen, wanen ze zich in het buitenland. En daar ben ik als Arnhems Meisje best een beetje trots op. Het is geweldig om zo nauw betrokken te zijn bij een project in je eigen stad. Ik heb de afgelopen jaren heel veel kopers mogen begeleiden naar hun nieuwe thuis en dat waren altijd leuke gesprekken met enthousiaste mensen boordevol creatieve ideen. Als je nu over Saksen Weimar loopt, zie je dat allemaal terug. Prachtige huizen zijn het geworden, die allemaal net even anders zijn dankzij de inbreng van de bewoners.

  Saksen Weimar leeft! In fase 1 wordt volop gewoond en gewerkt. In fase 2 en 3 wonen al meer dan 75 gezinnen en daar komen er dit jaar nog eens 33 bij als fase 4 wordt opgeleverd. En ondertussen starten we met de bouw van fase 5 en kijken we in dit Leef Noord Magazine vooruit naar fase 6. Dat wordt al weer de een-na-laatste fase van Saksen Weimar.

  Wat je allemaal kunt verwachten als je kiest voor Saksen Weimar? Daarover lees je alles in dit kleurrijke magazine. Maak kennis met de architect en kopers uit fase 5. Ga mee op ontdekkingstocht door de binnenstad en de prachtige omgeving van Arnhem en laat je inspireren door onze partners. En natuurlijk presenteren we in dit magazine de woningen van fase 6, die qua architectuur gelijk worden aan die in fase 5. Maar toch weer anders, omdat kopers weer alle vrijheid krijgen om hun persoonlijke woonwensen vorm te geven.

  Ik wens je heel veel leef- en leesplezier Ursula van WandelenOntwikkelaar Giesbers

  Wat ga jij kiezen? 20 Vrijstaand wonen: volop ruimte en vrijheid 32 Twee-onder-een-kap: drie verdiepingen woonplezier 40 Wonen op de hoek: een gevoel van vrijheid 42 Royaal wonen in een rij van drie

  0f vier: echt Arnhem-Noord

  SAKS

  EN WEIMA

  RARNH

  EM NOOR

  D

 • | Saksen WeimarLEEF NOORD MAGAZINE!4

  DE BRUISENDE BINNENSTAD DICHTBIJ

  Bij Graphic Playground, Independent design store in het Modekwartier kunnen ontwerpers hun eerste werk in kleine oplages testen bij het publiek. Het is een laagdrempelige winkel, ook voor mensen die in eerste instantie niks met design hebben.

  De Arnhemse binnenstad verveelt nooit. Je vindt er de leukste, lekkerste en meest bijzonder winkels, kroegen en restaurants en meer. Heel veel meer. En dat op nog geen 6 minuten fietsen!

  Fotografie Bas van Spankeren | Tekst Mark Kamp

 • Saksen Weimar | 5LEEF NOORD MAGAZINE!

  STAN&CO op het Willemsplein staat voor the good life. Ontspan, ontdek, ontmoet en geniet van de gastvrijheid in een van de mooiste panden van Arnhem. Wat een prachtig nieuw gebouw, Rozet. Je vindt hier de bibliotheek, maar ook het kunstbedrijf, de volksuniversiteit en meer. De markt op zaterdag hoort gewoon bij het begin van je weekend. Vergeet niet om langs de fruitstal van Leijser te gaan. En daarna lunchen bij Dudok met uitzicht op de Eusebiuskerk. De Bakkerstraat is misschien wel de chicste winkelstraat van Arnhem. Ga zeker even struinen in het monumentale 18e eeuwse pand van t Gildehuys voor het fraaiste antiek en schitterende juwelen. Kunst, cultuur en mode van bekende merken zoals Trix en Rees en People of the Labyrinths je vindt het allemaal in de sfeervolle Kerkstraat, waar je ook geweldig kunt lunchen bij Billys. De Steenstraat is een begrip in Arnhem en de wijde omgeving. Net als een groot aantal winkeliers, zoals Banketbakker Petri, speelgoedzaak Wentink en natuurlijk de Italiaanse ijsmeesters van Trio. Ongedwongen eten, drinken en genieten. Bij Graave aan de Kleine Oord heerst een unieke sfeer van niets moet en alles mag. De wijk Klarendal is booming. Hier vind je het Modekwartier met talloze ateliers, maar ook geweldige bars als Caspar en Tape en restaurant Goed Proeven. Je laatste halte op weg naar huis is Sugar Hill. Een gastro-pub zoals je die ook wel in Londen kunt tegenkomen. Zet zelf een plaatje op en bestel een lekker biertje of de beste koffie van de stad!

  dichtbijDE STAD

 • | Saksen WeimarLEEF NOORD MAGAZINE!6

  Wat is er leuker dan je nieuwe huis op Saksen Weimar helemaal indelen, inrichten en aankleden zoals jij dat wilt? Maar hoe begin je? Caroline Thijssen van Thijssen Nieuwbouw Advies helpt je graag stap voor stap op weg.

  1. De vragenlijst Het begint met een vragenlijst voor jou en je partner. Die vullen

  jullie onafhankelijk van elkaar in. Je beantwoordt vragen over hoe je nu woont, welke sfeer jou aanspreekt, of je bepaalde hobbys hebt, of je gehecht bent aan een bepaald meubelstuk en nog veel meer.

  2. Gesprek bij jullie thuis Jullie antwoorden vormen de basis voor een adviesgesprek bij

  jullie thuis. We leggen de vragenlijsten naast elkaar en bespreken de woonsfeer die het beste bij jullie wensen past. Dat doen we met behulp van de vier moodboeken zacht, stoer, puur en warm.

  Zacht, stoer, puur, warmLAAT HET INTERIEUR VAN JE WONING JOUW VERHAAL VERTELLEN!Tekst Mark Kamp | Fotografie Bas van Spankeren

 • Saksen Weimar | 7LEEF NOORD MAGAZINE!

  inspiratieINTERIEUR

  Tip: Pinterest!Op zoek naar leuke ideen voor je interieur? Neem een kijkje op Pinterest. Bekijk de moodboards van Thijssen Nieuwbouw Advies, maar stel ook zelf borden samen met jouw favoriete woonitems. www.pinterest.com/cthijssen/

  Dit is Thijssen Nieuwbouw Advies Caroline Thijssen heeft al meer dan 10 jaar ervaring bij grote en kleine nieuwbouwprojecten. Speciaal voor Saksen Weimar begeleidt ze nieuwe kopers met een totaalpakket aan diensten. Persoonlijk, inspirerend en onafhankelijk.

  www.thijssennieuwbouwadvies.nl

  3. Een adviesplan op maat Thijssen Nieuwbouw Advies maakt een adviesplan.

  Daarin neem ik alles mee. Sfeer, kleur, stijl en interieur natuurlijk. Maar ook sanitair, keuken, vloeren, wandaf-werking, verlichting en gordijnen. Alles kan, maar niks moet. Jullie bepalen!

  4. Betaalbare oplossingen Ik ben van de grote lijnen. Niet van de kussentjes. Al

  help ik natuurlijk ook als je interieur al bijna helemaal af is, maar nog de finishing touch mist. Wil je bepaalde

  meubels houden of ben je op zoek naar iets nieuws? Ik adviseer je graag over betaalbare oplossingen.

  5. Samen verder? Speciaal voor de kopers van Saksen Weimar in fase 6

  zijn de eerste 4 stappen kosteloos. Wil je daarna verder met Thijssen Nieuwbouw Advies? Nog een gesprek? Of samen op pad naar een keukenleverancier of meubel-zaak? Vraag het gewoon, je krijgt een heldere offerte.

  6. Van beton naar leven Een interieur vertelt het verhaal van de bewoners.

  Vanuit die gedachte help ik graag om van jullie nieuw-bouwwoning op Saksen Weimar een warm thuis te maken. Van beton tot leven, dat is waar Thijssen Nieuwbouw Advies voor staat. Ik hoop je snel te ontmoeten.

  Kosteloos voor elke koper in fase 6- Vragenlijst- Adviesgesprek- Adviesplan- Moodboard

  SAKS

  EN WEIMA

  RARNH

  EM NOOR

  D

 • | Saksen WeimarLEEF NOORD MAGAZINE!8

  De sporen van Saksen Weimar

  Achter het voormalige kazerneterrein Saksen Weimar gaat een bewogen geschiedenis schuil. Hoe een soldatenplaats een artistiek broeinest werd.

  Wie goed kijkt, kan ze nog zien zitten: de kogelgaten. In de muren van de logiesgebouwen, waar tegen-woordig huurappartementen zijn gevestigd, zijn het de stille getuigen van een roerige geschiedenis. Als voor malig kazerneterrein is het gebied van Saksen Weimar onlosmakelijk verbonden met de Tweede Wereldoorlog. Maar de geschiedenis gaat nog verder terug.

  Landgoed KlarenbeekOoit bevond zich hier n van de oudste land-goederen van Arnhem, Klarenbeek. In het begin van de veertiende eeuw bestond het voornamelijk uit bos en heidevelden. Aan het einde van de vijftiende eeuw werden twee afzonderlijke landgoederen samengevoegd. Rechts van de Rosendaalseweg lag Monnikhuizerbeek, links de landerijen van het klooster Monnikhuizen. In 1886 heeft de gemeente Arnhem een groot deel van Park Klarenbeek aangekocht.

  Hans Timmerman van de Gelderland Bibliotheek heeft zich uitgebreid verdiept in de historie van Duitse eenheden die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Arnhem en dus ook in de S