Kungfu math p4 slide18 (money)pdf

Click here to load reader

download Kungfu math p4 slide18 (money)pdf

of 17

  • date post

    28-Nov-2014
  • Category

    Documents

  • view

    285
  • download

    2

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Kungfu math p4 slide18 (money)pdf

  • 1. Measurement MoneyWhat will we learn today? multiplication and division of money in decimal notation solving word problems involving the 4 operations of money in decimal notation
  • 2. There are differentdenominations (value) ofcoins and notes we usein Singapore.
  • 3. How do we write in cents and dollars 10 cents $0.10 20 cents $0.20 30 cents $0.30 40 cents $0.40 50 cents $0.50 60 cents $0.60 70 cents $0.70 80 cents $0.80 90 cents $0.90 1 dollar $1
  • 4. Try this out!1. Tommy bought a pair of pants for $25 and two shirts for $18 each. He gave the cashier two fifty-dollar notes. How much change did she receive from the cashier?
  • 5. Try this out!1. Tommy bought a pair of pants for $25 and two shirts for $18 each. He gave the cashier two fifty-dollar notes. How much change did she receive from the cashier?
  • 6. Try this out!1. Tommy bought a pair of pants for $25 and two shirts for $18 each. He gave the cashier two fifty-dollar notes. How much change did she receive from the cashier?Step 1: 2 x $18 = $36 (2 shirts)
  • 7. Try this out!1. Tommy bought a pair of pants for $25 and two shirts for $18 each. He gave the cashier two fifty-dollar notes. How much change did she receive from the cashier?Step 1: 2 x $18 = $36 (2 shirts)Step 2: $36 + $25 = $61 (shirts and pants)
  • 8. Try this out!1. Tommy bought a pair of pants for $25 and two shirts for $18 each. He gave the cashier two fifty-dollar notes. How much change did she receive from the cashier?Step 1: 2 x $18 = $36 (2 shirts)Step 2: $36 + $25 = $61 (shirts and pants)Step 3: 2 x $50 = $100
  • 9. Try this out!1. Tommy bought a pair of pants for $25 and two shirts for $18 each. He gave the cashier two fifty-dollar notes. How much change did she receive from the cashier?Step 1: 2 x $18 = $36 (2 shirts)Step 2: $36 + $25 = $61 (shirts and pants)Step 3: 2 x $50 = $100Step 4: $100 - $61 = $39She received $39 from the cashier.
  • 10. Try this out!2. Kate bought a blouse and 2 skirts. Shegave the cashier $100 and got back $39.25as change. A skirt cost twice as much as ablouse. How much did a skirt cost?(1) $12.15(2) $20.25(3) $24.30(4) $40.50
  • 11. Solution2. Kate bought a blouse and 2 skirts. Shegave the cashier $100 and got back $39.25as change. A skirt cost twice as much as ablouse. How much did a skirt cost?Step 1: $100- $39.25 = $60.75
  • 12. Solution2. Kate bought a blouse and 2 skirts. Shegave the cashier $100 and got back $39.25as change. A skirt cost twice as much as ablouse. How much did a skirt cost?Step 2: $60.75 5 = $12.15Since a skirt cost twice as much as a blouse,there are 5 units in total.
  • 13. Solution2. Kate bought a blouse and 2 skirts. Shegave the cashier $100 and got back $39.25as change. A skirt cost twice as much as ablouse. How much did a skirt cost?Step 3: $12.15 x 2 = $24.30Since a skirt cost twice as much as a blouse,we have to multiply by 2, to get the cost ofthe skirt.
  • 14. Solution2. Kate bought a blouse and 2 skirts. Shegave the cashier $100 and got back $39.25as change. A skirt cost twice as much as ablouse. How much did a skirt cost?Step 3: $12.15 x 2 = $24.30Answer: $24.30
  • 15. Are you ready to try out the questions?
  • 16. Visit kungfumath.sg today!