Krompir by Jamie Oliver

Click here to load reader

 • date post

  09-Nov-2015
 • Category

  Documents

 • view

  32
 • download

  5

Embed Size (px)

description

coolinarika

Transcript of Krompir by Jamie Oliver

 • KROMPIR BY JAMIE OLIVER Jamie Oliver, ta rei, on je meni se ini neumoran, priljiv i sa sjajnimreceptima i savjetima. Jednom sam gledala kako pravi ovaj kromir i esto jekod nas na trpezi. Jednostavno da jednostavnije ne moe biti. Krompir s vanahrskav i re, a unutra bude soan, ne isui ga rerna.

  Autor: neumorna

  Jednostavno

  Sastojci

  po elji krompira

  po elji soli

  malo ulja za podmazati tepsiju

  Priprema

  1. Krompir oguliti, staviti u vodu i posoliti. Ja sam kuhala u pretisu 10-ak minuta. Ne smijese prekuhati jer e se onda raspadati prilikom vaenja. Ovamo tepsiju/pleh namazatiuljem al samo malo i upljom kaikom staviti jedan po jedan pravei razmak izmeu dabi ravnomjerno porumenili. Staviti da se pee na 250 C u doobro ugrijanu rernu. Ja nesmanjujem temperaturu, kad vidite da je ovako re peen - gotovo je.

  2. Eventualno, kad budete vadili iz vode probajte malo, ako nije dovoljno slano, onda gaposolite prije peenja jo malo odozgo. Krompir ne treba okretati, sam e sa svimstraha porumeniti, niti ga isto tako ne treba pomastiti odozgo.

  3. Posluiti sa im volite, odlino ide sa nekim bijelim slanim sirom ili kajmakom,pavlakom, a isto tako i sa mesom sa rotilja ili rotilj tave. U mom sluaju ja sam uzkrompir servirala pilee filete i zelenu salatu.

  4. I naravno, Neumorna i uz krompir jede hljeb, a sad nam je vrijeme somuna.

  www.coolinarika.com