KIES WIE JE BENT · PDF file Kies wie je Bent 06 22 41 87 87 kit@ • Kies jij niet voor...

Click here to load reader

 • date post

  08-Jul-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of KIES WIE JE BENT · PDF file Kies wie je Bent 06 22 41 87 87 kit@ • Kies jij niet voor...

 • Kit de Haan

  Kies w ie je bent

  Kit de H aan

  KIES WIE JE BENT Met 7 simpele tips

  om bij jezelf uit te komen

 • Kies wie je Bent www.kieswiejebent.nl 06 22 41 87 87 kit@kieswiejebent.nl

  • Kies jij niet voor jezelf? • Houd jij altijd rekening met de ander? • Voel jij je schuldig als je kiest voor jezelf? • Vind je het asociaal om te kiezen voor jezelf? • Ben je bang dat je een ander teleurstelt als je kiest voor jezelf? • Kies je vaak iets wat je eigenlijk helemaal niet wilt? • Ben je bang om afgewezen te worden in de keuzes die je maakt? • Ben je bang om buiten de groep te vallen als je kiest voor jezelf?

  Je zet jezelf voortdurend aan de kant. Misschien voor je kinderen, je partner, je familie of je werkgever. Wat jij nodig hebt of wilt komt altijd als laatste en vaak meer niet dan wel. Diep van binnen voel jij je hier rot en ongelukkig over. Steeds vaker overvallen gevoelens van verdriet, boosheid of depressie je. Je leven verloopt niet zoals jij voor ogen had. Je wilt niet meer het gevoel hebben vast te zitten. Je wil je vrij en gelukkig voelen. Je verlangt ernaar zelfvertrouwen te hebben. Je wil je niet meer onzeker voelen over wie je bent en wat je kan. Je verlangt ernaar jouw leven in vertrouwen en in liefde tegemoet te zien. Als je kan leren jouw negatieve zelfbeeld om te zetten in een positief zelfbeeld verandert je leven compleet. Het is mogelijk de negatieve spiraal waarin je zit stop te zetten en te gaan leven vanuit je essentie. Hoe zou je leven eruit zien als jouw leven niet meer zwaar is? Dat jij je niet meer eenzaam en alleen voelt. Dat je het gevoel hebt dat je gedragen wordt in je leven. Dat jij je opgewekt en krachtig voelt. Hoe zou dat zijn voor je? Dan zit je leven niet meer tegen. Dan gaan er deuren voor je open en voel jij je niet meer verdrietig en wanhopig. Jij hebt dan de keus voor jezelf gemaakt. Wil jij dit ook? Dan wordt het tijd om te gaan KIEZEN voor JEZELF!

  http://www.kieswiejebent.nl/

 • Kies wie je Bent www.kieswiejebent.nl 06 22 41 87 87 kit@kieswiejebent.nl

  Ik kan niet vóór jou kiezen!

  Ik leefde uit angst en wantrouwen. Ik koos vaak helemaal niet. Ik viel vaak stil en liet de ander beslissen. Ik maakte terdege een keus, namelijk niet te kiezen voor mezelf.

  In die keuze maakte ik mezelf klein, onzeker en onzichtbaar. Zodra ik wilde kiezen voor mij en mijn leven werd ik overvallen door schuldgevoelens en angst. Wat zullen anderen wel niet van mij denken? Hoe durf ik? Ik was ook bang dat ik anderen teleur zou stellen als ik koos voor mezelf.

  Ik had een groot verlangen om in harmonie te leven met mezelf en met anderen. Het heeft gemaakt dat ik mezelf en de mensheid wilde begrijpen. Ik heb van kinds af aan gevoeld dat ik de wereld wilde helpen vrijer te worden. Die missie heb ik nog steeds. Ik wil mensen helpen hun eigen vrijheid te vinden.

  Ik heb geleerd dat ik leiderschap moet nemen over mijn leven. Dat ik moet gaan staan voor wie ik ben. Ik vond mijn antwoorden op een dieper niveau. Ik leerde hoe belangrijk het is om in contact te zijn met mijn essentie. Dit bracht voor mij mijn zingeving in mijn leven terug én daarmee de wil om te kiezen voor mezelf.

  Vanaf het moment dat ik echt ging kiezen voor mezelf maakte ik mijn ene droom na de andere waar. Ik haalde zwarte band Aikido, voltooide een psychotherapie opleiding in Duitsland, ik werd zen monnik en ik richtte mijn bedrijf Kies wie je Bent op.

  Ik ken de weg hoe te leren kiezen voor jezelf. Ik weet zowel psychologisch, lichamelijk als spiritueel hoe je met conflict, vrijheid, ruimte en je essentie kunt werken. Ik help vrouwen om in vrijheid te kiezen voor hun essentie en ik deel graag mijn kennis en ervaringen met je.

  http://www.kieswiejebent.nl/

 • Kies wie je Bent www.kieswiejebent.nl 06 22 41 87 87 kit@kieswiejebent.nl

  TIP 1 Zet jezelf op nummer één!

  Jij bent je niet voor niks zo rot gaan voelen. Dat is een signaal dat er iets aan de hand is. Jouw gevoelens proberen jou iets te vertellen. Bijvoorbeeld dat je over jouw grenzen heen gaat of dat jij roofbouw pleegt op jouw lichaam of dat jij je niet gezien voelt of dat niemand jou echt serieus neemt. Hoe moet een ander jou serieus nemen als jij jezelf niet serieus neemt?

  Je hebt maar één leven en dat is dit leven. Kies voor jezelf. Wat zou jij het liefste willen voor jezelf? Stel dat jij een vorm zou kunnen vinden dat je er bent voor je partner, je kinderen, je familie of je werkgever. Dat je nog steeds voor ze kunt klaar staan, maar niet meer ten koste van jezelf. Dat je de ruimte hebt om te kiezen voor jezelf. Dat jij jezelf niet meer vergeet. Wat zou je dan doen? Waar heb je zin in om te doen? Wat zou je willen leren?

  Het gaat hier over jou. Jouw leven. De belangrijkste relatie in je leven is de relatie met jezelf. Leer houden van jezelf. Hoe kun je er voor een ander zijn, als je er niet bent voor jezelf?

  Jezelf op nummer één zetten heeft niets met egoïsme te maken. Jezelf op nummer één zetten betekent dat je begint te zien wat je nodig hebt én dat je actie onderneemt om te leren te kiezen voor jezelf. Dat je eerst voor jezelf zorgt, dan pas voor de ander. Lees mijn e-boek en je gaat ontdekken hoe je dat moet doen.

  Hoe doe je dat? • Vraag je af waarom én vooral vóór wie je een keus maakt. • Is het een keus die je echt wilt maken? • Voelt de keus slecht aan voor jezelf of sterkt het je juist? • Vraag je af wat je aan het doen bent. • Is het goed voor je? • Hou je dit vol op lange termijn?

  http://www.kieswiejebent.nl/

 • Kies wie je Bent www.kieswiejebent.nl 06 22 41 87 87 kit@kieswiejebent.nl

  TIP 2 Je kunt de ander niet teleurstellen!

  Je kunt de ander niet teleurstellen. Waarom niet? Je weet goed dat ander iets van je verwacht of dat ze misschien ergens op rekent wat jij gaat doen. Ze gaat er bijvoorbeeld vanuit dat je ja, ook als je het niet wilt of als je geen tijd hebt. Als je dan niet doet wat de ander wilt, is zij mogelijk teleurgesteld of boos op je.

  Ik kan alleen maar kiezen voor mezelf. Als ik mij, in mijn keuzes ga bezighouden met de ander, ben ik niet bij mezelf. Dan zet ik mezelf niet op nummer één. Ik zet de ander op nummer één. Dat betekent dat ik niet mijn leven leidt, maar het leven van de ander. Zie je nu hoe begrijpelijk het is dat jij je rot en ongelukkig voelt? Neem afscheid van de idee dat je een ander teleurstelt als jij kiest voor jezelf.

  Het is misschien behulpzaam voor je om na te denken van wie de keus is. Een keus suggereert vaak een probleem. Wie is de probleemeigenaar? Eenieder is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen keuzes. Hoe moet ik een keuze maken voor een ander, als het niet van mij is?

  Denken dat je een ander teleur kunt stellen is een gedachte die niet waar is. Als je dit meer en meer gaat zien, zul je gaan merken dat je steeds minder bang wordt wat de ander vindt van je beslissingen die jij neemt. Hierdoor kom je sterker over en groeit je zelfvertrouwen.

  Hoe doe je dat? ➢ Check of het klopt wat je denkt. Is de ander teleurgesteld als jij kiest voor jezelf? Of kun je juist betere afspraken maken? ➢ Stop te kijken door de ogen van de ander naar jezelf. Want dan zie je misschien teleurstelling. Je kunt niet kijken door de ogen van een ander, je kunt alleen door je eigen ogen kijken. ➢ Neem afscheid van het idee dat je een ander teleurstelt. • Vind de moed een keus te maken voor jezelf, los wat de hele wereld ervan vindt.

  http://www.kieswiejebent.nl/

 • Kies wie je Bent www.kieswiejebent.nl 06 22 41 87 87 kit@kieswiejebent.nl

  TIP 3 Neem de leiding over je leven!

  Als je niet kiest voor jezelf, dan kiest de ander voor jou. Dat ben je waarschijnlijk inmiddels ook zo gewend om te doen. Je wacht met je mening te geven. Je schreeuwt niet om aandacht. Het voelt eerder aan als het wachten op een soort toestemming om te mogen kiezen voor jezelf. Je voelt je misschien emotioneel of financieel afhankelijk van de ander. Als je je afhankelijk voelt van de ander, heb je de leiding over jouw leven weggegeven aan de ander. De ander kiest dus voor jou. Welke keuze je ook moet maken, het gaat om jouw leven. Leiding over je leven nemen, betekent dat je gaat zien dat je vrij bent om jouw keuzes te maken. Dat je in staat bent om op dit moment te kiezen voor jouw essentie en leiderschap over jouw leven te nemen.

  Je hebt altijd een keus, ook als je de keus niet ziet. Ook als je de keus niet voelt of niet gelooft. Dat was wel mijn belangrijkste ontdekking. Ik zit niet vast. Ik denk dat ik vast zit. Om te komen tot een nieuwe keus moet je misschien wel iets heel anders doen, dan dat je tot nu toe altijd gedaan hebt. Je zult ontdekken dat je veel meer keuzes hebt dan dat je denkt.

  Leiding over je leven nemen heeft als effect dat je serieus genomen wordt door je omgeving. Je voelt je ook minder moe, omdat je minder met de ander bezig bent. Je kiest bewuster om er soms juist wel te zijn voor de ander. Je doet dit echter op jouw voorwaarden en niet uit angst of onrust.

  Hoe doe je dat? ➢ Stop met wachten. Als je te lang wacht om je mond open te trekken heeft iemand anders het al voor jou gezegd. ➢ Als je onzichtbaar bent, val je niet op en gaat er heel veel gedoe langs je heen. Zodra je de leiding gaat nemen over je leven sta je vol in de spotlights en iedereen heeft een mening over je. Raak dan