iPad 9 onmisbare apps

of 5 /5
9 onmisbare apps voor je iPad Sinds eind juli is de iPad ook in ons land te koop. Nederlander Kees Romkes heeft hem al een hele tijd in zijn bezit en vertelt jullie graag over zijn ervaring. Welke apps maken de iPad voor werknemers zo onmisbaar? Het blijft een erg leuk apparaat, niet Macbook-vervangend, daarvoor is de Macbook te veelzijdig, maar wel aanvullend. Ook op momenten dat je even geen zin hebt in een laptop (bijvoorbeeld in bed) pak je snel je iPad er bij, internetbeleving en 'context aware'-applicaties zijn de grootste toegevoegde waarde. De IMDB app is er zo 1, voor films. Of een tv-uitzending met de TVGids app. Consumeren dus, of snel brainstormen, informatie consumeren en vervolgens doorsturen naar je netwerk. Dat is het belangrijkste aandeel van de iPad voor mij. 1. Analytics HD (5,49) Analytics HD geeft mij dankzij Google Analytics inzicht in de statistieken van mijn website. Mocht je daar ook zo verslaafd aan zijn, of vanuit klantperspectief overzicht willen creëren, dan kan dit daar prima mee. 2. Corkulous (2,39) Zoals gezegd is de iPad een echt consumptieapparaat en zo behandel ik ‘m ook. Toch is al die

Embed Size (px)

description

Sinds eind juli is de iPad ook in ons land te koop. Nederlander Kees Romkes heeft hem al een hele tijd in zijn bezit en vertelt jullie graag over zijn ervaring. Welke apps maken de iPad voor werknemers zo onmisbaar? Consumeren dus, of snel brainstormen, informatie consumeren en vervolgens doorsturen naar je netwerk. Dat is het belangrijkste aandeel van de iPad voor mij. 1. Analytics HD (€5,49) 2. Corkulous (€2,39)

Transcript of iPad 9 onmisbare apps

Page 1: iPad 9 onmisbare apps

9 onmisbare apps voor je iPad

Sinds eind juli is de iPad ook in ons land te koop. Nederlander Kees Romkes heeft hem al een heletijd in zijn bezit en vertelt jullie graag over zijn ervaring. Welke apps maken de iPad voor werknemerszo onmisbaar?

Het blijft een erg leuk apparaat, niet Macbook-vervangend, daarvoor is de Macbook te veelzijdig,maar wel aanvullend. Ook op momenten dat je even geen zin hebt in een laptop (bijvoorbeeld in bed)pak je snel je iPad er bij, internetbeleving en 'context aware'-applicaties zijn de grootste toegevoegdewaarde. De IMDB app is er zo 1, voor films. Of een tv-uitzending met de TVGids app.

Consumeren dus, of snel brainstormen, informatie consumeren en vervolgens doorsturen naar jenetwerk. Dat is het belangrijkste aandeel van de iPad voor mij.

1. Analytics HD (€5,49)

Analytics HD geeft mij dankzij Google Analytics inzicht in de statistieken van mijn website. Mocht jedaar ook zo verslaafd aan zijn, of vanuit klantperspectief overzicht willen creëren, dan kan dit daarprima mee.

2. Corkulous (€2,39)

Zoals gezegd is de iPad een echt consumptieapparaat en zo behandel ik ‘m ook. Toch is al diegeconsumeerde informatie ook geordend erg welkom, of creatief opgelost op bijvoorbeeld eenmoodboard. Corkulous geeft je daar een aantal heerlijke, unieke mogelijkheden voor om die samen testellen.

Page 2: iPad 9 onmisbare apps

2. Corkulous (€2,39)

Zoals gezegd is de iPad een echt consumptieapparaat en zo behandel ik ‘m ook. Toch is al diegeconsumeerde informatie ook geordend erg welkom, of creatief opgelost op bijvoorbeeld eenmoodboard. Corkulous geeft je daar een aantal heerlijke, unieke mogelijkheden voor om die samen testellen.

3. Evernote (Gratis)

Evernote is de enige gratis applicatie in dit lijstje en geeft mij inzicht in de items die ik hebaangemaakt in Evernote op mijn PC of iPhone. Mijn 'afvalbak' van informatie die ik op mijn iPadverwerk. Tags toevoegen en de nieuwe 'places'-view geeft me prima inzicht in de aangemaaktenotities, tekstueel of auditief.

4. Goodreader (€0,79)

In de zoektocht naar een filemanager, dan wel een lees-app kwam ik met Goodreader in aanraking.Prima om dat af te handelen, vooral handig door de integratie met Google Docs, dropbox en ook viaWiFi prima om bestanden over te zetten. Aanradertje voor een kleine prijs. Hopelijk in de toekomstook met meer deelmogelijkheden en bijvoorbeeld het toevoegen van notities.

Page 3: iPad 9 onmisbare apps

5. Omnigraffle (€39,99)

Een behoorlijk prijzige applicatie die voor mij ruimschoots zijn geld terug verdiend heeft. Ik ben veelbezig met het opzetten van structuren en processen om zaken inzichtelijk te krijgen op social media-gebied, daarnaast brainstorm ik veel en conceptueel denken is ook prima te visualiseren metomnigraffle. Meteen ook de meest uitgebreide applicatie die zo goed als alle functies van dedesktopvariant kent.

6. Reeder (€3,99)

Reeder is pas uitgekomen en biedt meteen de allerbeste RSS-ervaring op de iPad die je je kanvoorstellen. Supereenvoudig, intuïtief, informatie direct deelbaar met je netwerk en integratie metbijvoorbeeld readitlater, delicious, twitter en instapaper. Gebaseerd op de RSS-reader van Google,met ook die functies geïntegreerd.

7. Things for iPad (€15,99)

Mijn GTD-app, zowel op mac, iPhone als op de iPad. Inzicht in de taken die nog gedaan moetenworden en relatief eenvoudig gesynchroniseerd met alle apparaten. Afwachten op de 'cloud sync'-mogelijkheden, om dat nog eenvoudiger te maken. Prima overzicht ook per project en de taggingzorgt voor eenvoudige 'snellijsten' om dingen af te handelen.

Page 4: iPad 9 onmisbare apps

Mijn GTD-app, zowel op mac, iPhone als op de iPad. Inzicht in de taken die nog gedaan moetenworden en relatief eenvoudig gesynchroniseerd met alle apparaten. Afwachten op de 'cloud sync'-mogelijkheden, om dat nog eenvoudiger te maken. Prima overzicht ook per project en de taggingzorgt voor eenvoudige 'snellijsten' om dingen af te handelen.

8. Twittelator for iPad (€3,99)

Twittercliënt die op dit moment de meest volledige Twitter-ervaring biedt. Volledig geschreven voorde iPad en met een paar leuke unieke features (zie de screenshot hieronder) zoals bijvoorbeeld in 2kolommen onafhankelijk van elkaar kunnen browsen en een unieke berichtenweergave.

9. ReadItLater Pro(€3,99)

Als aanvulling op je RSS-lezen, maar ook vanaf de desktop, readitlater voor onderweg. De ideale appom stukken tekst, te lange blogposts of filmpjes later nog eens rustig te bekijken. Ondersteunt demogelijkheid om zowel alleen tekst, als ook de hele opmaak van een website 'later te lezen' door dezeoffline beschikbaar te maken. De gratis versie (hier te krijgen) stelt je in ieder geval in staat deartikelen ook te lezen, maar delen met je netwerk is daar niet mogelijk.

Page 5: iPad 9 onmisbare apps

Alle applicaties hebben ook prima gratis alternatieven, ik kies echter voor de betaalde oplossingen.Betrouwbaar, vaak up-to-date en wellicht in sommige gevallen te duur.